27 Şubat 2014

ÜNLÜ DOLANDIRICI PARSADAN HİKAYESİ


ÜNLÜ DOLANDIRICI 
SELÇUK PARSADAN HİKAYESİ

Gencay Dergisi - Sayı:6



Gencay Dergisi - Sayı:6

Gencay Dergisi - Sayı: 05




Gencay Dergisi - Sayı: 05

Gencay Dergisi - Sayı: 04


Gencay Dergisi - Sayı: 04

GENCAY AYLIK FİKİR VE GENÇLİK DERGİSİ SAYI 03



GENCAY 
AYLIK FİKİR VE GENÇLİK DERGİSİ 
 SAYI 03

GENCAY AYLIK FİKİR VE GENÇLİK DERGİSİ SAYI 02



GENCAY
AYLIK FİKİR VE GENÇLİK DERGİSİ 
SAYI 02

GENCAY- Aylık Fikir - Kültür ve Gençlik Dergisi


BAYRAKSIZLAR BAYRAKSIZLAR
YERE DÜŞSE BAYRAK SIZLAR
NERDEN BİLSİN KIYMETİNİ
SOYSUZ SOPSUZ BAYRAKSIZLAR
GENCAY
 Aylık Fikir 
 Kültür ve Gençlik Dergisi

ADSIZ KAHRAMANLAR



ADSIZ KAHRAMANLAR

TÜRKLER.TÜRKİYE VE İSLAM-AHMET YAŞAR OCAK





TÜRKLER.TÜRKİYE VE İSLAM
AHMET YAŞAR OCAK

DESTAN YAZAN TURKLER



DESTAN YAZAN TURKLER 

Dokuz Boy Türkler ve Osmanlı Sultanları Tarihi




Dokuz Boy Türkler 
ve Osmanlı Sultanları Tarihi

KAZAKİSTANDA RUS HAKİMİYETİ VE TÜRKLER




KAZAKİSTANDA RUS HAKİMİYETİ VE TÜRKLER

DOĞU KARADENİZ'DE TÜRKLER




DOĞU KARADENİZ'DE TÜRKLER

TARİHTE TÜRK ERMENİ İLİŞKİLERİ VE ERMENİ SORUNU



TARİHTE TÜRK ERMENİ İLİŞKİLERİ 
VE ERMENİ SORUNU

BİZANS KAYNAKLARINDA TÜRKLER



BİZANS KAYNAKLARINDA TÜRKLER

TARİHTE İLKLER



TARİHTE İLKLER 

BİR PSİKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ En sıradışı vakalar DR GARY SMALL - GIGI VORGAN




BİR PSİKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ 
En sıradışı vakalar 
DR GARY SMALL - GIGI VORGAN

SEVGİLİ EFENDİMİZE MUHAMMEDÎ DUA (sallallâhü aleyhi ve sellem ve ala âlihî)



SEVGİLİ EFENDİMİZE MUHAMMEDÎ DUA 
(sallallâhü aleyhi ve sellem ve ala âlihî)

DÖNMELER VE DÖNMELİK TARİHİ Dr. Abdurrahman Küçük




DÖNMELER VE DÖNMELİK TARİHİ 
Dr. Abdurrahman Küçük

EHL-İ BEYT YOLU ALEVİ İLMİHALİ



EHL-İ BEYT YOLU ALEVİ İLMİHALİ

Hazreti İbrahim (as) ve Hazreti Lut (as)



Hazreti İbrahim (as) ve Hazreti Lut (as)

MELEK VE İNSAN



MELEK VE İNSAN

Vahyin ışığında REHBERLİK



Vahyin ışığında REHBERLİK

YA BENİ İSRAİL!



YA BENİ İSRAİL! 

Ey İsrail! bugünün güçlü ülkesi eliyle asırlardır peşini sürdürdüğün sinsi planlarında başarıya ulaşarak,o mukaddes topraklara girmeyi başardın.

Ey İsrail "Hitler" delisinden aldığın "Batı yarasıyla" Batının sana beslediği sempatinin ardında zulm`e uğramış kendi insanlarının kanı üzerinde bugün siyaset güdüyorsun.

Ey İsrail! asırlara yaydığın sinsi kininde dinen küçümsedigin Hristiyanlarında desteği ile Müslüman kanı akıtmaya yeminli görünüyorsun.

Ey İsrail! Musaya, İsa ya ihanet eden sırtından hançerleyende sendin.

