23 Mart 2018

BÜYÜK DUALAR MECMUASI ALTINCI BÖLÜM



BÜYÜK DUALAR MECMUASI ALTINCI BÖLÜM

Allahım, bizi saadet, selâmet, Kur'ân ve imân ehlinden eyle.
Âmin.
Allahım, Efendimiz Muhammed'e, onun âl ve ashâbına, indiği günden itibâren tâ kıyâmete kadar, onu okuyan her okuyucunun her kelimesini okuması esnâsında Allah'ın izniyle hava dalgalarının aynasına yansıyan bütün Kur'ân kelimelerinin bütün harfleri adedince salât ve selâm eyle. Bize, anne ve babamıza, erkek ve kadın bütün müminlere bu salavâtlar adedince merhamet et. Bunu rahmetinle yap, ey merhametlilerin en merhametlisi! Duâmızı kabul buyur. Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.
Âmin.
Arabaya Binerken Okunacak Dua
"Bismillahi, sübhanellezi sahhara lenâ hâzâ vemâ künnâ lehu mukrinin ve inna ilâ Rabbinâ lemünkalibün."

(Allah'ın adıyla. Bunu bize musahhar kılan Allah tamamiyle münezzehdir, yoksa onu zaptedemezdik. biz herhalde Rabbimize döneceğiz.)

Bu dua arabalara binerken okunur. Tamamiyle Hakkın iradesine teslim olunduğunu ve O'ndan başka sığınalacak hiçbir varlığın bulunmadığını belirtmek için okunur. Zira Resulullah (s.a.v) Efendimiz her ne zaman deveye binse bu duayı okurlardı.
Resulullahın Dilinden Bazı Dualar


Peygamber efendimiz, biz müslümanların nasıl duâ etmesi gerektiğini bildirmiştir. Bu duâlardan bazıları şunlardır:

Allahım, bana kendi katından hidâyet ihsân eyle, kendi fazlu kereminden bana ihsân eyle, rahmetini bana akıt ve bereketlerinden bana inzâl eyle.


Allahım! Ben âcizim, sen beni kuvvetlendir. Ben zelil bir kimseyim, sen beni izzetlendir. Ben fakirim, sen beni zenginleştir yâ erhamerrahimîn.

Allahım ben senin kulunum, kulunun ve câriyenin oğluyum. Perçemim senin elindedir. Bende hükmün geçerlidir, hakkımdaki kaza'n, adalettir. Senin olan, senin kendine isim verdiğin veya kitabında indirdiğin yahut yaratıklarından birine bildirdiğin veya katında, gayb ilminde kendine tahsis ettiğin bir isimle senden dilerim ki Kur'ân'ı kalbimin baharı, üzüntümün cilâsı, keder ve tasamın giderilmesi için vesile kılasın.


Allahım! Ben, senin pak, güzel, mübarek ve yüce nezdinde en sevimli olan, onunla dua edildiği taktirde hemen icabet ettiğin, onunla senden istenince hemen verdiğin, onunla rahmetin talep edilince rahmetini esirgemediğin, onunla kurtuluş talep edilince kurtuluş verdiğin isminle senden istiyorum."


Allahım! Benim için takdir ettiğin herşeyin sonu hayır olmasını senden, senin merhametinden dilerim. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi


Allahım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih Deccâl'in fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım." (4)

Allahım! Cenneti ve Cennete götürecek söz ve işleri senden ister, Cehennemden ve Cehenneme sürükleyecek söz ve hareketlerden sana sığınırım.


Allahım! Hâlde ve gelecekte bildiğim ve bilmediğim bütün iyilikleri senden ister, bildiğim ve bilmediğim hâlde ve gelecekte bütün kötülüklerden sana sığınırım.


Allahım! Kulun ve Resûlün Muhammed sallâllahü aleyhi ve sellemin senden istediği hayır ve iyilikleri senden ister ve sana sığınıp ilticâ ettiği her şeyden ben de sana sığınırım.


Allahım! Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana rahmet eyle, Kur’ânı bana îmân, nûr, hidâyet ve rahmet kıl, Allahım Kur’ân-ı kerîmden unuttuğum oldu ise bana hatırlat, anlamadığım olduğu ise bana anlat, gece ve gündüzde Kur’ân okumayı bana nasib et, Kur’ân-ı kerîmi lehimde hüccet kıl. Ey âlemlerin Rabbi.


Allahım! Peygamberin Muhammed aleyhisselam, dostun İbrahim aleyhisselam, sırdaşın Mûsâ aleyhisselam, Kelîme ve ruhundan olan Îsâ aleyhisselam hürmetine, Mûsâ’ya inen Tevrat, Îsâ’ya inen İncil, Dâvûd’a inen Zebûr, Muhammed aleyhisselâma inen Kur’ân hürmetine, bütün peygamberlerine yaptığın vahiy hürmetine, Mahlûkâtın üzerindeki kazâ ve takdîrin, senden isteyenlere verdiğin, fakir ettiğin zenginler, zengin ettiğin fakirler, hidâyete ulaştırdığın kimseler hürmetine; Mûsâ Aleyhisselâma bildirdiğin, kulların rızıklarını böldüğün yeryüzünün, hareketten sükûna erdirdiğin dağların, ayakta tuttuğun, arş-ı âzamı taşıttığın ism-i âzamın hürmetine; Kur’ân-ı Kerîmde nâzil olan samed, ahad ve tâhir isimlerinin hürmetine; gündüzleri aydınlatıp geceleri karartan ismin hürmetine; azamet-i Kibriyân ve nûr-i vechin hürmetine,Senin kuvvet ve kudretinle Kur’ân-ı Kerîmi okuyup anlamağı ve onu bütün vücûduma duyurmanı ve bütün hareketlerimi ona uydurmamı senden dilerim. Kuvvet ve kudret ancak sendendir. Yâ erhamerrahimîn.



Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahıret azabından bizi koru!


Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle!


Ey hayy u kayyûm olan Allahım! Bütün işlerimi düzeltmeni, bir an bile beni kendi başıma bırakmamanı, rahmetine sığınarak senden isterim.

Kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.

Ya Rabbi, bize dünya ve ahırette güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!


Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmıyan ibâdetten ve kabul edilmiyen duâdan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!

İmtihana (Sınava girerken şu dua okunur:

(isra suresi;80) رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا “Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”

ANLAMI: ”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle.” Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur; رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي “Rabb’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî.”

ANLAMI: ”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle.” Sınav Başlayınca da şu dua okunur: ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ "Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû."

ANLAMI: ”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."
Evden Çıkarken Eve Girerken Okunan Duâ

Resûlullah Efendimiz'in (s.a.v.) Hâne-i Saâdet'inden çıkarken okuduğu duâsı şöyledir:



"Bismillâh. Tevekkeltü alellah. Allahümme innî eûzü en udille ev udalle. Ev ezille, ev üzelle. Ev ezlime, ev uzleme. Ev echele, ev yüchele aleyye."

"Allah'ın ism-i şerifini zikrederek evimden çıkıyorum. Bütün işlerimde Allah'a tevekkül ediyorum. Allah'ım, doğru yoldan sapmaktan, başkalarını saptırmaktan; hataya düşmekten, başkalarını da düşürmekten; haksızlık etmekten, haksızlığa uğramaktan; hürmetsizlik ve cahillik etmekten, yahut bunlara maruz kalmaktan sana sığınırım."


Evden çıkarken okunacak bir diğer kısa duâ da şudur:


"Bismillâh tevekkeltü alallâh. Lâ havle velâ kuvvete kuvvete illâ billâh."

"Allah'ın ismiyle (Allah'ın ismini söyleyerek) evimden çıkıyorum. Bütün işlerimde Allah'a dayandım. (O'na dayanıyor, O'na güveniyorum) Güç ve kuvvet ancak ve ancak Allah'ın yardımıyla olur."


Bir kimse evine girerken şu duâyı okur:


"Allahümme inni es'elüke hayra'l-mevleci ve hayra'l-mahrec. Bismillâhi velecnâ ve bismillâhi harecnâ ve alellâhi -Rabbine- tevekkelnâ."

"Allah'ım! (Evime) her giriş ve çıkışımda senden hayır ve iyilik dilerim. (Hayırlı bir şekilde girmeyi ve hayırlı bir şekilde çıkmayı istiyorum) Allah'ım senin mübarek adını anarak (Bismillâh diyerek evimizden) çıktık. Rabbimiz Allah'a dayandık. Ey Rabbimiz sana tevekkül ettik (Sana dayanıp, sana güvendik)."
Bereketine Bereket Katmak İçin Mükemmel Dua

