16 Ağustos 2018

YAY BURCU 22 KASIM - 21 ARALIK


yay burcu ile ilgili görsel sonucu
akrep burcu tarihi ile ilgili görsel sonucu
YAY BURCU 22 KASIM - 21 ARALIK
Elementi : Ateş
 Yönetici Gezegeni : Jüpiter 
 Güçlü: yok 
 Zararlı: Merkür 
 DüĢük: yok 
 Niteliği: değiĢken 
 Cinsiyeti: Erkek 
Yay burcu insaninin içinde hiç bir kötülük yoktur. Onu yargilarken hasin olmayin. Iyi niyetlidir. Kendisine sempati duyulmasina ihtiyaci yoktur. Ondaki essiz anlayis, zeki ve atesli davranislar, genellikle Yay'i basarili insanlar arasina sokar. Yay'larin en belirgin özelligi dobra olmasdir. Yapmacik ve aldatmaca onlari dehsete düsürür.Yerinde duramayan insanlardir. Hareketsiz durmaktan nefret ederler.Hizi severler. Yay insani herhangi bir tehlikeden kil payi kurtulmak kadar hiçbir seyden zevk almaz.Ona göre gerçek gerçektir. Yay'in aklindan, kalbinden geçen hersey hemen hemen aninda dudaklarina dökülür.Insanlar Yay'a uzun süre gücenemezler. Çünkü onun hiçbir zararli niyeti yoktur. Yay'larin çogu içtenlikle sizi neselendirmeye çalisirlar. Çogu disa dönük, konuskan ve atilgan olabilir. Dili dururken bile kafasi çalisir. Otoriteye karsidir. Birden sinirlenir ve öfkesi saman alevi gibi geçer.Tipik bir Yay'in çocuksu bir yani vardir. 

O, yasamin ciddiligini kabul etmek istemez.Çekingen, utangaç olanlari da, zorba olanlari da her zaman askta sanslarini deneyeceklerdir. Yay'lar dikkatsizce bir iliskinin içine atilirlar, ama evlilik söz konusu olunca çogu nlukla birdenbire duraklarlar. Bir kez düsünür sonra yollarina devam ederler.Yaylarin en kötü huylari arasinda siddetle öfkeye kapilma egilimi, asiri sismanliga ve alkoliklige yol açan, çok fazla yiyip içme tutkusu ve sir tutma yeteneginden yoksun oluslari sayilabilir.Parlak hayal gücünden ve ileriyi düsünme yeteneginden kaynaklanan bir davranistir.Çogu saka yaparken yeri ve zamani iyi ayarlayamazlar. Yay burcu insani ya böylesine dikkatsizce davranir, ya da istedigi zaman öyle alçak gönüllü, gösterissiz ta virlar takinir, o'nun pek zeki olmadigi veya utangaç oldugu izlenimini alabilirsiniz.Asla yalan söylemeyi beceremez. Atilgan ya da çekingen olsun, bu cömert idealist, hayat boyu neseli ve umutludur Yay burcunun esas düĢüncesi,hem iç, hem de dıĢ dünyanın ufuklarını geniĢletmektir. Bu özellik, yabancı kültürlerle tanıĢmayı sağlayan seyahat sevgisinde somutlaĢır.

Bu geziler ve kendini derinlemesine tanıma gayretleri sayesinde içindeki ufuklarda geniĢler. Yay burcu, her Ģeyin üstünde, hayatın anlamını arar. Derin bir dinsel inanç sayılan ve yaradılıĢın yüce bir amacı gizlediğini düĢünen Yay burcu insanı, bu amacı bulmayı ve herkese duyurmayı kendine gaye edinir. Hak duygusu çok geliĢmiĢ olan Yay burcu daima adalet arar. Yüksek değerler tarafından yönetilir. Ya da aĢırı önyargılı ve kibirli bir davranıĢ/ düĢünce tarzı benimser.BaĢarı ve eylemden büyük zevk alır, esinlenme ve heveslenme yeteneği geliĢmiĢtir. Sığ çevreleri terk etmek ve daha yüksek hedefler peĢine düĢmek ister. Vakur, kendine güvenli ve kültürel olar ak geliĢmiĢtir. Asil inançlarla davranır. Saygı, sevgi ve insanlığa ve Tanrıya hürmet duygusuyla yönlenir. Kendisiyle övünen göz kamaĢtırıcı ve gösteriĢ düĢkünü. Kendisine sınır koymaktan, tevazu ve alçakgönüllülükten yoksun. DıĢ görünümüne takıntılı. Hiçbir zayıflığını itiraf etmeyen.Yüksek eğitim almayı ve ufuklarını geniĢletmeyi amaçlar. Liberal düĢüncelidir. Ġnançları ve dünya görüĢü düĢüncelerini renklendirir. Görkemli planlar yapar, uzun menzilli hedefler edinir.Ahlaki kibir, fanatik düĢünceler, her Ģeyi bilir edası, küstah bir yanılmazlık inancı, samimiyetsizlik, ikiyüzlülük, yalan söyleme, eleĢtiri karĢısında alınganlık. Kendini beğenmiĢ bir gevezelik.

Yüksek ve kutsal duygularla dolup taĢar ve harekete geçer. ġevk duyma, heveslenme yeteneği yüksektir. Hiç kimseyi, hiçbir Ģekilde düĢ kırıklığına uğratmak istemez Özgürlük ihtiyacından dolayı ortaklıklarında araya mesafe koymak ister. Ortak amaçları ve idealleri gerçekleĢtirmek için ortağıyla birlikte çalıĢmayı sever. Küçük düĢmekten, tüm hataları ve zayıflıkları ile maskesiz, normal bir insan gibi görünmekten korkar.hayatı kimsenin sevmediği kadar sever ve gayretle ona kendi damgasını vurmaya çalıĢır. Orta karar baĢarılar ve geleneksel düĢünüĢ, ona göre dehĢet vericidir. Onun ihtiyacı, iyi bir yaĢam ve yeni düĢüncelerin keĢfedilebileceği özgür bir ortamdır.Yay insanları iyimser, canlı, atılgan, zeki ve rollerinden çok emindirler. Cesaretlerini kanıtlayabilecekleri her fırsatı değerlendirirler ve kendilerine yararlı olacağını düĢündükleri insanlarla iliĢki kurarlar. Yay umudunu, ünlü ve tüm dünyada takdir görmüĢ, sıradıĢı yetenekleri olan kiĢilere bağlar. Dünyadaki güçlü ve büyük kiĢilerin yaydığı ıĢıkla güneĢlenir, baĢkalarının yaptığı iĢlerle övünmekten çekinmez. 

Bazen, onun aslında hakkı olmayan bir nüfu za sahip olduğu iddia edilir. Bu burç bir yönetici olarak tanınır. Fakat davranıĢ tarzı ve yapısı her zaman çok sempatik değildir.Yay insanı, olağanüstü değiĢkendir. Ġster istemez Yayı etkileyen ve bir kuğuya ya da bir buluta dönüĢebilen Jüpiter akla gelir. Daima yeni ülkeleri keĢfetmek onun için çok caziptir. Merakı tatmin olduğunda, bu bölgeler onu artık pek ilgilendirmez.Yayın bilinen kendine güveni; diğer insanlar üzerinde tıpkı bir kıvılcım etkisi yapar. Bu burç, tereddütlü arkadaĢlıkları kayıtsızlıkta n kurtarmayı bilir. Bu sırada birçok ceviz kıracaktır, ancak Yay bunu öyle hoĢ bir Ģekilde yapar ki cevizlerin sahibi bundan dolayı darılmaz. Yayı, yan - lıĢ bir konuda kendini tehlikeye atmakla suçlarsanız, en iyi amaçlara sadece onun sahip olduğu konusun da kendini haklı göstermeye çalıĢacaktır... Yay her konuda erken olgunlaĢmıĢ biridir. Yeni deneyimler elde etmek ve eserleriyle sansasyon yaratmak için yanar tutuĢur. Benzer Ģekilde giriĢimci Koçlardan farklı olarak, Yay daima hareketlerinin sonuçlarına katlanmaya hazırdır. Çok geliĢmiĢ ve güçlü bir sorumluluk duygusuna sahiptir. 

