06 Mayıs 2015

DÜNYA POLİTİKASINA YÖN VERENLER ROBERT Strausz HUPE




DÜNYA POLİTİKASINA YÖN   VERENLER

ROBERT Strausz HUPE

Amerikalıların Misyonu milli devletleri gömmek, onlarin boşta kalmış halklarından Daha Büyük birlikler olusturmak ziyaretinde Kendi kudretiyle bu yeni düzene Karşı muhtemel sabotajcıları  sindirmektir, göster çünkü Bunların çoğu yerin epey insanlığa çürüyen Bir ideoloji Şiddet Dışında sunacakları Bir Şey yoktur ettik. ' 

S. HUPE
Çocukluk-Gençlik:  1903'te Viyana'da doğdu. İlk-orta eğitimini Avusturya'da gordu. . 1923'te ABD'ye geldi  Yaklasik yarım yüzyıl ÖNCE Dışpolitika Araştırma Enstitüsü'nü kurdu (Dış Politika Araştırma Enstitüsü - FPRI). Bu surede kurumun önemli Diğer Bir kolu Olarak Hizmet etti. Çalışma Zbigniew Brzezinski ve diğerleri Idi ettik, William Yandell Elliott, Henry Kissinger ve Arkadaşları; hedef ABD Anayasası'nı yıkmaktı. Yüzyıl Yarım, Amerika Dahil Tüm milli devletleri gömecek dünya imparatorluğunun savunucusu oldu. 


Görevleri:  Yatırımcı bankacı (1927-1937); 2. Dünya Savaşı'nda ABD devlet görevlisi Olarak savaş sonrası Ile Ilgili planning; Pennsylvania Üniversitesi'nde görev (1946-1969); 1955'ten itibaren ODALAR VE DETAY bu üniversitenin Dışpolitika Araştırma Enstitüsü'nde müdürlük; Başkan Nixon'a dışpolitika danışmanlığı; Seylan Büyükelçiliği (1970-1972); Belçika büyükelçiliği (1972-1974); İsveç Büyükelçiliği (1974-7); NATO'da Amerikan Elcisi (1976-1977); Türkiye büyükelçiliği (1981-1989)


Faaliyetleri:  "Jeopolitik" (Jeopolitik) Wall Street Yatırımları Click arabuluculuk görevlerinden Sonra Strausz Hupe göster buradaki ziyaretinde Göçmenler ilk dönem Nazi Almanyası'ndaki Rus Adlı eserini yazdı; eser 1942'de yayınlandı. Bu kitapla Isaiah Bowman'dan kariyer Sponsorluğu kazandı; bu kisi Strausz Hupe'yi gizli devlet görevlerine soktu; CIA direktörü Allen Dulles'ın çevresi İngiliz-Wall Street A.Ş. power ekseni çevresiyle de tanıştırdı.
Bowman Başkan Roosevelt'in savaş sonrası hedeflerine Karşı Bir jeopolitikçiydi; "Sorgulama" (Soruşturma) Adlı Bir haberalma servisinde Yönetici olarak albay Edward House, Click çalışıyordu; bu kisi Woodrow Wilson'un Yönetimi kontrolörüydü. Okçu, Walter Lippmann Diğer Sağ kanat, Wells'in Tek DUNYA ütopyası destekçileri, İngiliz ütopik ihtilalci fikirlerini ABD icine soktular Politikası ettik. Bowman Dışilişkiler Konseyi'nde (Dış İlişkiler Konseyi - CFR) ÜST DÜZEY organizatördü; Wilson'un başkanlığını kullanarak Anayasa'yı ziyaretinde Amerikan bağımsızlığını baltalamaya Calisti. 

FPRI "orbis" Tarih: Strausz Hupe FPRI'yi 1950'lerde kurdu; hemen en Yakın Manzara çalışma arkadaşı William Yandell Elliott'u "yaratığı" Henry Kissinger'ı FPRI'nin yayın organı Orbis'in yayın kuruluna aldı ONUN ettik.
Bu jeopolitik üç aylık derginin ilk sayısında (1957) Strausz Hupe'nin Makalesi "Yarın'ın dengeleri" (Yarının Dengesi), gelecek 50 yıl icinde komünizmin çöküşünü tahmin etti; bundan Sonra ABD ABD dünya ziyaretinde çökecek sonuçta, Yeni Bir küresel imparatorluk doğacak öncülüğünde Hakimiyeti başka, adı verilmeyen Bir ülkeye kayacaktı.

Şöyle yazıyordu:
" Gelecek Dünya Amerikan evrensel imparatorluğu mu olacak düzeni? ... Bu olsa olsa ... Bir tarihi dönüşümün oğlu aşamasını teşkil edecektir ... Amerikalıların Misyonu milli devletleri gömmek, onlarin boşta kalmış halklarından Daha Büyük birlikler olusturmak ziyaretinde Kendi kudretiyle bu yeni düzene Karşı muhtemel sabotajcıları sindirmektir, göster çünkü Bunların çoğu yerin epey insanlığa çürüyen Bir ideoloji Şiddet Dışında sunacakları Bir Şey yoktur ettik.
Çok mümkündür ki, bu misyonun tamamlanması Amerika'nın Tüm Gücünü bitirecek, sonra tarihi ağırlık merkezi Başka Bir millete kayacaktır ettik. Ama Eklendi bunun çok Önemi yoktur ... Çünkü gelecek elli Yılda gelecek Amerika'nındır. Amerikan imparatorluğu insanlık hasımlar Olmayacak ettik, daha çok bu ikisi, barış ziyaretinde mutluluk İçindeki evrensel Bir düzenin on iki Ayrı adı OLACAKTIR. 'Novus Orbis terrarum.' (Yeni dünya düzeni) "

Bu stratejiyi pratiğe dökmek Click Strausz Hupe 1969'da Yeni Bir kariyere başladı: Diplomatlık; AYRICA Nixon'un baş dışilişkiler danışmanı Kissinger'ın "alternatifi" IDI ziyaretinde. 