Hani Cenabı Allah Fravunun elinden Musa eliyle seni kurtarmışdıda "Kenan diyarlarına" ulaşmak için kırk yıl sahralarda ve dağlarda "deli koyun gibi" gezmişdin.

Hani gün be gün bizzat Cenabı Allahın mucizevi bir şekilde göktenbalık ve ekmek yağdırması ile beslenmiş, Musa sırtını döner dönmez yinede ihanetetmişdin.

Ey İsrail! sen değilmiydin seçilmiş bir Millet iken o bitmek bilmeyen inat ve kibirin yüzünden Allahın gazabına uğrayarak, bizzat inandığın "Tevrat" daki Allahın sözü ile "sizleri başka Milletlere köle kılacağım" vaadine sebep olan?

Ey İsrail! Asırlar öncesinden Fravun eliyle zülme uğrayan atalarının intikamını bugün bizzat toprağını elinden aldığın masum Filistin Milletine kan kusturarak alıyorsun. 
Bu gün bu gaddarlığınla atalarının "kan kustuğu" Fravundan ne farkın var? Bu gün "yaşadığım diyarlar bana vaad edilmiş topraklardır" diye kendini avutsanda, o hak senin, Hz Musa nın ölümünden hemen sonra Allah tarafından elinden alınmışdı.

Dünya tarihinin en kanlı ırkçılığına imza atarak,zulme uğramış bir Millet edebiyatı ile bir masum Milleti zülme uğratanda sensin.
Senin ataların Fravundan alışkanlık edindiği putlara tapınma geleneğini sürdürerek, Cenabı Allah sırf sizi terbiye etsin diye gönderilen nice peygamberlere sırt çeviren ihanet eden, Musa ve İsadan nice sonra bile sende alışkanlık yapmış olan putlara tapınarak,cahiliye Arap döneminde Arap lara putlara tapınmayı öğretende sendin.Sen ki geçmişde olduğu gibi bugünde "Siyonizm" gibi bir belayı insanlığın başına musallat ederken hangi 
"seçilmiş Milet" olmak edebiyatı ile kibirleniyorsun.?

"Seçilmis Millet" aldatmacasını Allahın kelamına havale ederek,asıralara yaydığın kibir dolu hesaplarında "Nil den Fırata kadar" büyük İsraili kurmak için her yol mubahdır diyende sensin.

Sımsıkı sarıldığın (eski ahit,Yeşu ) inadında sen ısrar ederken Musadan sonra o köprülerin altından çok sular aktığını,bırak Hz Muhammedin gerçeğini kabul etmeyi, "nasıralı İsa" yı bile inkar ederek fitne veinkarlarınla Romalıların eline teslim edende sen idin.  

Ey İsraril oğulları size bağışladığım nimetleri hatırlayın)Allahın nice söz ve vaadleri sizleri asla tatmin etmemişdi.Çünkü tarihin en nankör Milleti olmak senin yakana bir kere yapışmışdı.

Aslından geldiğin "Yakup Aleyhisselamın" on iki soyunda bile bir uzlasma sağlayamaman senin dik başlı şeytanı bile kıskandıracak kibirin yüzünden alnına çokdan yazılmış bir kara lekeden başka bir şey değildi. 
( Ey İsaril oğulları size bağışladığım nimetleri hatırlayın) Cenabı Allahın sana bağışladığı nimetleri gel birlikte hatırlayalım.

*Musa eliyle Fravunun elinden bizzat kurtarılmanız adiyle açıklama
 "Hani size işkencenin en kötüsünü tattırıp yüklemekte devam eden,oğullarınızı boğazlayıp kadınlarınızı, kızlarınızı diri bırakmak isteyen Firavun`un yoldaşlarından sizi "atalarınızı" kurtardığımız zamanı bir hatırlayın. Bunda da size Rabbinizden büyük bir imtihan vardı."
(Bakara, 49)


* Fravuna mezar olacak denizin ilahi bir güç eliyle yarılıp bizzat kurtulman...

* Bir Buzağının boynuzuna tapınma ve ilah edinme ısrarın yüzünden tövbelerin kabul edilmişdi.

* Sahralar da gezdirildiğin kırk yıl boyunca,yakıcı sıcaklardan korunman için sana ilahi güç eliyle şemsiye olan bulutlar,yemen için sana rızk olarak gökten indirilen kudret helvası ve Yelve kuşları.

* Susuzlukdan helak olmak üzere iken Kudret sahibi Allahın dileği ile Musa aleyhisselamın asasını yere vurması ve on iki pınarın fışkırarak susuzluğunu gidermesi.

