16 Ağustos 2018

BALIK BURCU 20 ŞUBAT 20 MART



Balık Burcunun Anlaştığı Ve Anlaşamadığı Burçlar
akrep burcu tarihi ile ilgili görsel sonucu


BALIK BURCU 20 ŞUBAT 20 MART
Elementi : Su 
Yönetici Gezegeni : Neptün ve Jüpiter 
 Güçlü: Venüs 
 Zararlı: Merkür 
 Düşük: Merkür 
 Niteliği: Değişken 
 Cinsiyeti: Dişi 
Dünyasal ihtiraslari hemen hemen hiç yoktur. Zenginlik onlari pek az çekecektir. Evlilik veya miras disinda zengin olan çok az Balik vardir. Gelecege ait yogun istekleri yoktur. 
Geçmis hakkinda sezgileriyle edindikleri bilgi leri ve bugün için tatli bir hosgörüleri vardir. 

Bu burçta doganlar için kolay yolu seçmek tuzaga düsmek demektir.
Balık'in davranışındaki çekicilik ve onun gevşek ve iyi yaratilisi sizi etkiler. O, hayal kurma ve yasamdaki yolunu sezgileriyle bulma özgürlügünü elinden almadiklari sürece, sinirlayici yasaklarin çoguna aldirmaz. 
Hakaretlere, karsilikli yakinmalara ve baska insanlarin öfke yaratan fikirlerine karsi daha da ilgisizdir. 

Onun da öfkelendigi zamanlar olur. Sonunda bir kez de öfkelenince, zeki ve igneleyici bir dille insani çok kirici sekilde alaya alabilir.Balik'lar dünyayi pembe gözlüklerle görme istegiyle dogmustur. Insanlarin çirkin tarafini gayet iyi bilir, bununla birlikte herkesin güzel, bütün davranislarin sevimli oldugu kendi sulak, tatli dünyasinda yasamayi yeg tutar.  Balik 12. burçtur. 
Daha önceki bütün burçlarin bir karisimidir. 
Zevkine ve keyfine düskünlügüde Terazi burcundan gelir.
Balik, bütün hava burçlarinin doga sevgisini ve bütün ates burçlarinin alev alev yanan arzularini kendi benliginde toplamistir. Ancak bu kati ve sabit degildir, sürekli degisir. Garip bir gücle kendini asarak dün, bugün, yarini birarada görebilme yetenegidir.Balik'lar sonsuza kadar yasayabileceklerini düsünebilirler, sık sık da sanki buna hararetle inaniyormuş gibi davranirlar. Onlar genelde kendisine hiç iyi bakmaz. Fazla enerjisinin çogunu basi dertte olan akrabalarina yardim ederek, dostlarinin sikintilarini paylasarak harcar.Onlarin dertleri ruhsal ve parasal olabilir. Hangisi olursa olsun, bunlar Balik'in zaten pek güçlü olmayan sagligina ciddi sekilde zarar verebilir. Balik'larin enerjilerini kendilerine saklamasi gerekir.Mizah onlarin gizli silahlarindan biridir. 

Dökemedikleri gözyaslarini gizlemek için tebessüm ederler. Balik'larin yüreginde hastalara v e zayiflara karsi sonsuz bir acima duygusu ve yardim etme arzusu vardir.Yardim etmek Balik'larin önde gelen içgüdüsüdür. Huysuz ve ters Balik insanlari da vardir, ama bu görünüs sadece korumak için giyilmis ince kabuktan baska birsey degildir. Balik çok geçmeden ne kadar kolay incinebildigini ögrenir. Gözyaslari dökebilir; sonra bir baska görünmez düğmeye basarak güneş açabilirBunlarin ikisi de gerçek değildir. Hepsi Balık'ça bir hiledir ve kendileri bile aradaki farki anlamakta güçlük çekerler. Kendine aci yarak ve kendini severek içe dönmediği zamanlar gerçek bir azizden farki yoktur.

Bütün komsularinin üzüntü ve dertlerini alacak kadar büyük yürekleri olan bir sürü tipik Balik ev kadini ve her hafta yüzlerce acikli öyküyü sempatiyle dinleyen bir sürü sabirli Balık burcu barmen vardır. Balık, sözcüklerle anlatılamayacak kadar derin olan gerçegi bir başına anlamaya çalışarak yasar hayatini. Onun dostluğunu kazanmak isteyenler, onu sevenler aklının ve duygularının baskalarına benzemeyen yanlarini kavramak için hayal güçlerini kullanmak zorundadir. Balık burcu ruhsal deneyimler yaşamak, fizik ötesi dünyalara ulaşmak veya bir hapishane gibi gördüğü bedenin sınırlarından kurtulmak için büyük bir istek duyar. Bu dünyanın değerlerine önem vermez, dolayısıyla başkalarına yardım etmek için özverilerde bulunmaya her zaman hazırdır. Sınırsız bir sempati onu harekete geçirir. Balık, dinleyen ve yargılamadan düşünen büyük spiritüel danışmanların burcudur. 

Onun sorunu net bir kimlik duygusu geliştirmektir. Bu yüzden, Balık burcu Güneş yerine Yükseleni egosu olarak deneyimleme eğilimini gösterir.  Aktif ve kararlı hareketlerden ziyade, içgüdüsel ve pasif davranışlara eğilimlidir. işleri oluruna bırakma sanatını iyi bilir. Yardım etmeye, fedakarlık yapmaya isteklidir, kendinden ön ce başkalarını düşünür. Kendini sürekli zavallı bir kurban durumuna sokar. Hastalıklara ve depresyona sığınır. Çaresizliğini kullanarak başkalarını yönetir. Çekici dış görünümünün altında kötü ve acımasız davranan çelişkili bir kişilik gizlidir. 

Bukalemun gibi durduğu yerin rengini alır ve kolay kandırılma zayıflığı baĢkaları tarafından kontrol edilmeye karar verebilir. Bağımlılığa yatkındır.Yaratıcı özellikleri güçlü antenleri ve ĢaĢmaz bir bağlantı kurma duygusudur. Sezgiler genellikle gerçekleĢir. Ġçgörü ve bilgeliğe ulaĢmayı amaç edinir.Havai, gizemli, tutarsız ve samimiyetsizdir. Açık ve objektif bir düĢünceyi bir dakikadan fazla sürdüremez. Aldatıcı hayallere ve bulanık düĢüncelere sahiptir.KarĢılıksız sever ve özveride bulunur. Sınırsız bir empatisi, kendini adama yeteneği ve derin bir anlayıĢı vardır. BütünleĢip tek olmayı arzular. Büyüleyici, çekici, duygusal ve zariftir. Sevgi insanı tümüyle sarıp sarmalar.Sınır koymasını bilmez. AĢırı duyarlı, kırılgan ve hafif depresiftir, ama son derece sert ve s oğukta olabilir. MazoĢist eğilimleri vardır.alık'ta su unsuruyla, değiĢen nitelik birleĢir. 

Yöneticisi olan Neptün, sezme gücü, hayaller, derin duygular ve çevreye uyabilme niteliklerini burca verir. Dolayısıyla da ortaya son derece hassas bir burç çıkmıĢtır. Balık insanı, dıĢ alemi duyguları sayesinde hemen algılar. Buna kendi hisliliği de eklenince Balık insanının aĢağı yukaru tamamıyla duygulardan oluĢmuĢ olduğu da anlaĢılır.Böyle duygulu bir tip, dünyamızda pek çok üzücü durumla karĢılaĢacaktır tabii. Bunların her biri de onu yıkabilir. Ama Neptün sayesinde Balık burcunun kendi kendisini aldatma yeteneği de vardır. Balık insanı, üzülmemek için çevreye uyar. Dolayısıyla da kendi düĢüncelerinden vazgeçer. Bunu yapamadığı zamanlar Balık tipi büyük karamsarlığa kapılabilir.Balık insanı, iyi niyetli, yumuĢak ve çok merhametlidir. Ayrıca inanılmayacak kadar renkli bir iç dünyası vardır. Hem Balık insanı için gerçek olan da bu iç dünyadır iĢte. Oysa bu hayallerin gerçeklerle pek ilgisi yoktur.

 Ancak Balık insanının sezme gücü de inanılmıyacak kadar geliĢmiĢtir. Bu sezgiler onu gerçeklere hazırlar. Yani bu duygular onu yaĢamı sertliklerinden koruyan birer tampon gibidir. Hem Balık insanı gerektiğinde kendisini gerçeklerden uzaklaĢtırmasını da iyi bilir.Yalnız baze n bu gerçeklerden kaçma isteği içkiye ve uyuĢturucu maddelere düĢmesine de yolaçabilir. Balık insanı, kuĢkucu bir tiptir. Gerçekler bir yana; olmayan Ģeylerden bile korkarlar. Bu yüzden sinirleri bozulabilir. Yine bu tip, kendi kendini kandırır. Ayrıca baĢkalarını kandırmayı da doğal sayar.Bu sözlerimizden Balık burcunun güçsüz, aciz olduğu anlamını çıkarmamalısınız. Bunlar Balığın özellikleridir. Ama doğum anında yıldız haritasındaki baĢka güçler bu etkileri hafifletir ve hatta çok olumlu hale getirebilir. 

 Örneğin Balık tipinin eĢsiz iç dünyası kendisi için yararlı olabilir. Yazı yeteneği olan bir Balık insanı bu sayede baĢarıya eriĢebilir. Güzel sanatların bütün dallarında da durum aĢağı yukarı böyledir. Ünlü pek çok yazar ve sanatçı Balık burcundan çıkmıĢtır.Balık insanı endiĢeli tip olduğu için hemen karamsarlaĢır. Bu üzüntü biraz sürerse sinir rahatsızlıkları ve sindirim bozuklukları ortaya çıkabilir. Duygusal ve kendi dünyasında yaĢamayı seven Balık, aslında çalıĢmaktan hoĢlanmaz.Ancak oldukça yardımsever, kolay idare edilebilen yapısı, iĢ ortamında sevilmesinde önemli rol oynar.Sezgileri çok kuvvetli olduğu için, farkında olmadan kolayca öğrenir ve bu yeteneğinin rehberliğinde, yapılması gerekenleri otomatik olarak yapar.Özellikle yaratıcılık, imajinasyon gerektiren konular Balık'ın baĢarılı olabileceği mesleki alanlardandır.Su elementinden olan Balık burcu insanları, diğer burçlara göre daha yoğun bir duygusallığa sahiptir.Ġnce düĢünmeyi seven, insana değer veren yapısı ile Balık karĢısından da aynı Ģeyi beklediği için, profesyonel yaĢamda oldukça zorlanır.

Ġdealize ettiği Ģeye ulaĢmak için elinden geleni yapan Balık zor durumlarda, baĢarısızlık karĢısında, hayatın gerçeğinden çözülerek kendini tamamen kapatabilir.Artistik yanı oldukça kuvvetli olan Balık'ın yaratıcılığını kullanabileceği, kendini özgür hissedebileceği iĢler yapması, farkedilir baĢarılar elde etmesinde büyük rol oynar.Ġnsan iliĢkisine dayanan alanlarda da performansı oldukça yükselir.Profesyonel yaĢamda da kullanmaktan çekinmediği empati mekanizması, suistimal edilmesine neden olabilir.Balık'ın ofisi, genellikle koyu renklerden ve kadife gibi ağır kumaĢlardan oluĢur.Denizi ve aĢkı anımsatan her objeyi, Balık'ın ofisinde bulmak mümkündür.Rahat ve sıcak bir ortam yaratan Balık'ın en büyük dezavantajı, bu mekanda hayallare dalmasıdır.YaradılıĢa karĢı büyük bir hayranlık duyan, sevgi dolu Balık, veterinerlik konusunda mucizevi Ģekilde yeteneklidir.

Bunun dıĢında dans ve müzik Balık'ın meslek olarak yapabileceği alanların baĢında gelir.Ġnsana karĢı toleranslı ve anlayıĢlı olduğu için psikolojik danıĢmanlık, psikologluk, psikiyatrlık da Balık için biçilmiĢ kaftandır.Ayrıca maddi çıkar gözetmeksizin bakımevlerinde, hastanelerde yaptığı hizmetler en büyük tatmini sağlar.Zodyak'ın anti -maddeci olarak t anınan Balık burcu, belki de paranın varlığından bile habersiz olabilir.Hayatın gerçeklerinden ve gerekliliklerinden kolayca uzaklaĢan Balık, hayatı devam ettirmek için paranın gücüne ihtyaç duyduğunu farkettiğinde ĢaĢkınlık içinde kalır.Balık'ın maddeyle olan iliĢkisini düzene sokabilmesi için ebeveynlerinin erken yaĢlardan itibaren ciddi eğitim vermesi gereklidir.Ġleriki yaĢlarda da Balık, yatırımlarında profesyonel yardıma ihtiyaç duyar.Ruhsallığı ve maddeleĢememeyi sembolize eden Neptün tarafından yönetilen Balık, diğer insanların ihtiyaçlarına karĢı duygusal ve hassas bir davranıĢ biçimi geliĢtirmiĢtir.Empati mekanizması o derece geliĢkindir ki, gerçekten kendi hayatını devam ettirebilmek için sahip olduğu son kaynağı bile, tamamen karĢısındaki insana verebilir.Böylece Balık, insanlar için ruhsal enerji kaynağı olduğu gibi, maddi enerji kaynağı haline de gelir.Dolayısıyla sınırlarını tayin edebilmek, kendine dur demeyi bilebilmek için Balık'ın kontrol mekanizmaları üzerinde çalıĢması gereklidir.Balık aslında sevdiği iĢi yaparsa, hakkını verdiği için oldukça büyük paralar kazanabilir.

