02 Kasım 2012

Küresel Emperyalizmin Dini: EVANJELİZM -VII-


Küresel Emperyalizmin Dini: EVANJELİZM -VII- 

Evanjelizm ve İsrail

“Amerika, tarlalarının ekinle beyaz; bilimsel araştırmalarının ilgi çeken ve özgürlüğünün sağlama alınmış olarak devam etmesini istiyorsa, İsrail’i desteklemeye devam etmelidir.” Jerry Falwell (1)

Evanjelizmin çağdaş önderleri Evanjelizmin savunduğu inancı anlatırken, Kutsal kitapta anlatılan “siyon toprağı” ve çağdaş İsrail devletinin aynı şey olduğunu söylemekteler: Tanrı insanları iki kategoriye ayırır. Yahudiler ve Yahudi olmayanlar. Tanrı´nın bir dünyevi bir de uhrevi planı vardır. Dünyevi olan Yahudiler içindir, uhrevi olan ise yeniden doğmuş Evanjelik Protestanlar içindir. Öteki insanlar, örneğin Budistler, Müslümanlar ya da Evanjelik olmayanlar Tanrı için önem taşımazlar. Yahudilerin Mesih inancı ile Evanjeliklerin ilahi sandıkları bu plan aynı şeydir. Bu yüzden Amerika´da milyonlarca Evanjelik, Mesih geldiğinde Yahudiler ve onlara yardımcı olacak Evanjelikler bir yanda, diğer tarafta da Yahudilerin düşmanları Müslümanlar ve Katolikler arasında “Armageddon" denilen bir savaş olacak. Hz. İsa geri dönecek ve onun önderliğinde Yahudiler savaşı kazanacaklar ve bin yıl süren bir dünya egemenliği elde edecekler! 
Bu inanış çoğu Evanjelistleri “Keşke Yahudi olsaydım" anlayışına götürüyor. Evanjelistler, kıyametten önce yedi alametin vuku bulacağına inanırlar. Bu alametlerin ikincisi Büyük İsrail’in kurulmasıdır. Bu nedenle Evanjelist liderler Büyük İsrail’in kurulması için çalışırlar. Mesela Jerry Falwell, 6 Şubat 1983’te yaptığı bir konuşmada, “İsrail’in Nil ve Fırat nehirleri arasında kalan tüm toprakları işgal etmesini rica etmiştir.” (2)

ABD Başkanı Bush ve ekibi Evangelizmin hem şaşmaz birer müridi, hem de İsrail için dünyayı ateşe verecek kadar Yahudi sempatizanı. Bu sevgi O’nun dini tercihinin teolojik altyapısından kaynaklanıyor.

ABD´nin İsrail ile olan ilişkisi ve İslâm coğrafyasındaki tasarrufları büyük bir planın uygulamasıdır. Cumhuriyetçilerden Oklahoma senatörü James Inhofe, İsrail-Filistin sorunu hakkında şunları der:

"Bu bir politik savaş değildir. Tanrı´nın sözünün doğru olup olmadığı üzerine bir mücadeledir" (3).

Evanjelistler “Büyük İsrail” devletinin gerçekleşmesi konusunda bazen İsraillileri dahi geride bırakırlar. Bunun en ilginç örneklerinden biri 1985 yılında Basel kentinde yapılan I. Hıristiyan-Siyonist Kongresi´nde yaşanır. Üç gün süren kongrenin sonunda bir dizi tavsiye kararları alınır. Bunlar arasında tüm dünya Yahudilerinin İsrail’e göç etmeye çağrılması ve İsrail’in 1967’de işgal etmiş olduğu Batı Şeria’yı resmen işgal etmesi de vardı. Kongreye katılan Yahudilerden biri ayağa kalkarak ‘son cümledeki ifadenin biraz yumuşatılmasında yarar olabileceğini, çünkü İsrail halkının yaklaşık üçte ikisinin Batı Şeria’nın ilhakına karşı olduğunu’ söyleyince Uluslararası Hıristiyan elçiliği temsilcisi Van Der Hoeven şöyle bağırır: 

“İsraillilerin ne düşündükleri umurumuzda değil; biz Tanrı’nın ne söylediğine bakarız ve Tanrı, o toprakların Yahudilerin malı olduğunu söylüyor.”

Bugün ABD, Evanjelistlerin isteği üzerine İsrail´e her yıl 5-6 milyar dolar yardım yapmaktadır. Bu yardımlar ve destekler sayesinde İsrail sadece Orta Doğu´nun değil, Dünya´nın en büyük nükleer silaha sahip devletlerindendir. Bu yüzden Evanjelikler için “Hıristiyan Siyonistler” tabiri de kullanılmaktadır. (4)

DİPNOTLAR
1- Journal of Ecumenical Studies, pg. 182-183. Spring, 1988.
Aynı zamanda Liberty Üniversitesi´nin sahibi olan Falwell, CBS kanalının “60 Dakika” programında, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in “terörist olduğunu” söyleyecek kadar fanatik bir İslam düşmanı.
2- Grace HALLSELL Prophecy and Politics: Militant Evangelits on the road to Nuclear War, pg. 77, Lawrence Hill Books, 1986.
3- David COM, Washington Editor of The Nation, AlterNet, April 19, Washington, USA, 2002

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...