16 Ağustos 2018

TERAZİ BURCU 23 EYLÜL - 22 EKİM


terazi burcu ile ilgili görsel sonucu
akrep burcu tarihi ile ilgili görsel sonucu
TERAZİ BURCU 23 EYLÜL - 22 EKİM

 Elementi : Hava 
Yönetici Gezegeni : Venüs
 Güçlü: Satürn
 Zararlı: Mars 
 DüĢük: Güneş
 Niteliği: Öncü 
 Cinsiyeti: Erkek 
Terazi'ler kaba olmaktan nefret ederler. Onlar son derece zekidir ve ayni zamanda inanilmaz derecede saf ve kolay aldatilir insanlardir. Konusmaktan kulaklarinizi sagir ederler, ancak kendileri de çok iyi dinleyicilerdirNadiren telas ve acele ederler. Terazi'nin amaci denge saglamaktir. O dengeli olmasinin yani sira kimi zaman, sinir bozucu, kavgaci, inatçi, huzursuz, üzüntülü, saskin bir insan olabilir.Bu insanlar uyum ararlar; ancak buna ragmen pekçogu gereginden fazla yiyerek, içerek ve ask yaparak bütün dengeyi altüst ederler ve böylece uyum kon usu da bir yana atilmis olur.Taskin bir duygusallikla aglayabilir, sonra birden bire alayci biri olurlar, sonra da bahardaki ilk ardiç kusu kadar parlak ve neseli biri olup çikarlar. Bu asla Terazi'nin çift karakterli oldugunu göstermez. Terazi'lerin duygu larinda derin bir zenginlik vardir.Ruh sagliklarini iç güdüleriyle, ruhsal ve fiziksel sagliklarini iyi korurlar.Terazi'nin karakteri esit ölçülerde iyilik, kibarlik, kötü bir kavgacilik, boyun egmeyen bir inatçilik, filozofça bir mantik ve kararsizliktan olmustur.

Tüm sürekli, mantikli tartismalar boyunca Terazi hep adil kalmaya çalisacaktir. Bütün tartismalar sirasinda olumlu bir insani bile çileden çikarabilir. Bu davranis Terazi'nin kendisini de bir kararsizliga sürükleyebilir. O'nun bütün taraflari görme, sinirleri yatistirma ve öfkeli insanlari sakinlestirme yetenegi kendisini iyi arabulucu yapabilir.Karar verirken aceleye getirilmekten ve itilmekten de hiç hoslanmazlar. Onlar is konusunda son derece dürüsttürler ve hiç dikkatsiz davranmazlar. Sanatin e tkisinde kalmayan Terazi'ye çok az rastlanir. Onun parlak zekasi ve sevgiyle dolu kalbi arasinda kusursuz bir uyum vardir. Teraziler, içsel dengeyi yakalayabildikleri zaman (Öyle olduklarını iddia ederler) enerjilerini yapıcı bir biçimde kullanmayı baĢarabilirler. Böylece çevrelerinde bulunan herkesi de etkileyebilir ve uyumlu olmaya yöneltici bir biçimde yönlendirebilirler.Terazilerin gökyüzünden yeryüzünü seyretmeye dayanamadıkları bir gerçektir. Ancak, zaman zaman yeryüzüne inip toprağın derinliklerini araĢtırmaları önerilir. 

Toprağın çok derinlerine dalmasa bile yeryüzünde dolaĢması ve gerekli incelemeleri yapması Ģarttır. Böylece bilgilerini ve görüĢlerini geliĢtirebilir, uyum ve dengeyi yakalayabilirler.Bir Terazi kendi içinde uyum ve dengeyi yakalamayı baĢardığı anda çevrelerine de bu uyumu bulaĢtırır ve büyük bir sükunet ortamı yaratabilirler. Üstelik, aynı zamanda sahip oldukları bilgiyi de baĢarıyla aktarabilirler.Terazi'lerde doğal olarak öğretme yeteneği mevcuttur. Aynı zamanda sezgileri de hayli güçlüdür. Terazi Burcu tipleri, burçlarının sembolü olan ``Terazi'' gibi zaman zaman bir tarafı ağır basar. Ağırlığı oluĢturan bazın duygu bazen bir fikir olabilir. Tabii böyle bir durumda dengeleri hemen bozulur.Bir Terazi'nin dengesi bozulduğu zaman, kendilerine olduğu kadar çevrelerine de zarar verebilirler. Böyle durumlarda uçarı, daldan dala konan bir davranıĢ biçimi sergilemeye, tam burçlarının elemanı olan ``Hava''nın güçlü etkisini göstermeye baĢlarlar. Tabii bunun sonucunda hedefledikleri amaçlarının hiçbirine ulaĢamazlar.Terazi'nin bu hali, yeryüzüne inip toprağa ayak basıncaya kadar devam eder. Kendilerini dinleyip tartmayı baĢaracak olurlarsa, yeniden iç dengelerine kavuĢmayı baĢarırlar. Teraziler, iç dengelerini yakaladıkları zaman, ölçülü bir t empoyla hareket ederek sahip oldukları enerji akımlarını istedikleri gibi düzenlemeyi baĢarabilirler. Terazi Burcu mensupları, çok yönlü ve güçlü yeteneklerini, hareketlilik ve kendilerini değiĢtirebilme özelliklerini keĢfedebilirler. ġayet, sahip oldukları bu yeteneklerin farkına varabilerlerse, doğru biçimde kullanmayı da baĢarabilirler. Böylece, duygusal yaralarını sarabilir, sevgi dolu sevecen insanlar olabilirler.Dengeleri bozulduğu zaman, sinir hastalıklarına yakalanabilir, aĢırı gergin, öfkeli, paran oid bir tablo sergileyebilirler. Böyle durumlarda sığır kuyruğu çiçeğinin yapraklarından hazırlanan çayı içmeleri tavsiye edilir. 

