15 Ekim 2019

GÖZ RENGİ VE YAPISINA GÖRE KARAKTER ANALİZİ.

Göz Şekline göre analiz:
Göz insanın en açık bölgesidir. Tüm duyguları, sıkılganlığı, sevgiyi, nefreti gözlerde görebilirsiniz. Bazı gözler soğuk bakar, bazısının gözlerinin içi güler. Nasıl bir göze bakıyor olursanız olun birinci kural siz asla gözlerinizi kaçırmayın, hem güven verirsiniz hem de korkmadığınızı gösterirsiniz. Konuşurken de karşınızdaki insanın gözlerinin içine sabit bakın.

Son yapılan araştırmalar gösterdi ki, göz renginiz bile nasıl biri olduğunuzu karşınızdaki kişiye karakteriniz hakkında bilgiler veriyor.Dr. Anthony Fallone, Edinburgh Üniversitesinde yaptığı çalışmalar ışığında şunları söylüyor; “Göz nörolojik açıdan direkt beyinle bağlantılı bir organ. Hatta beynimizin bir parçası. Beyin organına fiziksel olarak baktığımızda da bunu görebiliyoruz aslında. Beyin aktivitelerimiz doğal olarak gözlerimize yansıyor.”

GÖZLER KARAKTERİN AYNASIDIR

Araştırmalar gösteriyor ki göz rengimiz, beynimizdeki frontal lob ile aynı genden etkilenerek oluşuyor. Yani bizi biz yapan en temel parçacıklar, göz rengimizi belirliyor. Peki hangi göz rengi hangi karakter tipinin bir yansıması? İşte 428 denekle yapılan ve elde edilen sonuçlar :

– Koyu Kahverengi ve Siyaha yakın gözler :
Doğuştan liderlik özelliklerine sahip ve çok keskin kararlar verebilen karakterler genelde bu göz rengine sahip oluyor. Göz bebeğindeki siyahın çok baskın olduğu bu gözlere sahip insanlar diğer kişiler tarafından daha makbul bulunuyor. Bu da lider olmalarını sağlıyor, yani herkesin üstünde uzlaşmaya varabileceği kişiler koyu kahverengi rengi taşıyorlar. Aynı zamanda bu göz rengini taşıyan insanlar odaklanma konusunda çok başarılı olduklarından genelde sporda başarılı oluyorlar. Herhangi bir müsabakada baştan sona disiplini elden bırakmayan bu insanların derinlerinde taşıdıkları dirayet onları özel yapıyor.

– Mavi gözler :
Melek ya da şeytan… Hangisi olacağınıza, yapacağınız seçimler karar veriyor. Mavi göz rengine sahip insanların büyük bir manevi gücü bulunuyor bunu hangi yönde kullandıklarına göre karakterleri oluşuyor. Mavi göz rengine sahip insanlar asla arada derede kalan insanlar olmuyor. Egoist olmak Mavi göz rengine sahip kişilerde baskın olarak görülebiliyor. Mavi gözlü insanlar gelişime daha açık, daha modern ve kolay adapte olabilen insanlar olarak genelde diğer insanlardan ayrışıyorlar. Mavi gözlü insanların çoğunlukta olduğu toplumlar daha özgür topluluklar oluşturuyorlar. Pitssburgh Sağlık Okulu’nun yaptığı saptamalar Mavi göz rengine sahip kişilerin acıya çok dayanıklı olduklarını gösteriyor. Doğum sancısı ve hamilelik stresini mavi gözlü kadınların çok daha rahat aştığı deneklerde net bir şekilde ortaya çıkmış. Karşısındaki kişide etkileme gücünü elinde bulunduran Mavi renkli gözlere sahip insanlar kötülüğü seçtiklerinde çok tehlikeli insanlar olabiliyorlar.

– Ela gözler :
Ülkemizdeki en yaygın göz renklerinden biri olan Ela gözler çok özel bir karakterin aynası aslında. Üstünüzdeki renge ve ışığa göre yeşilden kahverengiye doğru büyük bir renk cümbüşü sunan ela gözlere sahip insanlar, kendine has özelliklere shaip oluyorlar. Genel olarak, spontane yaşayan ve özgürlükçü insanlar olan ela gözlüler dengeli olsalarda gizemli yönleriyle de dikkat çekiyorlar. Günet Avustralya Üniversite’sinden Dr. Matthew Leach ise yaptığı bir araştırmada ela gözlü insanların sindirim sistemi sorunlarını daha çok yaşadığını tespit etmiş. Göz renklerine göre yapılan kan testlerinde ela gözlü insanların karaciğerlerindeki ortak değerlerin böyle bir sonuç ortaya çıkarttığı anlaşılmış.

