16 Ağustos 2018

BAŞAK BURCU 21 AĞUSTOS - 20 EYLÜL


başak burcu ile ilgili görsel sonucu
akrep burcu tarihi ile ilgili görsel sonucu
BAŞAK BURCU--21 AĞUSTOS - 20 EYLÜL
 Elementi : Toprak 
Yönetici Gezegeni : Merkür 
 Güçlü: yok 
 Zararlı: Jüpiter ve Neptün 
 DüĢük: Venüs Elementi: Toprak 
Niteliği:DeğiĢken 
 Cinsiyeti:Dişi Basak "bekaret" burcudur. 
Ancak bu sembolü fazla ciddiye almak gerekir. Bazi Basak'lar bekar kalirsa da, pekçogu sonunda evlilik mutluluguna erisir. Basak'in evlilik yasamini basariyla sürdürmesi ve hemen hemen her zaman kendilerini ailelerine adamalari sasirticidir.Basak'i belirlemek çok kolaydir. Pek gürültü çikarmaz, kesinlikle geveze degildir ve yalniz görünümüyle dikkat çeker. Kalabalik iç inde rahatsiz olan tiplerdir.Tipik bir Basak'ta ilk dikkatinizi çeken sey, kesinlikle kafasinda çözmeye çalistigi ciddi bir problem oldugu izlenimidir. Ya da derinden derine birseye üzüldügünü hissedersiniz. Üzüntü dogal olarak gelip onu bulur.

Basak'lar hi ç kuskusuz, güvenilir ve samimi kisilerdir. Ve ayrica herkesten çok banyo yapmayi severler.Hiç olmayacak hayallere kapilmalarina karsin, Basak'larin aksine tatli hayalciler gibi görünme özellikleri vardir. Sanki, akilci kafalarinin inanmayi ve izlemeyi red detigi gökkusagina, tepeden tirnaga bürünmüs gibidir. Ancak bu sizi aldatmasin, çünkü onlar her zaman gerçekleri hayallere tercih ederler ve asla hayallerinin pesinden kosmazlar, kosanlari da esefle kinarlar.Bayagiliktan, aptalliktan ve dikkatsizlikten rah atsiz olan Basak'lar bu tür insanlarla karsilasinca hosgörüsüz, huysuz, azarlayici ve sinirli davranislar sergileyebilir.Genelde kibar insanlardir. Seyehat etmeyi severler.Basak islerinizi kili kirk yaran ve sizi deliye çeviren tartismalarla elestirebilir. Ancak yardima ihtiyaciniz oldugunda hiç düsünmeden yaniniza kosacaktir.Kendi hatalarina karsi kördür ve kendi zaaflarini baska herseyi gördügü o berrak isikta göremez gibidir. Ama gerçekte görür. 

Tipik bir Basak'a elestirici, karamsar, telasçi ve titiz ol dugunu, diet ve saglik konulariyla asiri ilgilendigini söyleyin, düpedüz inkar ile karsilasacaksiniz.Bir oda dolusu insan içinde hiç güçlük çekmeden Basak'i ayirdedebilmeniz gerekir. Çok uzun süre sessiz sedasiz oturmak onun harci degildir.Askta, gösterise kaçmadan, sakin ve sürekli bir sevgi gösterirler. Para harcarken de ayni sekilde tutucudur. Kendilerine yardim edilmesinden öyle çok hoslanmazlar. Minnet altinda kalmak istemezler. Kendilerinden baskasina güvenmek de istemezler.Israfi hiç sevmezler.Ayrıntıları inceleyerek becerikli bir biçimde çalıĢırlar ama bu ayrıntı merakı onları kumandası altına alırsa sorunlarının tümünü görmeyebilirler. Her Ģeyi baĢtanbaĢa doğru yaptıklarına inanırlar. Kendi yöntemleri ile yaptıkları iĢlerde yarım yamalak ya da geliĢigüzel olduğunu hiç kabul etmezler. AlıĢmayı çok sevdikleri için baĢkalarına iĢ bulmak için çaba harcarlar ama tembel kiĢilere bu konuda yardımcı olmazlar. BaĢaklar kendilerini kimseye kullandırtmaz, bir noktaya kadar yardımcı olsalar bile sınırı geçtikten sonra hayır demesini bilirler. Sürekli eylem halindedirler, gevĢemek onlara zor gelir. Onların dinlenme biçimi baĢkalarına ağır bir çalıĢma gibi görünebilir. Yönetici yıldızları Merküri olduğu için bilgiyi ararlar. Bu arayıĢ içinde iyi kullanılırsa zekanın iyi bir uĢak olacağını öğrenirler. ĠĢlerinde ve öğrenimlerinde kendirini kanıtlamaya çalıĢırlar. Entellektüel çalıĢmaları gerçekler ve bilen değerlere bağlıdır. BaĢak burcunu tanımlayan cümle "ĠNCELERĠM" dir.Çok aydın fikirli olmadıkları gibi tutucu bile sayılabilirler bir sorunla karĢılaĢırsa hemen bütün ayrıntıları ile incelemeye koyulurlar. Neden, niçin , nasıl, nere olduğunu bile önemlidir. Bu yüzen iyi araĢtırmacı olurlar. 

YaĢam boyunca herĢeyin en iyisini istediklerinden herkesi, her Ģeyi eleĢtirirler ve kolay kolay hoĢnut olmazlar .Sık sık kendilerine güvenini yitirebilirler. Akısızca insancıl tutkuları anlamadaki yeteneksizlerinden ötürü duygusal insanlarla ek anlaĢamazlar.Her Ģeyi dosdoğru , tam kurallara göre yapılası ve mantıkla tamamlanmadan doyurulmayan isteklerden vazgeçilmesi gerektiğine inanırlar. Sağlık ve temizlik kavramına o derece düĢkünlerdir ki bu konu duygusal iliĢkilerinde sorun yaratabilir. Çoğu zaman kusursuz insan aradıklarından zor evlenir, duygusal iliĢkilere pek önem vermezler. Venüs terazi burcunda ise duygularını daha rahat belli edebilir,daha kolay iliĢki kurarlar.Arı Ģeylere düĢkünlükleri ruhsal engeller yaratabilir. Bu saflık merak yüzünden sağlıklarına daha çok özen gösterirler. Genellikle sebze yerler. Azla çalıĢma, kuruntu ve endiĢe baĢta sindirim sistemleri olmak üzere sağlıklarını etkileyebilir, cilt hastalıklarına yakalanabilir.BaĢak burcu toprak grubunda olduğu için maddisel Ģeyleri sever, dıĢ görünüĢe önem verirler. Tutumlu olmanın ve para biriktirmenin yararına inanırlar, ancak bu tutumluluk merakı pintilik derecesine varabilir.Herkese güler yüzlü davranır ama utangaçlıklarından kendilerini oldukları gibi gösteremezler. Ġçli - dıĢlı olmayı sevmedikleri için soğuk bir görünüĢleri vardır. BaĢak'lar okumaya pek düĢkündürler. YaĢama pratik yönden bakar,mistik konularla pek ilgilenmezler. Çok zor arkadaĢ seçerler. Ġleri görüĢlü insanları severler, yakınanlardan hoĢlanmazlar; oysa kendileri çok yakınırlar. Evcildirler. BoĢ vakitlerini sevdikleri ile geçirmek isterler. Gezmeyi çok severler. Çevrelerinde değiĢiklik yapamazlarsa evlerinde yaparlar.BaĢak'lar sağlam bir ev ararlar ve evlerini gösteriĢli bir Ģekilde sergilemekten hoĢlanmazlar. Çevrelerinde herĢeyin düzenli,temiz,yerli yerinde olmasını isterler. Kendileri bu konuda fazla çaba göstermedikleri halde baĢkalarının bu iĢleri yapmasını isterler. BaĢak'lar iyi bir sekreter,bilimsel araĢtırmacı,istatistikçi,öğretmen,muhasebeci ya da zanaatkar olabilirler. Bütün iĢleri çok severler,özellikle dikkat isteyen iĢlerde zevkle çalıĢırlar. El iĢlerinde hünerlidirler. Örgütlenme yetenekleri zayıf olduğundan iyi bir bölüm Ģefi olamazlar ama geri planda çevreye denge sağılabilecekleri bir görevde baĢarılı olurlar. ĠĢlerinde güven isterler. BaĢak burcu, buğdayın kabuğundan ayrıldığı hasat zamanına denk gelir. 

BaĢka hiçbir burç, sağlıklı ile sağlıksızı, yararlı ile yararsızı, değerli ile zararlıyı ayırtetmekte BaĢak kadar kadar güçlü sezgilere sahip değildir. Ve BaĢak insanları bu yeteneği insanlığın hizmetinde kullanmak istedikleri için, kendilerine canlı varlıkların bakımını ve korunmasını içeren görevler edinirler. Bunu insan organizması için doktorluk, iĢ dünyası için ekonomistlik ve millet için politik ekonomistlik yaparak gerçekleĢtirirler. BaĢak burcu insanlarının ayrıntılara düĢkünlüğü büyük baĢarılara gelince çekingenliğe dönüĢür. BaĢak, ikinci insan olmaya biçilmiĢ kaftandır; giriĢimcilik risklerini baĢkalarına bırakır, kendisini toparlama, ayrıntıları planlama ve pratik iĢler ile uğraĢır.Daima en elveriĢli ile ilgilenir, mümkün olan maksimum faydayı minimum çabayla elde eder. Düzenli, çalıĢkan, eksiksiz ve güvenilirdir. Son derece düzenli kabul edilir, ama bu her zaman doğru değildir. Daha kesin bir tanımlamayla BaĢak kasola savaĢanların burcudur.Kimseye güvenmeyen, Bilgiçlik taslayan ve pratikliğe güdümlü tekyönlü insan. Temizlik hastası, güvenliğine aĢırı düĢkün, korkak bir tasarrufçu. Sinir bozucu bir mükemmeliyetçi.Zeki,geleceğe doğru bakan eleĢtirel bir yaklaĢım sahibi ve aklı baĢında, ölçülebilir,ve kanıtlanabilir sonuçlar arayan kiĢi. Nesnel, pragmatik, alçak gönüllü, kıvrak zekalı ve esnek.Güvenliğine fanatik ölçüde düĢkün. Dar kafalı ve ayrıntılara takılı. Ġzah edilmesi mümkün olmayan Ģeylerden korktuğu için pozitif bilimlere ve rasyonelliğe körü körüne bağlı. Sadece kanıtlanabilir Ģeylere inanır. Dikkatli, mesafeli, ciddi, temiz ve saftır. Yeni Ģeylere ancak ayrıntılı, bir incelemeden sonra ısınabilir. Ondan sonra güvenilir, sadık, ilgili ve yardım etmeye çok istekli olur.EleĢtirici ve soğuk. Sevme ve kendini adama yeteneği, pratik çıkarlarına dayanır. Her Ģey “uygun” olunca aĢık olabilir. Daima kusur bulmaya, vazgeçmeye, imrenmeye ve küsmeye eğilimlidir.Kendinizi müzede gibi hissettiğiniz bir evdeyseniz ve orada kalemler yazı masasının kenarına paralel yerleĢtirilip, kitaplar büyüklük sırasına göre dizilmiĢse ve ortam desintan kokuyorsa, hiç Ģüphe yok ki evin sahibi BaĢak burcunda doğmuĢtur. Aklın gezegeni Merkür tarafından yönetilen BaĢağı, dıĢ çevresi ve ruhsal durumundaki karmaĢa kadar rahatsız eden bir Ģey yoktur. ,Zodyak' ın altınca burcu olan BaĢağın en önemli özelliği akıllı olması ve doğruyu yanlıĢtan ayırabilme yeteneğinin olmasıdır. Bu burçta doğanlar dikkatlidirler, ölçüp biçerler, düĢünürler, karĢılaĢtırırlar ve ondan sonra karar verirler. Her Ģeyi dikkatli bir Ģekilde analiz ettikleri için, uygun olmayan Ģeyleri hemen anlayıp, onu en hızlı bir Ģekilde "düzeltmeye" çalıĢırlar. Sözünü ettiğimiz bu özellikler, BaĢağı titizlik delisi gibi gösterebilir. Diğer yandan BaĢak insanlarına, dürüstlük ve samimiyete dayalı büyük özen göstermek gerekir.