Temel düĢüncesi:Terazi uyum burcudur.Ana düĢüncesi uyum yaratmak, onu sürdürmek ve zevkine varmaktır. Bu uyum duygusu mimari, sanat ve tasarım alanlarına yansıdığı gibi, sosyal davranıĢlar, özellikle arkadaĢlık, evlilik ve ortaklık gibi yakın kiĢisel iliĢkilerde de geçerlidir. Bu özellik Teraziyi sanatçıların estetikçilerin, arabulucuların ve barıĢçıların burcu yapar. Terazi burc u insanı yaĢamı sıkıcı zorunlulukların ötesine, daha zarif bir boyuta taĢıyarak, güzellik,uyum ve zevkler vasıtasıyla hayata neĢe katar. Terazi insanı, baĢka insanlarla iyi iliĢkiler kurmasına rağmen, kimsenin tekeline girmek istemez. Aksine, özgürlük duygusuna aĢıktır. Uyuma en az zarar verecek türden (yani kimseyi incitmeyecek veya haksızlığa uğratmayacak konularda bile) bir karar vermek durumunda kalırsa, diğer burçların insanlarından çok daha fazla düĢünür. Terazi burcunun karar vermekteki zayıflığı meĢhurdur.Yaratıcı ve dürtü uyandıran bir iĢlevi vardır. Kimseyle olumsuz bir sürtüĢmeye girmemeye özen gösteren incelikli bir tarza sahiptir. Nazik ve düĢünceli, giriĢimci, hoĢgörülü ve sosyaldir. 

Karar vermekte, Karar vermekte büyük güçlük çeker, bir çatıĢmaya girmekten çekinir, dolayısıyla çevresindeki dünyaya ve insanların sempatisine bağımlı yaĢar. Sahte bir üstünlük taslayan davranıĢları vardır. Aklı havalarda ve hayalperesttir.Biçimlerden ve uyumdan etkilenen grafik bir düĢünme tarzı vardır. Enerjilerin dengelenmesi konusunda zeki bir stratejisttir. DüĢüncelerini ifade etme stili çok güzeldir. Yeniliklere açıktır. ĠletiĢimsen hoĢlanır.Kararsız, alıngan, yüzeyseldir. HoĢ olmayan duygularını bastırır. Bazen içten pazarlıklı ve kurnaz olur.ĠliĢki kurmaktan hoĢlanır, özveride bulunmaya isteklidir, dengeleyicidir. Daima diğer insana yöneliktir, ama kendi özgürlüğünden ve iç bağımsızlığından da vazgeçmek istemez.Hayatın iniĢ çıkıĢlarından korktuğu için, hazin bir Ģekilde kendini hiç bir Ģeye adamadan, tasasız bir ortamda yaĢama saplantısı vardır. Açgözlülük ölçüsünde baĢkalarından sempati bekler. 

DeğiĢken ve kaprislidir. Duygularını bastırır. ÇatıĢmaktan patolojik derecede çekindiği için, her an uzlaĢmaya hazırdır.Terazi insanı sanatkar, büyüleyici, uyumlu, geçi mli, duygusal, diplomatik, parlak ve toplumculuğa meyilli birisidir. Hava karakteristikleri olarak entelektüel, canlı bir zihne sahip, düĢünce alıĢveriĢine ve insan iliĢkilerine meyilli olur. Öncü grubun özelliği olarak da içinde bulunduğu koĢullara göre hareket etme yeteneğine sahiptir. Yönetici gezegeni Venüs astrolojide aĢk ve güzellik tanrıçası olarak bilinir, aynı zamanda zevkleri, sosyal amaçları, sanatı, süs ve ziyneti yönetir. Gezegen etkileri kiĢide kendine düĢkünlüğü ve lüks merakını oluĢturur. Te razi insanını özetleyecek kelime cazibedir. On iki burcun en hoĢ, çekici ve dengeli olanı Terazi‟dir. Yönetici gezegeni güzellik, sevgi ve sanat temsilcisi olan Venüs olduğundan, hava grubundan Terazi‟de hislerin ve düĢüncelerin öne çıkmasını sağlar. Boğa insanı da sevgiye meyilli fakat tutucudur. Terazi ise, daha havai ve flörtçü karakter gösterir. KonuĢurken etkili olabilen, kelimelerini tatlı ve uyumlu kullanan insandır. Bu nedenle tartıĢmaların galibi Terazi olur. Burcun sembolü iki kefesi olan bir tera zidir. Bu dengeyi ve adaleti temsil eder. Hava grubundan birinin yaĢam boyu bu dengeyi koruması ender sayılabilir. Hele sert bir gezegen etkisi varsa terazinin kefelerinden birisi çökecektir.Terazi burcu evliliği ve ortaklığı temsil ettiğinden, bu insan evliliğe de önem verecektir. Bu kiĢilikte vicdanın sesi çok önemlidir. 