Sanattan iyi anlayan ve sezgileri kuvvetli olan Balık, Aslan ve Terazi gibi, sanata yapacağı yatırımlardan da prim sağlar.Balık ilk bakıĢta büyüleyicidir.Genellikle çok kibar ve yumuĢacık bir tarzı vardır Balık insanının.Aslında, bir romantizm ve rüya aleminde yaĢar.Hassas, gizemli özelliklerinin yanında, psiĢik yetenekleri de yaĢamında önemli rol oynar.Kolayca sevmeye ve aĢık olmaya yatkın bir yapısı vardır.Balık doğru insanı buluncaya kadar, pek çok aĢk iliĢkisi yaĢayabilir.Sürekli bir iliĢki için, duygusal ihtiyaçlarına karĢılık bulması ve kendini güvenlikte hissetmesi gereklidir.Her türlü insana ve ortama kolayca adapte olabilen Balık insanları, gerçekten çok çekicidirler.Bir Balık insanının gönlünü kazanmak için, dıĢ görünüĢüne iltifat etmek, ya da yaptığı bir Ģeyleri takdir etmek doğru bir baĢlangıç olur.Eğer Balık'a yeterince düĢünceli, nazik, sevgi gösterebilen tavırlarla yaklaĢılırsa, karĢılığında inanılmaz bir sevgi ve sadakat verecektir.Eğer Balık iliĢkide eleĢtirel yaklaĢımlar ve sadakatsizlik görürse, tolerans gösteremeyip, incinip, yıkılan özelliktedir.

Balık insanı sevdiği için her Ģeyi yapabilecek ve göze alabilecek kapasitededir.Bir kere sevdiği zaman, tüm vaktini, enerjisini ve kaynaklarını bu insan uğruna harcayabilir.Balık sanata ve karĢılıklı iletiĢim kurmaya bayılır.Mistisizm, doğaüstü, deniz ve güzel sanatlar ilgisini çeken konular arasındadır.Bu hassas burcun üyeleri, reddedilmeyi ya da tamamıyla gözardı edilmeyi hiç sevmezler.Oldukça iyi bir dinleyici olan Balık insanları, aynı zamanda baĢkalarına empati duymakta da ustadırlar.Balık aradığı sevecen, sadık ve Ģefkatli eĢi bulduğu zaman, baĢka hiç bir Ģey O'nu aĢkından döndüremez.Seçtiği ve sevdiği eĢinin yaptığı her Ģeyi, verdiği her kararı karĢı çıkmaksızın kabul eder.

Oldukça romantik ve duygusal bir aĢık olan Balık insanı, sevdiğinin ihtiyaçların cevap verebilmek adına her Ģeyi yapabilir.Duygularıyla yaĢayan Balık için cinsellik de duygusallığın baĢka bir boyutudur.Ġçgüdüleri ve sezgileri oldukça ön planda olduğu için, kendi cazibesini çok iyi bilir ve kendisini kimin isteyebileceğini, ya da kim tarafından reddedilebileceğini çok iyi tahmin eder.Aslında elde etmek istediği derin bir duygusal paylaşımdır.Cinselliği ve bedensel cazibesini bunu elde etmek için kullanmaya eğilimlidir.Gizemli görünüĢüyle karşı cinsin her zaman ilgi odağı haline gelmekte tam bir ustadır.

Kaos ve karmaĢa gezegeni Neptün tarafından yönetilen Balık insanı, bazen hangi duygular içinde olduğunun ayrımına varamaz.Salt cinsel dürtüyle hareket etse bile, bunun derin bir duygusallık olduğu konusunda ısrar edebilir.Kendini anlamaya, tanımaya baĢladığı zaman ise, cinselliğini daha rahat kabul edip, yaĢayabilecektir.Zengin hayal dünyası, estetik duyarlılığı ve geliĢkin duyuları Balık'ı bir fantezi üretme makinası haline getirebilir.Özellikle duygusal paylaĢımda bulunduğu bir partneri varsa, bu fantezilerin baĢrolünü o üstlenir.Balık'ın empati mekanizması ve insanlara karĢı duyarlılığı çok geliĢmiĢtir.Dolayısıyla kendi istekli olmadığı zamanlarda bile, partnerine hayır demeyi bilmez.Kendi istek ve arzularını bir kenara bırakmayı, meziyet kabul ettiği için, cinsellik tek tarafın hegamonyasında olan bir faaliyet halini alabilir.

Ayak fetiĢizmi en sık Balık burcu insanlarında rastlanır. Balık çocukları çekingen, mahçup ve utangaçtır. Aslında resim, müzik, edebiyat gibi konularda yetenekli olan çocuk bir hayal aleminde yaĢar. Onun için her masal bir hakikat sayılabilir. Kendi haline bırakılırsa içine kapanır ve hayalleriyle baĢbaĢa kalmak ister. Anne babanın ona saygı göstermesi ve yaĢıtlarıyla arkadaĢlık etmesini sağlaması lazımdır. Aynı zamanda kıskançtır. KardeĢlerini ona tercih etmekte onun huzurunu kaçırabilir Balık çocukları çok yumuĢak ve sevimlidir. Güzel yüzleri, mahmur gözleri, sempatik gülüĢleriyle Ģirinlik muskasıdır. Zamanın büyük bölümünde kendi halinde melek gibi uyurlar. Fakat bazen durduk yere öyle çok ağlarlar ki, gözyaĢlarının sonu gelmeyecek gibi görünür. Küçük mimiklerden oluĢan bir lisanları vardır ve tatlı masallar dinlediklerinde buna küçük kalpleriyle inanırlar. KonuĢmayı çok erken öğrenirler. Masal dinlemek çok hoĢlarına gider, okumayı öğrenir öğrenmez hikaye kitaplarına sarılırlar, edebiyata tutkun kiĢiler olabilirler. Okudukları, dinledikleri hikayelerden yola çıkarak yenilerini uydurabilirler.

Zengin hayal dünyaları, gerçekle hayal olanı karıĢtırmalarına neden olabilir. Kendilerini kandırma eğilimleri olabilir ama bu bir çeĢit savunma mekanizmasıdır. Doğru kararı verebilmek için sakin, destekleyici bir ortama ihtiyaçları vardır. Balık çocukları dürüsttürler ayrıca açık fikirli ve duygularını cümlelerle iyi bir Ģekilde anlatma kabiliyetleri vardır. Ġnsan ve hayvanlara karĢı dikkatli ve naziktirler. Genellikle kolayca incinen ve saf çocuklardır. Bu nedenle onları dünyanın kötülüklerine karĢı eğitmek gerekir. Yaratıcı ve güçlü duyguları onları her zaman ailesine, çevresine bağlı ve sorumlu kılar.KonuĢmayı çok erken öğrenirler. Masal dinlemek çok hoĢlarına gider. Okumayı öğrenir öğrenmez, hikaye kitaplarına sarılırlar. Edebiyata olan düĢkünlükleri küçük yaĢta kendisini belli eder. Okudukları hikayelerden yola çıkarak ĢaĢırtacak derecesinde yenilerini uydururlar. Genellikle saf ve çabuk incinen bu çocukları korumak gereklidir. Sık sık üzülüp ağlayarak ilgi çekmek isterler. 

Fakat niye üzüldüklerini bir türlü açıklamazlar. Balık çocuklarının fantastik dünyaları vardır ve bazen onlarla geçinmek kolay değildir. Duygularını kolay ifade edemezler ve içine kapanık yaĢarlar. Onlarla alıĢveriĢ yapmak zordur. Hep hayallerinde almak istedikleri bir Ģey vardır ve onun aynısını bulmak için çarĢı pazar sizi dolaĢtırırlar. Onu fikrinden asla vazgeçiremezsiniz çünkü anında size küser ve ağlamaya baĢlar. Sessiz dünyalarında neler neler vardır. Resim malzemel eri, kız ise; bebekler, hikaye kitapları, hayvan resimlerinin olduğu albümler, özellikle müzik dinleyebileceği bir radyo.Su elementinden olan Balık, yaĢam sularında da akmayı doğallıkla ve kolaylıkla becerir. DeğiĢen durumlara ve Ģartlara direnç göstermektense, gerekli değiĢimleri yaparak, farklı yollara girmeyi tercih eder. YaĢama ve evrene karĢı güveni olduğu için, zorlukları da kolaylıklar kadar rahat kabul eder.

Zodyak'ın son burcu olması nedeniyle, diğer insanlarla kendini özdeĢleĢtirme yeteneği kuvvetlidir. Genellikle insanları yargılamaksızın, onlardaki iyi yanları görmeyi tercih eden küçük Balık'ın, insanları derinden anlamasına yardım eden, çok kuvvetli bir empati mekanizması vardır. Diğer insanları her zaman önde tutan yapısıyla, ihtiyacı olanlara destek vermeye ve yardım etmeye doğal bir Ģekilde gönüllüdür.Balık çocuklarının zengin hayal dünyası, yaĢamı çok farklı bir boyuttan algılamalarına nedendir. Çok sıradan konular ya da olaylar bile onlar için "tılsımlı" olarak nitelendirilebilir. ġiirsel düĢünceleri, duygusallığı ve sevecenliğiyle küçük Balık hisler dünyasında yaĢar.YaĢamının hiç bir alanına engeller koymayı sevmeyen Balık, erken yaĢlarda bile, kendi içsel sesine, bilgeliğine ve sezgilerine her zaman Ģans tanır ve kullanır. 

Hassas bir yapısı olduğu için, diğer insanlarla her zaman naziktir ve onları incitmemek için maksimumda dikkat gösterir. Ġnsanları, ihtiyaçlarını hiç bir Ģey söylenmeden anlayabilen bir yapısı vardır.Balık çocuğu ailenin en hassas üyesidir. Hareketleri ve davranıĢlarıyla aile içinde etkilerini hissettirirler. Duygularını açıkça gösterirler. Yanaklarından dökülen gözyaĢları, birden bastıran yağmurun ardından çıkan gökkuĢağı gibi parlak bir gülümsemeye dönüĢebilir. Sakin bir ortamda rahat, etkili ve verimli olabilirler. Balık çocukları sevgi dolu ve sabırsızdırlar. Onların üzerinde otorite kurmak hayli zordur.Anne - babaları onlarla iletiĢim kurmaya baĢladıkları an, zayıf noktalarını çabuk bulup onları parmaklarının ucunda döndürebileceklerini öğrenirler. Balık, ailesinden her zaman sevgi ve güven bekler. Onunla oyun oynanmasını ve sürekli bir Ģeyler anlatılmasını isterler. Sihirli dünyalarında anne, baba ve kardeĢlerin büyük önemi vardır.Daha küçük yaĢtan onları sahiplenir ve kimseyle paylaĢmak istemezler. 

KardeĢlerine karĢı oldukça koruyucu ve duygusal açıdan bağlıdır. Evinde aile arasında iliĢkilerin güçlü olmasını isterler. Sorumluluklarını bilen bu afacanlar, büyüdüklerinde de ailesinin her zor anında yanında olacaklarının sinyallerini daha küçükken verir.Destekleyici ve anlayıĢlı bir aile ile birlikte, iyi bir eğitim alırsa tüm öğrenim hayatı boyunca problem çıkarmazlar. Balık çocuklarının fantastik bir dünyaları vardır. Bu nedenle bazen onlarla geçinmek güç olabilir. Okulda yaĢadıkları tecrübelerden dolayı zaman zaman kırılabilirler fakat geniĢ hayal güçleri onlara artılar kazandırabilir. Balık kadınları Onun da anlaĢılmak gibi bir derdi yoktur. O sadece sevilmek ister. Sevdiğinin yanıbaĢında bulunması onun için yeterli olacaktır. Nasıl olsa o, Jüpiter ve Neptün‟ün yardımıyl a her türlü sıkıntının içinden mucizevi bir biçimde sıyrılmayı baĢaracaktır. Hem de tek bir yara almadan.Bir Balık kızını derinden yaralayacak tek Ģey, sevdiğinin sert, haĢin davranıĢları ve sözleridir. Aslında normal bir Balık Kızı bunların üstesinden gelmeyi baĢarır. Ancak, bazı Balıklar vardır ki, mücadele etmek yerine geri çekilirler.Tıpkı kabuğuna çekilen Yengeç gibi (hatta daha beter) kendi dünyasının karanlık sularına çekilir. 

