02 Kasım 2012

Küresel Emperyalizmin Dini EVANJELİZM-VI-


Küresel Emperyalizmin Dini EVANJELİZM-VI-´ 

“Dine karşı din” mi?

“Medeniyetler Çatışması”, “Tarihin Sonu” vb. tezlerle dünyayı yeniden biçimlendirmenin meşru (!) gerekçeleri oluşturulmaya çalışılmıştır. Medeniyetlerin barış içinde uyumunu kendi emellerine ulaşmada bir engel olarak görürler.

Tarihin Haçlı Seferleri ile birçok kez şahitlik ettiği en acımasız kıyımlar-zulümler, bugün “insan hakları”, “demokrasi” ve “özgürlük” değerlerinin yüksek perdeden dillendirildiği dünyamızda daha kapsamlı ve sofistike bir şekilde Müslümanları hedef aldı.

Müslümanlara dönük bu saldırılar tek boyutlu değil şüphesiz. Fiziki saldırının yanında think-tank kurumlarındaki toplum mühendislerince planlanan psikolojik, ekonomik, kültürel savaşlarla da Müslüman zihinler iğfal edilmekte, sadece toprakları ve canları değil, ruhları da teslim alınmak istenilmektedir.

ABD, bir yandan bilinen askeri harekâtlarına devam ederken, diğer yandan direnişin kaynağı olan İslam’ın hayat damarlarını kesmek ve işgale karşı “cihad”a değil, teslim olan İslam’a çağıran ılımlı İslam’ı Müslümanlara dayatarak nihai zafere ulaşmayı arzulamaktadır. Nitekim Felluce’ye düzenlediği “Hayalet Öfke” katliamına karşı direnen Müslümanların bu mukavemetine karşı, işgali Müslüman zihinlerde meşrulaştırmak ve direnmenin nafile olduğunu telkin etmek üzere, Suudi Arabistan Genel Müftüsü´nden “Müslümanların kendilerini tehlikeye atmamaları” ve “direnmenin caiz olmadığı” yolunda bir naylon fetva bile almayı başardı.

Bu yetmedi: Yeni Haçlı Seferleri´nin öncülerinden ve Evangelist misyonerlerin önde gelen din adamlarından rahip Anis Shorrosh (1), Müslümanları şüpheye düşürmek amacıyla Kur’an’a alternatif bir kitap bile hazırladı. “Gerçek Furkan” adlı bu kitap, Arapça olarak başta işgal topraklarında olmak üzere bütün İslam ülkelerinde dağıtıldı. Bu adamın, G.W. Bush’un danışmanı olduğunu hemen hatırlatalım.

Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Gerçek Furkan (The True Furqan) adlı kitapla ulaşılmak istenen amacın, bir türlü Hıristiyanlaşmayan Müslümanları dönüştürmek olduğunu belirttikten sonra şu tespitlerde bulunuyor: “...bu kitap, Evanjelikler tarafından misyonerlik amacıyla hazırlanmış bir metindir. İçeriğine baştan sona Hıristiyan öğretileri ve teolojisi hâkimdir. Kültüre uyarlama (yani contextualisation ya da inkültürasyon) yöntemi doğrultusunda, Hıristiyan mesajını Müslümanların kendi gelenekleri, din dilleri ve kültürel öğeleriyle onlara sunmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda metin hazırlanırken tamamıyla Kur’an üslubu, dili, terminolojisi ve Kur’an’ın şematik yapısı temel alınmıştır. Yani metin surelere ve ayetlere paralel tarzda bölümlere ve cümlelere ayrılmıştır (hatta Arapça metinde bunlara sure ve ayet denilmektedir) ve her bölümün başına Besmele´ye benzer ama teslis içeriğine sahip bir başlangıç ifadesi eklenmiştir. Kullanılan dil ve vurgular yönünden de Kur’an kopya edilmeye çalışılmıştır.

Bu noktada metni derleyen The True Furqan’ın, 1400 yıldır muhaliflerine yönelik ´bir benzerini getirin´ meydan okumasını yapan Kur’an’a karşı bir meydan okuma olduğunun da (!) altını çizmektedir. Zira yazar, oluşturduğu metnin Kur’an’daki tüm özellikleri taşıdığı iddiasıyla Kur’an’ın bu meydan okumasına cevap verdiği düşüncesindedir” (2).