BaĢağın ayakları sımsıkı yere basar zaten onu etkileyen madde topraktır. Zodyak' ın problemli üyeleri, özellikle birine dayanma ihtiyacı duyan Yengeç için, BaĢak huzur ve güven kaynağıdır. Bazı insanların aklını baĢından alan ve akı lca hareketlerin imkânsız olduğu düĢünülen durumlar, BaĢağı ĢaĢkına çevirmez. Verilmesi gereken kararları, bilgisayar kadar güvenilir ve doğru verebilir. Doktorluk veya hemĢirelik gibi çabuk ve doğru karar vermenin bir insanın yaĢamanı kurtardığı mesleklerde bu burçtan insanların bulunmasına ĢaĢırmamak gerekir. BaĢak, devamlı mızmızlanan müĢterilerin sayısız Ģikâyetleriyle uğraĢması gereken bir otel müdürü olarak da sakinliğini korur ve gerekeni yapar.BaĢak, karmaĢık olmayan ve belki biraz tek yönlü bir burç gibi gözüküyor. Farklı bir ruh sal yönü yok gibidir. Ama peĢin hükümlerden kaçının. Çünkü BaĢak burcunun tüm karakterini henüz ele almadık. Merkür'ün çocukları olan BaĢaklar, çok "akıllı"dırlar, asla sıradan veya soğuk değildirler. Duygusal anlarda nadiren tepkî göstermeleri onların duygusuz olduklarını göstermez. Çok duygulu ve Ģefkatlidirler ama sevdikleri insanlara yeterli ilgiyi göstermezler. BaĢak insanları zayıf noktalarını tümüyle bildikleri için kendinden Ģüphe etmeye meyillidirler. Ama Ģüpheleri, varlıklarının manevi temelini sarsacak kadar ileri gitmez. Bunun için toprak unsuruna kök salmıĢcasına bağlıdırlar. BaĢaklar bu dünyada yer edinme konusun da kendilerinden Ģüphe ederler. Bundan dolayı daha önceden yaptıklarını koruma ve güvensizliklerini giderme çabaları vardır. BaĢakların kutsal kitabı takvimleridir. Buna en önemsiz anları bile iĢaretleyeceklerdir. Ama kader planlanamadığı için bu dünyada en uyanık BaĢağın bile tahmin edemeyeceği Ģeyler olur. Bir kaos içine düĢme korkusu yüzünden bazı BaĢaklar aĢırı hareketlere eğilimlidirler. Hayat planlarını öyle abartırlar ki her coĢku ve heyecan daha doğmadan yok edilir. Etraflarına koruyucu bir duvar örerler ve sonra da hapisteymiĢ gibi yaĢadıklarından Ģikâyet ederler.BaĢakların göze çarpan baĢka bir özelliği de kendilerine çok dikkat etmeleridir. Bu, baĢka burçların sinirine dokunabilir, örneğin BaĢağın yatak odasındaki büyük aynanın önün de sivilce ve deri bozuklukları ile uğraĢmaları gibi... BaĢak erkekleri için saç dökülmesi en büyük talihsizliktir. Her sabah Ģakaklarındaki boĢluğun büyüyüp büyümediğini kontrol ederler.AĢırı dikkatlilik, BaĢaklarda sadece dıĢ görünüĢte kalmaz. Bu burcun üyeleri iç dünyalarını da acımasızca incelerler. Kendilerinin ve diğerlerinin zayıf noktalarını görürler. BaĢak ta rafından yapılacak bir eleĢtiri, karĢı taraf için acı verici olabilir. Ama bunun içinde bir parça gerçeklik de her zaman vardır.BaĢaklar, büyük iddialar ve gerçekler arasındaki çeliĢkiyi hemen fark ederler. Bu yüzden gerçekten sakin ve keyifli olduğu anlar çok nadirdir. O her olayı çok ciddiye alır. Ufak bir alay, kaba bir söz karĢısın da BaĢak köĢesine çekilir ve görünmez olur. BaĢkalarını cesaretlendirdiği konuları kendisi yapamaz. Alaylı sözleri yanlıĢ anlar. Zayıf noktalarına rağmen BaĢağın ölçülü ve güvenilir bir karakteri vardır. Bu arada sakin görünüĢünün altında bastırılmıĢ olan kuĢku ve güvensizlik, bir gün patlayabilir. Bir örnek vermek gerekirse: Bu, tıpkı yüzyıllarca durulan bir volkan gibidir, volkan bir gün hiç belirti göstermeden patlar ve parıltılı ateĢiyle çevresindeki her Ģeyi felakete sürükler. BaĢaklar patladıklarında, astroloji "vahĢi BaĢaklar"dan bahseder. Yanındakilere 180 derecelik dönüĢleri kavramak zor gelir, çünkü bu burcun karakteri ne tamamen zıt durumdadırlar. Sadece BaĢak çift karakterli değildir, Ġkizler, Yay, Balık gibi burçlar da öyledir. Bir öğüt: BaĢak kontrolünü kaybederse, onu kendi haline bırakın. Böyle değiĢimler "vahĢi BaĢak"ta tam bir fırtına etkisi yaratır. 

Yine de bu durum, BaĢak insanlarının her endiĢe ve sorunu içlerine atmaları ve sonradan değiĢik "psikomatik" hastalıklardan acı çekmelerinden iyidir. BaĢak, fiziksel sebeplerden çok, duygusal sebeplerden oluĢan hastalıklara karĢı özellikle duyarlıdır. Ancak baĢka insanlara yardım edebiliyorsa kendi acılarını "unutur ". BaĢkalarının sorunlarını çözerken kendi problemlerinin üstesinden gelir. Yardım iĢlerindeki görevlilerin çoğunun BaĢak burcun dan olmaları bu nedenledir.Sorunlu özelliklerden söz açılmıĢken, BaĢaklar haylazlık etmeyi severler. Ġnsanlığın geri kalanından farklı olduklarını düĢündükleri için korkunç züppe olabilirler. "Güçsüz" buldukları insanların sorunlarına burunlarını sokarlar. Eğer kiĢiliğinin vahĢi ve aĢırı titiz yanlarını göz ardı edersek BaĢaklar güvenilir, çalıĢkan, dikkatli, akıllı ve temelci ins anlardır. Aileleri ve dostlarıyla yakından ilgilenirler. Yanına yaklaĢılması kolay insanlardır. Bir sanat eleĢtirmeni olarak, zevkleri ve kaliteyi fark etme yetenekleri vardır. Bu onları sanat eseri ve antika kolleksiyonculuğunun ustası yapar, özellikle de bu pahalı hobiyi olası kılacak bir iĢleri varsa. EĢyaları dik katli kullanmayı bilirler, onlara bir Ģeyi ödünç verirseniz, aynı Ģekilde geri alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bunun dıĢında; onları yöneten akılcı Merkür, bir bardak Ģarapla çakır keyif olmalarını sağlar. O zaman biraz katı olan BaĢaklardan, kendileriyle bile dalga geçebilen esprili hikâyeciler çıkar.Son olarak, özellikle yaĢlı BaĢak insanlarını ilgilendiren bir konuya değinmeliyiz. BaĢaklar düzenli yaĢam anlayıĢlarından dolayı uzun yıllar yaĢarlar. Yalnız kalmayı tercih ederler. BaĢak insanları gençken bile parti çılgını değildirler. Arka planda olmayı severler, sadece saygı değer baĢarılarla göze batmayı isterler. Kendilerine ihtiyaç duyulduğunu bilmek, iĢ ve aile yaĢamlarına anlam katar. Çocukları evden ayrılıp hayat arkadaĢlarına kaybettiklerin de yalnızlaĢırlar. Her Ģeye rağmen BaĢak insanlarının birçok kültürel ilgi alanları vardır, okurlar, müzik dinlerler, çok yaĢlanmamıĢlarsa tiyatroya veya konsere giderler. Kitap ve müzik onlar için çok önemli olmasına rağmen, insan iliĢkileri ve sıcaklığının yerini dolduramazlar.Özellikle BaĢak insanları yaĢlanınca sabit fikirli ve hareketsiz olurlar. Gençler bundan korkmamalı ve bu muhafazakâr görünüĢün altında sadece güvensizliğin yattığına düĢünmelidirler. "YaĢlılar"' ın ne dediğini dinlemeliler. BaĢak erkeklerinîn hikâyeleri özellikle hoĢtur, çünkü eĢsiz bir hafızaları vardır.Diğer burçlara oranla, cinsel alanda daha az aktifdirler. Genellikle soğuk ve mesafeli bir tarz sergileyen BaĢak, mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olduğu için cinsellikten de uzak durmayı tercih eder. Her Ģeyde olduğu gibi cinsellikte de acele etmez. Uzun uzun düĢünür ve planlı hareket eder. Tek eĢliliği tercih eder. Detaylara önem veren BaĢaklar için bazı detaylar tahrik edici olabilir. Zihin alıĢveriĢine önem veren BaĢaklar için entellektüel partnerler uygundur. Cinsel partnerinin de entellektüel olarak güçlü olması BaĢak'ın uyarılmasında önemli paya sahiptir.BaĢak kiĢiliği tedbirli, ayırt edici, pratik, inceleyici, dürüst, düz enli, titiz ve dakiktir. 

Toprak karakteristikleri olarak güvenli hareketi yeğleyen, maddi ve mesleki konularla ilgilenen özelliklere sahiptir. DeğiĢken grubun geçmiĢle ilgilenmek ve deneylere dayanarak sorunları çözmek eğilimi vardır. Yönetici gezegeni Mer kür zeka, konuĢma ve hareket simgesidir. Aklı, anlayıĢı, idraki ve mantığı yönetir. Etkisi gergin bir mizaç oluĢturabilir. BaĢak burcunun sembolü “bakire” saflık ve arınmıĢlığı, iffet ve çalıĢkanlığı temsil eder. BaĢak burcunu bilinç, Ģuur, idrak, anlayıĢ ve akıl kavramlarının ortaklığından çıkacak bir oluĢum tamamlayabilir. BaĢak insanı fazla duygusal sayılmaz. Yönetici gezegeni Merkür‟ün duygularla pek ilgisi yoktur. Ġkizlerde kafayı etkileyen Merkür, BaĢak‟ta daha maddileĢen bir zeka ortaya çıkartır. Sak in tavırları, mantıklı açıklamaları ve görevine düĢkünlüğü ile BaĢak kiĢisi ciddi bir hava taĢır. Buna karĢın mükemmel bir mizah ve yaratma kabiliyeti vardır. Bazen çekingenliği nedeniyle kendini ortaya çıkartamaz ama, güçlü yıldızların etkisiyle sanat gücünü ortaya çıkartır ve ünlü olabilir. BaĢak kiĢisi giyim kuĢam yönünden de titiz ve dikkatli birisidir. Ancak gösteriĢ yerine iyi cins, sade ve pahalı giyecekleri yeğler. Yine de burcun insanları giyinmeyi sevenler grubuna girer. Girdiği ortamda açılmak fırsatı bulunca hemen yeteneklerini sergilemeye baĢlar. 