karınca duası

"Allahümme yâ rabbi ve Cebrâiyle ve miykâiyle ve İsrâfiyle ve azrâiyle ve İbrâhiyme ve İsmâ'ıyle ve İshâka ve YakUbe ve Münzilelberekâti ve münzilettevrâti vezzebûri vel'incîli velfurkâni ve lâhavle ve lâ kuvvete illâ billahil'aliyyil'azıyım * La ilâhe illallâhül melikülhakkul mübıyn * Muhammedün rasûlullâhi sadikul vadilemiyn * Yârabbi yârabbi yâhayyü yâ kayyûmü yâ zelcelâli vel ikrâm * Es'elüke yâ rabbel'arşil'azıyım * En yerzükaniy rızkan halâlen tayyiben birahmetike yâ erhamerrahımiyn*
Yemliyha, Mernuş, Deberruş, Misliyna, Mekseliyna, Şazenuş, Kefeştatıyyuş, Kıtmir.
Cennet ehlinden olmak için duâ
Şu duâyı yakîn ile inanarak gündüz okuyan kimse gece olmadan ölürse Cennet ehlinden olur. İnanarak gece okuyan sabah olmadan ölürse Cennet ehlinden olur.
Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü eûzü bike min şerri mâ sana’tü ebûü leke bi ni’metike aleyye ve ebûü bizenbî fağfir lî feinnehû lâ yağfirüzzünûbe illâ ente. (45)
Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim.Beni mağfiret et. Çünki günahları ancak sen bağışlarsın.
Duâ kabul olduğunda yapılacak hamd
Duâsı kabul olduğunda, Allahü teâlâ’ya hamd etmelidir. Hadîs-i şerîfde: “Sizden biriniz hastalıktan şifâ bulduğu veya seferden döndüğünde duâsının kabûl olduğunu sezerse, şöyle duâ etmelidir: “Elhamdü lillâhillezî biizzetihî ve celâlihî tetimmüssâlihât” buyurulmuştur. Duânın mânası: Hamd o Allahü teâlâ’ya mahsustur ki, izzeti ve celâli sayesinde bütün iyi işleri tamamlanır.
Giriştiği işi başarır, arzû ettiğine kavuşursa, elhamdü lillâhillezî bini’metihi tetimmüs sâlihât der. Arzû ettiğine kavuşmazsa, elhamdü lillâhi alâ külli hâl der. Olmamasında gizli bir hikmet olduğunu düşünür. Çünki işlerin en hayırlısı, şüphesiz Allahü teâlâ’nın ihtiyâr ettiğidir.
Başlanan işin kolay ve hayırlı olması için duâ
Bir işe başlarken, bunun kolay ve hayırlı olması için devamlı şu dua edilmelidir:
“Rabbi yessir ve lâ tüassir Rabbi temmim bil hayr.” (64)
Aksırınca okunacak duâ
Aksırınca “Elhamdülillah” demeli, bunu duyan müslüman da, “Yerhamükellah” yani (Allah sana rahmet etsin.) demelidir! Üçüncü biri varsa “Yehdina ve yehdikümullah” demelidir! Üçüncü bir kimse yoksa, aksıran cevap olarak aynı şeyi söylemelidir!
Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Aksırınca “Elhamdülillah” diyen göz ağrısı görmez.” “Aksırınca Elhamdülillah diyeni, 70 türlü belâdan korunur.”
Resûlullah’ı rü’yada görmek için duâ

