23 Mart 2018

BÜYÜK DUALAR MECMUASI SEKİZİNCİ BÖLÜM

BÜYÜK DUALAR MECMUASI SEKİZİNCİ BÖLÜM
Kurban Duası

Kurban usulüne uygun olarak kesmek için dikkat gösterilir. Bunun için kurban, kesileceği yere sürüklenmeksizin, zahmet vermeden getirilir, sol yanı yere getirilecek şekilde kıbleye karşı yatırılır.
Kesecek olan kimse önce şu duâyı okur:
اِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّماَواَتِ وَ الاَرْضَ حَنِيفاً وَمآاَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ
"Muhakkak ben, dinime tam bağlanarak, o yeri ve gökleri yaratan Allah'a yöneldim. Ben müşriklerden değilim." (En'am Sûresi, 79)

Kurban kesim işi bitince gidilir, iki rek'at şükür namazı kılınır, Allah'a hamd ve şükürde bulunulur.
Peygamberimiz, kurbanı kestikten sonra iki rekat namaz kılınız, arkasından da Allah'dan ne dileğiniz varsa isteyiniz, buyurmuştur. Bu sebeple namaz kılındıktan sonra ayetten alınan şu cümlelerle duâ edip namazdan kalkılır.

قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

"Şüphesiz benim namazım da, kurbanım da, dirilmem de, ölümüm de hiçbir ortağı olmayan, alemlerin Rabbi olan Allah'ındır."
Sabır Duası

رَبَّنَااَفْرِغْ عَلَيْناَ صَبْراً وَ تَوَفَّناَ مُسْلِمِينَ
''Rabbenâ efriğ aleynâ sabran ve teveffenâ müslimîn.''(A'raf,7/126)
ANLAMI: ''Rabbimiz!Üzerimize sabır yağdır ve canımızı müslümanlardan biri olarak al.''
Kayıp eşyayı bulma duası

اَللَهُمَّ رَبَّ ا لضّآلََّةِ وَ هاَدِىَ الضَّآلَّةِ رُدَّ عَلَىَّ ضآَلَّتِي بِقُدْرَ تِكَ وَ سُلْطاَنِكَ فَاِنَّهاَ مِنْ فَضْلِكَ وَ عَطَاءِكَ
"Allâhümme rabbe'd-dâlleti ve hâdiye'd-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike."
ANLAMI: "Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah'ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir."
Evden Çıkarken okunacak dua

بِسْمِ اللهِ تَوَكَّلتُ عَلَ اللهِ لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ اِ لّاَ بِا للهِ ا لْعَلِىِّ ا لْعَظِيمِ

“Bismillahi, tevekkeltü alallah, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah”
Allah'ın adını anarak (evimden çıkıyorum) Ben Allah'a dayanıp tevekkül ettim.(Her türlü) kuvvet ve kudret ancak Allah'ın yardımıyladır.
Zifaf (gerdek) duası

بسم الله اَلّلهمّ جَنِّبْناَ الشَّيْطاَنَ وَ جَنِّبِ الشَّيْطاَنَ ماَرَزَقْْتَناَ

okunuşu:''Bismillah! Allahümme cennibne'ş-şeytane ve cennibi'şeytane mâ razektenâ.''

Anlamı:''Allah'ın adıyla! Allah'ım Şeytanı bizden ve bize nasib edeceğin çocukan uzaklaştır.''
Salâtı Münciye

Okunuşu: "Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr." Anlamı: "Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."
Kabir ziyaretinde yapılacak dua

Kabir ziyaretinin, ölü ve ziyarette bulunan kimse için iki ayrı yönü vardır. Kabir ziyaretinde bulunan kimse, hem ölüye duada bulunur hem de dünya hayatının fani oluşunu idrâk eder. Kabirde bulunan kişinin bir zamanlar kendisi gibi sağ olduğunu, hayalleri ve emelleri olduğu, belki de bunlardan pek çoğunu gerçekleştirmeye fırsat bulamadan öldüğünü, aynı âkıbetin kendisini de beklediğini düşünmeye vesile olur, âhireti hatırlar. Ölüye dua ve istiğfarda bulunur. Bu da ölüye sevab kazandırır. Kabir ziyareti esnasında şu dua okunabilir:
Okunuşu: “Esselâmu ‘aleykum yâ ehlel-kubûr.
Yağfirullâhu lenâ ve leküm.
Entüm selefünâ ve nahnü bil-eseri.
Ve innâ inşâellâhü biküm lâhıkûn.
Esselâmu ‘aleyküm dâre kavmin mü’minîn
Ve etâküm mâ tû’adûne ğaden müeccelûn.
Ve innâ inşâallâhu biküm lâhikûn.
Allâhümmağfir liehli bakî’ıl-ğarkad.
Esselâmu ‘aleyküm ehled-diyâri minel-mü’minîne vel-müslimîne ve innâ inşâallâhu biküm lâhikûn.
Es’elullâhü lenâ ve lekümül-‘âfiyeh.
Anlamı: "Ey kabir topluluğu! Allah’ın selamı üzerinize olsun. Allah sizi ve bizi bağışlasın. Siz bizim öncülerimizsiniz. Biz de inşaallah size katılacağız.”
“Ey müminlerin yurdu, Allah’ın selamı üzerinize olsun. Size vadedilen ölüm geldi, bize de yakında gelecektir. İnşaallah biz de arkanızdan geleceğiz. Allahım! Burada yatanları bağışla”
“Ey müminlerin yurdu, size selam olsun. İnşaallah biz de size kavuşacağız. Allah’tan bizler ve sizler için afiyet dilerim”
Bebeklere isim koyma

Bebek kucağa alınır;Bebeğin SAĞ kulağına ezan, SOL kulağına da kâmet okunduktan sonra üç defa bebeğe konması istenen isim söylenir ve şöyle dua edililr;
Ya Rabbi! Bu yavruya hayatta çağrılacağı bir isim koyduk. Bu ismi,kendisi hakkında hayırlı eyle.İsmine leke getirecek,kendini utandıracak duruma düşürme. Her zaman ismi ile mutlu eyle.
Bu evladı ana-babasına itâatli,dîni ve îmanında kuvvetli,vatanına ve milletine faydalı olarak yetişmesini nasib eyle.
Kendisine ve ana-babasına, Uzun ve hayırlı bir ömür, geniş rızık,ihsan eyle.
El-Fâtiha
Faydalı İlim İsteme Duası

