06 Mayıs 2015

Sayeret Matkal (İbranice: סיירת מטכ"ל , çeviri: Genelkurmay Keşif Birimi)






Sayeret Matkal


Sayeret Matkal (İbranice:  סיירת מטכ"ל , çeviri: Genelkurmay Keşif Birimi) İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) elit bir özel kuvvetler birimi Ana rolleri birim terörle mücadele, derin keşif ve istihbarat toplama, ama vardır. İlk ve düşman hatlarının gerisinde stratejik istihbarat elde etmek için kullanılan en önemli bir alan istihbarat toplama ünitesi. Sayeret Matkal ünitesi İngiliz SAS modellenmiş. İsrailli sınırları dışında rehine kurtarma misyonları da sorumludur ve örgütsel Askeri Müdürlüğü'ne rapor İstihbarat. Onun IDF takma basitçe  "Unit" cihazın sloganıdır.  "Kazanır Dares Kim."



Çalışma (Shomron) Entebbe

Ünite en iyisi saldırı eleman komutanı, Yonatan Netanyahu ve üç rehine kaybetme, FKÖ teröristler tarafından kaçırılan ve Uganda uçakla 100'den fazla havayolu Air France yolcu kurtarıldı hangi sıklıkla Operasyonu Entebbe Operasyonu olarak bilinen Thunderbolt, tanınır.

Tarih

Sayeret Matkal ilk komutanı olarak görev Avraham Arnan (né Herling) yeşiva öğrencisi ve Palmach savaşçı eski tarafından 1957 yılında kuruldu. Başlangıçta Aman Ünitesi 157 parçasıydı, ancak İngiliz Özel Hava Servisi sonra modellenmiştir Genelkurmay'ın elit özel harekat gücü olarak bir yıl sonra bağımsız faaliyet göstermeye başladı. Birimin üyeleri arıyor ve bir Arap gibi düşünme ince noktaları üzerinde Bedevi izci tarafından eğitilmiştir. İSK'nin ilk helikopter filosu operasyonel ve iki izin Sayeret Matkal arasındaki yakın işbirliği uzun süre dağıtmak için ve daha önce herhangi bir birim daha Arap toprakları içinde derin olduktan sonra Sayeret Matkal da bir yıl kuruldu.

1959 yılında, Ehud Barak adında bir draftee Sayeret Matkal kabul edildi. Daha sonra İsrail'in en süslü asker olma Birim 101 komando Lt. Meir Har-Zion başardı. Sayeret Matkal ile iken, Ehud Barak 1972 yılında Operasyonu izotopunun (uçak rehine kurtarma) lider ve Lübnan'a 1973 İsrail baskını lideri de dahil olmak üzere, birçok operasyonlara katıldı. Daha sonra 1991 yılında Genelkurmay Başkanı IDF olmak ve İsrail'in 10. Başbakanı oldu 1999 Ehud Barak'ın 1995 yılında görev yaptığı bitiminden sonra emekli askerlik kariyerinde ilerledi.

Çok gizli bir birimin rağmen, Sayeret Matkal IDF üzerinde muazzam bir etkisi vardı. Onlar İsrail helikopter sızma teknikleri orijinal geliştiriciler vardı. Buna ek olarak, Uzi onların yoğun kullanımı olan küçük çerçeve korurken artan doğruluk için bir katlanabilir stok ile bir Uzi üretmek için İsrail Askeri Sanayi ikna etmek, onları götürdü.

Sayeret Matkal 1972 (Çalışma İzotop) 'de Kara Eylül teröristler tarafından düzenlenen bir Boeing 707 fırtınası ve Gazze Şeridi'ndeki otobüs korsanları bir kuvvet öldürülmesi de dahil olmak üzere, pek çok anti ve terörle mücadele operasyonlarında katıldı. Onlar muhtemelen en iyi Uganda Entebbe Havaalanı'na (Operation Thunderbolt) 106 yolcu 1976 kurtarma eylemleri için bilinir. Son birkaç operasyonları ile bağlayarak söylentiler olmuştur (Operation Orchard bakınız) ancak bu IDF tarafından teyit olmamıştı.

İşe Alım ve Eğitim

Cihaz ilk yıllarında üst gizli tutuldu. Fighters ve komutanlar seçici kişisel tanıdıkları ve mevcut üyelerin aile üyeleri (aynı zamanda, örneğin birimin görev her üç Netanyahu kardeşler) dayalı, el-aldı.