Haksızlık karĢısında hemen harekete geçmek ister. DüĢünerek baĢka birine kötülük  yapacak birisi değildir. Hatalarından ders alan ve baĢkalarının iĢine gerekmedikçe karıĢmayan karakter gösterir. Terazi kiĢileri rahat ve uyumlu bir yaĢam istemektedir. Kavga, gürültü, patırtı ve tartıĢmalar yerine, dostları ile birlikte olacağı sakin bir yaĢam özlemektedir. Venüs‟ün etkisi sonucunda güzelliklere hayran olan Terazi insanı, güzel kokuları, müziği, lüks eĢyaları, cazibeli giysileri ve konforu da arayacaktır. Terazi kiĢisi dostluğa büyük önem verdiğinden çevresinde beğendiği ve önem verdiği rafine insanların bulunmasını ister. Değer verdiği insanın yaralamasını ise korkunç bir düĢmanlık olarak görür. Duygusal tarafı da güçlü olduğundan aĢk yaĢamı heyecanlıdır. Sevdiği kimseyi kendisine bağlamasını baĢaran yaklaĢımlar gösterir. Venüs‟ün verdiği gizemli etkiler aĢkta baĢarılı olmasını sağlayacaktır. Sevdiği sürece sadık ve sevecen bir aĢık olan Terazi‟ler, en ufak bir hata karĢısında aĢkını kolayca unutabilir. Havai karakteri yüzünden baĢka bir dala konmayı kolayca baĢaracaktır.Terazi burcu bir denge göstergesidir fakat, doğumda etkili olan sert gezegenler nedeniyle çok zıt ve itici tipler de çıkabilir. Kendine düĢkün, zevk ve lüks için yaĢayan bu tipler kader nereye sürüklerse oraya giderler. Terazi kiĢisi asla maddi birisi değildir ama, yaĢamda arzuladığı güzel Ģeyleri elde etmek için paranın gücüne inanır. Rahat, huzurlu, konforlu ve uyumlu bir hayat sürmesi için para Ģarttır ve parayı kazanmasını da baĢaracak güce ve yeteneklere sahiptir. 

Terazi‟ler yapılı fakat güçlü kuvvetli olmayan insanlardır. Sağlıklı görünüĢlerinin aksine kolayca hastalanırlar. Soğuk algınlığından bulaĢıcı hastalıklara kadar hepsine yakalanabilirler. Hasta olduklarında sessizce durmaz, alaka ve özen isterler. Hastalığını herkesin bilmesini isterler ve kötü bir hasta sayılırlar. Bu kiĢiler vücutlarını zorlayacak durumlardan kaçınmalı, kendilerini zorlamamalı ve aĢırı yorgunluktan kaçınmalıdırlar. Terazi çocuğu bir yargıya varmadan önce yapılan, muhakeme ve düzeltme dengeleme ile bağdaĢtırılır. Bir çocuk olarak Terazi de kendi dengelerini sağlayabilmek için, mutlaka adil bir yaĢama ihtiyaç duyar. Aslında Terazi'nin kolay bir çocuk olduğu düĢünülür, ama orta yolu bulmakta ciddi yardıma ihtiyacı olabilir. Hava elementinden olan Terazi, sosyal ve bağımsızlığı sembolize eden zıt burcu Koç'un aksine, insanlarla iliĢki kurma ihtiyacındadır. Erken yaĢlarından itibaren Terazi pek çok bağlantı kurma ve insan iliĢkisini deneyimleme ihtiyacı duyar. Ancak bu iliĢkilerinde de Terazi çocuğa kendine değer vermeyi öğretmek gerekir, aksi takdirde iliĢkinin içinde kiĢiliğini kaybetme riski vardır.Terazi'nin barıĢ ve huzur içinde yaĢamak arzusu insanlara mümkün olan en kibar ve hoĢ biçimde yaklaĢmasına nedendir. Terazi sevilmek ister ve davranıĢ biçimi asla ters ve kaba değildir.Genellikle insanlara değer veren, saygı duyan bir tarzı vardır. Bir çocuk olarak bile, ebeveynleriyle iyi geçinmek için çaba harcar ve eriĢkinliğinde de bu doğal yeteneğini, pazarlık yapmakta, her iki taraftaki insanları memnun ve mutlu kılmakta kullanır. Doğal bir rasyonelliğe ve yaĢamını kolaylaĢtıran doğal bir çekiciliğe sahiptir.Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs, fiziksel görünüĢ üzerinde kuvvetli bir yargı mekanizması kazandırır. Çirkinlikler iç huzurunu bozduğu için, stil ve Ģekil Terazi'nin yaĢamında oldukça önemli bir yere sahiptir. Terazi güzel bir dünya ister ve diğer insanlar üzerinde olumlu intibalar bırakmaya dikkat eder. 

Bu nedenle yüzeydeki görüntülerle çok ilgili olan küçük Teraziler, sevmedikleri, çirkin buldukları Ģeyleri rahatlıkla ortadan kaldırmaya çalıĢabilirler. Aslında etrafını güzelleĢtirmesi kendisi için yararlı olsa da, bu çocuğa erken yaĢlardan itibaren, dıĢ görünüĢün altındakilerle ilgilenmesi gerektiği de öğretilmelidir.Problemsiz bir bebeklik geçirirler. Uslu, yemek problemi olmayan ve fazla ağlamayan bebeklerdir.Hislerini kolay kolay açamayan Terazi çocukları, aslında sürekli bir sevgi beklerl er. Güzelliklere düĢkün, duygulu, nazik, terbiyeli bir tiptir.Özellikle anne, çocuğuna çok dikkat etmeli ve geliĢme çağında ona sevgi,seks vs. gibi konularda bilgi ve öğüt vermelidir. Terazi kadını cazibeli, güzel, estetik, yaĢam dolu ve uyumlu yapısıyla dikkat çeker HoĢsohbettir ve insanlarla fikir alıĢveriĢinde bulunmaktan keyif alır. Ġyi huyludur ve güzellikten çok keyif alır.Güzellik anlayıĢı çok geliĢkin olan terazi burcu kadınının kendine has bir tarzı vardır. Modayı takip etmekten ziyade kendine yakıĢanı kullanmayı tercih eder. 