* Hz Süleyman ve Hz Davut eliyle tarihin en zengin ve huzurlu yaşamlarınız.Ve herşeyden önce "Kuran" da Cenabı Allah sizleri belki yolagelirler diye o güzel merhametinden örnek vererek "
Yâ Benî İsrail(Ey İsrailoğulları)! diye seslenmesini bile görmüyorsunuz.

Bugün elinizde sımsıkı sarıldığınız yine Allahın kelamı olan "Tevratı" bile değiştirmekden ve nice hakikatleri saklamakdan dolayı şeytanın ipine sarılmıyormusunuz? Yine gerçek Tevrat da olan Kur`an-ı inkar etmeniz şeytanın bir vesvesesinden başka ne olabilir?

Sizler nice Peygamberler çocukları iken,apaçık kibirleriniz yüzünden inkara yeltendiğiniz geçmişinizle,bizzat amca çocukları olan Müslüman Filistin kanı üzerinden ne kadar siyaset güdeceksiniz?

Sizler nice acımasız tarihin değişken rüzgarlarına şahit olmuş vebizzat acılarını yaşamış bir Millet iken, bugün zülm olarak reva gördüğünüz o mazlum Milletin ah`ı yerdemi kalacak sanıyorsun.?

Elbet de Allahın vaadi yakındır. Bu zılgıt, senden yana esen kararüzgarlar bir gün tersine esecektir. Şeytanın oyununa kurban giden Cennet ehli Adem babanı hatırla ki, şeytanın yeryüzünde tayfaları olmayasın.

Bin yıllardır bulamadığın fırsatı içinde bulunduğumuz bu talihsiz
çağda yakalamış gibi görünüyorsun.Bunun sende farkındasın.
İslam dünyasının acizliğinin, ( sen ) bugün gerçek ifadesisin.
Bunu Müslüman Hristiyan ve hiç bir alem bilmese, emin ol Allah biliyor.

Bugün ( İran a vururum ) açıklamaların artık kendini aştığını gösteriyor.Ve Allahın vadinde var ki daha çok Müslüman kanı akıtacaksın. Fakat bu hesabın tersine döneceği günlerde gelecek ve her taşın altında bir Yahudi arayan da ben (Müslüman) olacağım.

Allah o günleri Müslüman alemine muhakkak gösterecektir.Her şey bugün tarafınca değiştirilsede Allahın vaadini aşamayacaksın.Yinede Yüce Allahın en büyük bağışlayıcı olduğunu hatırlayan sıradan bir Müslüman nefer olarak sizlere sesleniyorum.
Ey! Peygamber çocukları "Allah aşkına"! Kaanhan Kurultay.

İSLAM FELSEFESİNDE RÜYA KURAMI, İŞLEVLERİ VE KİMİ SONUÇLARI Yrd. Doç. Dr. Hasan AYDIN



İSLAM FELSEFESİNDE RÜYA KURAMI
İŞLEVLERİ  VE KİMİ  SONUÇLARI 
Yrd. Doç. Dr. Hasan AYDIN

DİNİ BİLGİLER



DİNİ BİLGİLER

TEMEL DİNİ BİLGİLER



TEMEL DİNİ BİLGİLER

1-Rabbin kim? Rabbim Allah.
2- Dinin ne? Dinim İslam.
3-Kitabın ne? Kitabım Kur’ân-ı Kerim.
4- Kimin kulusun? Allah’ın kuluyum.
5- Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa’nın (sallallahualeyhi ve sellem) ümmetiyim.
6- Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım.
7- Ne zamandan beri Müslümansın? “Kâlû belâ” zamanından beri Müslüma-nım.

Kâlû belâ” ne demektir?
Allah Teâlâ, dünyayı ve varlıkları yaratma-dan önce 
dünyaya gelecek bütün insanların ruhlarını yarattı.
Onları ilahî huzurda topla-dı ve kendilerine,
“Ben sizin Rabbiniz değilmiyim?” diye sordu.
Ruhlar da, “Evet, bi-zim Rabbimiz Sen’sin!” dediler.
Bu zamana“Kâlû belâ” denir.

