07 Aralık 2019

4.Cilt:u.158.:Dua:Şeytandan(Cinlerden) Şaşkına Çevirib Kahreden Ve Kendini Kurtarma Uzaklaştırma Üzüntü Ve Endişen Kurtulma Ve Zengin Olma Duası Şeytandan Kendini Kurtarma Duası

  دعاء لحفظ نفسك من الشيطان 
 Şeytandan Kendini Kurtarma Duası 
 الإمام الغزالي 
İmam Gazali tarafından 
"إحياء علوم الدين" 
ihya'i ulumiddin ilmin canlanması 
 Şeytan,cinler büyü, göz,nazar, obsesyon (takıntı), endişe,acılar ve üzüntülerden kendinizi korumak için 
 أعوذ بالله من الشيطان الرجيم بسم الله والحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله 

Euzu billahi mineşşeytanirracim 
 (kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım) 
Bismillahi velhamdulillahi vessalatü vesselâmü alâ Rasulillahi Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun 
 Her sabah namazdan sonra bu duayı üç kez okuyun şeytan bu duadan çok korkarmış

 اللهم انك سلطت علينا عدواعليما بعيوبنا ...يرانا هو وقبيلته من حيث لانراهم اللهم آيَسَهُ منا كما ايسته من رحمتك وقنطه منا كما قنطته من عفوك....وباعد بيننا وبينه كما باعدت بينه وبين رحمتك وجنتك 
 Allâhümme inneke sellatte aleynâ adüvven aliymen bi uyûbinâ yerana hüve gabiyletehû min haysü lâ nerâhüm. 
Allâhümme âyesehu minnâ kemâ âyestehû min rahmetike ve Gannıthü minnâ kemâ kannattahû min afvike ve bâıd beynenâ kemâ bâadte beynehû ve beyne rahmetik ve cennetik Muhammed ibni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh)'ın her gün sabah namazından sonra okuduğu "Şeytan ile Okuyan Arasına Engel Koyacak" 

Bir Duâ Şeytanın uğraşmaktan yorulup bıkması için hangi duayı sabah namazından sonra okumalıyız? 
 İmâm-ı Sefîrî (Rahimehullâh)ın nakline göre; 
(tâbi‘înin ulularından ve Şâh-ı Nakşibend Hazretleri’nin Buhârâ kabristanında sürekli ziyaret ettiği) 
Muhammed ibni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh) şöyle anlatmıştır: 

Şeytan insan kılığına girerek mescit yolunda karşıma çıktı ve bana: ‘Ey İbni Vâsi‘! Ne zaman sana bir şey yapmak istesem, seninle aramda bir engel buluyorum, bunun sırrı nedir?’ 
deyince ona şöyle dedim: 

Okunacak Duanın Arabça Harflerle Okunuşu: Okunacak Duanın Latin Harflerle Okunuşu: 

 Allâhümme inneke selladte aleynâ adüvvem basiyran  bi uyubinâ hüve gabiylühû min haysü lâ nerâhüm. Allâhümme âyishü minne kemâ âyestehû min rahmetike ve Gannıdhü minne kemâ kannedtehû min afvike ve bâıd beynene beynehü keme bead-te beynehû ve beyne cennetike inneke ala külli şey-in gadiyr . 

(Ben) her sabah: Okunacak Duanın Meali: 
 ‘Ey Allâh! Gerçekten Sen bize büyük bir düşman musallat ettin ki ayıplarımızı görmektedir, o ve zürriyeti bizim kendilerini görmediğimiz taraftan bizi görmektedir. 
 Ey Allâh! Onu rahmetinden ümitsiz bıraktığın gibi, bizden de ümitsiz bırak, ona affından ümit kestirdiğin gibi, bizden de ümit kestir ve onunla cennetinin arasını uzaklaştırdığın gibi bizimle onun arasını uzaklaştır. 

Şüphesiz ki gerçekten Sen her şeye hakkıyla gücü yetensin!’ duâsını okurum 
(onun için sen beni saptırmaya yol bulamazsın)!” 
 (es-Sefîrî, el-Mecâlisü’l-va‘zıyye, 2/307; el-Ğazâlî, el-İhyâ, 3/37; ed-Deyrabî, el-Mücerrebât, sh:50; Ali ibni Hasen el-‘Attâs, el-Kırtâs, 1/191; el-Gümüşhânevî, Mecmû‘atü’l-ahzâb, Muhyiddîn-i Arabî cildi: 2/606; İbnü Acîbe, el-Bahru’l-medîd, 2/346) Muharrem el-Kastamônî (Rahimehullâh)ın beyânı vechile; “er-Risâletü’l-Muslihıyye” isimli eserde şöyle zikredilmiştir: 

Muhammed ibni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh) her gün sabah namazından sonra bu duâyı okurdu, bir gün mescid yolunda İblis karşısına çıktı ve ona: “Ey İbni Vâsi‘! Sana bir hâcetimden dolayı geldim, ne olur beni ümitsiz bırakma” dedi. 

