14 Ekim 2014

Aysun Gültekin-yüce dağları duman kaplamış



Aysun Gültekin

yüce dağları duman kaplamış

YAHUDİLİK



YAHUDİLİK
Star of David.svg        Menora.svg
Yahudilik

Tekvin'e göre üç temel ırk Nuh'un bu üç oğlundan meydana geldi





















Noahsworld map Version2.png
Tekvin'e göre üç temel ırk Nuh'un bu üç oğlundan meydana geldi:
  • Yafes'in Gomer, Magog, Madai, Tiras, Yavan, Tubal (Tuval), Meşeç adlı oğulları vardı. Bunlardan Gomar (Sümer), Magog (Moğollar), Madai (Medler) âşina gelmektedir. Hz. NUH'un oğlu YAFES'ten geldikleri için YAFETİK olarak adlandırılırlar. 

  • Yafes'in üç oğlundan (Gomar, Magog, Madai) gelenler ise; Sümer, Gog, Magog, Gur, Guz, OğuzMacar ırklarıdır. Ve Togarmi'nin on oğlundan çoğalarak pek çok soy ve boya ayrılmışlar, yüzlerce oymak ve aşiret halinde dünyaya yayılmışlardır.
  • HamHami ırkı Afrika'yı yurt edinmiştir, Berberi, Tuareg Afrika kıtası kuzeyi tamamen Hami ırkıdır. Hami ırkı Sami ile akrabadır ama Arap değildir. Tüm Sahra'dan başka, Mısır halkı (Arapçalaşmış Hamiler ve Koptiler) Araplar'a en yakın oldukları halde Arap değillerdir, Araplaşmışlardır. Bu ırk, Nil boyunca Sudan ve Zambia'yı kateder, Etyopyalı, Cibutili, Somalili, Eritreli olmuşlardır

Nuh'un ilk torunları

Yafes'in oğullarından aşağıda verilenlerin sanılana göre
  • Javan/Yuvan: Yunan (İyonlar)
Bazı bilim adamları Türkiye'de yaşayan Türk halkının genetik olarak bu ırklarla %99,7 oranında benzemesi nedeniyle Türklerin atasını Tubal olarak benimser. Ancak bunun yalnızca Anadolu'ya yerleşen Türklerde görüldüğü nedeninin ise yerel Akdeniz halklarıyla karışma nedeniyle olduğu ve aslında tüm Türklerin bu derecede benzemediği ve bu yüzden Mağok'un Türklerin atası olduğunu savunur.Hazar Yazışmalarında Hazar kağanı Yosef, Türklerin Gomar'ın oğlu Togarma'dan geldiğini dile getirir.
ırklarının ve uygarlıklarının ataları oldular.
Yafes (Latince: Iafeth veya Iapetus, Arapça: يافث), İncil'de Nuh'un oğullarından biridir. Arapça eserlerde ismi, Yafes bin Nuh (Nuh'un oğlu) diye geçmektedir.

Doğum sırası[değiştir | kaynağı değiştir]