Nereden geldin, nereye gideceksin? Allah’tan geldim, Allah’a gideceğim. 
10- Ne için geldin? Allah’ı tanımak ve O’na kulluk etmek içingeldim. Çünkü Allah Teâlâ, insanları vecinleri Kendisini tanımaları ve Kendisineibadet etmeleri için yaratmıştır. (ZâriyâtSuresi, 56. ayet) 
11- Ne olarak geldin? Bütün insanlar, Müslüman olarak doğar ve dünyaya Müslüman olarak gelir. Bende Müslüman olarak doğdum ve Müslü-man olarak geldim. 
12- Doğru bir inancı, faziletli ve ahlâklıbir yaşayışı insanlara kazandıran şeynedir? İslam Dini’dir. 
13- Dini kısaca tarif ediniz? Allah (celle celalüh) tarafından insanlarıeğitmek, onları dünya ve ahiret mutlulu-ğuna ulaştırmak için peygamberler aracı-lığıyla bildirdiği ilâhî kuralların tamamıdır. 
14- Akıllı insan kimdir? İlâhî huzurda verdiği kulluk sözüne ömürboyu sadık kalan, dürüst bir inanca, fazilet-li ve ahlâklı bir gidişe sahip olan insandır. 
15- Dinler kaç kısma ayrılır? Dinler üç kısma ayrılır:1. Hak Dinler: Allah (celle celalüh) tarafın-dan peygamberler vasıtası ile insanlarabildirilen ve hiçbir değişikliğe uğramadangünümüze ulaşan dindir. Bozulmadan gü-nümüze kadar ulaşan tek hak din İslamDini’dir. 
2. Muharref (Bozulmuş) Dinler: Allah(cellecelalüh) tarafından peygamberler vasıtasıile bildirilen, fakat sonradan insanlar tara-fından asılları değiştirilen dinler. Hristiyan-lık ve Yahudilik gibi.3. Batıl Dinler: İnsanlar tarafından icat edi-len dinlerdir. Putperestlik, Satanizm, Bu-dizm gibi. 16Bizim dinimiz hangisidir? Bizim dinimiz, Hak katında tek din olanİslam Dini’dir. 
17- Allah katında geçerli din hangisidir ? Allah katında (geçerli) din, şüphesizİslam’dır. (Âi-ıimran Suresi , 9. ayet ) Kim İslam’danbaşka bir din ararsa (bilsin ki o din) ondankabul edilmeyecek ve âhirette zarara uğra-yanlardan olacaktır. (Âl-i İmran Suresi, 85. ayet) 
18- İslam Dini’nin gayesi nedir? Getirdiği hükümlerle insanları hem dün-yada hem de âhirette mutluluğa ulaştır-maktır. 
19- İslam Dini kaç ana bölümde incelenir? 1. İman (itikat) 2. Allah’ın emir ve yasaklarına uymak(amel) 3.Çevresiyle iyi ilişkiler içinde bulunmak(ahlâk) 
20- İslam Dini’nin özellikleri nelerdir? 
1. Son dindir.
2. Bütün insanlığa gönderilmiştir.
3. Daha önce gönderilmiş bütün peygam-berleri ve ilahî kitapları tasdik eder.
4. Önceki dinlerin hükümlerini yürürlük-ten kaldırmıştır. 
21-İman ne demektir? Allah Teâlâ’nın Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi ve sellem) aracılığıylabildirmiş olduğu bütün esasların doğru ol-duğuna kalben inanmak, tasdik etmek vebunu dil ile de söylemektir 
22- Kelime-i tevhit nedir? “Lâilâhe illallah Muhammedü’r rasûlullah”cümlesidir. 
23 Kelime-i tevhidin manası nedir? Allah’tan başka ilah yoktur. Hazreti Mu-hammed (sallallahu aleyhi ve sellem)O’nun elçisidir (resulüdür). 
24- Kelime-i şehadet ne demektir? “Eşhedü enlâilâhe illallah ve eşhedü enneMuhammeden abduhû ve rasûlühû.”cümlesidir. 
25- Kelime-i şehadetin manası nedir? Ben şehadet (şahitlik) ederim ki, Allah’tanbaşka ilah yoktur. Yine şehadet ederim ki,Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) O’nun kulu ve elçisidir (resulüdür). 
26- Bir kimse İslam Dini’ne ne zamangirmiş olur? Kelime-i tevhidi dili ile söyleyip kalbi ilekabul ve tasdik ettiği zaman girmiş olur. 
27- İmanın doğru ve geçerli olmasınınşartları nelerdir? 
1. Hayattan ümit kesmeden önce imanedilmiş olmalı. 
2. Dinî hükümleri reddeden herhangi birsöz veya davranış içinde bulunmamalı. 
3. Dinî hükümlerin tamamının güzel oldu-ğu kabul edilmeli. 
28 İmanın çeşitleri nelerdir? 
1. Tafsîlî iman
2. İcmalî iman 
29- Tafsilî iman ne demektir? İman esaslarının her birine ayrı ayrı inanmaktır. 
30- İcmalî iman ne demektir? İman esaslarının hepsine birden inanmaktır. 
31- İman-ı yeis (ümitsizlik imanı) ne de-mektir? Ölmek üzereyken korkudan iman etmek-tir. (Firavun gibi). 
32 -İmanın şartları nelerdir? 
1. Allah’a inanmak.
2. Meleklere inanmak.
3. Kitaplara inanmak.
4. Peygamberlere inanmak.
5. Ahiret gününe inanmak.
6. Kaza ve kadere, hayır ve şerrin Allah’ınyaratması ile olduğuna (Allah’tan gel-diğine) inanmak 
33 -İmanın şartları nasıl ifade edilir (söy-lenir)? 
 “Âmentübillâhi - vemelâiketihî - vekütübihî - verusülihî -velyevml’âhiri - vebilkaderi hayrihî veşerrihî minallâhîteâlâ velbâ’sü ba’del mev-ti hakkun Eşhedüenlâilâhe illallah ve eşhedüenne Muhammeden abduhû verasûlüh”, “Allah’a, meleklerine, kitaplarına, pey-gamberlerine, ahiret gününe, kazanın; hay-rın ve şerrin Allah tarafından geldiğine,ölümden sonra dirilişin gerçekleşeceğineinandım. Allah’tan başka ilah yoktur. Haz-reti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)O’nun elçisidir (resulüdür). 

