27 Kasım 2012

BATI'DA BİLİM DÜNYASI DA ALLAH'A YÖNELMİŞTİR

Geçtiğimiz 20. yüzyılda bilimde büyük ilerlemeler kaydedilmiş ve bilimsel açıdan yüzyıllardır sır olan pek çok bilgi açığa çıkmıştır. Ve ilerleyen bilim, açıkça bir gerçeği göstermiştir: Yaratılış Gerçeği. Her bilimsel bulgu evrende var olan canlı ve cansız tüm varlıklardaki kusursuz tasarımı, düzeni ve planı göstermektedir. Bu bulgulara bizzat şahit olan birçok Batılı bilim adamı da tüm evrenin üstün bir aklın ürünü olduğunu görmüş, herşeyin sonsuz kudret sahibi Allah tarafından yaratıldığını anlayarak, Yaratılış Gerçeği'ni kabul etmiştir. Bugün, başta ABD olmak üzere, Batılı ülkelerde inançlı bilim adamları tarafından kurulmuş olan birçok ciddi akademi ve organizasyon mevcuttur. Aynı zamanda bu bilim kuruluşları, bilimsel delillerin evrendeki kusursuz tasarımı ortaya koyduğunu göstermek için çalışmalarını sürdürmektedirler. Birçok ünlü bilim adamı adeta bir din gibi bağlandıkları Darwinizm'i terkederek, Allah'a yönelmişlerdir. Üniversitedeki kürsülerde, yazdıkları kitaplarda, hazırladıkları çalışmalarda, panellerde hep yaratılış gerçeği üzerinde durmaktadırlar. Günümüzde yaşayan ve bilimsel çalışmaları ile tanınan binlerce inançlı bilim adamından bazıları şöyledir:

Prof. William W. Hay
Dünyanın anatomi ve embriyoloji alanındaki ünlü bilim adamları arasında yer alan Kanada, Toronto Üniversitesi'nden Prof. Keith Moore
Amerika'nın ünlü denizbilimcilerinden Prof. William W. Hay
Oxford Üniversitesi Fizikçilerinden Prof. Robert Matthews
Wellington Victoria Üniversitesi Kimya Prof. Dr. Jonathon D. Sarfati
Dünyanın en ünlü jeologlarından Prof. Alfred Kroner

Prof. Werner Gitt'in evrim teorisini eleştiren pek çok kitabı vardır: "Am Anfang war die Information" (Başlangıçta Bilgi Vardı) bu çalışmalardan biridir.
Kanada Manitoba Üniversitesi Anatomi Kürsüsü başkanı, Anatomi profesörü ve Çocuk Sağlığı ve pediyatri Profesörü olan T.V.N. Persaud
Alman Federal Fizik Enstitüsü Direktörü Prof. Werner Gitt
Oregon State Üniversitesi Kimya Profesörü Dr. Donald Chittick
Berkeley Üniversitesi Moleküler ve Hücre Profesörü Jonathan Wells
Amerika Chicago, Kuzeybatı Üniversitesi Jinekoloji Profesörü Joe Leigh Simpson
Tayland Shiang Mai Üniversitesi Anatomi ve Embriyoloji Kürsüsü eski başkanı ve şu anda aynı üniversitede Tıp Fakültesi Dekanı olan Profesör Tagata Tagasone
Princeton Üniversitesi Matematik Profesörü David Berlinsky
Almanya Max-Planck-Gesellschaft Üniversitesi Fizik Profesörü Carl Friedrich von Weizsacker
Günümüzün en tanınmış gök bilimcisi olan Dr. Allan Sandage
Amerikalı biyoloji profesörü Michael Behe, Darwin'in Kara Kutusu isimli kitabında şöyle demektedir: "Bunlar doğanın kanunları tarafından, tesadüfler sonucu veya bir ihtiyaçtan dolayı tasarlanmamıştır; aslında bunlar önceden planlanmıştır. Tasarımı yapan ise, sistemlerin en son halinin nasıl olacağını en iyi şekilde bilmektedir; bu nedenle sistemlerin oluşacağı her adım da planlanmıştır. Yeryüzündeki hayat da en basit örneğinden en kritik parçalarına kadar, bu akıllı dizaynın sonucudur. Akıllı dizaynın sonucu aslında tüm gerçekliğini kendi içinde barındırmaktadır. Biyokimyasal sistemlerin akıllı bir tasarımcının eseri olduğunu anlamak için, yeni bir prensibe dayalı mantık veya bilim de gerekmemektedir. Son kırk yıl içinde biyokimya dalında yapılan çalışmalar zaten bu gerçeği görmeye yeterlidir..." (Michael Behe, Darwin'in Kara Kutusu, s. 196)
Harvard Üniversitesi astronomi ve bilim tarihi Profesörü Owen Gingerich
Chicago Üniversitesi Hukuk Profesörü Philip Johnson
Pennsylvania Lehigh Üniversitesi Biyoloji Profesörü Michael J. Behe
Dünyanın ünlü fizyoloji bilginlerinden Profesör Andro Cinovayivi
Ünlü Amerikalı astrofizikçi, Toronto Üniversitesi Fizik Profesörü Hugh Ross
Amerika Philadelphia Thomas Jefferson Üniversitesi'nden ünlü Anatomi Profesörü E. Marshall Johnson
Amerika Washington Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi Tibbi Embriyoloji yardımcı Profesörü Dr. Gerald C. Goeringer
(Detaylı bilgi için bkz. Kuran Bilime Yol Gösterir, Harun Yahya)
BİLİMDE ALLAH'A DÖNÜŞÜN YANKILARI 1998 SENESİNDE DÜNYACA ÜNLÜ NEWSWEEK DERGİSİNE KAPAK KONUSU OLDU
Tüm bu gelişmelerle birlikte bilimadamları arasında Allah'a yöneliş, dünya medyası tarafından da ele alındı. Dünyanın en ünlü haber dergilerinden olan Newsweek dergisi, 1998 senesinin Temmuz ayında kapağına şu başlığı attı: "BİLİM ALLAH'I BULUYOR"
Günümüzün en tanınmış gök bilimcisi olan Dr. Allan Sandage, sonradan dini kabul eden bir bilim adamıdır. 1998 yılında "Bilim Allah'ı Buluyor" kapak konulu Newsweek dergisine verdiği bu röportajda Sandage, dini kabul etmesini şöyle açıklıyordu:
"Beni bu sonuca götüren, dünyanın bilimle anlaşılamayacak kadar karmaşık olmasıydı. Var oluşun sırrını anlayabilmem ancak imanla mümkün."
Aşağıda, aynı derginin içinde yer alan makaleden çarpıcı bölümler okuyabilirsiniz:
1977 Nobel ödüllü Texas Üniversitesi'nden fizikçi Steven Weinberg'ın şu sözü oldukça ünlüdür: "Kainatın sırları kozmoloji bilimiyle anlaşıldıkça, daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor." …Fizikçiler, uzayın, hayatın bir amaç için ve bilinçli olduğu konusunda belli işaretler fark etmişlerdi. Değişmeyen sayılar; yerçekimi kuvvetinin gücü, proton kütlesi ve elektronun elektriksel yükü gibi. Bunlar biraz farklı olsaydı, atomlar birarada durmaz, yıldızlar ışık saçmaz ve hayat görüntüsü olmazdı. "Doğa kanunlarının gördüğümüz kainatı oluşturmak için inanılmaz derecede ince bir ayarla ayarlanmış olması gerektiğini anladığınızda, bu durum, kainatın birden oluşmadığını, onun arkasında yatan birtakım bilinçli hareketlerin var olduğu fikrini doğurur." Bu sözün sahibi 1982'de Anglikan Kilisesi'nde rahip olmadan önce Cambridge Üniversitesi'nde nitelikli bir kariyer yapan John Polkinghorne'dur. Lazer prensiplerini keşfederek 1964 Nobel Fizik ödülünü paylaşan Charles Townes ise şöyle söylemektedir:

Charles Townes
"Pek çok kişi, evrenin kanunlarında bir akıl olduğunu hissetmektedir."
…Russel: "Kuantum mekanikleri bizlere özel bir ilahi müdahalenin olduğunu düşündürtüyor" demektedir. Pek çok bilim adamı mucize beklerken, Yaratıcı müdahalesini fizik kurallarıyla gösterir...
Tahran'daki Sharif Üniversitesinden fizikçi Mehdi Golshani, Kuran'ı okuyor, doğal fenomenin "Allah'ın kainata işaretleri" olduğuna inanıyor ve bunları neredeyse dini bir yükümlülük olarak inceliyor. Kuran insanlardan "gezip dolaşmalarını ve Allah'ın yarattıklarında nasıl tecelli ettiğini" görmelerini ister. Golshani'ye göre araştırma "dini bir konudur. Allah'ın yaratmasındaki pek çok gizemi içinde barındırır." Aynı konu Yahudiliğe de uzanır. Carl Feit bunu şöyle açıklar: "Bu kişiye göre, Allah sevgisinin tek yolu O'nun yaptıklarını anlayabilmektir. Bu da kainattır. Kainatın işleyişini bilmek dindar bir insan için merak konusudur çünkü bu Allah'ın yarattığı bir dünyadır". Kuşkusuz Feit düşüncesinde yalnız değildir. Geçen sene gerçekleştirilen bir çalışmaya göre, Amerikan bilim adamlarının % 40'ı Allah inancına sahiptir. Bu kişiler, Allah'a sadece dünyadaki manevi bir güç olarak değil, dua edecekleri bir Yaratıcı olarak inanmaktadırlar."77 