– Açık Kahverengi gözler :
Ülkemizdeki en yaygın göz renklerden bir diğeri olan açık kahverengi ise, arkadaş canlısı ve sıcakkanlı insanlarda ortaya çıkıyor. Prag’daki Charles Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar bu göz rengine sahip insanların kibar, saygıdeğer ve ağırbaşlı olduklarını göstermiş. Bu göz rengine sahip insanların diğer insanlardan daha az uyudukları tespit edilen bir başka veri. Bu sebeple uyku bu insanlar için genelde bir sorun olabiliyor. Zamanında yatmak, zamanında kalkmak konusunda açık kahverengi gözlere sahip insanlar sıklıkla sıkıntı çekiyorlar.

– Yeşil gözler :
Çekicilik bu gözlere sahip insanların ortak özelliği olarak ortaya çıkıyor. Seksi olarak tanımlanan bu göz rengine sahip kişiler etrafındaki kişileri en hızlı etki altında bırakanlar olarak tespit edilmiş. Etrafındakileri yönetme konusunda liderlik vasfı olmamasına rağmen, insanları perde arkasından yönlendirmede tam bir usta olan yeşil gözlü kişiler dikkat edilmesi gereken karakterler. İpleri bir şekilde elinde tutmayı başaran yeşil gözlü insanlar, Dr. Hamadi Kallel’in tespitlerine göre gizemli ve özgüveni yerinde insanlar. Yaratıcı olan ve sinirlerini kolay kontrol edebilen yeşil gözlüler, kriz yönetimleri için biçilmiş kaftan.

 Çakır gözlü insanlar   
 Çakır gözlü insanlar kişiler kıskanç ve bencildirler.  Bu kişilerde bazen çekememezlik olabilir. Halk arasındaki bir söylentiye göre bu kişilerin nazar etme olasılıkları oldukça yüksektir.

Kahverengi gözlü insanlar  
Kahverengi gözlü bireyler sevecen ve sıcak kanlıdırlar. Kahverengi gözlü insanlar insanlara çabuk güvenir ve sırlarını paylaşırlar. Çok fazla konuşan kahverengi gözlü insanlar zaman zaman çevrelerindeki insanları bunaltırlar.

Kısık gözlü insanlar      
Genelde kısık gözlü insanların içlerine kapanık olduğu söylenir. Dürüst yapılı olan bu kişiler arkadaşlarına akıl verirler. Yılar geçmesine rağmen dinmek bilmeyen kinleri vardır.

Büyük gözlü insanlar
Büyük gözlü insanların genelde sohbet etmeyi sevdikleri söylenir. Arkadaşlarıyla sohbet ortamlarında bulunmaktan derin haz duyar.

 Küçük kısık gözler: Gizemli, sır tutmasını bilen, ulaşılması zor insanlardır. İletişim kurmak için uzun süre çabalamak gerekebilir.

 Büyük göz bebekleri: Beyazı az olan iri gözler kendi dünyalarında yaşarlar. Kendileri hakkında konuşmazlar ve hiç tahmin edemeyeceğiniz sırları olabilir. Başarılıdırlar. Yüksek idealleri vardır.

 Küçük göz bebekleri: Sinirlidirler, yerlerinde durmazlar. Kolayca içe dönebilirler. Cesarete ihtiyaçları olabilir.

Ülkemiz daha çok açık kahverengi ve ela gözlerin etkin olduğu alanlara sahip. Koyu kahverengi de güneydoğu ve kuzeybatımızda görülüyor. Koyu kahvrengi rengin hakim olduğu baskın liderlik özelliklerinin genelde diktatörler çıkartan coğrafyalarda etkin olduğunu görebiliyoruz. Misal İtalya’da da yine koyu kahverengi gözler hakim Sezar gibi sert diktatörlerin doğduğu bir coğrafya. Melek mi Şeytan mı olacağı belirsiz olan mavi renkli gözlerin Almanya, Fransa ve kuzey ülkelerinde görüldüğü açıkça belli ki Hitler, Napolyon gibi kimilerine göre şeytan sayılabilecek karakterlere ev sahipliği yapmış bir coğrafya. Bu durum mavi gözlü insanların daha özgür toplumlar oluşturduğu yönündeki tezi de destekliyor ki Kuzey Avrupa ülkeleri bu konudaki farklarını net bir şekilde hissettiriyor.