Resûlullah’ı rü’yada görmek: Rû’yâsında Peygamber Efendimizi görmek istiyen, ona çok salevat okusun ve şu duâyı okumağa devâm etsin: “Allahümme rabbel beledil-harâm veş-şehril harâmi vel-hılli verrükni vel-harâmı ver-rükni vel-makam ikra’ alâ rûhi Muhammedin minesselâm.”
Ebû Hüreyre hazretleri,Resûlullah’dan bildirir: “Cuma gecesi iki rek’at namaz kılıp, her rek’atında bir Fâtihadan sonra bir Âyete’l-kürsî, oneş İhlâs okuyup selâm verdikten sonra bana bin salevât okuyan, öbür Cumaya varmadan beni rü’yada görür” buyurdu.
Kötülerin şerrinden kurtulmak için duâ
Resûlullah Efendimiz, düşmandan çekindiği zaman: “Allahümme innâ nec’alüke fî nuhûrihim ve ne’ûzü bike min şurûrihim” derdi.
Hastalıkta okunacak dua
Hastalık hâlinde, günahlarına tevbe etmesi sünnettir. Hadîs-i şerîfde: “Bir kul hastalanıp, sonra iyileşince, hâli iyi olmazsa, yanındaki hafaza melekleri, biz onu iyileştirdik, ama o âfiyyet bulmadı, ya’nî hâlini düzeltmedi derler” buyuruldu.
Hasta iken şu duâyı çok okur: “Lâ ilâhe illâllahü vahdehü lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve hayyün lâ yemûtü ebeden. Sübhânellahi Rabbil ibâdi ve rabbil bilâd. Vel hamdü lillâhi kesîren tayyiben mübâreken fîhi alâ külli hâl. Vallahü ekberü kebîren, celâlullahi ve kibriyâühü ve azametühü ve kudretühü bikülli mekân. Allahümme in künte kadayte aleyyel mevte fağfirlî verhamnî min zünûbî ve eskinnî cennete adnin.”
Hazret-i Âişe anlatır: Resûlullah’dan duydum: “Birinize derd, keder, hastalık gelince, üç defa “Sübhâneke innî küntü minezzâlimîn” desin” buyurdu. Hazret-i Enes anlatır. Resûlullah’a bir köylü gelip, “ben hastayım, yediğim içtiğim karnımda durmuyor; iyi olmam için bana duâ et” dedi. Resûlullah: “Bir şey yediğin veya içtiğin zaman, “Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fil-ardı ve lâ fissemâi ve hüves-semî’ul alîm, yâ hayyü yâ kayyûm” söyle, büyük de olsa, hastalık sana zarar vermez” buyurdu.
Peygamberimiz Eshâbına, bütün ağrı ve ateşli hastalıklar için: “Bismillâhil kebîr eûzü billâhil azîm min şerri külli ırkın ne’ar ve şerri harrin-nâr” duâsını okumağı öğretirdi.
Baş ağrısında okunacak dua
Resûlullah, Hazret-i Alî’ye buyurdu ki: “Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresinin sonunu – Lev enzelnâ’dan itibaren – oku.”
Resûlullah’ın Haşr sûresinin bu kısmını okuduğu zaman, mübârek elini, mübârek başına koyduğu ve: “Ölüm hâriç, bu her hastalığa şifâdır” buyurduğu bildirilmiştir. (Bu ayetler, ayatı hırz (76) dualarının içinde vardır.)
Kaybolan kimseye kavuşmak için
Ce’fer-i Huldî hazretleri buyurdu ki: Birşeyin kaybolduğu veya bir kimse ile buluşmak istediğin zaman, yâ câmi’an-nâsi li-yevmin lâ raybe fîh, innallahe lâ yuhlifül mîâd, icma’ beynî ve beyne … (71) deyip, kimle ve neyle buluşmak istiyorsa, beni onunla buluştur söyleyip, noktaların olduğu yerde onun ismini belirtir. Böyle söylersem, Allahü teâlâ muhakkak seni o şey veya o kimse ile buluşturur. Bunu söylediğim her zaman, duâm kabûl edildi.
Banyoya girerken çıkarken okunacak dua
Banyoya girerken şu duâ okunur:
“Allahumme innî es’eluke min’el-cenneti ve naîmihâ ve eûzu bike mine’n-nâri ve hamîmihâ “ (Allahım senden cenneti ve cennet nimetlerini istiyorum, cehennemden ve cehennemin hararetinden sana sığınıyorum)
Banyodan çıkarken:
“Elhamdu lillâhillezi ezhebe annî’l-ezâ ve âfanî” denilir.
Fırtınada okunacak dua
Resûlullah Efendimiz şiddetli rüzgârlar eserken dizlerinin üzerine oturup “Allahümmec’alhâ rahmeten ve lâ tec’alhâ azâben, Allahümmec’alhâ riyâhan ve lâ tec’alhâ lenâ rîhan” duâsını okurdu. Ya’nî Allahım! Bu rüzgârları hakkımızda rahmet kıl, azâb kılma. Yâ Rabbi bunları bizim için rahmet kıl, azab ve elem kılma demektir.
Bir de: “Allahümme lâ taktülnâ biğadabike ve lâ tehlüknâ biazâbike ve âfina kable zâlike” duâsını okurdu. Burada da Allahım! Bizi gadabınla öldürme, azâbınla helâk etme ve bize âfiyetler ihsân et buyurulmaktadır.
İbni Abbâs buyurdu: Gök gürlerken “Sübhânellezi yüsebbihurra’dü bihamdihî vel melâiketü min hıyfetihî ve hüve alâ külli şey’in kadîr” duâsını okuyan yıldırım düşmesinden korunur.
Borç ve sıkıntı duâsı
Ebû Abdullah el-Kureşî hazretleri, duâsı makbûl bir zât idi. Mısır’da bulunduğu sırada büyük bir kıtlık olmuştu. Bunun üzerine Mısır’dan ayrılıp Kudüs’e gitti. Filistin’deki Halîlürrahmân denilen yerdeki İbrâhim aleyhisselâmın makâmını ziyâret etti. Ziyâret sırasında İbrâhim aleyhisselâmın makâmı yanında uyuya kaldı. Rü’yâsında İbrâhim aleyhisselâm tarafından karşılandı. Ebû Abdullah el-Kureşî, İbrâhim aleyhisselâma; “Ey Halîlullah! Mısır’da büyük bir kıtlık var. Duâ buyurunuz” diye arzetti. Hz. İbrâhim de kıtlığın kalkması için duâ etti. Ebû Abdullah el-Kureşî daha sonra uyanıp Kudüs’e döndü. Çok geçmeden kıtlığın kalktığı haberini öğrendi.
Abdullah Kureşî buyurdu ki:
Bir gün hocam Ebü’r-Rabî bana, “Sana bitmek tükenmek bilmeyen bir hazîne öğreteyim mi?” dedi. Ben de, “Evet” deyince, Ebü’r-Rabî bana, “Şu duâyı devamlı oku” dedi…
Okumamı istediği duâ şöyle idi: “Yâ Allah, yâ Vâhid, yâ Mûcid, yâ Cevâd, yâ Bâsit, yâ Kerîm, yâ Vehhâb, yâ ze’t-Tavl, yâ Ganî, yâ Mugnî, yâ Fettâh, yâ Rezzâk, yâ Alîm, yâ Hayy, yâ Kayyûm, yâ Rahmân, yâ Rahîm, yâ Bedîassemâvâti vel-ard, yâ ze’l-celâli vel ikrâm… Yâ Hannân, yâ Mennân infehnî minke bi nafhati hayrin tugnînî bihâ ammen sivâk… in testeftihû fekâd câekümü’l-feth… İnnâ fetehnâ leke fethan mübînâ… Nasrun minellahi ve fethun karîb… Allahümme yâ Ganî, yâ Hamîd, yâ Mubdi’, yâ Muîd, yâ Vedûd, yâ ze’l-arşil Mecîd, yâ Fe’âlen limâ yürîd, ikfini bihelâlike an harâmike ve agninî bi fadlike ammen sivâke vahfaznî bimâ hafizte bihizzikr… Vensurnî bimâ nasarte bihirrusül… inneke alâ külli şey’in kadîr…” (68)
Sonra bana, “Her kim şu duâyı namazlardan sonra, özellikle Cuma namazından sonra okursa, Allahü teâlâ onu her türlü kötülükten muhafaza eder. Düşmanlarına karşı muzaffer kılar, ona ummadığı yerlerden rızıklar verir, geçimini kolaylaştırır. Borcu dağlar kadar büyük ve kabarık olsa dahî, Allahü teâlânın lutfu, keremi ve inâyeti ile öder” dedi.
Kendisi şöyle anlatır:
Bir gün Abdullah el-Muâvirî’ye gittim. Bana, “Ey şerîf! Başın darda kaldığı zaman, yapacak olduğun bir duâ öğreteyim mi?” diye sordu. Ben de “Evet” dedim. Bunun üzerine şu duâyı öğretti: “Yâ Vâhid, yâ Ehad, yâ Vâcid, yâ Cevâd, İnfehnâ minke bi nefhati hayrin inneke alâ külli şey’in kadîr…” (68)
Başım darda kalmadı…
Abdullah el-Muâvirî bu duâyı bana öğretmek için okuduktan sonra, başım hiç darda kalmadı, rızkım çoğaldı. Duâda, maksadın hâsıl olması için, duâ eden kimsenin i’tikâdının düzgün olması, namazını muntazam kılması ve dînin emir ve yasaklarına elinden geldiği kadar uyması şarttır.
Ayrıca, bir kimse bir derde veya borca giriftâr olursa, “Allahümme innî eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike min galebetid deyni ve kahrirricâl” duâsını okusun, buyurulmuştur.
Uykuda korkanın okuyacağı duâsı
Eûzu bi-kelimâtillâhi’t-tammâti min-ğadabihi veşerri ibadihi ve min hemezâti’ş-şeyâtîni ve en yahdurûn (Allah’ın gazabından ve kullarının şerrinden, şeytanların uğramasından ve gelmesinden tüm kelimeleriyle Allah’a sığınırım).
Namaza uyanabilmek için: Uyumadan önce, İnnâateynâ (58) suresini okuyanın ve sabah namazına kalkabilmesi için Allaha sığınanın namaza kalkması kolay olur.
Öfkeli halde edilecek dua
Kızgınlık halinde şöyle duâ edilir:
“Allahummâğfir lî zenbî ve’zheb ğâyza kalbî ve ecirnî mine’ş-şeytâni’r-racîm (Allahım, günahımı bağışla, kalbimin öfkesini gider, beni kovulmuş şeytandan uzak tut.)
Şeytân ve düşman şerrinden korunmak için
E’ûzü Besmele ve Kul e’ûzü sûrelerini okuyup, sonra “E’ûzü bi-kelimâtillâhittâmmati min şerri külli şeytânın ve hâmmatin ve min şerri külli aynin lâmme” (25) okumalı ve “Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim” (16) okumalı ve yetmiş kerre “Estagfirullah min külli mâ kerihallâhül’azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel-hayyel kayyûm ve etûbü” okumalı ve hepsini okurken, manâlarını düşünmelidir. Estagfirullah: beni af et yâ Rabbî demekdir ve “Allahümme innî e’ûzü bike min hemezâtişşeyâtîn” (49) okumalı, sonra “Allahümme innî e’ûzü bike min azâbil-kabri ve min azâbinnâr ve min fitnetil mahyâ velmemâti ve min fitnetil Mesîhiddeccâl” (27) okumalıdır
Resûlullahın bazı duâları
Peygamber efendimiz, biz müslümanların nasıl duâ etmesi gerektiğini bildirmiştir. Bu duâlardan bazıları şunlardır:
Ya Rabbi, sana ve Resûlüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!
Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmıyan ibâdetten ve kabul edilmiyen duâdan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!
Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahıret azabından bizi koru!
Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle!
İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibâdetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle! Sıhhat, afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!
Kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.
Kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip eyle!
Ölünceye kadar ibâdet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasıp et ve Cennetini ihsan eyle!
Ya Rabbi, bize dünya ve ahırette güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!
Kur’ân-ı kerîmi bitirdiği zaman Resûlullah şöyle duâ okurdu:
“Allahım! Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana rahmet eyle, Kur’ânı bana îmân, nûr, hidâyet ve rahmet kıl, Allahım Kur’ân-ı kerîmden unuttuğum oldu ise bana hatırlat, anlamadığım olduğu ise bana anlat, gece ve gündüzde Kur’ân okumayı bana nasib et, Kur’ân-ı kerîmi lehimde hüccet kıl. Ey âlemlerin Rabbi.”
Sabah akşam 100 kere okununca bütün günahların affedileceği tesbih:
(Sübhânallahi ve bi-hamdihi, sübhânallahil azîm)
Manası:
Kemâl sıfatlarla muttasıf ve noksan sıfatlardan beri olan Allah’ı hamd ile tesbih ederim.
Namazda tesbihleri çektikten sonra duaya eller kaldırırken okunursa günahların affedileceği dua:
(Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr)
Manası:
Allah’tan başka ilah yoktur. İbadete layık yalnız Allah’tır, O birdir, ortağı yoktur, kâinat Onun mülküdür, hamd Ona mahsustur, O her şeye kadirdir.
Sıkıntılardan kurtulmak için okunan kelime-i temcid:
(Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhilaliyyilazîm)
Manası:
Allah’tan başka güç kuvvet sahibi yoktur. Her şeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allah’tır.
Korku ve belalardan kurtulmak için sabah akşam üç kere okunan dua:
(Bismillâhillezi lâ yedurru measmihi şey ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi ul alim)
Manası:
Allah’ın yüce ismine sığınana yerde ve gökte hiç bir şey zarar veremez, O, her şeyi işitir ve bilir.
Nazardan ve her türlü zarardan korunmak için okunan dua:
(Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka)
Manası:
Bütün yaratıkların şerrinden Allah’ın kusursuz kelamlarına [âyetlerine yani Kur’ana] sığınırım. [Zira âyetlerinde gizli açık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır.]
Nazar değene okunacak dua:
(Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanin ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin) [Bu dua her sabah ve akşam üç defa okunup kendi üzerine veya hastanın üzerine üflenirse, göz değmesinden ve şeytanların ve hayvanların zararından korur.]
Manası:
Şeytanların, haşaratın ve kem gözlerin şerrinden Allah’ın kusursuz kelamlarına [âyetlerine yani Kur’ana] sığınırım. [Zira âyetlerinde gizli açık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır.]
Günahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber)
Manası:
Allah’ı hamd ve tesbih ederim. Allah’tan başka ilah yoktur ve O en büyüktür.
Sabah akşam okunması gereken istiğfar:
(Allahümme ente rabbi lailahe illa ente halakteni ve ene abdüke ve ene ala ahdike ve vadike mestetatü euzü bike min şerri ma sanatü ebuü leke bi-nimetike aleyye ve ebuü bi zenbi fağfirli zünubi feinnehü la yağfirüzzünübe illa ente. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zâlimin) [Bunu sabah okuyan, akşama kadar, akşam okuyan, sabaha kadar ölürse, şehid olur.]
Manası:

Allah’ım, sen benim rabbimsin, senden başka mabud yoktur, ancak sen varsın, beni yoktan yaratan sensin, ve ben senin kulunum, gücüm nispetinde sana verdiğim ahdimde ve sözümde duruyorum, işlemiş olduğum kötü şeylerin şerrinden sana sığınırım, bana olan nimetlerini ve günahlarımı da sana itiraf ederim, benim günahlarımı affet çünkü senden başka bağışlayıcı yoktur. Senden başka hiç bir ilâh yoktur, seni bütün noksanlıklardan, tenzîh ederim. Gerçekten ben, nefsime haksızlık edenlerdenim.
Dinde sebat edip son nefeste iman ile ölmek için:
(Allahümme, ya mukallibel kulüb, sebbit kalbi, alâ dinik)
Manası:
Ey büyük Allah’ım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sâbit kıl, dininden döndürme, Müslümanlıktan ayırma!
Tecdid-i iman ve nikah duası:
(Allahümme innî ürîdü en üceddidel-îmâne ven-nikaha tecdîden bikavli la ilahe illallah Muhammedün Resulullah)
Manası:
Ya Rabbi, la ilahe illallah Muhammedün Resulullah diyerek imanımı ve nikahımı tazeliyorum.
Peygamberimizin çok okuduğu dua:
(Allahümme inni eselükes-sıhhate vel-afiyete vel-emanete ve hüsnel-hulkı verrıdae bilkaderi birahmetike ya Erhamerrahimin)
Manası:
Ya Rabbi, senden, sıhhat ve afiyet ve emanete hıyanet etmemek ve güzel ahlak ve kaderden razı olmak istiyorum. Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için, bunları bana ver!
Öfkelenince okunacak dua:
(Allahümmağfir li-zenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan)
Manası:
Ya Rabbi! Günahımı af eyle. Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar.
Sabah ve akşam okunan iman duası:
(Allahümme inni euzü bike min en üşrike bike şey-en ve ene alemü ve estağfirü-ke li-ma la-alemü inneke ente allamül-guyub)
Manası:
Allah’ım bilerek şirk koşmaktan sana sığınırım. Bilmeyerek koştumsa beni affet, sen her şeyi bilirsin.
Yemek duası:
(El-hamdü-lillahillezi eşbeana ve ervana min-gayrı-havlin minna ve la kuvveh. Allahümme at’imhüm kema at’amuna. Allahümmerzukna kalben takıyyen, mineşşirki beriyyen la kâfiren ve şakıyyen velhamdülillahi rabbilalemin)
Manası:
Bizim gücümüz kuvvetimiz olmadan, bizi nimetleri ile doyuran ve susuzluğumuzu gideren Allahü teâlâya hamd olsun. Ya Rabbi, bize bu yemeğin hazırlanmasında emeği geçen ve bize bu nimetleri ikram edenlere sen de ikram et. Ya rabbi, bizim kalbimizi şirk ve kötülüklerden koru. Bizlere, dinimizin emirlerine uyan bir kalb nasip eyle.
Şükür duası:
(Allahümme mâ esbaha bi min nimetin ev bi-ehadin min halkıke, fe minke vahdeke, lâ şerike leke, fe lekel hamdü ve lekeşşükür)
Manası:
Ya Rabbi, bana ve diğer yarattıklarına verdiğin maddi ve manevi nimetlerin sabaha (akşama) kadar bizim yanımızda kalması yalnız Sendendir. Senin ortağın yoktur. Sana hamd ve şükrediyoruz.
[Akşam okurken (Mâ esbaha) yerine (Mâ emsa) demelidir.]
Salevat: [En kısası]
Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed:
Manası:
Allah’ım Muhammed aleyhisselama ve Onun âline salat-ü selam olsun.
nikah
“Allahümme innî ürîdü en üceddide’l-îmâne ve’n-nikâha tecdîden bi-kavli lâ ilâhe illâllah, Muhammedün Resûlüllah.”
“Ey Rabbim, imanımı ve nikahımı, lâ ilâhe illâllah Muhammedün Resûlullah diyerek yeniliyorum. Benden imanıma aykırı düşecek ne kadar söz, hareket ve fikir meydana gelmişse, hepsine tevbe istiğfar ediyor, pişmanlık duyup af diliyorum. Beni afvet, nikahımı da sabit kıl.”
Evden Çıkarken Okunacak Dua:
“Bismillahi tevekkeltü alallah, velâ havle velâ kuvvete illâ billah.(Allah’ım ismiyle, Allah’a tevekkül ettim. Kuvvet ve ibadet ve taat yapmak ancak Allah’ın yardımıyladır.)
Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri: Ey bu tam davetin sahibi ve kılınacak namazın Rabbi, Muhammed Aleyhisselâm’a vesile ve fazileti ver. O’nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a eriştir…İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibâdetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle! Sıhhat, afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!
Hafızayı Kuvvetlendirmek İçin: Allahummerzukna hıfzal mürseliyn ve ilhamel enbiyai ve fehmel evliyai bikeramike ya ekremel ekramiyn vebirahmetike ya erhamerrahimiyn…Seher vaktinde 70 kere 1 ay okumaya devam edilirse Allah’ın izniyle devam edenin hafızası kuvvetli olur.
Hastalığın Allah’ın izniyle sıhhate dönüşmesi: Hz.Hızır aleyhisselamdan nakledildiğine göre bir kimse bir hastanın hatırını sormaya gittiğinde şifa niyetine…112 kere “Allahümme ente’l-melikü’l-hakku’llezi lâ ilâhe illâ ente yâ Allah ve Selâmü ya Kâfi…3 kere de “Yâ Şifae’l Kulûb” dese o hastanın hastalığı Allah’ın izniyle sıhhate dönüşür…Yâ Selâm” Her kim bu ismi 161 kere hasta üzerine okusa o hasta sihhat bulur. (7)
İhtiyacın karşılanması sıkıntının giderilmesi: Bir şey isteyen, düşman elinde bağlı kalan, rızkında darlık olan, ticaretinde ve kazancında çokluk ve kârlıllık olmayan veya seyrü sülûkünde her hangi bir fethi olmayan kimse üç gece veya yedi gece boyunca gece yarısı abdest alıp ve iki rekat namaz kılıp başını açarak ellerini havaya kaldırarak “Yâ Vehhâb” dedikten sonra ihtiyacını Cenab-ı Hakk’a arzetse Allahü teala onun ihtiyacını karşılar, sıkıntısını giderir
İki kişi arasındaki bir ihtilafın kaldırılması: Bir yemek üzerine “Yâ Vedûd” ismini 1000 kere okuyup sonra o yemeği o muhalefet eden kimseye verirse ve yedirirse aradaki anlaşmazlık ortadan kalkar.(7).
Kaybettiği bir şeyi bulmak: Bir kimse bir şeyi kaybetse, bir parça kağıt üzerine “Ya Hakk” lafzını yazsa ve geceleyin o kağıdı eli üzerine koyup gökyüzüne baksa o zayi eylediği şeyi Allah’ın izniyle bulur.(7)
Kişinin Yaptığı Dualar İçerisinde En Hayırlısı: (Ey Allah’ım! Senden dünya ve ahirette afiyet istiyorum.” (3) Kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.
Kişinin Kendi Ölümü İçin Yapacağı Dua: Allahumme ahyini mâkânetil hayatü hayran li ve teveffeni iza kânetil vefatü hayren li. (Allah’ım, yaşamam hayırlı olduğu ana kadar beni yaşat, ölüm hayırlı olduğu anda da beni öldür.)
Kur’ân-ı Kerîmi Bitirdiği Zaman: Allahım! Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana rahmet eyle, Kur’ânı bana îmân, nûr, hidâyet ve rahmet kıl, Allahım Kur’ân-ı kerîmden unuttuğum oldu ise bana hatırlat, anlamadığım olduğu ise bana anlat, gece ve gündüzde Kur’ân okumayı bana nasib et, Kur’ân-ı kerîmi lehimde hüccet kıl. Ey âlemlerin Rabbi..
AYETLERLE DUA
"Rabbena zalemna enfusena Ve in lem tağfirlena ve terhemna lenekunenne minel hasirin."
"Ey Rabbimiz! Biz nefsimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen, elbette büyük ziyana uğrayanlardan olacağız."
(Araf-23 )

"Rabbic'alni mukimessalati ve min zürriyeti. Rabbena ve tekabbel dua. Rabbenağfirli veli valideyye velil muminine yevme yekumul hisab"
Rabbim beni namazı dosdoğru, mükemmel şekilde kılan bir insan yap. Zürriyetimden de böyle insanlar yarat. Ey Rabbimiz! Dualarımızı kabul et. Rabbimiz, Kıyametin kopacağı günde, beni ana ve babamı ve müminleri bağışla.
( İbrahim–40–41 )

"Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli"
Ey rabbim. Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni.
( Taha:25-28 )

"Rabbi inni zalemtü nefsi fağfirli"
Ey Rabbim, ben nefsime zulmettim. Beni bağışla."
( Kasas-16 )

"Rabbi hebli min ledünke zurriyetten tayyibeten.İnneke semiüddua"
Rabbim bana kendi katından tertemiz ve mübarek bir zürriyet ihsan et. Şüphe yok ki, sen duaları işitensin.
( Âl-i İmran-38 )

"Rabbena efriğ aleyna sabren ve sebbit akdemena vensurna alel kavmil kâfirin."
Ey Rabbimiz üzerimize sabır yağdır. Ayaklarımızı sabit kıl. Kafirlerden meydana gelen topluluğa karşı bize yardım et.
( Bakara-250 )

"Rabbena la tuziğ kulubena bade iz hedeytena ve heblena min ledünke rahmeh.İnneke entel vehhab."
Rabbimiz hidayete erdikten sonra kalplerimizi batıla meylettirme. Şüphesiz sen ziyadesiyle bağışlayansın."
( Âl-i İmran–8,9 )

Hidayete Ermek İçin Dua

”Ya Hadi” ismi şerifini her günün şems saatinde 30 defa zikretmeye devam eden kimseler dalalaetten kurtulup hidayete ve manevi mutluluğa mazhar olurlar.