Kelimeleri kullanmasını, ses tonunu ayarlamasını ve tavırları ile konuĢmaya canlılık katmasını baĢarmak BaĢak için olağan Ģeylerdendir. Merkür tatlı dilli iyi bir konuĢmacı yaparken neĢeli olmasını da sağlamıĢtır.BaĢak‟larda mükemmel bir hafıza vardır. Bu nedenle deneyimlerden yararlanmasını bilir. Tenkit edilmekten hoĢlanmayan ve alaylara kızan BaĢak‟lar haksızlıktan nefret ederler. Onlar için hayattaki en önemli Ģeylerden bir tanesi de dostluktur. Kend isi fevkalade bir dost olduğundan bunun karĢılığını görmek isteyecektir. BaĢak kiĢiliğinin en büyük gereksinimi yapacak bir iĢi olmasıdır. Parası olmalı, gelecek korkusu taĢımamalıdır. Her konuda mantık ve gerçek araması yüzünden bazen insanları kırabilir. Kendisi de kolayca sinirlenip aksileĢir. HoĢuna gitmeyen bir konuda karĢısındakini kolayca tersleyebilir. Kendi yararlarını kollayan birisi olarak bazen bu konuda aĢırı davranabilir. Her zaman mantık süzgecini yeğlemek, hisleri arka planda tutmak da doğru değildir.BaĢak burcu daima sabır üreten ve bunu zamana yayan yorum ile anılmıĢtır. Mükemmellik en önemli özelliğidir. Yararlı duyular, soğukluk ve iĢe uygunluk BaĢak‟ların özelliklerini biçimler. Sağlıklı olmak ve özellikle iyi beslenmek ilgi noktasıdır. Sabretmeyi bilmesi ve iĢe yatkın olması sayesinde aklını kullanarak derhal bir çıkıĢ noktası bulmasını sağlar. Her Ģeyin dosdoğru ve kurallara uygun yapılmasını istediklerinden duygusal insanlar ile pek bağdaĢamazlar. Kusursuz bir insan aradıklarından çok zor evlenirler. DıĢ görünüĢe itibar ederler ve tutumlu olmak aĢırı derecelere varabilir. 

BaĢak‟lar genellikle kendilerine özen gösterdiklerinden sağlıklı olurlar. Yediklerine, içtiklerine dikkat ederler ve baĢkalarına da fikir verirler. Bazıları hastalık hastası olur ve üzerlerine titrenmesini bekler. BaĢak‟lar beslenmelerine özen göstermeli, sebzeye dayanan bir gıda tarzını benimsemelidir.er konuda temiz tertipli ve düzelidirler. Hani aslanın aksine bu konuda iyileĢmeyen bir hastadırlar.Pek çok kiĢinin bile üzerinde durmadığı, hatta farkında bile olmadıkları ince detaylar onlar için çok önemlidir. Yani gereksiz ayrıntılar, detaylar içinde kaybolmuĢlardır. Adını sorarsanız bir isim söylemeden evvel doğumundan bu yana ne varsa anlatırlar. Sanki herkes bilmek zorunda gibi. Bir Ģey anlatıldığında hemen ne denilmek istediğini kavrar, daha karĢısındakinin lafı bitmeden o olayı anlamıĢtır.Detaylarla boğuĢmakdan, tabi bu arada kendilerine faydalı olabilecek esas noktalardan mahrum kalırlar. Hayattaki yegane hedefleri; mükemmeli yakalamaktır. 

Oysa bu kadar detaylara dalarak bunu bulmanın mümkün olmadığını göremezler. Beğenilmek en baĢda gelen arzularıdır.Ġnceleyici araĢtırıcı ve çalıĢkandırlar. Yorulmadan, Ģikayet etmeden büyük bir hazla uzun süre çalıĢabilirler.hizmet etmeği severler. Herkesin iĢi biter ama onların her zaman meĢgul oldukları bir detay vardır., o yüzden ömür biter ama iĢleri bitmez.Detayıylada olsa yapacakları Ģeyi iyi planlama ve uygulamada baĢarılıdırlar. Ancak uygulama süresi uzundur. 10 dakikada yapılabilecek biri Ģ onların eliyle 10 ssat tutar.Sessiz ve derinden giderek, hedefe ulaĢmada, kendi metodlarında ısrarlıdırlar BaĢarılı olmak çok önemlidir.NeĢeli, esprili, konuĢkandırlar. Onları kibar yapan birde çekingenlikleri vardır. Olayların kiĢilerin komik yanlarını bulup, taklit ederek komiklik veya Ģakalar yaparlar. Hatta ileri gidip kırıcı bile olabilirler.Çok eleĢtiricidirler. Ama kendilerinin eleĢtirilmesine asla tahammül edemezler. Çok çabuk alınır, incinir ve ağlayabilirler. Ancak duygularını bastırıp saklamayıda becerebilirler.BaĢları sıkıĢınca, çok zor durumlarda kolayca her Ģeyi abartabilir, kolaylıkla yalan söyleyebilirler. Kendi hatalarını baĢkalarına yüklemeğe çalıĢarak hemen savunmaya geçerler.Çok evhamlıdırlar. ÇeĢitli korkuları vardır. Karanlıkdan yalnızlıkdan hırsızdan, özellikle hastalanmakdan çok korkarlar. Bunun için çok titiz davranırlar.TokalaĢınca elini yıkayan veya kolanya ile dezenfekte eden, sezeleri meveleri sabunla yıkayan, çamaĢırlarını eriyene kadar kaynatan, toza karĢı savaĢ açan hastalık hastası tipler bu burçdan çıkar.BaĢları ağrısa, eline iğne batsa doktora koĢarlar. Ġlaçlarla oldukca sıkı dost olurlar. Bu yönleri yüzünden cehennemde yaĢadıklarının farkında değildirler.Rakamlarla hesaplarla araları çok iyidir. Tutumlu, tedbirli, ve hesaplıdırlar. Bankada hesap açtırmak hoĢlarına giden bir uğraĢtır. Bunun altında yatan bir sebepde yarından duydukları endiĢenin getirdiği ekonımik güvence sağlama düĢüncesidir.Mantıklıdırlar. Elde edemiyecekleri Ģeyler peĢinde koĢmazlar. Pek cesur da sayılmazlar. Risklere girmek onların çizgilerinin dıĢında kalır.Mütevazi, nazik ve alçak gönüllüdürler. Dostlukları, ahbaplıkları iyidir. Dostlarının yardımına seve seve koĢarlar. Onlara hizmet etmekden sakınmazlar da hani birde detaylarla onları sıkmasalar, “Z” demek için, alfabenin “A” sından baĢlamasalar Her Ģey de olduğu gibi giyim konusundada titizdirler. Temiz ve Ģık olmayı en iyi becerebilenlerdendir. Giydiklerini yakıĢtırırlar. Ucuz pahalı fark etmez. Giysiler onların üzerinde bir anlam ka zanır, değerlenir adeta. Tercihleri genellkile klasik çizgilerdir. Makyajından eĢarbına, iğnesinden tokasına kadar her ayrıntıyı uydurabilmede profesyoneldirler.Temizlik adeta onların ikiz kardeĢidir. Sanki sihirli bir güç elleri ile tuttukları her Ģeyi pırıl pırıl yapar. Hani çamura düĢseler lekesiz çıkarlar… evleri, giysileri, eĢyaları her zaman temizdir. Bir Ģeyi uzun seneler kullansalarda o gün alınmıĢ gibidir.Evlilik konusunda çabuk karar veremezler, bekarlığı tercih edebilirler. Çünkü aradığı mükemmelliği eĢlerinde, yuvalarında, aile yaĢamlarında bulmaları pek kolay değildir. ġayet aradıklarını bulabilirlerse, sadık bir eĢ, mükemmel bir ebeveyn olurlar…DüĢüncelerini detaylar denizinden kurtarabilmeği, daha hoĢ görülü olmayı vede mükemmellik arayıĢından vazgeçebilmeği öğrenemezlerse hayatı kendilerine zindan etmiĢ olurlar. BaĢak çocuğu Yazın son güneĢli günlerinde doğan bu bebekler, zekayı ve düĢünme mekanizmasını sembolize eden Merkür tarafından yönetilir. BaĢak çocuğu ilk yaĢlardan itibaren kendini düĢündükleriyle ve zekasıyla özdeĢleĢtirirken, yaĢamını da bu formata bağlı olarak organize eder. 

Gözünden hemen hiç bir detayı kaçırmayan BaĢak çocukları, sürekli bilgi toplayarak, faydalı olanları tutar ve gerisini bir kenara bırakır. Yani bu küçük BaĢak bir tür zihinsel sindirim sistemine sahiptir. BaĢak Zodyak'ta düzenli oluĢu, çalıĢkanlığı ve üretkenliğiyle tanınır. Temelde organizasyon ve düzene ait inanılmaz bir yeteneği olmasına karĢın, küçük BaĢak her zaman odasını toplamayabilir. Ama odasındaki dağınıklığın bile kendi içinde bir düzeni olduğuna Ģüphe etmemek gerekir. Sahip olduğu her oyuncağı ve objeyi mutlaka kullanmak isteyen küçük BaĢak, faydalı tutumlu olmak konusunda doğal bir yeteneğe de sahiptir.BaĢak diğer insanlar için bir Ģeyler yapmaktan m utluluk duyar. Toprak grubu doğasında hakim olduğu için, diğerlerine pratik bir Ģekilde yardımcı olmayı, eriĢkinler olarak da servis verebilecek bir konumda bulunmayı, kısacası, yararlı olmayı sever. BaĢak erken yaĢlarındaki oyunlarda, eriĢkinlikte de iĢ yaĢamında ortalama bir tavır alarak, sahne gerisinde kalmayı tercih eder. Fakat sessiz yaklaĢımları, her zaman yararlı Ģekilde kullanmaya dikkat ettiği yoğun enerjisinin kamuflajıdır. BaĢak çocuğu hatayı hemen fark ettiği gibi hiç bir alanda "ikinci" iyi il e yetinmek istemez. Detaylara olan dikkati inanılmazdır. Bir çocuk bile olsa, küçük BaĢak hiç bir Ģeyi kaçırmaz ve neyin yanlıĢ olduğunu anında söyler. Gözlem gücünün yüksekliği, her Ģeyin kalitesi hakkında kolayca yargıya varabilmesine ve hem kendisi hem de diğer insanlar için çok yüksek standardlar oluĢturmasına nedendir.Bu burcun çocuğu, daha küçük yaĢlarda zekasını ortaya koyar. Her Ģeyi merak edip sorarak sizi bezdirir. Fakat küçüğün her sorusuna cevap vermek ve duyduğu ilgiyi sarsmamak lazımdır.Okulunda zekası ve merakı sayesinde baĢarılıdır. Üstelik fazla çalıĢmadan baĢarı gösterir. 

Yalnızca sabırsız, çabuk bıkan huzursuz bir tiptir. Ġlgisi çabuk söner. Buna neden ise parlak zekasıdır. BaĢak kadını Zeki, organize ve titizdirler. Seks sırasında temizliğe çok önem verirler. Bu nedenle banyoda seviĢmeyi tercih ederler. Seks konusunda hayalleri yoktur. Seks onlar için son derece doğal bir iĢlevden baĢka bir Ģey değildir. VahĢice seviĢen erkeklerden hoĢlanmazlar. BaĢak kadını, seks önüne geçilmez bir hal alıncaya kadar iliĢkinin geliĢmesini bekleyebilen, öz disipline sahip erkeklerden hoĢlanır. Temiz ve kolalanmıĢ beyaz çarĢaflar onu uyarmak için yeterlidir. Partnerinin nelerden hoĢlandığını hemen anlar. Kendisi de aynı ilgiyi bekler. Bir BaĢak bayanıyla b eraberken ona yeterince harcama yapıp, temiz, Ģık ve düzenli bir erkek olabilirseniz ilgisini ve sevgisini kazanabilirsiniz.BaĢak burcu kadını sorumluluk sahibi, idealist, hırslı, nazik, detaycı ve hassastır. Titizdir ve en ufak ayrıntılara dikkat eden yap ısıyla dikkat çeker. Evcimen yapısıyla evine çocuklarına çok düĢkündür. Evine vakit ayırmaktan fazlasıyla keyif alır.BaĢak burcu kadını hoĢ mizacıyla dostları tarafından sevilir ve çok sayıda arkadaĢı vardır. Mizah anlayıĢı oldukça geliĢmiĢtir.BaĢak burcu kadını çalıĢkan ve azimlidir. Sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirir. BaĢarmak için elinden gelen tüm çabayı gösterir. Pratik olması nedeniyle olaylara anında müdahale edebilmektedir. Diğer bir taraftan alıngan bir yapısı vardır.Kolayca incinebilir ve darıldığı kiĢiyi hemen affedemez. 