Maddi değerlere fazlasıyla önem verir, çünkü ona göre bir çok güzelliğe ulaĢmak için maddi güç bir araçtır.Rahatlıktan ve keyif yapmaktan hoĢlanan terazi kadını, zora gelmeyi sevmez. her Ģeyin hazır bir Ģekilde ona sunulmasından çok büyük haz duyar. Ağır iĢlerle uğraĢmak yerine iĢlerin estetik boyutuyla ilgilenmek onu daha çok mutlu eder.Terazi burcu kadını neĢeli, hassas ve duygusaldır. Olayları kendi duygularına göre yorumlar. Önemli olan kendisinin ne hissettiğidir. Bu nedenle doğru bildiğini uygulamaktan çekinmez. Özgürlüğüne düĢkün olan terazi kadını kısıtlanmaktan hoĢlanmaz.Terazi burcu kadını erkekler tarafından kolayca fark edilir, çünkü karĢı konulmaz bir cazibesi vardır. Eğer terazi kadını karĢı tarafın kendini sevdiğine inanırsa, fazlasıyla sadık ve Ģehvetli bir partner olacaktır.Onun için evlilikte aĢk gereklidir ve sevip sevilmediği bir iliĢkiyi asla devam ettirmez.Sorumsuzluktan hoĢlanmayan terazi kadını sürekli ilgi bekler.Terazi burcu kadını evlilikte kusursuz bir eĢtir ve çocuklarına düĢkün olacaktır. 

Mutluluğu paylaĢmayı seven terazi kadını aile bireylerine bu sevgisini en uygun Ģekilde yaymayı ve onları bu sevgi çemberinin içinde mutlu etmeyi bilecektir.Bu burçdan doğan kadınların eĢsiz sayılabileceklerini söylemekle iĢe baĢlayalım. Venüsün etkilediği bu çok cazibeli, hoĢ, güzel kadın tam anlamıyla da bir "DiĢi" dir. Özellikle aĢk konusunda baĢka burçdan olan tipler bu kadınla kolay kolay ölçüĢemezler.Terazi burcundan doğan kadın güzel olsun olmasın daima cazibelidir. O kendi çekiciliğinin farkındadır. Siz terazi burcunda doğan bir kadını seviyorsanız bazı noktalarda çok dikkatli davranmak zorundasınız. Çünkü bu kadının ilgisini çekseniz bile etrafınızda sizin gibi çok erkek olacaktır. Ona hayran olduğunuzu sık sık ve değiĢik Ģekillerde açıklamalısınız.Bu kadın aynı burçdan doğan erkeğin aksine paraya önem verir. Para ona hayatta istediği pek çok Ģeyi sağlaması için lazımdır. Lükse çok düĢkündür. 

Çünkü lüks olan Ģeyler sayesinde de cazibesini arttıracağını, daha güzel olacağını da bilir.Zaman zaman terazi burcundan değiĢik bir tip çıkar. Bu kadın, maddi değil tam aksine cömerttir. Onda mantık, akıl ve zeka dan çok hisleri hakimdir. Yani bu kadın sever bağlanır ve herĢeyinide kalbindeki erkeğe verir. Hisle hareket eden kadını etkilemek de kolaydır.Bu kadın dengelidr. O mantıkla his arasında denge kurmuĢ, kiĢinin de değerini bilen bir tiptir. Sevgi bu kadına hava veya su kadar gereklidir. Sevgi olmayınca hayatın anlamıda kalmaz. Rastgele aĢık olduğu pek görülmemiĢtir. K adın beğenilmeye önem verir. HoĢlanacağı, güzel ve zarif hediyelerle ona sürprizler yapmalısınız. En beklemediği anda hediye vermeniz çok hoĢuna gidecektir. Kadın, itina ettiğinizin, üstüne düĢtüğünüzün farkında olmalıdır. Hem onu Ģımartmalısınız. Böyle ihtimam görmek onu size bağlanmasını sağlayacaktır. ġımartılan kadının isteklerinin çoğalıcağını sanmayın. O aĢık oldukdan sonra tamamiyle değiĢebilir ve sadece sevgi ve ilginizi isteyebilir.

Bu kadın rahat bir hayat sürmek istemektedir. Kendisini göstermek, beğendirmek istediği zaman çok gayret sarfeder. Aynı Ģekilde kılığı, kıyafeti, evi ve çocuklarıyla da uğraĢır. Ancak bir tarafdan da tembeldir. O sevmediği, kafa dengi olmayan bir erkekle evlenmeyi reddeder. Buna karĢılık parasız bir erkeği sevme ihtimali de azdır Çok güzel, kibar ve narin sesli, ipekli dantelli giysiler içinde mis gibi kokan hoĢ bir yaratıktır terazi kadını. Buna rağmen erkek gibidir. Erkek gibi düĢünür ve ince zekasını gülüĢlerinin ardına gizlemeden tartıĢır. Teraziyle tartıĢmaktan kaçarsanız o oturup kendi kendine tartıĢacaktır. Genellikle haklıdır, açık bir mantıkla sizi ikna eder. Doğru ve dengeli kararlar vermeye çalıĢır. Onlar güzel Ģeyler satın alabilmek için çalıĢmak ve para kazanmak isterler. Onlar yalnız yaĢamayı sevmez, arkadaĢlara ihtiyacı vardır. Ve hayatında gerçekten seveceği bir erkek olmasını ister. Tipik terazi zeki bir kadındır ve eĢinin problemlerini çözmede gönüllüdür. Sevecen ve duygusaldır. KonuĢmayı sever yanı zamanda iyi bir dinleyicidir de. 