Tabii bunun sonucunda yalnız, mutsuz bir Balık olup çıkar. Kendisinden kaçtığı her yerde kendisiyle karĢılaĢır. Ve bu karĢılaĢmalar ona daha çok acı verir. Ve bu duygusu öyle değil.ġansı farketmemesinin nedeni, o sırada ilgisini çok fazla çeken baĢka bir Ģeyle oyalandığı iç indir. Ve onu oyalayan da büyük bir ihtimalle ya bir kadın, ya da bir türlü istediği gibi olmayan gereksiz bir iĢ.Tabii onunla oyalanırken de ırsatlar yanından geçer gider. Ve bütün bunlar, sezgilerinin ve zekasının yeterli olmadığını göstermez.Zira Balık Erkeği Neptün‟ün zeka ve sezgilerini birleĢtirip kullanmaya baĢladığı andan itibaren yapamayacağı hiçbir Ģey yoktur. Hele bir iĢe giriĢirse… Tuttuğu iĢi bırakmaz ve Ģan, Ģeref, zenginlik ve aklınıza gelebilecek her Ģeyi kazanır.Yeter ki, bir kez aklına koy sun ve iĢin ucundan tutsun. En azından saygıdeğer ve maddi güvenliğini elde etmiĢ biri olur. Balıklar, Akrepler gibi sır küpü olmasalar bile sırlarından pek kimseye bahsetmezler. Zaman zaman anlattıkları sırların da bazı kötü niyetli kiĢiler tarafından kullanılacağını hiçbir zaman akıllarından geçirmezler. 

Hatta ona bunu söyleyecek olsanız, sizi anlamayacaktır.Fakat, herkesona sırrını açabilir. Hem de en gizli sırlarını bile. Çünkü, o bir kez saklanması gerektiği kendisine fısıldanmışsa, ölene kadar bu sırrı gizleyecektir. Üstelik hiçbir sıkıntı duymadan.Suyun çocuğu Balıklar tıpkı su gibi alıcıdır. Ona anlatılan her türlü dert ve sıkıntıyı öylesine canı yürekten dinler ki, neredeyse onunla birlikte üzülür, dert edinir.Bir Balık istese de, istemese de herkesin derdini dinler. Ve insanlar anlatmak için özel olarak onu ararlar. Tabii bu arada düĢüncesizce ona çok fazla yüklenmemelisiniz. Çünkü, bir gün artık dinleyemeyecek hale gelip oralardan tamamen uzaklaĢabilir. Hem de hiçbir gerekçe göstermeden.Balıklar‟ın dinlenmeye ve sükunete ihtiyacı vardır. AĢırı duyarlı olduğu için çevresinde ne var, ne yok her Ģeyi emer ve sonunda yorgun düĢer. Bu yüzden de yalnız kalmaya ihtiyaç duyar.

Kendisiyle baĢbaĢa kalmak isteyen bir Balık Erkeğini mutlakaanlamalısınız. Zaten anlamasanız bile yapabileceğiniz fazla bir Ģey yok. Çünkü, o yapması gereken ne varsa, kimseye sormadan yapacaktır. Bir Balık‟ı anlamak neredeyse imkansızdır. Fakat, o etrafında bulunan her Ģeyi çok kolay anlar. Hem de tahminlerin ötesinde. En gizli sırları, akıllardan geçen en Ģeytani oyunları görmekte hiç güçlük çekmez.Bir Balık Erkeğinin “hiç belli etmese de” duygusal açıdansınırsız bir güvene ve sadakate ihtiyacı vardır. Fakat, bunu hiçbir zaman ortaya dökmeyecek ve lafını etmeyecektir.Ayrıca, sizi kıskandığını da söylemeyecektir. (Hem de deliler gibi kıskansa bile.)Tabii benzer davranıĢı sevdiği kadından da bekleyecektir. Hele aslı olmayan yakınmalar ve imalardan tamamen uzak durmalısınız. Tabii bu romantik ve duygusal erkeği yanınızda istiyorsanız.Onun anlayıĢ ve sevgiye ihtiyacı vardır. 

Ve Ģayet ihtiyacı olan sevgiyi verecek olursanız, sizi bulutların ötesine uçuran romantik bir ıĢığı yanı baĢınızda bulmuĢ olacaksınız.Balık Erkekleri öylesine hassas, duygusal ve kırılgan olabilir ki, durmadan kusur bula n, dırdırlarıyla hayatını bezdiren bir kadına deliler gibi aĢık olsa bile bu duruma fazla katlanamayacak ve bir gün belki de köĢedeki markete gidiyorum diye evden çıkıp bir daha hiç görünmeyecektir.Tabii Balık Erkekleri‟nin daima böyle yaptıklarını zannetmeyin. Fakat, dırdırcı bir kadına tahammül göstereceklerini de beklemeyin. Hem de hiç. Ayrıca, Balık Erkekleri imalardan da nefret eder. Algılamaları öyle kuvvetlidir ki, hemen anlar ve kırılır.Belki siz, onun hayallerini küçümseyip alaya alabilirsiniz. Böyle yapmak yerine hayallerini besleyip gerçekleĢtirmesine yardımcı olursanız, (Tabii gerçek hayaller) düĢünemeyeceğiniz derecede büyük baĢarılara Ģahit olabilirsiniz.Bir Balık Erkeği‟ne aĢıksanız, sakın onu kıskançlık baskılarıyla bunaltmayın. Üstelik o, so n derece sosyaldir. Hem kadın, hem de erkek arkadaĢlarına eĢit derecede ilgi gösterir. Ve siz onun gösterdiği ilgiyle deliye dönebilirsiniz. 

Sakın yapmayın. Çünkü onun için kadın, erkek ayırımı olmaksızın herkes arkadaĢıdır. ġayet ona ihtiyacı olan anlayıĢı gösterecek olursanız, ödülünüz, muhteĢem olacaktır. Balik burcundan biriyle karsilastiginizda önce ayaklarina bakin. Dikkat çekecek kadar küçük ve narindirler, ya da aksine kocaman ve yorgun bir çamasirci kadininkiler kadar hantal olurlar. Balik'larin elleri de küçük, narin ve çok zarif biçimlidir. Ya da aksine saban sürenlerin elleri gibi kocaman ve kemiklidir. Cilt ipek gibi yumusak, saçlar ince, çogunlukla dalgali ve açik renktir.Balik'larin gözleri islak, gözkapaklari dolgun ve bakislari garip isiklarla doludur. Bu gözler sik sik, ama her zaman degil, hafifçe firlak, yuvarlak ve son derece insana hitabedicidir. Bazi Balik'larin gözleri gerçekten güzeldir. Yüzleri elastiki ve hareketlidir, bu yüzlerde genellikle kirisikliklar yerine gamzeler görürsünü z.Balik'larin pek azi uzun boyludur. Neptün vücutlari bazen acaip sekilde iri yari olursa da, olaganüstü zerafetleri yüzünden, bu pek göze çarpmaz. 

Yürümek yerine bir çesit akip giden görünüsleri vardir.Boy kısa ,vücut dolgun omuzlar dar basenler geniĢ olabilir,yüz hatları yuvarlak bacaklar deniz kızı resimlerindeki gibi ayaklar dıĢa dönük,düz taban olunabilir, gözler hafif çekik gibi,uykulu, ya da hüzünlü bakıĢlar ,sevimli bir yüz ifadesi,Gözler koyu kahve ,koyu yeĢil, koyu mavi - yeĢil olabilir. Sempati, s piritüellik, yardım veya özveri gerektiren meslekler, örneğin ruhsal danıĢmanlık ve hayır iĢleri gibi. Sirk, tiyatro ve sinema gibi fantezi ve hayal dünyasınıçalıĢtıran iĢler. BaĢta müzik, Ģiir ve resim olmak üzere tüm sanatlar. Güçlü bir içgüdü gerektiren meslekler; medyumluk, naturopati ve homeopati gibi gizemli alanlar. Suyla ilgili faaliyetler: gemicilik, balıkçılık ve dalgıçlık. Ecza mühendisi. 

 Zodyak'taki en son burç, Su elementindeki, DeğiĢken nitelikteki Balık'tır.Sevecenlik, Ģefkat ve vericilik B alıkların en temel karakteristikleridir.Balık burcu en son burç olması nedeniyle, pek çok özelliği bünyesinde bulundurur.Balık'ın bedensel olarak en hassas olduğu alanlar ayakları ve ayak parmaklarıdır.Vücutta, lenfatik sistem, tüm uç noktalar (mesela, parmak uçları, burun ucu, kulak uçları gibi), Balık burcunun yönetimindedir.Ayakların deformasyonu ile ortaya çıkan hastalıklar, parmaklardaki ĢiĢler (bunionlar), gut, bazı guddelerin yumuĢaması, akciğer ve kemik problemleri, Balık için daha büyük ihtimaldir.Her türlü ilaç ve kimyevi madde kullanımından kaynaklanan zehirlenmeler, sinirsel ve duygusal stressin sonucu olarak alkole ya da diğer maddelere kolayca bağımlılık geliĢtirmek Balık burcu insanlarında sık rastlanır.Balık'ın kendini yenileme ve mücadele etme sistemi zayıf olabileceği için, hijyen, beslenme ve diğer sağlık kurallarına, diğer burçlara oranla daha fazla dikkat etmesi önemlidir.

AĢırı sıvı tüketimine eğilimi özellikle kadınlarda ödemlerin meydana gelmesine neden olabilir.Duygusal hassasiyeti ve diğer insanların yaĢadıklarına duyarlılığı Balık'ın sinir sisteminin kolayca yıpranmasına, peĢi sıra psikosomatik hastalıkların görünmesine yol açabilir.Balık her türlü doğal yiyeceği rahatlıkla diyetine dahil edebileceği gibi, deniz ürünlerine özel bir ye r vermesi de fayda sağlayacaktır.Mümkün olduğunca sentetik gıdalardan ve katkı maddelerinden uzak durmak sağlığın korunması açısından önem taĢır.Ametist, opal, fildiĢi, mercan gibi yarı değerli taĢlardan yapılmıĢ mücevherler ve evdeki süs eĢyaları Balık'a huzur ve sağlık getirir.Orkide, leylak, nilüfer, hercai menekĢe, gelincik Balık'ın uğurlu bitkileri arasındadır.Mavinin tüm tonlarından imal edilmiĢ, hafif giyecekler Balık'a son derece yakıĢır.Ayaklarına maksimum dikkat göstererek, mutlaka tabii maddelerd en üretilmiĢ, ayaklarını deforme etmeyecek ayakkabılar seçmesi de Balık açısından önemlidir.Her türlü deniz sporu, yelkencilik, yüzme, sutopu çok rahatlıkla baĢarı sağlayabileceği dallardır.

Ancak meditasyon, vizülasyon ya da yoga gibi alternatif teknikler de Balık'a ruhsal dinginliğini kazandıracaktır. Gerçeklerden uzaklaĢmaya eğilimli, kendi dünyasında hareketsiz kalmayı tercih eden Balık‟ın metabolizması da oldukça yavaĢtır.Güzelliklere çok düĢkün ve geliĢkin bir estetik duyarlılığa sahip olan Balık, modern dünyanın incelik, zayıflık gereksinimini bile gözardı edebilir.Ruhlar dünyasıyla o kadar iç içedir ki, zaman zaman bir bedenin olduğunu bile unutması mümkündür.Balık‟ın problemi, genellikle ĢiĢmanlıktan çok zayıflık olarak kendini gösterir ve „beslenmeme‟ alıĢkanlığından kaynağını alır.Eğer kendini formdayken hayal eder ve de beğenirse, belki o Ģekle girmek için biraz çaba sarfedebilir.Egzersiz, diğer pek çok Ģey gibi Balık için hayati bir gereksinim değildir.Eğer Balık egzersiz yapmaya, hareket etmeye k arar verirse, bunun arkasında muhakkak duygusal bir neden vardır.Kimi Balıklar ise, duygusal sorunlarını, depresif hallerini yemek yiyerek gidermeye çalıĢır.

Duygusal boĢluğu, duyularından aldığı tatla geçiĢtirmeye çalıĢan Balık kilo aldığını da oldukça geç farkeder.Dans etmek Balık için oldukça uygun bir fiziksel faaliyettir.Müzik gibi evrensel bir dille uyum sağlayarak hareket etmek, tatmin edicidir.Bunun dıĢında her türlü su faaliyeti, yelkencilik, yüzme, dalma, sörf de Balık‟ın severek yaptığı, kendini evrenle birleĢmiĢ hissettiği sporlardır.Empati mekanizması çok geliĢkin olan Balık, kendini yenileyebilmek için yalnızlığa ihtiyaç hisseder.Yoga gibi meditatif teknikler hem bedensel, hem de fiziksel olarak rahatlamasına yardımcı olacaktır.Yengeç gibi, Balık da ödeme yatkındır.Dolayısıyla yeterli seviyede sıvı tüketimi ve alınan tuzun kontrolü Balık için önemlidir.Hidroterapi yani, su kürleri, kaplıcalar Balık burcunun en iyi destekleyici ve tedavi edici alternatif yöntemidir.Kaynak ve termal sularında alınan banyolar kilo problemlerinin de azalmasına yardımcı olacaktır.Balık‟ın belli bir diyeti devam ettirebilecek iradesi ve konsantrasyon gücü yoktur.Hele bir de hayalkırıklığına uğrarsa, ikinci bir kez diyet yapması söz konusu bile olmaz.