O da: “Ey La‘în! Nedir o hâcetin?” deyince İblîs: “Beni mübtela olduğum büyük bir belâdan kurtarmanı istiyorum, sen bu ta‘vîzi (sığınma duâsını) okuduğun zaman (ben mahvoluyorum)” dedi. 

Bunun üzerine İbni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh): “O benim virdimdir, onu asla terketmem” deyince İblis: 
“Madem onu bırakmayacaksın, bari kimseye öğretme, ben de ebediyyen sana dokunmayayım” dedi. 

O zaman İbni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh): “Ben de bunu karşılaştığım herkese öğreteceğim, artık istediğini yapabilirsin” dedi. İşte bundan dolayı İbni Vâsi‘ (Radıyallâhu Anh) İblis’e cefa olsun diye bu duâyı varaka(kağıt)lara yazıp ashâbına tevzi etti (dağıttı). 
(el-Ğazâlî, el-İhyâ, 3/37; Muharrem ibni Muhammed ez-Zeylî el-Kastamônî, Künûzü’l-evliyâ, sh:112; ez-Zebîdî, el-İthâf, 7/283) İmâm-ı Deyrabî (Rahimehullâh)ın beyânı vechile; bu duâyı sabah okuyan akşama kadar şeytandan emin olur, akşam okuyan da sabaha kadar şeytanın vesveselerinden ve şerlerinden emin olur. (ed-Deyrabî, el-Mücerrebât, sh:50) 

 Lale gül dergisi/Ahmet Mahmut Ünlü (cübbeli Ahmet)Hoca Efendi 
 اللهم إنك سلطت علينا عدوا عليما بعيوبنا ، يرانا هو وقبيله من حيث لا نراهم اللهم آيسه منا كما آيستـه من رحمتك ، وقَنِّطه منا كما قَنَّطـته من عـفوك وباعــد بيننا وبينه كما باعـدت بينه وبين رحمتك وجنتك انك على كل شئ قدير 

 Allâhümme inneke sallette aleynâ adüvven aliyman bi uyûbinâ yerane hüve gabiylehû min haysü lâ nerâhüm. Allahümme âyesehu minnâ ke mâ âyestehû min rahmetike ve gannıthü minnâ kemâ gannattahû min afvike ve bâıd beynenâ ve beynehu kemâ bâadte beynehû ve beyne rahmetik,ve cennetik inneke alâ külli şey’in gadiyr. 

 Şeytanı ve Cinleri Uzaklaştıran Dua sabah ve akşam üç kez okunur. 
 آمَنْتُ بِاللَّهِ الْعَظِيمِ ، وَكَفَرْتُ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ ، وَاسْتَمْسَكْتُ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لَا انْفِصَامَ لَهَا ، وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ 
 Amentü billahil azim * ve kefertü bil cibti vet tağuti vestemsektü bil urvetil vusga lenfisame leha * vallahü semiy'un aliym. 

 Ahmet Mahmut Ünlü (cübbeli Ahmet)Hoca Efendi dualarım kitabı
 «آمَنْتُ بِاللَّهِ الْعَظِيمِ وَحْدَهُ، وَكَفَرْتُ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ، وَاعْتَصَمْتُ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى، الَّتِي لَا انْفِصَامَ لَهَا، وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ، حَسْبِيَ اللَّهُ وَكَفَى، سَمِعَ اللَّهُ لِمَنْ دَعَا، لَيْسَ وَرَاءَ اللَّهِ مَرْمَى» "

Amentü billahil azim vahdeh ve kefertü bil cibti vet tağuti vatesemtu bil urvetil vusga elleti lenfisame leha * vallahü semiy'un aliym Hasbiyallahu kefa semi'allahu limen de'â leyse verae Allahu merma " 
 1- Tüm günahlardanTevbe İstiğfar 
2-Bakara suresi okunan evden şeytan kaçar 
3-yatmadan önce ayetel kürsü okumak 
 4- لا إله إلا الله وحده لا شريك له, له الملك وله الحمد وهو علي كل شيء قدير 
 "Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şey'in gadîr" 
günde 100 defa (4 numaralı-
(Dualarım kitabı)/Ahmet Mahmut Ünlü (cübbeli Ahmet)Hoca Efendi) 

 5- Allah zikri 
 6-"أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق "Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleg" 
 7-ihlas felak ve nas surelerini sabah akşam okuyun. 
 üzüntü ve endişe maddi zenginlik için 
 اللهم إني أعوذ بك من الهم والحزن وأعوذ بك من العجز والكسل وأعوذ بك من الجبن والبخل وأعوذ بك من غلبة الدين وقهر الرجال 
 Allahümme inni euzü bike minel hemmi vel hazeni ve euzü bike minel aczi vel keseli ve euzü bike minel cubni vel buhli ve euzü bike min ğalebetid deyni ve gahrir ricali.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...