Baş Ağrıları Besleyici Takviyeler Boğaz İltihapları Bel Soğukluğu
Baş Ağrıları Besleyici Takviyeler Boğaz İltihapları Bel Soğukluğu Baş Ağrıları Besleyici Takviyeler Boğaz İltihapları Bel Soğukluğu hastalıklarına iyi gelen şifalı bitkileri listeledik. Baş Ağrıları Baş Ağrıları Mabet Ağacı Kullanımı: Yarım çay kaşığı toz yaprak günde 1 kez su ile içilir. Kahve Kullanımı: 15 gr kahve 100 cc kaynar su ile demlenip günde 3 Dağ Lalesi Kullanımı: 0,2 gr bitki 100 cc kaynar su ile demleyip günde 3
2 Baş Dönmesi Sedef Otu Kullanımı: 0,5 gr bitki 100 cc kaynar su ile demleyip günde 1 Afrika Menekşesi Kullanımı: 0,2 gr bitki 100 cc kaynar su ile demleyip günde 1 Behçet Hastalığı Acı Çiğdem Kullanımı: 1,5 mgr bitki günde 3 kez alınır. Ölçümünü uzman tavsiyesiyle birlikte alınız. Bel Soğukluğu Çam Yaprağı Esansı Kullanımı: Günde 3 damla şekere veya bisküviye damlatılıp alınır. Kübabe Kullanımı: 5 gr kübabe 100 cc kaynar su ile demleyip günde 3 1 gr toz günde 3 kez alınır. Mersin Esansı Kullanımı: 3 damla günde 3 kez alınır. Sümbül Tohumu Kullanımı: Uygulamalı olarak kullanılır.
3 Besleyici Doğal Gıdalar Gıdalar Erik Kullanımı: Eriğin hoşafı ve meyvesi yenir. Kakao Yağı Kullanımı: Taze halde tatlandırılıp yenir. Veya kakao içilir. Keçiboynuzu Kullanımı: 3 gr un su ile hamur yapılıp yenir. Çemen Kullanımı: 6 gr yağı alınmış çemen tohumu günde 3 kez yenir. Zencefil Kullanımı: 1 gr toz zencefil 1 bardak kaynar su ile demlenip günde 3 Bal Kullanımı: Özellikle kahvaltılarda doğal bal takviyesi her derde deva olacaktır. Kestane Kullanımı: Meyveler kavurma şeklinde veya fırında pişirilip
4 yenir. Bitkinlik Giderici Kereviz Kullanımı: 1 gr tohum günde 1 kez alınır. Baş Ağrıları Besleyici Takviyeler Boğaz İltihapları Bel Soğukluğu. Boğaz Ağrıları Boğaz Ağrılarına iyi gelen bitkiler Adaçayı Kullanımı: 2 gr bitki 1 bardak kaynar su ile demlenip günde 4 kez gargara yapılır. Uçucu yağında 4 damla 100 cc suya damlatılıp günde 4 kez gargara yapılır. Baldırıkara Kullanımı: 2 gr bitki 100 cc kaynar su ile demleyip günde 1 Kırmızı Gül Kurusu Kullanımı: 2 gr gül kurusu 100 cc kaynar su ile demleyip günde 3 Anason
5 Kullanımı: 1 gr anason 1 bardak kaynar su ile demleyip günde 3 Baş Ağrıları Besleyici Takviyeler Boğaz İltihapları Bel Soğukluğu. Boğaz İltihapları Geven Kitresi Kullanımı: Ağızda emilerek kullanılır. Mor menekşe Kullanımı: 10 gr bitki 100 cc kaynar su ile demlenip günde 3 kez gargara yapılır. Tıbbi Papatya Kullanımı: 1 gr papatya 100 cc kaynar su ile demlenip günde birkaç kez gargara yapılır. Baş Ağrıları Besleyici Takviyeler Boğaz İltihapları Bel Soğukluğu. Antibiyotik Antifungal Antimikrobiyel Antioksidatif Antiseptik Şifalı Bitkiler
