07 Aralık 2019

7.CİLT-6.AYET:HER GÜN EN'AM SÜRE-İ CELİLESİ:ŞEYTANDAN VE CİNLERDEN,ZALİMLERDEN,HAKLI OLDUĞUN B İR MAHKEMEDE,DUANIN KABULÜ İÇİN,HAYIRLI İŞ VE EVLİLİK,EVDEN KAÇANI GETİRMEKHIRSIZA EŞYAYI GETİRTMEK VE DAHA BİR ÇOK FAZİLETİ VE FAİDESİ BU SAYFADA BULABİLİRSİNİZ.

7.CİLT-6.AYET:HER GÜN EN'AM SÜRE-İ CELİLESİ: 
ŞEYTANDAN VE CİNLERDEN,
 ZALİMLERDEN, HAKLI OLDUĞUN BİR MAHKEMEDE, 
DUANIN KABULÜ İÇİN, 
HAYIRLI İŞ VE EVLİLİK,
EVDEN KAÇANI GETİRMEK
HIRSIZA EŞYAYI GETİRTMEK 
VE DAHA BİR ÇOK FAZİLETİ VE FAİDESİ 
BU SAYFADA BULABİLİRSİNİZ.


Enam Suresi ve Sırları 
Hikmeti Havası Faziletleri

Mekkede nazil olmuş olup, 165 âyettir. 

136-138. âyetlerde geçen en’âm kelimesi vesilesi ile bu isim verilmiştir. 
En’âm: İnek, deve, koyun, keçi gibi hayvanların genel adıdır. Böylece bu hayvanlarla alakalı hürafeleri ortadan kaldırmak hedeflenmiş olabilir. 
Bakara sûresi, Kur’ân’ın uzunca bir özeti olup, usûl ve fürûunu en fazla içeren sûredir. 
Âl-i İmran, Nisa ve Maide sûreleri Ehl-i kitapla ilgili her türlü meseleyi tafsilatlı olarak ele alırlar. 
Bakara sûresi Yahudilerin iddialarını çürütmeye özellikle ağırlık verirken Âl-i İmran sûresi, ilk yarısında Hıristiyanların iddialarını iptale daha fazla yer verir. 
Nisa sûresinin son kısmı Hıristiyanlara karşı deliller ihtiva eder ve sûre boyunca da Bakara sûresinde özet halinde kalan münafıkların iç yüzlerini açıklar. 
Peşinden gelen Mâide sûresi, Yahudi ve Hıristiyanların bazı münferit iddialarını çürütür. Böylece ilk dört uzun sûrede Ehl-i kitapla ilgili meseleler ele alınınca onları izleyen En’âm sûresinde her türlü kâfir ve müşriklerin iddiaları iptal edilir. 
En’âm sûresi bizzat tevhide, peşinden gelen A’raf sûresi ise tevhid tarihine ağırlık verir. 
En’âm sûresi, Bakara sûresinde kısa kısa ele alınan ulûhiyyet, nübüvvet ve meâd (âhiret) gibi akaid esaslarını beyan eder. 
Nisâ ve Mâide sûrelerindeki ahkâma, Enfal ve Tevbe sûreleri cihad, münafıklar ve devletler hukuku ile ilgili hükümleri ilave ederler. Böylece Kur’ân’ın üçte biri, böyle bir bütünlük arz ederek tamamlanır.


Enam Suresi :
Tesiri çok çabuk zuhur eden her iki tarafi son derece keskin bir kılıçtir.
Meşru olan her türlü murad için okunursa çok kisa zamanda istenilen şey kabul olunur.
Edilen (cin)musallatlar, yapilan celpler, kahr için yapilanlar, okunan bed dualar (zalimlere karsi), hastaliklarin şifasi,fakirlikten kurtulmak,hapisten,esaretten kurtulmak, bekarliktan kurtulmak evlenmek  için okunur.
Cinnet sara ümmü subyan felç kanser gibi hastaliklar icin itikadi tam ve ihlas bir kalp ile ruh ve iman gücünü artirarak cenabi 
hakdan şifa ve yardim istenilirse!, 
cenabi hakk kendsine açilan elleri boş cevirmez.
Hastaya şifasini nail eyler.
Bu surei okumak seklindeki gibi okumayi günde 1 kere adet haline getirirse yasayacagi her güzelliği her niyeti herşeyi kendi gözleriyle görecektir.
Bu surenin her ayeti birer hazinedir!...
Süre-i şerife-i En-am-ın 
Her hayırlı dileğin, duan, ihtiyacının, makam, iş, 
hastlakıktan kurtulmak  için Okuma Usülü :
1.UYGULA"DUANIN KABULÜ İÇİN TECRÜBE EDİLMİŞ BİR UYGULAMADIR"
Kur'anı kerim in 8.ci cüz ün 2 ci sayfasında, ve Enam suresinin 114 cü sahifesinde birbirne müteakip (takip eden) 2 Lafza i celal Vardır (Allah Lafzı).Kur'an-ı kerim 142.sayfa(sayfa nadiren değişe bilir)124.ayeti kerime(aşşağıda ayeti kerimeyi yazdım)
Hatim olmak şartı ile ( yani kuranı kerimi Baştan sona kadar hatim etmek niyeti ile) Başlasanız Okumaya ve bu saydığım yerlere gelince ("66" defa (Ya-Ellah) deseniz sonrada Dua etseniz kaldığınız yerdende devam eder kur'anı kerimin hatmini tamalarsınız,bunu okuyamayanlar için bir başkasınada okutabilirsiniz,Bi iznillahiteala Mutlaka Duanız Kabul olur.