Bu çerçevede duyguları çok önde olan Balık‟ın kendini duygusal olarak hep heyecanlı tutması, mesela sürekli aĢık olması bedensel formunu korumasına yardımcı olacaktır.Masaj ve aromatik yağları kullanmak da Balık için mükemmel görüntüyü sağlamakta etkili yöntemlerdir.

 1. DEKA NT (19 ġubat - 29 ġubat) Neptün özellikleri çok yoğunlaĢır. Ġçine kapanık ve utangaç olabilirler.Hayal dünyaları çok zengindir. Çok hassas olurlar. BaĢkalarının duygularını anlamak ve sezmek konusunda baĢarılıdırlar. Felsefe, psikoloji, psikiyatri alanlarında çok baĢarılı olurlar. Kendilerini en iyi sanat, edebiyat yoluyla ifade ederler. 

2. DEKANT (1 Mart - 10 Mart) Ay özellikleri baskındır. Balıklar arasında en doğurgan olan tiplerdir.Bu dönemde doğanlar evlerine çok düĢkün olur, zihinsel faaliyetlerinin büyük kısmı evlerinde geçer. Hayırsever insanlardır. Anaç duyguları da çok geliĢmiĢtir. Bu nedenle evleri, düĢkünler evi gibidir. Ellerinden geldiğince herkese, karĢılık beklemeksizin yardımcı olurlar. Ġnsan iliĢkilerinde baĢarılıdırlar. Ailelerine önem ve rirler. zorlaĢtıran en belirgin özellikleridir. Duygusal yaĢama ve duygularına verdiği önem, zaman zaman sağlıklı düĢünememesine neden olur. Balık - Yengeç duygusal yaĢamda gereken stabilizasyonu ve güvenilirliği sağladığı takdirde iĢ yaĢamına kanalize olabilir. Servis sektörü, insanların bakımıyla ve sağlıkla ilgili alanlar baĢarılı ve tatmin olabileceği meslek kollarıdır. 

 BALIK GÜNEġ ASLAN YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu Aslan olan Balık ın sosyal ve insan iliĢkilerine önem veren bir tarzı vardır. Çok verici ve esirgeyen yapısı, zayıf bir insan olarak nitelendirilmesine neden olur. Ancak, Yükselen Aslan beklediği karĢılığı ya da takdiri görmediği zaman durmayı bilir. DıĢ görünüĢüne önem verir ve fark edilmek ister. Balık - Aslan ın yalnız olmayacağı, ama inisiyatif kullanabileceği pozisyonlarda baĢarılı olma Ģansı yüksektir. Duygusal yaĢantısı çok zengindir. Sevgisini ve aĢkını ifade etmek için çok farklı yöntemler kullanabilir. Sadakat ve çıkarsız iliĢkiler temel ihtiyacıdır.

 BALIK G ÜNEġ BAġAK YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu BaĢak olan Balık, duygularıyla düĢünceleri arasında bocalayan bir yapıya sahiptir. Sezgileriyle beslenen muhakeme yeteneği oldukça geliĢkindir. Balık - BaĢak insanlara hizmet verebileceği, sahnede olmasını gerektirmeyen mesleklerde ve pozisyonlarda baĢarılı olur. Yükselen BaĢak için ikili iliĢkiler yaĢamının kaynağıdır. Sevmek ve sevilmek isteğiyle hareket eder. ĠliĢkilerinde mental tatminlerin de önemi büyüktür. Ancak Balık - BaĢak ın her iliĢkiye ciddi ve büyük ümitl erle baĢlaması, çabuk kırlmasına ve incinmesine neden olur. Gerçek aĢkı buluncaya kadar seçici davranması gerekebilir. 

 BALIK GÜNEġ AKREP YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu Akrep olan Balık için, duygusal yaĢam ve bilinçdıĢı motifler, karakterinin ve yaĢam biçiminin belirleyicisidir. Derine inebilen yapısı endiĢelerinin artmasına neden olur. Ancak yine de yaĢamı esprilerle bezemekten geri kalmaz. Balık - Akrep in meslek yaĢamında hedeflediği noktalara ulaĢmasında sezgilerinin ve keskin analiz yeteneğinin katkısı büyüktür. Yükselen Akrep in duygusal iliĢkileri yaĢamının en önemli alanıdır. Mutlaka bağlanabileceği, paylaĢabileceği, kendisine güven veren insanlarla olmak ister. Tensel hazlara olan düĢkünlüğü, çok eĢlilik getirebilir. 

 BALIK GÜNEġ YAY YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu Yay olan Balık adaptasyon yeteneği çok geliĢkin, insanlara karĢı oldukça toleranslı davranabilen bir yapıdadır. YaĢamı bir deneyim olarak algılar. Balık - Yay ın değiĢiklik ihtiyacı, duygusal ve ailevi yaĢamın çok ön planda olması, meslek hayatının gerilerde kalmasına neden olabilir. Ancak sanat, özelikle bale ya da dans gibi alanlarda ve sorumluluğunun direkt olarak insanlara fayda sağladığı durumlarda baĢarılı olma Ģansı yüksektir. Yükselen Yay ın geleneklere ve ailevi değerlere verdiği önem çabuk bağlanmaya ve ciddi iliĢkiler kurmaya yönlendirir. Ancak yine de kendisiyle beraber rahatça hareket edebilen, en az kendisi kadar esnek bir eĢi olmadığı takdirde, mutluluğu yakalaması zordur. 

 BALIK GÜNEġ OĞLAK YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu Oğlak olan Balık ın yaratıcı ve üretken bir yapısı vardır. Kendinden bir Ģeyler katabileceği, takdir görebileceği alanlarda çalıĢarak, istediği mevkiye ulaĢması mümkündür. Oğlak - Balık ın duygularla mantık arasında yaĢadığı çatıĢmalar, huzursuzluğunun temel sebebidir. ĠliĢkilerinde sevecen, kendisini kanatları altına alacak, duygusal anlamda besleyecek bir eĢ arar. Yükselen Oğlak ın temel ihtiyacı güvendir. Duygusal yaĢamdaki endiĢeleri, sağlık problemlerine yol açabilir. 

 BALIK GÜNEġ KOVA YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu Kova olan Balık, insanlık adına yapılan her Ģeye katkıda bulunmak için hiç bir çabayı esirgemez. Ġnsanlara hizmet etmek, sorumluluk yüklenmek kendini mutlu hissetmesine yardım eder. Balık - Kova insanının sosyal alanlarda ve sanatta baĢarılı olma Ģansı yüksektir. Yükselen Kova iliĢkilerinde bireyselliğini rahatça ortaya koyar ve takdir görmek ister. Saygı, çıkarsız sevginin yanında temel Ģartıdır. EĢinin kendisine inanmasını ve güvenmesini ister. Temeli sağlam olmayan birliktelikler Balık - Kova yı derinden endiĢelendirir. Güvensizlik ve sadakatsizlik iliĢkiyi bitirmesi için yeterlidir. 

 BALIK GÜNEġ BALIK YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu da Balık olan Balık, evrendeki en büyük romantik ve duygusaldır. YaĢamını hayaller, rüyalar ve aĢkla bezemiĢ, kırılgan ve inanılmaz iç kaynaklara sahip bir insandır. Balık - Balık mesleki yaĢamın gerektirdiği mücadele ve rekabet ortamından uzak kalmak için her yolu deneyebilir. YaĢamı ve sağlığı tamamıyla aĢka, sevgiye ve tutkuya bağlıdır. Yükselen Balık ın en ufak bir duygusal dalgalanması, sağlığının bozulması ve yaĢam gücünün tükenmesi için yeterlidir. Aradığı aĢkı buluncaya kadar, kendini acılardan ve darbelerden koruyacak bir savunma mekanizmasına mutlaka ihtiyacı vardır. Balık - Balık ın insanlara gösterdiği yumuĢaklık, acıma duygusu kolayca suistimal edilmesine neden olur 

1. EVDE Bu evde GüneĢ rahattır. Çünkü yeni doğmak üzeredir ve kendini gösterir.Yükseleni Oğlak ise yöneticilik potansiyeli verir.Oğlak kostümü giymiĢ bir güneĢ 1. Evin sahnesindedir.Ayrıca GüneĢ 1. Ev de güçlü bir bünye verir. GüneĢ‟in doğuĢundan hemen önce gerçekleĢen doğumla oluĢan konumdur. GüneĢ ufukta yükselmeye doğru hareket ettiğinde, günü aydınlatır, yeni bir gün baĢlar, insanlar yataklarından kalkarlar. GüneĢ‟i bu konumda doğan insan, sıcaklığı ve enerjisiyle çevresindekileri etkilemek, baĢkalarının dikkatini üzerlerine çekmek ister. DıĢarıdan kolayca fark edilirler. Hayata Ģevkle ve enerjiyle sarılır, kendilerine meĢgaleler yaratırlar. Aileden ya da atalarından kalan mirası sürdürmek yerine, kendisi farklı bir Ģeyler keĢfetmek, yaratmak, kendi kimliğini bulmak ister. Kendi doğal otoritesini oluĢturduğu bir pozisyonda olmak, tanınma arzusunu tatmin etmek ister.kendi alanında bütünleĢtirmeye yönelir. 

KiĢi diğerlerini kendine hayran kalması için kendini kullanır. dramatiktir ve ilk olmak kiĢi için önemlidir. gerçek doğansını gizlemek için davranıĢını kullanabilir.. kiĢinin doğal hareketi, direkt, dürüst ve açık olmaktır, muhtemelen biraz toy, veya masum olur. Moral olarak kendinizi çabuk toparlama ve karanlık dönemlerde bile umutlu olma özelliği vardırBu insan kendisi için çok önemlidir. KiĢisel meseleleri için yoğun bir enerji ve zaman harcar. Bunun anlamı baĢka insanları düĢünmediği değildir. Sadece kendi görevini yapması onun için çok önemlidir. Bir ıĢık gibi parlamak ve kim olduğunu fark ettirmek ister. Liderlik etmek veya yönetici pozisyonunda bulunmak ister. Kendine güvenir, özgürdür ve sorumluluk duygusuna sahiptir. 

Fakat, güç arayıĢında olmaktan veya diktatörce davranmaktan kendini korumalıdırGüneĢ birinci evde ise aynı zamanda yükselen burcun da içinde olabilir. GüneĢ birinci evde vücudun güçlü olacağını gösterir.Ayrıca sağlıktan da Ģikayet edilmez.KiĢide liderlik arzusu bulunmaktadır.Belki de bilinç altına yerleĢmiĢ bu isteğin farkında olunmayabil ir. Fakat bu durum zamanla fark edilecektir. Bu arada çok derin dini inançlar da bulunabilir.Ġyi bir yöneticiye özgü niteliklere sahiptirler.GüneĢin bu güçlü durumundan iyice yararlanabilmek için yükselen burç incelenmelidir.Yükselen burcun verdiği yetenekler ve ve iĢ alanlar baĢarı bakımından son derece önemlidir.Bazen güneĢ birinci evde ve ikinci burcun ilk bölümünde olabilir. Eğer GüneĢ iyi açılar alıyorsa, hayatın ilk dönemlerinde kiĢinin bireyselliğinin geliĢmesi için destekleyici faktörler kendiliğinden oluĢur. Olumsuz konumda, kendine aĢırı güvenli, fazla gururlu, ben merkezcil bir kiĢilik oluĢabilir. Kendisini yeterince geliĢtirmediği takdirde sert bir tavırla otorite oluĢturmaya çalıĢabilir. Ġnsanların sorgusuz sualsiz kendi isteklerini yerine getirmediğini görünce, önce insanların takdirini kazanması gerektiğini öğrenir.kibirli bencil ısrarcı kötü tutkuları olan yönetme isteğine sahip bir kiĢi olur 

 1.evde ki güneĢ(koç,aslan,yay):çabuk sinirlenen iliĢkide olduğu herkesi yönetemeye çalıĢan hevesli az ama belli bir amaç için konuĢan kiĢilerdir 

1.evde ki güneĢ(boğa,baĢak,oğlak):dikkafalı,bildiğinden ĢaĢmayan kibirli kiĢilerdir 

 1.evde ki güneĢ(ikizler,terazi,kova):adaletli bilime ve güzel sanatalara düĢkün kiĢilerdir 

 1.evde ki güneĢ(yengeç,balık):karĢı cinsten sık sık çok fazla hoĢlanan kiĢilerdir 

1.evde ki güneĢ akrep:karĢı cinsten sık sık çok fazla hoĢlanan kiĢilerdir çok iyi bireditör yada kimyager olabilir mesleğinde saygınlık ve ün kazanabilir

 2. EVDE KiĢinin sahip olma hissi çok kuvvetli olur.ġahsiyetini, sahip olarak ifade eder.Fakat çaba harcaması lazım, çünkü karanlıkta. GüneĢ ikinci evde olduğunda, haritanın bu alanı güçlenir, hayat bulur. KiĢisel özellikleri, değerleri ve kaynakları geliĢtirmek, bu hayatta ”yaĢam bulmak” için önemli bir ihtiyaç haline gelir. Güvenliği nerede sağlayabileceğini bulmak ister. BaĢka insanlara bağımlı kalmak istemez, kendine ait kazancı, kaynakları, yatırımları bulunmalıdır. Maddi kaynakları organize edebilme gücü ve kendi kazancını elde ediyor olmak, kendi değerini bilmesi, kendine güvenmesi için çok önemlidir. Mevki sahibi olmayı önemseyenler de olur. Kimliğini kaynakları yoluyla belirlemek isteyenler olur. Para konusunda oldukça cömert davranır, bu özelliğiyle tanınmak ister. GüneĢ nerede ise, kiĢisel ego orada tanınmak ister.kiĢi mallarıyla ve sahip olduğu değerlerle diğerlerini kendine hayran bırakmak ister,yetenek ve becerilerini bu alanda kullanır…kendine ve diğerlerine neye sahip olduğuyla değer biçerParayla fazla ilgilenirler.Maddeye büyük değer verirler.Kendi gayretleriyle çok paraları olabilir.

