16 Ağustos 2018

KOVA BURCU 22 OCAK 19 ŞUBAT


kova burcu tarihi ile ilgili görsel sonucu
akrep burcu tarihi ile ilgili görsel sonucu
KOVA BURCU 22 OCAK 19 ŞUBAT
Elementi : Hava 
Yönetici Gezegeni :Uranüs Satürn 
 Güçlü: Yok 
 Zararlı: GüneĢ DüĢük: Pluto Niteliği: Sabit 
 Cinsiyeti: Erkek 
Kova, değiĢim ve devrimlerin gezegeni Uranüs”ün etkisi altındadır. 
Bu durum Kovaların arkadaĢ canlısı,uyumlu,ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmasına sebep olur. DeğiĢik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kiĢiliği vardır. Onu sıradan insanlar gibi tepki vermesini b eklemeyin, ayrıca değiĢimi yenilik ve macerayı sever.Kovanın dengeli bir kiĢiliği olmasına rağmen burcunun değiĢik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. AĢırılığa kaçan davranıĢlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoĢuna gitmiyorsa, onu değiĢtirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır.Hava guruplarından olan bütün burçlar gibi Kovada abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kontrol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçar. Kendi zekası, Kova için tehlike anlarında hiç düĢünmeden kullanılacak bir çıkıĢ kapısıdır.

Temelde iyi, anlayıĢlı, yardımsever ve hoĢgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevĢeklikle suçlanır. Kova bir Ģeyi görmek istemezse, görmez...Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. Ġdealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali iĢler sorumlusu veya bir iĢin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dahi ya da bir deliyle karĢı karĢıyasınız. Her koĢulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.Kova için maddi değerlerin hiç bir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. Ġnsanları kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük iĢle ilgili günlük görevlerini bile unutur.Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil kollektif değerler için savaĢır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.Eğer ideallerini gerçekleĢtirmeyi baĢaramazsa içine kapanır. Duvarları egoizmden oluĢan bir kale kurar. Kendini hoĢ olmayan sürprizlerden korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir “sen” eksiktir.Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özlemi içindedirler.

 AĢkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüĢ rakipler gibi. Böyle bir aĢk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.AĢksız bir dünyada daha az karmaĢanın olacağını düĢünen Kovaların sayısı az değildir. Bir çokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.Bir Kovanın, hayatında aĢka çok yer ayırması nadir görülür. AĢk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aĢktan önce gelir. Kova, Eros‟a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir. Kova, günlük sorunları aĢabilme ihtiyacı içindedir. BaĢka insanlarla iliĢki kurarken kendini sevilmeye değer, hoĢgörülü, biraz serseri gösterir. EĢinin özgürlüğüne saygı duyar. Kova burcu, yenilerini getirmek için eski değerleri yıkar. ĠĢveren ile iĢçi cinsler, ırklar, değiĢik kültürler, vb. arasında eĢitlik sağlamak için sınıf ayrımlarını siler. Ütopya gerçekleĢtirmek, bireyin özgürlüğü ve kemikleĢmiĢ yapıları yıkmak ile ilgilidir. 

Ortaçağda, bu ilke gerçeği söyleme yetkisine sahip olan tek insan yani saray soytarısı, tarafından dile getirilirdi. Kova burcunu yöneten Uranüs planetinin keĢfedilmesinden kısa bir süre sonra gerçekleĢen Fransız Devriminden bu yana, onun ilkeleri yani özgürlük, eĢitlik, kardeĢlik herkesin diline yerleĢmiĢtir. Kova‟nın olağanüstü soyutlama yeteneği vardır, her ieyi yukarıda tarafsız bir noktadan görme eğilimindedir ve hayal gücü ile yaratıcılığı çok geliĢmiĢtir.Bağımsızlığı amaçlar. Tüm sınırlamalardan ve yasaklardan kurtulmak ister.Kendi benliğini daima kitlelerden ayrı tutar ve kiĢisel özelliklerini vurgular. Dikkatli değerlendirmelerden sonra, bilinçli bir Ģekilde zekice ve azimle çalıĢır. Ego zayıflığı ve üstesinden gelemediği aĢağılık duygusu onu tehlikeli telafi yollarına sürükleyebilir. Ne yapacağı belli olmayan, biraz deli birisidir. Kararlı olmakta, bütünleĢmekte, bağlanmakta veya tabi olmakta zorlanır.Olayları açık nesnel bir Ģekilde görmekten, durumları iyice değerlendirmekten, uzun vadeli planlar yapmaktan ve kuĢbakıĢı dahice fikirler geliĢtirmekten hoĢlanır. Orijinal, zeki, hayal gücü kuvvetli, çabuk kavrayan tuhaf ve objektiftir. 

Rasyonel ve uzaklara dalan bir kafası vardır.Dünyanın ağırlığından kopuk, entelektüel kavramlarda kaybolmuĢtur. Tüm dünyayı kafasında taĢır. Ama bu fikirleri eyleme geçirmek veya yapılabilirliğini değerlendirmek için çaba göstermez.Tarafsız, sempatik ve hoĢsohbet. Hissetmekte zorlanır. Duygularını dostça, soğukkanlı ve mesafeli bir tavırla saklar. Bağlanmak istemez, yalnızlığı tercih eder. ÇeĢitlilik sevgisi yüzünden kalıcı iliĢkiler kurmaktan kaçınır.Özel haklara sahip olduğuna inanan, olağandıĢı ve yanlıĢ anlaĢılan insan. Ne pahasına olursa olsun aykırı tavırlar sergiler. Kendini kaybedebileceği derin duygulardan korkar. Yalnız ve soyutlanmıĢ olmasının nedeni,mesafeli, kontrollü, ve soğuk davranmasıdır.Kova burcu insanı iddialı, bağımsız, yapıcı, orijinal ve yaratıcıdır. Ayrıca insancıl, arkadaĢ canlısı, iradeli , ileri görüĢlü, devrimci ruhlu ve ülkücü bir karaktere sahip olur. Hava grubu özellikleri olarak entelektüellik, zihin canlılığı, düĢünce alıĢveriĢi ve canlı insan iliĢkileri göze çarpar. 