Eğitimi için aldığı parayı, eğlence yerlerinde harcamıĢ olan genç bir Yay, gelecek aya kadar parasızlık çekecektir. Babasının gelecek ay kendisine vereceği paradan avans istemeyecek kadar da gururludur.Yay, aĢağı yukarı 30 - 40 yaĢları arasında bir yetiĢkin olacaktır. Rahat biri olacak, ona zaruri görünen konforla çevresini kuĢatacak, prensip ve meziyetler geliĢtirecektir. Her Ģey iyi giderse; çevresindeki in sanları sarsılmaz bir baĢarı, hoĢgörü ve asilikle yöneten biri olacaktır. DeğiĢime çok fazla inanır. Gerekirse tüm ilke ve kuralları hiçe sayarak, bir günah çıkartma rahibi rolü sergileyebilir. Hemen hemen her Yay, materyalist olduğu hakkındaki tüm suçlamaları reddeder. Buna karĢın ileri görüĢlü, namuslu, liberal ve hoĢgörülü olduğunu iddia edecek tir. Namus anlayıĢı daha iyiye götürme isteğine dayanır ve bu özelliğe gerçekten de sahiptir. Ancak kiĢiliğinin bu yönünü, sadece kendisiyle aynı görüĢ açısına sahip kimselere açar. Çünkü Yay, insanları üç gruba ayırır: "Ġyi" insanlar; kendisine son derece sadık olan ve her konuda tüm öğütlerini dinleyen iĢ arkadaĢları ve dostlarıdır. "Kötü" insanlar; kendisinden farklı bir anlayıĢa sahip olan kiĢilerdir. Ayrıca daha abartılı olarak, Yay bu insanların "aptal" olduklarını düĢünür. Aksi halde neden Yayın liderliğini kabul etmesinler ki? "Belli bir düĢüncesi olmayan" insanlardan ise, ilk gruba katılmalarını bekler.

Yay, iĢ dünyası hakkındaki hükümleriyle tam bir isabet kaydeder, ama eğer duyguları ve özel yaĢamı iĢ yaĢamına karıĢırsa, iĢte o zaman sık sık hatalar yapmaya baĢlayacaktır. Bu burcun en büyük sorunlarından biri de aynı anda birçok konuyla ilgilenmesidir. Daima eksen üzerinde olduğun için Yay doğal olarak yeni ve çok yönlü konularla yüzleĢmek zorunda kalacaktır. DeğiĢim arzusu onu, ilginç gibi görünen her iddiayı araĢtırmaya iter. BaĢarısızlık korkusu ya da giriĢimlerinin karaya oturması Yaya yabancı olduğu için sorunları genelde küçümser.Detaylarla uğraĢmakta sabırsız olduğundan, bu görevi baĢkalarına bırakır. Yayın zorluklardan kurtulma repertuarı oldukça geniĢtir. Sıkıntı ya düĢtüğünde zekâsı en yüksek düzeyde çalıĢır.Yayı diğer burçlardan ayıran bir yeteneği vardır. Ġnsanları kendi ayakları üzerinde durdurmayı ve toplantılar organize etmeyi herkes ten daha iyi baĢarır. Kulüp ve firmaların kurucusudur. Zorluklarla severek baĢa çıkan Teraziden farklı olarak, kendini büyük gruplara entegre etmek Yayın amacıdır.Yay, yalnızlıktan çok korkar ve bir Ģeyle meĢgul olmadığında derin bunalımlara düĢer. Onun için en iyi Ģey, kendini bir idealle beraber tanımlamaktır. Adalet için savaĢacak ve tüm enerjisini baĢka insanlar için sarf edecek bir yapıdadır. Ġdealini paylaĢmayan insanlar karĢısında sevimsiz olacaktır. Gülmeyi, konuĢmayı, eğlenceyi çok seven Yay, iyimser ve yardımsever bir insandır.Kolay adaptasyon sağlayabilen yapısı ve çokyönlülüğü ile, karĢısındaki insanı kolayca etkisi altına alır.

Ġnandığı Ģeylere öylesine derinden bağlıdır ki, karĢısındakini de ikna eder.Dolayısıyla özellikle satıĢ ve pazarlama konusunda Yay oldukça büyük baĢarılar elde eder.Optimist bir yapısı olduğu için, her türlü negatif durumda bile, sonuna kadar emek harcamaktan çekinmez.Ancak kendini rahat hissedebilmesi ve faydalı olabilmesi için özgür olmaya da ihtiyacı vardır.Bilginin güç olduğuna inanan Yay iĢiyle direkt ya da endirekt bağlantılı her konuda bilgi sahibi olmaya ve donanımını geliĢtirmeye çalıĢır.Seyahati, hareketi ve macerayı seven Yay için rutin görevler ve ofis iĢleri sıkıcıdır. Özellikle dıĢ iliĢkiler gerektiren alanlarda organizasyon için Yay'ı görevlendirmek, baĢarının garanti altına alınması demektir.GenelleĢtirmeye ve globalleĢtirmeye olan eğilimi zaman zaman detayları atlamasına neden olsa da, hedefi bütün haliyle hayal eden Yay, mutlaka oraya bir Ģekilde ulaĢır.Yay genellikle ofis dıĢında olmayı tercih ettiği için, aslında nerede çalıĢtığının çok önemi yoktur.Ancak klostrofobik yapısı nedeniyle, dar, karanlık, sıkıĢık ortamlar veriminin düĢmesine neden olur. 

Muhakkak ofisinde farklı yolculuklardan aldığı hatıralar bulunur.Seyahat ve hareket gerektiren her iĢ Yay için son derece uygundur.Ġkna kabiliyeti, adaptasyon yeteneği ve inançlı doğasıyla Yay satıĢ alanında büyük beceri sergiler.Bilgiye verdiği önem akademik kariyerde de büyük baĢarı ve tatmin elde etmesinde olumlu rol oynar DıĢ iliĢkiler özellikle Yay için uygundur.mali alanda da oldukça iyimserdir. Varsa harcar, yoksa oturur.Aslında Ģans ve zenginlik gezegeni Jüpiter tarafından yönetilen Yay burcu insanları, hep maddi sınırlarını aĢmanın peĢindedir.Her Ģeyi büyük boyutlarda düĢünen Yay burcu, büyük yatırımlar yapmayı, geniĢ ölçekli meblağlarla oynamayı sever.Dolayısıyla riskleri de büyür.Tehlike son aĢamasına gelip, kapıya dayanıncaya kadar ne iyimserliğinden, ne de umudundan bir nebze kaybetmeyen Yay, gerçekle yüzyüze geldiğinde Ģok olur.'Ġnsanın yaptığı en iyi yatırım kendine olanıdır' felsefesine çok yatkın olan Yay, kendini ilerletmek, donanımını geliĢtirmek için hiç bir harcamadan kaçınmaz.Ġleri yaĢlar da bile, fırsatını yakalarsa, para kazanmayı bir yana bırakarak, eğitime baĢlayabilir.Macerayı sevmesi, uzun yolculuklarla kiĢiliğini entegre etmeyi amaçlaması nedeniyle, uzun seyahatlere büyük paralar harcamaktan hiç çekinmez.

Yay'ın birlikte olduğu insanlara karĢı sorumluluk duygusu çok yoğun olmadığı için, aile üyeleri mali anlamda ciddi problemler yaĢayabilir.Parayı hayatı tanımak, kendini geliĢtirmek, eğlenmek için bir araç olarak gören Yay, gerek biriktirmekte gerekse, zor günler için yatırım yapmakta çok zorlanır.Aslında her Ģartta hayata ada pte olabildiği ve mutluluğu elde etmekte diğer burçlara göre daha becerikli ve Ģanslı olduğu için, para Yay'ın hayatında öncelikli bir gereksinim değildir.Minimum Ģartlarda bile keyif yapacak, zevk alacak imkanları yaratmak, Yay için sıradan bir iĢtir.AĢk için en çekici ve ilginç burçlardan birisi de Yaydır.YaĢamı bir eğlence gibi algılayan Yay, aĢkı ve hayal kurmayı da çok sever.En önemli özelliklerinden bir tanesi espri yeteneğidir.Daima yeni fikirlerle doludur ve yaĢama karĢı hevesli bir yaklaĢımı vardır.Yay'ın özgürlük tutkusu, bonkörlük ve macera arayıĢı da diğer önemli özellikleridir.Heyecan, ihtiras, romantizm macerasına rağmen, bu özgür ruh, bir yere bağlanıp kalmayı oldukça sıkıcı bulabilir.Yay aĢkı bir macera ya da mücadele gibi algılar.

Yay ilk kez birlikte olduğu insandan etkilenmezse, iliĢkiye devam etmez.Yay için gittiği yerden ya da yediği yemekten çok, karĢısındakinin ne anlattığı önemlidir.Yay burcu insanı pek çok konuya derinden ilgi duyduğu için, partnerinin de entellektüel olarak zengin olmasını ister.Yaylar entellektüel olarak geliĢkin ve konuĢmasıyla zevk veren insanlardır.ĠliĢkide kısa bir süre sonra, Yay'ın oldukça net ve direkt yaklaĢımları ortaya çıkmaya baĢlar Genellikle karĢısındakinin ne hissedeceğini ya da düĢüneceğini pek önemsemeden, içindekini dıĢarı aktarabilir.Aslında burada doğal olmak isteğinden baĢka, kötü bir niyet söz konusu değildir.Yay'ın iliĢkideki temel amacı, eĢine sadık kalabilmektir.Ancak evine aĢırı düĢkün, dıĢarı çıkmak istemeyen bir insanla ya da çok kıskanç bir eĢle birlikte olabilmek Yay için mümkün değildir.ĠliĢkinin gerektirdiği özgürlükten vazgeçme durumu, Yay'ın kendini tuzağa kapılmıĢ hissetmesine neden olur.Kendine uygun bir eĢ bulduğunda, sakladığı derin ihtirasların ve sıcaklığın ortaya çıkması da kaçınılmazdır.Bu andan itibaren Yay ile geçirilecek bir yaĢamda sıkılmak mümkün değildir.GeniĢleme, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter tarafından yönetilen Yay burcu bireylerinin cinsel yaĢamları da oldukça kalabalıktır.