GörüĢ açılarını biraz geniĢletmeleri gerekmektedir, bazı durumlarda hatalı yola da sürükleyebilir.Onun için kafalarıyla birlikte irade güçlerinden de yararlanmaları gerekmektedir.Disiplinli Ģekilde hareket ederlerse amaçlarına gitmeleri çok kolaylaĢacaktır.BaĢkalarına ait paraları idare ederken de çok dikkatli davranmalıdırlar.Resmi yerlerle ilgili iĢler sayesinde kazanç olabilir.Yine yaĢça kendilerinden büyük kimselerin yardımı sayesinde de bolluğa kavuĢabilirler.Yalnız para kazanırken baĢkalarının düĢmanlıklarını uyandırmamaya dikkat etmek gerekiyor. Bu evde ki güneĢ kötü etkiler almıĢsa parayla saygınlık sağlamaya çalıĢırsınız daha fazla para kazanmak için baĢkalarına isteklerinizi yaptırmaya çalıĢırsınız paranızla gösteriĢ yapar ve egonuzu bu Ģekilde doyurursunuz duygularınız güçlüdür sevdiklerinize herĢeyi ile sahip olmak istersiniz ikizler:kazandığınız parayı entellektüel zevkleriniz için harcarsınız aslan:paranızı duygusal ve sosyal konular için harcarsınız 

 3. EVDE ĠletiĢim ve ilköğrenim evinde güneĢ pozitif etki eder.Yani iletiĢimi kuvvetli olur kiĢinin.Akrabalık,arkadaĢlık iliĢkileri iyi olur.Öğrenim yönünden de pozitif etki eder güneĢ bu eve.GüneĢ 
3. Evin sahnesinde bir Ģeyler öğrenerek ve yakin kiĢilerle iletiĢim kurarak kendini gösterir.Ġyi bir bilimci,ekonomist,sanatkar olabilirler. Çevresi ile fikir alıĢveriĢi yapmaktan ve çevresinden etkilenmekten öte, bu yerleĢime sahip kiĢiler kendi fikirlerini, görüĢlerini, bakıĢ açılarını geliĢtirmeli ve bunu belirtmekten kaçınmamalıdır. KiĢisel değer ve güç, bilgi birikimleri ve iletiĢim yeteneklerinden gelir. Yeni bir Ģeyler öğrendikçe, bu bilgiyi baĢkalarıyla paylaĢtıkça ve insanları fikirleriyle etkiledikleri sürece yaĢamdan zevk alırlar. Kendilerini dinletmeyi ve çevrelerinde hemen fark edilmeyi isterler. KardeĢleriyle aralarında bir çeĢit rekabet olabilir. KardeĢleri üzerinde otorite kurmaya çalıĢabilirler. Çoğunlukla mantıklı iliĢkiler ile diğerlerini kendine hayran bırakmak için iletiĢim, düĢünce, ve iliĢkileri kullanır kiĢi, iletiĢim bakımından canlılıkla doludur, , bozuklukları düzeltir veya bilgiyi iletmek ve kazanmak için kendini kullanır. 

Öğretmekten hoĢlanır.Kafaları fevkalade çalıĢır. Hem ellerini büyük ustalıkla kullanabilirler. Kafa dostlukları çok önemlidir. Kafalarını geniĢletecek, bilgilerini artıracak her yoldan yararlanmalıdırlar. Bu kafa çalıĢmaları eninde sonunda baĢarılı olmalarını sağlayacaktır. Öğrendiklerini unutmazlar ve zamanı gelince bunlardan yararlanabilirler. KardeĢler ve komĢular vasıtasıyla kurulacak olan dostluklar çok önemlidir. Kısa yollar kazançlı olabilir ve ayrıca deneyimlerini de arttırır. GüneĢin bulunduğu burcun özelliklerine dikkat etmek edilmelidir.KoĢullar uygunsa basın,yayın ve ulaĢtırmayla ilgili iĢlerdebaĢarılı olunabilir.Yine dostlular sayesinde hayatta ilerleyebilirler. Zor açılarda ilk öğrenimde problemler yaĢayabilirler züppe ve düĢüncelerini zorla kabul ettirmek isteyen bir kiĢidir güneĢ(ikizler,terazi,kova):yolculuklarında tren yolculuğunu tercih eder sürekli olarak konuĢma gereği duyarlar iyi bir konuĢmacıdır kıcı bir yazı teknikleri vardır okul yıllarında baĢarılı olurlar güneĢ(yengeç,akrep,balık):kısa deniz yolculuklarını tercih ederler

 4. EVDE IC nin baĢlangıcı ve gece yarısıdır bilinçaltı,çocukluk,yuva GüneĢ burda ise , kiĢi için yuvaları önemlidir.KiĢi kendini en iyi evinde,yuvasında hisseder ve ancak o Ģekilde kendini gösterebilir.Yuvada da bilinçaltına inebilirse kendini o Ģekilde de gösterebilir.Kendilerini bulmak için derinlere inerek araĢtırma ihtiyacındadırlar. DıĢ dünyada kendilerini ne kadar gösterebildikleri değil, içsel geliĢimi ne kadar iyi sağlayabildikleri önemlidir. Kendilerini ev, aile ortamında daha mutlu hissederler. Bireysel kimliklerini belirleme ihtiyacındadırlar. Bu kimlik aile geçmiĢinden farklı olabilir, fakat hiç bir zaman ailelerinin geçmiĢlerini inkar etmez, gurur duyarlar. GüneĢ‟in bulunduğu burç ve açılar kiĢinin bunu ne kadar doğru biçimde gerçekleĢtirebildiğini gösterir.Bireysel farklılıklarını gördüklerinde, aile yapılarından kopmayacak Ģekilde kendilerini olabilecek en doğru biçimde ifade etmeliler. 

Aksi durumda kendilerinden ya da aile yapılarından nefret ediyor durumda olabilirler. Aile geleneğini sürdürüyor olsalar da bunu kendilerine göre biçimlendirmek, farklı bir tarz yaratmak onları daha mutlu eder.Dördüncü ev babayı simgeler. Babadan gelen tecrübeler kiĢiliğe yansır. Baba çok güçlü ve otoriter olabilir, çocuğun kendi kimliğini oluĢturmasında baskın rol oynayabilir. Eğer baba hayatta değilse, kiĢi yaĢamı boyunca babası yerine koyabileceği birini arar. Kendi içinde baba nitelikleri oluĢturmak ister.Kendilerine ait bir evde yaĢamak, ev ortamında otoriteyi ellerinde tutmak isterler. kökleri kiĢi için önemlidir , ve, baĢka herĢeyden önce kiĢi eviyle ilgilidir diğerlerini kendine hayran bırakmak için köklerine ilgi duyar onların neler yaptığıyla ilgilenir tarihini kalıtımını öğrenir... evde kalmayı sever bu sebeple dünyaya kapalı bir düĢünce tarzı geliĢtirebilir Kendine çok güçlü içsel ve harici bir temel kurmak isteyen biridir ama, hayat zo rlu olduğunda kendini toplumdan uzaklaĢtırmak için arzu duyabilir. 

Ebeyvenlerinden birinin veya her ikisinin üzerinde çok yoğun etkiĢi olacaktır. Evde gurur duymak ve yaratıcılığı ile orada parlamak isyecektir. Evde ne ise odur. Kendi Ģatosunun kralı olmak istemektedir.Fakat aĢırı hükmetmekten kaçınmalıdır zira, kimse bir diktatörle yaĢamak istemez.Çok güçlü duyguları vardır.Bu duyguları gizlemeye de alıĢmıĢlardır,sır saklayan tiplerdir.Yuvalarını ve ailelerini çok severler.Rahat bir yuva isterler.Anne veya babalarına çok büyük sevgi ve bağlılıkları vardır.Yalnız tek baĢlarına kalarak geleceklerini planlayabilirler.Sevdikleri kimseye fikir de sorsalar gelecek konusunda bağımsız hareket etmelidirler.Sonu belli olmaya,Ģüpheli iliĢkilerden kaçınmalıdırlar.

Yeteneklidirler.Toprak alım satımı,emlakçılık,inĢaat iĢleri ve dekorasyon bu kiĢiler için uygun olabilir.ebevylerden biri ile kuvvetli bağ sonucu kendi ıĢığını kendine değil, o ebevynin yaĢanmamıĢ hayatına yöneltme tehlikesinden bahseder aile yaĢamına çok önem verilir. Sevgi ve güzellik dolu rahat bir aile ortamı yaratabilirsiniz. Aslan Açık sözlü ve içinde ne varsa dıĢında aynısı vardır..ıĢıldamaktan hoĢlanır hemen dikakt çeker..kiĢinin kalbi aĢkı sevgisi yuvasındadır ..kiĢinin kendisini gösterdiği alandır diĢi biri değil baskın birisidir.arada yumruğunu masaya vurur..özellikle yuvasıyla ilgili konularda.eviyle veya annesiyle yuvasıyla ilgili konularda gurur meselesi yatığı Ģeyler olunca aslan kesilir…dostlar aslanın en önem verdiği 

Ģeydir..dostluklara bu kadar önem veren baĢka bir burç daha yok…aslan spora meraklı bir burçtur..evde spor yapma merakı olabilirveya iĢini evine taĢıma isteği olabilir.çocuklar da en sevdikleri arasındadır.sadece kendi çocuğunu değil bütün çocuklara zaafı vardır..evde kendi çocuğuna öğretmenlik yapıyor olabilir baba ile ilgili olumlu Ģeyler getireblir.iyi bir kariyeri ve ev içindeki sorumluluklarını bilen bir baba çnkü klasik astrolojide güneĢ babadır.ve kiĢinin gençliğinin geçtiği evi aydınlan bir baba. 

 5. EVDE Kendi burcunu yönettiği için çok parlaktır bu evde.KiĢi bu gösteri ve mutluluk evinde aslan kostümü giyer, yani çok gösteriĢli olmak ister.Eğlence,gençlik,mutluluk dolu olurlar.Kendini nasıl mutlu edeceğini bilir.Yaratıcılık ona keyif verir.Çocuklar da yaratıcılığın eseridir ve ona keyif verir.BeĢinci ev GüneĢ‟in doğal evidir ve GüneĢ burada güçlüdür. Bu yerleĢime sahip kiĢiler, kalben bağlı oldukları aktivitelerle uğraĢarak kendilerini iyi hissederler. YaĢamak için bir nedenleri olmalıdır. Bu hayatta bir Ģeyler üretmek, geliĢtirmek, çabalamak isterler. Böyle bir nedenleri yoksa fiziksel ve ruhsal olarak kendilerini bezgin hissederler. Aksine çok fazla kendilerini kaptırırlarsa yine hasta olabilirler. UğraĢtıkları alanda ne kadar yaratıcı ve baĢarılı olabilecekleri GüneĢ‟in kapasitesine bağlıdır. Ne kadar baĢarılı olup olmadıkları çok önemli değildir, yaptıkları iĢten memnuniyet duyacaklardır.Bazı artistik yetenekleri olabilir. 