Kindar değildir fakat hemen de unutamaz.Zeki baĢak burcu kadını sorunları en mantıklı Ģekilde çözüme ulaĢtırır. Adalet ve merhamet duygusu fazlasıyla geliĢmiĢtir. Ġkili iliĢkilerde sadık ve anlayıĢlı bir partner olur.Mükemmelliyetçidir ve iliĢkisine sahip çıkar. Kendisine hayatı hoĢ bir biçimde sunan Ģefkatli ve sevecen bir erkekle ömrünün sonuna kadar mutlu olabilir. Çocukları sever ve en iyi biçimde eğitir. Hayatı kontrol edebilmek ona güven verir.BaĢak kızını hayalinizde, nazik el değmemiĢ kadar temiz bir bakire kız olarak mı canlandırıyorsunuz? Hayalleriniz biraz sonra paramparça dağılacak demektir. Bir BaĢak kadını kendisine düĢman kesilen bir dünyanın karĢısına gene de baĢını dik tutarak çıkabilir. Lekesiz kadınlığın bu nazik, narin sembolü hakkında öğrenilmesi gereken çok Ģey var. Aslında utangaç biri olduğu doğrudur. BaĢak kızları ateĢli, atak konuĢmalar yapmak için sabun kutularının üstüne tırmanmazlar. SarhoĢken araba kullanmaktan tutuklanmazlar. Ama bir BaĢak kadını ne de olsa kadındır. O tüm gerekli silahlarla donanmıĢtır. Bunlar arasında, mutluluğa giden yol onu nereye çekerse, peĢisıra oraya kadar gitme azmi de vardır. BaĢak kadını, bir kez duyduğu aĢkın gerçek ve ideal olduğunu kabul ettikten sonra, bu iliĢki nin tertemiz olduğu konusundaki kendi inancı, dünyadaki bütün yasal kağıtların hepsinden daha üstündür. Bütün burçlar içinde, hem son derece pratik, hem de aynı zamanda harikulada pratik olan tek kadın, BaĢak kadınıdır. Yasa dıĢı bir aĢk iliĢkisi, yüzeyde basit ve ahlak dıĢı görünebilir. Aslında buna ne kadar zor karar verdiği göz önüne alınırsa, BaĢağın, karakterine uygun bir davranıĢ örneği olduğu anlaĢılır. BaĢak kadını böyle bir iliĢki karĢısında toplumun suçlamasıyla utanç içinde kıvranacaktır ama gene de davranıĢ Ģekli, ne de niyetinin temizliği konusundaki kendi kanısı değiĢecektir. Bu da zihne hükmeden, havai ideal peĢinde koĢan Merküri etkisiyle karıĢık, BaĢağın toprak yanının sağlam pratikliğini gösteren kusursuz bir örnektir. BaĢağın aĢkında öyle bir kor ateĢ vardır ki, bir kez tutuĢtuğunda, yakıcılığı ve amacına bağlılığı ile baĢka burçlardaki tüm ihtirasları gölgede bırakır. Ne var ki bu ateĢ pek çabuk tutuĢmaz.ġunu kabul etmek gerekir ki, tipik BaĢak kadınında aĢkın ateĢli, fiziksel yanı biraz zayıftır. Ama bu kadında gizemli, sakin, bekleyen bir özellik vardır. Romantik aĢkta çekingenliğin güzelliğini tercih eden erkekler için ruhun ihtirası, fiziksel ihtirası aratmayan bir özelliktir. BaĢak kadını herĢeyde kusursuzluk arar, ama bu kendisinin de kusursuz olduğu anlamına gelmez. BaĢak kadınlarında, hiçkimsenin hiçbir iĢi kendileri kadar düzenli ve iyi yapamadıkları gibi değiĢmez bir inanç vardır. Ġnsanı çileden çıkaran da, genellikle, hiçkimsenin yapamadığıdır. Aynı zamanda titiz bir Ģekilde dakiktirler.

Hata yaptığınız zaman, hatalı olduğunuzu kabul edin ve tartıĢmayın. Ona çiçekler götürün. TartıĢmanın size hiçbir yararı olmaz, BaĢakla baĢa çıkamazsınız. O bir toprak burcudur, doğanın yaratılıĢta verdiği güzellikleri beğenir. Bu yüzden çiçekler gerilen sinirlerini yumuĢatır. Özür dilemeye gelince, az ve öz olun. BaĢağı hiç kimse kolay aldatamaz. Fesatlığı yoktur ama kesinlikle de aptal değildir. Çoğu zaman nasıl olsa o haklı çıkacak, siz de düĢ kırıklığına uğrayacaksınız. Onu normal haline döndürürseniz, gene o enfes tatlı kız olacak, siz de kimin kazanıp kimin kaybettiğine aldırmayacaksınız bile.Fiziksel çekiciliğinizle onu etkilemeye çalıĢmayın, ya da sokaklarda onu kucaklamaya kalkıĢmayın. Daha ilk ve hatta onuncu buluĢmanızda "iyi geceler" öpücüğü vermek için acele etmeyin. Daha iyi Ģeyler için bekleyin. Zarafet ve incelikle yavaĢ yavaĢ ilerleyin . Oyunu baĢtan sona ustalıkla oynayın. Ciddi Ģekilde eleĢtiricidir. Sizin kravatınız, saç biçiminiz, ne yaptığınız, ne söylediğiniz konusunda da o kadar eleĢtiricidir. Nefes almak ne kadar doğalsa, eleĢtirmek de onun için o kadar doğaldır. BaĢak sonsuza kadar herĢeyde kusursuzluk arayan bir insandır. Bununla birlikte onu eleĢtirmeyin. Bu, kurallara aykırıdır. Altın kural burada kesinlikle geçerli değildir. Onun size yaptığını siz ona yapmasanız iyi edersiniz. Bu kadına aĢık olmanın en güzel yanı, sizin bütün dertlerinizi üstlenip, belki bundan zevk de almasıdır.Sadakat konusuna gelince, ender olarak bir baĢak kadınının, anlaĢılmaz bir nedenle, dürüstlükten ayrıldığını iĢitebilirsiniz. Ancak böyle bir gönül eğlencesinin altında genellikle kendine bir Ģeyi kanıtlama arzusu yatar ve pek uzun sürmez. Arada sırada baĢı dönerek zevk ve safaya dalan BaĢak kadınları bu yanlıĢ davranıĢlarını ört bas edecek kadar akılllıdırlar ve böyle davranıĢ da hiç kuĢkusuz son derece az görülen bir olaydır. Genel olarak, eğer size gerçekten aĢıksa, tipik bir BaĢak kadınını en seksi bir erkekle bir ay ıssız bir adada bıraksanız,, sizi aldatmayacağına güvenebilirsiniz.BaĢak kızı ufak Ģeylerde bile insanı rahatsız edecek derecede, kılı kırk yararcasına titizlik gösterir, ama öte yandan dünyanın en cömert, en iyi, en sevecen küçük yaratığıdır. 

Onun kusursuzluk merakını kusur olarak değil, erdem olarak kabul edin. EleĢtirici huyu siniri nizi bozsa bile öyle tatlı ve sevimli bir havası vardır ki, hiç karĢı koyamazsınız. O alçak gönüllü tavırları ve o tatlı, ıĢıl ıĢıl gözleri görevlerini iyi yapmıĢlar. Hatta baĢkaları kusur bulmadığı zaman onun ne kadar Ģakacı olduğunu ve o güzel baĢın içinde ne keskin bir zekanın yattığını da herhelde anlamıĢsınızdır. Çok hoĢ ve tuhaf bir Ģeydir.Bu burçta doğan bir kadının erkeğinden daha üstün olduğunu söylemeliyiz. Erkeğe çok benzeyen tarafları vardır ama onun kadar maddi değildir. Hayatında güzelliğin ve hislerinde yeri büyüktür.Evine düĢkündür. Bu kadın evini çekip çevirmekden zevk duyar. Hem zeki, mantıklı ve planlı olduğu için de iĢlerini kolaylıkla görür. Onun evi derli toplu, temiz ve zevklidir. Kendisinden hoĢlanan erkektede ev zevki olmasını arzu eder.Bu kadını kendinize bağlayabilmek için evde iĢine yarayabilecek hediyeler verin. Onun yaptığı yemekleri övün. Ġdeal bir ev kadını olduğunu sık sık hatırlatın.BaĢak burcundan doğan kadın, dostluğa ahbaplığa çok önem verir ve tatlı dillidir. Onun içinde çevresi epeyce kalabalıkdır. Bu burçdan doğan kadın ayrıca endiĢeli bir tiptir. 

Ġhtiyatlı ve dikkkatlidir. Ayrıca baĢak burcundan doğan kadınların ateĢli tipler olmadıklarını da ilave edelim. Ancak doğum anındaki yıldız etkisi bunu sağlayabilir.ÇalıĢmayı sever. O üstüne aldığı iĢi mükemmel Ģekilde yapmak ister. Teferruata dikkat eder, planlı çalıĢır. Böyle kadınlar ideal sekreter olurlar. Bu tipde bir kadını seviyorsanız onu iĢ hayatından vazgeçirmeniz pekde kolay olmayacaktır.Bu kadın mükemmel olan Ģeyleri sever. Ömrü boyunca da mükemmel erkeği arar. Onu bulursa uğrunda çok fedakarlık yapabilir. Hatta sevdiği iĢinden bile vazgeçebilir. Bu kadın maceralara atılmakdan, gizli iĢler çevirmekden hoĢlanmaz. Aynı Ģeyleri sizden de bekleyecektir. HerĢeyden önce ona güven vermeniz lazımdır. O ateĢli bir aĢkdan çok Ģefkati tercih edecektir.Bu kadın da dostluğa ahbaplığa çok önem vermektedir. Tatlı konuĢması, zekice sözleri sayesinde insanları kendisine bağlamayı da bilir. Herkezi olduğu gibi kabul etmeye alıĢıktır ama zaman zaman tenkitçide olabilir. Hayalinde daima bilgili, kibar ve zarif bir erkek vardır. Bu hayale uymaya çalıĢmanız gereklidir. Sonra onu veya dostlarını tenkide de kalkmamalısınız. Çünkü bu kadın aynı zamanda çokda alıngandır ve kendisini küçük gördüğünüzü de sanabilir.Bu kadın çokda medenidir. Sizden hoĢlanıp dostlukkurdukdan sonra beraber gezmenizi de kabul edecektir. Onu kibar yerlere götürmelisiniz. 