1970'lerden bu yana, hala ketum ise, ünite gönüllü askerler açıldı. Yılda iki kez birkaç uykusuz gün süren potansiyel acemi bir bildiği yorucu bir seçim kampı (Gibbush) tutar. askerler sürekli doktorlar ve psikologlar tarafından izlenmektedir. Geçen değerlendirme işaretleri ile sonuna kadar bunu yapanlar kabul edilmektedir.

1990'lı yıllarda, bu seçim kampı uygulaması diğer IDF özel kuvvetleri (Sayeret) tarafından tutuklanmıştı. Eski IDF Genelkurmay Başkanı Dan Halutz aşırı hevesli gençler tarafından işe yanık-çıkışları ve tıbbi yaralanmaları önlemek için tüm bu kampları birleştirmeye planladı.

Ünitesine kabul kere, ağır küçük silahlarla vurgu, dövüş sanatları, navigasyon, kamuflaj, keşif ve düşman hatlarının gerisinde hayatta kalmak için önemli olan diğer becerileri ile 20 ay boyunca tren acemi. Onlar da kendi kırmızı bere almak için 120 kilometre Bere Mart tamamlamanız gerekir. Eğitim rejimi aşağıdakilerden oluşur:

* Paratroopers temel eğitim üssü düzenlenen temel piyade eğitimi, dört ay; düzenli Paraşütçüler temel eğitim rutin bir parçasıdır.

* İki ay birim içinde gelişmiş piyade eğitimi.

* IDF Paraşüt Okulu kursu paraşütle atlama Üç hafta.

* Daha fazla iç ünite BT eğitimi takiben IDF Karşı Mücadele Harp Okulu, Beş hafta karşı terör (BT) kursu.

* Eğitimin kalan uzun menzilli keşif devriye eğitimi için adanmış ve özellikle biriminde büyük öneme sahip olan navigasyon / Oryantiring, etmektir. Oryantiring eğitimi çoğu IDF her diğer biriminde olduğu gibi, güvenlik nedeniyle çift olarak yapılırken, Sayeret Matkal uzun menzilli yalnız navigasyon egzersizleri yürüten IDF elit birimleri avuç biridir.

Sayeret Matkal kendi insignia olmasına rağmen, bunun nedeni onun gizli doğası da asker kamu giymek için izin verilmez IDF birkaç birimleri biridir.

Kayda değer (eski) Sayeret Matkal rakamları

Bir-çok gizli ve nispeten küçük ordu birimi olmasına rağmen, eski Sayeret Matkal gazileri ordu ve kamu hizmeti üzerinde orantısız bir etkiye sahiptir. Bu kısmen titiz tarama ve eğitim sadece en yetenekli ve motive İsrailli gençler savaşçıları olarak birim tarafından kabul edilmesini sağlar olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Off-duty ise Savoy Operasyonu eylem öldürüldü IDF Paratroopers Tugayı eski başkanı, Birim Komutanı - 1. Uzi Yairi.

2. Nechemiah Cohen - Birim en ve (Barak) ile İSK'nin en süslü asker. Eylem öldürüldü. Beit Nechemiah "Birimi" tarafından onun anısına inşa edilmiştir.

3. Ehud Barak - birim komutanı Stanford mezunu, daha sonra Genelkurmay Başkanı IDF ve İsrail Başbakanı

4. Benjamin Netanyahu, - ünite takım lideri, MIT mezunu, daha sonra İsrail Başbakanı

5. Yonatan Netanyahu - birim komutanı Operasyonu Thunderbolt (Entebbe, Uganda) hayatını kaybetti. Benjamin Netanyahu'nun ağabeyi.

6. Şaul Mofaz - birim komutan yardımcısı, daha sonra Genelkurmay Başkanı IDF ve İsrail Savunma Bakanı.

7. Moshe Yaalon - birim komutanı Kurmay sonra IDF Başkanı

8. Danny Yatom - birim komutan yardımcısı, daha sonra Genel Mossad başkanı ve Knesset üyesi

9. Avi Dichter - birim avcı, (aka Şin Bet Şabak) İsrail'in Genel Güvenlik Servisi sonraki başkanı, iç güvenlik bakanı daha sonra

10. Daniel M. Lewin - 11 Eylül saldırılarının sırasında American Airlines Flight 11 gemiye öldürüldü Akamai Technologies, kurucularından.