Ya da herhangi bir Ģekilde içlerindeki duyguları, hisleri, ruhlarını yansıtma, kendi içlerinden yaratma kabiliyetleri vardır. Belirli hobileri, spor aktiviteleri, tiyatro, sanat galerileri gezileri yaĢam biçimleridir.AĢk, yaĢamlarını süsleyen, özel olduklarını hissettiren bir duygudur. Çocuk sahibi olmak çok önemlidir. AĢk yaĢamlarında ve çocuklarının üzerinde otorite kurmaya çalıĢabilirler. Kendi egolarını tatmin etme dürtüleri ön plana çıkabilir.Ġlgiyi üzerlerine çekmek isterler ve eğer odak noktası değillerse bu durumu dengeleyemeyebilirler. yaĢamında kendini beğenmek önemlidir..bu sebeple aktörlük yapabilir bu konuda yetenekleri vardır..çocukları çok sever onlarla ilgilenmek onlara hediyeler almak hoĢuna gider hediye almaktan da hoĢlanır..çocuklar kiĢiyle olmaktan zevk alırlar..Ģans oyunları ile ilgilenir çünkü Ģansına güvenir borsaya spekülasyona merak duyar…sinema tiyatro ile ilgilenir eğlencenin benzer türleri ilgisini çeker.riske girmekten korkmazYaratma güçleri fazladır. Perde ve sahnede baĢarı elde edebilirler. 

Müzik, edebiyat ve güzel sanatlar alanlarını da düĢünebilirler.Çok yeteneklidirler.Kafaları iyi çalıĢmaktadır ve iyi plancıdırlar.Bir iĢi kolaylıkla kurmaları ve idare etmeleri de kabildir.Kendilerini göstermeyi,beğenilmeyi,övülmeyi isterler.Yalnız kötü niyetli kiĢiler onları överek iyi niyetlerini de kötüye kullanabilirler.Ġnsanları sevmeleri,nazik,dürüst ve anlayıĢlı olmaları sayesinde çok dost edinebilirler.Gayretleri sayesinde toplumda çok iyi bir yerleri olabilir.5.evde ki güneĢ aĢk iliĢkilerinde sınırları aĢmaya olanak verir.Ġhtiyaçlarını sezebilen,anlayıĢlı bir sevgili arar.Kumara düĢkünlük görülebilir. güneĢ(koç -ikizler-aslan-terazi-yay- kova):çocuk sayınız az olur güneĢ(yenge. -akrep- balık):çocuğunuzun sağlığı çok güçlü olmaz boğa:çok kıskançsınızdır akrep:çocuğunuzun sağlığı çok güçlü olmaz çok kıskançsınızdır 

 6. EVDE Kendini hizmet sektöründe parlatmak, göstermek ister.Dernekler,kamu yararına hizmetlerde bulunmak, bunların aktivitelerine katılmak ister.Sistem geliĢtirici olur,çünkü parlaması için böyle sistem geliĢtirici bir ortama ihtiyacı vardır.Sağlık konusunda da,bitkisel ve doğasal ilaçlar konusunda doğal bir bilgiye sahip olur. ĠĢ yaĢamında, günlük rutinde ve sağlıkları konusunda sağlam bir yapı oluĢturma ihtiyacındadırlar. Gereksiz takıntıları olmadığı sürece kendilerini çok iyi geliĢtirebilirler. Fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklar ve kusurlar çok fazla önemsenir ve gerekli düzeltmeler yapılır. Fiziksel vücutlarıyla barıĢık olmalıdırlar. Bu yerleĢime sahip bazı kiĢiler bir hastalık iyice ilerleyene kadar vücutlarına iyi bakmanın önemini fark edemezler. Böyle bir durumda iyileĢme süreci, baĢkalarından daha uzun bir zaman alır. Ġnsanları sağlık konusunda aydınlatma yetenekleri vardır.ĠĢ ortamında yeteneklerini, becerilerini göstermek isterler. Kendilerini baĢkalarına iyi hizmet edebildikleri ölçüde mutlu hissederler. Günlük programlarını en etkili bir Ģekilde organize etmek isterler. 

Bütün günü oturarak geçiremezler. Günlük yaĢamları hareketlidir. Sınırları ve rutini kabullenmek onlara mükemmel yaĢama sanatını öğretir.iĢ, sağlık bakımından kendini bütünleĢtirmek, veya tanımaya yönelir kiĢi , öğrenmeye meraklı olabilir..insanlara fayda için hizmet ve yardım eder. AlıĢılagelmiz temizlik yöntemleriyle ilgilenebilir kendini ve diğerlerini düzen ile yargılar..kiĢi kendi sağlığıyla ve sağlık konularıyla ilgilenir..iĢ rutinlerine ilgi duyar. GüneĢin altıncı eve düĢmesi hastalıklara iĢaret edebilir. Ancak güneĢ sevdiği bir burca düĢmüĢse durum biraz değiĢebilir. GüneĢ diğer güçlerle ve özellikle marsla tatlı ahenk yapıyorsa o zaman sağlığın iyi olduğu söylenebilir. Bu durumda güneĢ sağlığa zarar vermez. Doğum anında altıncı eve güneĢin sevmediği veya kayıtsız olduğu bir burç düĢmüĢse ve daha kötüsü güneĢ diğer açılarsa olumsuz açılar oluĢturuyorsa o zaman sağlık bozuk olabilirKendisini iĢine kaptırır. YaĢam enerjilerini iĢ için harcarlar. Hayvanları severler. Mesleklerinin uzun ve zor yönleri ilgilerini çeker. GüneĢ bu evde iyi etkiler almıĢsa tıp,eczacılık hemĢerilik gibi bir mesleğiniz olabilir GüneĢ bu evde kötü etkiler almıĢsa uzun süre iĢsiz kalabilirsiniz saygınlığınız ve değeriniz iĢinize bağlıdır 

GüneĢ(boğa -aslan-akrep- kova):kötü etkiler almıĢsa difteri,bronĢit,astım,kalp hastalıkları yaĢayabilirsiniz GüneĢ(baĢak - balık):kötü etkiler almıĢsa verem,solunum yolu hastalıkları yaĢayabilirsini GüneĢ(koç - yengeç -terazi- oğlak):kötü etkiler almıĢsa sinirlilik mide göğüs hastalığı romatizma baĢdönmesi karaciğer hastalıkları yaĢayabilirsiniz 7. Evde GüneĢ kendini, kendisinin dıĢındakilerle olan iliĢkilerde parlatır,gösterir.EĢiyle,partneriyle veya ortağıyla kendini parlatır.1. evde cok güçlüydü,çünkü yeni doğuyordu. Ben vardı o evde.Fakat 

7. Evde battığı için kendi dıĢındakilerle,”Sen” le ilgileniyor.Çok zorlayıcıdır,çünkü “ben”in dıĢındadır.Ama sonuç olarak GüneĢin de =Ben in de baĢkalarıyla etkileĢimlere ihtiyacı var. BaĢkaları tarafından “varsın” den ilmesine ihtiyacı var.O yüzden iliĢkilere ihtiyacı var. ĠliĢkiler aracılığı ile kiĢiliklerini oluĢturur, yaĢam biçimlerini Ģekillendirirler. Ortaklıklara katılmak kendi kimliklerini daha iyi tanımlamalarına yardımcı olur. ĠliĢkilerdeki iniĢ çıkıĢlar, karĢılıklı dürüstçe yapılan anlaĢmalar kiĢiliklerini güçlendirir. 

 Bu yerleĢime sahip bazı kiĢiler, kendilerinden güçlü, onlara ne yapması gerektiğini söyleyecek kiĢileri eĢ olarak seçerler. Ya da güçlü bir eĢ onları prestij sahibi yapabilir. Kadının ya da erkeğin haritasında yedinci evdeki GüneĢ babaya benzeyen bir eĢ olarak görülebilir. Böyle baĢlayan iliĢkiler uzun sürmez. Yedinci ev aynı zamanda toplum içindeki davranıĢlarımızı da gösterir. GüneĢ‟i yedinci evde olan kiĢiler insanlarla iç içe olmak isterler. evlilik ortağı nda diğerlerinin hayran kalacağı özellikleri önemser..herkesin hayran kalacağı bir eĢ veya ortak arar..adalet eĢitlik ve adillik arar. sanat ve güzellikle ilgilenir güzel insanları tercih eder 

 7.evdeki güneĢ, hayatlarında evliliğin çok büyük rol oynayacağını gösterir.Pek çok Ģey bu evliliğe bağlı olacaktır Bayanların haritasında ki güneĢ,iyi bir seçmelerini sağlar.Daima sevecek,sayacak,koruyacak,istediklerini vermeye çalıĢacak,gururlu,dürüst bir eĢleri olabilir.Ancak eĢlerini kendi yönetimlerine almaları zordur.Tam aksine onlar bu otoriter eĢin yönetimine girerler.Erkeklerin 7.evindeki güneĢ, eĢleri sayesinde yükselebileceklerini gösterir.EĢleri önemli biri olabilir veya olanakları iyi olan bir aileden gelebilir.EĢin gayreti,tanıdıkları ve olanakları sayesinde hayatta çok ilerleyebilirler.Ancak eĢ otoriter ve kendisini fazla beğenen biri olabilir.GüneĢ yedinci evde iĢbirliği ve ortaklıklıları da etkileyebilir.Fakat iĢbirliği yapacakları veya ortak olacakları kimseler daha otoriter olabilir ve ona uymak zorunda kalabilirler. Bayanların haritasında ki güneĢ,iyi bir seçmelerini sağlar.Daima sevecek,sayacak,koruyacak,istediklerini vermeye çalıĢacak,gururlu,dürüst bir eĢleri olabilir.Ancak eĢlerini kendi yönetimlerine almaları zordur.Tam aksine onlar bu otoriter eĢin yönetimine girerler.

Erkeklerin 7.evindeki güneĢ, eĢleri sayesinde yükselebileceklerini gösterir.EĢleri önemli biri olabilir veya olanakları iyi olan bir aileden gelebilir.EĢin gayreti,tanıdıkları ve olanakları sayesinde hayatta çok ilerleyebilirler.Ancak eĢ otoriter ve kendisini fazla beğenen biri olabilir.GüneĢ yedinci evde iĢbirliği ve ortaklıklıları da etkileyebilir.Fakat iĢbirliği yapacakları veya ortak olacakları kimseler daha otoriter olabilir ve ona uymak zorunda kalabilirler Büyük baĢarıları baĢkaları yoluyla kazanmanız mümkün. Kendinizi sürekli baĢkalarıyla karĢılaĢtırırsınız. Hukuk, halkla iliĢkiler veya kontrat müzakerelerine ilgi duyarsınız. Halkın bütün kesimlerinde eĢitliğin olmasına inanırsınız. Ani iliĢkiler sizi çeker. 

GüneĢ iyi etkiler almıĢsa yetenekli ve size bağlı arkadaĢlarınız olur güçlü saygıdeğer ve sadık bir eĢiniz olur evlendikden de sonrada baĢarılı olabilirsiniz toplumsal iliĢkileriniz iyidir iĢ ortaklıklarınız baĢarılı olur kendinizi iĢinizie verirseniz ortaklıkda üstünlük sağlarsınız GüneĢ kötü etkiler almıĢsa eĢlerin birbirleri üzerinde hakimiyet kurma tehlikesi vardır istediklernizi baĢkalarınıa zorla kabul ettirmeye çalıĢırsınız baĢkalarının hakkına saygı duymayı öğrenmelisiniz boğada,iliĢkilerinde kendini göstermekten haz alır buna ihtiyacı vardır kendini,eĢiyle,ortağıyla belli eder boğa zaten kendine güvenir

 8. Evde Bu ev, maddi görünür Ģeylerin saklandığı yerdir.GüneĢin bu evde parlayabilmesi için,baĢkalarının sahip olduklarına ihtiyacı var.GüneĢ burada gözükmeyen Ģeyleri ortaya çıkartır.Yeraltı kaynaklarını, madenleri, defineleri ortaya çıkartır.Miras gibi birilerinin kazancını ortaya çıkartır ve kullanır.Borsa gibi hissedilen,var olan ama gözükmeyen Ģeyleri ortaya çıkartır.4. evde psikolojik çalıĢmalar; 8 . Evde daha somut ve katı Ģeylerle ugraĢmayı sever.GüneĢ bu konularda çalıĢmalar yaptığında parlar. Sekizinci ev, ortaklaĢa kazançlar, miras, eĢimizin ya da ortağımızın değer yargıları, cinsel yaĢam ve ölüm konularını içerir. 