DeğiĢmez grubun özelliklerinden amacına ulaĢmakta kararlı tutumu ile kendini gösterir. Yönetici gezegeni Uranüs beklenilmeyenin ve değiĢimin, buluĢların ve bilimin gezegenidir. Uranüs ani değiĢimler ve fırsatlar getirir. Sanat ve bilimde olsun insan yeteneklerini ateĢleyerek yaratıcılığı meydana çıkartır. AlıĢılmıĢın dıĢı nda davranan, yenilikler üreten, özgün düĢünceler çıkartan, renkli ve çarpıcı insanların haritalarında Uranüs çok güçlü bir konumdadır. Kova burcu kiĢileri insanlık sevgileriyle tanımlanır. Dünyanın geleceği ve daha iyi bir yer durumuna getirilmesi ile ilg ilenirler. Burcun ikinci yöneticisi Satürn kararlılık, sabır ve irade göstergesidir. Bu iki gezegen birlikte etkileyerek Kova insanına eĢsiz özellikler kazandırır. Burca “dahiler burcu” denmesinin nedeni bu etkilerin sonucudur.Kova burcu insanı bağımsızlığına çok düĢkündür. Bu konuda aĢırı olması yaĢam temaslarında bazen sert karıĢıklıklara neden olur. Bu nedenle Kova‟ların en fazla bu yönlerini düzeltmeleri gerekir. Kova kiĢisi için iĢi ve mesleği de önem taĢır. Bu burcun insanları sevdikleri iĢlerde ve alanlarda daha baĢarılı olurlar. 

Çoğunlukla para kazanmak asıl amaç değildir. Maddeye çok fazla önem vermezler. Para konusunda kayıtsız oldukları gibi ellerindeki parayı da kolayca harcayabilirler. Bu insanlar zamana uymasını bilen, modern ve kafaları yeniliklerle dolu kiĢilerdir. Bazen yenilik yarıĢında aĢırılığa kaçtıkları görülebilir. Onlar insanlığı seven tipler olduklarından dünyaya dost gözlerle bakarlar. Herkesi ayrı ayrı analiz etmeye meyilli olurlar. Çok ünlü birisi ile kimsenin aldırmadığı birine aynı ilgiyi gösterebilirler. KiĢilik sahibi olmaya önem verirler. KonuĢmaları çok etkili ve yetenekli olduğundan baĢkalarını kolayca etkilemeleri mümkündür. Haritada çok sert etkiler yoksa hile, yalan ve dolan onlara göre değildir. Önce dürüstlüğe prim verir ler. Yalnız ender olarak bu burçtan istediği kimseleri kolaylıkla kandıran tipler de çıkabilir. Onlar da akıllıdır fakat aklını kötü yolda kullanırlar. Bu durum haritada ki sert etkilere bağlı olarak geliĢir.Nazik, bilgili, görgülü ve öteki insanlara saygı göstermesini bilen insanlar olduklarından toplumda itibar görürler ve inanırlar. Züppelik, kibir ve baĢkalarını aĢağı görenlerden nefret ederler. Böyle sevilen ve aranılan insanların bazen yalnızlık istedikleri de görülür. 

Çok hareketli bir yaĢamları oldu ğu halde Kova‟lar yuvalarına da düĢkün olurlar. Yuva, onlara huzur veren, dinlendiren ve rahat ettiren yerdir. Evlerinde her Ģey düzenli, temiz ve yerli yerindedir. Kovalar idealist burçlar grubuna girerler ve özellikle seks ile bağlantıları yoktur. Kova‟nın dıĢ görünüĢü dostçadır ve hümanist bir dostluk, aĢk ve paranın yerini almıĢtır. Bu nedenle evlilikte kafa dostluğuna önem verirler. Kova burcu vücudun kan dolaĢımını ve ayak bileklerini yönetir. Hastalandıklarında hastalığın niteliğini kafası sayesinde iyi kavradığından, hem akıllı hem de uysal bir hasta olurlar. Genellikle yaĢlanıncaya kadar kendilerine iyi bakarlar ve sağlıklı yaĢarlar.kova her ne kadar kuralların dıĢında yaĢamayı benimsesede, kural koyucu olduklarında gayet disiplinli ve katı olabilirler. Çocukları için oldukça yüksek standartlar belirlemeleri muhtemeldir. Ayrıca çocuklarından kendi kendilerini terbiye etme konusunda aktif rol oynamasınıda bekleyebilirler çocuklarına aĢırı özgürlük aĢılayacaktır.bireyselliğe saygılı olacak ve çocuğunun fikirleri onlar için çok önemli,değerli olacaktır.çocuklarının toplum içinde saygın bir yer edinmesi,güçlü arkadaĢlıklar kurması kova ebeveynler için oldukça önemlidir.anne olarak sanırım mesafeyi hep koruyacaktır.pek sevgi gösterileri yapacağını sanmıyorum.çocuğunun üzerine fazla düĢmeyen biraz serbest bırakan bir anne olur Kova çocuğu Kova özgür bir ruhtur. 