Ailedeki Huzursuzluk İçin Dua

Kadir suresi aşağıda gelen azimetle birlikte yenilen bir şey üzerine 313 defa okunup geçimsiz olan kişilere yedirilirse sevgi ve muhabbetleri çoğalmış olur.
Ya Kayyum, Ya Rafi’, Ya Settar, Ya Vedud, Ya Cemil, Ya Celil, Ya Allah*

Birisine Söz Dinletmek İçin Dua

Birisine bir işi yaptırmak, söz dinletmek, zararını önlemek, kendini sevdirmek istersen, aşağıdaki duayı 70 defa bir avuç toprağa oku ve dilediğin kişinin yoluna serp. Niyetin gerçekleşir.
Kale rabbiğfir li veheb li mülkel la yembeğiy li ehadim mim ba’di inneke entel vehhab*

Eşinize Kendinizi Sevdirmek İçin Dua

Aşağıda gelen duayı yazıp sağ kolunda taşıyan kişinin eşi kendisini sever ve sözünü dinler.
İnnellahestafa Ademe ve Nuhan ve ale İbrahime ve ale imrane alel alemin*
Zürriyeten ba’duha min ba’d, vallahü semiun alim*

Dilek Ve Birisini Etkilemek İçin Dua

Aşağıdaki duadan iki adet yaz birini taşı diğerini dilinin altına koy ve istediğinle konuş, dileğin gerçekleşir.
Allahü latiyfün bi ibadihi yerzüku men yeşa’ ve hüvel kaviyyül aziz*
Ve tühibbunelmale hubben cemmen*

Zinadan Kurtulmak İçin Dua

Zina eden kimse; bu durumdan kendisini kurtarmak isterse; aşağıda gelen ayetleri temiz su üzerine 101 defa okur. Bu suyu 7 sabah aç karnına içerse kalbindeki kötü şehvet hissi kalkar. Zina vb olumsuz alışkanlıklarından kurtulur.
Vela tükrihu fetaytiküm alel biğai in aradne tehassunel li tebteğu aradal hayatid dünya ve mey yükrihhünne fe innellahe mim ba’di ikrahihinne ğafurur rahiym.
Ve le kad enzelna ileyküm ayatim mübeyyinativ ve meselem minellezine halev min kabliküm ve mev’izatel lil müttekıyn.
Çok Aşık Etmek İçin Dua

Sevdiği kimsenin kendine aşık olması niyeti ile yatsı namazının farzını kıldıktan sonra,niyet edip Ya Rabbi filan kulun bana dönsün ve muhabbet etsin diye ismiyle niyetlenip Fetih Suresini okumaya başlar.ZALİKE FETHAN KARİBEN e kadar gelir.sonra 312 defa YA RAKİP ismini okuyup tekrar Ya Rabbi Filan kulun bana dönsün bana muhabbet etsin diyip, sureyi tamamlar ve yatsı namazınıda eda edip bitirir.Ve buna 3 gece aynı şekilde devam eder. Daha detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Sevdiğinin Saçına Okuyacağın Dua

Sevdiğin bir kimsenin yada eşinin sana daha çok bağlanmasını, aradaki sevgi muhabbet aşk ve hasretin artmasını istiyorsan talep ettiğin kişinin saçının bir teline yirmi sekiz defa aşağıdaki duayı (muhabbete ait bir saatte, güzel kokulu bir tütsü yakarak) oku ve kırk gün yanında taşıdıktan sonra niyetini söyleyip yak. Hakkında bu tertibi uyguladığın kişinin sana karşı sevgi, muhabbet ve aşkının arttığını görürsün.
Bismillahirrahmanirrahim*
Yevme te’tis semaü bi dünhanin mübiyn*
Yağşen nase haza azabün eliym*
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim* Ya Celil, Ya Ceil, Ya Allah*
Kalpleri Birleştirmek İçin

Bu isim, kapleri birleştirmek, ayrılanları kavuşturmak, sevgi muhabbet ve ülfet konularında oldukça müessirdir.
Kaçan veya evini terk eden bir kimsenin geri evine ve yuvasına dönmesi için her gün 1000 defa;
‘Allahümme Ya Cemiannasi liyevmin la raybe fih icma’ beyni ve beyne mahbubi’ der ise kaybı yada evini terk eden bir yakını nerede ve ne kadar uzakta olsa döner geri gelir.
Düşmanın Kalbini Yumuşatmak İçin Dua

Düşmanın kalbini yumuşatmak
Zalim ve gaddar olan bir kimsenin kalbini yumuşatmak ve ülfetini kazanmak için öyle namazı kılınır. Arkasından iki rekatta hacet namazu kılınarak 50 defa alttaki dua okunur ve niyet zikredilirse zalimin zulmü sevgi ve muhabbete dönüşür.
Dua;
”Ya Vahidül baki evvelü külli şeyin ve ahiruhu”

Sevgi Ve Muhabbet İçin Etkili Dua

Sevgi muhabbet hususunda etkili dualardan biriside;
‘İnnehu li-hubbil Hayri leşedid*
Ya erhamerrahimiin.’
Kim bu duayı sabah namazının ardından 313 defa okumaya devam ederse, hem; sevdiği kimse ile aralarındaki muhabbet çoğalmış olur ve hem de sevdiği kişinin kalbi yumuşar ve hidayet yolunu tercih eder.

Zinadan Kurtulmak İçin Dua

Zina eden kimse; bu durumdan kendisini kurtarmak isterse; aşağıda gelen ayetleri temiz su üzerine 101 defa okur. Bu suyu 7 sabah aç karnına içerse kalbindeki kötü şehvet hissi kalkar. Zina vb olumsuz alışkanlıklarından kurtulur.
Vela tükrihu fetaytiküm alel biğai in aradne tehassunel li tebteğu aradal hayatid dünya ve mey yükrihhünne fe innellahe mim ba’di ikrahihinne ğafurur rahiym.
Ve le kad enzelna ileyküm ayatim mübeyyinativ ve meselem minellezine halev min kabliküm ve mev’izatel lil müttekıyn.

Kimseden Zulüm Görmemek İçin

Kim günün zuhal saatlerinde 88 defa Yüce Mevla’nın Halim ismi, şerifini zikretmeye devam ederse herkes ona karşı uysal, mülayim ve anlayışlı olur. Kimse ona zulmedemez.
Hz. Musa A.S.’ın firavunun yanındayken bu ismi çokça zikrettiği gelen rivayetler arasındadır.

Aşk Dahil Herşey İçin Dua

Allah’ın Mecid ismi şerifini her günün Zühre yıldızının saatinde 57 defa zikreden kimsenin başta aşk muhabbet olmak üzere niyet ettiği ve başladığı her şey kısa zamanda gerçekleşir.

Dünyada Ve Ahirette Mutlu Olmak İçinDünyevi ve uhrevi, ebedi mutluluk ve saadere erişmek isteyen kimse; her günün Utarit yıldızının saatinde 286 defa Ya Rauf ismini zikretmeye devam ederse beklediği saadet ve mutluluk kapıları sonuna kadar kendisine açılır.

Aile İçi Geçimsizlik İçin Dua

Aile geçimsizliğine karşı 70 defa Berhettin-Keririn isimlerini sevgi ve muhabbete uygun bir saatte, güzel kokulu bir buhur yakarak, abdestli olarak ceylan derisine miski amber mürekkebi ile yazar ve başında yada boynunda taşırsa eşiyle arasındaki geçimsizlik kalkar yerine derin bir sevgi gelir.

Sevdiğinle Anlaşabilmek İçin Dua

Aşağıdaki dua elma armut gibi meyvelere okunup aşırı hırçın ve geçimsiz olanlara yedirilirse kalpleri yumuşar birbirlerine karşı sevgi ve muhabbeti çoğalır.
Ya azimül Celal, Ya Kerimül Vehhab, inneke semiun Karibün Mücibüd-deavat*

Sevdiğini Kendine Isındırmak İçin Dua

Sevdiği bir insanı kendisine ısındırmak isteyen kimse yedi gün perhizle aşağıdaki esmaları günde 1000 defa şeker, çikolata, yemiş gibi tatlı nesneler üzerine okumaya devam eder. Her 100 defada bu esmanın müvekkillerine seslenerek; sevdiğim x kişinin kalbini ve gönlünü benden yana çevirin, diye dua eder. Okuma bitince talep edilen kişiye yedirilir.
Ya Allah, Ya Fettah, Ya Latif, Ya Malik, Ya Rezzak, Ya Him, Ya Müzzil, Ya Celil, Ya Allah*

Eski Sevgiliyi Döndürme Duası

Terk edip giden bir sevgilinin dönüp geri gelmesi niyetiyle, geceleri kırmızı mum üzerine 1000 defa Tebbet suresi okunup yakılır ve buna birkaç gece devam edilirse kısa zamanda mutlaka geri dönecektir.
Tebbet Suresi:
Tebbet yeda eb-i Lehebin ve tebbe ma agna anhü malühü ve ma keseb seyasla naren zate lehebin vemre’etüh hammale’t-el hatab fi cidiha hablün min mesed.

Muhabbet İçin Okunacak Dua

Muhabbet için 200 defa ”elif lam mim” ve 200 defada matlubun adı yazılır. sonra hazırlanan bu tertip ak günlük ve öd ağacı ile tütsülenir. Sonra 251 defa ”Ya Kaim Muhammedün Rasulüllah” dedikten sonra niyet zikredilerek yakılır.

Sevdiğini Kendine Bağlama Duası

Sevdiği insanın kendisine daha çok bağlanmasını isteyen bir kimse cuma gecesi gece yarısından sonra iki rekat namaz kılıp ardından altta gelen duayı 3000 defa okursa sevdiği kişi kendisine derin bir aşk ve muhabbetle bağlanmış olur.
Okunacak dua budur:
Fe-in tevellev fe-kul hasbiyellahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül arşil azim.

Muhabbet İçin Etkili Dua

Muhabbet için kırk bir kırkbir tane çay taşından her biri üzerine birer defa Yasini Şerif suresi okunup geceleri yakılır.