Lakin başladığınız hatmi şerif i bitirmeniz lazımdır. 


(tecrübe edilmiştir)
NOT: BEN HER NE KADAR AŞŞAĞIDA HER İKİ ŞEKİLDE OLARAK SİZLERE ARAPÇA VE LATİN HARFLERLE YAZILMIŞINIDA VERSEM,
SİZLERİN ARAPÇA OLARAK OKUMANIZ İCAB EDER.

وَإِذَا جَاءتْهُمْ آيَةٌ قَالُواْ لَن نُّؤْمِنَ حَتَّى نُؤْتَى مِثْلَ مَا أُوتِيَ رُسُلُ 
(اللّهِ اللّهُ)
  أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالَتَهُ سَيُصِيبُ الَّذِينَ أَجْرَمُواْ صَغَارٌ عِندَ اللّهِ وَعَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا كَانُواْ يَمْكُرُونَ ﴿١٢٤﴾

Ve izâ câethum âyetun kâlû len nu’mine hattâ nu’tâ misle mâ ûtiye rusulullâh(rusulul(lâhi), (allâh)u a’lemu haysu yec’alu risâletehu, se yusîbullezîne ecremû sagârun indallâhi ve 
azâbun şedîdun bimâ kânû yemkurûn
2. UYGULAMA;
Asagidaki okuma usülü yuakrda yazili olan enam suresinin ayet sirasina göre yazilmistir.
1 -) 13.ayet 7 kere tekrar edilir
2 -) 16.ayet sonunda durup 15 kere “ ve üfevvizu emri ilallah innallahe basirun bil ibad ayeti okunucak
3-) 17 ve 18. ayetler 7 şer kere tekrar edilicek.
4-) 61 ve 62 . ayetler 7 kere tekrar edildikten sonra 15 kere “ ve üfevvizu emri illallah innallahe basirun bil ibad okunur.
5-) 73.ayet 7 kere tekrar edilir
6-) 83den 87. ayet kadar 5 ayet 7 kere okunur ve arkasından 15 kere;
"Rabbena Atina min ledünke rahmetan ve heyyi’lena min emrina reşeda bi hürmeti ha üla-i ve bi hürmeti seyyidina ve nebiyyina ve resulina ve habbina ve Mevlana ve şefi-ina ve nuri ebsarina ve kurrete uyunina muhammedin aleyhis salatü vesselam" denir.
7-) 90.ayet 7 defa okunur ve arkasindan 
40 kere"iyyake nabüdü ve iyyake nestain"
40 kere de "Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala cemi-il enbiyai vel mürselin" denir