Dünyaca ünlü Newsweek dergisi 22 Nisan 2000 tarihli sayısında tam sayfa yayınlanan dünya haritasında yaratılış gerçeğine olan yönelişi vurgulamış ve Türkiye'ye geniş yer vermiştir.
22 NİSAN 2000 TARİHLİ NEW SCIENTIST DERGİSİ, DÜNYADA YARATILIŞA İNANAN BİLİM ADAMLARININ ARTIŞINA DİKKAT ÇEKTİ
Dünyanın en ünlü bilim dergilerinden biri olan New Scientist 'in 22 Nisan 2000'de yayınlanan sayısında toplam 17 sayfa, dünyada büyük bir hızla yayılan yaratılış akımına ayrılmıştır. Özellikle Amerika'da dine yönelişle birlikte eğitimde evrim teorisi yerine yaratılışın okutulması yönünde büyük bir atılım gerçekleşmiştir. Ve nihayet 1999 senesinde Kansas Eğitim Kurulu, okullarda yaratılışın da okutulması gerektiği kararına varmıştı. Bu uzun yıllar süren hukuki mücadelenin bir sonucuydu ve bu kararın alınmasında en büyük etken son yıllarda yaratılışa inanan bilimadamlarının sayısındaki çarpıcı artıştı.
Aynı dergi Amerika'nın yanısıra tüm dünyada bilimde yaratılışa dönüşü tam sayfalık bir dünya haritasıyla tanıtmıştır. İngiltere, Hollanda, Rusya, Kore, Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada ve Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede etkin olan yaratılış akımlarına dikkat çekilmiştir. Özellikle Türkiye'de Harun Yahya'nın eserlerine dikkat çekilerek, Harun Yahya için "uluslararası bir kahraman. Kitapları İslami dünyanın her yanına dağıtılıyor" şeklinde bir açıklama yapılmıştır.
Site boyunca anlatılanlar son yıllarda tüm dünyada çarpıcı bir şekilde yaşanan bir gerçeğe dikkat çekmektedir: Allah'a yöneliş. Artık Batı toplumları bir 19. yüzyıl dogması olan materyalizmi bir kenara bırakarak hangi dine mensup olursa olsun Allah'a yönelmektedir. Allah bu insanlara materyalist zihniyetin birer ürünü olan şiddeti, dejenerasyonu, uyuşturucu bağımlılığını kısacası her türlü zulmü en şiddetli şekilde yaşatmıştır. Ardından bu kişiler yaşadıkları sıkıntı dolu hayattan kurtulmanın tek yolunun Allah'a yöneliş olduğunu fark etmişlerdir. Ve bu dönüş genç-yaşlı birçok insanın bir anda dine ve maneviyata yönelmesini sağlamıştır.
Ayrıca site boyunca da anlatıldığı gibi Allah'a yönelen bu kişiler toplumun önde gelenleridir. Her yaştan insanın ve özellikle gençlerin kendilerine örnek aldıkları liderler, bilimadamları, sinema oyuncuları ve şarkıcıların Allah'a olan inançlarını, manevi değerlerin önemini vurgulamaları çok önemlidir; çünkü bu insanlar milyonlara örnek olan isimlerdir. Her davranışları, her konuşmaları izlenmektedir. Örneğin bir dünya lideri materyalist düşünceye sahipse, ona inanan, saygı duyan birçok kişi de materyalizmin anlamını bilmemesine rağmen, onun görüşlerini destekleyip, materyalist bir bakış açısına sahip olacaktır. Ama aynı lider Allah'a iman eden, inançlı bir kişi ise -ki son yıllarda dünyanın büyük liderleri bu inançlarını dile getirmeye başlamıştır- onu sevip, sayan milyonlarca insan da Allah'a imana yönelecektir. Bu nedenle özellikle Batı'da dünyanın önde gelen kişilerinin Allah'a yönelişleri büyük önem taşımaktadır.
Batı'da Allah'a yöneliş yakın gelecekte gerçekleşecek olan bir başka müjdenin de habercisidir: İslam ahlakının tüm dünyada yaygınlaşması. Çünkü Allah'a yönelen insanların sayısının artması temelde İslam'a yönelişe bir hazırlıktır. Allah bu şekilde dünyada Kuran ahlakının yayılması için bir ortam hazırlamaktadır. Nitekim bunun sonuçları da çarpıcı bir hızla elde edilmektedir. Son yıllarda dünya çapında yapılan araştırmalar başta Amerika olmak üzere batılı birçok ülkede en hızlı büyüyen dinin İslam olduğunu ortaya koymuştur. İslamiyet'i kabul eden insan sayısının artış hızı geçtiğimiz yıllarda birçok ünlü gazetede haber olmuştur.
İşte tüm bunlar Kuran ahlakının tüm dünyaya yayılmasının ne kadar kolay olacağını göstermektedir. Zaten tabandan bir hazırlık başlamıştır bile. İslam'ın tüm dünyada etkin din olmasına çok az bir zaman kalmıştır. Birer birer Allah'a yönelen insanlar Allah'ın "dimdik ayakta duran din"i olan İslam'a döneceklerdir. Nitekim Kuran'da tüm insanların İslam'ı yaşamaya uygun bir fıtratta (yapıda) yaratıldıkları haber verilmiştir:
Öyleyse sen yüzünü Allah'ı birleyen (bir hanif) olarak dine, Allah'ın o fıtratına çevir; ki insanları bunun üzerine yaratmıştır. Allah'ın yaratışı için hiçbir değiştirme yoktur. İşte dimdik ayakta duran din (budur). Ancak insanların çoğu bilmezler. (Rum Suresi, 30)
Bu gelişmeler tüm dünya insanlarına bir teşvik ve Müslümanlara da bir müjde niteliğindedir. Ayrıca Allah'ın kulları için seçip beğendiği dinini yeryüzünde etkin kılacağı vaadinin yakınlaşmasının da birer alametidir. Allah Nur Suresi'nin 55. ayetinde bu vaadini şöyle bildirmiştir:
Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir. Onlar, yalnızca bana ibadet ederler ve bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, işte onlar fasıktır. (Nur Suresi, 55)
Allah'ın izniyle 21. yüzyıl Allah'a dönüşün artacağı ve Kuran ahlakının tüm dünyayı saracağı bir dönem olacaktır.
... Sen yücesin, bize öğrettiğinden
başka bizim hiçbir bilgimiz yok. Gerçekten Sen, herşeyi bilen,
hüküm ve hikmet sahibi olansın.
(Bakara Suresi, 32)

77 Newsweek Magazine, Science Finds God, 1998, s. 44 

ÜNLÜ ŞARKICILAR ALLAH'A YÖNELİŞLERİNİ HER ORTAMDA DİLE GETİRİYORLAR

Son yıllarda Amerikalı ve Avrupalı şarkıcıların sık sık kullandıkları bir cümle var: "Allah'a teşekkür ederim". Röportajlarında, şarkılarında, ödül törenlerinde hemen hemen her şarkıcı çeşitli vesilelerle Allah'a olan sevgisini ve bağlılığını dile getirmektedir. Örneğin 28. Amerikan Müzik Ödülü Töreninde ödül alan şarkıcıların yüzde 90'ı milyonlarca insanın izlediği ekranlardan Allah olan şükranlarını sunmuştur. Tüm hareketleri büyük bir hayran kitlesi tarafından izlenen bu insanların Allah'a yönelişi, hayranlarına da güzel bir örnek olmaktadır.
2001 SENESİNDE DÜZENLENEN
28. AMERİKAN MÜZİK ÖDÜLLERİ TÖRENİNDEN ALINTILAR

Janet Jackson
Ömür boyu Başarı Ödülü'nü kazanan Janet Jackson:
"İlk olarak bana lütufta bulunduğu için en çok ALLAH'a teşekkür ederim"
Yılın En İyi Yeni Grubu seçilen 3 Doors Down:
"ALLAH'a teşekkür ederiz..."
İnternet Hayranları Ödülünü alan NSYNC Grubu'ndan Lance Bass:
"Teşekkürler ALLAH'ım!"

Dr. Dre
Rap/ Hip Hop Dalında ödül alan Dr. Dre:
"Bu çalışmada yer alan herkesi ALLAH korusun..."
Yılın En iyi Soul/R&B Grubu seçilen Destiny's Child: 
"İlk olarak tüm şeref ve övgülerimizi ALLAH'a sunuyoruz çünkü eğer ALLAH dilemeseydi biz bugün burada olmazdık."
Soul/R&B Erkek Sanatçı Ödülünü kazanan Brian Mcknight:
"Tüm iyiler ve kötüler ALLAH'tandır. Ben de bana bu yeteneği verdiği için ALLAH'a çok teşekkür ederim."