Birine Sözünü Dinletme Duası

Bir kimse halk arasında sevilip sayılmak ya da eşine, sevdiğine, aile efradına sözünü dinletebilmek ve onların gönüllerine taht kurmak ve kendisine şefkat, merhamet ve yumuşak kalpli olmalarını sağlamak amacıyla aşağıda gelen ayeti kerimeler her gün düzenli olarak yedi defa okunmaya devam edilmelidir. Okunacak ayeti kerimeler şunlardır:
Vecealna fi kulubillezinet-tebeuhü ra’feten ve rahmeh*
Ve elgaytü aleyke mehabbeten minni, ve li-tüsnea ala ayni*
Lev-enfakte m-fil ardi cemian ma ellefe beyne kulubihim, vela kinnellahe ellefe beynehüm, innehü azizün hakim*
Yühibbunehüm ke-hubbillahi vellezine amenü eşeddü hubben lillah*

Aile Geçimsizliklerine Son Vermek İçin Dua

Aile geçimsizliklerine son vermek ya da evini terk eden, kaçan, nerede olduğu belli olmayan bir insanın geri yuvasına dönmesini temin etmek amacıyla; 70 adet tuz tanesi üzerine aşağıdaki dua 51 defa okunup nefes edilir. Gece yarısından sonra yanan ateşe atılırsa niyet eden kişiler arasında çok kuvvetli sevgi muhabbet ve aşk meydana geleceği gibi terk edip gidende geri yuvasına gelir.
Okunacak dua şöyledir:
Bismillahirrahmanirrahim*
Ve darabe lena meselen ve nesiye halgah, kale men yuhyil ızame ve hiye ramim*
Kul yuhzi hellezi enşe-in alim*
Allahümme elki mehabette beyne fülan ibni fülan ve fülan binti fülan*
Ve bi-habbi iyyake na’büdü ve iyyake nesteuyn*
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim*
Ve bihakki Ebu Bekir Sıddik, ve Ömer, ve Osman, ve Ali Radiyellahü anhüm ecmeıyn*
Ve bihakki cemiıl enbiyai vel mürselin*

Evlenmek için Etkili Bir Celp

Bismillahir Rahmaanir Rahiim
Asselaatu vessalaamu Alayke Ya Rasulallah Sallal Laahu Ta’ala Alayhi ve Aalihi ve barik ve sellim
Assalaamu Alaykum ve Rahmatullahi ve Barakaatuhu
Nicekereler denenimiş ve olumlu sonu alınmış bir uygulamadır:
Uygulamaya başlamadan önce sadaka vermek,Uygulama islami takvimin ilk cumasın da başlanır 3 cuma ara vermeden devam edilir.
Önce niyet edidilir , sonra 11 defa sallı+barik sonra 21 defa tek oturuşta cuma suresi okunur ,sonra 11 defa Salli+Barik okunur…
Türkçe Okunuşu
1. Yesebbihu lillahi ma fiyssemavati ve ma fiyl’ardıl elmelikilkuddusil-’aziyzilhakiymi
2. Huvelleziy be’ase fiyl’ummiyyiyne resulen minhum yetlu ‘aleyhim ayatihi ve yuzekkiyhim ve yu’allimuhumulkitabe velhıkmete ve inkanu min kablu lefiy dalalin mubiynin
3. Ve ahariyne minhum lemma yelhaku bihim ve huvel’aziyzulhakiymu
4. Zalike fadlullahi yu’tiyhi men yeşa’u vallahu zulfadlil’azıymi
5. Meselulleziyne hummiluttevrate summe lem yahmiluha kemeselilhımari yahmilu esfaren bi’se meselulkavmilleziyne kezzebu biayatillahi vallahu la yehdiylkavmezzalimiyne
6. Kul ya eyyuhelleziyne hadu in ze’amtum ennekum evliyau lillahi min duninnasi fetemennevulmevte in kuntum sadikıyne
7. Ve la yetemennevnehu ebeden bima kaddemet eydiyhim vallahu ‘aliymun bizzalimiyne
8. Kul innelmevtelleziy tefirrune minhu feinnehu mulakıykum summe tureddune ila ‘alimilğaybi veşşehadeti feyunebiiukum bima kuntum ta’melune
9. Ya eyyuhelleziyne amenu iza nudiye lissalati min yevmilcumu’ati fes’av ila zikrillahi ve zerulbey’a zalikum hayrun lekum in kuntum ta’lemune
10. Feiza kudıyetissalatu fenteşiru fiyl’ardı vebteğu min fadlillahi vezkurullahe kesiyren le’allekum tuflihune
11. Ve iza reev ticareten ev lehveninfaddu ileyha ve terekuke kaimen kul ma ‘ındallahi hayrun millehvi ve minetticareti vallahu hayrurrazikıyne
Türkçe Meali
62-El-CUM’A
Adını, 9 âyetinde geçen “cum’a” kelimesinden alırMedine’de inmiştir; 11 (onbir) âyettir Münafıkların davranışlarından söz ettiği için bu adı almıştır
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah’ın adıyla
1 Göklerde ve yerde olanların hepsi, mülkün sahibi, eksiklikten münezzeh, azîz ve hakîm olan Allah’ı tesbih eder
2 Çünkü ümmîlere içlerinden, kendilerine âyetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara Kitab’ı ve hikmeti öğreten bir peygamber gönderen O’dur Kuşkusuz onlar önceden apaçık bir sapıklık içindeydiler
3 (Peygamberi) müminlerden henüz kendilerine katılmamış bulunan diğer insanlara da göndermiştir O, azîzdir, hakîmdir
4 Bu, Allah’ın lütfudur Onu dilediğine verir Allah büyük lütuf sahibidir
5 Tevrat’la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerce kitap taşıyan merkebin durumu gibidir Allah’ın âyetlerini yalanlamış olan kavmin durumu ne kötüdür! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez
6 De ki: Ey yahudiler! Bütün insanlar değil de, yalnız, kendinizin Allah’ın dostları olduğunuzu iddia ediyorsanız, bunda da samimi iseniz, haydi ölümü temenni edin (bakalım)!
7 Ama onlar, önceden yaptıklarından dolayı ölümü asla temenni etmezler Allah, zalimleri çok iyi bilir
8 De ki: Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, muhakkak sizi bulacaktır Sonra da görüleni ve görülmeyeni bilen Allah’a döndürüleceksiniz de O size bütün yaptıklarınızı haber verecektir
9 Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır
10 Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin Allah’ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz
11 Onlar bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona giderler ve seni ayakta bırakırlar De ki: Allah’ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha yararlıdır Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır
Duaların kabul olması için:
1.uygulama aynı saatte ve aynı yerde yapılması
2.5 Vakit Namazları düzenli eda etmek
3.Uygulama yapılan yerde hatta evde Resim,hayvan ,haram olan şeylerin bulunmaması
4.Yalan konuşmamak
5.Bildik bilmedik insanlar hakkında kötü zan yapıp onların hakkında gıybet dedi kodu yapmamak
ALLAH Dualarını Makbul ve Kabul Eylesin (AMİN)
Herkese Hoş Görünmek İçin Dua

Mevki ve makam sahibi bir kimseden herhangi bir dileği olan ve aynı zamanda o kimseye hem sevimli ve iltifatlı görünmek hemde itirazını önleyerek dilek ve hacetini görülmesini arzu eden kimse; Cuma gecesi gece yarısından sonra iki rekat namaz kılar ve arkasından bin defa aşağıdaki ayeti okur ve isteğini söylerse, hem o kişinin kalbine taht kurar ve hem de hacet ve dileği asla reddedilmez.
Ayet şudur;
Ve zen nuni iz zehebe müğadiben fe zanne el-len nakdira aleyhi fe nada fizzulumati el-la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin*
Festecebna lehu ve necceynahü minelğammi ve kezalike nüncil mü’minin*

Yuvasına Dönmesi İçin Dua

Eşini ve yuvasını terk eden birini geri yuvasına dönmeye mecbur etmek istersen, önce temiz bir kağıda büyükçe bir daire çiz. Bu dairenin etrafına elif’den ye’ye kadar 28 arap alfabesini yaz. Bu alfabenin etrafına da yine daire şeklinde daveti behiyyeyi yaz. Dairenin içerisine ise matlubun tasvirini çiz. Sonra eline bir çivi al 7 defa berhetiyyeyi okuyarak çiviyi elif harfine çak. Sonra tekrar 45 kez berhetiyyeyi oku ve tevkil et. 24 saat bekle. Gelmezse aynı ilemi yapıp bu sefer çiviyi be harfine çak. Bu şekilde 28 gün her harfe çakarak devam et.
Dua budur:
Allahümme inni bihakkki Berhetihin 2 Keririn 2 Tetlihin 2 Turanin 2 Mezcelin 2 Bezcelin 2 Terkabin 2 Berheşin 2 Ğalmeşin 2 Huturin 2 Kalnehudin 2 Berşanin 2 Kezhirin 2 Nemuşelhin 2 Berheyula 2 Beşkeylehin 2 Gamezin 2 Enkalelitin 2 Kabratin 2 Ğayahen 2 Keydehula 2 Şemhahirin 2 Şemhahirin 2 Şemhehirin 2 Bikehtahunihin 2 Beşarişin 2 Tuneşin 2 Şemhabaruhin 2 Allahümme bihaki kehkehicin yağtaşiyyin bihakki letşağşağvilin emvilin celdin mehcemen helmecin verudiyetin mehfeyacin bi-ızzetike illa ma ehazte bisem-ıhim ve ebsarihim sübhane men leyse kemislihi şey-ün fissemavati vel ardi ve hüzzemiul alim

Sevdiğin Kişiyi Sana Vermiyorlarsa Bu Duayı Oku

Sevdiğin kızı sana vermiyorsalar yada kıza akıl verenler kafasını karıştıranlar oluyorsa dereden 41 tane çakıl taşı al. Her taşın üzerine bir adet yasin oku. Her okuyuşta yasin suresinin dokuzuncu ayetini yedi defa tekrarla. Bu şekilde 41 taşın üzerine 41 yasin okuma işlemini tamamladıktan sonra, bu taşları götürüp bir tenha bir yerde toprağa göm.