6 Antibiyotik Antifungal Antimikrobiyel Antioksidatif Antiseptik Şifalı Bitkiler Antibiyotik Antifungal Antimikrobiyel Antioksidatif Antiseptik Şifalı Bitkiler listesini sizin için hazırladık. Antibiyotik -Arnika Kullanımı: 4 gr çiçek 100 ml. suda 6 saat bekletilip gargara yapılır. -Liken Kullanımı: 2,5 gr liken 1 bardak kaynar suyla demlenip günde 4 defa içilir. Antifungal -Dulavratotu Kullanımı: 3 gr kuru kök 2 saat suda bekletilip kaynatılır günde 2 kere içilir. -Oğul otu Kullanımı: 3 gr bitki 1 bardak kaynar su ile demlenip günde 3
7 -Adaçayı Kullanımı: 2 gr adaçayı 1 bardak kaynar su ile demlenip günde 4 4 damla uçucu yağı 100 cc suya damlatılıp içilir ve ya uygulama yapılır. Antibiyotik Antifungal Antimikrobiyel Antioksidatif Antiseptik Şifalı Bitkiler. Antimikrobiyel -Bal Kullanımı: Yenir ve yaraya sürülür. -Dulavratotu Kullanımı: 3 gr bitki 2 saat suda bekletilir ve kaynatılıp günde 2 -Mersin Yaprağı Kullanımı: 3 gr kuru yaprak 1 bardak kaynar su ile demlenip günde 3 -Sinirotu
8 Kullanımı: %10luk kremi uygulanmalıdır. -Turp ve Tohumu Turp taze olarak yenir ve tohumları ezilerek kullanılır. Antioksidatif -Kabak tohumu Kullanımı: 10 gr tohum içi çiğ olarak günde 3 kez çiğnenip yutulur. Antiseptik Antibiyotik Antifungal Antimikrobiyel Antioksidatif Antiseptik Şifalı Bitkiler. -Okaliptüs Kullanımı: 2 gr kuru yaprak 1 bardak kaynar su ile demlenip balla tatlandırılarak günde 3 defa içilir. -Menengiç sakızı Hap şeklinde yarım gr sakız günde 4 kez yutulur. -Sığla yağı Kullanımı: 1 gr toz günde 3 kez kullanılır. Merhemi uygulama olarak kullanılır.
9 -Sarımsak Kullanımı: Yenir ve haricen yaralara uygulanır 1 numaralı antiseptik bitkilerindendir. -Sumak Yaprağı Kullanımı: 5 gr yaprak 100 cc su ile demlenip yaralar yıkanır ve toz halinde iken yaralara uygulanabilir. -Tarçın Kullanımı: 5 gr toz tarçın 100 cc kaynar su ile demlenip günde 3 -Nane Kullanımı: 1,5 gr nane 1 bardak kaynar su ile demlenip günde 4 10 damla uçucu yağ suya damlatılıp gargara yapılır. -Adaçayı Kullanımı: 5 gr bitki 100 cc kaynar su ile demlenip günde 3 -Sarı kantaron Kullanımı: Yağı haricen kullanılır. -Anason Kullanımı: 1 gr bitki 100 cc kaynar su ile demlenip günde 3 Uçucu yağı günde 3 damla alınır. -Defne Kullanımı: 10 gr yaprak 100 cc su ile demlenip günde 3 kez içilir. -Kübabe
10 Kullanımı: 5 gr 100 cc su ile demlenip günde 3 -Karanfil Kullanımı: 2 ila 5 gr bitki 100 cc kaynar su ile demlenip günde 3 Yarım gr toz karanfil günde 3 kez hap şeklinde alınabilir. -Kekik Kullanımı: 1,5 gr kekik 100 cc kaynar su ile demlenip günde 3 -Limon suyu Kullanımı: Gargara olarak bademcikte etkilidir. -Misvak Kullanımı: Dişlerinizi misvakla fırçalayın bu dişleriniz için çok faydalıdır. Antibiyotik Antifungal Antimikrobiyel Antioksidatif Antiseptik Şifalı Bitkiler.