اَللَهُمَّ اَنْفِعْنِي بِماَعَلَّمْتَنِي مَايَنْفَعُنِي وَذِدْنِي عِلْماً وَالْحَمْدُللهِ عَلَي كُلِّ حاَلٍ وَاَعُوذُ بِاللهِ مِنْ عَذاَبِ النّارِ
OKUNUŞU:
"AllÂhümme enfi'ni bi mâ allemtenî,Allimnî mâ yenfeunî ve zidnî ilmen. Velhamdü lillâhi alâ külli hâl . Ve eûzü bi'llahi min azâbi'n-nâr."
ANLAMI:
"Allah'ım, Bana öğrettiğin ilimden beni faydalandır. Faydalanacağım ilmi öğret.ilmimi arttır.Her Hal üzere Allah'a hamdolsun. Cehennem azabından Allah'a sığınırım."
Yolculuğa Çıkarken

Sahabeden Abdullah inbi Sercis (r.a) den rivayet edildiğine göre Rasülullah (s.a.s) yolculuğa çıkarken şu duayı okurdu:

اَللهُمَّ اِنّيِ اَعُوذُ بِكَ مِنْ وَعْثاَءِ وَ كَاَبَةِ الْمُنْقَلَبِ وَالْحَوْرِبَعْدَلْكَوْرِوَدَعْوَةِ الْمَظْلُومِ وسُوءِ الْمَنْظَرِفِي الاَهْلِ وَلْماَلِ
OKUNUŞU:"AllÂhümme innî e'ûzü bike min va'sâi'seferi ve keâbeti'l-münkalebi ve'l-havri ba'del-kevri ve da'veti'l-mazlûmi ve sûi'l-menzari fi2l-ehli ve'l-mâli"
ANLAMI:Allah'ım ! Yolculuğun güçlüklerinden,üzücü manzaralarla karşılaşmaktan ,iyiyken kötü olmaktan, mazlumun bedduasından ve dönüşte mal ve çoluk çocuğu kötü hallerde bulmaktan sana sığınırım."
Borçtan Kurtulma Duası

Borç yükünden beli bükülmüç birisi, Hz Ali'ye (r.a) gelerek kendisine yardımcı olmasını istemişti. Hz Ali (r.a) kendisine şöyle demiştir;
Rasulullah'ın bana öğrettiği bir duayı sana öğreteyim de,onu okursan ,üzerinde sebir dağı kadar borç olsa Allah Teala o borcu ödemen için yardım eder,"demiş ve aşağıdaki dua'ya devam etmesini tavsiye etmiştir;
اَللَّهُمَّ اَكْفِنِي بِحَلاَلِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَاَعِنّيِ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ
OKUNUŞU;”Allâhümme ikfinî bi helâlike an harâmike ,ve eınnî bi fazlike ammen sivâke”
ANLAMI;”Allah’ım,Helalinden bana yetecek kadar vererek beni haramından koru.Lutfunla beni senden başkasına muhtaç etme.”
Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir gün mescide girdi.
Orada ashabtan Ebu Ümâmeyi gördü. Ona;
-Ey Ebu Ümâme,Namaz vakti olmadığı halde neden burada oturuyorsun? Diye sordu.
-Sıkıntı ve borç içerisindeyim Ya Rasûlullah !”dedi
Bunun üzerine Peygamberimiz ona aşağıdaki duayı sabah- akşam tekrarlamasını tavsiye buyurdular:

اَللَهُمَّ اِنّيِ اَعُوذُبِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحُزْنِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ
وَالْبُخْلِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَال
OKUNUŞU:“Allahümme innî eûzü bike mine’l-hemmi, ve’l huzni .ve eûzü bike mine’l-aczi ve’l keseli;ve eûzü bike mine’l-cübni ve’l-buhli,ve eûzü bike min galebeti’d-deyni ve kahri’r-ricâli.”
ANLAMI:”Allah’ım! Dünya ve ahirette gam ve kederden sana sığınırım.Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım.Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım.Borç altında ezilmekten ve insanların beni aşağılamasından sana sığınırım”.
-Ebû Ümame (r.a) kısa bir zaman sonra borçlarından kurtulmuştur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) borç’tan önce beş özellikten Allah’a sığınmayı tavsiye etmiştir.Bu beş özellik,Borçlanmanın ve fakirliğin sebepleridir.Önce sebeplerden,Üzüntü,acizlik,tembellik,korkaklık, ve cimrilikten Allah’a sığınmayı tavsiye etmiştir.Sığınmak,Bu sebeplari terk etmek demektir .Bir insan ,onları terk ederse bunların sonunda borçtan kurtulmak çok daha kolay hale gelir.Yani Peygamber efendimiz (s.a.s) çalışmadan,oturduğu yerde borçtan kurtuluş beklemeyi değil,borçluluğun sebeplerini ortadan kaldırmayı öğütlemiştir.
Bereket duası

اَللَّهُمَّ باَرِكْ لَهُمْ فِي مِكْيَالِهِمْ وَبَارِكْ لَهُمْ فِي صَاعِهِمْ وَمُدِّهِمْ
Okunuşu;"Allahümme bârik lehüm fî mikyâlihim ve bârik lehüm fî sâ'ıhim ve müddihim."
Anlamı:"Allah'ım! Onların ölçülerini,tartılarını,her türlü ticari iş ve işlemlerini mübarek ve bereketli eyle!"
Bu konuda yapılacak duaları gönlümüzden geldiğince ve dilimiz döndüğünce ihlas ve samimiyetle çoğaltabiliriz.Mesela;Allah'a hamd ve Rasulullah'a salat ve selam getirdikten sonra,Şu şekilde dualar edebiliriz.
"Ya Rabbi! KAzancımıza bereket ihsan eyle, Helalinden en verimli ve üretken bir şekilde çalışıp çok kazanabilmeyi nasip eyle."
"Ya Rabbi! Menkul ve gayri menkullerimizi,işyerimizi,malımızı,canımızı her türlü afetten ,yangından,soygundan, ve benzeri tehlikelerden muhafaza eyle!.
Hayırlı Eş ve Evlat Duası

وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
ANLAMI: "Onlar, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir."(Furkan,25/74)

رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ
ANLAMI:“Ey Rabbim! Bana salihlerden olacak bir çocuk bağışla.” (Saffât, 100)
Müezzinlik (Kamet)
اَللَهُ اَكْبَرْ اَللَهُ اَكْبَرْ 
اَللَهُ اَكْبَرْ اَللَهُ اَكْبَرْ 
اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلَأهَ اِلاّ اللّهْ
اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلَأهَ اِلاّ اللّهْ
اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمّدً رَسوُلُ للّه
اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمّدً رَسوُلُ للّه
حَىَّ عَلىَ الَصّلاَة
حَىَّ عَلىَ الَصّلاَة
حَىَّ عَلى الْفَلاَحْ
حَىَّ عَلى الْفَلاَحْ
قَدْ قاَمَتِ الصَّلاَةُ
قَدْ قاَمَتِ الصَّلاَةُ
اَللَهُ اَكْبَرْ اَللَهُ اَكْبَرْ

لاَ اِلَأهَ اِلاّ اللّهْ
Kamet'ten sonra namaza başlanır ve selam verilince;