Ayrıca her buluĢmanızda nasıl olduğunu sormalısınız. Onunla ilgilenmeniz ve sorular sormanız size yakınlık duymasını sağlayacaktır.Bu kadınla buluĢacağınız günler kendinize çok itina edin. Onunla buluĢacağınız gün tertemiz ve Ģık olmalısınız. Gerekiyorsa iki defa traĢ olun. ġık fakat gösteriĢli olmayan kılıklar tercih edin. Düğmeniz kopmuĢsa, size bakan kimse olmadığı için acıyacağını da sanmayın. Tam aksine o size sinirlenecektir. Böyle küçük Ģeyler onun için önemlidir. Çünkü bu kadın daima teferruat üzerinde durur. Bir Ģeyin mükemmel olabilmesi için teferruat Ģarttır.Bu kadının bu huyları sizi sıkabilir belki. Ama o idealindeki erkeği düĢünürken sizin kusurlu taraflarınızıda düzeltmeye çalıĢmaktadır. Bu kadın his konusunda kararsız, ancak maddeye güvenen tiptir. Bu yüzden size güvenebilmesi için iyi bir iĢinizin olması lazımdır.Daha çok kafasıyla hareket eden baĢak burcunda doğmuĢ kadın, neĢeli, iyi niyetli, okumaya, bilgiye, edebiyata meraklı, fakat aslında kendisine de pek güvenmeyen bir tiptir. Bu kadını kiĢiliği kuvvetli bir erkek mutlu eder. Siz böyle bir erkekseniz bu kadının belirli isteklerine uya r sonra onu arzu ettiğiniz hale getirirsiniz. 

Bu kadının Yengeç, Aslan, Terazi gibi derin bir aĢkla sevebileceğini de sanmayın. Bu çok ama çok ender görülebilir.Bu burçdan doğan kadın çok çabuk küser. Küçük bir söz onu darıltmanıza yetecektir. O günlerce surat da edebilir. Eğer çapkınlığa kalkarsanız bu zeki kadın bunu hemen sezer. BaĢak kadınının yanında birçok çapkın avuçlarını yalamıĢtır. Çök zor fethedilen diĢi burçlar grubundandır. Ona "tam bir erkek" ve maço rolünü oynayan erkek, oyunu kaybeder. Onun güvenini sadece dürüst fikirleri olduğunu ispatlayan ve kartlarını açık oynayanlar kazanabilir. BaĢak kadını kesinlikle sırlara ve gizliliğe eğilimli değildir. Parola sı "ya hep, ya hiç"dir. Bir erkeği eleĢtiren, değer veren bakıĢıyla gömleği ne kadar soyabilir, ama gömleği bir çok ciddi konuĢmalardan, kutsal sözlerden sonra çıkarır. Ama dikkat! AĢk yeminleri zayıf görünmemeli, çünkü BaĢak kadını her Ģeyde olduğu gibi aĢk ve sekste de ölçü ve ihtiyatlı olmadan yanadır. Yine de onu kazanan kiĢi, mükemmel bir ev kadını ve iddialı bir eĢ kazanır. Çocuklar için BaĢak kadını çok iyi bir annedir, ara sıra sıkı ve ters görünebilir. Bu onun, bağımsızlığından evlikte de vazgeçmeme isteğindendir. 

O sahiplenici veya kıskanç değildir. Onun için evlilik, temelinde aĢk ve dürüstlüğün bulunduğu ve iki tarafın da uymaları gereken bir sözleĢmedir.Ġkiyüzlülükten nefret eder. Kendisi kusursuz olmasa da kusursuzluk arar. BaĢkalarına güvenemediği için kendi iĢini kendi yapar, kimsenin iĢini kendisi düzgün ve iyi yapabileceğine inanmaz. Temiz, düzenli, disiplinli ve dakiktirler. Sakin bir yapısı vardır, öfkeli durumlar sergilemez, çok kızdığında ise tersleyerek ya da azarlayarak cevabını verir. Özür dilemekten hoĢlanmaz, öyle üstü kapalı özür diler ki, fark edemezsiniz.Ayrıntılara dikkat eder, hiçbir Ģey gözünden kaçmaz. Özellikle mali konularda baĢak kızına sonsuz güvenebilirsiniz, çok dikkatli ve pratiktir. Ġçten pazarlıklı değildir. Her Ģeyde bir düzen aradığı gibi konuĢmaların da gramere uygun olmasını ister. Sade ve derli toplu giyimi sever. Zekası ve zevki ona iyi bir sezgi gücü kazandırır. Sır küpüdür ve pek kıskanç değildir. Kültürel faaliyetler onun içindir. Tiyatro, konserler, kitaplar. BaĢkalarının kendisini eleĢtirmesine dayanamaz ama kendi kendini çok acımasız eleĢtirir. AĢırılıklara kaçmaz, tek baĢına ömrü boyunca yaĢayabilir. Aradığı partneri bulduğunda ise karĢısındaki kiĢinin bütün dertlerini yüklenir, çok sadıktır. 

Duygusal yapısı kontrol altındadır ama kalpsiz değildir, çok hoĢ, sevecen, cömert biridir.AĢırı titiz ve temizlik meraklısı olurlar. Sürekli heryeri temizleme ihtiyacı duyarlar. Bu merakları bazen kötü sonuçlara yol açabilir. Sevgilisinin pantolonunun cebindeki tez disketini de bi güzel temizleyebilirler. Akıllı, mantıklı ve gerçekçidir. Analitik bilgiye ön em verir. BaĢarılı olmak için her Ģeyini ortaya koyar. Ayrıca çok düzenli ve titizdir. Her Ģeyin mükemmel olmasını ister. Ne istediğini iyi bilir. Elde etmek istediği Ģeylerin üstüne kararlılıkla gider. Ġnatla kendi yöntemlerini savunur. Çok disiplinli olduğu için hata yapması, iĢini yarım bırakması söz konusu değildir. Öte yandan sadece elde edebileceğine inandığı Ģeyleri arzu eder. Kazanacağından emin olduğu zaman eyleme geçer. Pek cesur olduğu söylenemez, zaten riske girmekten ve en önemlisi maceraya atılmaktan hoĢlanmaz. Genelde susarak sorumluluğu baĢkalarına yükler. Alaycı olsa da kötü niyetli olmayan, alıĢtığı Ģeylere bağlı, detaylarla hayatı kendinden baĢkalarına da zehir edebilecek potansiyelde, bacak kasları güçlü, bi görüĢe göre fiziksel olarak ol masa da ruhen ebedi bakire olan kadın tipi..Duyduguma gore, gordugun anda kacilasi mizmiz kaprisli hatun modeliymis. Gozlemledigime gore, zor begenen ama kaprisli olmayan iyi niyetli kendi halinde bi de guvenilir falan insanlarmis.

 Bunlarin cok cekici olmalarini beklemezmissin ya da pek duygusal degillermis abuk subuk ama ilginc dengesizlikleri de genelde yokmus ama kendi caplarinda hos insanlarmis onlar da tanimaya degermis her seyi incelerlermis ancak samimi olursaniz gorebileceginiz guzelikleri varmisBaĢ ak kadını, tertipli, iyi giyimli ve bir Ģekilde dizginlenmemiĢ Ģekilde seksidir. Bu topraksı niteliğini göstermekten korkmayan bir kadındır. Fakat onu nerede ve ne zaman ortaya koysa dikkatli olur. Onun için seks daha çok, devam edip giden uzun süreli bir iliĢkinin bir parçası olmaya namzettir. Doğru bir eĢle ĢaĢırtıcı bir Ģekilde seks isteklidir fakat bir erkek onun biçtiği standartları enine boyuna ölçmek zorunda kalacaktır. BaĢak erkeği Çok titiz ve mükemmeliyetçi olduğundan duygularını yaĢarken bazen abartıya kaçabilir. Bu yüzden seks onlar için çok da zevk veren bir aktivite değildir. Ġdealist ve romantiklerdir. Zeki bayanlardan hoĢlanırlar. Kadınları tavlamak yerine onlar tarafından tavlanmayı tercih ederler. BaĢak erkeği de kadını gibi hijyene çok düĢkündür. Temiz bir yatak, beyazlar içinde bir kadın uyarılmalarına yardımcı olur. Onları elde edtmek için bakımlı, titiz ve fazla masraf çıkarmayan bir bayan olmanız yeter. Bitmeyen hastalık ve somutkanlıklarına dayanabilirseniz tabii BaĢak burcu erkeği inatçı, titiz,detaycı ve mantıklı yapısıyla dikkat çeker. HoĢ ve sevecen bir mizacı vardır. Daima bakımlı ve hoĢ görünmeye dikkat eder. Hırslı ve çalıĢkandır. Para konusunda tutumludur.BaĢak burcu erkeği çevresindeki olumsuzlukları sözünü sakınmadan tenkit edebilir. EleĢtirmeyi sever. Fazlasıyla açık sözlüdür. DüĢünceli olmasına rağmen hoĢuna gitmeyen Ģeyleri direkt ve net olarak söyler ve kırıcı olabilir. Temizlik onun için çok önemlidir. Bazen aĢırıya kaçacak derecede titiz olabilir.NeĢeli ve canlı bir kara kter sergiler. Sorunlarla kolaylıkla baĢ edebilir. BaĢarı onun için olmazsa olmazlardandır. Düzensizlik ve disiplinsizlikten hoĢlanmaz.

Her Ģeyin yerli yerinde olmasından haz duyar.BaĢak burcu erkeği karĢı cinste nezaket ve kibarlığa en az temizlik kadar önem verir. AĢık olmaktan korkar, fakat sevdiği zaman da sadık bir erkek olur. Sevdiği kiĢiyle dost olabilmeyi ister. Evlilikte düĢünceli ve saygılı bir eĢ olur. Çocuklara çok düĢkün olmamakla beraber iyi ve sorumluluk sahibi bir baba olacaktır.Bu adam hemen hemen tamamiyle pratik, nesnel bir düzeyde yaĢar ve hikaye kitabı aĢklarının gerçek dıĢı duygusallığına bel bağlamaz. KuĢkusuz, bu tümüyle bir anlayıĢ sorunudur. Çünkü, herĢeyden önce, böyle bir aĢk kendisini kadın - erkek iliĢkisinin eĢiğine yaklaĢtırmakta pek iĢe yaramayacaktır. O, odanızın penceresi altında serenat yapacak tipte bir adam değildir. Aslında BaĢaklar, çocukluğun ilk yıllarından baĢlayarak aĢk konusuyla çok derinden ilgileneceklerdir, ama Romeo Juliet cinsinden bir aĢkla değil. O, aĢk sözcüğünü en güzel Ģekilde, kendisini karĢılıksız olarak ailesine, arkadaĢlarına, kendisinden daha zayıf ve olanakları daha az olanlara adamakla ifade eder.BaĢak içgüdüsel bir çalıĢma aĢkıyla doğmuĢtur. Böylesine yükseklere eriĢememiĢ olan BaĢaklar bile, Ģu ya da bu Ģekilde bencillikten uzak bir ideale hizmet edememenin hafif suçluluğunu duyarlar. Dramatik heyecanlar, duygusal vaadler, yapıĢkan sevgi Ģeklinde kendini gösteren bir aĢk, BaĢak erkeğini sadece soğutmakla kalmaz, Ģehir dıĢına giden ilk otobüse ya da trene atlayıp kaçacak kadar korkutur da. Ancak, o her ne kadar çelik ve buz karıĢımı gibi görünürse de, uygun sıcaklığı bulunca zevkten eriyebilir. Hiç kuĢkusuz, BaĢağın kalbine giden yollar vardır. 