Creed
Yılın En İyi Alternatif Müzik Grubu ve En İyi Pop Rock Albümü ödüllerini alan Creed:
"İlk olarak ALLAH'a teşekkür ederiz..."
En İyi Pop Rock Grubu dalında ödül alan Back Street Boys grubundan AJ:
"İlk olarak ALLAH'a teşekkür ederim..."

SON YILLARDAKİ ÇEŞİTLİ MÜZİK ÖDÜLLERİ TÖRENLERİNDE SANATÇILARIN ALLAH'I ÖVDÜKLERİ KONUŞMALARINDAN ALINTILAR
Creed
2000 yılının en başarılı yeni rock gruplarından olan Creed'in üyeleri ödüllerini alırken ağızlarından çıkan sözler şunlardı:
"Teşekkürler ALLAH'ım." (My VH1 Müzik Ödülleri Töreni 2000)
Shakira

Ünlü genç rockçı Latin Müzik Ödülleri Töreni'nde duygularını şöyle dile getirmiştir:
"Allah'a teşekkür ederim. Çünkü bu bana ALLAH'tan bir hediye..." (Latin Müzik Ödülleri Töreni Konuşması 2000)
Carlos Santana
Dünyanın bir numaralı gitaristi ödül töreninde yaptığı konuşmasıyla insanları vicdanlı olmaya davet etmiştir:
"Supernatural albümünü okullardaki şiddet olaylarının azalmasını amaçlayarak çıkarmıştık. ALLAH'ın lütfuyla şiddetin azaldığını görüyorum... Biz insanları bilinçlendirmeyi, vicdanlarını geliştirmeyi umuyoruz. ALLAH'ın size verdiği müzik yeteneği ve diğer lütfettiği herşeyi dünyayı bilinçlendirmek ve vicdanlarını harekete geçirmek için kullanmanızı umuyorum. Böylece okullarda şiddet olayları da kalmayacaktır." (My VH1 Müzik Ödülleri Töreni 2000)
NSYNC
1999 senesinde toplam 108 şehirde 121 konser veren genç grup ödül töreninde ilk olarak Allah'a olan minnetlerini dile getirmişlerdir:
"Öncelikle bize lütufta bulunduğu için ALLAH'a çok teşekkür ediyoruz..." (MTV 2000 Müzik Ödülleri Töreni)
Destiny's Child

2000 yılının en iyi gruplarından seçilen Ünlü Amerikalı grup, ödüllerini aldıktan sonra Allah'a teşekkür etmişlerdir:
"Öncelikle tüm teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı ALLAH'a sunuyoruz. Teşekkürler ALLAH'ım." (MTV 2000 Müzik Ödülleri Töreni)
Britney Spears
1999 senesinde çıkardığı albümü toplam 12 milyon satan ünlü genç sanatçı Amerikan Müzik Ödüllerinde Allah'a olan şükranlarını sunmuştur.52

Lauryn Hill

1999 yılı Grammy Ödül Töreni'nde 5 ayrı dalda ödül kazanan Lauryn Hill,

Batı'da Allah'a yönelişe dikkat çeken makalenin yer aldığı internet sayfası
ödülünü aldıktan sonra milyonlarca hayranına Allah'ı sevmelerini söylemiştir:
"Genç insanlara şunu söylemek istiyorum ki ALLAH'ı sevmek ve O'nu temsil etmek ağır bir yük değildir. Her kimseniz, ALLAH'ı sevin ve O'na kulluk edin... Bu bir çelişki değildir."53
Grammy törenindeki bu konuşmalar Batı medyasında yankı uyandırdı. Konuyla ilgili yazılan makaleden bir bölüm, Batı'da Allah'a yönelişin dikkat çektiğini konu ediyor:
"...Diğerlerinin yanısıra rapçi Will Smith ve şarkıcı Alanis Morrisette'nin, teşekkür listelerinde de Allah vardı.... Grammy'de tüm bu olanlar Amerikan müzik piyasasında dinin yeniden uyanışı mı demek?..." Aslında Allah'ın ismine ... bu albümde büyük yer verilmiş. (Lauryn Hill'in Miseducation of Lauryn Hill albümü)... Görünen o ki Lauryn Hill gibi Amerika'nın bir numaralı birçok müzisyeni Allah'ın tarafında olmak istiyor..."54
Lauryn Hill, 2000 yılında düzenlenen bir başka ödül töreni'nde de Allah'a olan şükrünü şu sözleriyle dile getirmiştir;
"... ilk olarak sadece ALLAH'a teşekkür etmek istiyorum, beni ilk yere koyduğu, bana destek verdiği için..." (MTV 2000 Müzik Ödülleri Töreni)
Sonique
2001 yılında düzenlenen Brits Müzik Ödülleri töreninde ödül alan Sonique sevincini şu sözlerle dile getirmiştir:
"En zor günlerimde bana yardımcı olan Allah'a teşekkür ederim."

DÜNYACA ÜNLÜ ŞARKICILARIN RÖPORTAJLARINDAN KESİTLER
Carlos Santana
İnternette yayınlanan bir makalede ünlü gitarist Carlos Santana'nın Allah'a olan inancıyla ilgili şunlar yazılmıştır:
"...Azimli olduğu için inancı doğal olarak geliyor. Allah'ın hakimiyetini hayatında hissediyor ve bu mesajı herkesle paylaşmayı umuyor... 'Allah, kendisine kalpten yalvaranları duyar."55
Jessica Simpson
"Ben, müzikle uğraşmamın ve bu sayede insanlara ulaşmamın Allah'ın bir planı olduğunu biliyorum... Bu şekilde sadece insanlar benim müziğimi duymakla kalmayacak aynı zamanda ümit ediyorum ki hayranlarım iyi bir hayat yaşayarak ve bundan zevk alarak da iyi bir insan olunabileceğini görecekler."56

Jessica Simpson'ın internet sitesinde yer alan günlüğüne (solda) yazdıklarından bir kısmı şöyle:
"...ben Allah'ın beni her zaman alçagönüllü tuttuğuna ve bana benim sadece bir insan olduğumu ve O olmadan hiçbir şey olmadığımı gösterdiğine inanıyorum. Sesimin ALLAH'TAN BİR LÜTUF olduğunu kesinlikle biliyorum ve O'NA HER ZAMAN GÜVENİYORUM... Allah'ın üzerimdeki lütfu ve nimetleri sayılamayacak kadar çok.