Bu konuların birbiriyle ortak noktası, kendimize ait olanı, bir baĢkasınınki ile bir araya getirerek farklı tek bir vücut haline getirmektir. Buradaki ölüm, “kendinden vazgeçmek” anlamındadır. Dolayısıyla kadersel temalar içerir. GüneĢ egoyu ve kiĢisel yaĢam enerjisini temsil ettiği için bu evde zayıf düĢer. Sekizinci ev, genel olarak zayıf bir evdir. GüneĢ sekizinci eve geldiğinde, kendi özünden daha yüce bir tema ile bütünleĢir. GüneĢ‟i sekizinci evde olan kiĢiler kendilerini geliĢtirmek, kiĢisel sınırlarını aĢmak, kendi bireyselliklerinden uzaklaĢmak ve baĢka insanlarla birlikte değiĢime uğramak isterler. Bunu çeĢitli yollarla ve farklı derecelerde gerçekleĢtirirler. ĠliĢki içinde olduğu kiĢilerle değer yargılarının ortak yönlerini keĢfetmeye çalıĢırlar. BaĢka insanların kiĢisel değer yargılarını değiĢtirmeye çalıĢabilirler. EĢin ya da ortağın parasını yönetiyor ya da finansal iĢlerle uğraĢıyor olabilirler. 

Her konuda paylaĢımlar çok önemlidir. Kendilerini, baĢkalarıyla bir Ģeyler paylaĢtıkları sürece mutlu ve yaĢam dolu hissederler. Bu kiĢiler tek baĢlarına kaldıklarında kendilerini sınırlandırılmıĢ hissederler ve yaĢam enerjileri iyice düĢer. Sekizinci ev mistik konularla da ilgilidir. Mistik konulara eğilip, gizemli olanı keĢfettikçe mutlu olurlar.derin veya saklanan bir düzeyde meseleleri bütünleĢtirmeye yönelir. seksi olmayı sever. diğer insanların yaĢamlarının derin ve gizli meseleleriyle ilgilenebilir. Ortaklardan miras ve para konularıyla i Ģi olur.baĢkalarının parasını değerlendirmekte beceriklidir.bu sebeple bankacılık veya yatırım uzmanlığı konularında yetenekli sayılır. KiĢi diğer insanların derinliklerini ihtiyaç ve motivasyonlarını anlayıp sezebilecek gözlere sahiptir sekizinci evde ki güneĢ, eĢ ve ortakların paralarıyla ilgileneceğini ve kiĢinin değerinin ölümünden sonra anlaşılacağını açıklamaya yardımcı olur. 

EĢ ve ortakların paralarından yaralanarak iĢ yapabilirler. Ayrıca miras davaları, uzun sürecek hukuk sorunları vb. Ģeyler de akla gelebilir. GüneĢ doğum anında büyük elementlerle olumsuz açı oluĢturuyorsa eĢ müsrif olabilir yada ortakların müsriflikleri, hırsları yüzünden zarara uğrayabilirler. Bu kiĢiler ölümü ve doğumu sorgularlar,gizli olana karĢı merakları vardır. Ölümden sonrasıyla ilgil konulara merak duyarlar.kollektif bilince çok açık olmayı gösterir ve kişisel vizyon ifade edilirken ve topluma bir Ģekilde katkıda bulunmasının gerekliliğini bize anlatır 8. evde güneşi olanların eşleri para kazanmaya genelde orta yaşlardan sonra başlar. Güneş iyi etkiler almışsa miras kalabilir Güneş kötü etkiler almışsa miras konularıyla ilgili sorunlar yaşarsınız boĢanırsanız büyük nafakalar ödersiniz kadınsanız kocanız parayı çarçur eder güneĢ mars kavuşum/90/180:aniden zor bir şekilde ölebilirsiniz 

 9. Evde GüneĢ,8. Evde yeraltını incelerken ,bu evde ise yeryüzünü inceler.Yabancı kültürler,yabancı lisanlar, insanları araĢtırır.YaĢam biçimi öğrenmeye dayalı olur.Rahip,din adamı,araĢtırmacı,gezgin,elçi olabilir.Ġçeriye yolculuk yaparsa filozof, psikolog olabilir. Bu yerleĢime sahip kiĢiler hayata bakıĢ açılarını geliĢtirmelidirle r. Bunu hem gezerek, hem okuyarak yapabilirler. Felsefi düĢünce biçimleri güçlüdür, her Ģeyin nedenini ve nerede olduğunu bilmek, görmek isterler. Derin anlamları sezme kabiliyetleri vardır. GüneĢ‟in dokuzuncu evde bulunması, kiĢiye Yay burcunun özelliklerini de verir. Bu yerleĢime sahip kiĢiler hayatı bir yolculuk gibi görürler. Farklı dini konuları, farklı felsefe ve inanıĢ biçimlerini öğrenerek, kendilerini geliĢtirir, kendi doğrularını oluĢtururlar. Fikirsel paylaĢımlar büyük önem taĢır, böylece kendil erini keĢfederler. Hayata genel bir çerçeveden baktıkları için, günlük yaĢantıdan kopma riski vardır. Çok fazla uçlarda yaĢayarak hayatın gerçeklerinden kopabilirler. Bir baĢka deyiĢle normal yaĢantının gereklerini yerine getirmeyebilirler. Yoğun bir Ģekilde gelecek planları yapar, sürekli geleceği düĢünüp hayal ettiklerinden günü yaĢamayı, günün tadına varmayı unuturlar. BaĢkalarına verecek çok iyi tavsiyeleri olur, fakat kendi zor durumlarıyla ilgilenemezler. Ġnsanlara yeni bir Ģeyler öğretirler. 

Onların kendi geliĢimlerini sağlamaları doğrultusunda heveslendirirler. Ġyi yönetici, organizatör olabilirler. Çok iyi yönlendirebildikleri için, hiç gitmedikleri yerleri çok iyi pazarlayan turizmci olabilirler. kiĢi kendisini büyük değiĢikliklerin alanında bütünleĢmeye yönelerek ifade eder..bir dünya yolcusudur yolculuklarla bilgi ve yüksek öğrenim ile ilgilenir.felsefeye geniĢ düĢünce ve tartıĢmaya yatkın bir yolcudur. Dinle ilgili konulara eğilimi vardır…gerçek adaleti arar..eğlenceli bir yanı espirili bir hal i vardır..sporu çok sever GüneĢ dokuzuncu evde ise, bu kiĢiler dürüst, mert, gururludurlar ve verdikleri sözü de tutarlar.Sezgileri de güçlüdür.Din,felsefe ve doğaüstü olaylara derin bir ilgi duyarlar.Astrolojiye yatkınlıkları vardır.Ġyi eğitim görebilirler.Yaptıkları çalıĢmalarla adlarını duyurabilirler.neĢeli,esprili,tatlı sözlüdürler.

Dokuzuncu evdeki güneĢ ayrıca uzun yollar,yabancı ülkeler ve ticaretle de ilgilidir.Eğer güneĢ su grubu burçtaysa ve diğer elementlerle tatlı açılar yapıyorsa uzun deniz yolları sayesinde büyük paralar kazanılabilir,yabancı ülkelerde baĢarı elde edilebilir.Ticaretten de büyük para kazanılabilir. GüneĢ kötü etkiler almıĢsa din ve ahlak konularında ki düĢüncelerinizi diğer insanalra zorla kabul ettirmeye çalıĢırsınız garip dinsel inançlarınız olabilir yüksek öğrenimde zorluklar yaĢayabilirsiniz yabancı ülkelerle yada yabancılarla sorunlar yaĢayabilirsiniz GüneĢ(boğa -aslan-akrep- kova):yabancı ülkelere gitmek istersiniz ama bu mümkün olmayabilir GüneĢ(yengeç -akrep- balık):uzun deniz yolculukjları yapabilirsiniz 10. Evde GüneĢ kendini zirvede hisseder.Makam sahibi olmak isterler,güneĢi bu evde olanlar... 

Politikacılar. GüneĢ en tepede ve en sevdiği yerdedir.Birisinin altında çalıĢamaz. Ufak bir iĢte de olsa, patron olmak ister. GüneĢ burada kendini nasıl iyi hissedeceğini bilir.Kendini tatmin edecek bilgilere sahip olacaksın ki,kendini tatmin edebilesin. Onuncu ev, toplumun bizi nasıl tanıdığını gösterir. GüneĢ onuncu evde olduğunda kimlik, kariyer ve profesyonel yaĢamda hayat bulur. GüneĢ, bulunduğu burç özelliklerini göstererek toplum içinde otoritesini, gücünü göstermek isteyecektir. Örneğin, GüneĢ Ġkizler burcunda ve onuncu evde ise, zekasını göstererek toplumda kabul görmek ister. Hayatta belirli bir amaçları olmalıdır, bunu gerçekleĢtirdiklerinde mutlu olurlar. Bu yerleşime sahip bazı kadınlar, kendileri kariyer sahibi olmak istemeyebilir. Bu durumda onuncu evdeki GüneĢ prestij sahibi bir eĢi gösteriyor olabilir. YaĢamları boyunca toplumun gözü önünde olduklarından kendi özel hayatlarında kısıtlanabilirler. 

Kendi kimlikleri ve değerleri, toplum önündeki kimliklerine dayanır. Onuncu ev, anneyi temsil ettiğinden, buradaki GüneĢ anneyi çok önemli kılar. Annenin hayattan beklentisi çocuğa yansır ve çocuğun kendi kimliğini oluĢturmasında anne büyük etkendir. Anne, çocuğun kendisini örnek almasını isteyebilir. Bu yerleĢime sahip çocuk, annenin isteklerini ne kadar gerçekleĢtirirse, annesinin sevgisini o derece kazanacağını düĢünür. toplumla bütünleĢmek ve toplumun ona hayran kalmasını ister..toplumda mesleksel güce sahip olabilir..diğerlerinin kiĢiyi nasıl gördüğü önemlidir. 

Onuncu evdeki güneĢ baĢarı,ün ve her istedikleri olabilir.Hayatlarına kolaylıkla yiön verebilirler.Servet yapmaları,adlarını durmaları mümkündür.BaĢkalarını kolaylıkla etkilerine alabilirler.Herkesten saygı duyarlar.BaĢa geçmeleri ve büyük iĢler yapmaları olasıdır.Ġstedikleri konudan ine istedikleri kadar para kazanabilirler.
GüneĢ sevdiği bir burçtaysa ve Jüpiter,Uranüs,Satürn,mars gibi güçlerden en az iksiyle tatlı açı yapıyorsa o zaman baĢarı oranı daha da artar.Ama güneĢ sevmediği bir burçtaysa ve diğer güçlerden birkaçıyla olumsuz açılar yapıyorsa durum değiĢebilir.BaĢarıyı elde etmek için uğraĢabilirler.Türlü engeli aĢmak,fazla çalıĢmak ve sorunları halletmek Ģartıyla insan istediği duruma gelebilir Yetki ve sorumluluk almaktan korkmazlar. Aileleri iyi bir eğitim vermiĢtir. Siyasete ilgi duyarlar ve politikacıların güneĢi 

10.evdedir. ebevylerden biri ile kuvvetli bağ sonucu kendi ıĢığını kendine değil, o ebevynin yaĢanmamıĢ hayatına yöneltme tehlikesinden bahseder ikizler zekasını göstererek toplumda kabul görmek ister.Hayatta belirli bir amaçları olmalıdır, bunu gerçekleĢtirdiklerinde mutlu olurlar. aslan iĢinize düĢkünlüğünüzden dolayı ailenizi ihmal edersiniz baĢak Kendinizi toplum önünde, oldukça titiz bir biçimde ifade ediyor olabilirsiniz Mc ile kavuĢumu kariyer alanında oldukça irdeleyici bir yapı verebilir ve bunu ifade etmekten çekinmezsiniz. oğlak iĢinize düĢkünlüğünüzden dolayı ailenizi ihmal edersiniz GüneĢ satürn 90/180:yüksek bir makamdan düĢebilirsiniz 

 11. Evde Öğrendiklerini halka aktarabilmek için evrensel bir Ģekilde çalıĢırsa, kendini parlatır güneĢ.Ġnsanları mutlu edebilmek için uğraĢ verirse mutlu olur.Onun için de bu tür bilgileri bilmek ve tatmin olmuĢ olmak gerekir. Bu amaçla büyük organizasyonlar yapar.Aynı zamanda yıkıcı da olabilir.Yapımın içinde yıkım da vardır. Büyük kitlelere ulaĢmak ister... Evrensellik.Öğrenilen bilgiler paylaĢılmalıdır.Din,dil,ırk,mezhep ayırtetmeksizin evrenin yararına yapılan büyük organizasyonlarda yer almak ister.Böyle bir örgütte çalıĢırsa parlar ve kendini gösterir.(Bu örgütte lider değildir,sadece bir çalıĢanı,elemanı olsa ona yeter.) Gruplara bağlı olmak, toplumla iç içe olmak, GüneĢ 11.evin getireceği en belirgin özelliktir. Toplum için çalıĢan politikacılar bu yerleĢime sahip olabilir. Gruplar içinde gösterilen tutum, toplumla kurulan iliĢkiler, ne tür gruplara bağlı olunduğu, bu gruplarda hangi rolü oynadığı, GüneĢ'in bulunduğu burç ve açılarına göre Ģeki llenir. KiĢisel kimliğin oluĢumunda, arkadaĢlıklar büyük önem taĢır. Bu yerleĢime sahip kiĢiler, kendilerine söylenilenle kendilerinin nasıl düĢündüğünü ayırt edebildiklerinden emin olmalıdırlar. 

