11 Nisan 2016

Hazret-i Yakup Aleyhisselâm:



Allah-u Teâlâ Âyet-i kerime’lerinde şöyle buyuruyor:
“Onların bir çoğunu, kâfirleri dost edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendileri için öne sürdüğü şey ne kötüdür! Allah onlara gazap etmiştir ve onlar azap içinde ebedî kalacaklardır. Eğer onlar Allah’a, Peygamber’e ve ona indirilene (Kur’an’a) inanmış olsalardı, onları dost edinmezlerdi. Fakat onların çoğu yoldan çıkmış fâsıklardır. Andolsun ki insanların içerisinde, müminlere en şiddetli düşman olarak yahudileri ve Allah’a şirk koşanları bulursun.” (Mâide: 80-81-82)
Allah-u Teâlâ’nın İlâhî Emrine Bir Bakın,
Bir de Bunların İcraatlarına Bakın.
Bunu Müslüman Yapabilir mi? Yapamaz!

Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuşlardır:
"Muhammedin nefsi yed-i kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki, eğer bu ümmetten bir yahudi veya hıristiyan beni işitir de sonra benimle gönderilene iman etmeden ölürse, mutlaka cehennemlik olur."
(Müslim: 153)

Hazret-i Yakup Aleyhisselâm:
Yakub Aleyhisselâm, İbrahim Aleyhisselâm’ın oğullarından İshak Aleyhisselâm’ın oğludur. İshak Aleyhisselâm’ın oğlu olmasına rağmen, dedesinin sağlığında doğmuş olması ve o muazzez peygamberin kucağında ve yuvasında yetişmiş olması sebebiyle doğrudan doğruya İbrahim Aleyhisselâm’ın oğluymuş gibi kabul edilmiştir.
Nitekim bir Âyet-i kerime’de:

“Biz ona İshak’ı ve Yakub’u da bağışladık.” buyuruluyor. (Ankebut: 27)
Babası İshak Aleyhisselâm’ın vefatından sonra Yakub Aleyhisselâm onun yerine geçmiş, Allah-u Teâlâ kendisini peygamberlikle müşerref kılmıştır.
Âyet-i kerime’sinde:

“Biz İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a ve Yakub’a vahyettik.” buyuruyor. (Nisâ: 163)
İshak Aleyhisselâm’ın bir oğlu Şam taraflarını yurt edinirken, Yakub Aleyhisselâm da Kenan diyarlarına yerleşmiş, orada oğulları torunları dünyaya gelip çoğalmışlardır.
Elli yıl gibi bir zaman halkı Allah yoluna davetle meşgul olmuş, büyük babası İbrahim Aleyhisselâm’ın şeriatını uygulamış, babasının izinden yürümüş, kendisine de vahiy gelmiştir.
İbrahim Aleyhisselâm’ın soyundan iki kol çıkmıştı. İsmail Aleyhisselâm’ın soyundan gelen birinci kol, Arabistan Yarımadası’na yerleşmişlerdir. Kureyş kabilesinin yanısıra diğer belli başlı aşiretler bu kola bağlıdırlar. 
Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de bu soydan gelmektedir. İsmail Aleyhisselâm’ın neslinden onun dışında başka bir peygamber daha gelmemiştir.
İkinci kol ise İshak Aleyhisselâm’ın evlatlarından ibarettir. Oğlu Yakub Aleyhisselâm’ın lâkabı “İsrâil” olduğundan, oniki oğlundan üreyip çoğalan onun oğullarına ve torunlarına İsrâiloğulları mânâsına gelen “Beniisrail” denilmiştir. Yusuf Aleyhisselâm, Musa Aleyhisselâm, Harun Aleyhisselâm, Davut Aleyhisselâm, Süleyman Aleyhisselâm, Yahya Aleyhisselâm gibi İsrâiloğulları peygamberlerinin tamamı İshak Aleyhisselâm’ın neslinden gelmiştir. Sonuncusu İsâ Aleyhisselâm olmuş, o ise kendisinden sonra gelecek ve ismi Ahmed olacak büyük bir peygamberin geleceğini müjdelemiştir.

Allah-u Teâlâ İsrâiloğullarına çok büyük lütuflarda bulunmuştu. Uzun bir zaman insanlık tarihinin en medeni milleti olarak ün yaptılar, Mısır ve civarındaki memleketlere hakim oldular.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...