Kendi çizgisinde, baĢka hiç kimsenin etkisinde kalmadan geliĢmeye ihtiyacı vardır. Çok erken yaĢlardan itibaren farklı olmaya ihtiyaç duyar. Bu özelliği, zaman zaman isyan ya da gelenekdıĢılık olarak nitelendirilse bile, aslında aradığı "kendi"sidir. Diğer çocuklara göre farklı yönde ve hızda geliĢen Kova çocuğu, burcunun en belirgin özelliği olan, ani ve beklenmedik değiĢiklikleri tüm hayatı boyunca yaĢar. Hava elementinden olan Kova'nın akıl ve zeka ile doğal bir iliĢkisi vardır. DüĢünce tarzı oldukça sarih, algıları kuvvetli ve mantığını sezgileriyle besleyen entellektüel bir yapıya sahiptir. DüĢünce prosesi oldukça hızlı olan Kova, sonuca da aynı hızla ulaĢır. Kova'nın her zaman özgür düĢüncelerini ve orijinalitesini yaĢayabilecek özgürlüğe ve esnekliğe ihtiyacı vardır.Kova arkadaĢlıklarla bağlantılı bir burçtur. Yeni insanlarla tanıĢmayı, birlikte olmayı seven Kova, oldukça nazik ve sadık bir dost tur. Ayrıca ortak ilgilerin paylaĢıldığı gruplar, organizasyonlar ve klüpler de Kova insanı için, bulunmaktan hoĢlandığı ortamlardır. Her bulunduğu yerde mutlaka arkadaĢlıklar oluĢturan Kova, bağımlı olmamak adına zaman zaman bir adım geride kalmayı da tercih edebilir.Kova rutinden çok çabuk ve kolaylıkla sıkılır. Yeni ve zekasını aktive edecek konularla ilgilenmek, Kova çocuğunun geliĢimi açısından büyük öneme sahiptir. Yenilikler heyecan duymasına, araĢtırmacı ve deneyimci doğasının tatmin olmasına yardımcıdır. Sürprizleri çok seven küçük Kova, her yenilikte yaĢama biraz daha fazla ısınır.

Bu burcun çocuğu daha erken yaĢlarda sizi bilgisi ve baĢkalarından farklı görüĢüyle sizi ĢaĢırtabilir. Diğer çocuklar gibi her gün okula gitmek istemeyebilir. Uygun bulmadığı Ģeyler yüzünden sizinle ciddi ciddi tartıĢabilir. Dünyayı, insanları çok seven bir tiptirBir hayli meraklı olan çocuk ünlü insanların hayatlarını incelemeye baĢlayacak ve sonra kendi kendine hayaller kuracaktır. Zamanla okulu, arkadaĢlarını çok sevece ktir. Daha erken yaĢta yapacağı iĢ veya seçeceği meslek hakkında karar verebilir. Ona kendi yaĢıtınızmıĢ gibi davranmanız sayesinde, kendisine güvendiğinizi anlayacak ve daima buna layık olmaya çalıĢacaktır. Kova kadını neĢeli ve keyifli bir kiĢiliği vardır. Özgürlüğüne düĢkün,kararlı, becerikli ve değiĢken yapısıyla dikkati çeker. Dostluğa çok önem verir. Çevresinde çok aranan ve fikrine önem verilen bir dosttur ve kendi gibi düĢünen insanlarla arkadaĢlık etmekten büyük keyif alır. ÇalıĢkandır da, akılcı ve sorunlara pratik çözümler bulan yapısıyla güçlü bir karakter çizer. 

GiriĢtiği her iĢte baĢarılı olabilir. Fakat iĢ maddiyata gelince ,savurgandır ve düĢüncesizce para harcarlar. Bundan da büyük keyif alırlar.Kova burcu kadını hassastır, derin duygulara sahiptir. Farklılığa bayılır ve iliĢkisinin de böyle olması için çaba harcar. Çok iyi bir partner olur. PaylaĢmayı sever. Ġyi ve eğlenceli bir eĢ olabilir ve aynı zamanda düĢünceli bir anne. Ġyi niyetli, kafaca uyuĢtuğu ve kendisini anlayan bir erkekle mut lu olabilir kova burcu kadını. Dürüsttür ve güvenilirdir de. Fakat kiĢilik olarak zordur. Kendisini kısıtlayan beraberliklerden uzak durmayı tercih eder.mert,gururlu,bir hayli güzel ve çekicidir.Kafası çok iyi çalıĢtığı için sadece bir ev kadını olmayı istemez.Evliliği de düĢünür fakat yeteneklerinden yaralanmayı,bir meslek ,iĢ sahibi olmayı ister.Aklı,zekası,bilgisi diğer özellikleriyle birleĢince eĢsiz bir tip olabilir.Onun için de pek çok erkek bu kadına ilgi duyacaktır.Yalnız bağımsızlık ve özgürlüğe düĢkünlüğü ,hatta birçok erkekten akıllı olması da onunla evlenmeyi isteyen bazı kiĢileri korkutabilir.Bu kadın ya çok genç yaĢta evlenir ve aĢkı devam ederse eĢine bağlı kalır ya da epey iliĢkiden sonra bir yuva bir kurar.Dostluk iliĢkilerine önem verir.

Dostluk kurduğu erkekte üstün yönler,hoĢuna giden taraflar varsa ilgisi artar ve hatta sevebilir.Ondan sonra birden evlenmeye karar verebilir.Bu kadının sözleri,hareketleri,herĢeyi erkeği mutlu eder.Böyle üstün bir kadının kendisini sevmesinden de çok guru du yar.Fakat kerameti erkek kendinde aramamalıdır.Çünkü o kadını elde etmemiĢtir.Kova kadını,beğenmiĢ ,sevmiĢ sonra da kendisini sevdirmiĢtir.Yani erkeği beğenen seven kadın sonunda da onu eĢ olarak seçmiĢtir.Evlenme teklifi erkekten gelecektir ama aslında bu na neden olan da kadındır.YumuĢak baĢlı,çekingen,kendinden emin olmayan bir tip erkek onu mutlu edemez.Bu kadına kendi gibi akıllı,cana yakın,olaylar karĢısında yılmayan,kadının yapabileceği Ģeyleri gülerek karĢılayalan ve gerekirse onu kolaylıkla engelelyebilecek bir erkek yakıĢır.Bu erkek kadını yönetimine alır.Bağımsız ve özgür kadında hem sevdiği hem de kendisinden üstün birine rastladığı için bu durumu kabul eder.