Daha sonra ordu generalleri ve Knesset üyesi oldu Birkaç diğer birim gazileri

İsrail'in eski Tümgeneral ve eski Başbakan Ariel Şaron da Sayeret Matkal hizmet Oldukça sık rastlanan önyargı vardır. (Bir Binbaşı iken) birçok kişi Sayeret Matkal örgütsel ebeveyn olduğunu hissediyorum ki, 1953 yılında İSK'nin ilk özel kuvvetler birimi (Unit 101) oluşturmak ve komuta O yaptı. Birim 101 1954 yılında paraşütçüler Tugayı ile birleştirildi Ancak, Şaron tugay komutanı oldu ve Sayeret Matkal servis asla.

Bilinen Operasyonlar

Not: Son zamanlarda İsrail ordusunun bu birimin varlığını inkar resmi bir politikası vardı kadar. Operasyon genellikle "elit paraşütçüler" atfedilmiştir. Sayeret Matkal işlemleri hala bu gün gizli tutulur. Ancak, cesur operasyonlarda ünitenin başarılar, yakında İsrail toplumunda çok alenen bilinen bir sır oldu.

1968 - Çalışma Şok - (ortaklaşa İsrail Hava Kuvvetleri ile) Mısır santral ve Nil köprü Sabotaj

1968 - Çalışma Hediye - Beyrut Uluslararası Havaalanı'na, Lübnan'da 14 Arap airliners Sabotaj

1969 - Operasyon Orchard 22 Orchard 37 - yüksek gerilim telleri üzerinde saldırılar ve Mısır'da bir kontrol anteni

1969 - Çalışma Bulmuş 6 - müstahkem Green Island, (ortaklaşa Şayetet 13) ile Mısır Assault

1969 - Çalışma Horoz 53 - (ortaklaşa İsrail Hava Kuvvetleri) ile bütün Mısır radar kurulumunu El Konulması

1970 - Çalışma Rodos - müstahkem Shadwan Adası, (ortaklaşa Şayetet 13) ile Mısır Assault

1972 - Çalışma İzotop - Tel Aviv Sabena Flight 572 kaçırma foiling, İsrail (rehineler kurtarma)

1972 - Çalışma Sandık 3 - Kaçırma 5 Suriyeli istihbarat görevlileri

1973 - Gençlik Operasyonu Bahar - (ortaklaşa Şayetet 13) ile Beyrut, Lübnan Kara Eylül terör liderlerini öldürmek

1973 - Yom Kippur Savaşı: (ortaklaşa Golani Tugayı ile birlikte) Suriye komando Mount Hermon Recapture; Mısır ve Suriye'deki derin yasaklama pusu

1974 - Ma'alot katliamı - Okul rehineler kurtarma

1975 - Savoy Operasyonu - otel rehineler kurtarma

1976 - Entebbe Operasyonu - Entebbe Air France uçağı kaçırma foiling, Uganda (rehineler kurtarma)

1978 - Sahil Yolu Katliamı - otobüs rehineler kurtarma

1980 - Misgav Am - Kibbutz rehineler kurtarma

1984 - Kav 300 mesele - Otobüs rehine kurtarma, kriz Şabak adlı yıllar bakın

1988 - Tunus Raid - Ebu Cihad suikast, Tunus, Tunus (kabul edilmemiş)

1989 - Şeyh Abdul-Karim Obeid adam kaçırma, Lübnan (Ron Arad bakınız)

1994 - Mustafa Dirani kaçırılması, Lübnan (Ron Arad bakınız)

1994 - Nachshon Waxman - Folyolu rehine kurtarma

2006 - İkinci Lübnan Savaşı: Çalışma Sharp ve Smooth - (ortaklaşa Shaldag Birimi) bozabilir silah kaçakçılığı

2007 - öncesinde Operasyonu Orchard, Suriyeli nükleer reaktörün bombalanmasıyla Suriye'de toprak örnekleri toplanıyor. [1]

Ayrıca Genelkurmay Keşif birimi olarak bilinen Sayeret Mat'kal, terörizme karşı İsrail'in savaş tartışırken çoğu insan başvuruyorsunuz birimdir. Bu üniteden Operatives led veya günümüze kadar 1957 İsrail adına yapılan, hemen hemen her önemli terörle mücadele (ve antiterör) operasyonun bir enstrümantal parçası olmuştur. Aynı zamanda İsrail içinde rehine kurtarma misyonları adanmış birincil birimdir. Sayerot Mat'kal böyle elit Sayeret Tzanhanim, Filosu'na 13 ve Sayeret Golani gibi diğer İsrailli birimler tarafından vesilesiyle yardımcı olmuştur. Savaş dönemlerinde, bu birim, en riskli istihbarat toplama operasyonları ile bu bildiriliyor sayısız vesilelerle başarıyla gerçekleştirmiş bir işlev görevlendirilmiştir.