BURÇ İLMİNİN ANA HATLARI...


BURÇ İLMİNİN ANA HATLARI

Burç İlmi semanın katlarını şöyle ifade eder.
1.ci kat semada Ay: Duygular ve tabiat
2.ci kat semada Merkür: Fikir ve zeka

3.cü kat semada Venüs: Hayal ve fikirleri Şekillendirme
4.cü kat semada Güneş: idrak, benlik
5.ci kat semada Mars: vehim
6.cı kat semada Jüpiter: Himmet, Rizik
7.ci kat semada Satürn: Akıl (Maddeye dönük bir akıl)
7.ci kat semada Siron: İman nuru ve Himmet
7.ci kat semada Uranüs: Yüksek akıl (Madde ötesine)
7.ci kat semada Neptün: Yüksek hayal ve sezgi
7.ci kat semada Pluton: İlahi var etme ve yok etme
Gezegenleri iki grupta inceleyebiliriz.
Birinci grup:
Güneşe yakın mesafede olanlar. Bunlar iç gezegenlerdir. Boyutları küçük ama yoğunlukları fazladır.
AY – MERKÜR – VENÜS – MARS
ikinci grup:
Güneşten uzak dış gezegenlerdir. Bunlar, boyutları itibariyle büyük fakat yoğunlukları düşüktür.
JUPİTER – SATÜRN – NEPTÜN – URANUS
Jüpiter en dev olanıdır. Büyüklük sıralamasında ikinci Satürn dür. Bunların etraflarında halkaları da vardır.
PLUTON ise hem en ufak ama yoğunluğu çok yüksek, hem de güneşten en uzak olanıdır. 6 milyar kilometreye yakın bir mesafede ….
Şiron ise dev bir kuyrukluyıldızdır …
Burçların yaymış olduğu ışın türleri esas olarak 4’e ayrılır.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
KOÇ
İKİZLER
YENGEÇ
BOĞA
ASLAN
TERAZİ
AKREP
BAŞAK
YAY
KOVA
BALIK
OĞLAK



Şimdi önce bu dört Gruptan söz edelim;
“ATEŞ” gurubunun en bâriz özelliği, bu guruptan olan kişilerin kendini beğenmiş, gururlu, dediğim dedik, bir yapıda olmalarıdır. Daima çevrelerine hükmetmek isterler. Hep zirveye tâliptirler.
“HAVA” gurubunun özelliği ise havai bir tip olmalarıdır. Sebatkâr olmazlar. Her konuya dönüktürler. Fakat bir süre sonra o konudan bıkıp başka bir konuya merak sararlar. Fedakar ve Çevreyi düşünen tiplerdir.
“SU” gurubunun ortak özelliği ise son derece duygusal bir kafa yapısına sahip olmalarıdır.
“TOPRAK” gurubu insanların ortak özelliği ise sabit fikirli ve genelde maddeye dönük, paraya bağlı olmalarıdır.
 
Dikkate alınması gerekli en önemli husus, esas itibariyle herkesin iki ana burcu vardır;
A-“Ana” ya da “İç” burcu.
B-“Yükselen” ya da “Dış” burcu.
Biz daima karşımızdaki kişide, onun “dış burcundan” yani “yükselen” burcundan gelen özellikleri görürüz. Ve kişi daha büyük çoğunlukla dış burcunun getirdiği özellikler istikametinde yaşar. İnsanların çok büyük çoğunluğunda “İç” burcu ile “dış” burcu farklıdır. Bundan dolayı da siz kendinizin veya karşınızdaki kişinin sadece “İç” burç özelliklerine vakıf olursanız, çoğunlukla o kişide bunları göremezsiniz!. Zira önce de yazdığımız gibi, kişinin davranışları, mizâcı tamamıyla “dış” burcunun yani “yükselen” burcunun etkisi altındadır. Günümüzde insanların burçlar konusunda şöyle uzaktan bir bakıp sonra da inanmadan geçmelerinin ana sebebi bu “dış burç” ya da “Yükselen” burç konusunda bilgilerinin olmayışında yatar.
Burç ilmine göre, kişi 35-40 yaşlarından sonra iyice “yükselen” burcun kapsamına girmekte ve bu kişinin kişiliği yüzde 70-75’e varan nispetlerde “dış” burcuna dönüşmektedir.Bu sebeple karşımızdaki kişiyi doğduğu tarih itibariyle edindiği iç burç yönünden ziyade, doğduğu saat itibariyle edindiği dış burç yönünden tanımak zorunluluğu söz konusudur.
Bir kişinin iç ve dış burçları şöyle çaprazlaşabilir;
İÇ BURCU
DIŞ BURCU
ATEŞ
ATEŞ
ATEŞ
HAVA
ATEŞ
SU
ATEŞ
TOPRAK