اللّهمَّ اَ نْتَ السّلاَ مُ و مِنْكَ السّلامُ.تَبارَكْتَ ياَذَلْجَلالِ وَلاِكْراَمِ
"Allahümme entesselamü ve minkesselam. Tebarekte ya' zel'celali vel'ikram"
عَلي رَسؤُ لِناَ صَلَواَتٌ
“Ala Rasuluna Salavat
Denir ve salavat getirdikten sonra;
سُبْحاَنَ اللّهِ وَ الْحَمْدُ لِلهِ و لاآاِلَاهَ الا اللهُ وَللهُ اَكْبَرْ
وَلا حَوْلَ ولا قُوَّةَ اِلاَّباِللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمُ
Sübhanellahi velhamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallahu vallahu ekber
ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim”
Sonra Ayete'l-kürsi okunur.Ve

وَ هُوَ الْعَلىُّ الْعَظِيمُ ذولْجَلاَلِ سُبْحاَنَ اللهِ
33 defa............سُبْحاَنَ اللهِ
سُبْحاَنَ الْكَريمِ دآَءِمَنِ الْحَمْدُ لِلهِ
33 defa ............اَلْحَمْدُ لِلهِ
رَبِّ الْعاَلَمِينَ تَعاَلَى شاَنُهُ اللَهُ اَكْبَرْ
33 defa.............. اَلّلَهُ اَكْبَرْ
Tesbihattan sonra;
لاَأِلَاهَ اِلاَّ اللّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ
لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلىَ كُلِّ شَيْءِِقَدِيرُ
denir,Sonra
َسُبْحاَنَ ربِّىَ الْعلِىِّ ااَعْلَ لْوَهاَّبْ
Diyerek Amin denilir,ve Eller açılıp dua edilir.
Hastanın Kendine Duası

Hasta, elini vücudunun hasta olan yerine koyarak kendine şöyle dua eder:
بسم الله بسم الله بسم الله اَعُوذُ بِعِزَّةِاللهِ وَقُدْرَتِهِ مِنْ شَرِّ ماَ أَجِدُ وَأُخاُذُرِ مِنْ وَجعِي هذاَ

OKUNUŞU:
"Bismillah,Bismillah,Bismillah,eûzü bi izzeti'llâhi ve kudratihî min şerri mâ ecidü ve uhâziru min vecaî hâzâ."
ANLAMI:
"Allah'ın ismiyle,Allah'ın ismiyle,Allah'ın ismiyle, Vücudumda duyduğum ağrının şerrinden ve sakındığım,korktuğum şu acıdan ve ağrıdan Allah'ın izzet ve kudretine sığınırım."
Dua bitince ellerini kaldırır ve sonra tekrar ağrıyan ve kendine acı veren yerine koyarak aynı duayı bir kere daha okur.Bu şekilde duayı yediye tamamlar."
Doğum öncesi ve sonrası dua

Anne adayları; tıbbı kontrollarin yanında Doğumun kolay geşmesi için Allah'a dua etmelidir.Peygamberimiz (s.a.s.) kızı Hz fatıma (r.a) nın doğum sancısı başladığında ümmü Seleme ile Zeynep binti Cahş'a Fatıma'nın yanına gitmelerini ve Ayet'el-Kürsi'yi,A'raf süresinin elli dördüncü(54) ayetini ve Muavvizeteyni(felak-nas sürelerini)okumalarını söylemiştir.
Ayet-el Kürsi:
بسم الله الرحمن الرحيم
اللّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ
Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur.63 Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir?64 O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.
A'raf-54
بسم الله الرحمن الرحيم
إِنَّ رَبَّكُمُ اللّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ أَلاَ لَهُ الْخَلْقُ وَالأَمْرُ تَبَارَكَ اللّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ
Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan ve Arş’a10 kurulan, geceyi, kendisini durmadan takip eden gündüze katan, güneşi, ayı ve bütün yıldızları da buyruğuna tabi olarak yaratan Allah’tır. Dikkat edin, yaratmak da, emretmek de yalnız O’na mahsustur. Âlemlerin Rabbi olan Allah’ın şanı yücedir
Felak süresi;
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ-1مِن شَرِّ مَا خَلَقَ-2وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ-3وَمِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ-4
وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ-5

1,2,3,4,5.
De ki: “Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.”
Nas Süresi;
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ-1مَلِكِ النَّاسِ-2إِلَهِ النَّاسِ-3مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ-4الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ-5مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ-6
1,2,3,4,5,6.
De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.”
Ruhsal Bunalımlar için Dua

Ruhsal Bunalımlar ve Ruhi rahatsızlıklar İçin Dua,

ياَ مُبْدِئَ الْبَراَياَ وَمُعِيدَ هاَ بَعْدَفَنآءِهابِقُدْرَتِهي وَبِحُرْمَتِهِ مُحَمَّدِِِوَ اَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدِ

''Ya mübdiel-beraya ve muıdeha ba'de fenaiha bikudratihi ve bihurmeti Muhammedin ve ehli beyti Muhammed''
MANASI:
Ey insanlar var oldukça ve öldükten sonra tekrar dirilten ALLAH'ım Hz Muhammed'in ve yakınlarının hürmetine şifalar ver.
Sıkıntıların def'i için Dua

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلىَ سَيِّدِناَ مُحَمَّدِنِ لْفاَتِحِ لِماَ اُغْلِقَ وَالْخاَتِمِ لِماَ سَبَقَ ناَ صِرِ الْحَقِّ بِِلْحَقِّ وَالْهاَديِ
اِلىَ صِراَطِكَ الْمُسْتَقيِمِ وعَلىَ أَلِهِيحَقَّ قَدْرِهِي وَ مِقْداَرِهِ الْعَظِيمِ

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedini'l fatihı lima üğlika vel hatimi limasebeka nasıril hakkı bil hakkı vel hadi ila sıratıkel müstekıym ve ala alihi hakka kadrihi ve mikderihıl azıym.
Ağlayan Çocuklar için Dua

Geceleri sebepsiz ağlayan yeni doğmuş cocuklara,gece yatırılırken (beled suresi (90) okunmaya devam edilirse çocuk sebepsiz ağlamalardan inşallah kurtulur.
Bu sure temiz bir kağıda yazılıp kundağına iliştirilirse rahat uyuması umulur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) torunları Hz. Hasan ve Hüseyin'e aşağıdaki duayı okuyup onların şeytandan ve bütün kötülüklerden korunmasını Allah'tan (c.c) istemiştir.
اَُعيِ ذُكَ بِكَلِماَتِ اللهِ التَّآمّةُ مِنْ كُلِّ شَيْطَاَنِ وَ هآمَّةِ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّ

“Üîzüke bi kelimâti’llahi-t-tâmmeti min külli şeytanin ve hâmmetin ve min külli aynin Lâmmetin.”
ANLAMI:"Allah sizi; şeytanların,zehirli mahlukların ve nazarı değen gözlerin şerrinden,eksiksiz kelamının yüzü suyu hürmetine korusun."
Nazar Duası

Nazar değmesıni önlemek,Yahut değdiği sanılan nazarın tesirini gidermek için okunan ayetler ,dualar vardır.Bunlar şunlardır; Rasul-ü Ekrem Efendimiz,Kur’anın manasını içinde toplayan ,Fatiha suresinin nazara iyi geleceğine işaret ettiği hadisinde şöyle buyurmuştur;
- Allah’ın kitabında göz değmesini önlemek için sekiz ayet vardır.Bir kimse bu sekiz ayeti evinde okursa o gün o evde bulunanlara insanın ve cinninin zararı dokunmaz .Yani nazar erişmez.O sekiz ayetin yedisi Fatiha suresi,Sekizinciside Ayete’l-Kürsi ‘dir.
Büyük velilerden Hasan Basri Hazretleri göz değmesine karşı (Kalem suresinin 51-52 ‘inci ayetleri olan)Şu ayetleri okurdu.
وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ
إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ
OKUNUŞU:Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semîûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn(mecnûnun).
Bunlardan başka Peygamber Efendimiz in Kur’anı Kerimin En son surelerini teşkil eden (ihlas,Felak,ve Nas) Surelerinide okuyup tavsiye buyurmuştur. Nazar için;Kalem suresi,51-52 İnci ayetler.Ayete’l-Kürsi ,İhlas.Felak ve Nas sureleri okunmalıdır. Yine bazı eserlerden öğrendiğimize göre Rasul-ü Ekrem efendimiz ,Torunları Hasan ve Hüseyine Nazar değmesin Diye şu duayı okuduğu rivayet olunur.
اَعُوذُ بِكَلِماَتِ اللهِ التَّآمّةُ مِنْ كُلِّ شَيْطَاَنِ وَ هآمَّةِ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّ
Vesvese Duası

وَقُلْ رَبِّ اَعُوذُبِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطيِنِ وَا َعُوذ بِك رَبِّ اَنْ يَحْضُرُونَ
“Ve kul: Rabbi,eûzû bike min hemezâti’ş-şeyâtin.Ve eûzû bike rabbi en yahdurûn.” (mü’minun,23/97-98)

ANLAMI:"Deki:Ya Rabbi,Şeytanların vesveselerinden,onların yanımda bulunmalarından sana sığınırım!.
Üzüntüyü ve stresi giderme duası

Hz. Peygamber (sav) üzüntülü ve stresli olduğunda şu duayı okurdu;
لاَاِلَهَ اَلاَّاللهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ
لاَاِلَهَ اَلاَّاللهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ
لاَاِلَهَ اَلاَّاللهُ رَبُّ السَّماَواَتِ وَرَبُّ اْلاَرْضِ
وَرَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ
OKUNUŞU:
Lâ ilâhe illallâhü’l-Azîmü’l Halîm.
Lâ ilâhe illallâhü Rabbü’l Arşi’l Az’ım.
Lâ ilâhe illallâhü Rabbü’s-semâvâti ve Rabbül ardi
ve Rabbül Arşil Azîm.
MANASI:
"Allah'dan başka ilah yoktur.
O ,Büyüktür ve hilm sahibidir. Allah'tan başka ilah yoktur.
O,Büyük arşın Rabbidir.Allah'tan başka İlah yoktur.
O,Göklerin,yerin ve büyük Arş'ın Rabbi'dir."
Sağlık ve Afiyet Duası

İslamın korunmasını istediği beş esastan birisi de hayat ve sıhhattır.Onun için sağlığı korumak,ve gerekli tedavi yöntemlerine başvurmak dini bir görevdir.Peygamberimiz (s.a.s) bunu arkadaşlarına emrettiği gibi,kendiside günün imkanları içinde tedavi olmuştur.Bunun Yanında manevi tedaviye de başvurmuş,Bunun için de dua ve ayetler okumuştur.
Peygamberimiz (s.a.s) sabah akşam şu duayı okuyarak Allah'tan sağlık,afiyet ve iyilik istemiştir;
ااَللهُمَّ اِنّيِ أَسْأَلُكَ الْعَفْوَ وَ الْعاَفِيَةَ فِي الدُّنْياَ وَلاَخِرَةِ
OKUNUŞU:"Allâhumme innî es'elüke'l-afve ve'l âfiyete fi'd-dünyâ ve'l-âhırah."
ANLAMI:"Allah'ım! Senden dünya ve ahirette af,sağlık,sıhhat ve nimet istiyorum."(Ebu Davud,edep,110)
Ayrıca;Sahabeden Hz. enes (r.a) anlatıyor.Peygamberimiz (s.a.s) hastalıklara karşı şu duayı okurdu;
اَللهَمَّ اِنّيِ اَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُذَّامِ والْبَرَصِ وَالْجُنُونِ وَمِنْ سَّئِ الاَسْقاَمِ
OKUNUŞU;"Allâhümme innî e'ûzü bike mine'l-cüzzamı ve'l-barasi ve'l-cünûni ve seyyi'il-eskâm".
ANLAMI:"Allah'ım! Cüzzamdan,barastan delilikten ve hastalıkların kötüsünden sana sığınırım." (ebu davud,Salât,367)
Zehirli hayvan ısırmalarına karşı dua
أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق


Göz ağrısı için dua
اَللهُمُّ مَتَّعْنِي بِبَصَرِي وَاجْعَلهُ الْواَرِثَ مِنِّي وَاَرِنِي فِي الْعَدُوِّ ثأْرِي وَاَنْصُرْنِي عَلَي مَنْ ظَلَمَنِي
OKUNUŞU:
“Allahümme metti’nî bi basarî ,ve’c’alhü’l-vârise minnî,ve erinî fi’l-adüvvi se’rî,ve’nsurnî alâ men zalemenî.”
MANASI:
"Allah'ım,gözümden beni yararlandır ve ölünceye kadar onu sıhhat ve afiyette kıl.Düşmanıma karşı intikamımı bana göster ve bana zulmedene karşı da yardım ihsan eyle."
Uyuyamayan kimsenin okuyacağı dua
اَللَّهُمُّ غَارَتِ النُّجُومُ وَهَدَآتِ الْعُيُونُ وَاَنْتَ حَىٌّ قَيُّومٌ لاَتَاْخُذُكَ سِنَةٌ وَلاَنَوْمٌ ياَحَيُّ ياَقَيَّومَ اَهْدِي لَيْلِي وَأَنِمْ عَيْنِي
Okunuşu: "Allahumme ğarati'n-nücûmü ve hedeetil uyûnu, ve ente Hayyün Kayyûmün lâ-te'hüzüke sinetün ve lâ nevmün, yâ Hayyü yâ Kayyûmü ehdi leyli ve enim ayni." (11)
Anlamı: (Allah'ım, yıldızlar söndü, gözler kapandı. Sen ise hayat sahibi, daima duran ve tutansın. Seni ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Ey Hay olan Allah'ım, Kayyûm olan Allah'ım, gecemi rahat kıl gözlerimi kapatıver.)
Temre (siğil)Duası
أَمْ أَبْرَمُوا أَمْرًا فَإِنَّا مُبْرِمُونَ
Okunuşu:Em ebremû emren fe innâ mubrimûn(mubrimûne).
Anlamı:Yoksa onlar işi sağlam mı tuttular? Muhakkak ki asıl biz, işi sağlam tutanlarız.
Yüzde ve elde bulunan temralar (siğiller) için kenarları kalemle işaretlenerek 3-5 ve 7-40 defa bu ayet oknursa Allah şifa verir.