Cinsel yaĢamda Yay burcunun karĢısındakinin hangi özelliği tarafından tetiklendiğini anlamak zordur.BaĢka bir deyiĢle, farklı deneyimlerde, farklı insanlarda farklı çekicilikler bulur ve uyarılır. AĢırı duygusal olmadığı için, cinsel yaĢam da onu farklı ufuklara taĢıyan, gündelik hayatın sıkıĢıklığından çıkaran bir araçtır.DıĢarıdaki hayata çok meraklı olan Yay, geniĢ bir çevreye sahip olduğu için çok farklı deneyimler yaĢamak Ģansını da yakalar. Ancak oldukça dürüst ve açıkyürekli olan Yay, partnerine bu deneyimlerinden bahsetmekten de hiç çekinme z.Bu hareketli yaĢama dayanabilecek bir partner de pek olamayacağı için, Yay genellikle terkedilir.Aslında çok eĢliliğinin bir nedeni de, hayallerinde aradığı insanı bulmak arzusudur.Ama sevdiği yanında olmadığı zaman, yanındakini sevmeyi tercih eder.Bedensel yapısı doğuĢtan uygun oranlara sahip olan Yay, samimi, sıcak ve açık yapısıyla genellikle karĢı cinse cazip gelen bir burçtur. Bilginin güç olduğuna inanan Yay burcu insanları, kendilerini cinsel olarak da eğitmeye önem verirler.Zihinsel olarak da akti f olan Yay, cinselliği paylaĢtığı partneriyle uzun uzun konuĢmaktan zevk alır.

İlişki sona erdikten sonra bile, arkadaĢ kalmaya, iletiĢimde olmaya önem verir ve çalıĢır. Yay çocuğu iyimser ve pozitif düĢünce biçimiyle diğer insanları da olumlu Ģekilde etkiler her Ģeyin aydınlık tarafını görmeye, çaresiz ya da umutsuz kaldığında mutlaka bir yol bulunucağına inanmaya hazırdır. Yay çocuklarının bu güvendikleri dünya içinde kalabilmelerini ve kendi Ģanslarını yaratmak için çaba sarfetmeyi de öğrenmelerini sağlamak esastır.Yay'ın yaĢamına anlam kazandırabilmek için mutlaka bir hedefleri ve amaçları olmalıdır. Günlük yaĢantının stressi ya da sıradanlığı, belirli bir alana odaklanma, yönelme ihtiyacının artmasına neden olur. Küçük Yay'ın maceraya düĢkünlüğü, ufukl arının hem mental hem de fiziksel olarak geniĢlemesi gereğini ortaya çıkarır. Farkındalığı, algıları çok geliĢkin olmasına rağmen, her zaman daha fazlasını bilme ve araĢtırma ihtiyacındadır. YaĢı ilerleyen her Yay, mutlaka kendisi için yolculuk imkanları yaratır, ama küçük Yay'ın bile yaĢamının hareket halinde olduğunu hissetmesi gereklidir.Yay oldukça dıĢadönük ve arkadaĢcanlısı bir yapıdadır. Sıcakkanlılıkla insanlara yanaĢarak, karĢısındakini de rahatlatır. Çok erken yaĢlarda bile, insanların engellerini aĢmayı kolayca baĢararak, kendini sevdirmeyi bilir. Bu ihtiyatlı bir yaklaĢımdan çok, sevileceğine dair duyduğu özgüvendir.Yay insanı yaĢamayı sevdiği için, hayatı eğlenceli bir hale getirebilmek adına çok gayret eder. Gülmeyi, eğlenmeyi ve diğer insanlara maskaralık yapmayı çok sever. Abartmaya eğilimli yapısının yanında, oldukça geliĢkin bir espri anlayıĢı ve yeteneği de vardır. 

Mutlaka kendini kötü hissettiği, karamsarlığa kapıldığı zamanlar vardır ama, yaĢamın kendisine güzellik ve aradağı her Ģeyi getireceğine inancı hep sarsılmadan ayakta kalmasına nedendir.Yay burcunda doğan çocuk ailesi tarafından çok sevilir. Güzel, neĢeli, cana yakın, hareketli çocuk ayrıca çok dürüsttür. Daha küçük yaĢlarda doğru hareket etmesini öğrenir. Yalnız asla emir dinleme z. Ona ısrar etmek ve cezalandırmak hatalıdır. Çünkü o doğuĢtan bağımsızdır. Bu bağımsızlığı da korumaya kararlıdır.Bu nedenle ona güler yüzlü ve Ģefkatli davranarak, sevgiyle her Ģey öğretilmelidir.Bol bol oyalanması, spor yapması, oyalanması Ģarttır Yay kadını kültürlü, alımlı, espritüel, duyarlı ve akıllı yönleriyle dikkat çeker. Hassas ve kırılgan bir yapısı vardır. Affedicidir. Zekidir ve kavrama yeteneği kuvvetlidir. Birden fazla konuya ilgi duyabilir ve hepsiyle ilgili bilgi sahibi olabilir.Yay burcu kadınının sıkılgan ve çabuk bıkan bir yapısı vardır. Huzursuzluktan hoĢlanmaz ve huzursuzluk olan ortamlarda fazla bulunmaz. Çevresinde enerjik ve neĢeli yapısıyla aranan bir dosttur.Dostlarına çok önem verir ve fedakardır.Yay burcu kadını eğlenceye ve ge zmeye meraklıdır. Seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi ve yeni insanlarla tanıĢmayı sever. 

Maddi anlamda güçlü olmak ister. Para onun için araçtır.Cömert hatta biraz savurgandır.KarĢı cinsle olan iliĢkisinde öncelikle arkadaĢlığa ve dostluğa önem verir.Özgürlüğüne düĢkün olan yay kadını kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoĢlanmaz.Bu nedenle evlilik ona uzak bir kavram gibi gelmektedir. ĠliĢkisinde kendini kısıtlanmıĢ hissetmezse evlenebilir ve sadık bir partner olur.Yay burcu kadını ilgiden ve komplimanlardan çok keyif alır. Çoğu zaman arkadaĢlıkla aĢkı birbirine karıĢtıran yay burcu kadını öncelikle karĢı tarafta güven ve dostluk arar. Beğendiği insanla sohbet edebilmek ve fikir alıĢveriĢinde bulunabilmek onun için çok önemlidir.Yay burcu kadını evlendiği zaman çok keyifli bir partner olacaktır. Çocuklara düĢkündür ve çocuklarıyla dostluğa dayanan bir iliĢki kuracaktır.Yay Burcundan doğan erkekler gibi kadınlarda bağımsızlıklarına çok düĢkün olurlar. Bu tipler kolay kolay evlenmeyi de istemezler. neĢeli, zeki oldukları için de bazıları evlilik yerine dostluğu tercih edebilir.BaĢka yıldız etkisi almamıĢsa hayatta hislerden çok kafasına yer verecektir. Onun içinde kandisine yuva değil iĢ hayatı daha cazip gelecektir. Çünkü çalıĢırken iĢ arkadaĢlarıyla hoĢ vakit de geçirebilir, onlarla türlü Ģeyler konuĢabilir. Halbuki bir ev kadınının belirli sorumlulukları vardır. 

Ev iĢleri de sıkıcıdır. Bu zeki kadın eve bağlanmayı bu yüzden istemeyecektir. Yay kadını cazip bir tiptir. O kafasını kullanarak karĢısındakilere dediğini kolaylıkla yaptırabilir.Bu kadın dostluklar konusunda çok ciddidir. Hayatta en önem verdiği Ģeylerden biride dostluktur. Onun için önce onun dostluğunu kazanacaksınız. Kadınla dostluk kuduğunuz sırada onun baĢkalarıyla da ahbaplık ettiğini göreceksiniz. Kıskançlığınız tutabilir ve dayanamayıp bu hissinizi de açıklayabilirsiniz. Ancak o vakit kadın size hak vermeyecek tam aksine dostluğu bozacaktır. Onu olduğu gibi kabul etmeniz lazımdır. O ne kısıtlanmayı, ne ezilmeyi nede bağımsızlığını vermeyi kabul edebilir.Yay Burcundan doğan kadın çok da neĢeli, eğlencelidir. Onun yanında vaktin nasıl geçtiğini de farketmezsiniz. Ayrıca o hertürlü gezmeden de zevk alır, lüks lokantalar, gece klüpleri, toplantılar, partiler ona göredir. Gittiğiniz her yerde ona itin a etmeniz, bol para sarfetmeniz de gerekebilir. Çünkü kendisi cömerttir ve dostlarından da aynı Ģeyi bekler.Yalnız bu kadının maddi olduğunu da sanmayın. 