Gizli yollar. Arsızca peĢinden koĢmak bunlardan biri değildir. Bir sürü flörtçü kadının ve tehlikeli deniz kızlarının ĢaĢırarak ve düĢ kırıklığına uğrayarak öğrendikleri gibi, koketlik ve cinsellik bu yollardan biri değildir. BaĢaklar aĢkta fazlalıktan çok kalite ararlar. Her katagoride kaliteye oldukça önem verdiklerinden, gerçek aĢk iliĢkileri çok azdır ve bunlar bazen de talihsizlikle veya herhangi bir Ģekilde üzüntüyle sonuçlanır.BaĢağın böyle bir hayal kırıklığı karĢısındaki normal tepkisi, kendisini bulabildiği en zor iĢe gömmek, genel olarak toplumdan uzakla Ģmak ve bundan sonraki aĢk olasılıklarında iki kat daha dikkatli olmaktır. Büyük strateji kullanmak ve çok sabırlı olmak zorunda kalabilirsiniz. BaĢağın esas içgüdüsü iffettir ve bundan ancak iyi bir nedenle ya da fevkalade iyi bir kadın için vazgeçebilir. BaĢakların hepsi değilse de çoğu, baĢka burçlara göre çok daha büyük kolaylıkla bekar yaĢayabilirler. Kadere karĢı koymadan boyun eğmek onlara doğal geldiği için, anlamadıkları disiplin kurallarına da katlanırlar. Hiç belli etmese de, BaĢak incelikle baĢtan çıkarma sanatının ustası olabilir. BaĢak erkek, keskin zekayla sağlam toprağın karıĢımıdır. 

Soğuk flörtçülüğüyle bir çok kalbi kırmasıyla tanınırsa da, onun eleĢtirici analiz duygusu ve herkesi beğenmeyen zevki selimi, sık sık çıktığı flört gezilerinde platonik alandan ayrılmasına pek olanak vermez Dürüts ve samimi bir iliĢki isterBaĢak aĢık olacağı kiĢiyi bulmak için o değerli zamanını harcamakta acele etmeyecektir. Çünkü yeme, giyinip kuĢanma, sağlık ve çalıĢma alıĢkanlıklarında olduğu gibi, kadın seçiminde de aynı derecede eleĢtirici ve kılı kırk yararcasına özenen bir insandır. Sakın onu yanıltmaya ya da ona yalan söylemeye kalkıĢmayın. Sizin BaĢak aĢığınız hiç hayale kapılmaz. O, nezih, dürüst ve samimi bir iliĢki ister. Bunu bulma Ģansının ne kadar az olduğunu kendi de çok iyi bilir; ancak, daha azına razı olacağını ummanın hiçbir yararı yoktur. ġayet koĢullar onu uygunsuz bir iliĢki kurmaya zorlamıĢsa, bu iliĢkinin pençeleri arasında uzun süre kalmayacağından kuĢkunuz olmasın. BaĢak, aklının baĢından alınması zor bir erkektir.Devamlı bir aĢk ihtiyacıyla yanıp tutuĢmadan uzun süre yaĢayabilir. Eğer aklınızı ona taktınızsa, bu sizi ağlatmaya yeter. Acaba mermerden mi yapıldığını, yoksa kalpsiz mi olduğunu merak edersiniz. Hayır, mermerden yapılmamıĢtır, ve evet, kuĢkusuz bir kalbi vardır. Sabırlı olun, bekleyen sonunda muradına erer. Bununla birlikte, gerçekten aĢık olduğuna karar verince de, büyük bir sadelikle duygularını size açıklayacaktır. 

AĢkı baĢka burçlarda olduğu gibi asla dalgalanmadan, sürekl i bir alevle yanacak ve yıllar geçtikçe harikulade bir güvenilirlikle sıcaklığını sürdürecektir. BaĢak aĢkının peri masalına benzeyen tek yanı, eğer gerçekten aĢıksa, gerçek eĢine sahip olmak için yıllarca beklemesi, ya da onu alıp aile ocağına getirmek için binlerce dağı aĢmayı göze almasıdır.Hafızası çok berraktır Bir BaĢak erkeği kadınları üzen küçük büyük tüm sorunlara karĢı istisnasız çok anlayıĢlı, düĢünceli ve müĢfiktir. Kristal kadar berrak bir hafızası vardır ve neden o kadar önem verdiğinize pek akıl erdiremese de, özel günleri herhalde unutmayacaktır. BaĢak erkekleri son derece sahiplenen kiĢiler olmalarına karĢın, öyle delice ateĢli bir kıskançlık göstermeyeceklerdir. Bu size önemsiz ince bir çizgi gibi gelir, ama önemlidir. BaĢaklar son derece sadıktır ve aile bağlarını koparmayı hiç istemezler. Ancak, hoĢgörüleri kötüye kullanılıp da sonunda bıçak kemiğe dayanınca, boĢanmak için mahkemeye baĢvurmakta bir an tereddüt etmezler. Evlilik bir kez bitmiĢse bitmiĢ demektir. 

Bir kez kararını veren BaĢak erkeği, yoluna devam eder, artık gözyaĢları dökmeniz, yalvarıp yakarmanız boĢunadır, kararından dönmez. BaĢak erkekleri kural olarak baba olmak için yanıp tutuĢmazlar.Onların kendilerine has egoları, ruhsal tatmin için çocuk sahibi olmak ihtiyacında değildir ve BaĢaklar küçük aile sahibi olmak isterler. Böyle olduğu halde çocuk sahibi olunca da BaĢak son derece çocuklarına düĢkün bir baba olur ve sorumluluklarını hiçbir zaman hafife almaz. Çocuklarının yeteneklerine geliĢtirmek ve onları kendi yüksek davranıĢ standartlarını aĢılamak için pekçok saatlerini severek harcayacaktır. Bir BaĢak baba zeka ve kültüre büyük önem verecek ve ahlak, nezaket ve iyi vatandaĢlık konularında çocuklarını titizlikle eğitecektir. BaĢak sağlığına biraz titizlik göstermenizi bek leyecektir; ama hasta olduğunuz zaman o da sizin baĢınızda bekleyecek ve size bakacaktır.Dikkatli ve sabırlıdır. Yeni bir iliĢkiye girip bir kadına yaklaĢması uzun zaman alır. Ama utangaçlığın dan kurtulup harekete geçerse, umulmadık yetenekler geliĢtirebilir. BaĢak erkeği flörtlerin üstadıdır. Bunu baĢarmak çok cazip olması gerekmez. Çünkü baĢka özellikleri var dır.Yağ çekmeyi, inanmadığı Ģeyleri söylemeyi beceremez. Genelde kadınları açıklığı, dürüstlüğü ve keskin zekâsıyla etkiler. BaĢak erkeği çevresine güven saçar ve "zayıf cins"i kendine çeker. Eğer birini elde etmeye uğraĢıyorsa, bunu klasik bir Ģekilde, çiçekler ve tatlılarla yapar. Bunun için bir çok babaya ideal bir damat olarak gözükür. Romantizm ve duygusallıklar ona göre değildir. 

AĢk saatinden önce bile iç çamaĢırlarıyla çoraplarını düzenli bir Ģekilde sandalyeye koyar.BaĢak erkeği, ciddi bir iliĢkiye olgun bir Ģekilde düĢünüp taĢınarak karar verir. Ama birine "evet" derse, ona hayat boyu sadık kalır. "Benliklerini bulmak" isteyen eĢitlikçi kadınlar için, biraz fazla bağlayıcıdır. EĢinin hayatını elinde tutmak, onu ve çocukları koruyup beslemek ister. Bunun için mesleki ilerleme Ģansından mahrum bırakılmamayı is ter. Mutfak parası ve hediyeler konusunda BaĢak erkeği cimrilik yapmaz. Ama yine de çok ekonomik düĢünür. Kutlama günlerinde kuru çiçek yerine, gül veya karanfil hediye eder. BaĢak burcunda doğan erkek; varlıklı da olsa, daima çalıĢsa da yine para ister. Onun servete saygısı büyüktür. Dolayısıyla zengin veya varlıklı kadınlar onun ilgisini çeker. Bu erkek aĢktan korkar. Bu konuda yenemediği bir çekingenliği vardır. Onunla evlenmek istiyorsanız önce dost olmalısınız.BaĢak burcunda doğan erkek ailesine düĢkündür. Ailesiyle dost olmaya çalıĢın. Dostlarına yakınlık gösterin. Onlardan hoĢlanmasanız da asla tenkide kalkıĢmayın. BaĢak burcu erkeği buna dayanamaz. Bir anda sertleĢebilir, kırıcı olabilir ve sizi üzebilir. Zaten o biraz da sözünü esirgemeyen bir tiptir. En olmayacak Ģeyi yüzünüze pat diye söyleyebilir.Çekineceğini, düĢünceli davranacağını da ummamalısınız. Bu tip, aklına geleni rahat rahat söyler.BaĢak burcu erkeği bilgiye, kibarlığa, zarafete, nezakete önem verir. Bunlar onun için para kadar değerlidir. Siz kültürlü, nazik zarif bir tipseniz. Hemen ilgilenmesi mümkündür. 

Yalnız konuĢurken sözlerinize çok dikkat etmelisiniz. Çünkü argo ve küfür onun tüylerini diken diken eder. Böyle Ģeyler kadınların ağzına yakıĢmaz. Her ne kadar kendisi arkadaĢlarının yanında rahatlıkla bu tarz da konuĢsa da sizin yanınızda bunların hiç birini yapmayacaktır.Her türlü bilgi onun ilgisini çeker. Sizinle sevdiği konuları uzun uzun konuĢup tartıĢmak ister. Onun için önemli olan seks, cazibe, güzellik değil, kafa, zeka, kültürdür.BaĢak burcu erkeği çok tutumludur. Bazen doğum anındaki yıldız etkileri BaĢak burcu erkeğini cömert yapabilir. Ama bu durum çok enderdir. BaĢak erkeği temizliğe çok düĢkündür. Bu konuda onunla baĢa çıkmak oldukça zordur. O her Ģeyin pırıl pırıl temiz olmasını ister. Giyimini beğense bile çok temiz olup olmadığınızı anlamak için sizi süzecektir. Parfüm seçiminde bile ağır kokuları değil, temizliği temsil eden çiçek kokularını tercih eder. Misafirliğe gittiğinde bile ev sahibinden çok evin düzeni ve temizliğiyle ilgilenecektir.BaĢak erkeği yiyeceklere dikkat etmesi Ģartıyla çok sıhhatlidir. Fakat onda her zaman bir hastalık korkusu vardır.Hatta bu korku ilerlerse o hastalık hastası olabilir. Midesi ağrısa ülser, hafifçe öksürse verem olduğunu zanneder utangaç ve çekingen tiplerin, duygularını geri planada atsalar yaĢadıkları aĢktan ''gen elde'' daha büyük zevk alırlar Basak'in gözleri ve bakislari çogunlukla sasirtici bir sekilde berraktir. Basak'larin yüzünde, sanki o gizli üzüntülerini inkar edercesine bir ruh temizligi ve sükunet ifadesi vardir. Aynada kendilerini incelemeyi severler.B asak'lar genelde minyon insanlardir. Ama adelelilerdir ve narin görünüslerinden umulmayacak kadar güçlüdürler.

Boy uzun vücut ince bacaklar ve kollar uzun eller uzun ince ve zarif,omuzlar dar ve düĢük ,basenler geniĢ olabilir,yüz küçük ve yuvarlak,saç göz v e ten rengi soluk renkler- toprak renkleri,saçlar düz, ayrık duran ön diĢler Kabuğun buğdaydan ayrıldığı alanlarda çalıĢır: EleĢtirmenlik ve ekonomistlik gibi. Ayrıntının önemli olduğu muhasebecilik, editörlük, bilgi iĢlemcilik, gibi iĢler ve tıp, özellikle diĢçilik. Pratik zekayı teknoloji gibi) veya el becerilerini gerektiren (tamircilikten masaja kadar) meslekler. Öğretmenler, uzmanlar, doğa bilimcileri. MaaĢlı çalıĢmayı yeğler. BaĢak burcu Toprak elementinden olmasına rağmen, DeğiĢkenliğin getirdiği katkılarla oldukça yüksek bir metabolizma hızına sahiptir.Sindirim sistemi özellikle de bağırsakları BaĢak‟ın en sorunlu olduğu vücut alanıdır.Dolayısıyla spazmları gidermek, sinir ve sindirim sistemlerini dengeye oturtmak için meditasyon ve egzersiz temel g ereksinimdir.Toprak olmasına rağmen BaĢak diğerlerine göre daha ince ve hatta ufak- tefek olmaya eğilimlidir.BaĢak‟ın rahatlaması kendini hafifletmesi, neredeyse doğumundan ölümüne kadar pek olası değildir.Üretken olmayı, kendini meĢgul etmeyi seven BaĢak y aptığı iĢlerden bir türlü tatmin olamadığı için sürekli stress içindedir.Ayrıca sağlığa, temizliğe, hijyene ve düzene verdiği önem de zaman zaman stress ve endiĢe boyutunun büyümesinde çok etkili olur.