Sara (epilepsi) nöbeti duası

Bir kadın Peygambe Efendimiz (s.a.v) e gelerek çocuğunun sara nöbetine tutulduğunu, bunun için kendisine dua etmesini istedi.Rasül-i Erem (sav) Efendimiz ona şu ayeti okumasını tavsiye etti.
(isra,17/82) وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلاَ يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إَلاَّ خَسَارًا
''Bismillahirrahmanirrahhim- Ve nunezzilu minel kur’âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu’minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ(hasâran).
ANLAMI:''Biz Kur'anı mü'minlere şifa ve rahmet olarak indiririz.Ama o,zalimlerin ise sadece zararını arttırır.(isra,17/82)
Sara nöbeti tutmuş hastanın başında 21 kere ayetü'l-Kürsi okunması da tavsiye edilmiştir.
Güçsüz düşenin okuyacağı dua

Kabise bin muharik (r.a) isimli sahabi bir gün Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) gelerek ''ya Rasülallah yaşım ilerledi,bazı şeyleri yapamaz hale geldim,aciz ve güçsüz düştüm,bana faydalı olacak bir tavsiyede bulunun.'' dedi. Rasül-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) şöyle cevap verdi:
''Akşam namazından sonra ,Dünya hayatın için,şu duayı 3 kere okumaya devam et.çünkü ona devam edenler felç,baras (deri hastalığı)ve cüzzam gibi (insanı güçsüz düşüren tüm) hastalıklardan,elem ve kederden emin olurlar:
سُبْحاَنَ ا للهِ وَبِحَمْدِهِ سُبْحاَنَ ا للهِ ا لْعَظِيمِ لاَ حَوْلَ وَ لَا قُوَّة اِلاّ بِلاّهِ لْ عَلِيِّ لْعَظيِمِ
OKUNUŞU:Sübhanallahi ve bi hamdihi,sübhanallahi'l-azım,lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-azım.
ANLAMI:''Allah-ı hamd ile tesbih ederim,yüce Allah'ı tesbih ederim.güç ve kuvvedt ancak Allah'ın yardımıyladır ki, O ,çok yüce ve büyüktür''
Erkek Çocuk İsteyenin Duası

Bizler,Erkek evladın mı yoksa Kız evladın mı, hakkımızda hayırlı olacağını bilemeyiz.Allah'tan herşeyde olduğu gibi çocuğunda hayırlısını istemeliyiz.Erkek te kız da isteyebiliriz,Ama ısrarcı olmamalıyız. Bu konuda şöyle denmelidir;"Allah'ım senden erkek (veya kız)çocuğu istiyoruz.Ama sen daha iyisini bilirsin.Hakkımızda hangisi hayırlı ise onu ver."
Erkek çocuk isteyen,birleşme öncesinde besmele ile üç defa ihlas sûresini okur,sonra da şu duayı okur;
اَللَّهُمَّ اجْعَلْنيِ مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَّةً مُطِيعَةً
“Allahûmme’c’allnî min ledünke zürriyyeten tayyibeten mutîaten.”
ANLAMI:"Allah'ım,bana yüce katından temiz ve saygılı bir nesil ihsan eyle."(amin)
Cinsel İlişkilerde Okunacak Dua

بِسْمِ اللهِ ا لّلهُمََّ جَنِّبْناَ الشَّيْطاَنَ وَجَنَِّبِ الشَّيْطَانَ ماَرَزَقْتَناَ

“Bismillah,Allahümme cennibne’ş-şeytâne ve cennibi'ş-şeytane mâ razaktenâ”
ANLAMI:”Allah’ın adıyla.Allah’ım bizi şeytandan ve şeytanı da bize ihsan edeceğin şeylerden (çocuklardan) uzaklaştır.”
İmtihan (sınav)da Başarı duası

İmtihana (Sınava girerken şu dua okunurSadisra suresi;80)
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا
“Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”
ANLAMI:”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle.”
Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur;
رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي
“Rabb’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî.”
ANLAMI:”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle.”
Sınav Başlayınca da şu dua okunur:
ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ
"Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike
esteğisû."
ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."
Zemzem İçerken Dua

الّهُمَّ اِنِّي اَسْاَلُكَ عِلْماً ناَفِعاًوَرِزْقاً واَسِعاًوَشِفاَءًمِنْ كُلِّ داَءٍ وَ سَقَمٍ
“Allah’ım! Senden faydalı ilim,bol rızık ve her türlü dert ve hastalığa karşı şifa niyaz ediyorum.”
İSMİ A'ZAM

لاَاِلَهَ اِلاَ اَنْتَ ياَ حَناَّنُ ياَ مَناَّنُ ياَبَدِيعَ السَّمأَواَتِ وَلْ اَرْضِ ياَذَلْجَلألِ وَلاِكْراَمِ
La ilahe illa ente ya hannanu ya mennanu ya bedias semavati vel erdı ya zel celali vel ikram.