O sadece hayatın tadını çıkarmak isteyecektir. Yalnız bu kadın evlendiği zaman eĢinin iyi bir durumda olmasınıda ister. Onun için toplumda isim yapmıĢ olan erkek önemlidir. Bu burçtan bir kadınla hemen evlenmek iyi netice vermez. Ona biraz zaman vermek lazımdır. Böylece kadın bu devrede düĢünme fırsatı bulacak, hem sizi inceleyecek, hemde his ve fikirlerin i anlamaya çalıĢacaktır. Sizi sadece beğenirken sevdiğini sanmıĢ olabilir. Veya sahiden aĢıktır. Kadına düĢünme süresi tanınırsa netice kısa sürede ortaya çıkacaktır. Bu kadının hisleri konusunda bocaladığı da bir hakikattir.Yay Burcundan olan kadın sizi sever ve evlenirse çok mutlu olur. Ancak, onu mutlu edebilmeniz için bazı Ģartlar olduğunu da ilave edelim. O daima sizin en iyi arkadaĢınız olarak kalmak isteyecektir. Evlilikden sonra ikinci plana atılmaya tahammülü yoktur. Sizi sevdiği için ev iĢlerini yapacak ve her Ģeyi iyi planlayacaktır. Ama onu eve kapatacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. 

Kadın evlenince arkadaĢlarından vazgeçmek istemeyecektir. Onu sevdiğinizi hem sözlerinizle hemde hareketlerinizle belli etmelisiniz.NeĢeli vakit geçirmeyi, bolluğu ve eğlenceyi sever. Bu arada yemek ve içmekde önemli bir konu sayılır. Kadın ne oburdur nede içkiye fazla düĢkündür. Ancak çok lezzetli yemeklerden ve iyi içkilerden hoĢlanabilir. O bir yengeç burcu gibi mutfağına düĢkün değildir. Yani aslında yemeği baĢkalarının piĢirmesini ister. Ġmkanınız olursa ona bir ahçı tutarsanız iyi edersiniz. Eve ahbap davet ettiğinizde de sizi asla utandırmayacaktır Ana diliniz, dogdugunuz ülke farkliysa bir Yay kadiniyla berabersiniz demektir. Yay kadinlari yabanci erkekleri sever. Sporculari da... Çünkü saglam kafanin saglam vücutta oldugunu bilir. Bunalimlarin, derin sorunlarin adamiysaniz yanina yanasmayin. Kiskanç erkeklere tahammül edemez. Çünkü sizinle beraberken baska bir erkek arkadasi ile seyahate gider, art niyet gözetmeksizin O heryerde yalnız yaĢayacaktır. Yay kızları çok bağımsızdır. Ve her iki cinstten Yay'ların da aile bağlarına garip bir uzaklıkları vardır. Belki de bu, çok yolculuk yapmalarından ve ailelerini iyi tanıyacak kadar evde kalmamalarındankaynaklanmaktadır.

Hatta sinemaya veya arkadaĢlarının evlerine giderken bile, huzursuz bir Ģekilde hep yoldadırlar. O, herzaman size duymak istediğiniz Ģeyleri söylemeyecek. Çoğunlukla açık sözlülüğü ve utandırıcı sorularıyla saçlarınızı diken diken edecek. Ama arada sırada öyle özel, öyle harikulade birĢey söyleyecek ki, size Ģarkı söylüyormuĢ gibi gelecek. Biraz aklınızı kurcalayacak ama, Yay kızlarının çoğu arkadaĢlıkla aĢkı, aĢkla arkadaĢlığı birbirine karıĢtırır. Partnerinizde çekingenliği, utangaçlığı tercih eden eski kafalı erkeklerden biriyseniz, kendinize baĢka bir Bingo arkadaĢı arasanızdaha iyi edersiniz. Bu genç hanımın parlak içten bir davranıĢı vardır. O'nun ne hissettiği ve ne düĢündüğü nasıl davrnandığı ve ne söyledeği özdeĢtir. O'nun ne hissettiği ve ne düĢündüğü; nasıl davrandığı ve ne söylediğiyle özdeĢtir. O'nun açık sözlü patavatsızlığı doğal olarak anlaĢmazlıklara, ateĢli kavgalara, en azından incinmelere neden olur, ama bu O'nun ruhunu ezemez. Jüpiter gururu yüzeye çıkar ve O'nu bir bunalımdan kurtarır; kalp ağrısını yılın en büyük Ģakası olarak herkese kabul ettirir. 

Belki içten içe ağlayabilir. Ama flörtüyle bozuĢması konusunda arkadaĢlarının sorularına öyle kurnazca cevaplar verecektir ki, herkes bozulan iliĢkilerinin zararsız bir flört olayından baĢka bir Ģey olmadığına karar verecektir. Er geç herĢeyi mahvetmek için ne söylemiĢ olabileceğini düĢünerek yastığı gözyaĢlarıyla ıslattığını hiçkimse tahmin etmeyecektir. Böyle olaylar yüzünden bir Yay kızı bekar kalırsa o gene de yaĢamın tadını çıkaracak ve çok eğlenecektir.Bir erkek yerine çevresinde dolaĢan bir düzine erkek olacak ve O onların hepsinden hoĢlanacaktır. Yay erkeği gibi yay kızıda evlilik bağından biraz ürker. O'nu yakalamak için olta olarak parlak, renkli gelin telleri kullanmanız gerekecektir. O erkeklerle iliĢkilerinde havalı geleneklere uymayan biridir. Siz kendisiyle eĢit olarak düĢündüğü için, sizinle aynı davranıĢları gösterdiği gibi, aynı süveteri de giyecektir. Yay kadınlarının çoğu gibi, sporu ve kamp yapmayı da seviyorsa , O'nu erkek çocuklardan ayırdetmekte zorluk çekebilirsiniz. Ama aslında hiç de öyle değildir. Bir kere, süveteriniz O'nun üstünde farklı görünür. 

Jüpiter kadınları zaten yapısal olarak erkeksi değillerdir. Onlar tanıdığınız kadınların çoğundan daha kadınca, daha yumuĢak olabilirler. O'nun ortalıkta bu kadar çok erkekle dolaĢıp arkadaĢlık etmesi ve sizin O'nu hep kalabalık içinde görmeğe alıĢmanız bu yüzdendir. Bu kadar titizlikle dürüst ve hilesiz olduğu için, ününü korumakta biraz dikkatsiz davranabilir.Ve toplumun istediği iki yüzlülüğü hor görülebilir. Bunu O'na sorarsanız, sözünü esirgemiyecektir. Herhalde size, geleneklere uygun saatte eve dönmenin masumiyet iĢareti olmadığı gibi, gece yarısı vals yapmanında herkesle iliĢki kurmak anlamına gelmediğini söyleyecektir. O kendi ahlakının kötülüklerden uzak olduğunu bilmektedir ve önemli olan da budur. Doğal olarak, çok yanılmaktadır. Bir kadının ünü söz konusu olunca, baĢka insanların ne düĢündüğü önemlidir. Ama O'nun tutumunu anlamağa  çalıĢmalısınız. Genellikle ne anlama geldiğini bile bilmeden bazı Ģakalara güldüğü için, O'nun hafif bir kadın olduğunu düĢünmeyin.Gerçek Ģudur ki, O kalbi güven dolu bir çocuktur. GörünüĢü o kadar saftır ki, kurtlara, tatlılıkta adam kandırma ustalarına ve Ģarlatanlara cesaret verir. 

Ne kadar akıllıca tartıĢtığını ve nasıl ĢaĢırtıcı Ģekilde mantıklı olabildiğini funutun. Tüm bunların O'nun kalbiyle hiçbir ilgisi yoktur. Kafası tartıĢma götürmez. Parlak ve zekidir ve herhangi bir tehlikedenkendini kurtaracak güçtedir. Ama kalbi savunmasızdır. Sık sık düĢer ve yaralanır. O'nun bir baĢka özelliği de biraz sakar olmasıdır. Yay'ın neĢeli havası en katı kalpleri bile eritir. Arada sırada bu kız size, kuyruğunu dostça sallayan ve ayağınızın üstünden geçen sakar bir köpek yavrusunu hatırlatacaktır. Tipik Jüpiter kızı çok iĢtahlıdır. O iyi yiyecekleri ve Ģarabı güzel giysileri sever ve yolculukta hep birinci sınıfı seçer.Yay'lar doğuĢtan savurgandırlar. Paraya hiç değer vermezler. Ve onlara bir doların ne deemek olduğunu anlatmak epeyce zaman alır. O'na kredi kartınızı ödünç vermeden önce yükselen burcunu dikkatle inceleyin. ĠliĢki kurduğunuz Yay Kızı gösteri sanatlarından biriyle uğraĢabilir, çünkü sahne ıĢıkları bunların çoğunu cezbeder. Eğer öyleyse, sanatından bıkmadıkça, mesleğinin herĢeyden önce geleceğini bilmelisiniz. AlkıĢların tatlı sesi kulaklarında çınlayan bis seslerinin heyecanı O'nun için sizin sıralamayacağınız tüm büyüleyici romantik cümlelerden daha etkilidir. Seyehat perisi ona gezip dolaĢma tutkusu vermek için her zaman yanıbaĢında olacaktır. 