Evlenip Yuva Kurmak İçin Dua

Evlenip hayırlı yuva kurmam maksadıyla erkek ve bayan birbirlerini sevmelerine rağmen her hangi bir tarafın ailesi bu evliliğe itiraz ediyorlarsa bu itirazı önlemek amacıyla aşağıda gelen ayeti kerime yazılır. altına niyet ilave edilir. Aynı ayet yazılan bu kağıdın üzerinede okunarak itiraz eden kimselerin eşiğine yada yollarına gömülürse itirazları önlenmiş olur.
Ve emdednahum bi fakihetin ve lahmin mimma yeştehun*

Yuvasını Bozan Terkedeni Geri Getirme DuasıVedduha sursi şerifesi, evini yuvasını terk eden hatta nerede olduğu belli olmayan kimselerin geri dönmeleri için bir tiryaktır.
Sureyi şerife; bahsedilen niyetlerle günde 313 defa okunmaya devam edildiği taktirde kısa zamanda kayıp ortaya çıkacaktır.
Ayrıca; kaybolan bir insan değilde şya ise; ya hırsız ortaya çıkar yada kayıp eşya bulunur.

Şefkat DuasıYa Celil ismi şerifini her günün şems saatinde 73 defa zikretmeye devam eden kimselerin kalpleri lutuf ve şefkatle dolar, herkes kendisine iltifatta bulunur. Halk arasında muhterem olur.

Kolay Evlilik Duası

Aşağıdaki ayetleri üç defa yazıp üzerinede 42 defa aynı ayetler okunur taşınılırsa; taşıyan kişi bekarsa evlenir, fakirse kendisine hayır ve bereket kapıları açılır. Hasta ise şifaya kavuşur. Borçlu ise borcunu ödeyecek vesilelerle karşılaşır. Daha bir çok dilek ve maksata kavuşur. Her gün en az üç defa okumaya devam etmek neticeye ulaşmayı çabuklaştırır.
Ve la temüddenne aynelke ila ma metta’na bihi ezvacen minhüm zehratel hayatid dünya li neftinehüm fihi ve rizku Rabbike hayrun ve beka*
Ve’mur ehleke bis salati vastabir aleyha la nes’elüke rizka nahnü nerzükuke vel akibetü lit takva*

Kuvvetli Aşk Duası

bu dua temiz bir porselen tabağa yazılır ve temiz su ile silinerek birazda zemzem ilave edilir, üzerinde aynı dua 1000 defa okunduktan sonra geçimsiz olan çiftlere içirilirse aralarında kuvvetli bir aşk meydana gelir ve birbirlerine oldukça şirin görünürler.
Dua; ”Ya samedü min ğayri şibbin fela şey-e kemislihi”

Ömür Boyu Aşk İçin Dua

Ömür boyu sevgi muhabbet ve aşk için aşağıdaki azimet yenilen tatlı bir şey üzerine 101*113 defa okunur ve talep edilen kimseye yedirilirse istenilen sevgi muahbbet fazlasıyla meydana gelir.
Kul in küntüm tühibbünellahe fettebiuni yühbibkümüllahü ve yağfir leküm zünubeküm, vallahü ğafurur rahıym*
Kad şeğafeha hubben*
İnna leneraha fi dalalin mübin*
Yuhibbuhüm ve yühibbunehu ezilletün alel mü’minin*
Eızettin alel kafirin*
Ya Beduh, Ya Beduh, Ya Beduh, Ya Beduh*

Eşler Arası Geçimsizlik İçin DuaAmener resûlü bimâ ünzile ileyhi min rabbihî vel mü?minûn. Küllün âmene billâhi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulih; lâ nuferriku beyne ahadin min rusulih. Ve kâlu, semi?na ve etâ?na, gufraneke rabbena ve ileykel masıyr.
Lâ yukellifullahu nefsen illâ vüs?aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena lâ tuahızna innesiyna ev ahta?na. Rabbena ve lâ tahmil aleyna ısran kemâ hameltehu alelleziyne min kablina. Rabbenâ ve lâ tuhammilna ma lâ tâkatelena bih. Va?fuanna, vağfirlena, verhamna. Ente mevlâna, fansurna alel kavmil kâfiriyn.
Bu duayi 41 adet kuru uzume niyet ederek birer kez oku aralarinda sogukluk olan eslere yedirilirse aralarinda asiri muhabbet olusur
Büyüden Korunma İçin

Bismillahir rahmanir rahıym* Bismillahil müheyminül azizül kadir* Ecmelü külli seyin ve hüve nasıri* Kaf* Cim* Nun* Sad* Ünsurni fe inneke hayrun nasıriyn* Veftah li fe inneke hayrul fatihıyn* Vagfir li fe inneke hayrul gafirin*Verhamni fe inneke hayrur rahımiyn* Vehdini ve neccini minel kavmiz zalimiyn* Elif lam mim* Ta sin* Ha mim ayn sin kaf* Meracel bahrayni yeltekıyan* Beynehüma berzehun la yebgıyan* Eselüke biha ve bil ayati ve bil esmai külliha ve bil azami minha en tecalel lame tava yedeyye vel elifel hakime aleyye ven nüktate vuslaten minke ileyye* Ehunün* Kafün* Edümme* Humme* Heün emin* Fel hukmü hukmük* Vel emru emruk* Ves sirru sirruk* Ve la ilahe gayruk* Ve entel melikül hakkul mübin* Taha* Yasin* Nun* Kaf* Sad* Ta sin* Ta sin mim* Elif lam mim* Elif lam ra* Elif lam mim ra* Elif lam mim sad* Kef ha ayn sad* Ha mim* Vallahü min veraihim muhiyt* Bel hüve kuranün meciyd* Fi levhın mahfuz* Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azıym*
Ve cuma gecesi 101 Ayetal kursi ,101 nas süresi 101 fellak süresini suya tuza sekere okuyun ve ailece icinn yiyeceklere koyunn bittikce tazeleyinn nazarinizi kötü enerjinizi büyünüzüü yok etmek icin.
Sevdiğin Kişinin Seni Sevmesi İçin

Sevdiğinin kendisini sevmesi ve onun muhabbet ve sevgisini celbetmek için bir bardak temiz suya 786 defa Besmele-i Şerife’yi okuyarak o su, muhabbet ve sevgisi arzu edilen kimseye içirilirse onun kalbinde okuyan veyahut niyyetine okunan kimseye karşı şiddetli bir sevgi ve muhabbet hasıl olur Allh’ın izniyle.
İstediğinin Olması İçin Dua

Yapacağınız şey çok basit,
1. Abdest alıyorsunuz
2. 2 Rekat tövbe namazı kılıyorsunuz
3. 2 Rekat Allahın rızası için namaz kılıyorsunuz
4. Kuranı kerimdeki surelerin 1. ayetini ve surenin son 3 ayetini okuyorsunuz.
(mesela: yasin suresinin 1.ayetini ve son 3 ayetini okuyorsunuz)
(bunu okurken kuranı kerimi baştan sona ilk 1.ayet ve son 3.ayet şeklinde okuyorsunuz)
kesin yüzde bir milyon oluyor zaten bunu yapmaya başladığınız takdirde hrşeyin akımı içinde istekleriniz olmaya başlıyıor)
Fotoğrafa Okunacak Dua

İlkönce niyet edip vereceğim duayı sevdiğinizin resminin üzerine 5500 defa okuyursanız, Sevdiğiniz büyük bir muhabbetle size bağlanacaktır.
Ayrıca bu formul çok etkili olup uygulamanın ciddiye alınmasını öneririm.
Okunacak dua
”YA RAHİME KULLE SARIHİN VE MEKRÜBİN VE GAYESEHU VE MEA ‘ZEHU”
Günü saati yoktur herşey tarif edildiği gibidir.
Gideni Getirme Duası