BaĢak beslenmesine çok önem vermesi gereken burçların baĢında gelir.Mümkün olduğunca taze sebze ve meyveye yer verilen bir diyet BaĢak için idealdir.Aslında BaĢakların çoğu vejateryenliğe eğilimli olduğu için, etsiz bir rejim BaĢak için hiç de zor değildir.Ancak demir eksikliğine çok eğilimli olan BaĢak‟ın bu konuda da tedbirli olması gerekir.Çok iyi organize olabilen BaĢak, kilo vermeye karar verdiği andan itibaren uygulamaya döker.BaĢak aĢırı uçlarda gidip gelmeye yatkın olduğu için kilo vermeye karar verdiği zaman, kendini tamamen cendereye sokabilir.Ya da aĢırı egzersiz yaparak, fiziksel ciddi problemlere neden olabilir.En uygun sporlar, bisiklet, yürüyüĢ ve yer jimnastiğidir.Otlardan, baharatlardan hazırlanan ilaçlar, yiyecekler ve içecekler BaĢak için son derece uygundur.Pitoterapi olarak da bilinen bu yöntem BaĢak‟ın hem günlük sağlığını korumasına yardımcı olur, hem de kilo vermek için yaptığı rejimlerde destekleyicidir.Kalori saymak, yediklerinin içerdiği vitaminleri, proteini hatta eser elementleri bile hesaplamak, BaĢak için son derece zevklidir.Dolayısıyla vermek istediği kiloya uygun bir kalorimetre rejimi uygulayan BaĢak, istediği fiziksel görünüme, istediği sürede muhakkak ulaĢır. 

 1. DEKANAT (24 Ağustos - 3 Eylül) Tam bir BaĢak, Merkür hâkimiyeti baskındır.DoğuĢtan hekim ya da hemĢiredirler.Estetik anlayıĢ geliĢmiĢ, zarif insanlardır. Entelektüel seviyeleri yüksek olur. Temizliğe hastalık derecesinde düĢkün olabilirler.mantıklı, yapıcı, sorumluluk duygusu yüksek düĢünürlere iĢaret eder. BaĢladıkları iĢi bitiren tiplerdir. Çok aktif hayalgüçlerine karĢın, fazlasıyla pratik ve etkin olabilirler. Gelenekleri takip ettirmek isterler ancak cesurdurlar da. Duyguları güçlü bir kontrol altındadır, sessiz ancak çekici bir kiĢilikleri vardır. Olumsuz yönde ise, bu dönemde doğanlar baĢkalarına karĢı tolerans göstermeyen, aĢırı eleĢtirel, küçük detaylar üzerinde büyük zaman kaybeden, kendi alıĢkanlıklarına fanatik biçimde bağlı olabilirler. Eğer uyum, tolerans ve bir seyahat duygusu geliĢtirirlerse, bu yönlerini daha iyi dengeleyebileceklerdir.

2. DEKANAT (4 Eyl ül - 13 Eylül) BaĢak özellikleri Oğlak‟ın kararlılığı ile birleĢerek yıkılmaz bir kaleyi oluĢturur. Merkür, Satürn ile iyice eleĢtirici ve katı ama radikal bir yapıya dönüĢür.Tam anlamıyla organizasyon dâhisidirler. Matematik, fizik gibi belli bir sisteme d ayalı konularda çok baĢarılı olurlar. Geleneklere fazlasıyla bağlıdırlar; hatta değiĢmesi gerekenlere bile sımsıkı sarılırlar. Satürn etkisi ile çok inatçı olabilirler.yaratıcı, hayal gücüne sahip, kiĢisel çekicilikleri yüksek, hassas ancak kurnaz ve baĢkalarının ihtiyaç ve arzularını kolayca anlayabilen niteliktedirler. Oldukça duygusal, güven veren ve etkileyici bir kiĢiliğe sahiptirler. Ancak bir yandan da kendilerini zevklere aĢırı biçimde kaptırabilirler. Bu dönemde doğanlar Venüs‟ün olumsuz özellikleri olan tembellik, zevklere düĢkün ve harekete geçmekte zorlanan bazı yönler gösterebilirler. Bu yönleri ile, sadece sezgilerini kullanıp, hemen sonuca varmak isteyebilirler ya da baĢkalarını kullanmaya kalkıĢabilirler. Eğer kendilerini dengeye sokacak bir iç disiplin yaratırlarsa çok daha rahat edeceklerdir. 

3. DEKANAT (14 Eylül - 23 Eylül) BaĢak özellikleri Boğa‟nın sanatçı yönüyle harmanlanır. Venüs, Merkür‟e güzellikler katarak, konuĢma yetisini melodikleĢtirme yönüyle değiĢtirir.Diğer BaĢak tiplerine göre Venüs hakimiyetinden dolayı, daha dıĢa dönük olurlar. Modayla ilgilenir, zarafet ve iĢlevselliği bir araya getirebilirler. Sesleri güzel olur. Biraz tembel olma ihtimalleri vardır.Objektif ve dıĢadönüktürler. Keskin, analitik bir zekaları vardır. Beceri kli ve hayatlarına sağlam bir temel oluĢturan, güven ve düzene önem veren yönleri ile sivrilebilirler. Ancak olumsuz yönde, bu dönemde doğanların aĢırı materyalist, bencil ve herĢeyi kendi hırsları yönünde tasarlayan fazla hesapçı bir bakıĢ açıları da olabilir. Bu yönleri ile acımasız, zalim, aĢırı eleĢtirel ve kaba davranabilirler. Hatta bu yönleri ile baĢkalarının da mutluluğunu yok edebilirler. Eğer hayatın pratik yönlerine aĢırı odaklanmazlarsa, daha olumlu bir hayat izleyebileceklerdir. EndiĢelerden uzak durmaları gerekir. 

 BaĢak - Yükselen Koç Soğukkanlı ve dayanıklı olurlar. TartıĢmalardan hoĢlanırlar. Aktif zekaları sayesinde eğitim ve iĢ hayatlarında baĢarılı olabilirler. Kırıcı sözler söylemekten çekinmezler. Hareketli ve sportmendirler. Kolay kolay üzülmezler. Duygusal değildirler. kiĢilikte detaylara karĢı büyük bir sabır, çalıĢkanlık ve üretkenlik gibi özelliklerin görülmesine neden olur. BaĢak - Koç insanları temizliğe, düzene ve yaĢamlarında organize olmaya önem verirler. Duyguların ve düĢüncelerin hizmet ve yardım yoluyla ifade edilmesi de belirgin karakteristikler arasındadır. Yükselen Burcu Koç olan BaĢak oldukça kendine güvenli ve fikirlerini ortaya koymaktan çekinmeyen, rasyonel bir yapıya sahiptir. Açıklığı insan iliĢkilerinin kimi zaman zed elenmesine de neden olabilir. BaĢak - Koç un parlak zekası, analitik yaklaĢımları, ataklığı ve giriĢimci tavırları mesleki yaĢamda kolayca baĢarılı olmasını sağlar. Yükselen Koç un iliĢkilerde dominant ve duyguları daha geri planda bırakan, mantıklı yaklaĢımları vardır. Çabukça sonuca ulaĢmak ve boĢuna enerji sarf etmemek isteği, karĢısındakiler tarafından anlaĢılamayabilir. 

 BaĢak - Yükselen Boğa Gerçekçi ve maddi olurlar. ÇalıĢmaktan büyük zevk alırlar. Birden fazla iĢte çalıĢabilirler. Duygusal olmamakla b eraber sık sevgili değiĢtirirler. Evlendikleri zaman sadık olurlar. Ġyi bir gazeteci veya yazar olabilirler. çocuklarına çok düĢkün, akıllı riskler alabilen, özellikle sahne sanatlarına karĢı yetenekli bir kiĢiliğin ortaya çıkmasında büyük role sahiptir. BaĢak - Boğa insanı, eğlence hayatını ve toplumsal faaliyetleri de sever. Yöneticilik ve organizasyon yetenekleri son derece kuvvetlidir. Yükselen Burcu Boğa olan BaĢak, çok üretken, tutarlı ve sağlam karakterli bir insandır. Maddi değerlere verdiği önem, yaĢamının tüm alanlarında görülür. BaĢak - Boğa çalıĢkanlığı, kararlılığı, sabrı ve adaptasyon yeteneğiyle iĢ yaĢamında kolayca baĢarılı olur. YaĢamda endiĢelerinin dinmesi için mutlaka materyal zenginlik edinmesi gereklidir. Yükselen Boğa nın iliĢkilerde çok duygusal, cinselliği de dolu dolu yaĢayan, kıskanç bir tarzı vardır. Genellikle kalıcı ve tek eĢli birliktelikler yaĢamayı, sahip olduğu her Ģeyi karĢılıklı paylaĢmayı ister. BaĢak - Yükselen Ġkizler Zeki ve neĢeli olurlar. Becerikli ve kurnaz olmaları sayesinde iĢ hayatında baĢarı gösterirler. Fazla detaycı olma ihtimalleri vardır. Çapkın yaradılıĢlı olmalarına karĢın çok fazla sevgili değiĢtirmezler. Çok sık seyahat ederler. Geveze denecek kadar çok konuĢurlar. kiĢiliğin meraklı, kolayca iletiĢim kurabilen, çabuk öğrenen bir yapılanma içinde olmasına neden olur. BaĢak - Yengeç insanının yazmaya, duygularını ve düĢüncelerini rahatça ifade edebilmeye karĢı oldukça kuvvetli bir yeteneği vardır. KardeĢler ve yakın çevre, kiĢisel geliĢiminde önemli bir role sahiptir. Yükselen Burcu Yengeç olan BaĢak ın utangaç, kendini sürekli eleĢtiren ve duygusallıkla mantık arasında bocalayan bir yapısı vardır. Güvenemediği insanlarla birarada olmayı asla istemez. BaĢak - Yengeç bedensel sağlığına ve beslenmesine çok önem verir. ĠliĢkilerde kalıcılık ve sadakat ön plandadır. Yükselen Yengeç, hem kendisine hem de karĢısındaki insana güvenemediğinden, kendisi için çok önemli olmasına rağmen bir aile kurmaktan bile vazgeçebilir. Meslek yaĢamında ön planda olmayacağı, servis ve dest ek veren pozisyonlar idealdir. BaĢak - Yükselen Yengeç Çocuksu olurlar. Her yaĢta gençlerle arkadaĢlık ederler. Çevrelerinde çok insan olur. Hayal güçleri zengindir. Bu yüzden iyi yazar olabilirler. Birden fazla çocukları olabilir. Onlarla iyi anlaĢırlar. Eğitim hayatları çocukluk ve ilk gençlik dönemlerinde baĢarılıdır. Yükselen Burcu Ġkizler olan BaĢak ın, geliĢkin adaptasyon yeteneği, esnekliği, entellektüel gücü ve parlak zekası toplumsal yaĢamda aranılan ve sevilen bir insan olmasını sağlar. Girdiği he r ortamda kolayca iletiĢim kurarak, pek çok dost edinir. BaĢak - Ġkizler in mesleki yaĢamda ticaret, medya ve akademik alanda baĢarılı olma Ģansı yüksektir. DeğiĢiklik ihtiyacının yoğunluğu, kalıcı iliĢkiler oluĢturmakta zorlanmasına neden olur. Yükselen Ġki zler partnerinde mutlaka kendini yenileyebilme, mental alanda parlaklık, espri yeteneği arar. 