Cuma günü hangi vakitte bu dua okunarak dua da bulunulursa,meşrıkla mağrip arasında ne şey istenilirse duası kabul olunur.
İftar Duası-1

بسم الله الرحمن الرحيم
اَللَهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَبِكَ آمَنْتُ وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَعَليَ رِزْقِكَ اَفْتَرْتُ

Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım,sana güvendim.senin rızkınla orucumu açtım.
İFTAR DUASI-2
Allah’ım ,sana sonsuz hamd,Peygamberimize de salat-ü selam olsun. Sana inandık,sana güvendik,senin rızan için oruç tuttuk,Verdiğin helal rızıkla iftar ettik,Orucumuzu,namazımızı,ve tüm iyiliklerimizi kabul eyle
Ya Rabbi!! Ramazan-ı Şerifi en güzel şekilde değerlendirmeyi,günahlardan temizlenen ve çok sevap kazanarak,Cenneti hak edenlerden olmayı bizlere nasib eyle, Dualarımızın kabülü ve günahlarımızın affı için,Allah rızası için,EL-FATİHA
Yemek Duaları

بسم الله الرحمن الرحيم
كُلُو وَشْرَبُو وَ لأ تُسْرِفُو اِنَّهُ لأَ يُحِبُّلْ مُسْرِفِي نَ
Ya Rabbi! Bize verdiğin bütün nimetlerden dolayı sana şükrediyoruz.Bizi Şükredenlerden eyle! Nankörlerden eyleme!
Ya Rabbi! Fayda vermeyen ilimden,korkmayan kalpten,doymayan gözden,kabul olunmayan duadan sana sığınırız,
Senden ;sıhhat afiyet ve ahlakın en güzelini dileriz,işlerimize kolaylık,kalplerimize genişlik,sofralarımıza bereket ver.
EL-FATİHA
YEMEK DUASI-2
بسم الله الرحمن الرحيم
اَلْحَمْدُلِلّه الَّذي اَطْعَمَنَاوَسَقاَناَوَ جَعَلَناَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ.
وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَركاَ تُهُ عَلَي صاَحِبِ اطَّعاَمِ وَالْأكِلِينَ.
نِعْمَتُ جَلِيلُ اللَهْ بَرَكاَ تِ خَلِيلُ للَهْ شَفَعاَتْ ياَ رَسوُ ل الَّلهْ
اَللَهُمَّ زِدْ وَ لا تُقَلّلْ بِحُرْمَةِلْفاَتِحَ

YEMEK DUASI-3
بسم الله الرحمن الرحيم
كُلُو وَشْرَبُو وَ لأ تُسْرِفُو اِنَّهُ لأَ يُحِبُّلْ مُسْرِفِي نَ

Nimeti Celilullah
Bereketi Halilullah
Şefaat Ya Rasülullah

Bismillahi açtır Allah'ım
Nimeti taştır Allah'ım
Cemaline ulaştır Allah'ım
Mekke Medineyi dolaştır Allah'ım

Bu sofralar nurdur
Kaza belaları
Geri durdur Allah'ım

Bu sofralar Mamurdur
Bu sofralarda;
Halilibrahim bereketi
Bulundur Allah'ım

Artsın Eksilmesin
Taşsın Dökülmesin
Bu sofranın sahibi
Yokluk kıtlık
Görmesin Allah'ım
Yiyenlere helal,Yedirenlere hayır ,hasenat
Olması için;Ölmüşlerimizin ruhu için,
Allah Rızası için...
ELFATİHA.
YEMEK DUASI-4
Türkçe olarak şu dua da yapılabilir:
Bizleri yokken vareden, bizlere yedirip-içiren Yüce Rabbimize hamdolsun, Kâinatın efendisi sevgili peygamberimize salât ve selâm olsun. Mağfiret ve rahmet bütün Müslüman kardeşlerimizin üzerine olsun.
Ya Rabbi! rızık ve nimet veren sensin! Sen kapına yönelenleri boş çevirmezsin. Biz aciz kullarız, Senin sonsuz ikram ve ihsanına muhtacız. Bizlere dünya ve âhirette güzel nimetler ihsan eyle!
Ey güzel Rabbimiz! Bu sofrada tattırdığın nimetlerin daha güzellerini ebedî mutluluk yurdu olan cennetinde de tatmayı bizlere nasip eyle!
Ya Rabbi! bu helâl gıdaların şükrünü eda edebilmeyi ve Sana kullukta bulunabilmeyi bizlere nasip eyle!
Ya Rabbi! Bu sofranın hazırlanmasında emeği geçen kardeşlerimizin kazançlarına bereket, kendilerine sağlık huzur ve mutluluk ihsan eyle! Âilelerinden âhirete göç edenlere ve geçmişlerimize merhamet eyle!
Ya Rabbi! Mülkün sahibi sensin, dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini azîz, dilediğini zelîl edersin. Bizleri; aziz kıldığın ve nimet verdiğin kullarından eyle!
Ya Rabbi! Bizleri nimetlerinden mahrum eyleme. Sağlık, huzur ve mutluluğumuzu daim eyle.
Ya Rabbi! Bizleri, mümin kardeşlerimizi ve tüm insanlığı her türlü kaza, bela, afet ve musîbetlerden muhafaza eyle! Barış ve esenlik dolu bir dünyada yaşayabilmemizi bizlere lutfeyle! Amin ve selâmün alel-mürselîn vel-hamdü lillâhi rabbil-âlemîn
el-Fatiha.
Tevbe-i İstiğfar Duası

Tevbe, istiğfar duâlarının manası, yaptığımız bütün günahlara pişmanlık duyduğumuzu ifade etmemiz, bundan sonraki hayatımızda bir daha böyle günah ve kusurları işlemeyeceğimize Rabbimize söz vermemizdir.
Günah ve kusurlarına pişmanlık duyup, üzüntü ve elem hisseden mü'min, önce şu istiğfar duâsını huşû ile okur:
استغفر الله استغفر الله استغفر الله العظيم الكريم اللذي لا الاه الاهو الحي القيوم واتوب اِليْهِ توبة عبد طالم لنفسه لا يملك لنفسه موتا ولا حياة و لا نشوراوَاَسْاَلُهُ لتََّوْبَةَ وَلْمَغْفِرَةَ وَلْهِداَيَةَلَناَ اِنَّهُ هُوَ لتَّوّاَبٌ رَحِيمُ
"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."
"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."


"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."
Sabah Kalkınca Dua

اَلْحَمْدُ للهِ الَّذيِ رَدَّعَلَيَّ روُحيِ وَعاَفَانِي فِي جَسَدِي وَاَذِنَ لِي بِذِكْرِهِ
Bana ruhumu geri veren, vücûdumu afiyette kılan ve kendisini zikretmeğe müsaade eden, Allah'a hamd olsun."

Günahlardan arınmak için Dua

اللّهُمَّ اِنّي ظَلَمْتُ نَفْسِي ظُلْماً كَثِيراً وَ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاّاَنْتَ فَغْفِرْلِي مَغْفِرَةً مِنْ عِنْدِكَ اِنَّكَ اَنْتَ الْغََفُورُ الرَّحيِمُ

''Allahümme inni zalemtü nefsi zulmen kesiran ve la yağfiruzzunübe illa ente fağfirli mağfiraten min ındike inneke entel ğafürur rahıym.''

MANASI:Ey Allahım!Ben kendi kendime çok haksızlık ettim,zulmettim,Senden başka beni arındıracak,günahlarımdan temizleyecek kimse yoktur.senden tertemiz olmamı.eski günahlardan hatalardan arınmış yepyeni bir insan olmamı.bağışlanmamı istiyarum.sen acıyan ve bağışlayansın.
Yemeğe başlarken okunacak dua.