Çok mutlu da olabilir. Kova burcu kadını akla, zekaya ve bilgiye çok önem verir. Bu nedenl e de kendisi gibi kimselerle dostluk kurar. Çok dostu vardır. KonuĢmak en hoĢlandığı Ģeylerdendir ve bu sayede de etrafındakileri etkilediğini bilir.Bu burcun kadını üstün aklı sayesinde pek çok Ģeyi görür ve bilir.Ömrü boyunca iyi bir öğrencidir. Her gün yeni bir Ģey öğrenmek ister. Eğer iĢini seviyorsa evlenmesi zor olacaktır. Çünkü o hayatta istediği Ģeyi bulmuĢtur.Aynı zamanda oldukça gururludur. Onun gururunu asla kırmamalısınız.O zaman karĢısındaki kiĢiyi asla affetmez. Çok dürüsttür. Ona güvenebilirsiniz. KarĢısındaki kiĢiye bağlanmıĢsa asla gizli kapaklı iĢlere girmez.Kıskanç bir insan değildir. Kıskançlık ona garip gelen bir huydur. Eğer doğum anında sert bir yıldızın etkisini almıĢsa kıskançtır.Kova burcu kadını aĢkı arar. Onun için kafası kadar hisleri de önemlidir. Sevdiği anda çok değiĢir. Dostlarını ahbaplarını aramaktan vazgeçebilir. Sevdiğiyle baĢ baĢa kalmayı arzu eder. Sizi daima mutlu edecek Ģeyler yapar. Size zevk veren konuları öğrenir, iĢinizle ilgilenmeye baĢlar. 

AĢkta hayli baĢarılıdır. Yalnız karĢısındaki kiĢiye sevdiği sürece bağlı kalır. Sevgisi biterse onu kaybedebilirsiniz. Kova erkeği Ġyimser, özgürlüğüne düĢkün ve çok yönlü ve nazik yapısıyla dikkat çeker. Duygularını kolay kolay belli etmezler. HoĢ ve neĢeli kiĢilikleri toplum içinde dikkat çeker. Pratik ve çalıĢkandırlar. Farklılıktan keyif alırlar.Kova erkeği azla yetinmeyi sevmez, her anlamda mükemmeliyetçidir. Tavırlarıyla beğenilen bir insandır. Yeni insanlarla tanıĢmaktan keyif alır, dürüstlüğü ve güvenilirliği ile çevresinde hayranlık uyandırır. Hep aynı Ģeyle uğraĢmaktan sıkılır. Ġkili iliĢkilerinde ise iyi bir arkadaĢ ve tutkulu bir aĢıktır. KiĢilikli ve akıllı kadınlardan hoĢlanır. Sevdiğinde, düĢünceli ve eğlenceli bir partner olur. Duygusal yoğunluğunu paylaĢabilecek birini ister. Evliliğe yatkındır. Kendisinin gösterdiği farklılığa ayak uydurabilecek biriyle mutlu - güzel bir evliliği olur.Kova burcu erkeği hırslıdır. EĢini mutlu etmek için elinden geleni yapar; sadık bir eĢ ve arkadaĢ ruhlu bir baba olur.Kova burcu erkeği çok yönlü, akıllı, dikkati çeken, fevkalade tiplerdir. Çok cazibeli bir erkek olduğu için peĢinde çok kadın vardır. Onu elde etmek için kafasına ve zevklerine hitap etmek gerekir. O genç yaĢta aĢık olabilir ve fazla düĢünmeden evlenebilir.Fakat fikirleri de, görüĢlerinde günden güne değiĢecektir. Bir süre sonra beğenmeyebilir. Eğer sizde onunla birlikte değiĢip, olgunlaĢır ve daha mükemmel olursanız, bu bağlılık devam eder. 

Yalnız Kova burcu erkeği ilk aĢkı atlattıktan sonra kolay kolay sevmez.Kova burcu erkeği bilgiye büyük önem verir. Onun için kültür, paradan daha önemlidir. Bu erkeğin konuĢması sözle anlatılmayacak kadar etkilidir. Daima dürüsttür ve daima dürüst olanlara güvenir ve hayranlık duyar. Ona yalan söylememek gerekir çünkü inanmaz. Ġnansa bile bir gün hakikati anlarsa hayal kırıklığına uğrar.Çok yönlüdür. Sık sık değiĢir. Bazen iyimser, bazen neĢeli, bazen de ciddidir. Çok akıllıdır ve eninde sonunda baĢarıya gidecek bir tiptir.Eğer kova burcundan bir erkekle beraberseniz onu kıskanmayın. Kıskançsanız bunu ustalıkla gizlemesini bilin. Çünkü onun gerek kadın, gerek erkek dostları olacak ve onlarla çok ilgilenecektir.Onunla dost olun, fikirlerine uyun, kendisini sevdiğinizi, beğendiğinizi belirtin. Zamana göre giyinip kuĢanın. Evde onun rahatını sağlayın. Onunla birlikte olmak için çok fedakarlık gereklidir. Fakat Kova burcundan böyle üstün bir erkek sizi severse çok mutlu olursunuz.genç yaĢta aĢık olabilir. Eğer sizi sevmiĢse o ara fazla düĢünmeden evlenebilir. Ancak onun fikirleri de görüĢüde günden güne değiĢecektir. Yani bir süre sonra sizi beğenmeyebilir. Ancak sizde onunla birlikte değiĢip olgunlaĢır ve daha mükemmel olursanız o vakit bu bağlılık devam eder. 