Yapabildiğiniz zaman siz de O'nunla birlikte tatile gidin. Eğer birlikte gidemiyorsanız, bırakın kendisi gidip keyfine baksın, siz de O'na güvenin O sizi sevmektedir.Onun gönül iĢlerindeki rastgele davranıĢlarına ve evlenme konusunda ki çekingenliğine bakarak duygusuz olduğunu düĢünebilirsiniz. Yanılıyorsunuz. Tam tersine yeri geldiği zaman duygusallığından yanına varılmaz. Yay kadınlarının çoğu mutfak iĢlerine bayılmazlar. Ama üzüntülü olduğunuz bir gün, sizi neĢelendirmek için nefis bir kremalı tatlı yapabilir. Kendisinin de korkunç öfkeye kapıldığı zamanlar olacaktır. çok kırıldığı zaman, acı Ģekilde alaycı bir dil kullanabilir. Ancak daha cümlesini bile bitirmeden ne söylediğini unutur ve neden aklınızı bu söze taktığınızı da birtürlü anlayamaz. Çocukları herhalde O'na hayran olacaktır. O, çocuklarının yakın arkadaĢı olacak ve onlarla sirk oyunu oynayacaktır. Hiç kimse konuklarını bir Yay gibi cana yakın bir Ģekilde ağırlayamaz.Yay kadını, farklı olan herhangi bir Ģeyi sever. YaĢamın değiĢikliklerle, sürprizlerle ve yeni arkadaĢlıklar la dolu olmasını ister. Tıpkı Yay erkeği gibi, kaçındığı her Ģeyin kendini çektiğini hisseder. Erkekleri baĢ tan çıkarıp, ilgiyi vücuduna çekmeyi sever. Yine de bu yeteneğinden dolayı suçlandığında, kendini koruyacaktır ve bu da bazı Yay kadınlarının taĢıdığı bir özelliktir.Her Ģeye rağmen, Yay kadınının hayatındaki en önemli rolü; aĢk oynamaz. Manevi bağlılık ve samimi arkadaĢlıklar, akıllı konuĢmalar ve ortak ilgiler, onun aradığı Ģeylerdir.

Daima aktiftir v e her an her ortamda pek çok insanla tanıĢabilir. Bu nedenle aĢkı ve doğru erkeği aramaz, çünkü onunla günün birinde karĢılaĢacağını bilir. Bir Yay kadınını sahiplenmeye ya da ona hükmetmeye çalıĢmak baĢtan baĢarısızlığa mahkûmdur. Gençken bir kelebek gibi, bir çiçekten diğerine konar, ancak evlilikte sadık bir eĢ örneğidir. Evliliğini çok ciddiye alır ve daima eĢinin yanında olur, onu sever ve ona bakar. Tabii bireyselliğini serbestçe sergilemek koĢuluyla. Ev iĢleriyle uğraĢmaktan hoĢlanmaz, ama yine de bu nları yerine getirecektir, hatta olabildiği kadar çabuk.Yay kadını doğru erkekle birlikte olduğunda tutkulu bir âĢık olur. Onun fiziksel aĢka olan ilgisini uyandırmayı bilmeyen bir eĢe, kısa bir süre sonra kırmızı kartı gösterecek ve tereddütsüzce onu oyun dıĢı bırakacaktır. Tutkulu Yay kadını, kendisi ne Ģefkat gösterilmesini ve yumuĢak davranılmasını ister. Maçoların onun yanında hiç Ģansı yoktur. Yay erkeği entelektüel, duyarlı, meraklı, neĢeli ve cana yakın yapısıyla dikkat çeker.Ġyi niyetli ve konuĢkandır. Dostlarına düĢkündür ve arkadaĢ canlısıdır.

Hareketsizlik yay burcu erkeğini sıkar. O hep hareketli olmalı ve açık havada bulunmalıdır. Kapalı ortamlarda çok uzun süre kalmaktan hoĢlanmaz.Yay burcu erkeği birçok konuda bilgi . Bu da onun meraklı bir yapısı olmasından kaynaklanır. EleĢtirmeyi sever ve açık sözlüdür. Bazen bu açık sözlülük pot kırma sınırını da aĢabilmektedir.Cömertliğiyle tanınan yay burcu erkeği harcamalarında savurganlık sınırını fazlasıyla aĢabilir.Özgürlüğüne aĢırı derecede düĢkün olan yay burcu erkeği yalnızlıktan keyif alır, iliĢkilerinde kolay kolay bağlanamaz ve evlilikten korkar.Onlar için karĢı cinste aradıkları en önemli özellik güzelliğin yanı sıra kafa yapısıdır. Bilgili ve kültürlü kadınlarla sohbet etmekten keyif alır.Ya y burcu erkeği bir kadından hoĢlandığı zaman ilgisini yoğun bir biçimde gösterebilir. Fakat daha sonra aradığını bulamadığını anladığında çabucak sıkılıp uzaklaĢabilir. Bu nedenle bir yay burcu erkeğini iyice anlamaya çalıĢmak gerekir.Yay burcu erkeği gerçekten severse bağlanır ve evlenmekten korkmaz. Çocuklara düĢkündür ve ömür boyu mutlu bir evliliği olacaktır.ay burcunun çok yönlü erkeğini pek çok kadının cazip bulduğu doğrudur. 

Yay burcundan doğan erkek, neĢeli, hareketli, cana yakın, hayatı seven bir tiptir. O merakı yüzünden pek çok konuya ilgi duyar ve dolayısıyla da geniĢ bilgisi vardır. Hangi konuyu açarsanız söyliyecek bir kaç laf bulunur. Ayrıca sözleri çok eğlenceli ve ilginçtir. O aklına koyduğu zaman karĢısındakini oyalamasını da iyi bilir. Ama kendisi çift karakterli bir burçtandır. Bu da onun birçok yöne birden gitmeyi istemesine, yeniliklerden hoĢlanmasına, çabuk bıkıp sıkılmasına neden olur.Aslında o çapkındır ama aynı zamanda kadınlarla dostluk etmesini de sever. Onun için pek çok kadın arkadaĢı vardır. Siz kıskanç bir tipseniz bu erkeğe yaklaĢmayın. Çünkü o sizi sevsede dostlarından vazgeçmez, hele öyle kısıtlanmaya hiç gelmez.Bu erkek, size türlü Ģeyler anlatacak, oyalanmanızı, eğlenmenizi sağlayacaktır. Onun sözlerini büyük bir dikkat ve ilgiyle dinlemelisiniz. Ama baĢınızı sallamakla ve "Evet" yahut "Hayır" gibi sözlerle baĢarıya eriĢeceğinizi sanırsanız yanılırsınız. O sizin fikirlerinizi de öğrenmek, merakını tatmin etmek isteyecektir.Bu oldukça havai erkek güzellikden hoĢlanır. Sizde güzelliğinizle veya yeni biri olduğunuz için onun dikkatini çekmiĢinizdir. Ama güzellikden daha önemlisi cazibedir. 

Onun için cazibeli kadın, baĢka erkeklerin peĢinde koĢtukları Ģık, havalı, hareketli, zarif kadındır. ĠĢte böyle biri olmaya gayret edeceksin iz. Kendinizden çok eminmiĢ gibi davranmalısınız.Bu erkek, kolaylıkla çalıĢtığı gibi eğlenceyede çok düĢkündür. Sizi türlü lokantalara, gece klüplerine, maçlara, yarıĢlara götürecek, yürüyüĢ yapmanızı, kürek çekmenizi, yelkenliye binmenizi teklif edecektir. Enerjisi fazla olan bu tip sporuda eğlence sayar. Yelkencilik, binicilik, golf vs. gibi Ģeylerden büyük zevk alırlar.Yay burcunda doğanlardan çoğunun talih oyunlarında Ģansları açıktır. Eğer doğum anında kötü yıldız etkisi yoksa onlar her oyunda kazanırl ar. Sevdiğiniz erkek sizi at yarıĢlarına götürür ve her yarıĢta para kazanır yahut kaybederse hiç kılınızı kıpırdatmayın. Onun kısıtlanmaya gelmediğini artık öğrenmiĢ olmanız gerekir. Bu erkek kumarda oynayabilir.Bu burçta doğan erkek bağımsızlığına düĢkündür. Onun içinde genç yaĢta ailesinin yanından ayrılarak yalnız oturmayı tercih edebilir. Ailesinin aleyhinde bulunursanız size kızıp çatabilir. Bu neĢeli, nazik, tatlı konuĢan erkek kızdı mı birden sesini yükseltiverir. Siz daima sakin olmalı ve onun sevd iklerini çekiĢtirmemelisiniz. 