Bu burçta doğan kadın tam anlamıyla diĢidir. Çok cazibeli, hoĢ ve güzeldir. Özellikle aĢk konusunda baĢka burçtan olan kadınlar bu burcun kadınıyla kolay kolay baĢ edemezler. Bu ahenkli, rahat, güzellikler ve sevgiyle dolu hayat isteyen kadın üstelik çok yönlüdür. Terazi burcu kad ını kendi çekiciliğinin farkındadır. Bununla neler yapabileceğini de iyi bilir. Çevresine hayranlık uyandıran bir tiptir ve bundan zevk alır. Terazi burcu kadını, aynı burcun erkeğinin aksine paraya önem verir. Para ona hayatta istediği pek çok Ģeyi sağlaması için lazımdır. Güzelliklere ve sevgiye düĢkündür. Bunu elde etmenin pek kolay olmadığını bilir. Ama bu, sizin onun cimri birisi olduğunu zannetmenize neden olmasın. Çünkü tam aksine cömerttir. Terazi burcu kadının da mantık, akıl ve zekadan çok hisler hakimdir. Sever, bağlanır ve her Ģeyini kalbindeki erkeğe verir. Seveceği adamı dikkatle seçer. Rastgele birine aĢık olduğu pek görülmemiĢtir. Eğer karĢısındaki kiĢiyi sever ve bağlanırsa çok fedakar olabilir.Evde sizin rahat etmenizi, huzurlu ve ahenkli bir hayat sürmenizi sağlayacaktır. Fakat çok kırılgan olduğu için, ihmale hiç gelmez. KarĢısındaki kiĢiye hemen kırılıp gücenebilir. Terazi burcu kadınlarının çoğunun vücutları güzeldir. Ġnce kemiklidirler ve giydiklerini yakıĢtırırlar. Ayrıca çokta zevklidirler. Her Ģeyi kendilerine yakıĢtırmayı bilirler. Fakat modayı takip ettiği pek söylenemez. O kendine yakıĢanı seçer. Terazi erkeği Terazi burcu erkeği kararsız, duygusal, romantik, iyimser ve yumuĢak huylu yapısıyla dikkat çeker. Toplum içinde sevilen ve aranan bir dosttur. KarĢılıklı güvene önem verir. 

Dürüsttür ve herkesin öyle olmasını ister.Terazi burcu erkeği meraklı ve öğrenmeye açık bir kiĢilik sergiler. Ġyi bir konuĢmacıdır ve çevresindeki insanları bu yolla kolaylıkla etkiler. Sakinlik ve huzur onun için çok önemlidir ve ani duygusal çıkıĢlar onu yorar. Bakımlı olmayı sever ve temizliğe fazlasıyla önem verir. Çevresindeki kiĢilerin de öyle olmasını ister.Dostlarıyla karĢılıklı fikir alıĢveriĢinde bulunmaktan hoĢlanır. Uzun ve derin sohbetler yapmaktan keyif alır. Hassastır ve duygusal yönü daima ağır basar.Terazi burcu erkeği ikili iliĢkilerde karĢı cinste özellikle zerafet, akıl, mantık ve güzellik arar. Sert mizaçlı kadınlar ona hitap etmez. Terazi burcu erkeği aĢık olduğu zaman ateĢli ve sadık b ir partner olacaktır. Sadakat onun için çok önemlidir.Terazi burcu erkeğinin iliĢkileri uzun ömürlü olur. Evlendiği zaman saygılı, sadık ,ince ruhlu ve düĢünceli bir eĢ olacaktır. Çocukları sever ve iyi bir baba olmak için tüm çabasını sarfedecektir.Terazi burcu erkeği zevkli, güzelliklere düĢkün, hislere değer veren, dürüst, dengeli, iyi niyetli, kibar, adil hoĢ bir tiptir. 

Bu burcun erkeği, dürüsttür. Verdiği sözleri tutmaya özellikle dikkat eder. KarĢısındakinden de aynı davranıĢı bekler. Bu yumuĢak sesli, sakin tavırlı erkeğin his yönü çok kuvvetlidir. Daima tatlı sözlere ihityacı vardır. Dengeli, kafalı ve mantıklıdır. Ġyi bir eğitimi olmasa bile güzel konuĢmasını bilir. En beğenilen erkek Terazi burcundan doğar. Hisli, güzelliğe düĢkün, aĢka önem veren tip, kadın ruhundan çok iyi anlar. Sözleri etkili, daima zarif, nazik ve Ģıktır. Bu burcun erkeği oldukça çapkındır. Bir kadını bir süre sevip mutlu ettikten sonra baĢka bir maceraya atılır. Eğer akıllı, mantıklı, cazibeli, zarif, Ģık, güzel, hoĢ bir tipseniz onu ömür boyu yanınızda tutabilme  ısrar ve sertlik sergileyen, önlerine geleni yıkan özellikler gösterebilirler. Bu yönleri ile olumlu yöndeki tüm yapıcılıklarını ortadan kaldırabilirler. BaĢkalarının düĢüncelerini dinlemezler ve acımasız bir tavır takınabilirler. Eğer hayata daha esnek ve espri gücü ile bakarlarsa, bu sert yönlerini daha kolay dengeleyeceklerdir. Entelektüel kapasiteleri, insanı anlama yönünde çok geliĢmiĢtir. 

 3. DEKANAT (14 Ekim - 23 Ekim) Terazi‟nin belirgin özelliği olan denge ayarı, Ġkizler‟in meraklılığı ile bozulabilir. Merkür, Venüs‟e düĢünsellik kazandırır.Bu insanlar biraz meraklı ve Ģüpheci olurlar. Ġlgilendikleri alanda araĢtırma yapmak için saatlerini harcayabilirler. DıĢ güzellikler ve Ģekilsellik yerine konunun içeriği ön planda gelir.Güvenilirlik, cömertlik, mantıklı olmak özellikleri arasındadır. Bu dönemde doğanlar kurulu düzene uyan, düzenli, görev duygusuna sahip, geleneklere önem veren bir karakter sergilerler. NeĢelidirler ancak kiĢisel kontrolleri de yüksektir. Mükemmeliğe önem verirler. Açık, net, mantıklı ve analitik bir düĢünce biçimine sahiptirler. Olumsuz yönde, aĢırı hata bulan, sürekli eleĢtiren, fazla sert, bencil ve gururlu özellikler gösterebilirler. Oldukça inatçı olabilirler ve adalet duyguları bu kez acımasızlığa dönüĢebilir. Kızgınlıklarını rahat biçimde ifade edemedikleri için, bu içinde oldukları çevrede rahatsızlık yaratabilir. 

