Dua ederken dikkat etmemiz gereken gezegen saatlerini buradaki hesaplama aracını kullanarak bulabiliriz. Tıklayınız..
Açılan sayfadaki hesaplama aracını kullanmak gayet basit.. 
Hiç gözünüzde büyütmeyin..
Öncelikle şunu belirteyim.. Zikredeceğimiz Esma ların hangi gezegen ve saatinde çekilmesi gerektiğini buluyoruz. Bunu bir çok kaynakta dikkat etmişsinizdir. Örnegin Ya Rezzak C.C. esması Venüs günü yani ( Cuma günü ) Venüs saatinde 308 defa zikredilmesi gerektiği yazar.
Her Esma nın daha etkili olduğu ( ben temsilde hata olmasın nokta atışı diye tabir ediyorum) saatler vardır. Bu gün ve saatlere dikkat ederek dua etmek ve Allahın güzel isimleri ile ondan dilemek çok daha çabuk sonuç almamızı sağlıyor. Unutmayalım ki hayat evren ve yaratılan takvim bizim sandığımız kadar sade ve basit değil. Bilmediğimiz ne sırlar ne ilimler var.. Bu bahsettiğimiz olay en küçük günlük bilmemiz gereken konulardan sadece bir tanesi..
Gelelim konumuz olan gezegen saatlerinin hesaplanmasına.. Açılan sayfadaki hesaplama aracında istenilen Tarih – Saat – ve (önemli) bulunduğunuz Ülke ve İlinizi yazıyorsunuz. Doğru Hesaplama yapmak için bulunduğunuz yer önemlidir. Tıpkı ezan saatlerinin her şehirde farklı olduğu gibi düşünün.. ve sonunda tablonun altındaki butona tıklıyoruz. Karşımıza çıkan tablo bize hangi gezegenin gününde olduğumuzu ve hangi saatinde olduğumuzu göstermektedir.
Unutmamamız gereken bir konuda bizler zikirlerimizi hicri takvime göre yapıyoruz. yani hicri günler akşam ezan vakti  ile başlıyor bir sonraki günün akşam ezanı vaktine kadar devam ediyor. örneğin Cuma akşamı deriz halbuki perşembe günü akşam ezanından sonraki vakit kastedilir.  Yani Cuma günü bizim miladi takvime ve saatlerine göre kıyasla perşembe günü gece 12 de değil perşembe günü akşam ezanından sonra başlıyor.. Sanırım anlaşılmayan bir konu yoktur.
Allah hepimizin dualarını kabul etsin.. ( Banada dua etmeyi unutmayın haa :p  )