34 -Mü’min kime denir? Allah’ın varlığına ve birliğine, HazretiMuhammed’in (sallallahu aleyhi ve sel-lem) de peygamberliğine kalpten inanankimseye denir. 
35 -Müşrik kime denir? Allah’ın eşi ve benzeri varmış gibi O’naortaklar bulan, birden fazla ilah olduğunainanan kimselere denir. 
36- Kâfir kime denir? Allah’ın varlığına ve birliğine, HazretiMuhammed’in (sallallahu aleyhi ve sel-lem) peygamberliğine ve getirdiği esasla-ra inanmayan, bunu da açıkça söyleyenkimseye denir. 
37 -Münafık kime denir? 
Allah’ın varlığına ve birliğine, HazretiMuhammed’in (sallallahu aleyhi ve sel-lem) peygamberliğine ve getirdiği esaslara kalben inanmadığı hâlde dili ile inandığını söyleyen kimselere denir. 
38 -Münafıklığın belirtileri nelerdir? Konuştuğunda yalan söylemek, söz verdi-ğinde sözünde durmamak, emanete hıya-net etmek. 
 DİLİMİN GÜZEL SESİ 
Birsin Allah’ım birsin
Her şeyi Sen bilirsin 
Gündüz Aydınlıkta GeceKaranlıkta Görürsün İşitirsin 
Birsin Allah’ım Birsin Her şeyi Sen bilirsin
Mustafa Ruhi ŞİRİN

PEYGAMBERLER TARİHİ





PEYGAMBERLER TARİHİ
 Adem Aleyhisselam

 Şis Aleyhisselâm

 İdris Aleyhisselâm

 Nuh Aleyhisselâm

 Hûd Aleyhisselâm

 Salih Aleyhisselam

 İbrahim Aleyhisselâm

 İsmail Aleyhisselâm

 İshak Aleyhisselâm

 Lût Aleyhisselâm

 Yâkub Aleyhisselâm

 Yûsuf Aleyhisselâm

 Eyyûb Aleyhisselâm

 Zülkifl Aleyhisselâm

 Şuayb Aleyhisselâm

 Musa ve Harun Aleyhisselamlar

 Hızır Aleyhisselam

 Yûşa´ b. Nun Aleyhisselâm

 Kâlib b. Yüfenna Aleyhisselâm

 Hızkıl Aleyhisselâm

 İlyas Aleyhisselâmın

 Elyesa´ Aleyhısselam

 Yûnus Aleyhisselâm

 Şemûyel Aleyhisselâm

 Dâvûd Aleyhısselam

 Süleyman Aleyhisselam

 Lokman Aleyhisselâm

 Şaya Aleyhisselâm

 İrmiya Aleyhisselâm

 Danyal Aleyhısselam

 Uzeyr Aleyhisselam

 Zulkarneyn Aleyhisselâm

 Zekeriyyâ ve Yahya Aleyhisselâmlar

 İsâ Aleyhisselâm

 Fetret Devri

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...