20 Kasım 2017

Peygamberler Tarihi Ansiklopedisi Takdim

Bir genel kültür eseri olan onsekiz ciltlik Rehber Ansiklopedisi ile, memleketimizde ve belki de İslâm âleminde ilk defâ yayınlanan yine onsekiz ciltlik İslâm Âlimleri Ansiklopedisi, neşri devam eden Fahr-i kâinat efendimizin mübârek ve muazzez hayatlarının bütün tafsilat ve haşmeti ile terennüm edildiği yedi ciltlik Sevgili Peygamberimden sonra şimdi de Peygamberler Tarihi Ansiklopedisi...
Öz kültürümüze mahsus Türkiye Gazetesi Külliyâtının, her serisi tek başına bir müessesenin yüzünü ağartacak evsaftadır. Böyle olmakla beraber, daha şimdiden kütüphânenizi zorlamaya başladığımız bu temel eserlerin neşri durmayacak ve mâzi ile istikbâl arasına altın köprüler kurmaya devam edeceğiz.
Millet olarak buna mecbûruz. Medeniyetimizin unsurları üzerinde düşünmek ve onları bugüne taşımak borcundayız. Ufkun en yüksek burçlarında asırlardır bayrağımızı dalgalandıran ve bizi cihânın ve târihin büyük milleti yapan sâdece kılıç ve silâh kuvveti değildir. O ihtişâma erdiren asıl sır; îmân, ve ilimdir. Doğumuzda ve batımızda yükselen milletler, evvela kültürde kalkınmış, bilâhare teknolojide tekamül etmişlerdir. Kültür ve medeniyet, teknik kalkınmanın yetiştirici zemînidir.
Avrupalı münevverlerin, İslâmiyete koştuğu bir zamanda her yavrumuz, her delikanlımız ve her yetişkinimiz kâinatın baş tâcı Peygamber efendimizi ve diğer peygamberlerin hayatını iyi öğrenmelidir. Böylece bilenlerle bilmeyenler bir olmayacak ve ilim, cehâleti mağlûb edecektir.
Elinizdeki bu eser ile ilk insan ve ilk peygamber Âdem aleyhisselâmdan son Peygamber Muhammed aleyhisselâma kadar, peygamberlerin ibretlerle dolu hayatlarını öğreneceksiniz.
Uzun yıllar durmadan geceli gündüzlü çalışarak, bu muazzam eser vücûda geldi. Emeği geçen kıymetli ilim adamlarımıza ve ansiklopedinin hazırlanışında üstün fedâkarlıklar gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Bu eseri, aziz milletimize iftihârla takdim ediyoruz. Hayırlı olsun.
Selâm ve saygılarımızla.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...