10 Aralık 2014

SADECE HİÇİM



SADECE HİÇİM

DİLİM DİLİM İKRAM






1. Dilim Dilim İkram 2. Allah’ın yarattığı her şey mucizevi özelliklere sahiptir. 3. Bizdeki alışılmışlık perdesini araladığımızda bilimin doğal sebepler olarak açıkladığı, ama gerçekte Allah’ın eşsiz yaratma sanatına delil oluşturan muhteşem detayları görebiliriz. 4. Sanki her şey, “Bana bak, malikini, sahibini tanı!" dercesine, dikkatleri çekmeye çalışıyor ve birbirleriyle yarışıyorlar. 5. Akıl sahibi, zeminin halifesi olan biz insanlara da düşen şey, bu varlıkları incelemek, onları bu gayrete kimin sevk ettiğini araştırmak, arkasındaki hikmetleri görmeye çalışmaktır. 6. Elimize aldığımız bir portakala bakıyoruz: Rengi, kokusu, vitamini, dilim dilim ayrılmış olması, tadı, suyu, kabuğu… ve daha neler neler… 7. Bu portakal bizi nerden tanıyor? 8. Bizim ihtiyacımızı nereden biliyor? 9. Biz elimize aldığımız için mi bu portakalı yiyoruz, yoksa o portakal mı bizim elimize geliyor? 10. Toprağa attığımız küçücük bir portakal çekirdeği kökleri, dalları, yaprakları, meyveleri ile… 11. … mükemmel bir ağaç oluverir. Peki o portakal ağacı, bütün bunları nasıl bilir? Nasıl yapar? 12. Demek ki, Sonsuz ilim sahibi Allah o çekirdeği, ağaç üretebilecek yeteneklere sahip olarak yaratmış ve programlamıştır. 13. Cenab-ı Allah Kuran’da, bizi yarattıklarıyla ilgili düşünmeye yönlendirmektedir. 14. Yaratılmış her şeye iman gözüyle bakıldığı zaman ise, insan, sebeplerin sadece zahiri olduğunu anlayabilir ve perde gerisinde ne kadar mükemmel fabrikaların çalıştırıldığını fark eder. 15. Her meyvenin kendine has bir tadı ve kokusu vardır. Ayrıca renkleri de oldukça canlıdır. 16. Bunun yanı sıra her meyve mükemmel bir "ambalaj"la kaplanmıştır. 17. Mandalina, portakal ya da muz, hepsi son derece güzel ve soyulması kolay ambalajlara sahiptirler. 18. Bu ambalaj, aynı zamanda meyveleri dış etkilere karşı korur, bozulmalarını önler, tat ve kokularını muhafaza eder. 19. Meyvelerin bu ambalajlarının olmadığını düşünelim; ağaçtan toplanıp tüketilene kadar oldukça zor bir süreç yaşanırdı. 20. Zaten soframıza gelene kadar da, meyve çürümüş bozulmuş bir hale gelirdi. 21. Rabbimiz kabuğuyla portakalı ne güzel muhafaza etmiş. Ta ki kulları temiz ve taze bir şekilde yiyebilsin. 22. Allah her meyveye değişik kokular, renkler, insanın damak zevkine uygun lezzetler vermiştir. 23. Portakalın rengi de topraktan çıktığı için, çamur rengi olabilirdi ancak oldukça çekici bir renge sahiptir. 24. Cenab-ı Allah, Mülevvin ismiyle portakala turuncu bir renk vermiş. Rezzak ismiyle burnumuzu portakal kokusuyla rızıklandırıyor. 25. Rezzâk ismiyle dilimizin rızkını veriyor. Tadıyla iştah duygumuzu harekete geçiriyor ve lezzetiyle de, istekle nimetinden faydalanmamızı lütfediyor Rabbimiz… 26. Hâfiz ismiyle içindeki C ve bilmediğimiz diğer vitaminlerle vücudumuzu hastalıklara karşı koruyor, Şâfi ismiyle şifa veriyor. 27. Bu yüzden portakalın vücudumuzun en çok C vitaminine ihtiyaç duyduğu kış mevsimine ait bir meyve olması kuşkusuz çok düşündürücüdür. 28. Bugün elmadan sonra dünyanın en çok tüketilen meyvesi olan portakal, asırlar boyu az bulunması nedeniyle lüks lezzetler arasında yer almıştır. 29. Hastalara şifa niyetine yedirilmiş, sofra dekorasyonunda kullanılmış, armağan olarak verilmiştir. 30. Besin değeri yönünden zengin ve sevilen portakal, soğuk algınlıklarında, nezle ve griplerde birebirdir. 31. Çünkü insanların bağışıklık sistemini güçlendirmelerine yardımcı olacak vitaminlerce zengindir. 32. Ayrıca portakal, sulu bir meyve olmasıyla da bu tip rahatsızlıklarda karşılaşılan su kaybını telafi etmek için kullanılır. 33. Çok sayıda keseciklerle dolu olan kabuğundan parfüm, şeker sanayilerinde yararlanılır… 34. Serinletici içeceklerin yapımında uçucu yağları çıkarılır. 35. Portakal C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor. 36. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da zengin. Ve tüm bu içerdiklerinin vücudumuza çeşitli faydaları var. 37. Portakal; kanseri önlemeden, kanı temizlemesinden, karaciğeri çalıştırmaya,… 38. … cildi güzelleştirmeye, anormal doğumları önlemeye kadar pek çok şeye iyi gelir. 39. Çocukların hastalıklardan korunması ve fiziksel gelişiminin tam sağlanması için gerekli olan cevherlerle dolu bir meyvedir. 40. Çiğ haliyle tüketilmesinin yanı sıra reçeli, konservesi yapılan portakal günümüz mutfaklarında çokça kullanılan bir lezzet halini almıştır. 41. Pastalarımıza, keklerimize de inanılmaz tatlar katar. 42. Portakal özel olarak dilimlenmiştir. 43. Bir bütün halinde olsaydı o kadar sulu bir meyveyi yemek insan için zor olabilirdi. 44. Ama Allah, portakalda küçük dilimler oluşturarak insanlara kolaylık sağlamış ve bir güzellik sunmuştur. 45. Böyle dilim dilim ayrılması; Allah’ın(c.c) kullarına ne kadar güzel bir ikram yaptığını ve O’nun ne kadar Kerîm olduğunu göstermiyor mu? 46. İnsana ikram edilmiş böyle bir meyvenin gerçek fiyatı nedir? 47. Başta, Onun asıl sahibi olup, Sonsuz cömert olan Yüce Allah’ın ismini “ Bismillah diyerek anmak, 48. Yerken, onun Cenab-ı Allah’ın ne kadar sanatlı ve mükemmel bir nimeti olduğunu düşünüp takdir etmek… 49. Sonunda da “Elhamdülillah” diyerek ikram sahibine teşekkür edip şükretmektir. 50. Sunum: Ahmet YORDAM www.yolyordam.com