TERAZĠ GÜNEġ KOÇ YÜKSELEN BURÇ son derece nazik ve zarif bi r insan olmasına karĢın, ani, atak ve zamansız davranıĢları yanlıĢ tanınmasına neden olabilir. DıĢ görünüĢüne çok önem verir ve farkedilmek ister. Terazi - Koç un meslek yaĢamında uyumlu ve iĢbirlikçi yapısı, giriĢimci ve atak özellikleriyle birleĢince pek ç ok alanda rahatlıkla baĢarılı olabilir. Yükselen Koç, aĢka, beraberliğe çok önem vermesine karĢın, ben - merkezcil tavırları ve dominant yaklaĢımları, problemlere neden olabilir. Özellikle iliĢkiler için kuvvetli bir kontrol mekanizması geliĢtirerek, önceli klerini tayin etmesi gerekir. 

TERAZĠ GÜNEġ BOĞA YÜKSELEN BURÇ kiĢilikte detaylara karĢı büyük bir sabır, çalıĢkanlık ve üretkenlik gibi özelliklerin görülmesine neden olur. Terazi- Boğa insanları temizliğe, düzene ve yaĢamlarında organize olmaya önem verirler. Venüs hakimiyetindeki bu insan için, duyguların ve düĢüncelerin hizmet ve yardım yoluyla ifade edilmesi de belirgin karakteristikler arasındadır. Yükselen Burcu Boğa olan Terazi için aĢk, sevgi ve güzellikler her Ģeyin ötesinde büyük bir önem taĢır. YaĢamında mutlaka birinin olması, onun için giyinmesi ve süslenmesi, sosyal yaĢamı paylaĢması gereklidir. Terazi- Boğa kıskanç ve sadakat bekleyen tavrını da açıkça sergilemekten hiç kaçınmaz. Estetik yargılarının gücü, yaĢamını güzel Ģeylerle doldurmasına sebep olur. Yükselen Boğa nın sanata olan yeteneğini hayata geçirmek için belki yoğun bir aĢk iliĢkisi yardımcı olabilir. Moda, güzellik endüstrisi, finans dünyası en baĢarılı olabileceği mesleki alanlardır. 

 TERAZĠ GÜNEġ ĠKĠZLER YÜKSELEN BURÇ çocuklarına çok düĢkün, akıllı riskler alabilen, özellikle sahne sanatlarına karĢı yetenekli bir kiĢiliğin ortaya çıkmasında büyük role sahiptir. Terazi - Ġkizler insanı, eğlence hayatını ve toplumsal faaliyetleri de sever. Yöneticilik ve organizasyon yetenekleri son derece kuvvetlidir. Yükselen Burcu Ġkizler olan Terazi nin çekici ve çok yönlü bir insan olması yaĢamda yükselmesine yardımcı olur. Hayatında her zaman insan iliĢkileri, sosyal yaĢam ve karĢılıklı iletiĢim ön plandadır. Aslında Terazi - Ġkizler in duygusallığı ve aĢka verdiği önem karĢısındakiler tarafından çok iyi anlaĢılamayabilir. Ancak yaĢam felsefesini paylaĢabilecek, saygı duyulan, samimi bir insan arayıĢı vardır. Yükselen Ġkizler çabuk sıkılmakla beraber, mesleki yaĢamda sevebileceği bir alanda, parl ak zekası ve yüksek adaptasyon yeteneğiyle çok baĢarılı olur. 

 TERAZĠ GÜNEġ YENGEÇ YÜKSELEN BURÇ kiĢiliğe, yoğun duygusallık, aileye bağlılık, atalara ve geleneklere ciddi bir saygı gibi özelliklerin eklenmesinde önemli etkiye sahiptir. Aile bağları ve aile üyelerinin kiĢisel hedeflerde ve davranıĢ biçiminde belirleyiciliği oldukça kuvvetlidir. Yükselen Burcu Yengeç olan Terazi nin çevresindeki insanlara verdiği değer ve iliĢkilerindeki sıcak, Ģefkatli yaklaĢımları, sevilen ve aranılan bir insan olmasını n en temel nedenidir. Hassas ve rafine zevkleriyle döĢediği evinin bir sosyal ortam haline gelmesi kaçınılmazdır. Terazi - Yengeç iliĢkilerinde her zaman toplumun onaylayacağı, birlikte olurken güvenebileceği bir insan seçmeye gayret eder. Aile iliĢkilerine çok önem vererek, birebir temasta bulunmayı ister. Yükselen Yengeç ebeveynlerini otorite figürü olmaktan çok bir arkadaĢ gibi görür. Kendisi de koruyucu ve demokrat bir ebeveyn olur. 