Yalnız Kova burcunda doğan erkeklerin bu ilk aĢkı atlattıkdan sonra kolay kolay sev emediklerini de söyleyelim. Yalnız bu erkek için ilk tecrübe daima önemlidir. Siz de herĢeyden önce onun hatıralarına saygı göstermelisiniz.Bu erkek çok yönlüdür. Onun ilgisini çeken fazla Ģey vardır. En merak ettiğide insanlardır. Bu yüzden, kadın ve erkek, kimle karĢılaĢırsa bir süre durup onu incelemek ister. Onun bu ilgisini yanlıĢ anlamamalısınız. Sizinle tanıĢtığı an hemen ilgilenecektir. Sizinle uzun uzun konuĢacak, saçınızdan fikirlerinize kadar herĢeyi öğrenmeye çalıĢacaktır. Bu size ümit vermesin çünkü kısa süre sonra hatta aynı gün baĢka bir kadınlada aynı Ģekilde ilgilenecektir. Bu yüzden hayal kırıklılığına uğramamalısınız. Çünkü bu erkek kısa süre ahbaplık ettiği kadını ilginç bulamazsa hemen unutacaktır.Bu erkek, bilgiye büyük önem verir. Onun için milyarlar değil kültür değer taĢır. O önce sizin tipinizi beğenmelidir. Kendisi daima hoĢ, cazibeli, güzel, zarif ve Ģık kadından hoĢlanır. Ancak bu Ģıklık sizin kafanıza pek uymayabilir.Bu erkeğin konuĢması sözle anlatılmayacak kadar etkilidir. O bi olayı anlatırken herĢeyi gözlerinizin önünde canlandırabilirsiniz. KonuĢmayı ve fikirlerini açıklayarak karĢısındakine zevk vermeyi ister. 

Sizde çok ilgilendiğinizi hareketlerinizle ve zaman zaman sözlerinizle belirteceksiniz. Bu erkeğin çok hoĢuna gidecektir ama o sadece konuĢmakla kalmaz sizi dinlemeyi de ister. Çünkü bu çok yönlü erkek sizi ilgi çeken bir konu olarak görmektedir. Siz konuĢurken o da hakkınızda fikir edinecektir. NeĢeli, güleryüzlü, espriden anlayan bir tip onu çeker. Sözleriniz merakını tahrik etmeli ve size soru sormasına sebep olmalıdır. Sizin kafalı ve öğrenmeye meraklı bir tip olduğunuzu anlarsa bu sizin için iyi bir nottur.Kova Burcunda doğan erkek çok yönlüdür. Onun sık sık değiĢtiğini de göreceksiniz. Kah iyimser, kah karamsar, kah neĢeli, kah ciddi olacaktır. O sizin problemlerinizi birkaç dakika da halledebilir. Ama siz onun değiĢikliklerine uyarken eskisi gibi kalacaksınız. Çünkü o sizin kiĢiliğinize alıĢmıĢtır. Ona bir gün neĢeli, bir gün dertli, bir gün düĢünceli görünmeyin.Bu erkek, sevince çok değiĢir. Arzularınızı siz söylemeden anlar. Sizi memnun edecek herĢeyi yapar. Yalnız evlendikden sonra değiĢmemeniz ve onun sevdiği kadın olarak kalmanız lazımdır. Eğer kıskançsanız bunu ustalıkla gizlemeniz lazımdır. Çünkü bu adamın ge rek erkek gerek kadın ahbapları olacak ve onlarla çok ilgilenecektir. 

Bu kadınlar arasında çok cazibelileri de bulunabilir. Kıskanıp onu tenkide kalkmayın. Size inat o kadına daha fazla ilgi gösterir. Kova burcu erkeği bir kere bağlandı mı dünyanın en eĢsiz kadınına bile bakmaz Boy uzun ,kollar bacaklar eller uzun ince ve zarif,Saçlar gür dalgalı ve açık renk gözler koyu kahve koyu mavi koyu yeĢil olabilir,Dudaklar dar ve ince,yüz Ģekli oval ,alın yüksek,vücut V Ģeklinde,basenler dar omuzlar geniĢ,burun dar ve kalkık tiz ses Yaratıcılığa ve hareket özgürlüğüne olanak sağlayan iĢler: reklamcılık ve halkla iliĢkiler. Son teknolojinin yeni geliĢmelerin ve buluĢların uygulandığı alanlar. Ön görüĢlülüğün gerektiği fütüristlik ve astroloji gibi meslekler. Açıklaması güç olan yolları veya yeni yöntemleri benimseyen bilim adamları ( alternatif tıp ve homeopati gibi ) Hava elementine ait olan Kova burcu insanlarının metabolizması oldukça hızlıdır.DüĢünceleri, idealleri ve beyni çok ön planda olan Kova, kendi fiziksel Ģikayetlerinde bile çok ĢaĢırır.Bedensel olarak en zayıf noktası bilekleri olan Kova burcu insanının, bu bölgeyi güçlendirmek için jimnastik, kayak ve yürüyüĢ yapması uygundur.

Diğer zayıf bir alan da dolaĢım ve kardiyak sistemlerdir.Dolayısıyla kan dola Ģımını düzenleyici, areobik egzersizleri ve masaj Kova için idealdir.Diğer yandan vücut ısısını korumak da dolaĢım sisteminin etkinliği açısından öneme sahiptir.Teknolojiye yatkınlığı ve merakı olan Kova, bu tür aletlerle yapabileceği sporları tercih eder.En azından evde video kasetlerle, televizyonun karĢısında yapabileceği egzersizler Kova için çok daha keyif vericidir.Ancak değiĢikliğe olan merakı farklı deneyimler ihtiyacını da doğurur.Yapmayı sevdiği Ģeylere öylesine konsantre olur ki, yemek yemeği unutarak, öğün atlayabilir.Bu düzensiz beslenme Ģekli ve atıĢtırma alıĢkanlığı yüzünden Kova‟nın da kilo alması olasılığı vardır.Çağa ayak uydurmayı seven Kova, yeni beslenme metotlarını, egzersiz biçimlerini uygulamakta da öncüdür.Sosyal bir burç olduğu için insanlarla birarada olmak Kova‟yı mutlu eder.Enteresan ve herkesin seçmediği spor dalları, özellikle de ekip çalıĢması, takım ruhu gerektiriyorsa, Kova‟nın gündemine girer.Beslenmesinde genellikle kalsiyum ve Ģeker eksikliği görülen Kova, zaman zaman hipoglisemiden Ģikayet eder.Bu Ģikayet ileriki yaĢlarda Ģeker hastalığının ve dolayısıyla da kilonun habercisi olabilir.Zayıflama rejimlerinde ve günlük hayatın düzensiz beslenme Ģeklini desteklemek için, Kova‟nın muhakkak vitamin alması gereklidir.Eser elemen tler, bira mayası ve fruktoz desteği aldığı zaman çok daha kolay kilo verebilir.Zayıflamak için en ideal diyet Ģekli düĢük kalori tüketimine dayanan rejimlerdir.Ayrıca rejim esnasında psikolojik destek alabileceği bir uzmanla görüĢmesi ya da aynı amacı paylaĢan bir grubun içinde olmak Ģansını arttırır. 