 8)95 ve 96 .ayetler 7 kere tekrar edilir 9-) 115.ayet 7 kere okunur
10-) 124. ayettin 
1.kismi "Ve iza caethüm ayetün kalu len nü'mine hatta nü'ta misle ma utiye rusülüllah" a kadar okunur ve 
burada 7 kere;
"İlahi menillezi de-ake felem tücibhü ve menillezis teane bike felemtuinhü ve menillezis tecareke bike felem tücrhü ve menillezis tecareke felem tücirhü ve menillezi tevekkele aleyke felem tekfihü ve menillezis teğase bike felem tuğishü ve menillezi sele ke felem tu’tihü va gavsah va gavsah va gavsah esteğis ağisna ya gayasel müsteğisin vakzı haceti vakzı havaicene ve havaicis sailin bi hakkı hürmeti kuranel azim ve bi hurmeti resulükel kerim ilahena ifal bina ma ente ehlühü vela tefal bina ma nahnü ehlühü inneke ehlüt takva ve ehlül mağfireti ve ene ehlüz zünubi ve hataya vağfir lena birahmetike ya erhamerrahimiyn" …denildikten sonra 
124.ayetin 2.kismi olan “Allahü a'lemü haysü yec'alü risaleteh* seyüsıybüllezıne ecramu sağarun ındellahi ve azabün şedıdüm bima kanu yemkürun” 7 kere okunur.
Sonrasinda 15 kere;
"Ve üfevvizu emri ilallah innallahe basirün bil ibad" okunur.
11-) 128.ayet 7 kere tekrar edilir.
12-)138.ayet 7 kere tekrar edilir
13-) 145.ayet 7 kere okunur.
14-) Son ayet 7 kere tekrar edilir.
Ve bundan sonra 3 kere aşşağıdaki dua okunur.
Bismillahirrahmanirrahim.
Allahümme ya serial hisab ya şeddel ikab ya gafur ya rahim ya halika küllü şeyin ya fatires semavati vel ard.veya falikal habbi ven neva ya falikal ısbah ya baisel ervah ya zel cudi ves simah ya müfettihal ebvab ya müsebbibel esbab ya müsehhiles sıab ya müdevvirel felikid devvar ya mukallibel kulubi vel ebsar ya rafias seyyiat ya kafiyel muhimmat ya mu’tiyel mesulat ya samial asvat ya kaziyel hacat ya mücibed daavat ya mukilel asurat ya muhyilemvat ya nurel ardi ves semavat ya hayyü ya kayyum ya malikel mülk ya zelcelali vel ikram birahmetike ya erhamerrahimin vakzı haceti fi hazihis saati ve hacati cemil mü’minine vel mü’minat Allahümme inni eselüke min mucibatı rahmetike ve azaimi mağfiretike vel ganimeti min külli berrin ves selameti min külli fücurin vel ismeti min küll, senbin. Allahümme tedu li senben ila gafertehu vela hemen illa ferectehı vela marasan illa şefeytühü vela deynen illa kazeytühü vela retkan illa fetaktahu vela fasiden illa aslahtehu vela ahcetimin havaicüd dünya vel ahreti illa kazaytena ya vasial mağfireti ya vasial mağfireti ya vasial mağfireti ığfirli bifadlike ve keremike ya erhamerrahimin …
15 kere ;
Ve üfevvizu emri ilallah innallahe basirün bil ibad
15 kere :
Rabena Atina min ledünke rahmeten ve heyyi’lena min emrina reşide Allahümme bicahi sahibül vesileti seyyidina ve nebiyyina ve şefiina ve habibina ve hamina ve nuri ehsarina ve kurr ete uyunina muhammedin akzi haceti ve hassil müradi"
 deyip secdeye var ve secdede rabbime siğinarak isteklerini dileklerini dile.(dileğin hayır ve helal olmalı)
Surei enamin bu sekilde 3 veya 7 gun okuyanin dileğinin kabul olmamasinin mümkünati yoktur.
Surei Enamin havas ve faydalari :
1 – Surei enami arasinda dunya kelami konuşmadan 2 rekat Allah rizasi için namaz kiliarak cenabi hakk dan dilegini isteyenin elleri bos cevrilmez..
O ay içinde her bela şerden zalimden korkulairndan dertlerinden kurtulur rabbimn o kişiyi korur.
2- Gece uyumadan önce okuyan kisi her turlu bela ve serden emin olur Rabbimin izni ile korunur.
Hirsizdan,yangindan,selden,baskindan ve akla gelen gelmeyen her nevi fenaliktan mevlam korur muhafaza eder,üzerinde bir belada varsa inşaallah kısa zamanda kurtulur ve felah bulur.
3-Bu surenin 1.ayetini sabah akşam 7 kere okuyup ellerini yüzüne ve bütün vucuduna süren kimse her turlu maddi elem agri ve ızdıraplardan kurtuluş hasil olur ve
dusmanalardan hased edenlerden kin güdenlerden fitnelerden zalimlerin serlerinden kötuluklerinden korunur.
4- 13.ayeti kerimeyi ters ve zalim bir adamin yuzune karşi 8-10 kere okunursa!, o kimse okuyana karsi terslik yapamaz,şiddet de gösteremez .
Mahkemede hakimin yuzune karsı devamli okumaya devam ederse hakim onun aleyhine hukum vermez (haklı olduğun bir durumda)
Ağrıyan yere elini koyup 15 kere okursa agrisi geçer, 
bi iznillahiteala.
------------------------------------------------------
FAZİLETİ:
EVİNİZDEKİ HAŞERELERE (Böceklere Kesin Çözüm)
Enam suresinin 44.ayetini yazacaksınız bemele ile beraber ve bakır bir kabın içine reyhan suyu ve kimyonla karıştırılmış suyun içine koyacaksınız akşamdan sabaha kadar beklteceksiniz ve ertesi sabah bir iki defa serpiniz.
***
Resulüllah efendimiz şöyle buyurmuştur 
:“Kim Enâm sûresinin evvelinden üç âyet’i kerîmeyi, her sabah
(Hüvellâhullezî’den sonra)
“ وَيَعْلَمُ مَا تَكْسِبُونَ” a kadar okursa, Allahu Taâla ona yetmiş bin melek vekil eder. Onu muhâfaza ederler ve ona, kıyâmete kadar, o meleklerin amelleri gibi amel (sevabı) yazarlar. 
Yine yedinci kat semâdan bir melek, “elinde demirden bir sopa olduğu halde” iner ve şeytan ne zaman o mü’minin kalbine ŞER’DEN bir şey (bir fitne) sokmak isterse onunla döver. (Hz. Allah) o kişi ile şeytân arasına yetmiş bin perde çeker. Ve kıyamet günü olduğunda yüce Allah şöyle buyurur:
-Ey Âdem oğlu (şimdi) benim nurumun gölgesinde yürü, cennetimin meyvelerinden ye, Kevser nîmetinin suyundan iç, Selsebîl suyundan yıkan. Çünkü sen, benim sevgili kulumsun, ben de senin (gönülden inandığın) Rabbinim. Sana (bu gün) hisâb yok, azâb da yoktur” 
(Ruhulbeyan tefsiri cilt 3- sh. 2) Kurtubî ve Cemel tefsirlerinde zikredildiğine göre, (Tefsir-i Cemel, 2/2, Kurtubî, 6/383)
Mevzu edilen En'am Suresinin ilk 3 ayeti:
الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَجَعَلَ الظُّلُمَاتِ وَالنُّورَ ثُمَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ بِرَبِّهِم يَعْدِلُون
(1 )Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı var eden Allah'a mahsustur. (Bunca âyet ve delillerden) sonra kâfir olanlar (hâla putları) Rab'leri ile denk tutuyorlar. (Enam suresi Kur’anı kerim sayfa 129)
هُوَ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن طِينٍ ثُمَّ قَضَى أَجَلاً وَأَجَلٌ مُّسمًّى عِندَهُ ثُمَّ أَنتُمْ تَمْتَرُونَ
(2) Sizi bir çamurdan yaratan, sonra ecel takdir eden ancak O'dur. O'nun katında bir de adı konmuş ecel (kıyamet zamanı) vardır. Sonra siz hâla şüphe mi ediyorsunuz?
وَهُوَ اللّهُ فِي السَّمَاوَاتِ وَفِي الأَرْضِ يَعْلَمُ سِرَّكُمْ وَجَهرَكُمْ وَيَعْلَمُ مَا تَكْسِبُونَ
(3) O, göklerde ve yerde (ibâdete lâyık bulunan) tek Allah'tır. 
Sizin içinizi, dışınızı bilir
بسم الله الرحمن الرحيم
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَجَعَلَ الظُّلُمَاتِ وَالنُّورَ ۖ ثُمَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ يَعْدِلُونَ
هُوَ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن طِينٍ ثُمَّ قَضَىٰ أَجَلًا ۖ وَأَجَلٌ مُّسَمًّى عِندَهُ ۖ ثُمَّ أَنتُمْ تَمْتَرُونَ
وَهُوَ اللَّهُ فِي السَّمَاوَاتِ وَفِي الْأَرْضِ ۖ يَعْلَمُ سِرَّكُمْ وَجَهْرَكُمْ وَيَعْلَمُ مَا تَكْسِبُونَ