DÜNYA VE İNSAN



DÜNYA VE İNSAN 

Dunya ve insan
1. DÜNYA VE İNSAN 
2. “ Dünya, seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise, alış-verişini yap gel ve senden kaçan ve sana iltifat etmeyen kafilelerin arkasından beyhude koşma, yorulma!” 3. ‘ Çekim Kuvveti’ denilen bir kanunla güneşe bağlanan dünyamız, varlık âlemi içinde müstesna bir konuma sahiptir. 4. Bunu, şu ifadelerde rahatlıkla görebiliriz. Dünya: 5. • Ahiretin tarlası… 6. • Cenab-ı Hakkın geçici bir misafirhanesi, 7. • İnsanların ve cinlerin bir imtihan meydanı… 8. • Her gün dolar boşalır bir misafirhane… 9. • Gelen geçenlerin alış-verişi için yol üstünde kurulmuş bir Pazar… 10. • Nakkaş-ı Ezeli olan Cenab-ı Allah’ın, devamlı yenilenen ve hikmetle yazar-bozar bir defteri… 11. • Sonsuz alemde gösterilecek olan sahneleri yetiştirmeye mahsus bir tezgâh, 12. • Bütün yaratılmışların sahibini andığı büyük bir zikir yeri, bir mescid… 13. • Acele hareket eden kafilelerin yollarında, bir gecelik konmak ve göçmek için bir han… 14. • Rahmanî bir iaşe ambarı, 15. • Bin bir çeşit cihazları, malları ve konserve paketleri taşıyan bir depo… 16. • Bu kâinatın kalbi, merkezi, özü, neticesi, yaratılış sebebi… 17. • Uzayda sür’atle seyahat eden bir gemi … 18. • Cennet çiçeklerinin fidanlığı ve küçük bir tarlası… 19. • İnsanın şerefine serilmiş Rahman’ın bir sofrası… 20. • İnsanlara lüzumu bulunan bütün madenlere bir mahzen… 21. • Her türlü yiyeceklere bir ambar… 22. • İnsanların hoşuna gidecek her çeşit mallara sahip bir dükkân… 23. • Pek geniş olan âhiret âlemlerindeki sanat eserlerinin küçük ölçüde numunelerinin gösterildiği bir vitrin… 24. • Ebedi aleme gönderilen İlahi sanatlar için sür’atle işleyen bir makine ve ebedî manzaraların sür’atle değişen sahnesi... 25. • Daimi bostanların tohumcuklarına, sür’atle sümbüllenen dar ve geçici zemini ve terbiye yeri … 26. • Sonsuz cömertliklerin ve ikramların olduğu bir ziyafet yeri… 27. • Gayet sanatlı bir sergi yeri… 28. • Gayet muhteşem bir kışla ve talim yeri… 29. • Gayet hayret verici ve şevk veren bir seyir ve temaşa yeri… 30. • Gayet mânâlı ve hikmetli bir mütalaa yeri… 31. • insanların hizmetine sunulmuş, gezinti, keyif ve ticaret için hazırlanmış, çok düzenli, mükemmel, hoş, emniyetli bir ticaret gemisi… 32. • Kışta rızkları biten canlılara rızık getiren bir tren… 33. • Diğer gök cisimleriyle beraber hava okyanusunda ve esir denizinde yüzen bir denizaltı… 34. • Canlıların yüz bin türlerini, bütün erzak ve lâzım olan şeyleriyle içine alıp, 35. … fezada gayet mükemmel bir denge ve nizamla gezdiren ve güneş etrafında seyahat eden, muhteşem ve itaatkâr Rabbani bir uçaktır. 36. Ayrıca Dünya, devamlı değişen yüz binler çeşit çeşit hayat ve ruh sahiplerinin, - meskeni - menşei - fabrikası - sergisi - mahşeri, yani toplanma yeridir. 37. www.yolyordam.com

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...