 Karmik Astrolojiye Göre GüneĢ Kova Burcunda Kova burcu insanı önceki hayatlarının birinde kendi enerjilerini bir grubu bir araya getirmek ve bu grupta sevgi ile kardeĢliği geliĢtirmek için kullanan kiĢidir. Bu barıĢcıl hareketi ile yüksek ruhani değerlerle onurlandırılmıstır. KardeĢliği geliĢtirmek için kullanılmak üzere ideallerin enerjisine hem ruhani hem de kiĢisel olarak en üst düzeyde eriĢebilme yetisi vardır. Bu enerji insanlığın kardeĢliğini günümüz standartlarından daha öteye götürmek için kullanılmalıdır. AĢkın evrensel boyutu herkes tarafından hissedilemeyebilir, hatta birçokları birine aĢık oldukları ilk günlerde bile Kova burcunun hissetiği evrensel aĢkın küçük bir bölümünü hissedemez. Kova burcu i çgüdüsel olarak bu evrensel aĢkı bilir fakat bu aĢkın büyüklüğü bazen kiĢi seviyesinde yaĢanamaz. Kova burcu kafasındaki ideale eriĢmeye çalıĢırken evliliklerinin veya diğer birlikteliklerinin gerektirdiği ikili yakınlaĢmanın gereklerini yapamaz ve arkadaĢlarını yakınlarını özel iliĢkilerinin içine sokabilir. Partneri onu soğuk olarak nitelendirirken, arkadaĢları onu birlikteliklerine çok bağlı olarak nitelendirir. Kova burcunun bu hayattaki dersi hayatı olduğu gibi kabul etmeyi ve kafasındaki ideal kardeĢlik görüĢünden, bir veya iki yakın insan için fekarlık yapabilmeği öğrenmektir. 

KardeĢlik, arkadaĢlık el sıkıĢan iki el ile baĢlar ve Kova burcu idealleri ilk önce ikili beraberliklerinde ve küçük gruplarda ve ancak daha sonra büyük gruplar, milletler seviyesinde uygulanmalıdır. 

 1. DEKANAT (21 Ocak - 30 Ocak) Tam bir Kova. Uranüs hâkimiyeti baskın. Bu dekanatta doğanlar mümkün olduğunca çok tecrübe edinebilmek için ellerinden geleni yaparlar. Toplumu değiĢtirmek, iyileĢtirmek için çaba harcarlar. Doğayı ve insanı anlamaya çalıĢırlar. Genellikle sevecen, dost canlısı, adalet ve vicdan duyguları çok geliĢmiĢ insanlardır 

 2. DEKANAT (31 Ocak - 8 Ģubat) Kova‟nın özellikleri, Ġkizler‟in hareketliliği ile daha da enerjikleĢir. Uranüs kadar Merkür de hâkimiyetini egemenleĢtirir.Bu dönemde doğanlar çok yoğun entelektüelfaaliyetler içinde olurlar. Basın - yayın, televizyon, reklamcılık gibi alanlarda çok baĢarılı olabilirler. Akademik kariyer de bu kiĢiler için çok uygundur. 

3. DEKANAT (9 Ģubat - 18 Ģubat) Kova, Tera zi‟nin entelektüelliği ile sosyalleĢmeye baĢlar. Venüs, Uranüs‟le birlikte Kovalar‟ın karizmasını yükseltir. Biraz soğuk görünüĢlü olabilirler; aslında en az diğer Kovalar kadar sevecen ve dost canlısıdır. Kendilerini, insanlık için çok önemli olduğuna inandıkları bir konuya adayabilirler. Sanata karĢı ilgi ve yetenekleri vardır. Yazar olabilirler. 

KOVA GÜNEŞ KOÇ YÜKSELEN BURÇ kiĢiliğe idealizm, hümanizma, özgünlük ve arkadaĢ sevgisi gibi özelliklerin eklenmesinde etkilidir. Ġdealler uğruna, büyük çaplı organizasyonların içinde çalıĢmak ve insanlığa hizmet etmek oldukça önemlidir. Bu kombinasyonda Kova karakteristikleri baskın Ģekilde farkedilir. Yükselen Burcu Koç olan Kova, dostluklara, hümanizmaya ve insan eĢitliğine çok önem veren bir karaktere sahip tir. Ġdealleri uğruna hiç bir giriĢimden ve mücadeleden vazgeçmez. Toplumsal içerikli meslekler baĢarılı olması ve liderlik özelliklerini kullanması için çok uygundur. Kova - Koç insanı iliĢkilerde romantizmden çok dostluğa ve mantığa önem verir. Bu durum bazen yanlıĢ anlaĢılmasına da neden olabilir. Ancak paylaĢmaya ve eĢitliğe dayanan bir iliĢkide kalıcılık sağlaması mümkündür. 