Notun Operasyon şunlardır

Operasyon İzotop - 08-09 Mayıs 1972 tarihinde, Sayeret komandoları Kara Eylül teröristler tarafından kaçırıldı olan bir Sebena Belçikalı Havayolları jetliner fırtınası önce Lod Havaalanı bakım personeli olarak kendilerini kamufle. Çalışma Sandık 3 - 1972 yılının Haziran ayında, endişe Suriyeli yetkilileri tarafından esir alınmıştı üç İsrailli havacı kaderi üzerinde montaj edildi. Karar sırası onların serbest bırakılmasını müzakere için bir konumda olması, İsrail kendi pazarlık cips ihtiyaç olacağını yapılmıştır. Buna karşılık, Sayeret operatörler, kendi marka haline gelmiştir düzenlenen operasyonda, zaman Filistinli teröristlerle bir sınır turu iletken beş Suriyeli istihbarat subayları kaçırdı.

Gençlik Operasyonu Bahar - 9-10 Nisan 1973, Sayerot komandoları, bir kadın kılığında biri gecesi, Kara Eylül liderlerinin suikast gerçekleştirilmiştir. Ne bu operasyon hakkında dikkat çekici hedefler üç ayrı yerlerde ve her zaman düşman tutulan topraklarında idi Batı Beyrut, idi.

Worth da vardır söz basın bu üniteden operatörler Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) komutan yardımcısı suikast sorumlu ve 1988 yılında, Ebu Cihad terörist istediğini bildiriyor.

Operasyon Jonathan

Yaklaşık 1230 Pazar, Haziran 27, 1976 tarihinde anda, Air France uçuş numarası AF 139 dört terörist tarafından kaçırıldı. Yolcuların yaklaşık üçte biri Yahudi olan düzlem, Bingazi uçtu. Bir altı buçuk saat gecikmeden sonra, uçağın tekrar havalandı ve doğu uçan başladı. Bu seyri değişti ve güney doğu uçan başladı; 0300 ile ertesi sabah o Entebbe, Uganda gelmişti.
Girişte, dört terörist (ikisi Alman Baader Meinhof-Gang üyeleri idi) yediye kadar toplam getirerek, üç başkaları tarafından katıldı. yolcular havaalanını eski terminal binasının taşınan hangi noktada 1200 yılına kadar uçak üzerinde tutuldu.

Uganda Cumhurbaşkanı, İdi Amin, terminalde rehineleri ziyaret etti ve onların serbest bırakılmasını sağlamak için çalışıyordu ve Ugandalı askerler kendi güvenliğini sağlamak için terminalde kalacağını söyledim. 1530 de ertesi gün, teröristlerin lideri bir Filistin nick teröristin grup aramaktadır özel talepleri yayınlandı Peru atadı. 53 terörist: onüç İsrail hapishanelerinde Fransa, Almanya W., Kenya, İsviçre ve 40 cezaevlerinde tutulan serbest bırakılmasını idi. Onlar olmasaydı, rehineler 1 Temmuz 1400 başlayarak idam edilecektir.

Birim

Sayeret Matkal İsrail hükümeti kaçırma öğrendim kısa bir süre sonra alarm durumuna yerleştirildi. Uçak Bingazi indi İsrail'de Lod Havaalanı (uçuş 139 kökeni) toplandılar Birimi üyeleri, fakat geçici olarak durdu bulundu. Ayrı Sayeret Mat'Kal, İsrail Hava Kuvvetlerine ait C-130 tek filo Yarbay Joshua Shani gelen ve sırt Uganda uçmak için yaptığı uçağın temel uçuş planlama yapılması başladı.