Ünlü sanatçı Sinead O'Connor
Sinéad O'Connor

İrlanda'lı sanatçı Allah'a olan inancını ünlü Time Dergisi'nde yayınlanan bir röportajında şöyle açıklamıştır:"...Allah'a bana yardım etmesi için yalvarırdım. Ve Allah bana yardım etti, bana sesimi, içgüdülerimi ve hislerimi verdi. İçimizde olan Allah'tır."57


This is what God wants to happen. It's like, when a sickness become somebody, like cancer or AIDS, there's nothing that can stop that. Not your money, not MTV, not Bad Boy, not Puff Daddy. Nobody could pay for that to go away. When you get sick, you gonna call on God. When somebody on their death bed, they gonna call on God. So why not just go to him now?

Üstte Mace'in MTV televizyonu ile yaptığı röportajin yer aldığı internet sitesi ve üstte konuşmasının İngilizce orjinal metni görülüyor.
Mase
Amerikalı şarkıcı Mase ünlü MTV televizyonuyla yaptığı röportajda Allah'a olan inancını şu sözleriyle ifade ediyor:
"... İnsan hastalandığında kanser veya AIDS gibi, bunu durduracak hiçbir şey yoktur. Ne paranız, ne MTV, ne Bad Boy, ne de Puffy Daddy. Bu rahatsızlığın geçmesi için kimse sizin için bir şey yapamaz. Hastalandığınızda, Allah'a yalvarırsınız. Hasta yatağında ölümü bekleyen insanlar, Allah'a dönerler. Öyleyse neden şimdiden Allah'a dönmüyoruz?"59
Mariah Carey
1993 ve 1995 yıllarında çıkardığı albümleri 10'ar milyon satan dünyanın en iyi kadın vokallerinden biri olarak kabul edilen Mariah Carey, bir röportajında Allah'a dua ettiğini belirtiyor:
"Bunun olması için çok dua ettim ve oldu..."60

I prayed very hard for this to happen and it happened.
Mariah Carey'nin kendi internet sitesinde (üstte), bir şeyin olmasını istediğinde Allah'a dua ettiğini ifade eden sözlerinin İngilizce metni
P.O.D.grubu
Geçen yıl toplam 150 gösteri yapan Amerika, San Diego'lu P.O.D. adlı müzik grubunun üyeleri MTV müzik kanalında yayınlanan röportajlarında dini inançları hakkında görüşlerini şöyle belirtiyorlar:
Wuv: ... Biz Hıristiyanız... Biz kimseyi değişmeye zorlamayız. Herşey bireyin kendi sorumluluğundadır...
Traa: İnancımız bize yazdığımız şarkı sözlerinde ilham veriyor... Allah bizim içimizde, bizim hayatımızda. Eğer herhangi bir kişiye pozitif etkide bulunabilirsek, bu bizim için bir artıdır.
Sony: Biz insanların düşünmelerini istiyoruz. Eğer düşünmezseniz, ahmaksınız demektir. Biz Allah'ı seviyoruz. Bilirsiniz Allah'ı sevmek demek diğer insanları da sevmek için elinizden gelenin en fazlasını yapacağınız anlamına gelir… İşte biz de bunları yapmaya çalışan insanlarız... ve yapıyoruz.61

I thought it was time to get back to being a man of God.

M.C.Hammer'ın Allah'a olan inancı ile ilgili sözlerinin yer aldığı internet sitesi. Sözlerinin İngilizce orjinal metni. (üstte)
M.C. Hammer
1996 yılı öncesinde müzik piyasalarının en başarılı rapçisi olan McHammer, geçirdiği bir ameliyattan sonra hayatını Allah'a adayışını şöyle anlatılıyor:
"M.C.Hammer California, San Jose'de Jubilee Christian Center'da sahneye çıktığında... "Herkes Allah'ı yüceltsin!" diye bağırarak kalabalığı selamladı. "Amin! Allah herkesi korusun! Yaşıyoruz! Nefes alıyoruz! Umudumuz var!" … Allah'ın birinci, ailenin ikinci, toplumun üçüncü ve işin dördüncü sırada olması yerine," diyor Hammer, "birinci sırada iş vardı. İkinci sırada da daha fazla iş. Önem ve öncelik verdiğim şeyler karmakarışıktı." ...Çocukluğunun büyük kısmını kilisede geçirmiş olan Hammer... 1996 senesinde geçirdiği bir ameliyatın... kendisine doğru yoldan ne kadar sapmış olduğunu gösterdiğini söylüyor... Aynı yıl rapçi arkadaşı Tupac Shakur'un öldürülmesi de onu sarsmıştı. "Hayata ve ölüme dair manevi açıdan bir konuşma yeteneğim vardı. Ama Tupac'a olmak istediğim kadar yardımcı olamadım. Artık tekrar Allah'ın hizmetinde biri olma zamanının geldiğini düşündüm. Yaşıyor olduğum için şanslıyım. Karşınızda, burada olduğu için Allah'a şükreden bir adam görüyorsunuz."62
Brian Littrell (Back Street Boys)
Ünlü Back Street Boys grubunun üyelerinden 26 yaşındaki Brian Littrell, MTV müzik kanalı tarafından yapılan bir röportajında, kalp ameliyatı geçirdikten sonra yaşadıklarının inancını daha da arttırdığını belirtiyor.
Brian: "…ameliyathaneye giderken kendimi çok sağlıklı hissediyordum... Sonra düşündüm... Tüm bunlar Allah'ın dilemesi. Ben kendi hayatım için birşeyler planlıyorum... Fakat bu tip şeylerle karşılaşınca ne kariyer, ne mevki, ne de şöhret kalıyor..."