 KOVA GÜNEŞ BOĞA YÜKSELEN BURÇ kiĢilikte kararlılık ve konsantrasyon görülmesinde etkilidir. Meslek ve kariyer yaĢantısı, toplums al hayat ve statü son derece önemli hayat alanlarıdır. Toplumsal seviyede söz sahibi olmak, otorite ve inisiyatif kullanabilmek kiĢisel bütünleĢmede önemli bir role sahiptir. Yükselen Burcu Boğa olan Kova nın çok keskin bir zekası, üretken, entellektüel yeteneklerle duyguları çok iyi harmanlamayı becerebilen bir yapısı vardır. Mantıktan ve muhakemeden uzaklaĢmaması, sağlam adımlarla yürümesine nedendir.Yükselen Boğa nın duygusal olarak da çok zengin ve ihtiraslı bir yapısı vardır. Doğru insanı bulduğunu düĢündüğü an bağlanmakta hiç tereddüt etmez.

 KOVA GÜNEŞ İKİZLER YÜKSELEN BURÇ dış kültürlere karĢı merak, maceraseverlik, özgürlük tutkusu ve akademik yetenek gibi özelliklerin kiĢisel özellikler arasında görülmesinde önemli bir role sahiptir. Felsefeye ve farklı inançlara karĢı merak da Kova- Ġkizler insanlarında çok sık görülür. Yükselen Burcu Ġkizler olan Kova nın karakterinin anahtar sözcükleri özgünlük, çok yönlülük, entellektüel faaliyetler, yenilikçilikdir. Eğitime ve öğrenmeye verdiği önem, ömür boyu süren bir öğrencilik eğilimi getirir. Kova - Ġkizler meslek hayatında kendini sıkmayacak, hareketli ve yeniliklere açık, ya da yüksek teknoloji ile bağlantılı alanlarda hem baĢarı hem de tatmin sağlar. Aslında duygusallıktan çok mantığa ve rasyonelliğe önem vermesine karĢın, oldukça hareketli bir aĢk yaĢamı vardır. Ancak bağlanma korkusu, çok yönlülük ihtiyacı, ve çabuk sıkılması dalgalı ve fazla hareketli bir duygusal yaĢama neden olur.

 KOVA GÜNEŞ YENGEÇ YÜKSELEN BURÇ Kova- Yengeç insanının cinsel duyguları ve bedensel paylaĢımlardaki yeteneği de da son derece kuvvetlidir.Yükseleni Yengeç olan Kova nın sezgileri ve içsesi genellikle doğruya yönelndiren rehberlik edici araçlarıdır. Diğer insanlar için bir Ģeyler yapabileceği alanlarda baĢarılı olabilir. Yükselen Yengeç in ailesine verdiği önemle, bireyselliği arasında iç çatıĢmalar yaĢaması mümkündür. ĠliĢkilerinde tutarlı ve disiplinli davranmaya dikkat ederek, karĢındakinden de aynı Ģeyleri bekler. Kuvvetli sezgileri ve kavrayıĢıyla insanları tanımakta hiç güçlük çekmediği için, doğru insanı buluncaya kadar ya iliĢkilerden uzak kalmayı ya da kısa sürede bitirmeyi tercih eder. 

 KOVA GÜNEŞ ASLAN YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu Aslan olan Kova nın duyguları ve düĢünceleri sürekli etkileĢim halindedir. Bu zama n zaman sinir sisteminin yıpranmasına da neden olabilir. Kova - Aslan meslek yaĢamında otorite olabileceği, karar alabileceği bir pozisyonda çok baĢarılı olma Ģansına sahiptir. Yükselen Aslan ikili iliĢkilere çok önem verir ve kendisini kayıtsız Ģartsız, olduğu gibi kabul edebilecek bir eĢ arar. EĢinin de kendisi kadar baĢarılı ve toplumsal yaĢamda saygın ve farkedilir bir insan olmasını arzu eder. Bağımsızlık ve sadakat kavramları arasındaki bocalamaları iliĢkilerdeki en büyük dezavantajıdır. 

 KOVA GÜNEŞ BAŞAK YÜKSELEN BURÇ kiĢilikte detaylara karĢı büyük bir sabır, çalıĢkanlık ve üretkenlik gibi özelliklerin görülmesine neden olur. Kova- baĢk insanları temizliğe, düzene ve yaĢamlarında organize olmaya önem verirler. Duyguların ve düĢüncelerin hizmet ve yardım yoluyla ifade edilmesi de belirgin karakteristikler arasındadır. Bu kombinasyon BaĢak karakteristiklerinin kiĢilikte dominant Ģekilde görülmesinde etkilidir. Kova- BaĢak ın mental gücünün yüksekliği, kolayca insanlarla iletiĢim kuramamasına ve iliĢkiler de gerekli toleransı gösterememesine neden olur. Herkesten aynı mental performansı beklemesi, yalnız kalmasının genellikle en önemli nedenidir. Kova - BaĢak ın çalıĢkanlığı ve özgün fikirleri meslek hayatında baĢarılı olmasına yardımcı olur. Yükselen BaĢak yeni sistemlerin üretiminde ve entegrasyonunda çok baĢarılı olabilir. Ġkili iliĢkilerde sıcak, sevecen ama sorumluluk almak istemeyen bir yapısı vardır. YaĢamına giren insanların zeki ve eğitimli olmasını ister. 

 KOVA GÜNEŞ TERAZİ YÜKSELEN BURÇ çocuklarına çok düĢkün, akıllı riskler alabilen, özellikle sahne sanatlarına karĢı yetenekli bir kiĢiliğin ortaya çıkmasında büyük role sahiptir. Kova - Terazi insanı, eğlence hayatını ve toplumsal faaliyetleri de sever. Yöneticilik ve organizasyon yetenekleri son der ece kuvvetlidir. Yükselen Burcu Terazi olan Kova için, sosyal hayat, insan iliĢkileri, politika ilgisini çeken alanlardır. Entellektüel konularda, özellikle sanat ve bilim alanında çok baĢarılı olabilir. Ya da sosyal içerikli, insanların problemlerini çözmeye ya da onları geliĢtirmeye yönelik meslekler büyük tatmin sağlar. Kova- Terazi iliĢkilerine çok önem verir ve aynı önemin karĢı tarafça da gösterilmesini bekler. Yükselen Terazi nin zarif tavırları, romantik yaklaĢımları ve karĢısındakine verdiği değeri göstermekten kaçınmaması çok renkli bir aĢk hayatının temel nedenidir. 