 TERAZĠ GÜNEġ – ASLAN YÜKSELEN BURÇ kiĢiliğin meraklı, kolayca iletiĢim kurabilen, çabuk öğrenen bir yapılanma içinde olmasına neden olur. Terazi- Aslan insanının yazmaya, duygularını ve düĢüncelerini rahatça ifade edebilmeye karĢı oldukça kuvvetli bir yeteneği vardır. KardeĢler ve yakın çevre, kiĢisel geliĢiminde önemli bir rol e sahiptir. Yükselen Burcu Aslan olan Terazi için, romantizm, duygusal yaĢam ve aĢk her Ģeyden öndedir. Duygularını ifade edebilmek için Ģiirden baĢlayarak, her türlü güzelliği kullanabilme yeteneği vardır. Terazi- Aslan aĢk iliĢkilerinde mutlaka gurur duyacağı, sadık ama kiĢiliğini koruyabilen bir partner ister. Yükselen Aslan ın sanata karĢı kabiliyeti ve estetik yargıları çok kuvvetlidir. Yaratıcı yanı çok güçlü olduğu için, mesleki yaĢamda moda, sanat, eğlence dünyası gibi alanlarda büyük baĢarı elde ed ebilir. 

TERAZĠ GÜNEġ BAġAK YÜKSELEN BURÇ somut konularla ilgilenmeyi seven, yaĢamını devam ettirebilmek için kaynak yaratmakta usta olan bir kiĢiliğin ortaya çıkmasında etkilidir. Özellikle finansal konularda ve maddeye Ģekil vermek alanında Terazi- BaĢak insanı oldukça yeteneklidir. Yükselen Burcu BaĢak olan Terazi nin mükemmele olan düĢkünlüğü, yaĢamına çok yüksek standardlar koyarak, kendini zorlamasına neden olabilir. Çok zeki ve muhakeme yeteneği yüksek bir insan olması, adil ve demokratik yaklaĢımları, çalıĢkanlığı, meslek yaĢamında Terazi - BaĢak ın büyük baĢarılar elde etmesindeki en temel etkendir. Yükselen BaĢak iliĢkilerde mutlaka kendi eksiklerini giderecek özelliklere sahip, zeki, sevecen ve müĢfik bir eĢ arar. Huzur arayıĢı iliĢkilerde pek çok ödün vermesine neden olabilir. 

TERAZĠ GÜNEġ TERAZĠ YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu da Terazi olan Terazi, yaĢam gücünü tamamıyla iliĢkilerden alan, gerçek bir romantiktir. Terazi- Terazi yalnızlıktan oldukça korkar. YaĢamına bir insanın olması ve herĢeyi k endisiyle paylaĢması en temel amacıdır. Yükselen Terazi nin özellikle iliĢkilerle ilgili kararlarda aceleci ve sabırsız davranması, sonradan üzülmesine ve yıpranmasına neden olabilir. Çok uyumlu ve iĢbirlikçi bir yapısı olduğu için, geliĢkin mental yetenekleri ve kavrayıĢıyla her tür meslekte baĢarılı olması mümkündür. Ama özellikle Yükselen Terazi nin estetik duyarlılığını ve yaratıcılığını gösterebileceği alanlar tatmin olmasına yardımcı olur. 

TERAZĠ GÜNEġ TERAZĠ YÜKSELEN BURÇ KiĢiliği belirleyen bu her iki temel ögenin de aynı olması, Terazi karakteristiklerinin kiĢilikte çok ciddi anlamda görülmesinde etkilidir. Zaman zaman ben - merkezcilik ve egoizm negatif özellikler olarak kendini gösterir. Yükselen Burcu da Terazi olan Terazi, yaĢam gücünü tamamıyla iliĢkilerden alan, gerçek bir romantiktir. Terazi- Terazi yalnızlıktan oldukça korkar. YaĢamına bir insanın olması ve herĢeyi kendisiyle paylaĢması en temel amacıdır. Yükselen Terazi nin özellikle iliĢkilerle ilgili kararlarda aceleci ve sabırsız davranması, sonradan üzülmesine ve yıpranmasına neden olabilir. Çok uyumlu ve iĢbirlikçi bir yapısı olduğu için, geliĢkin mental yetenekleri ve kavrayıĢıyla her tür meslekte baĢarılı olması mümkündür. Ama özellikle Yükselen Terazi nin estetik duyarlılığını ve yaratıcılığını gösterebileceği alanlar tatmin olmasına yardımcı olur. 

 TERAZİ GÜNEŞ YAY YÜKSELEN BURÇ kiĢiliğe idealizm, hümanizma, özgünlük ve arkadaĢ sevgisi gibi özelliklerin eklenmesinde etkilidir. Ġdealler uğruna, büyük çaplı organizasyonların içinde çalıĢmak ve insanlığa hizmet etmek oldukça önemlidir. Yükselen Burcu Yay olan Terazi romantizme düĢkün, iliĢkilerine değer veren ama macera yaĢamaktan da kendini alıkoyamayan bir yapıya sahiptir. Macera ve aĢkı birleĢtirecek hiç bir Ģeyden uzak kalmak istemez. Terazi- Yay kendi sınırlarını sürekli zorlayarak, aĢmaya çalıĢır. ĠliĢkileri bu macera ve değiĢiklik arayıĢı yüzünden çok uzun süreli olmayabilir. Yükselen Yay ın ancak gerçek anlamda kendisini etkileyen, hayran olabileceği bir insanla sürekli bir beraberlik oluĢturması mümkündür. ĠĢ yaĢamında mutlaka rahat ve uyumlu insanlarla çalıĢmak, çok fazla stress yaĢamamak ve eğlenmek ister. 