... God willing, besides all of his going on. I'm making a living for myself, but I'm benefiting my family down the future, down the road. But when you weigh those things I thought, Well, no career, no status, or no star status... is worth losing all that. MTV: Your faith is as strong as ever.
Brian Littrell'in MTV ile yaptığı röportajın yer aldığı internet sitesi. (üstte) Konuşmasının İngilizce orjinal metni. (üstte)
MTV: "İnancınız her zaman olduğu gibi güçlü."63
Brian Littrell, bir başka röportajında ise Allah'a olan şükrünü şöyle dile getiriyor:
"... 5 yaşındayken çok ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Yaşamayacağım düşünülmüş. Allah'a şükürler olsun ki iyileştim ve şimdi buradayım... Allah gerçekten bana yardım etti..."
Yine bir başka röportajında Allah'a olan inancının nasıl geliştiğini şu cümlelerle anlatıyor:
"Dışarı çıkıp, arkadaşlarla gezmek yerine, her Çarşamba kiliseye giderdim. Dünyadaki en iyi çocuk olduğumu söylemiyorum, herkesin hataları vardır. Fakat bunlar beni daha da iyi bir insan yaptı. Yaptıklarımdan gurur duyuyordum. Ve büyüyüp, şarkı söylemeye başladığımda, Allah'ın beni bu dünyada yaşattığını daha da iyi anladım. Böylece Allah'ın bana verdiği şarkıcılık hediyesini daha kullanabilirdim... Backstreet Boys'da olmak çok hoşuma gidiyor! Bunun değişmesini istemem! Bu bana bir lütuf, Allah'a herşey için çok şükrediyorum."64
Brian Littrell ile ilgili hazırlanan bir internet sitesinde şunlar yazılmıştır;
"Brian çok dindardır, …her zaman Allah'ın kendisine verdiklerinden dolayı O'na şükreder."65
A.J. McLean (Back Street Boys Grubu)
Soru: Gerçekten inandığınız birşey var mı?
A.J. McLean: "Allah... Allah'tan herşeyi isteyebilirsiniz. Eğer ailenizle konuşamıyorsanız, aileniz veya arkadaşlarınız yoksa, daima Allah'la konuşabilirsiniz. Her zaman huzuru bu şekilde bulabilirsiniz... Allah bizi birarada tuttu, bize güç verdi. Bizi daha uzun süre birarada göreceksiniz çünkü biz inançlıyız ve biz her zaman Allah'a yakın olduk."66

God... You can reach out to Him for anything and everything. If you can't talk to your family, or don't have family or friends, you can always talk to God. You can always find peace of mind... He's kept us together, and made us a stronger team. Because of our beliefs and because we've always been so close to Him, we're going to be around for a VERY long time.
Backstreet Boys grubunun üyesi A.J. McLean'ın internet üzerinden kendisine sorulan sorulara verdiği cevabın İngilizce metni (üstte)
Destiny's Child
Amerika'nın ünlü gruplarından biri olan Destiny's Child'ın bayan üyeleri, her fırsatta Allah'a olan bağlılıklarını dile getiriyorlar.
Grubun üyeleri, Allah'a olan inançlarını şöyle dile getiriyorlar:
"...Ben Kelly, ben Allah'a samimi olarak inanıyorum. Bana göre Allah'ın hakimiyeti olmadan hiçbir şey olmaz.... Allah sizi korusun."67
"Ben La Tavia... herşeyden önce Allah'a olan inancım çok sağlam."68
NSYNC
1998 senesinde çıkardıkları albümleri 10 milyon satan NSYNC adlı grubun genç üyeleri, hayranlarıyla internette yapılan sohbette inançlarını şöyle dile getirmişlerdir:
Soru: Başarınızın sırrı nedir?
Lance: Kendimi işime adamam ve Allah'a güvenmem.69
Soru: Meleklere inanır mısınız?
Lance: Kesinlikle. Ben dindar bir insanım. Allah'ın bizi izlediğini biliyorum ve melekleri de bizi izliyor.70
Shyne
Amerikalı şarkıcı Shyne ile ünlü MTV televizyonu tarafından yapılan röportajda, şarkıcı Allah'a olan inancını şu sözlerle ifade etmektedir:
"... bu yetenek bana Allah'tan bir hediye. Allah dilemedikçe ben bir şey yapamam. Eğer Allah bunu benden almak isterse, alabilir. Fakat bu yeteneğe sahipken, çalışmaya devam edeceğim. ... Benim burada olmamın tek sebebi Allah... Eğer Allah yardım etmeseydi, kimbilir şu anda ben nerede olurdum. Bu nedenle hayatımı Allah'a adadım."71

...'cause it's a gift from God. I don't have no rights when it comes to Him. When he feels he could take that from me. But while I have this, I'm going to keep working.
Yukarıdaki internet sayfasında Amerikalı şarkıcı Shyne'ın MTV televizyonu ile yaptığı röportaj görülüyor. Aşağıda da Allah'a olan inancını ifade ettiği sözleri yer alıyor.
BATILI GENÇ ŞARKICILARIN ALBÜM KAPAKLARINDAKİ SÖZLER ALLAH'A EDİLEN SAMİMİ DUALAR İÇERMEKTE
BACKSTREET BOYS GRUBUNUN BLACK&BLUE ALBÜMÜNÜN KAPAĞINDA YER ALAN TEŞEKKÜR YAZILARI:
Brian Littrell