Müslümanları kendi emellerine ulaşma noktasında zararsız ve itaat eden bireyler haline getirmek için hazırladığı projeleri saklama gereği duymayan ABD, bu örtülü amacı internet sitelerinde ifşa etmekten de çekinmiyor. İşte en yakın örneği: 2004 yılının Mayıs ayında yayınlanan "Sivil Demokratik İslam" isimli RAND (3) raporu:

Rapor, Müslümanları; Fundemantalistler, Gelenekçiler (Traditionalists), Modernistler (Modernists) ve Laikler (Secularists) olarak dört sınıfta toplamakta ve bu grupları birbirlerine karşı konumlandırmaktadır.

Teklifi ise “Ilımlı İslâm”dır.

Raporda öngörülen "Ilımlı İslam" düşüncesini Müslüman zihinlere giydirmek için yapılması gerekenler, İslam dünyasının özgürleştirilmesi; demokratikleştirilmesi; eğitim-öğretim seviyesinin yükseltilmesi; insan haklarını esas alan devlet sisteminin oluşturulmasıdır.

Bu cilalı sözlerin arka planına baktığımızda psikolojik kuşatmanın ve işgalin boyutları daha iyi görülebilmektedir. Örnek olarak raporda dile getirilen ‘eğitim seviyesinin yükseltilmesi’ni ele alalım: Burada amaç İslam dünyasında eğitim-öğretim seviyesinin iyileştirilmesi değil, aksine think-tank odaklı proje ile eğitimi sekülerleştirmek, İslam’dan soyutlanmış hale getirmektir. Bu doğrultuda İslami içerikli eğitim kurumlarının baskı altına alınması; sayıları azaltılarak sonradan tümüyle kapatılmaları; Yahudileri konu edinen ayetlerin ve cihad içerikli derslerin eğitim müfredatından çıkartılması talep ediliyor. 

Bu, yeni bir din teklifidir.

Ya da dine karşı din önerisi.. Çok çeşitli isimler altında ve çok farklı metotlarla yürütülen misyonerlik faaliyetlerinin ve bu cümleden olarak Kur’an’a ve İslâm’a karşı başlatılan kurnaz saldırıların arkasında işte bu amaç saklıdır.


DİPNOTLAR
1- Rahip Anis SHORROSH, Filistin kökenli bir Arap-Amerikan rahip. 1967’de Kudüs’ten göç ediyor, ABD’de teoloji eğitimi alıyor. Filistin’de Müslümanlarla olan ilişkilerinden hareketle, ABD’de İslam’a ve Müslümanlara karşı mücadeleyi temel uğraşı ediniyor. Halka açık toplantılar, TV ve radyo programlarında sıkça yaptığı İslam karşıtı söylem ve eleştirilerini ayrıca kitaplaştırıyor ve böylelikle Islam Revealed (1988) ve Islam A Threat or a Challenge (2004) gibi çalışmaları kaleme alıyor. Katı İslam karşıtı tutumunu öyle aşırı bir noktaya ilertiyorki Shorrosh, Koenig’s International News’te yayımlanan “Twenty-Year Plam: Islam Targets America” başlıklı bir yazısında, şayet sıkı önlem alınmazsa 2020’lerde İslam´ın ABD’yi istila edeceği uyarısında bulunuyor ve bunun için Müslümanların çok yönlü bir çalışma içerisine girdiklerini Hollywood’dan TV, radyo ve internete kadar tüm iletişim araçlarını ele geçirmeyi planladıklarını ileri sürüyor, tüm Hıristiyanları buna karşı önlem almaya çağırıyor.


3- http://www.rand.org/publications/MR/MR1716/ (Bu sitenin finansmanı CIA bağlantılı Evanjelist Smith Richardson Vakfı tarafından sağlanmakta olup, rapor, Cherly Benard başkanlığındaki bir komisyona hazırlatılmıştır.)

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...