Kim bu duayı Cuma gecesi 120 kere okursa sevdiği ayağına gelir. Dua budur:
Bismillahirrahmanirrahim
Min zalike billahi min seddetin leke.
Sadık Olması Aldatmaması İçin Dua

sevgilisini terk etmiş birinin itaatlı bir şekilde dönmesi için bu duayı yazıp yazdığını havaya asarsan, 1tanede ayrı yazıp birini üstünde taşırsın en kısa zamanda döner.
Yazılacak olan dua budur:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ يَدُ اللهِ فَوْقَ يَدَىَّ وَِللهِ اْلاَمْرُ مِنْ قَبْلُ وَمِنْ بَعْدُ اَللَّهُمَّ اِنَّ السَّمَاءَ سَمَاءُكَ وَاْلاَرْضُ اَرْضُكَ وَالسَّهْلُ
سَهْلُكَ وَالْبَرُّ بَرُّكَ وَالْبَحْرِ بَحْرُكَ وَالْعِبَادُ عِبَادُكَ لاَاِلَهَ اِلاَّ اَنْتَ سُبْحَانَكَ اَسْأَلُكَ اَللَّهُمَّ بِنُورِ جَلاَلِكَ وَعَظِيمِ سُلْطَانِكَ اَنْ تَجْعَلَ الْبُلْدَانَ
وَالْمُدُنَ وَالْقُرَى ضَيِّقَةِ عَلَى فُلاَنِ ابْنِ فُلاَنَةَ حَتَّى يَرْجِعَ اِلَى زَوْجَتِهِ فُلاَنَةَ بِنْتِ فُلاَنَةَ اَللَّهُمَّ اجْعَلْ عَلَيْهِ الدُّنْيَا اَضِيقِ
مِنْ حَلْقَةِ الْخَاتَمِ عَلَى اْلاَصْبَعِ وَنُفِخَ فِى الصُّورِ فَجَمَعْنَاهُمْ جَمْعًا اَللَّهُمَّ حَيِّرْ فُلاَنِ ابْنِ فُلاَنَةَ حَتَّى يَرْجِعَ اِلَى
زَوْجَتِهِ فُلاَنَةَ بِنْتِ فُلاَنَةَ كَمَا حَيِّرَ الْجَمَلُ فِى عَقْلِهِ وَالطَّيْرُ فِى وِكْرِهِ وَالْوَلَدِ عَلَى مَحَبَّةِ اُمِّهِ حَتَّـى يَرْجِعَ اِلَـى
بَيْتِهَا وَمَكَانِـهَا الَّذِى خَرَجَ وَنُفِخَ فِـى الصُّورِفَاِذَا هُمْ مِنَ اْلاَجْدَاثِ اِلَى رَبِّهِمْ يَنْسِلُونَ قَالُوا يَاوَيْلَنَا مَنْ بَعَثَنَا
مِنْ مَرْقَدِنَا هَذَا مَاوَعَدَ الرَّحْمَنُ وَصَدَقَ الْمُرْسَلُونَ اِنْ كَانَتْ اِلاَّصَيْحَةً وَاحِدَةً فَاِذَا هُـمْ جَمِيعٌ لَدَيْنَا مُحْضَرُونَ وَلاَتَـحْوِيهِ اَرْضٌ
وَلاَتَحْوِيهِ دَارٌ وَلاَمَكَانٌ حَتَّى يَرْجِعَ اِلَى زَوْجَتِهِ فُلاَنَةَ بِنْتِ فُلاَنَةَ وَاِلَى مَكَانِهَا اَللَّهُمَّ كَمَا رَدَدْتَ يُوسُفَ
عَلَى يَعْقُوبَ وَكَمَا رَدَدْتَ مُوسَى اِلَى اُمِّهِ اَللَّهُمَّ يَاجَامِعَ الشَّتَاتِ يَاجَامِعَ
النَّاسِ لِيَوْمٍ لاَرَيْبَ فِيهِ رُدْ فُلاَنِ ابْنِ فُلاَنَةَ عَلَى فُلاَنَةَ بِنْتِ فُلاَنَةَ وَاِلَى مَكَانِهَا الَّذِى خَرَجَ مِنْهُ وَاجْمَعْ شَمْلَهَا بِشَمْلِهِ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ *
Bismillâhirrahmânirrahîm. yedullâhi fevka yedeyye ve lillâhil emru min kablü ve min ba’dü allâhümme innes semâe semâüke vel ardu arduke ves sehlü sehlüke vel berru berruke vel bahru bahruke vel ıbâdü ıbâdüke lâ ilâhe illâ ente sübhâneke eselüke allâhümme bi nûri celâlike ve azîmi sultânike en tecalel büldâne vel müdüne vel kurâ dayyikati alâ hattâ yercia ilâ zevcetihi fülânete binti fülânete hattâ yercia ilâ zevcetihi fülânete binti fülânete allâhümmecal aleyhid dünyâ edıkı min halkıhil hâtemi alel esbeı ve nüfiha fis sûri fecema’nâhüm ceman allâhümme hayyır fülân ibni fülânete hattâ yercia ilâ zevcetihi fülânete binti fülânete kemâ hayyıral cemelü fî aklihi vet tayru fî vikrihi vel veledi alâ mehabeti ümmihi hattâ yercia ilâ beytihâ ve mekânihellezî harace ve nüfiha fis sûri fe izâhüm minel ecdâsi ilâ rabbihim yensilûn. Kâlû yâ veylenâ men beesenâ min mer kadinâ hâzâ mâ ve ader rahmânü ve sadakal mürselûn. İn kânet illâ sayhaten vâhideten feizâhüm cemîun ledeynâ muhdarûn.velâ tahvîhi ardun velâ tahvîhi dârun velâ mekânün hattâ yercia ilâ zevcetihi fülânete binti fülânete ve ilâ mekânihâ allâhümme kemâ radedte yûsüfe alâ ya’kûbe ve kemâ radedte mûsâ ilâ ümmihi allâhümme yâ câmiaş şetâti yâ câmian nâsi li yevmin lâ raybe fîhi rüd fülân ibni fülânete alâ fülânete binti fülânete ve ilâ mekânihellezî haraca minhü vecma’ şemlehâ bi şemlihi inneke alâ külli şeyin kadîr.
Aşık Etme Duası

Sevdiğin aşk la muhabbet sana gelmesi için yapılan bir duadır.
“amenna billahi ve resulih ve enibı ila rabbikim ve eslimü”
Allah’ım sana dondum bi celbi muhbbeti _oglu_ aşkla _kızı_ arasın,gelsin!
günlük cekilen zikir etkisini gormek için devamlı okunması gerekir(hergun70 kere)
Alkolden Uzak Tutma Duası

Ey aziz yolcu! Ehlullah bildirir ki: Zikre devam, meleküt aleminin anahtarı, Allah (CC) Hz.lerine yakın olmanın aracıdır. Murakabeye dalmak, Allah (CC) Hz.lerini düşünüp zikretmek, kalbe cila verir. Zikir bitince kalb huzuru içinde susmalı zikir yapanın beşeriyeti üstün ve şehveti çoksa, “Lailaheillellah” sözünü söyledikçe kalbi “Lamabude illellah” demeli ki, beşeriyeti zayıflasın, şehveti sönsün, manevi lezzet artsın.
Sehvete duskun, ve bu durumdan kendini ali koyamayanlar her gun 100 kere “La ilahe illellah Lamabude illellah” okumaya devam etmeliler… tesekkurler…

Deli Divane Aşık Eden Dua

“Yâ mufettihel ebvâbi iftah lenâ hayral bâb”
“Ey kapıları açan Allah’ım! Bizim için girecek hayırlı kapılar aç.”
bu kısa duayı aklınıza geldikçe okuyun, ezberleyin çok kısa zaten.

Büyük Dilek Duası En Güçlüsünü Oku

Bir gün Hz Peygamber (s.a.v) ashabıyla mescitte otururken Cebrail a.s geldi ve şöyle dedi : Ya Muhammed! Hakk Teala sana selam gönderdi ve bu duayı sana verdi. Ki bu duayı senden önce hiçbir peygambere vermedi. Ey Muhammed! Her kim bu duayı okursa veya götürse kıyamet günü kabirden kalkacak, burağa binecek, hatta mahşer halkı “Bu hangi peygamberdir?” diye hayrette kalacaklardır. O sırada nida edilir: “Bu bir peygamber değildir. Dünya da “miftahul cennet” duasını okudu. Hakk Teala bu kerameti ona bahşeyledi. Ve rıdvan cennetlerini ona açtı.
MİFTAHUL CENNET DUASI
Bismillahirrahmanirrahiym*​ Ve ilahüküm ilahün vahıd* la ilahe illa hüver rahmanür rahiym* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Ve kul rabbi euzü bike min hemezatiş şeyatiyni ve euzü bike rabbi en yahdurun* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Kul rabbi enzilni münzelen mübaraken ve ente hayrul münzilin* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbic’alni mükıymes salati ve min zürriyeti rabbena ve tekabbel düa’* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah muhammedün rasulüllah* Rabbena tekabbel minna inneke entes semiy’ul alim* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbena heb lena min ezvacina ve zürrriyyatina kurrate a’yünin vec’alna lil müttekıyne imama* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbişrah li sadri ve yessir li emri vahlül ukdeten min lisani yefkahu kavli* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna le nekunenne minel hasirin* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbena etmim lena nurana vağfir lena inneke ala külli şey’in kadir* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbena efrığ aleyna hayran ve teveffena müslimin* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbenağfir lena zünubena ve keffir anna seyyiatina ve teveffena meal ebrar* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbi la tezerni ferden ve ente hayrül varisin* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbenağfir lena ve li ıhvaninellezine sebekuna bil iman* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Rabbenasrif anna azabe cehenneme inne azabeha kane ğarama* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Ve kul rabbirhamhüma kema rabbeyani sağıyra* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Fe se yekfikehümüllahü ve hüves semiy’ul alim* Allahümme edhılil cennete la ilahe illellah, muhammedün rasulüllah* Ya hayyü ya kayyumü ya zel celali vel ikram* Bi rahmetike ya erhamer rahimiyn
“Her kim bu duayı okursa nurdan tahtlar üzerine oturur. Ve akrabalarına şefaat eder. Bu duayı yanında taşıyan kimse hasta ise şifa bulur. Borçlu ise gayb hazineleri ona açılır. Hacet için okunursa hacetleri Allah’ ın izniyle kabul olunur. Yolculuk anında bu duayı yanında götürenler kaza ve beladan muhafaza olunurlar. Bu duayı okuyanlar taşıyanlar halkın yanında aziz olur.”
Sayısı ve zamanı yok,istenildigi kadar okunabilir.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...