Allah'ım, sana söz veriyorum, beni hiçbir zaman utandırma. ..., beni duy ve beni koru. Benim sığınağım ol ve ben sürekli Sana yöneleyim. Beni kurtarmak için bana on emiri verdin. Sen benim sığınacak tek varlığımsın. Beni kötülerin, zalimlerin ve inançsızların ellerinden koru Allah'ım. Sen benim umudumsun, Allah'ım. Sen beni çocukluğumdan beri korudun. Senin tarafından doğumumdan bu yana büyütüldüm. Beni annemin rahminden Sen çıkardın. Sana olan şükranım sürekli devam edecek... Dudaklarım bütün gün Sana şükrümü dile getirmekle ve Senin şanını övmekle meşgul olsun. Allah'ım sana bugünüm ve bana verdiğin tüm nimetler için teşekkür ederim. Bana şarkıları hediye olarak verdiğin ve yine bu hediyeyi insanların pozitif davranışlarda bulunması için kullanmama izin vermenden dolayı sana teşekkür ederim...
Alexander James McLean
Sevgili Allah'ım bugünüm, geçmişteki günlerim ve gelecekte arkadaşlarımla birlikte geçireceğim günler için sana teşekkür ederim. Allah'ım beni güçlü kılmak ve başarılı olmamı sağlamak için hayatımın hergünü benimle birlikte ol...
NSYNC GRUBUNUN NO STRINGS ATTACHED ALBÜMÜNÜN KAPAÐINDA YER ALAN TEŞEKKÜR YAZILARI:
Amerika'da tüm ödül törenlerinde birkaç ödül birden alan dört genç şarkıcıdan oluşan NSYNC grubunun üyeleri, son albümlerinin kapağında sahip oldukları yeteneğin Allah'ın bir lütfu olduğunu dua ederek samimi bir şekilde belirtmişlerdir. İşte bu gençlerin duaları:
Justin Timberlake
İlk ve önemli olarak Allah'a, bana müzik de dahil olmak üzere verdiği tüm hediyeler ve bunları tüm dünyayla paylaştığım için teşekkür ederim. Allah'ım şeytana uymamıza izin verme, bizi şeytandan koru...
Chris Kirkpatrick
Beni koruduğu ve bana verdiği hediyeyle insanlara ulaşma fırsatı verdiği için Allah'a teşekkür ederim. Tüm bunları bana veren Sen'sin ve Sana sonsuz şükürler olsun.
Lance Bass
Allah bizim sığınağımız ve dayanağımızdır ve O'nsuz bunların hiçbiri mümkün olmaz.
BATI DÜNYASININ ÜNLÜ ŞARKILARINDA DA ALLAH'A YÖNELİŞE BİR DAVET VAR

U2 grubundan Bono
Batı dünyasında milyonlarca kişinin ezbere bildiği ünlü şarkıların sözlerinde Allah'ın ismi anılmakta, Allah'a yakarışlar yer almaktadır. Ünlü şarkıcıların seslendirdiği bu şarkılar, dünyada birçok insanın dilinde Allah'ın isminin olmasına bir vesile olmaktadır. Örneğin dünyanın en tanınmış müzik gruplarından olan ve özellikle Saraybosna'da verdikleri yardım konserleriyle tanınan U2'nun "When I Look at the World" adlı şarkılarının sözlerinde Allah'a dönüşten şu şekilde bahsedilmektedir:"Seni ve kutsal kitabını düşünüyorum, Diğerleri boğulurken"
Milyonlarca insanın beğeniyle dinlediği dindar kimliğiyle tanınan soul müzik sanatçısı Aretha Franklin'in "Biraz dua et"72 adlı şarkısında da insanlar "uyandıkları anda dua etmeye" teşvik edilmektedir.
Dünyanın en ünlü seslerinden biri olan Mariah Carey de bir şarkısında Hz. İsa peygamberi övgü dolu sözlerle anlatmıştır. Bu şarkıda Hz. İsa'nın doğduğu günün anlatıldığı kısımda yer alan bir satır şöyledir: "Bugün Allah'ın şanı her yerde parlıyor…"
İnsanlara Allah'ı hatırlatan şarkı sözlerinden diğer bazıları da şöyledir:

Creed grubunun solisti Scott Patt
Creed
2000 senesinde birçok dalda ödül kazanan ünlü rock grubu Creed'in üyeleri birçok şarkı sözünde Allah inancından bahsediyorlar. 2000 yılının en iyi rock grubu seçilen Creed grubundan Scott Stapp'in yazdığı şarkı sözlerinden bazı örnekler şöyle:
"...gözlerimi kapadım, dua etmeye başladım..." (With Arms Wide Open adlı parçalarından)
"... Allah'a yalvardım..." (My Own Prison adlı parçalarından)
"...Allah korkusunu içimde hissediyorum..." (Unforgiven adlı parçalarından)
Boyz II Men
1995 senesinde 133 ülkede konser veren ve 94 senesindeki albümleri 12 milyon satan ünlü grubun bir şarkıları Allah'a olan yakarışlarla doludur:
Sevgili Allah'ım, Allah'ım ihtiyacım olan zamanda bana yardım ettin, Herşey için Sana çok teşekkür ederim
Sana bu yazıyı yazıyorum, Seni sevdiğimi söylemek için, Benim için yaptıklarından ve bana dost olduğundan dolayı teşekkürler
Allah'ım, Sana olan sevgim hiç bitmeyecek, Sevgili Allah'ım, Hayatıma yön verdiğin için Sana minnettarım
Seninle cennet bahçelerinde birlikte olabilmek için, Herşeyimi verirdim
Bu nedenle Senin sevgin ve lütfun için Sana teşekkür ediyorum
Ben bana verdiğin nimetleri haketmiyorum
Sevgili Allah'ım bir zavallı adam olarak çocuk gibi Sana geldim
Allah'ım, senin bilgine, sevgine ve yol göstericiliğine ihtiyacım var...
Seni seviyorum Allah'ım, Seni seviyorum
Sevgili Allah'ım, ben Wanya
Kendi adıma yaşadığım için çok üzgünüm
Fakat söz veriyorum bugünden sonra senin için yaşayacağım
Çünkü sensiz hayatımın hiçbir anlamı yok
Santana
1999 senesinde Supernatural adlı albümü 13 milyon satan dünyanın en ünlü gitaristi Carlos Santana, 2000 yılında çıkan albümünde yeralan "Put Your Lights On" adlı şarkısında milyonlarca insana Allah'ın tek ilah olduğunu şu sözlerle hatırlatmaktadır:
"... Allah'ım benim inancımı sağlamlaştır
... La illaha illallah (Allah'tan başka ilah yoktur)"
DÜNYA MEDYASINDA BATIDA İSLAM'IN YÜKSELİŞİYLE İLGİLİ YER ALAN HABERLER
1 milyardan fazla insanın kabul ettiği İslam, dünyanın en hızlı büyüyen dini. (ABCNEWS, Abcnews.com)
"İslam, Amerika'da en hızlı büyüyen din... " (NEW YORK TIMES, 21 Şubat 1989, s.1)