AteĢ gurubundan olan burçlarda doğan erkeklerde bu duruma sık sık rastlanır. Bu erkek sizi sevdiğini birdenbire söyliyebilir. Üstünüze çok düĢer. Sizi memnun etmek için pek çok Ģey yapabilir.Bu talihli, kolaylıkla baĢarıya eriĢebilecek ve çok bakımlardan hoĢ erkek herĢeyden önce sizin arkadaĢınız olmalıdır. Dertlerini, düĢüncelerini, problem ve hayallerini size anlatmalıdır. Hem hareketlerinide kısıtlamayın.Ġdealist, dava peĢinde koĢan, savaĢçı bir insandır. Körü körüne olmasa da hayalcidir, kimse inanmasa bile gerçekleĢtirmek istediği hayalleri vardır. Azıcık bir umudu olduğunda ise hayallerini gerçekleĢtirmek için harekete geçecektir. Ġnsanların dıĢ görünüĢünün ötesinde onlardaki samimi ruhu arar ve çevresinde birçok dostu vardır. Biraz nezaketsiz ve düĢüncesiz davranabilir ama kötü niyetli değildir. 

Yüzeysel bir romantizmi vardır ama dürüsttür. Sizi aldattığında bile gerçeği söyleyecektir. Kadında zeka arar, arkadaĢ canlısı olması kadınlar tarafından çoğu zaman yanlıĢ anlaĢılabilir. Tipik yaylar oldukça müsrif ve cömerttirler. Açık sözlülüğüne ve özgür tavrına, nezaketten yoksun eleĢtirilerine katlanmaya çalıĢın, kendinize uğraĢacak bir Ģeyler bulun, hatta kitap okuyabilirsiniz, o entelektüel bir insandır. Hem kalbiyle hem de kafasıyla düĢünür. Cesur davranıĢlarının karĢılığını her zaman alamasa da yeniden ayağa kalkıp devam edecektir yay erkeğine güvenmek imkansız.duyarsız ve yüzeyseller .sevgilerini kesinlikle gösteremiyorlar.sıkılganlar ve ne istediğini bilmeyen insanlar.ama en kızgın olduğunuz zamanda bile bir Ģeytan tüyü var nefret edemiyorsunuz. Oldukça büyük, biçimli bir kafalari, yüksek, genis alinlari vardir. Yüzleri açik ve neselidir. Arkadasligi ve fikir alis verisini davet eder, hareketleri çabuktur. Çogunlukla el k ol hareketleri yapar. Bu hareketleri gösterisli ve dramatik olabilir, ama pek nazik olmaz. Çok uzun boylu ve atletik yapilidirlar. Güçlü yapilari vardir.Boy uzun,kollar bacaklar eller uzun ve zarif,alın yüksek,gözler iri,yüz uzun,burun uzun ama hokka,tavĢan diĢler, dudaklar geniĢ,mutlu bir yüz ifadesi,çene çizgisi alın çizgisinden geniĢ olabilir,Omuzlar geniĢ basenler ya doğuĢtan geniĢ yada bu bölgeden kilo almaya müsaitlik verdiği için zamanla geniĢleyebilir ,saç göz ve ten rengi münkün olduğu kadar açık c ilt pembemsi bir renkte Yabancı ülkelerle ilgili her Ģey: yolculuk etmek, dıĢ ticaret,yurtdıĢında temsilcilik iĢleri; diplomatlar, politikacılar,yurtdıĢı muhabirleri , tercümanlar, ihracatçılar, tur operatörleri ve yöneticileri. 

YaĢamda bir anlam arayan v e filozof,din bilimci, ruhsal danıĢmanlar gibi yol gösteren insanlar. Hukuki meslekler ve spor dünyası. Yay'ın değiĢikliğe her an hazır oluĢu, bedensel olarak da Ģartlara esneklik gösterebilmesine ve adaptasyon sağlamasına yardımcı olur.Baldırlar, bacaklar, kuyruksokumu kemiği, kalçalar, buradan inen ve bacakların üst - arka kısımlarını kumanda eden siyatik sinirleri Yay burcunun hakimiyeti altındadır.Geleneksel olarak karaciğer de Yay'ın etkisi altında olmakla birlikte, sindirim sitemine ait bir organ olma sı nedeniyle bazı ekollerde Yengeç ve BaĢak burcunun daha büyük etkisi olduğu savunulur.Yay'ın, farklı ortamlarda bulunmaya merakı, çıban, dolama, apse ve mikrobik ateĢlenmelerin yanı sıra, düĢmelerden kaynaklanan incinmelere eğilim doğurur. Yönetici gezegeni dev Jüpiter'in yönetimi altındaki, dev organ karaciğere karĢı da hassas davranmak Yay için oldukça önemlidir.Ayrıca, romatizma, siyatik, gut, ateĢli hastalıklar ve irade zayıflıkları görülebilir.Farklı kültürlerin yiyeceklerine duyduğu merak, alternatif bir beslenme türünün doğmasına neden olabilir.

 Ancak her Ģart altında alerji yapmayacak ve karaciğeri yormayacak, alkol oranı düĢük bir beslenme biçimi geliĢtirmek, Yay için gereklidir.Evde kullanılan tenekeden yapılmıĢ eĢyalar, üzerinde bulunduracağı, lal taĢı, fildiĢi, akik taĢı uğur ve huzur getirecektir.Maviden mora doğru ya da sarı renkte çiçekleri olan, hoĢ kokulu ve tatlı geniĢ alanlarda yetiĢen, kasık otu, hodan, karahindiba çiçeği, adaçayı gibi bitkilerle yapılan çaylar ve ilaçların yanı sıra, enginar kürleri ve hapları da Yay için sağlık kaynağıdır.Mavi tonlarında, rahat harekete izin veren, sportif kıyafetler Yay'a hem yakıĢır hem de rahat hissetmesine yardımcı olur.Yay'ın maceraya düĢkünlüğü ve hareketli yapısı hemen her tür sporda rahatlamasına ve baĢarılı olmasına nedendir.Ancak tüm açık hava faaliyetlerini çok sevmesine rağmen, özellikle atletizm, kampçılık, at binmek ve okçuluk Yay'ın yaĢamında çok önemli yer tutar.KarĢıt burcu Ġkizler'den aldığı reflex etkiyle, ciğerler ve sinir sitemi ile bağlantılı rahatsızlıklara da dikkat etmek gereklidir.AteĢ elementinde yeralan ve hareketli bir yapıya sahip olan Yay'ın metabolizma hızı oldukça yüksektir.Açıkhava faaliyetlerini ve macerayı seven Yay genç yaĢlarında incedir.

Ancak zaman içerisinde, büyüme ve geniĢleme prensibini sembolize eden Jüpiter'in de etkisi altında, özellikle basenlerde, kilo fazlalıkları oluĢmaya baĢlar.DıĢadönük, sosyal ve değiĢiklikleri seven Yay, insanlarla birarada olmaktan, birlikte hareket etmekten büyük zevk alır.Okçuluk, es krim, polo, at binme, rafting, trekking gibi sporlar Yay için idealdir.Bunun yanında risk taĢıyan, heyecan veren tüm açıkhava faaliyetlerinden de Yay büyük tatmin sağlar.Seyahat etmeyi de çok seven Yay, kamp yapmaktan, bisikletle uzun yol almaktan, araba k ullanmaktan da çok hoĢlanır.Akıl, ruh ve beden arasındaki bağlantıyı çok iyi anlayan ve bilen Yay burcu, kendini geliĢtirmek, iyi durumda tutmak için her yöntemi deneyebilir.En büyük tutkusu yağlara karĢı düĢkünlüğüdür.Genellikle değiĢik dünya mutfaklarına, farklı kültürlerin yemeklerine olan merakı, farklı lezzetleri denemesine, dolayısıyla kilo almasına nedendir.Sınırlamaları ve kısıtlamaları sevmeyen Yay zaman zaman kontrolü kaçırabilir. 