Onlar bir araya geldi olmasaydı Perulu sürümü ve yaklaşan yürütülmesi için şartları açıkladığında, İsrail Başbakanı Yitzhak Rabin, kabine bakanları bir grup toplandı; Bunlardan biri Çalışanlar Motta Gur IDF Başkanı oldu. Orada ciddi komplikasyonlar (Uganda 2.200 mil uzakta, uçuş bir Fransız firmasından oldu ve yolcuların sadece 1/3 Yahudi vardı ve tüm bunların İsrail'den idi) askeri kuvvetleri kullanarak vardı ama askeri seçenekleri gözden başladı.

Çarşamba, 30 Haziran boyunca, istihbarat bilgileri de filtre başladı. İdi Amin rehinelerin serbest bırakılmasını isteyen değildi ve aslında FHKC ile işbirliği yapıldı. Bu rehineleri kurtarmak ve daha sonra istenmeyen Ugandalı askerlerin teslim deniz komando gerektiren erken planı yaptı. Motta Gur IDF rehineleri kurtarmak için hiçbir geçerli planı olduğunu bildirdi. Perşembe, 1 Temmuz tarihinde, Rabin'in hükümetin mahkumları serbest bırakmak için anlaştılar.

Daha önce o gün, FHKC teröristler sadece uçağın Yahudi nüfusunu ve uçuş ekibini bırakarak, 100 yolcu serbest bırakmışlardı. İsrail döviz kabul ettiğini kelimeyi aldıktan sonra, terörist 4. İstihbarat ajanları Ugandalı askerler tamamen teröristlerle işbirliği edildi yayımlanan yolcular tarafından söylendi Temmuz Pazar günü için geri yürütme gün geçti ve Yahudi yolcuların olduğu diğerlerinden ayrılmış. kaçırma gerçek amacı net bir şekilde başlamıştı. Bir kez daha, askeri seçenekleri için istendi.

Jonathan Netanyahu, Sayeret Mat'kal komutanı daha sonra gelişme altında planında rolleri ve birimlerin misyonları brifing verildi. Üç zemin elemanları, Birim, Elit Golani Piyade üyeleri ve paraşütçüler için çağırdı. Netanyahu ve diğerleri daha küçük, daha esnek kuvvet savundu. Sonuçta baskını komuta edeceği Tuğgeneral Dan Shomron, Netanyahu'nun tavsiyesi ile gitmeye karar verdi.

Cuma, 2 Temmuz itibariyle, saldırının bir temel plan yaratılmış olmuştu. Askeri henüz rehineleri kurtarmak için görev verilmiş olmasaydı bile, Birim üyeleri misyonu aracılığıyla koşmaya başladı. Terminalin bir kutup ve çuval mock-up onların üssünde inşa edilmişti ve birimin üyeleri giren ve takas uygulamıştır. Mat'kal üyeleri artık yeni onlar ile donanmış tam olarak kaç terörist vardı ne; serbest olmuştu hamile rehine sorgulanabilecek olmuştu ve İsrail istihbarat bilgilerini vermişti. Eskiden Entebbe konuşlu bir çavuş binbaşı tarafından alınan 8mm film, film havaalanına komando oldum gösterilmiştir.

Birimi Sürücüler off-yükleme misyon için beraberinde getirdi edilecekti tüm araçların uygulamaya İsrail Hava Kuvvetleri ekipleri ile bir araya geldi. Daha fazla istihbarat ve enformasyon geldi gibi, plan daha rafine ve geliştirilmiş oldu. İsrail hükümeti ne düşündü olarak Birimi üyeleri Cuma genelinde tüm uygulamaya devam etti. Cuma akşamı, tam bir prova IDF Genelkurmay Başkanı Motta Gur uygulandı. Başarılı bir "operasyon" tanık sonra, Motta Gur o görevin onaylanmasını Başbakan tavsiye ederim biriminde üst düzey subay anlattı. Komandolar, tam onların antrenman, ertesi gün görev için dinlenmeye çalıştı.

Misyonumuz

saldırı katılan Sayeret Mat'Kal üyeleri teröristlerin uçakları ve yolcu kaçırıldı vardı, altı gün sonra, Cumartesi 3 Temmuz tarihinde 1130 Lod havaalanında bir araya geldi. Son bir brifing yapılmış ve C-130 ekipleri ve komando arasındaki son dakika ayrıntıları ele alındı. 1320 at uçaklar (potansiyel casus kandırmak için farklı yönlere Başlık) çıkardı ve Rus gemileri Mısır Radar ile radar tespit önlemek için düşük seviyelerde güney yöneldi.

saldırı zamanlaması kritik; onların büyük C-130 radar tarafından fark edilmeden havaalanı içine taşımaları kayma için kuvvet yakıt ikmali için iniş planlanan bir British Airways uçuş arkasında yakından arazi oldu. uçak yakıt tankları kapalı üst ve Entebbe onların 7,5 saat uçuş güney başlı dört uçak oluşumundan önce asker beslemek için Şarm-a-Şeyh kısa bir mola verdi.