Zihinsel enerjisini kanalize edebileceği bir alan bulamadığı takdirde, sinir sisteminin yıpranması ve psikosomatik hastalıklar kaçınılmazdır BaĢak - Yükselen Aslan GösteriĢli ve çekici olurlar. Çok zeki olmalarına karĢın bunu gizlerler. AĢk hayatları maceralar ile doludur. ĠĢ hayatlarında baĢarılı olurlar. Eğitim hayatları baĢarılı olur. Kendileri de çok iyi eğitmen olabilirler. Maddi yaĢamları düzenlidir. somut ko nularla ilgilenmeyi seven, yaĢamını devam ettirebilmek için kaynak yaratmakta usta olan bir kiĢiliğin ortaya çıkmasında etkilidir. Özellikle finansal konularda ve maddeye Ģekil vermek alanında BaĢak - Aslan insanı oldukça yeteneklidir. Yükselen Burcu Aslan olan BaĢak üstlendiği sorumlulukları her zaman dikkat çeken bir tarzda, ama muhakkak yerine getirir. Doğruluğundan emin olduğu düĢüncelerinde esneklik göstermesi mümkün değildir. BaĢak - Aslan dıĢ görünüĢüne önem vererek, toplumun onaylayacağı bir tarz içinde olmayı tercih eder. Yükselen Aslan ın iliĢkilerinde romantik, ama ben - merkezcil bir tavrı vardır. Sosyal yaĢama ve ikili iliĢkilere düĢkün olmasına rağmen, mükmmeliyetçi tavrı, azla yetinmenize neden olur. BaĢak - Yükselen BaĢak Fazla zeki olurlar. Faka t zekalarını pratik hayatta kullanmakta zorluk çekerler. HerĢeyi mantıkları ile halletmeye çalıĢırlar ama mantıksız davranıĢlarda da bulunabilirler. Kendilerini yazılı olarak daha iyi ifade ederler. ÇalıĢkan ve azimlidirler. KiĢiliği belirleyen bu her iki temel ögenin de aynı olması, BaĢak karakteristiklerinin kiĢilikte çok ciddi anlamda görülmesinde etkilidir. Zaman zaman ben - merkezcilik ve egoizm negatif özellikler olarak kendini gösterir. Yükselen Burcu da BaĢak olan BaĢak, çok çalıĢkan, öğrenmeye ve öğ rendiklerini aktarmaya yetenekli bir yapıya sahiptir. Sağlık ve hijyen konusunda hiç ödün vermek istemez. Analitik bir zeka, geliĢkin adaptasyon yeteneği, BaĢak - BaĢak ın zorlu iĢlerden bile mükemmel bir performansla çıkmasına neden olur. Utangaçlığını yendiği ve iĢten biraz baĢını kaldırdığı zaman, kendisini geliĢtirecek ve mutlu edecek iliĢkiler yaĢama Ģansı çok yüksektir. 

Ancak Yükselen BaĢak için topluma açılmak ve aradığı ciddi iliĢkiyi bulmak biraz zaman alabilir. BaĢak - Yükselen Terazi HoĢ ve alımlı olurlar. Ġyi giyinirler. Duygusaldırlar ve bunu gizlemezler. Ġnsanların iyiliği için çabalarlar. Bazen istemeden karĢılarındaki kiĢileri kırabilirler. Biraz tembel olmalarına karĢın çalıĢtıkları zaman iyi bir performans çıkartırlar. kiĢiliğe derin bir duygusallık, insan sevgisi, kuvvetli sezgiler gibi özelliklerin eklenmesinde önemli role sahiptir. BaĢak - Terazi için uyku bedensel ve ruhsal sağlığın en önemli gereksinimidir. Yükselen Burcu Terazi olan BaĢak, kendi kendine yeten, pek çok yeteneği olan, entellektüel yanı çok geliĢkin bir yapıya sahiptir. Meslek yaĢamında iĢbirliği gerektiren, takım çalıĢmalarında baĢarı Ģansı çok yüksektir. BaĢak - Terazi nin romantik ve duygusal yaklaĢımları, karĢındaki insana verdiği değeri göstermekten çekinmemesi, aĢk hayatında baĢarılı olmasına nedendir. Yükselen Terazi mükemmele olan düĢkünlüğüyle hem kendisinin hem de partnerinin çok iyi giyinmesini ister. BaĢak - Yükselen Akrep Bu konumda doğanlar son derece meraklı olurlar. Bu yüzden birden fazla konuda eğitim görebilirl er. Akademik kariyer yapabilirler. Bıkıp usanmadan çalıĢabilirler. Özel iliĢkilerinde zorluk çekerler. 

Çünkü karĢılarındaki kiĢilerin neredeyse akıllarından geçenleri okurlar. kiĢiliğe idealizm, hümanizma, özgünlük ve arkadaĢ sevgisi gibi özelliklerin ekle nmesinde etkilidir. Ġdealler uğruna, büyük çaplı organizasyonların içinde çalıĢmak ve insanlığa hizmet etmek oldukça önemlidir. Yükselen Burcu Akrep olan BaĢak ın düĢünceleri ve duyguları arasında çok kuvvetli bir alıĢ - veriĢ vardır. AraĢtırmacı ve meraklı bir insan olması, eğitim ya da bilim alanında büyük baĢarılar getirir. BaĢak - Akrep insanı kararlı ve ne istediğini bilen davranıĢlarıyla, çalıĢkanlık ve üretkenliğiyle hedeflerine mutlaka ulaĢır. Yükselen Akrep in iliĢkilerinde cinsellik ve bedensel hazlar ön planda olabilir. Ancak sadece cinselliğe dayanan bir birliktelikten çok, yaĢamı paylaĢabileceği ve geliĢmeye açık bir beraberliği tercih eder. BaĢak - Yükselen Yay Çabuk sıkılırlar. HiçbirĢeye uzun süre konsantre olamazlar. Oldukları zaman ise mucizel er yaratabilirler. Patavatsızlıkları yüzünden çok derin dostluklar kuramazlar. Buna karĢın çok arkadaĢları olur. Yabancı dilleri çok iyi konuĢurlar. Bol seyahat ederler. kiĢilikte kararlılık ve konsantrasyon görülmesinde etkilidir. Meslek ve kariyer yaĢantısı, toplumsal hayat ve statü son derece önemli hayat alanlarıdır. Toplumsal seviyede söz sahibi olmak, otorite ve inisiyatif kullanabilmek kiĢisel bütünleĢmede önemli bir role sahiptir. Yükselen Burcu Yay olan BaĢak ın heyecan ve romantizm arayıĢı, aslında kendisine hiç uygun olmayan Ģeyleri yapmasına bile neden olabilir. Sıcakkanlı, oldukça açık yürekli ve zeki bir insandır. BaĢak - Yay ın meslek yaĢamında yükselmesi için mutlaka sevdiği bir iĢi yapması gereklidir. Yükselen Yay için sosyal hayat ve toplumsal imajı oldukça önemli bir yere sahiptir. ĠliĢkilerinde hareket, yaĢama bağlılık ve mental uyaranlar arar. Aradığı partner mutlaka konuĢabileceği, fikir alıĢ - veriĢinde bulunabileceği birisi olmalıdır.

 BaĢak - Yükselen Oğlak Çekingen ve mesafeli olurlar. YaĢamın gerçekleri dıĢında pek birĢey onları ilgilendirmez. Zorluklar karĢısında kolay kolay yıkılmazlar. Duygusal yaĢamlarında arkadaĢlığı ön planda tutarlar. Sadık ama biraz soğuk olma ihtimalleri vardır. dıĢ kültürlere karĢı merak, maceraseverlik, özgürlük tutkusu ve akademik yetenek gibi özelliklerin kiĢisel özellikler arasında görülmesinde önemli bir role sahiptir. Felsefeye ve farklı inançlara karĢı merak da BaĢak - Oğlak insanlarında çok sık görülür. Yükselen Burcu Oğlak olan BaĢak oldukça ciddi ve mesleki hayatını en ön planda tutan bir yapıya sahiptir. Amaçları ve idealleri her Ģeyden önemlidir. Çok çalıĢkan hatta iĢkolik olarak nitelendirilebilen yapısının altında, güçlü bir espri yeteneği ve hayat felsefesi vardır. BaĢak - Oğlak toplumsal alanda oto ritesin kullanmak arzusunun uzantısı olarak, kendine de gelenekçi bir aile oluĢturmak ister. EĢinin kendisini destekleyecek, aynı özelliklere sahip, akıllı bir insan olmasını bekler. Gelgeç iliĢkilerle vakit kaybetmek istemediği için, genellikle tek eĢliliği tercih eder. BaĢak - Yükselen Kova Akıllı ve ilginç bir yapıları vardır. Bilime, teknolojiye ilgileri çoktur. Yaratıcılık gerektiren iĢlerde çalıĢmayı severler. Özgürlüklerine düĢkün olurlar. Sevdikleri konularda baĢarılı, sevmediklerinde ise tam bir ba Ģarısızlık örneği olurlar. ortak finansal kaynakları yönetmekte ve yaratmakta büyük bir yeteneğin kiĢilikte görülmesine neden olur. Gizemli konulara merak, bilinmeyene duyulan ilgi, sıradıĢı bir insanın ortaya çıkmasında etkilidir. BaĢak - Kova insanının cinsel duyguları ve bedensel paylaĢımlardaki yeteneği de da son derece kuvvetlidir. 

Yükselen Burcu Kova olan BaĢak zaman zaman duygular ağır basmasa, tamamıyla yanlız ve bireysel bir yaĢam sürdürmeyi tercih edebilir. Entellektüel faaliyetleri o kadar yoğundur ki, tamamıyla kendi kendine yetmesine nedendir. BaĢak - Kova nın, kendini ilgi alanlarından uzaklaĢtırmayacak, maksimum seviyede özgürlük tanıyan iliĢkileri tercih etmesi bu yüzdendir. Meslek yaĢamında zaman zaman hiyerarĢi içinde zorlanması olasıdır. Ancak kendine karĢı sorumlulukları, ani kararlardan korunmasında önemli role sahiptir. BaĢak - Yükselen Balık Ġç dünyalarında huzursuz olmalarına karĢın dıĢarıya yansıttıkları yüzleri son derece sakindir. Fazlası ile kuruntulu ve ürkek olurlar. 

Gündelik yaĢantılarına güçlükle adapte olurlar. Yardımsever ve fedakardırlar. Yükselen Burcu Balık olan BaĢak ın hem sezgileri hem de mental yetenekleri oldukça geliĢkindir. Evrenden çok büyük bir pay almıĢ bir insan olarak tanımlanabilir. BaĢak - Balık ın yaĢamında insanl ara hizmet etmek, duygularını ve düĢüncelerini bu Ģekilde ifade etmek temel özellikleridir. Yükselen Balık ikili iliĢkilere çok önem verir ve kendini tamamlayacak bir partner arar. Ancak eĢinin de kendisi kadar, duygulu, insanlarla iyi iliĢkiler kurabilen ve sevilen bir insan olmasını ister. Yükselen Balık meslek yaĢamında sağlıkla ilgili endiĢelerini kontrol altına alabildiği takdirde, çok baĢarılı olma Ģansına sahiptir. BaĢakta GüneĢ - Merkür hızlı kavrayıĢa sahip ama aklı sürekli bi yerlere takılan biridir analiz yeteneği kuvvetlidir ama takıntıları ve saplantıları vardır mizahi yönü güçlüdür

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...