 TERAZİ GÜNEŞ OĞLAK YÜKSELEN BURÇ kiĢilikte kararlılık ve konsantrasyon görülmesinde etkilidir. Meslek ve kariyer yaĢantısı, toplumsal hayat ve statü son derece önemli hayat alanlarıdır. Toplumsal seviyede söz sahibi olmak, otorite ve inisiyatif kullanabilmek kiĢisel bütünleĢmede önemli bir role sahiptir. Bu kombinasyonda Oğlak karakteristikleri dominant Ģekilde hissedilir. Yükselen Burcu Oğlak olan Terazi nin yaĢamında sosyal aktiviteler çok büyük yer tutar. Meslek yaĢamı, mevkii sahibi olmak, fark edilmek ve otoriteyi kullanmak arzusu, hırslı bir insan olarak tanınmasına nedendir. Ancak asla, Terazi - Oğlak bu amaçlarına ulaĢırken, arkasında kırılmıĢ, kendisinden hoĢlanmayan insanlar bırakmak istemez. Yükselen Oğlak, ikili iliĢkilerde toplum tarafından beğenilen, kendisiyle beraber ortak adım atabilecek, standardlarından ödün vermesine gerek duymayacağı insanları seçmek ister. Gelenekçi bir yapısı olduğundan Terazi - Oğlak için biçilmiĢ kaftandır. 

 TERAZİ GÜNEŞ KOVA YÜKSELEN BURÇ dıĢ kültürlere karĢı merak, maceraseverlik, özgürlük tutkusu ve akademik yetenek gibi özelliklerin kiĢisel özellikler arasında görülmesinde önemli bir role sahiptir. Felsefeye ve farklı inançlara karĢı merak da Terazi- Kova insanlarında çok sık görülür. Yükselen Burcu Kova olan Terazi nin son derece adil ve demokrat bir karakteri vardır. Meslek yaĢamında ileri görüĢlülüğü, parlak fikirleri ve akıcı konuĢmasıyla, özellikle edebiyat, politika ve sosyal içerikli diğer alanlarda çok baĢarılı olur. Terazi - Kova baĢlangıçta oldukça soğuk ve cansız bir insan olarak tanınsa da, iliĢkilerine verdiği önemin anlaĢılması, karĢısındaki insanın haklarını da en az kend isininki kadar koruması, uyumlu beraberlikler oluĢturmasına nedendir. Ancak kimi zaman ortaya çıkan özgür olma krizleri, problemli süreçlere neden olabilir. 

 TERAZİ GÜNEŞ BALIK YÜKSELEN BURÇ Gizemli konulara merak, bilinmeyene duyulan ilgi, sıradıĢı bir insanın ortaya çıkmasında etkilidir. Terazi- Balık insanının cinsel duyguları ve bedensel paylaĢımlardaki yeteneği de da son derece kuvvetlidir. Yükselen Burcu Balık olan Terazi nin huzur ve sevgi adına yapamayacağı hiç bir Ģey yoktur. Sevgisini ifade edebi lmek için hiç kimsenin aklına gelmeyen yöntemleri kullanabilir. Yükselen Balık ın Ģefkatli, yardımsever ve romantik yapısı, doğru insanı buluncaya kadar suistimal edilmesine neden olabilir. Terazi- Balık meslek yaĢamında insan iliĢkilerinin ön planda tutulduğu, rekabetin ve entrikaların olmadığı ortamları seçerse, baĢarılı olabilir. ġiir, dans ve sinema çok zevk alacağı ve psikolojik olarak rahatlayabileceği aktivitelerdir. GüneĢ Terazi Venüs Aslan: Hangisi güçlüdür? Aslan‟daki Venüs. GüneĢ Terazi‟de düĢüktür. IĢıkları, özellikle kiĢi herhangi bir zaman diliminde bağımsız hareket etmeye zorlandığında, gücünü dalgalanan bir belirsizliğin içinde kaybeder. Terazi‟nin en büyük gücü (aynı zamanda en büyük zayıflığı) kiĢi ortaklıklar ve sosyal birlikteliklerde etkileĢim içinde olduğunda ortaya çıkar. Ilahi Afrodıt‟in „birleĢmek için duyduğu dürtü‟ ile estetik hassaslığı en uç noktaya kadar kiĢisel olsa da, Venüs‟ün yaratıcı ve çekici gücü Aslan‟da dramatik bir biçimde odaklanır. 

Bununla birlikte, bu karĢılıklı ağırlamanın enerjileri, özellikle de bu burçlardaki GüneĢ ve Venüs arasında bir altmıĢlık açı varsa, sanatsal eğilimleri, sosyal incelikleri ve sıklıkla fiziksel açıdan güzel olan bir bireyi iĢaret eder. Bu özellikler, Yükselen'in Terazi ya da Boğa olması durumunda daha da belirginleĢir. Bu iki gezegen arasında bir yarım kare (45 derecelik açı) mesela Venüs 16 derece Aslan ve GüneĢ 2 derece Terazi dahi olsa, çok büyük bir zarar oluĢmayacaktır. Bu karĢılıklı ağırlama, iki gezegenin birbiriyle hayli uyumlu olması nedeniyle doğal olarak „yumuĢak‟ bir ağırlama olacaktır. Bu karĢılıklı ağırlamayı birbirine bağlayan yarım karenin zorlayıcı doğası partnerlerin - iyi olanların bile - istenmeyeceğini (evlilik ve ortaklıklardan uzak durulacağını) göstermez. Tam tersine, GüneĢ ve Venüs arasınadaki bu karĢılıklı ağırlama bağlantısı yoğun ve tutkulu bir aĢk hayatını tetikler ve yakın iliĢkilerdeki eğlence faktörünü arttırır. Venüs‟ü Aslan‟da GüneĢ‟i Terazi‟de olan bir kiĢide ortaya çıkabilecek tek sorun, bu kiĢinin kendi konsept ine uygun bir eğlence anlayıĢı veya kendi tutkuları çerçevesinde bir iliĢki yaratmak isteyecek olması ve karĢıdaki kiĢinin aynı konsepti paylaĢıp paylaĢmadığıdır.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...