Kendi kiĢiliklerini korumayı bilmelidirler. Aksi durumda, kalabalık gruplar içinde kaybolma riski vardır. On birinci ev, hayattan beklentilerimizi, umutlarımızı gösterir. GüneĢ on birinci evde ise, yaĢam nedenini belirlemek ve bunun sadece bir hayal olmadığını bilmek, kiĢinin kendini iyileĢtirmesi için önemli bir aĢamadır. deallere iliĢkin bütünleĢtirmeye yönelir..kiĢi eĢitlik, adillik ve insanlıkla ilgili meselelerle ilgilenerek diğerlerini kendine hayran bırakmak ister.. kiĢinin arkadaĢları ve aynı hedefe yönelen arkadaĢları ailesinden bile önemlidir.. kiĢi ani ve sürekli olabilen değiĢikliklerle ilgilenir…özgürlükçü yasalarla Bu insan muhtemelen hedeflerini en yüksek seviyeye yükseltme arzusu ile donatılmıĢ olup, içinde bulunduğu topluluğun yararına fikirlerin araĢtırıcısıdır. Veya kendi hedeflerini ve arzularını toplumunkinden daha üstün tutabilir. 

Güç kullanan ve etkin olan pek çok dost kazanmakta yetenekli biridir. ÇalıĢma alanında gruplarla birlikte olmaktan hoĢlanır. GeniĢ görüĢlü, liberal fikirli ve sorumluluk taĢıyan bir insandır. Ġnsancıl tarafı güç kullanan tarafından daha üstündür. ArkadaĢlık iliĢkilerinde liderlik oynayan ve organizasyon kabiliyeti olan bir kiĢiliğe sahiptir. Akla ilk gelecek olan dostluklardır. Pek çok ahbapları olur. Bunlardan bazıları dikkati çekecek kadar da güçlü olabilirler. On birinci evdeki güneĢ rahat ve uyumluysa hayallerin gerçeklerin sağlayabilir fakat uyumsuzsa hayalleri gerçekleĢtirmek için uğraĢmak gerekebilir. Eğer GüneĢ burada güçlü konumda ise kiĢinin bir siyasi partinin veya ideolojik bir grubun baĢında olması ve çevresindeki insanları hayran bırakması olasıdır. 

Bilime düĢkünlerdir kollektif bilince çok açık olmayı gösterir ve kiĢisel vizyon ifade edilirken ve topluma bir Ģekilde katkıda bulunmasının gerekliliğini bize anlatır GüneĢ iyi etkiler almıĢsa çok arkadaĢınız olur arkadaĢlarınız size saygı duyar popülersinizdir grup çalıĢmalarında önder olmak istersiniz tüm insanlara değer verirsiniz önyargılı değilsinizdir GüneĢ kötü etkiler almıĢsa arkadaĢlarınıza kendi amaçlarınız için baskı yaparsınız yada onlar size yaparlar arkadaĢlarınız yüzünden kötü yollara sapabilirsiniz Boğa da güneĢ mars babasını 11.evde ( arkadaĢ grupları içinde ) , cesur biri olarak algılayabilir. 12. Evde Bu evde güneĢ kendini saklamaktan, gizlemekten hoĢlanır.Bütün bu öğrendiklerini kendince anal iz eder ve sonrada yeni bir baĢlangıç yapar.Saklanılan Ģeylere de merak duyar.Cerrahlar için iyi bir potansiyel verir.Aynı zamanda mistiktir.

SAHNE ARKASĠNDA olmayı sever. On ikinci ev ile GüneĢ'in özellikleri arasında büyük farklar vardır. GüneĢ'in görevi bütünleĢtirmek, daha açık ve net hale getirmek, kiĢisel kimliği oluĢturmaktır. On ikinci ev ise, bireysel egonun sınırlarını ayrıĢtıran, çözen, bölen, dağıtandır. Bu yerleĢime sahip kiĢiler, bireysel ego ile kolektif tema, bilinç ve bilinç dıĢı, kiĢisel v e evrensel arasındaki sınırları nasıl dengeleyeceklerini öğrenmelidirler. Bu mücadelede, kiĢisel egonun oldukça esnek olması gerekir. Kendilerine zaman ayırmaya, kendileriyle baĢ baĢa kalmaya ihtiyaç duyarlar. Ġnzivaya çekilir, kendilerini yenilerler. Ġnsanlara faydalı çalıĢmalarda bulunurlar. GüneĢ'in bulunduğu burç ve açıları, hangi yönden fayda sağlayacaklarını gösterir. Hastaneler, hapishaneler, müzeler, kütüphaneler çalıĢma ortamları olabilir. Bazıları, geçmiĢ yaĢamlarını çözmek için çok fazla enerji harcarlar. Enerjilerini bu yönde harcamak yerine, bu hayatta baĢka insanlara faydalı olabilecekleri bir alan bulmalı, baĢkalarının otoritesi altında olmaya alıĢmalıdırlar. 

 Baba ya da yaĢamdaki baĢka erkeklerle ilgili bir problem olabilir. Bu kiĢiler ned eniyle kendilerini kurban ediyor olabilirler. perde arkasından faaliyetlerle ve hizmetle ilgilenerek bütünleĢtirme yoluna gider..kendi için değil baĢkalrı veya tanrı için güçlü otoriteler için idealleri için hizmet eder..kendinden daha yüksek bir gücün hiz metindedir..bilinçdıĢı zihni vardır..ön planda göz önünde olmak ona göre değildir.araĢtırmacı ve gizli araĢtırmalara yeteneği vardır.. Dini yerler hapisane okullar hastane gibi kapalı yerlerde hizmet kurumlarında çalıĢabilir...büyük organizasyonar veya bir leĢmiĢ milletler gibi yerlerde gizli araĢtırmalarda bulunabilir. GüneĢ‟iniz doğum anınızda adaptasyonu ve değiĢkenliği ifade eden, 

XII.Ev‟de bulunmaktadır. Bu konum Neptün prensipleri ve Balık‟ın kolayca çözülen, kaçmaya eğilimli tavrıyla bağlantılıdır. 

XI I.Ev bilinmeyene duyulan hassasiyet, acıma, affetme yetenekleri ve ruhun geliĢimi ile alakalıdır. DüĢünmeye ve hareket etmeye baĢladığınız andan itibaren beyninizin Ģartlanma ve miras yoluyla kazandığı özellikler doğrultusunda davranıĢlarınız, giderek daha sofistike bir hale gelir. Gölgenin, kiĢisel ve kollektif bilinçdıĢının arketipleri gibi kavramlarla daha sıkı bir bağ kurmasına neden olur. XII.Ev gölge olarak, sizin baskı altında tutmaya eğilimli olduğunuz zararlı duygularınızı ve ortaya çıkarılamayan enerjilerinizi sakladığınız bir "çöplük" haline de gelebilir. Genellikle bu enerjileriniz, egoyla olan karĢıtlığı sebebiyle, uzakta ve kapalı tutulmak eğilimindedir. En temel dürtünüz, sizi diğer insanlardan duygusal seviyede ayıran engelleri yok etmektir. Tanrıya, doğaya geri dönüĢ, bunlarla bir olma isteğiniz, tüm kozmosu ve yaradılıĢı kucaklama arzunuz yoğundur. Kendi gücünüzün bilinç seviyesinde farkına varabildiğiniz zaman kiĢisel entegrasyonunuz tamamlanacaktır. Çok zengin,renkli bir iç alemi verir.Aslında dünyaya gösterdikleri yüzle gerçek kiĢilikleri birbirinden farklıdır.DıĢarıdan sakin, NeĢeli, huzurlu vb. olarak tanınırlar. Ama tüm bunlar sadece bir görüntüdür. Onların içi kaynayan Ģiddetli arzuları olur ve bambaĢka dünyası bulunur.Ancak içlerindekini dıĢarıya vuramazlar.Bunu yapamazlar yada yapmak iĢlerine gelmez.

Kişiliklerini gizlemenin daha uygun olduğunu düĢünürler.Eğer güneş 12.evdeki burçta uyumluysa,rahtsa her türlü düĢleri gerçek olabilir,istedikleri gibi renkli bir yaĢama kavuĢabilrler.Fakat 12.evdeki burçta rahatsızsa o zaman gizli duygular ve arzular yüzünden epey dertlenirler ama yine de güneĢ haritada diğer güçlerle tatlı açılar yapıyorsa er geç istedikleri gibi bir yaĢantıları olacaktır.GüneĢ burada duyarlı durumdadır.Transit yıldızlar bu evi etkilediklerinde duygular coĢabilir ve insanın türlü tepkiler göstermesine neden olabilir.Jüpiter vs. gibi yumuĢak yıldızlar güzel duyguların ortaya çıkmasına yol açarken Satürn vs. gibi karanlık güçler hüzün,karamsarlık gibi Ģeylere neden olabilir. 12.evde ki GüneĢ bilinçli aklının isteklerini ve kendi iradesini bırakmayı öğreneceği deneyimlerle karĢı karĢıyadır. KiĢinin inzivada veya meditasyonda bulduğu Ģey kimlik duygusu ve kendisi için asıl önemli olanın ne olduğudur. GüneĢ in 12. evde bulunması insanın kendi kimliğini, kendi özünü bulmakta ve ifade etmekte zorluk çektiğini gösterir. 

Bu konum egoyu ve kendini ifadeyi gizler, kapatır. KiĢide güven eksikliği vardır. Kitlelere liderlik etmektense perde arkasında daha baĢarılı olur. Yalnızlığı sever, ama çok fazla yalnız kalabilir. Kökleri derinlerde bulunan duygusal blokajların kaynağı babasıyla iliĢkisi olabilir. Eğer güneĢ rahatsız konumdaysa, kiĢide her Ģeyi kiĢiselleĢtirme, sorunları kendi üzerine alma eğilimi olabilir. KiĢi 12. evin kapsadığı alanlarda faaliyet gösterecek ve ego problemleri ile bu alanda yüzleĢecektir. 

12. ev temaları arasında insanlara yardım etmeye, yol göstermeye, iyileĢtirmeye, kendisini onlar için kurban etmeye gelmiĢ kurtarıcı modeline sıklıkla rastlanır. GüneĢ i buna dâhil ettiğimizde yaĢam yönünü bu konulara yönelten bir kiĢilik öngörülebileceği gibi baĢkalarına yardımda veya fedakârlık konularında üstün olma veya önemli olma isteği de söz konusudur. KiĢi yaptığı fedakârlıklarla ve kendi acıma duygusu ile övünebilir. Bu evde GüneĢ i olan kiĢi benliğinin sınırlarını fark edemeyebilir. Ya hiç sınır koyamaz, ya da katı suni sınırlar içine kendisini hapsedebilir. Kendi gizli zayıflıklarına karĢı son derece duyarlıdır. 

Bu konumda gizli gururdan bahsedilebilir. Kendisini açığa çıkartırsa gururunu, özsaygısını incitecek bir takım deneyimler yaĢayabilme korkusu nedeniyle, kendisini dıĢarı çıkartamaz. Gizli bir önemsenme ve fark edilme duygusuna sahiptir. Kendi kendine ve kendisinden hoĢnut bir Ģekilde yaĢayıp, dıĢarıda hiçbir yaratıcı faaliyet göstermeyen, kendisini bu anlamda gerçekleĢtiremeyen bir tutum sergileyebilir.

 12. ev bilincimizden en fazla gizlenmiĢ malzemeyi gösteren yerdir ve burada konumlanan ego (GüneĢ) ciddi boyutta bilinçdıĢının denetiminde olup, savunma mekanizmal arı ya da ego kompleksleri kiĢinin kendisini mahvetmesine neden olabilir. Fakat aynı zamanda egonun sağlıklı geliĢimi için bu ev alanında farkındalık geliştirmek zorunludur. Ve GüneĢ burada kendi bilinçdışı zihninin imgelerini aydınlığa kavuşturma, kendi içindeki ışıkla karmaĢada yolunu bulabilme özelliği ve içinde bulunulan ana odaklanarak yaşama yeteneği getirebilir. 

Kişinin benliğini dışarıda yaratıcı projelerle ifade etmesi ve hayatla birleşmesi gerekir. kollektif bilince çok açık olmayı gösterir ve kiĢisel vizyon ifade edilirken ve topluma bir Ģekilde katkıda bulunmasının gerekliliğini bize anlatır Güneş kötü etkiler almışsa sinirsel gerilimler ve utangaçlık ortaya çıkar gizli bir Ģekilde başkalarını kontrol etmeye çalışırsınız gizli düĢmanlarınız olabilir kendi bilinçaltınız en büyük düşmanınızdır

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...