Fakat hareketli yapısı gereği, çok da Ģanslıdır.Kalsiyum dengesini sağlayan bir günlük beslenme Ģekli, Yay için oldukça önemlidir.Özellikle bacak kemikleri ve basen bölgesi hassas olan Yay bu konuya önem vererek, süt ve süt ürünlerine ağırlık vermelidir.Yay için değerli ve yarıdeğerli taĢları üzerinde taĢımak, yaĢadığı yerlerde bulundurmak faydalıdır.Gemoterapi olarak da bilinen bu yöntem, Yay'ın bedensel dengesinin korunmasında önzemli rol oynar.Arada bir oruç tutmak Yay'ın fiziksel bedenine ve ruhsal ihtiyaçlarına iyi gelir.Özellikle Yay'da hassas olan karaciğeri dinlendirmek, fazla yağı tüketmek ve toksinleri vücuttan atabilmek için ideal bir yöntemdir. Ancak uzun süreli yapılması, Yay'ın kendini baskı altında hissetmesine ve rahatsız olmasına neden olabilir.Baharat ve bitki çayları, yeterince sıvı hem kilo korurken, hem de zayıflama rejimlerinde Yay için temel gereksinimdir.Tuz ve Ģeker kullanımında aĢırıya kaçamamaya dikkat etmek de Yay için önemlidir.

 1. DEKANAT (23 Kasım - 30 Kasım) Tam bir Yay. Jüpiter hâkimiyeti daha baskın.Onlar çok iyimser, hayat dolu insanlardır.Ġnsanlara karĢı çok açık, hatta tedbirsizdirler. Ġyi niyetleri ve tutamayacağı sözü vermeleri, baĢlarını sık sık derde sokar. Ģanslı olduklarından dolayı dört ayak üzerine düĢerler. Yabancı dil öğrenmeye karĢı çok yeteneklidirler.Bu grup keskin bir zekay a, ayırdetme yeteneğine, hızlı reaksiyonlara iĢaret eder. Bu dönemde doğan Yay‟lar nüktedan, zeki, zihinsel ve fiziksel açıdan yetenekli, becerikli ve iyi gözlemcidirler. Hayata, gerçeklere bakarlar, hayal kurmazlar. KonuĢma ve yazma yetenekleri dikkat çekebilir, iyi bir yorumcudurlar. Aynı zamanda yöneticilik yetenekleri de vardır. Ancak çoğu zamanda, aniden, hızlı karar vererek ve aĢırı direkt davranabilirler. Bu yönleri ile aĢırı eleĢtirel ve kırıcı olabilirler. Hatta Ģiddete eğilimleri vardır. Böyle zamanlarda zekaları alaya ya da hileye dönüĢebilir. Bu yönlerini dengeleyebilmeleri için tolerans ve sabır geliĢtirmeleri doğru olacaktır. 

 2. DEKANAT (1 Aralık - 10 Aralık) Yay özellikleri Koç‟unkilerle birleĢmeye baĢlar. Ani bir ataklıkla savunulan fikirler ortaya atılır. Jüpiter kendini Mars‟a teslim ederek daha enerjik hisseder.Bu insanlar kahraman olma arzusuyla dünyaya gelirler. Bu uğurda anlamsız inançlara kapılarak, boĢ hayaller peĢine de düĢebilirler. Çok cesur olduklarından iyi savaĢçı olurlar. Diğer Yaylar‟a göre biraz daha sert ve ketumdurlar.Bu dönemde doğanlar kiĢisel çekicilikleri, sezgileri ve büyük bir hareketliliği yanyana getirirler. Canlı, kiĢisel açıdan güçlü, büyük bir direnç sahibi, sezgisel kiĢilerdir. Ġnsanların duygusal ihtiyaçlarını görmekte ustadırlar. Aynı zamanda oldukça duygusal, tutkulu bir kiĢilik sergilerler. Her konuda hevesli, cömert, çekici ve arkadaĢ canlısı bir tutum yansıtırlar. Olumsuz yönde ise kimi zaman tamamen duygusal nedenlerle intikamcı davranabilir ve enerjilerini boĢa harcayabilirler. AĢırı duygusal davranıĢlar, zevklere düĢkünlük, disiplinsiz bir davranıĢ biçimi söz konusu olabilir. Böyle durumlarda sorumluluk duygusu geliĢtirmek, duygusal kontrolü geliĢtirmek gereği vardır 

 3. DEKANAT (11 Aralık - 21 Aralık) Yay özellikleri GüneĢ‟in ıĢıklarıyla parlamaya baĢlar. GüneĢ, Yay burcunun bilgeliğini artırır.Jüpiter ve GüneĢ‟in etkisiyle parıldayan, eğlenceye düĢkün, iyimser insanlardır. Toplumda yükselme, iyi bir kariyer edinme Ģansları çok yüksektir. Diğer Yaylar‟a göre ayakları yere daha sağlam basar. GerçekleĢtirebilecekleri somut idealleri vardır.Bu dönemde doğanlar baskın, yapıcı enerjileri yüksek, büyük projelere girmeye eğilimli, ağır sorumluluk alabilen, enerjilerini sağduyu, heves ve mantıkla birleĢtiren tiplerdir. Arzularını yapıcı bir hedefe odaklayabilirler. Diğer Yay‟lara göre daha alıĢılmıĢ yollar denemek isterler. Güvenilir ve etkin kiĢilerdir. Güçlü yönetici yetenekleri ve vizyonları vardır. Ancak olumsuz yönde ise kimi zaman aĢırı acımasız, zayıflığa tahammül edemeyen, sürekli baĢkalarına sorumluluk yükleyen, yeni fikirlere kapalı hale gelen bir tutum sergileyebilirler. Bu yönde daha fazla sempati geliĢtirmeleri, uyumlu olmayı öğrenmeleri gerekir. 

 YAY GÜNEŞ KOÇ YÜKSELEN BURÇ dıĢ kültürlere karĢı merak, maceraseverlik, özgürlük tutkusu ve akademik yetenek gibi özelliklerin kiĢisel özellikler arasında görülmesinde önemli bir role sahiptir. Felsefeye ve farklı inançlara karĢı merak da Yay- Koç insanlarında çok sık görülür. Yay - Koç kombinasyonunda Yay burcu özellikleri çok daha belirgin Ģekilde görülür. Yükselen Burcu Koç olan Yay çok hareketli, değiĢiklik ve macera peĢinde koĢan bir yapıdadır. Risk almayı, tehlikeli aktiviteleri çok sever. Seyahat etmek, yaz aĢkları ve her tür bedensel faaliyet, tam Yay- Koç insanına göredir. Mesleki alanda riskli, her an yenilik ve giriĢim gerektiren konular, akademik kariyer, idealist alanlar baĢarıya götürür. Yükselen Koç un iliĢkilerinde zarif, entellektüel yaklaĢımları vardır. Duygusal yaĢamına çok önem vermesine rağmen, çabuk sıkılması daldan dala atlamasının temel gerekçesidir. 

 YAY GÜNEŞ BOĞA YÜKSELEN BURÇ ortak finansal kaynakları yönetmekte ve yaratmakta büyük bir yeteneğin kiĢilikte görülmesine neden olur. Gizemli konulara merak, bilinmeyene duyulan ilgi, sıradıĢı bir insanın ortaya çıkmasında etkilidir. Yay- Boğa insanının cinsel duyguları ve bedensel paylaĢımlardaki yeteneği de da son derece kuvvetlidir. Yükselen Burcu Boğa olan Yay ın romantik ve ateĢli bir yapısı vardır. ĠliĢkilerinde güvence aramasına rağmen, kendisinin aynı emniyeti karĢı taraf için sağlaması oldukça güçtür. Yükselen Boğa nın ancak karĢılıklı olarak yaĢamsal amaçlar anlaĢıldıktan ve kabul edildikten sonra, beraberliği bir ömür sürdürmesi mümkündür. Yay - Boğa çalıĢkan ve üretken bir insan olduğu için mesleki alanda sağlam adımlarla ilerler. Eğitim yaĢamına verdiği önem, bunu bir yaĢam güvencesi olarak görmesinden kaynaklanır. 

 YAY GÜNEŞ İKİZLER YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu Ġkizler olan Yay ın, hareket, macera, samimiyet, değiĢkenlik, zeka, espri, çok yönlülük, karakterinin anahtar sözcükleridir. Yay - Ġkizler için yaĢam bir oyundur. Kendine özgü bir yaĢam felsefesi geliĢtirerek, hayatını her zaman daha kolay bir hale getirir. Yükselen Yay çok keskin bir zekaya, parlak fikirlere ve entellektüel yoğunluğa sahip olduğu için, her meslekte baĢarı Ģansı çok yüksektir. Ancak hareketli ve ticari zeka gerektiren ya da akademik araĢtırmalar daha fazla tatmin olabileceği alanlardır. Yükselen Ġkizler ikili iliĢkilere çok önem vermesine, çok romantik ve zarif bir insan olmasına rağmen kolay kolay bağlanması mümkün değildir. EĢinin sürekli kendini yenileyen, çok yönlü, baĢarılı bir insan olması halinde, belki tek eĢli kalması mümkün olabilir. 