Bismillâhirrahmânirrahîm.
1. Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı var eden Allah'a mahsustur. Böyleyken kâfirler hâlâ Rablerine başkalarını eşit sayıyorlar.
2. Sizi çamurdan yaratan, sonra size bir ecel takdir eden O'dur. Tayin edilen bir ecel de (kıyamet zamanı) O'nun katındadır. Sonra bir de şüphe ediyorsunuz.
3. O, göklerde de, yerde de (tek) Allah'tır. Sizin gizlinizi, açığınızı ve ne kazandığınızı bilir.
(6. En’âm Sûresi, 1-3)
En'am Suresinin Fazileti ve Sırları Hakkında Hadisi Şerifler
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Yetmiş bin (70.000) melek, tesbih ve hamd sözleriyle bu surenin inişine eşlik etti."(1)
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: 
"En’am suresini okuyan kimseye Allah’u Teala azametiyle rahmetini neşreder ve bu surenin indirilişinde hazır bulunan yetmiş bin (70.000) melek surenin ayetlerinin sayısınca, gece-günüdz Allah’tan mağfiret dilerler."(2)
Her kim sabaha çıktığı zaman En’am suresinin başından 3 ayet okursa, (1-3 ayetleri) Allah’u Teala ona, kendisini korumak üzere 70.000 melek görevlendirir. 
Kıyamet gününe kadar o meleklerin amellerini ona yazar. 
Şeytan her ne zaman o kişinin kalbine şerden(vesvese) bir şey atmak istese, yedinci kat semadan, yanında demirden bir kamçı olan melek inerek onunla şeytan arasına yetmiş bin (70.000) perde koyar.
" Kıyamet günü Allah’u Teala o kuluna:
-" Ey İnsanoğlu! gölgemin altında yürü, cennetimin meyvelerinden ye, Kevser suyundan iç, Selsebil suyundan yıkan, sen Benim kulumsun, Ben de senin Rabbinim. Sana ne hesap vardır. nede azap" buyurur.
(3)
En’am Suresinin Sırları Hakkında Rivayetler
Bu sure misk ve zaferanla bir kağıt üzerine yazılıp ara vermeden üç (3)gün içilirse içen kimse daim iyi nazarla bakar.
Sui nazarı terk eder. Bu sudan içen kimseden ağrılar geçer, şişlikler ve dalak hastalıkları zail olur.
Bir hayvanın üzerine asılırsa bütün korkutucu afet ve belalardan muhafazada olur.
Zayıflıktan ve vakitsiz hastalıklardan korunur.
Gecede bir defa okunmaya devam edilirse, vakitsiz hastalıklardan, kaza ve beladan emin, gün boyunca muhafazada olunur.
Arabi ayın evvelinde hulus-ı kalble iki rekat namaz kılınır, her iki rekatta da bu sure okunur. Sonra dua edilirse o ay içinde bütün istenmeyen kötü şeylerden, korku ve hastalıktan, kazadan beladan, afetlerden emin ve muhafazada olunur.
İstek ve dileğinin olması için yedi (7) kere okunur.
Her kim iki rekat nafile bir namaz kılar, zamm-ı sure olarak En’am suresini okur, namazdan sonra dua ederse, duası bi-iznillah kabul olur ve her türlü sıkıntı ve kötülüklerden muhafaza olur.
En’am suresi nazil olduğunda, ufku kapatacak kadar melekler kaplamıştır.41 kere okuyanın kısmeti açılır. Her kim dünya kelamı konuşmadan En’am suresini okursa geçmiş günahları affedilir. Araba… gibi bir binek aracını her türlü "tehlike"lerden korumak isteyen kişi, bu surenin tamamını bir kağıda yazarak arabaya asmalıdır.
BÜYÜKLERDEN GELEN BİLGİLER:
Hz. Ömer (Radıyallahü Anh) buyurdu ki:
 "En’am suresi Kuran-ı Kerim’in en faziletli surelerinden biridir."
İmam Şafi (Rahimehullah) buyurdu ki: "Her kim sabah ve akşam En’am suresinin başındaki üç. ayeti (1-3 Ayetleri) yedişer kere okuyup ellerine üfleyerek vücuduna sürerse, hastalık ve ağrılarından emin olur.