Ateş grubundan birincisinde olan kişi son derece Bencil, yaşamdan önce kendisini düşünen, dünyanın kendi da sadece kendi menfaatinin gerektirdiği biçimde bir yaşamı tercih çevresinde dönmesini isteyen, istekleri olmayınca eden kişi olacaktır.
İç ateşe dış hava gelir ise, bu defa yukarıdakine benzer düşüncelere sahip olmasına rağmen, bu kişi yaşamında havai meşrebi olacak, kolay kolay âdetlere bağlı kalmayacak; çevresine yararlı faaliyetlerde, kendini fazla düşünmeden, bir takım davranışları ortaya koyabilecektir.
Ateş iç’e Su dış Burçlara gelince. Yani Koç veya Aslan Yahut da Yay gibi bir iç Burca sahip olmasına rağmen, dışarıya bir Yengeç ya da Akrep veya Balık düşmesi hali. Hayatı sıkıntı ve huzursuzluğa namzet bir kişi geliyor demektir. Zira içteki ateş kaynaklı yapı dıştaki su nitelikli kapayıcı yapı yüzünden sürekli bastırılır. Bu da kişide büyük oranda bir takım iç sıkıntıları meydana getirir. Bu tesirler bazen çok artar, bazen de nispeten geriler.
Ateş içe rast gelen toprak dış da gene nispeten yukarıda saydığımız gibidir; ancak üsttekinde görülen şiddetli sıkıntılar ve bunalımlar bunlarda daha azdır. Kafada cömert olan bu kişi fiiliyatta kolaylıkla para harcayamaz. Çevrenizde gördüğünüz bildiğiniz zenginlerin yüzde doksana yakınının dış burcu toprak gurubundan olan boğa veya oğlaktır. Ya da haritasında toprak gurubu, bu burçlarında birkaç güçlü planet mevcuttur. Veya 2. Evinde bıraktı getiren güçler mevcuttur.
Esasen burada konuya sadece bazı örnekler vermek istediğimiz için detaylara fazla girmeyeceğiz.
Gelelim Hava içe düşen dışlara…
İÇ BURCU
DIŞ BURCU
HAVA
ATEŞ
HAVA
HAVA
HAVA
SU
HAVA
TOPRAK