 YAY GÜNEŞ YENGEÇ YÜKSELEN BURÇ kiĢilikte detaylara karĢı büyük bir sabır, çalıĢkanlık ve üretkenlik gibi özelliklerin görülmesine neden olur. Yay- Yengeç insanları temizliğe, düzene ve yaĢamlarında organize olmaya önem verirler. Duyguların ve düĢüncelerin hizmet ve yardım yoluyla ifade edilmesi de belirgin karakteristikler ara sındadır. Yükselen Burcu Yengeç olan Yay adaptasyon ve uyum yeteneği çok geliĢkin bir insandır. Kuvvetli entellektüel kapasitesi, hafızası, çabuk algılaması ve kavraması meslek yaĢamında ilerlemesine yardımcıdır. Yay - Yengeç kendini güvende hissedebileceği büyük kuruluĢlarda çalıĢmayı tercih eder. Ailevi ve geleneksel değerlere verdiği önem, tek eĢliliği tercih etmesine nedendir. Yükselen Yengeç partneriyle karĢılıklı bir saygı ve güven iliĢkisi oluĢturmadan asla yasal bir beraberlik yapmayı düĢünemez. Çocuklarının eğitimine çok önem verir, ve hiç bir fedakarlıktan kaçınmaz. 

 YAY GÜNEŞ ASLAN YÜKSELEN BURÇ çocuklarına çok düĢkün, akıllı riskler alabilen, özellikle sahne sanatlarına karĢı yetenekli bir kiĢiliğin ortaya çıkmasında büyük role sahiptir. Yay -Asla n insanı, eğlence hayatını ve toplumsal faaliyetleri de sever. Yöneticilik ve organizasyon yetenekleri son derece kuvvetlidir. Bu kombinasyona Aslan karakteristiklerinin baskın Ģekilde görülmesinde etkilidir. Yükselen Burcu Aslan olan Yay için, onuru, Ģerefi ve haysiyeti her Ģeyden önde gelir. Çok küçük yaĢlardan itibaren herkesten saygı ve kabul bekler. Yay - Aslan ın iletiĢim yetenekleri oldukça kuvvetlidir. Ġnsanlarla kolayca iliĢki kurarak, kendini ifade edebilir. Kuvvetli özgüveniyle, eğitime ve bilgiye verdiği önemle, yeniliklere açıklığıyla mesleki yaĢamda, önemli pozisyonlara gelmesi kaçınılmazdır. Yükselen Aslan ın iliĢkilerinde hareket, sıcaklık, samimiyet ve yaĢamın paylaĢılması temel ilkelerdir. Kendisini harekete geçirecek, canlı tutacak bir eĢ a rar. 

YAY GÜNEŞ – BAŞAK YÜKSELEN BURÇ kiĢiliğe, yoğun duygusallık, aileye bağlılık, atalara ve geleneklere ciddi bir saygı gibi özelliklerin eklenmesinde önemli etkiye sahiptir. Aile bağları ve aile üyelerinin kiĢisel hedeflerde ve davranıĢ biçiminde belirleyiciliği oldukça kuvvetlidir. Yükselen Burcu BaĢak olan Yay ın analiz - sentez yeteneği oldukça kuvvetli, en temel genellemelerde bile detayları gözardı edemeyen bir yapısı vardır. Üretken ve mantıklı yaklaĢımları, parlak yenilikçi fikirleri, hiyerarĢik düzen içindeki esnekliği mesleki yaĢamda baĢarıları getirir. Yay - BaĢak insanı iliĢkilerine oldukça sevecen, verici, karĢısındaki insanı olduğu gibi kabul eden, ama kalıcı olmaya gayret eden bir davranıĢ biçimine sahiptir. Yükselen BaĢak ın sosyal yaĢam kadar ev yaĢamı da hayatının çok önemli bir kısmını oluĢturur. Aile üyeleriyle beraber olabilmek için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalıĢır. 

 YAY GÜNEŞ– YAY YÜKSELEN BURÇ KiĢiliği belirleyen bu her iki temel ögenin de aynı olması, Yay karakteristiklerinin kiĢilikte çok ciddi anlamda görülmesinde etkilidir. Zaman zaman ben - merkezcilik ve egoizm negatif özellikler olarak kendini gösterir. Yükselen Burcu da Yay olan Yay insanı hayata dair bir felsefe geliĢtirerek, yaĢamını renklendirmekte çok baĢarılıdır. Y ay- Yay için, macera arayıĢı, yaĢamın gerçek anlamını bulmak istemekle eĢdeğerdedir. Çok yönlü, kolayca her duruma adaptasyon sağlayabilen, Ģansa ve kadere her zaman pay bırakan bir yapısı vardır. Yükselen Yay, meslek yaĢamında, en çok akademik alanda ya da turizm endüstrisinde baĢarılı ve tatmin olur. ĠliĢkilerinde bağlanması, tek bir insana kendini adaması çok güçtür. Yay - Yay ancak kendisi kadar hareketli ve entellektüel bir insanla yaĢayacağı kaç -kovala iliĢkisinde tatmin olabilir. eğer güneĢ 1.eve düĢüyorsa kendini ön planda tutmayı seven , neĢeli ve aktif bir kiĢilik söz konusu olacaktır. meraklı ve sabırsızdır. eğer güneĢ 12.eve düĢüyorsa daha araĢtırmacı , içe dönük bir yayla karĢı karĢıyayız demektir. 

 YAY GÜNEŞ OĞLAK YÜKSELEN BURÇ kiĢiliğe derin bir duygusallık, insan sevgisi, kuvvetli sezgiler gibi özelliklerin eklenmesinde önemli role sahiptir. Yay- Oğlak için uyku bedensel ve ruhsal sağlığın en önemli gereksinimidir. Yükselen Burcu Oğlak olan Yay hem kendine hem de düĢüncelerine çok önem verir. Ze ngin hayal dünyasını ve yeteneklerini meslek yaĢamına aktardığınız takdirde çok baĢarılı olur. Yay - Oğlak ın oluĢan yenilikçi fikirleri pratiğe geçirme yeteneği oldukça kuvvetlidir. Ġdeallerini gerçekleĢtirinceye kadar mutlaka hedefe kilitli kalır. Yükselen Oğlak aĢk yaĢamında oldukça hassas ve sıcak bir davranıĢ biçimine sahiptir. Ailevi ve toplumsal değerleri ön plana aldığı için, kalıcı iliĢkiler kurmayı, güvenebileceği ve kendisini toplumsal yaĢamda da rahatlıkla temsil edebilecek bir eĢ seçmeyi ister. 

 Y AY GÜNEŞ KOVA YÜKSELEN BURÇ idealizm, hümanizma, özgünlük ve arkadaĢ sevgisi gibi özelliklerin eklenmesinde etkilidir. Ġdealler uğruna, büyük çaplı organizasyonların içinde çalıĢmak ve insanlığa hizmet etmek oldukça önemlidir. Bu kombinasyonda Kova kara kteristikleri baskın Ģekilde görülür. Yükselen Burcu Kova olan Yay için bağımsızlık ve özgünlük yaĢamının en temel ihtiyacıdır. Her güne bir yenilik olarak baĢlar. Yay - Kova kendine yeten, kolaylıkla bağlanamayan bir yapıdadır. Ġdealleri ve arzuları uğruna büyük çabalar harcayabilir. Yükselen Kova meslek yaĢamında rutinlikten uzak, enteresan deneyimler yaĢatabilecek alanlarda hem baĢarı hem de tatmin sağlar. ĠliĢkilerinde bireyselliği ve özgürlük ihtiyacı çok ön planda olduğu için, zorlanabilir. Ancak çok değiĢik, hatta marjinal bir eĢ, Yay - Kova yı tamamıyla özgür bıraktığı takdirde kalıcı bir birliktelik kurabilir. 

 YAY GÜNEŞ BALIK YÜKSELEN BURÇ kiĢilikte kararlılık ve konsantrasyon görülmesinde etkilidir. Meslek ve kariyer yaĢantısı, toplumsal hayat ve st atü son derece önemli hayat alanlarıdır. Toplumsal seviyede söz sahibi olmak, otorite ve inisiyatif kullanabilmek kiĢisel bütünleĢmede önemli bir role sahiptir. Yükselen Burcu Balık olan Yay ın kuvvetli sezgileri ve zengin hayal dünyası kiĢiliğini besleye n temel taĢlarıdır. Meslek yaĢamına oldukça önem verir ve yaratıcı fikirleriyle, keskin zekası ve çok yönlülüğüyle rahatça ilerler. Konsantrasyon bozukluğu ve değiĢiklik ihtiyacı Yay - Balık ın en büyük dezavantajlarıdır. ĠliĢkilerine çok değer verir ve karĢısındaki insanı tam anlamıyla tatmin etmeye çalıĢır. Yükselen Balık iliĢkideki her tür detaya büyük bir sevecenlik ve yapıcılıkla efor harcamaktan hiç bir Ģekilde kaçınmaz.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...