اَللَّهُمَّ باَرِكْ لَنَا فِيماَ رَزَقْتَناَ وَ قِناَ عَذاَبَ النَّار بسم الله

OKUNUŞU:
"Allâhümme bârik lenâ fîmâ rezaktenâ ve kınâ azâbennâr. Bismillâh!"

MANASI:
"Allah'ım! Bize vermiş olduğun bu rızıkları bereketlendir. Ve bizi
cehennem azabından koru. Allah'ın ismiyle
yemeğimi yemeye başlıyorum."
Nimete Şükür Duası

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ
OKUNUŞU:”Rabbi evzi’nî en eşküra ni’meteke’lletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve a’mel sâlihan terdâhü, ve edhılnî bi rahmetike fî ibâ dike’s-salihîn.” (Neml,27/19)
ANLAMI:”Ya Rabbi! Bana ,anneme ve babama ihsan ettiğin nimetine şükretmemi ve razı olacağın ameller yapmamı nasip et;rahmetinle beni Salih kulların arasına kat
Çocuklar İçin Uyku Duası

Yattım Allah Uyut beni,
Yavaş yavaş büyüt beni,
Sağ sâlim kaldır beni,
Rahmetine daldır beni.

Görünmez Kazalardan,
Bilinmez Âfetlerden,
Her türlü Kötülükten,
Allah'ım sen koru beni.
ÂMİN.
Çocuklar İçin Dua

Allah'ım !
Sana Hamd ediyorum,
Sana Şükrediyorum.
Peygamberim Muhammede,
Selâm Ediyorum.

Bizlere iyilik ver,Kötülük verme,
Sağlık ver,Hastalık verme
Bereket ver,Sıkıntı Verme
Dualarımı Kabul et Allah'ım.
Âmin.
İyi Rüya Görmek İçin Okunacak Dua

اللَهُمَّ اِنّيِ اَسْءَالُكَ رُأْياَصاَلِحَةًصاٍدِقَةً غَيْرَ كاَذِبَةٍناَفِعَةً غَيْرَضاَرَةٍ
OKUNUŞU:“Allahümme innî es’elüke rü’ya sâlihaten, sâdikaten gayra kâzibetin ,nâfiaten ğayra dârratin.”
ANLAMI:”Allah’ım,Senden iyi,doğru olup yalan çıkmayan,faydalı olup zararı bulunmayan bir rüya göstermeni istiyorum.”
Namazdan sonra dua
اَ لْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّْ لْعأَ لَمِىنَ و لصَّلأ ةُ و ا لسَّلأمُ علىَ رَ سؤُ لِنأَ مُحَمَّدِ وَ عَلَى األٍهِ وَ صَحْبِهِ اَجْمَعِىنَ

“Allah’ım! Kıldığım namazımı,eksik ve kusurları ile birlikte kabul eyle.
Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım! Kalbimi dinin ve itaatin üzere sabit kıl.
Allah’ım! Kulun ve elçin Hz Muhammedin senden istediği bütün hayırlardan bende istiyorum.Kulun ve elçin Hz muhammedin sana sığındığı bütün şerlerden ben de sana sığınıyorum,Benide muhafaza et Allah’ım!

Allah’ım! Beni işlerin en güzeline ve ahlakın en güzeline eriştir. Bunların en güzeline ancak sen eriştirirsin.Kötü işlerden ve kötü ahlaktan beni koru. Bu kötülüklerden de beni ancak sen korursun.
Allah’ım Senden bol rızık,Faydalı ilim, ve her derdime deva istiyorum
Allah’ım! Dini ve dünyevi hayatım,ailem ve malım için senden bereket ve sağlık niyaz ediyorum.


Allah’ım Senden hidayet takva,iffet, ve gönül zenginliği vermeni niyaz ediyorum.
Allah’ım! Senden Müslüman bir kalp ve doğru söyleyen bir lisan lutfetmeni niyaz ediyorum..
Allah’ım Senden hayırlar işlemeyi kötülükleri terk etmeyi ,yoksulları sevindirmeyi beni bağışlamanı ve bana merhamet etmeni niyaz ediyorum.
Allah’ım! Faydasız ilimden,korkmayan kalpten,doymayan gözden,ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım.

Allah’ım! Hıyanetten,küfürden,şirkten,islamın emir ve yasaklarına karşı gelmekten,münafıklıktan,gösterişten,riyadan ve kötü ahlaktan sana sığınırım.
Allah’ım! Sıkıntıdan,üzüntüden,acizlikten,tembellikten,korkaklıktan,cimrilikten,kalp katılığından,gafletten,zilletten,meskenetten sana sığınırım.
Allah’ım!Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.
Allah’ım! Günahtan,cehenmnem azabından,kabir azabından,zenginliğin fitnesinden sana sığınırım.
Allah’ım! Çekilmez belalardan,isyana düşmekten,görünmez kazadan ve düşmanları sevindirecek musibetlerden sana sığınırım.
Allah’ım Sen bana uzun ömür,bol rızık ver,çocuklarımı da Salih kişilerden eyle,
Allah’ım!Vücuduma,gözüme ,kulağıma, ve tüm bedenime sağlık ve afiyet ihsan eyle.
Allah’ım!bana verdiğin rızkı bereketli kıl ve beni kanaatkar eyle
Allah’ım!beni göz açıp kapayacak kadar bile nefsime bırakma.
Allah’ım! Ayıplarımı ört,korktuklarımdan emin eyle,beni önümden,arkamdan,sağımdan,solumdan ve üstümden gelebilecek her türlü tehlikeye karşı muhafaza et.
Allah’ım! Şeytanın şerrinden,kötü insanların şerrinden sana sığınırım
Ya rabbi! Senden,bildiğim ve bilmediğim,geçmiş ve gelecekteki tüm hayırları niyaz ediyorum.bildiğim ve bilmediğim geçmiş ve gelecekteki tüm şerlerden sana sığınırım.senden ve ona ulaştıracak her türlü söz,fiil ve ameli nasib etmeni diliyorum.cehennemden ve ona götürecek her türlü söz,fiil ve amelden de sana sığınırım.
Allah’ım!bütün işlerimizin sonucunu güzel eyle,bizi dünya perişanlığından ve ahiret azabından koru.
Allah’ım! Ömrümüzün kalan kısmını geçen kısmından hayırlı eyle.
Alah’ım! Dualarımızı kabul et.
EL-FATİHA
Mescid'e Girerken Dua
اَعُوذُبِاللهِ الْعَظِيمِ وَبِوَجْهِه الْكَرِيمِ وَسُلْطاَنِهِ الْقَدِيمِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ بِسْمِ اللهِ وَ الصَّلاةُ وَ السَّلاَمُ عَلاي رَسُولِ اللهِ اَللهُمَّ اغْفِرْليِ ذُنوُبيِ وافْتَحْ ليِ اَبْواَبَ رَحْمَتِكَ “Kovulmuş şeytanın şerrinden Yüce Allah’a,onun üstün zatına ve ezeli otoritesine sığınırım.
Allah’ın adıyla giriyorum.Salat ve selam Allah’ın elçisinedir