2230 itibariyle uçak Victoria Gölü, hava yoluyla Entebbe sadece kısa bir mesafe ulaşmıştı. Son üç C-130S oluşumunu kırdı ve kurşun uçak yaklaşımını yapılmış gibi çember. 2300 Temmuz 23 (İsrail süresi) üzerine kurşun uçak aşağı dokundu. gemide komandoları derhal eyleme fırladı. Aircrew hızla tie-çıkışlar undid ve komando onların araçlarını başladı rampa düşürmek için hazırlanmış. Uçak yavaşladı gibi, elit Golani Piyade on üye dışarı fırladı ve kalan uçaklar için iniş işaretleri oluşturdu. Uçak, eski terminale giden taksi üzerine döndü, arkadaki kargo rampası indirdi ve siyah Mercedes ve iki arazi Rovers kovdu edildi. Ugandalı bayrakları Mercedes uçtu ve 35 komando Uganda üniformalar giymiş.

Üç araçlık konvoy sabit 40 Mph (64 KPH) de kendi ışıkları ile eski terminale doğru ilerledi. araçlar, iki Ugandalı nöbetçi tarafından itiraz edilmeden önce tam bir dakika boyunca terminale doğru sürdü. Yarbay Netanyahu nöbetçiler aralığında iken, durdurmak ve sanki araç yavaşladı yangın adamlarına emretti. İsrailli komandoların, bir nöbetçi öldürme ve başka eksik, susturuldu Berettas ateş açtı; kim geriye tökezledi ve tüfeğini yükseltmeye başladı. Bir İsrail komando çabucak AK-47 ile nöbetçi öldürme, ancak silahın yüksek sesle raporu ile gece piercing, ateş açtı. Sürpriz unsuru kayıp olduğunu fark eden Netanyahu hemen tam hızda eski terminal kafa sürücüleri emretti. Onlar yaklaşırken birçok asker ve terörist karışıklık dışarıdan freze görülebilir.

hızlı bir şekilde eski terminal ve komando bitişik kontrol kulesi tarafından park etmiş araçlar dışarı fırladı ve saldırı başladı. dışında görülen yalnız terörist, bağırıyor içeride koştu "Ugandans gitti fındık var! -; hepsi çekim bize" İsrailliler gerçekten sürpriz unsuru elde etmişti.

Planlara dahil edilmiş bir kapı yoktu ne zaman saldırı ilk aşamasında, Muki Betser en (komuta ikinci) elemanı bir sorun haline koştum. Netanyahu yanından koştu ve Betser grup binaya diğer giriş bulurken saldırı devam etti. Bir Ugandalı muhafız bazı tahta sandıklar arkasından fırladı ve ateş etmeye başladı ama aşağı kesildi. Başka hakkında cam ve mermi püskürtme, terminal içindeki ateş. O da, artık binaya girerek Mat'Kal komandolar tarafından öldürüldü. Komandolar binayı temizlemek başladı. Diğerleri birbirlerine yapışmadıklarını ise bazı üyeleri hakkında bağımsız darting, ama temel plan takip ediliyordu. Somewhere bu ilk saldırı aşamasında, Johnathan Netanyahu vurulur ve ağır yaralı.

Iniş ÜÇ dakika içinde, yedi teröristin dört şehit olmuştu. askerler binayı temizlemek için devam etti. Bu zamana kadar, olaylar çok hızlı bir şekilde Mat'kal askerlerin bazı şaşırmış olduklarını oluyor. Bazı erkekler pozisyon dışında ya da yanlış koridorları vardır. Küçük bir kız aniden takas odaları üzerinde ayağa fırladı. Komandolar kendi ateş o bir terörist değildi o zaman tanımak ve tutun başardık, ama aynı zamanda ayağa kalktı, iki diğer yolcuların o kadar şanslı değildi ve kötü yaralandı.

