19 Eylül 2015

Ölümden sonra kopya hayat

Ölümden sonra kopya hayat

İnsanların kopyalanarak tekrar hayata döndürülebileceğini düşünen Japonlar, ölmeden önce DNA kodlarını çıkartıp mezara koyduruyor

SERHAT AYAN

       İnsan vücudunun genetik haritasının tamamlanması birçok ilginç değişikliği de beraberinde getirdi. Kendinden sonraki kuşakları düşünen Japonlar, ölmeden önce DNA kodlarını çıkartırıp mezarlarına konması için çalışmalar başlattı. Bu kodların mezarda saklanmasının bir anlamda “ölümden sonra hayat" olarak tanımlanabileceğini belirten uzmanlar, ilerde ölülerin DNA şifrelerinden yola çıkarak insanların kopyalanabileceğini ve tekrar hayata döndürülebileceğini iddia etti. 


       Masrafı 130 milyon
       DNA kodları, özellikle son bulgulardan sonra oldukça önem kazandı. Bir ailenin genetik açıdan şifresinin çözülmesi, gelecek nesillerin hastalığa yakalanmaması, ya da yakalanması muhtemel hastalıklara önlem alınması için çok büyük önem taşıyor.Uygulamanın bir diğer sebebi ise, Japonya’da ölülerin yakılmasının dinen mecburi olmasından kaynaklanıyor. İşlemden sonra DNA şifrelerinin büyük bir bölümünün kaybolduğu bunu önlemenin tek yolunun ise, bu kodların özel tabletler üstüne yazılarak mezarda saklanması olarak gösterildi. 
       DNA kodlarının saklanması ve yeniden hayata dönme umudu için şu anda verilen ücret sadece 200 dolar, yaklaşık 130 milyon lira.

Başağrısı çeşitleri...

       ABD’nin Cincinnati eyaletinde 18 yaşın altındaki 200 çocuk üzerinde yapılan bir araştırmada, küçükleri etkileyen başağrısının yetişkinlerin çektiği baş ağrısından farklı olduğu ortaya çıktı. Uluslararası çapta çocuk başağrısını karakterize eden niteliklerin yeniden sınıflandırılması gerektiğini vurgulayan uzmanlara göre, çocuklarda başağrısı genelde çift taraflı seyrediyor ve büyüklere oranla daha kısa sürüyor. Nörologlar, 72 saati aşan ağrı ataklarının 15 yaşın üzerindeki çocuklarda gözlendiğine dikkat çekti.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...