Genellikle en genç oğul olarak kabul edilse de bazı gelenekler onu en yaşlı oğul olarak görmektedir. Tekvin 10.21’de Sam ve Yafes’in yaş farklarına atıfta bulunulsa da farklı çevirilerde bu konuda ciddi bir muğlâklık söz konusudur. KJV’de ilgili ayet şu şekilde çevrilmiştir: “Eber’in çocuklarının atası, ağabeyi Yafes’in kardeşi, Sam’in de çocukları oldu”. Ne var ki Yeni Amerikan Standart İncil’inde ilgili ayet şöyledir: “Eber’in çocuklarının atası, Yafes’in ağabeyi, Sam’in de çocukları oldu”
Bazı tarih kitaplarında Yafes'in tufandan sonra Hazar denizinin kuzeyine yerleştiği, Türk soyunun atası olduğu kaydedilmektedir.
Tekvin'e göre üç temel ırk Nuh'un bu üç oğlundan meydana geldi:
  • Yafes'in Gomer, Magog, Madai, Tiras, Yavan, Tubal (Tuval), Meşeç adlı oğulları vardı. Bunlardan Gomar (Sümer), Magog (Moğollar), Madai (Medler) âşina gelmektedir. Hz. NUH'un oğlu YAFES'ten geldikleri için YAFETİK olarak adlandırılırlar. Yafes'in üç oğlundan (Gomar, Magog, Madai) gelenler ise; Sümer, Gog, Magog, Gur, Guz, OğuzMacar ırklarıdır. Ve Togarmi'nin on oğlundan çoğalarak pek çok soy ve boya ayrılmışlar, yüzlerce oymak ve aşiret halinde dünyaya yayılmışlardır.
  • HamHami ırkı Afrika'yı yurt edinmiştir, Berberi, Tuareg Afrika kıtası kuzeyi tamamen Hami ırkıdır. Hami ırkı Sami ile akrabadır ama Arap değildir. Tüm Sahra'dan başka, Mısır halkı (Arapçalaşmış Hamiler ve Koptiler) Araplar'a en yakın oldukları halde Arap değillerdir, Araplaşmışlardır. Bu ırk, Nil boyunca Sudan ve Zambia'yı kateder, Etyopyalı, Cibutili, Somalili, Eritreli olmuşlardır
  • SamSami ırkının atası oldu.
  • Hunor ve Magor

    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Hunor ve Magor; Ural/Altay ve Macar mitolojilerinde söylencesel hakanlar. İki kardeştirler. Hunların ve Macarların atası olarak kabul edilirler. Hunor, Hun kolunu, Magor ise Macar kolunu temsil eder. Macarlara günümüzde Avrupa'da verilen iki isim (Magyar ve Hungar) yine buradan kaynaklanır. Kimi görüşlere göre aslında kökeni çok daha eskilere kadar uzanmaktadır ve İskit (Saka) kökenli söylencelerin gelişmesiyle oluşmuştur. Hunor, kardeşi Magor ile birlikte kutlu bir geyiğin peşinde denizi geçerek Macaristan topraklarına ulaşır. Hunor'un soyundan Attila Han’ın geldiği söylenir. Magor'un soyundan ise Almos gelir. Başka bazı Orta Asya efsanelerinde Sakaların kurucusu olan iki kardeştirler.
    Macar destanlarında Hunor ve Magor'dan bahsedilir. Bundan hareketle Moğların, bir Türk boyu olan Macarlar'ın ataları olduğu sanılmakla birlikte bu durumda daMacarlar'ın ilk yurdunun da Güney Anadolu olduğu sanılmaktadır. Ayrıca Moğol adının da Mağor'dan geldiği düşünülmektedir.

    Gok ve Magok (Yecüc ve Mecüc) benzerliği[değiştir | kaynağı değiştir]

    Gok-Magok ifadesi Tevrat'ta ve İncil'de geçmekle birlikte Yahudiler, Hıristiyanlar, Araplar bu iki tabirden Türkler'i çıkarırlar. Yorumlarda "kafkasya'da yaşıyan insanların, İskitler'in kastedildiği" söylenir. Ancak bu iki kardeşin dini kitaplarda bahsedilen Yecüc ve Mecüc olmadığı sanılmaktadır.
    Öte yandan Türk olan Kimmerlerle Sakalar Kafkaslar-Fırat yolunu takip ederek gelmişler ve MÖ 8. yüzyılda Orta Doğu bölgesine yerleşmişlerdir. Asur kaynaklarına göre SakalarKimmerler'i kovalıyarak Kafkaslar'a geldiklerinde, Saka Kağanı Gok'un Parat ve Marat adında iki oğlu vardır ve MÖ 662 yılında Asur ülkesine saldırdıklarında yenilerek esir düşmüşlerdir. Parat'ın oğlu Madıva bunun üzerine tüm AnadoluSuriye ve Filistin'i ele geçirmiştir şeklinde anlatılır.
    M.S. 628 de yazılmış olan Süryanice İskender romanında, Gok isminin yanında geçen Mağok ismi de Türk kavimlerinin başbuğlarının adları ile anılır. (Mağok adınıTürklerin atası Nuh'un torunundan almıştır). Urfa Psikoposu Âfram, sözünü ettiğimiz eserde şöyle yazmıştır: "Onlar Gok ve Mağok atlılarıdır. Küheylanlarının üstünde fırtına gibi uçarlar. Karşılarında durabilecek hiç kimse yoktur."
    Goğarlar'ın, Gok'un soyundan Moğarlar'ın da Mağor'un soyundan geldiği sanılmaktadır. Moğ ülkesi, Van ve Hakkari çevresidir. Her ikisi de Saka boyudur. Buradan çıkan sonuca göre TürklerAnadolu'ya Malazgirt Savaşı'yla ve Selçuklular döneminde değil de ondan çok daha önceleri Sakalarla gelmişlerdir.

    Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Sam



Sam

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sam, Ham ve Yafes
Sam (İbranice: שֵׁם, Yunanca : Σημ, Sēm Arapça: سام) İncil'de Nuh'un oğullarından birisidir. Bazı inanışlarda ikinci oğlu olarak kabul edilse de genellikle Nuh peygamberin en büyük oğlu olduğu düşünülmektedir. Tekvin 10.21’de Sam ve Yafes’in yaş farklarına atıfta bulunulsa da farklı çevirilerde bu konuda ciddi bir muğlâklık söz konusudur. KJV’de ilgili ayet şu şekilde çevrilmiştir: “Eber’in çocuklarının atası, ağabeyi Yafes’in kardeşi, Sam’in de çocukları oldu.” Ne var ki Yeni Amerikan Standart İncil’inde ilgili ayet şöyledir: “Eber’in çocuklarının atası, Yafes’in ağabeyi, Sam’in de çocukları oldu”
Tekvin 11.10 Sam’ın, Tufandan iki yıl sonra Arpakşat’ın doğumunda 100 yaşında olduğunu; bu onu tufan sırasında 98 yaşında yapar; tufandan sonra ise 500 yıl yaşadığını ifade ediyor; bu da onu öldüğünde 600 yaşında yapmaktadır.
Sam'ın erkek çocukları ElamAsurAramArpakşat ve Lut'tur. İbrahimİbranilerin ve Arapların atası olup Arpakşat'ın torunlarındandır.
1. yüzyıl tarihçilerinden Flavius Josephus, bu beş oğulun sırasıyla ElamAsurSuriyeKeldani (Yahudi ve Arapların ortak ataları) ve Lidya halklarının ataları olduğunu ifade eden geleneği tekrarlamıştır.
"Sami" ve "Hami" gibi terimler günümüzde daha az kullanılmaktadır. Sıfat kullanımları "Semitik" ve "Hamitik", belirsiz bir terim olan 'Hamitik' 1960'lardan sonra akademik kullanımdan yer bulamasa da, daha sık olarak kullanılmaktadır. Semitic, Afro-Asyatik dillerin bir alt dalı olarak, ArapçaAramiceAkatçaEtiyopya dilleri, İbranice veFenike dillerinin ortak dilsel mirasını işaret eden Semitik diller için hala sıklıkla kullanılan bir terimdir.

Soyağaçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Pavlus



Pavlus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu kategorinin ana maddesi: Pavlus

Kategorideki sayfalar

Bu kategoride toplam 6 sayfa bulunmaktadır ve şu anda bunların 6 tanesi görülmektedir.

Hezekiel



Kategori:Hezekiel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu kategorinin ana maddesi: Hezekiel

Alt kategoriler

Bu kategoride sadece bir alt kategori bulunmaktadır.

K

Kategorideki sayfalar

Bu kategoride toplam 1 sayfa bulunmaktadır ve şu anda bunların 1 tanesi görülmektedir.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...