Terminalde saldırı VIP salonu tahsis ekip kilitli dış kapı bulundu. Bunlardan biri kapıda bir el bombası attı; bunun geri dönmüş ve patladı, hafif bir üye yaralandı. Onlar terminal içinde gitti ve orada bir açık kapıdan girdi. İçinde iki adam vardı. Birimi üyeleri girdi, iki erkek ayağa kalktı ve kaldırdı komandoları, ellerde doğru hareket başladı. Biri erkek biri beline bir el bombası kemer fark kadar iki erkek niyetleri olarak emin, komandolar da ateş tevkif. Onların komutları önemsenmeyen durdurmak için ateş açtılar ve iki erkek öldürdü. Yaptılar gibi, terörist bir elinde saklanmakta olan bir el bombası düştü.

Bütün teröristler artık ölmüştü. Sadece Uganda askerleri güvenli bir kaçış şekilde durdu. Birkaç asker yanındaki eski terminale kulesinde kaldırdı ve Landrovers kalan Mat'kal askerlere ateş ediyorlardı. ağır yaralı Netanyahu bu kez de bir C-130 tahliye edildi. İkinci C-130 ilk sonra altı dakika ve güvenli terminale devredilen ve başlı iki zırhlı personel taşıyıcıları indi. Geldiklerinde onlar ateş altında aldı ve geçici olarak susturdu.

İki APC'Ier üçüncü C-130 geldi ve ilk iki katıldı. Bir ayrılarak üssünde konuşlu sekiz MiG yıktı. Sayeret Golani üyeleri geldi ve bir savunma çevre kurmak. Ilk C-130 iniş Onbeş dakika içinde, rehineler serbest ve alan güvenli olmuştu.

Mat'kal komandoları bir bekleme C-130'a kurtarıldı sivilleri tahliye başladı. Onlar denemek ve kayıp mal ve karanlığı bulmak için terminale geri dönen yolcular tarafından engellenmiştir bulundu. Yolcuların bazıları şok veya histerik de yer aldı. Doğru bir sayımın Başlarken karanlık uçakta zordu. 2352 olarak, bir saatten az ilk Herkül, indi 106 kurtarıldı rehineler ile C-130 çıkardı ve gece uçtu sonra.

Rehineler kasa, güç geri kalanı kendi uçaklarına çekilmeye başladı. Onların hareketleri duman ve zamanlanmış patlayıcı cihazlar tarafından karşılanmıştır. Geçen C-130 ilk inmişti 99 dakika sonra, 2429 de Entebbe bıraktı. Maliyet, tek komando öldürdü (Netanyahu) ve ölü biri rehine (o boğulma olaydan sonra yerel bir hastaneye taşındı ve kurtarma sırasında mevcut değildi olmuştu. O sonradan baskında için ceza idam edildi).

Entebbe de kurtarma başarılı özel operasyonlar klasik bir örneğidir. İsrailliler düşmanlarını yenmek ve asgari bir yaşam kaybı ile hedeflerine kazanmak için sürpriz ve üstün eğitim kullanılır. Bu lojistik zor göreviydi. İki Landrovers ve ateş gücü için dört APC 'ile Mercedes Otuz beş komando 100'den fazla rehine ile tekrar 2,200 mil üzerinde taşınan ve gerekiyordu. Rehineler tutuldu bina yedi terörist ve Ugandalı askerlerin sayısı bilinmeyen tarafından korunan ve patlayıcı ile kablolu olduğu bildirildi.

Başlangıçta, İsrail askeri büyük bir güç kullanmak ve tüm havaalanının güvenliğini sağlamak istiyordu. Netanyahu savundu ve sadece terminali alacağını küçük bir kuvvet var. Hız ve sürpriz onların başlıca avantajları olacaktır. Eski terminalin hakkında bilgileri kullanarak, bir mock-up komandolar onlara terminal ile bazı aşinalık sağlayan önceden uygulamaya izin inşa edildi.

Entebbe İsrail saldırı çarpıcı başarı ile hedeflerine bulunuyor elde etti. Başarılı karşı terör operasyonlarında herhangi bir çalışma bu operasyonu da dahil olmak üzere değil dikkatsiz olurdu. [2]

Kaynaklar

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Sayeret_Matkal, (Vikipedi, özgür ansiklopedi)
[2] www.militaryphotos.net/forums/archive/index.php/t-4006.html

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...