Her kim öfkesini yatıştırmak, fitne ve şiddeti engellemek istiyorsa, o anda ayakta ise oturmalı ve En’am Suresinin 13. ayetini okumaldır.
Sıkıntı ve üzüntü içinde olup, sıkıntıdan uyuyamayan bir kişi, yatağa yattığında 
En’am suresinin 17-18. ...
( En'âm Sûresi Hakkında
En‘âm sûresi çoğunluğun görüşüne göre Mekke’de bir defada inmiştir. Ancak üç veya altı âyetinin Medine’de indiğine dair bir görüş de bulunmaktadır. 165 ayettir. Mushaftaki tertibe göre 6, iniş sırasına göre 55. sûredir. Sûreye isim olan اَلأنْعَامُ (en‘âm) kelimesi Arapça’da “deve, sığır ve koyun gibi evcil hayvanlar, ceylan, geyik ve benzeri yabani hayvanlar ve bir takım binek hayvanları” mânasında kullanılmaktadır. Bu kelime sûrenin 136, 138, 139 ve 142. âyetlerinde altı kez tekrar edilmiştir. وَاِنْ يَمْسَسْكَ اللّٰهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُٓ اِلَّا هُوَۜ وَاِنْ يَمْسَسْكَ بِخَيْرٍ فَهُوَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَد۪يرٌ ﴿١٧﴾ وَهُوَ الْقَاهِرُ فَوْقَ عِبَادِه۪ۜ وَهُوَ الْحَك۪يمُ الْخَب۪يرُ ﴿١٨﴾ Karşılaştır 17: Eğer Allah sana bir sıkıntı verecek, bir zarar dokunduracak olursa, onu yine kendisinden başka giderecek yoktur. Eğer sana bir iyilik lutfederse, bilesin ki zâten O’nun her şeye gücü yeter. Karşılaştır 18: O, kullarının üstünde her istediğini yapma kudretine sahiptir. O her işi ve hükmü hikmetli ve sağlam olandır, her şeyden haberdârdır. TEFSİR: Hayrı ve şerri yaratan Allah’tır. Hastalık, fakirlik, açlık, kıtlık, hüzün, korku, acı gibi verdiği bir zararı O’ndan başka defedecek kimse olmadığı gibi; sıhhat, zenginlik, zafer, başarı, huzur, lezzet ve sevinç gibi ihsan ettiği iyilik ve güzelliklere de mani olacak bir güç yoktur. Çünkü Allah her şeye mutlak güç yetirendir. O her yönden üstün, daima galip ve kahredici bir kudret sahibidir. Ne vereceği zarara engel olunabilir, ne de ihsan edeceği iyiliklere mani olunabilir. Yaptığı her işte sayısız hikmetler vardır, O kullarının her halinden de haberdardır. Böyle bir Allah bırakılıp başka kim dost edinilebilir? O’ndan başka gerçek dostluğa kim layık olabilir? Allah Resûlü (s.a.s.)’in, terkisine aldığı İbn Abbas (r.a.)’ya yaptığı şu nasihatler âdetâ bu âyetlerin bir tefsiri mâhiyetindedir: “Allah’ın buyruklarını gözet ki, Allah da seni gözetip korusun. Allah’ın rızâsını her işte önde tut ki Allah’ı önünde bulasın. Bir şey isteyeceksen Allah’tan iste. Yardım dileyeceksen, Allah’tan dile! Ve bil ki, bütün bir ümmet toplanıp sana fayda temin etmeye çalışsalar, ancak Allah’ın senin için takdir ettiği faydayı temin edebilirler. Yine eğer bütün ümmet, sana zarar vermeye kalksalar, ancak Allah’ın senin hakkında takdir ettiği zararı verebilirler. Çünkü artık kaderi yazan kalem yazmaz olmuş, yazıları değişmeyecek şekilde kesinleşmiştir.” (Tirmizî, Kıyâmet 59) Yine Resûl-i Ekrem (s.a.s.), bu âyetlerden aldığı ilhamla farz namazlardan sonra şöyle dua ederdi : “Allahım ! Senin verdiğine engel olacak, vermediğini verecek kimse yoktur. Senin lütfun olmadan hiçbir zengine serveti fayda vermez” (Buhârî, Ezan 155 ; Müslim, Mesâcid 137, 138) Nitekim bir kimse yolculuğa çıkacaktı. Hasan Basrî’ye gelip : “- Bana bir tavsiyede bulun” dedi. Hazret ona şu öğütte bulundu : “Gittiğin her yerde, Yüce Allah’ın emrini üstün tut ki, O da seni üstün eylesin.” (el-Hadâiku’l-Verdiyye, s. 320) Her zaman ve her zeminde Allah’ın kuldan istediği şeyleri bilmenin yolu, tüm insanlığa bir uyarı olarak gönderdiği Kur’ân-ı Kerîm’i okuyup anlamaktan geçmektedir: """""ayetlerini 7 kere okursa, bi-iznillah rahata kavuşur.
Bir mekanda haşerelerin olmaması isteniyorsa, şu manevi reçete uygulanmalıdır. Abdestli iken En’am Suresinin 44. ayetini bakır bir kabın içine reyhan suyu ile yazar, içerisine kimyonla karıştırılmış su koyar, akşamdan sabaha kadar bekletip mekana bir veya iki defa serpmelidir.
ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİ RUYADA GÖSTERİLMESİ İÇİN BİR UYGULAMA
Bir kimse En’am suresinin 59-62. ayetlerini abdestli olduğu halde keten bir kumaş üzerine yazar ve bu kumaşı yastığının altına koyarsa, şüphe edip bir türlü öğrenmediği bir meseleyi Allah’u Teala rüyasında gösterir.
Dalgalı bir denizde yolculuk yapan bir kişi, En’am suresinin 63-64. ayetlerini bir kağıda yazıp denize bırakırsa, bi-iznillah sağ-salim karaya ulaşır.
Evden kaçan bir kimseyi ve bilinen bir hırsız tarafından çalınan bir eşyayı Allah’ın yardımıyla geri getirmek için şu reçete uygulanır: 
Bir levha veya bir kağıdın üzerine büyükçe bir daire çizilir. 
Bu Dairenin ortasına o kişilerin isimleri 
Anne ismi (….. oğlu ….. gibi) ile beraber yazılır.
 O isimleri etrafına En’am suresinin 71. ayetini yazıp, kimsenin ayak basmayacağı temiz bir yere gömülür.
Her kim En’am Suresinin 25, Nahl Suresi 108, Kehf Suresi 57, Casiye Suresi 23 ayeti kerimelerini okumaya devam ederse, maddi ve manevi her türlü bela, musibet ve felaketlerden korunur.
Her kim En’am Suresinin 122. ayetini okumaya devam ederse, her türlü maddi ve manevi hastalıklardan şifa bulur.
Her kim zengin olmak ve bol kazanç. elde etmek istiyorsa, bir işe teşebbüs etmeden önce En’am suresinin 141. ayetini zeytin ağacından bir tahta üzerine yazıp iş yerine asmalıdır. 
Eğer kazanç sağlayacağı şey araba ise, bir kağıda yazıp arabaya asmalıdır.
Bi-İznillah kazancı bol olur.
Hazret-i Ömer buyurdu ki:

“En’âm sûresi Kur’ân-ı kerîmin en fazîletli sûrelerinden biridir.”

İmâm-ı Şâfiî buyurdu ki:

“Her kim sabah ve akşam sûre-i En’âm’ın başındaki üç âyetini yedişer defa okuyup ellerine üfleyerek vücûdunu mesh ederse, 
hastalık ve ağrılardan emin olur.”
Dipnotlar
Taberani, M,’cemüs-sağir. 1/145
Ebul-Leys Semerkandi, Tefsirul-Kur’an, 2/264
İmam Kurtubi, Kurtubi Tefsiri (Cami’u li-Ahkamil-Kuran), 
6/383; Ebu Suud Efendi, Ebu Suud Tefsiri (İrşadü Aklis Selim) 3//208; Kadı beyzavi, Beyzavi Tefsiri (Envarut-Tenzil ve Esrarut Te’vil), 1/330
***BENİDE DUANIZDAN MAHRUM ETMEYİN!


KARDEŞLERİM PAYLAŞMAYIN HAKKIMI HELAL ETMEM DEMİYORUM

ZİRA GÜNÜMÜZE KADAR BU İLMİ BİZLERE ULAŞTIRANLARDA AYNI ŞEKİLDE PAYLAŞMAYIN HELAL ETMEM DESEYDİ İLİM BİTERDİ HER HALDE...
SİZDEN SADECE RİCAM BANA DUA EDİN

DUA İSTEĞİM ŞU ŞEKİLDE OLURSA ÇOK MEMNUN OLURUM;
YARAB, ENES HOCAMI, DUASI KABUL EDİLEN KULLARINDAN EYLE .