http://www.islamicity.com/mosque/aboutislam.htm
Star Gazetesi, 27 Aralık 2000
Yeni Asya Gazetesi, 17 Aralık 2000
Müslümanlar dünyanın en hızlı büyüyen grubu... " (USA TODAY, Nüfus referans bürosu, 17 Şubat 1989, s.4A)
"İslam Kuzey Amerika'da en hızlı büyüyen din..." (TIMES MAGAZINE )
"İslam Amerika'da büyümeye devam ediyor, hiçkimse bundan şüphe etmiyor!" (CNN, 15 Aralık, 1995)
Hillary Clinton: "İslam Amerika'da en hızlı büyüyen din. Birçok insanımız için bir yol gösterici ve denge unsuru." (LOS ANGELES TIMES, 31 Mayıs 1996, s.3)

RUSYA'DA DİNE YÖNELİŞ
Lenin, Troçki, Stalin gibi komünist liderlerin zülumleri altında yıllarca ezilen, dinlerinden uzaklaştırılmaya mahkum bırakılan Rus halkı artık Allah inancına geri dönüyor. İşte bir gazete küpüründeki çarpıcı rakamlar, tüm dünyada Allah inancına yönelişin nasıl büyük bir hız kazandığını gösteriyor: "Ülkede yapılan bir araştırmaya göre Rusya vatandaşlarının yarısından fazlası, yüzde 55 oranında Allah'a inanıyor..."

Zaman Gazetesi, 6 Ocak 2001

AMERİKA'DA DİNE YÖNELİŞ
Ünlü Life dergisi 1998 yılında Amerika'da her dinden insanın Allah'a yönelişini kapak konusu yaptı. Bu makalede anket sonuçlarında ortaya çıkan Allah'a dönüşteki hızlı büyümeden bahsedilmektedir. Bu gelişmeler dünyadaki tüm inananlar için bir müjdedir.
Amerika, Allah'ın adından en çok çekinen ulustu... The World Almanac'a göre son iki yüzyılda Amerika'daki hristiyanların sayısı 24 milyona, Müslümanlar 4 milyona, yahudiler 1.3 milyona, Hindular 1 milyona ve Budistlerin sayısı çeyrek milyona ulaştı. George Washington Veda Mesajında şunları şöylemişti: "Din ve ahlak Amerikan fikrinin vazgeçilemez dayanaklarıdır" Her zaman güçlü olan bu dayanaklar, daha da gelişiyor.73 ...Teksas'taki San Marcos Baptist Akademisi'nde her oyun ve çalışmadan önce dua ediliyor."74
İngiltere'nin ünlü gazetesi Daily Telegraph'da 23 Aralık 1997'de yayınlanan bir makalenin başlığı şuydu: "Amerikan Anketlerinde Sonuç Allah'a Dönüş". Bu makalenin önemli bölümleri şöyledir: "Amerika, dini inançta güçlü bir dirilme yaşıyor. Son on yılda Allah'a ve mucizelerin varlığına inanan insanların yüzdesi çok fazla arttı... Sonuç olarak tüm zamanların en yoğun şiddet ve uyuşturucu bağımlılığıyla birlikte daha fazla sayıdaki insan bir sığınak olarak kiliselere dönüyor."75
7 Mayıs 1998'de internette yayınlanan bir makalede Amerikalıların dine yönelişiyle ilgili şu çarpıcı bilgiler verilmiştir: "Her 10 Amerikalı'dan dokuzu dua ettiğini söylemektedir."76

52 J-14 Magazine, Ocak 2001, s. 10
53 http://www.mtv.com/sendme.tin?page=http://www.mtv.com/news/gallery/f/fugees990527.html
54 http://www.anglicanmediasydney.asn.au/cul/LaurynHill.htm; The Miseducation of Lauryn Hill (Columbia/Ruffhouse, 1998) reviewed by Jeremy Halcrow, The 1999 Grammy Award Television Broadcast 
55 http://www.hisp.com/mar96/santana.html
56 http://www.jessicasimpson.com/index2.html
57 Time International Magazine, sayi. 45, 9 Kasim 1992, s. 57
58 Radikal Gazetesi, 22 Aralık 2000
59 http://www.mtv.com/sendme.tin?page=http://www.mtv.com/news/gallery/m/masefeature99_2.html
60 http://www.mariahcarey.org/reading/quotes.shtml
61 http://www.mtv.com
62 http://people.aol.com/people/where_now/0006/hammer.html
63 http://www.mtv.com/news/gallery/b/backstreet00_2/brian.html
64 http://www.geocities.com/Heartland/Bluffs/1125/Music/Brian_Littrell.html
65 http://www.geocities.com/Heartland/Bluffs/1125/Music/Brian_Littrell.html
66 http://www.amuznet.com/chat_ajmclean.asp
67 http://www.angelfire.com/az/destinypower/story.html
68 http://www.angelfire.com/az/destinypower/story.html
69 http://www.nsync.com/upclose/lance.html;http://www.geocities.com/
Heartland/Bluffs/1125/Music/Lance_Bass.html
70 http://chat.yahoo.com/c/events/transcripts/music/nsync990222.html
71 http://www.mtv.com/sendme.tin?page=http://www.mtv.com/news/gallery/s/shyne00/index3.html
72 http://www.geocities.com/Heartland/Bluffs/1125/Music/Aretha_Franklin.html
73 Life Magazine, Aralık 1998, s. 63
74 Life Magazine, Aralık 1998, s. 66
75 http://www.telegraph.co.uk
76 http://www.internetbookinfo.com/ibic/include/whatsnew98/msg00368.html; Evangelical Press News Service

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...