 KOVA GÜNEŞ – AKREP YÜKSELEN BURÇ kiĢiliğe, yoğun duygusallık, aileye bağlılık, atalara ve geleneklere ciddi bir saygı gibi özelliklerin eklenmesinde önemli etkiye sahiptir. Aile bağları ve aile üyelerinin kiĢisel hedeflerde ve davranıĢ biçiminde belirleyiciliği oldukça kuvvetlidir. Yükselen Burcu Akrep olan Kova çok kuvvetli bir karakterle, değiĢime direnç gösteren bir yapıya sahiptir. Her Ģeyin arkasındaki nedenleri bilmek istemesi, meraklı ve Ģüpheci bir insan olarak tanınmasına neden olur. Kova - Akrep insanının aynı ayrıcalığı diğer insanlara, kendisi ve hayatı için tanıması mümkün değildir. Gizemli ve farklı konularda araĢtırma yapmayı sever. Yükselen Akrep in meslek yaĢamında ideallerine eriĢmek için hiç kimsenin katlanamayacğı Ģartlara dayanması mümkündür. Aile yaĢamına verdiği önem, Kova - Akrep i tek eĢliliğe ve sadakate yönlendirir. Çocuklarına karĢı fazlaca otoriter davranması olasıdır. 

 KOVA GÜNEŞ YAY YÜKSELEN BURÇ kişiliğin meraklı, kolayca iletiĢim kurabilen, çabuk öğrenen bir yapılanma içinde olmasına neden olur. Kova- Yay insanının yazmaya, duygularını ve düĢüncelerini rahatça ifade edebilmeye karĢı oldukça kuvvetli bir yeteneği vardır. KardeĢler ve yakın çevre, kiĢisel geliĢiminde önemli bir role sahiptir. Yükselen Burcu Yay olan Kova nın eylemlerinde ve düĢüncelerinde sonsuz bir özgürlük arayıĢı vardır. Mümkün olan ölçüde objektif ve rasyonel bir insan olmaya gayret eder. Kova - Yay süregelen yeniliklere açık, kiĢisel geliĢme sağlayan mesleklerde, keskin zekasını ve sentez yeteneğini kullanarak, çok baĢarılı olur. Uzun yıllar evlilikten ve devamlı iliĢkilerden uzak kalmayı yeğleyebilir. Ancak bu eğilim Yükselen Yay ın duygusal yaĢamının olmadığı anlamına gelmez. Fakat stabi l bir hale gelinceye kadar aĢk hayatında çok çeĢitli deneyimler yaĢaması mümkündür. 

 KOVA GÜNEŞ OĞLAK YÜKSELEN BURÇ somut konularla ilgilenmeyi seven, yaĢamını devam ettirebilmek için kaynak yaratmakta usta olan bir kiĢiliğin ortaya çıkmasında etkilidir. Özellikle finansal konularda ve maddeye Ģekil vermek alanında Kova- Oğlak insanı oldukça yeteneklidir. Yükselen Burcu Oğlak olan Kova toplumsal çıkarları ve faaliyetleri her Ģeyden önde tutar. Mesleki yaĢamda yükselmek için, tüm yeteneklerini ve keskin zekasını kullanır. Kova - Oğlak insanının sosyal içerikli alanlarda ve politikada baĢarılı olma Ģansı çok yüksektir. ĠliĢkilerinde kendisini besleyecek ve geliĢmesine destek verecek bir eĢ arar. Beraber olduğu kiĢinin yaĢamsal bazı sorumlulukları üstlenerek, kendisinin sadece meslek yaĢamına kanalize olabilmesi için fırsat yaratmasını bekler. Yükselen Oğlak ın böyle bir eĢle güvenli, sadık ve kalıcı bir iliĢki oluĢturması, yaĢamını paylaĢması olasıdır. 

 KOVA GÜNEŞ KOVA YÜKSELEN BURÇ Yükselen Burcu da Kova olan Kova nın karakterinin anahtar sözcükleri özgürlük, özgünlük ve sıradıĢılıkdır. Tam bir entellektüel olarak, yaĢamının sonuna kadar araĢtırmaya ve öğrenmeye devam etmek ister. Kova- Kova için, akademik kariyer, teknoloji, bilim çok büyük baĢarılar elde edebileceği alanlardır. Yükselen Kova iliĢkilerinde bağımsızlığından asla vazgeçemediği ve bireyselliğini çok öne sürdüğü için problemler yaĢayabilir. Ayrıkotu olma isteği, marjinal iliĢkiler yaĢamasını da neden olabilir. yükselen koca, ancak kendisini mental olarak atif kılan ve besleyen bir eĢ bulduğunda, ideallerini de paylaĢabiliyorsa, sürekli bir beraberliğe razı olabilir. 

 KOVA GÜNEŞ BALIK YÜKSELEN BURÇ kişiliğe derin bir duygusallık, insan sevgisi, kuvvetli sezgiler gibi özelliklerin eklenmesinde ö nemli role sahiptir. Kava- Balık için uyku bedensel ve ruhsal sağlığın en önemli gereksinimidir. Yükselen Burcu Balık olan Kova, ileriyi çok iyi görebilen, sezgileri ve farkındalığı çok geliĢkin bir insandır. Bir disiplin sağlayabildiği takdirde, çok baĢarılı bir mesleki yaĢama sahip olabilir. Kova - Balık insanlara yardım edebileceği, onların geliĢimine hizmet edeceği alanlarda çalıĢarak büyük tatmin ve baĢarı sağlar. Yükselen Balık ın duygusal yaĢamı çok renklidir. Özgün davranıĢları, sevecenliğiyle birleĢtiğinde eĢinin mutlu olmaması için hiç bir neden yoktur. Kova - Balık ın verici, demokrat ve sıcak yapısı, kalıcı birliktelikler oluĢturmasını sağlar.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...