HER TÜRLÜ CİNNİ VE İNSİ TEHLİKELERDEN KORU

SON NEFESTEDE İMAN SELAMETİ NASİP EYLE.

DÜNYADADA AHİRETTEDE SEVDİKLERİNDEN VE DOSTLARINDAN AYIRMA
AMİİİİNNN
ECMAİN İNŞAALLAH unutmayın bana dua ederseniz bu dualar yine sizin sağlığınız için bi iznillah geri döner. 
Allaha cc emanet olun.


ENES TÜRK

4.Cilt:u.158.:Dua:Şeytandan(Cinlerden) Şaşkına Çevirib Kahreden Ve Kendini Kurtarma Uzaklaştırma Üzüntü Ve Endişen Kurtulma Ve Zengin Olma Duası Şeytandan Kendini Kurtarma Duası

  دعاء لحفظ نفسك من الشيطان 
 Şeytandan Kendini Kurtarma Duası 
 الإمام الغزالي 
İmam Gazali tarafından 
"إحياء علوم الدين" 
ihya'i ulumiddin ilmin canlanması 
 Şeytan,cinler büyü, göz,nazar, obsesyon (takıntı), endişe,acılar ve üzüntülerden kendinizi korumak için 
 أعوذ بالله من الشيطان الرجيم بسم الله والحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله 

Euzu billahi mineşşeytanirracim 
 (kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım) 
Bismillahi velhamdulillahi vessalatü vesselâmü alâ Rasulillahi Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun 
 Her sabah namazdan sonra bu duayı üç kez okuyun şeytan bu duadan çok korkarmış

 اللهم انك سلطت علينا عدواعليما بعيوبنا ...يرانا هو وقبيلته من حيث لانراهم اللهم آيَسَهُ منا كما ايسته من رحمتك وقنطه منا كما قنطته من عفوك....وباعد بيننا وبينه كما باعدت بينه وبين رحمتك وجنتك 
 Allâhümme inneke sellatte aleynâ adüvven aliymen bi uyûbinâ yerana hüve gabiyletehû min haysü lâ nerâhüm. 
Allâhümme âyesehu minnâ kemâ âyestehû min rahmetike ve Gannıthü minnâ kemâ kannattahû min afvike ve bâıd beynenâ kemâ bâadte beynehû ve beyne rahmetik ve cennetik Muhammed ibni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh)'ın her gün sabah namazından sonra okuduğu "Şeytan ile Okuyan Arasına Engel Koyacak" 

Bir Duâ Şeytanın uğraşmaktan yorulup bıkması için hangi duayı sabah namazından sonra okumalıyız? 
 İmâm-ı Sefîrî (Rahimehullâh)ın nakline göre; 
(tâbi‘înin ulularından ve Şâh-ı Nakşibend Hazretleri’nin Buhârâ kabristanında sürekli ziyaret ettiği) 
Muhammed ibni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh) şöyle anlatmıştır: 

Şeytan insan kılığına girerek mescit yolunda karşıma çıktı ve bana: ‘Ey İbni Vâsi‘! Ne zaman sana bir şey yapmak istesem, seninle aramda bir engel buluyorum, bunun sırrı nedir?’ 
deyince ona şöyle dedim: 

Okunacak Duanın Arabça Harflerle Okunuşu: Okunacak Duanın Latin Harflerle Okunuşu: 

 Allâhümme inneke selladte aleynâ adüvvem basiyran  bi uyubinâ hüve gabiylühû min haysü lâ nerâhüm. Allâhümme âyishü minne kemâ âyestehû min rahmetike ve Gannıdhü minne kemâ kannedtehû min afvike ve bâıd beynene beynehü keme bead-te beynehû ve beyne cennetike inneke ala külli şey-in gadiyr . 

(Ben) her sabah: Okunacak Duanın Meali: 
 ‘Ey Allâh! Gerçekten Sen bize büyük bir düşman musallat ettin ki ayıplarımızı görmektedir, o ve zürriyeti bizim kendilerini görmediğimiz taraftan bizi görmektedir. 
 Ey Allâh! Onu rahmetinden ümitsiz bıraktığın gibi, bizden de ümitsiz bırak, ona affından ümit kestirdiğin gibi, bizden de ümit kestir ve onunla cennetinin arasını uzaklaştırdığın gibi bizimle onun arasını uzaklaştır. 

Şüphesiz ki gerçekten Sen her şeye hakkıyla gücü yetensin!’ duâsını okurum 
(onun için sen beni saptırmaya yol bulamazsın)!” 
 (es-Sefîrî, el-Mecâlisü’l-va‘zıyye, 2/307; el-Ğazâlî, el-İhyâ, 3/37; ed-Deyrabî, el-Mücerrebât, sh:50; Ali ibni Hasen el-‘Attâs, el-Kırtâs, 1/191; el-Gümüşhânevî, Mecmû‘atü’l-ahzâb, Muhyiddîn-i Arabî cildi: 2/606; İbnü Acîbe, el-Bahru’l-medîd, 2/346) Muharrem el-Kastamônî (Rahimehullâh)ın beyânı vechile; “er-Risâletü’l-Muslihıyye” isimli eserde şöyle zikredilmiştir: 

Muhammed ibni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh) her gün sabah namazından sonra bu duâyı okurdu, bir gün mescid yolunda İblis karşısına çıktı ve ona: “Ey İbni Vâsi‘! Sana bir hâcetimden dolayı geldim, ne olur beni ümitsiz bırakma” dedi. 