Allah’ım!Günahlarımı bağışla,bana rahmet kapılarını aç.”
Mescitten Çıkarken

بسم الله وَالصَّلاةُ وَالسَّلاَمُ عَلي رَسُولِ اللهِ الَّهُمَّ اِنّيِ اَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ الَّهُمَّ اعْصَمْنِي مِنَ الشَّيْطاَنِ الرَّجِيمِ
“Allah’ın adıyla çıkıyorum.Salat ve selam Allah’ın elçisinedir.Allahım,bana nimetlerinden vermeni istiyorum.Beni kovulmuş şeytanın şerrinden koru!”
Tesiri İnanilmaz Güçlü Muhabbet Duası
Kul in kuntum tuhibbunellah fettebiuni yuhbibkumullah.Ya vedut ya beduh ya cemil ya celil ya ALLAH.
gerçekten iman ederek okursan mucizeee sevgii duası
*7 kere bismillahirrahmanirrahim. (allahın adıyla başlarım)
*7kere estagfirullah aman yarabbi min külli zenbin tövbe yarabbii. (tüm günahlardan allha tövbe eder aman dilerim)
*7kere estagfirullah min külli zenbin tübne ilallah zahir ve batın. (acık ve gizli tüm günahlardan tevbe eder allahtan af diliyorum)
*7 kere ya ekremelekremin ekrimna. (ey ikram vee izzet sahiplerinin en büyügü bizee ikram et).
*1 kere Hasbi rabbi cellallah mafi galbi gayrullah nur muhammed sallah la ilahe illallah.(yüce rabbim bana yeter ,gönlümde ondan başkasına yer yoktur ,nur olan muhammed mustafaya selam olsun)
*niyet ediilir.....
*6 ayetel kürsi okunur...
*ALLAHÜMME ahrik ve heyyic eclip ve eczip kalbi ve akli ve ruhi ve cemı a'zai ve cevarihi(isimm .Örq:ahmet)ala hubbi ve aşkı ve muhabbeti ve meveddeti (ayşe..)bil muhabbetil kaviyyeti veş şehiydeti min gayri mühletin bila ihtiyarin bil aceli ves sur'ati...
*1 kere ayetel kürsi( böylece 7'ye tamamlanmış olacak.)
* 7kere ve la yeuduhu hifzuhuma ve hüvel aliyyül azimm.

TAVSİYE: duanın kabulünde inanç çok öenmlidir. okuduktan sonra duanızın kabul oldugunu varsayarak buna inanarak duami kabul ettigin için allahım sana ham dolsun diyerek şükür secdesi yapınızz.aksini düşünmeden mucizeye şahit olun.rabbim dua edin bende kabul edeyim diye buyuruyor.. olmaz diye şüpheyle başlıyan veya okuyan da olursa kalbi bilen rabbim ümitsizce inanılmadan yapılan duaya icabet eder. kendine inanan ve güvenen kulunuda sever ve boş çevirmez asla...sübhanallah diyorum ve dualarınızın kabul olması dilegiylee...
Herkesin Kalbini Oku Niyetini Öğren
Ya Batınü entellezi ebtante sirrennübüvati filvelayati ve azherte min beynehüma sirrel mükaşifati ve hakaaikıt tenezzülati fi kulubi erbabil halvati bimeknünatiz zamairi ve serairi besairiş şerairi en terzuknil itla ıt tammi velkeşfil ami ala bevatını külli emrin meknunin ve tevelleni bikuvvetiket tammetel ebreze min ğaybil ğuyubi sirren mesünen vec alni aziyzen ındeke ve ınde men akbele ileyye ve akbele aleyhi vasılen likulübihim ve esrarihim ecren ğayre memnünin inneke entallahü mütahhiren envaal kainati bilkafi vennüni

Arkadaşlar Bu Duayı Her Gün Bilhassa Her Vakit Namaz Arkasından Okursanız Çok Kısa Sürede Hem Sizi Gören Herkeze Şirin Gelir Kalbinde Taht Kurarsınız Hemde Karşınızdaki İnsanın Kalbinden Gecen Her Şey Size Malum Olur İnşaallah
Tüm Kalpleri Mıknatıs gibi Çeker
bismillahirrahmanirrahim

ya baisu entellezi teb asü sirri hayatike ilel kulübi vessudüri ve entellezi evcedte ruha nefhatike liintizamil ümüri ve entellezi sahhahte zamaire esrari ehlil keşfi birruhı ve beaste rüsülike ve enbiyaike biızhari sirril kadri ve keşeffi belaike es elüke allahümme bibestı vilayetike fi kulübi evliyaike ve bisirri nübüvvetike fi sudüri enbiyaike en tecaleni menüten ila emri baliğan ala mebleğıl bülüğı fi zikri faniyen bivezaifi hamdi ve şükri ayıben ileyke fi sirri ve cehri ahızen ılmi ve ameli ve eyyedeni bikudretike fi icaretil kemali ve enaletidderecati inneke entallahür raüfü bil ıbadi ve müıydü ecsamehüm ila daril meadi

bu duayı hergün okuyan kimse her ne türlü olursa olsun tüm kalpleri mıknatıs gibi kendine çeker ve bütün işleri düzene girer istenilen vakitte okunur ve okuma sayısı yoktur bu duayı bilmeyen arkadaşlar varsa okumalarını tavsiye ederim
kenzul havas
İlaç Gibi Dua
Allahümme yarabbi bi cahi sahibil vesileti ve seyyidina ve nebiyyina ve habibike ve kurreti uyunina ve nuri ebsarina habibikel muhammedinil mustafa ve resülikel mürteda ve nebiyyikel mücteba havvil halena ila ahsanil hali ya muhavvilel havli vel ahval....

Dua kısacık fakat pek tesirli kendim devamlı okurum yatarken, yürürken, otururken çalışırken...
Şimdi diyelim sıkıntıda kaldın sayısı yok istediğin kadar inan sıkıntıdan akşama sabaha kurtuluyorsun, maddi sıkıntıya ilaç gibi, borç ödemeyi kolaylaştırıyor, rızkın çoğalıyor, iç sıkıntısına çare oluyor...

Ben bu duayı daim okurum öyle büyük sıkıntı bela falan yaşamadım,
okuyun ezberleyin çok faydasını göreceksiniz, bunalanın derdine derman bu dua...
Yasin ve Kadir Surelerinin Terkibi
Arkadaşlar sizi kendimin ve bikaç tanıdığımında yaptığı denenmiş bi terkipten bahsedicem. gelişmeleri zamanla sizde gördüğünüzde hayret ediceksiniz.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...