 
Hava gurubundan olan bir beyinin en bâriz özelliği insanlığa yardımı, yararlı olmayı düşünen bir kafa sahibi olmasıdır. Yaşamı oldukça objektif olarak seyredip Değerlendirmeye çalışır, hoşgörülüdür. Ancak bütün bunlara rağmen dışa gelen ateş bu durumdaki havayı son derece gururlu kendini beğenmiş bir görüntüye sokar.
İç kova ise son derece akıllı ve kendini beğenmiş bir tip; iç ikizler ise zeki ve gururlu bir ucu oluşur. Terazi’deyse doğru bildiğini dom dom söyleyen kimseden çekintisi olmayan bir tip ortaya çıkar. İç havaların genel bir diğer karakteristiği, zaman zaman kendilerini sanki bu dünyanın değil de başka bir dünyanın insanı imiş gibi hissetmeleridir.
Şayet iç havaya karşılık dışa bir su gelirse görüntü hayli farklı olur. Zira, kafadaki özgür düşünce, dıştaki duygusal ve bağımlı bir karakter ile kayıtlanmış olur. Özgür kafa, dış yengeç ise evine, ailesine bağımlı onlar için kendini harcayan bir tip oluşturur.
Dış Akrep olursa bu defa duygusal davranışlardan kurtulamayan fakat oldukça özgür davranışlar ortaya koyabilen, iradeli ve tahakkümcü bir tip düşer. Bunu ancak kararsız eden içe düşecek bir ikizlerdir. Dışa düşen bir balık ise özgürce yaşamın zevklerine yönelebilen bir ipucu oluşturur.
Hava gurubu burçlar içinde akıllı olan Kova, zeki olan İkizler, sevgi dolu olan da Terazidir.
Esasen burçlar içinde en güçlü akıl, kova insanında mevcuttur.
Dışa düşen toprağa gelince … Şayet boğa düşerse, yeme – içme ve sohbet zevklerine Düşkün, kazanca yönelik hırsı fazla bir ipucu çıkar. Başak düşerse hırslı, hareketli, düzenli kazanca dönük araştırmalar içinde bir kişi olur. Ama ne yapsa bir boğa gibi para yönünden şanslı olamaz; zaman zaman eline para geçer fakat arkasından büyük miktarlarda kaybeder. Oğlak da ise kararlı, olgun, hoşgörülü, yardımsever fakat parasına da çok bağlı bir tip oluşur. Eğer Oğlak’ın içine Kova düşmezse, Oğlak karakteristiği hemen bütün Burçlara hâkim duruma geçer.
İÇ BURCU
DIŞ BURCU
SU
ATEŞ
SU
HAVA
SU
SU
SU
TOPRAK



Su gurubunun genel karakteristiği son derece duygusallıktır. Bu Duygusallık dışa rastlayan bir ateşle birlikte genellikle kontrol edilemeyen Taşkın davranışlara kadar uzanır. “Meczup yapılı” denen kişilerin yüzde 90’ı iç burcu su, dış burcu ateş gurubu olanlardan çıkar.
Bu kişiler hayatta en çok pişmanlık duyan kişilerdir. Çok defa duygusallıkları yüzünden ve kendilerini kontrol edememeleri yüzünden istemedikleri davranışları ortaya koyup, sonra da bundan büyük pişmanlık duyarlar. Tam anlamıyla Taşkın tiplerdir. Esasen iç dünyalarında son derece merhametli, Müşfik kimselerdir.
İç suya isabet eden bir dış hava ise en büyük hayırseverlerin ortaya çıkmasına sebep olur. Zira hava gurubu eli açıklığı verir buna bir de son derece merhametli düşünce gelirse eşittir hayırseverliliktir. Toprak dışa gelince ise. Duygusal ama kendi menfaatine dönük; son derece mütevazi, fakat menfaatine halel gelme ihtimali karşısında da kaplan kesilen bir tip ortaya çıkar.
İÇ BURCU
DIŞ BURCU
TOPRAK
ATEŞ
TOPRAK
HAVA
TOPRAK
SU
TOPRAK
TOPRAK



Toprak gurubuna bir dış ateşin gelmesi genellikle gen Taşkın bir Tipin ortaya çıkmasına yol açar. Ancak bu tip su gurubundaki kadar kontrolsüz değildir. Ayrıca su gurubundaki taşkınlıkların kökeninde Duygusallık olmasına karşılık; toprak gurubunun kökeninde ise menfaatler yatar genellikle.
Havanın dışa gelmesi halinde ise, kafadaki maddecilik ele kadar uzanmaz ve “sanki eli açık” bir görüntü ortaya çıkar. Oysa Esasen bu kişi kafaca hayli maddecidir.Dış suda ise merhametli, acıyan ama yardımları küçük miktarları geçmeyen tipler görülür. Toprağa rastgelen dış toprağa gelince. Son derece mütevazi ama adeta “varyemez” tipleri görürsünüz. Genellikle de zenginlerdir.
Şimdi görüldü ki dört içe düşen dört ayrı dış yapı itibariyle toplam 16 grup insan çıktı. Bunu biraz daha detaylandırmak gerektiğinde, ikinci basamakta 144 ana grup ile karşılaşırız. Ki her insan bu 144 Gruptan birindedir.
Mesela iç Koç’tur, dış Aslan’dır, yani ateşe ateş; veya iç Kova’dır, dış Yay, yani havaya ateş; yahut Yengeç’tir iç, dış Oğlak, yani suya toprak vesaire gibi.Demek ki herkesin “İki ana burç gurubu” vardır.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...