O da: “Ey La‘în! Nedir o hâcetin?” deyince İblîs: “Beni mübtela olduğum büyük bir belâdan kurtarmanı istiyorum, sen bu ta‘vîzi (sığınma duâsını) okuduğun zaman (ben mahvoluyorum)” dedi. 

Bunun üzerine İbni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh): “O benim virdimdir, onu asla terketmem” deyince İblis: 
“Madem onu bırakmayacaksın, bari kimseye öğretme, ben de ebediyyen sana dokunmayayım” dedi. 

O zaman İbni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh): “Ben de bunu karşılaştığım herkese öğreteceğim, artık istediğini yapabilirsin” dedi. İşte bundan dolayı İbni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh) İblis’e cefa olsun diye bu duâyı varaka(kağıt)lara yazıp ashâbına tevzi etti (dağıttı). 
(el-Ğazâlî, el-İhyâ, 3/37; Muharrem ibni Muhammed ez-Zeylî el-Kastamônî, Künûzü’l-evliyâ, sh:112; ez-Zebîdî, el-İthâf, 7/283) İmâm-ı Deyrabî (Rahimehullâh)ın beyânı vechile; bu duâyı sabah okuyan akşama kadar şeytandan emin olur, akşam okuyan da sabaha kadar şeytanın vesveselerinden ve şerlerinden emin olur. (ed-Deyrabî, el-Mücerrebât, sh:50) 

 Lale gül dergisi/Ahmet Mahmut Ünlü (cübbeli Ahmet)Hoca Efendi 
 اللهم إنك سلطت علينا عدوا عليما بعيوبنا ، يرانا هو وقبيله من حيث لا نراهم اللهم آيسه منا كما آيستـه من رحمتك ، وقَنِّطه منا كما قَنَّطـته من عـفوك وباعــد بيننا وبينه كما باعـدت بينه وبين رحمتك وجنتك انك على كل شئ قدير 

 Allâhümme inneke sallette aleynâ adüvven aliyman bi uyûbinâ yerane hüve gabiylehû min haysü lâ nerâhüm. Allahümme âyesehu minnâ ke mâ âyestehû min rahmetike ve gannıthü minnâ kemâ gannattahû min afvike ve bâıd beynenâ ve beynehu kemâ bâadte beynehû ve beyne rahmetik,ve cennetik inneke alâ külli şey’in gadiyr. 

 Şeytanı ve Cinleri Uzaklaştıran Dua sabah ve akşam üç kez okunur. 
 آمَنْتُ بِاللَّهِ الْعَظِيمِ ، وَكَفَرْتُ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ ، وَاسْتَمْسَكْتُ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لَا انْفِصَامَ لَهَا ، وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ 
 Amentü billahil azim * ve kefertü bil cibti vet tağuti vestemsektü bil urvetil vusga lenfisame leha * vallahü semiy'un aliym. 

 Ahmet Mahmut Ünlü (cübbeli Ahmet)Hoca Efendi dualarım kitabı
 «آمَنْتُ بِاللَّهِ الْعَظِيمِ وَحْدَهُ، وَكَفَرْتُ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ، وَاعْتَصَمْتُ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى، الَّتِي لَا انْفِصَامَ لَهَا، وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ، حَسْبِيَ اللَّهُ وَكَفَى، سَمِعَ اللَّهُ لِمَنْ دَعَا، لَيْسَ وَرَاءَ اللَّهِ مَرْمَى» "

Amentü billahil azim vahdeh ve kefertü bil cibti vet tağuti vatesemtu bil urvetil vusga elleti lenfisame leha * vallahü semiy'un aliym Hasbiyallahu kefa semi'allahu limen de'â leyse verae Allahu merma " 
 1- Tüm günahlardanTevbe İstiğfar 
2-Bakara suresi okunan evden şeytan kaçar 
3-yatmadan önce ayetel kürsü okumak 
 4- لا إله إلا الله وحده لا شريك له, له الملك وله الحمد وهو علي كل شيء قدير 
 "Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şey'in gadîr" 
günde 100 defa (4 numaralı-
(Dualarım kitabı)/Ahmet Mahmut Ünlü (cübbeli Ahmet)Hoca Efendi) 

 5- Allah zikri 
 6-"أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق "Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleg" 
 7-ihlas felak ve nas surelerini sabah akşam okuyun. 
 üzüntü ve endişe maddi zenginlik için 
 اللهم إني أعوذ بك من الهم والحزن وأعوذ بك من العجز والكسل وأعوذ بك من الجبن والبخل وأعوذ بك من غلبة الدين وقهر الرجال 
 Allahümme inni euzü bike minel hemmi vel hazeni ve euzü bike minel aczi vel keseli ve euzü bike minel cubni vel buhli ve euzü bike min ğalebetid deyni ve gahrir ricali.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...