ONUN en dikkate Değer Zamanları Türkiye'de geçirdiği sekiz Yıldır. Burada İngiliz Bernard Lewis'in planlarına Uygun'un olarak, Gösterilen Yeni Bir "Osmanlı imparatorluğu" kurulması, buna paralel Sovyetler icinde ziyaretinde Etrafında Türki unsurların parçalanması ettik Dünyasının başkaldırması, Cardio ZAMANDA "Büyük İsrail" le Türk ittifakı bu sekılde ve İslam A.Ş. ateşe boğulması Click uğraştı. Strausz Hupe FPRI'nin yeni direktörü Olarak Daniel Pipes'ı Kendi elleriyle göreve getirdi; bu kisi radikal Bir Sağ kanat siyonist ıdi; İslam'a Karşı Sürekli nefret malzemesi üretiyor ziyaretinde "ele avuca sığmaz müttefik İsrail" senaryosu ile ABD'yi yıkmayı hedefliyordu. 

FPRI, bu meyanda, darbecilerin "uygarlıklar çatışması" saldırı merkezi Olarak Ortaya çıktı. Şimdiki Orbis yayın kurulu Üyeleri Arasında Ronald Lauder, Bernard Lewis, Samuel Huntington, Midge Dexter Liderler Alexander Haig (1), neo konservatif (neocon) Martin Peretz, eski başsavcı Richard Thornburgh, eski CIA A.Ş. (Ariel Şaron Benjamin Netanyahu'nun finansörü A.Ş.) (98 Yaşında faal hayattan çekilmiş ıdi ziyaretinde alınırken Strausz Hupe yazı kaleme) direktörü James Woolsey Strausz Hupe'nin Kendi Vardır ettik.

Yayınlar:
l Jeopolitiği: Uzay ve Power, 1942 için Mücadele (jeopolitik: Toprak Güç İçin Savaş'a A.Ş.) "Jeopolitik" kelimesini Amerikan lugatına getiren eser Olarak bilinir.
Bu kitapta Strausz Hupe Nazizmin Amerikan ekonomi dýþ ziyaretinde milliyetçi politikasının ürünü oldugunu şiddetle yalanlar.

2. Dünya Savaşı'nın çıktığını Yazar "yeniden toprak paylaşımı Click"; Britanya İmparatorluğu "Dünyada yayılmanın yollarini tıkamıştır." Ama Naziler buna meydan okumaktadır. Ona göre, Tüm iç Sosyo-Ekonomik Sorunları çözmek Click girişmişlerdir "toprak Daha çok toprak fethine ettik".

Naziler bu jeopolitik doktrini nereden almışlardır? Strausz Hupe "toprak teorisini milli büyüklük Click kaçınılmaz Öncül" koyan ilk Kişinin Almanya'da doğan Amerikalı iktisatçı Friedrich List SÖYLER oldugunu. Ona "Henry Clay'in Alexander Hamilton'un talebesi Olarak hayat Alanları (Lebensraum) ziyaretinde Dostu teorisini Ortaya atmıştır." List fibia Burada Strausz Hupe Amerika'nın Hamilton'cu Lincoln'cu Sistemini Hitlercilik ile birleştirir ettik. Iddiasına Gore Liste Almanya'nın inanıyordu "Üretim ticaretini Korumacı Politikalar Bir Denizcilik Yasası ile geliştireceğine ettik ettik". Geniş kolay ulaşımlı Bir Bölgeye İhtiyacı Vardı ziyaretinde uzanan Karadeniz Adriyatik'e A.Ş. denizlerinden Ama, ekonomik gelişme Click Kuzey Baltik A.Ş.. "

Kitapta Strausz Hupe, Nazi stratejisini Daha da geriye Monroe doktrinine dayandırır politik. Ona göre olay Bir "Uygulamalı coğrafya" sorunu OLUP, "Tarihsel koşullardan Çıkarılmış Bir hak" Değildir. Göster Aslında Başkan Monroe'nun Kongre'ye Doktrini sunuş mesajı Habsburg monarşisinin Siyasal sistemine Karşıt (Habsburglar Strausz Hupe'nin favorisidir) Bir Amerikan sistemi şeklindedir; Korumacı gümrük tarifeleri ziyaretinde Devletin yürüteceği ulaşım Projeleri Teklif eder; Strausz Hupe imkb bunlara sover.

OTE Yandan Yazar'ın "Monroe Doktrini'nin ilk tek jepolitik Prensipler Uygulaması Olarak (Hitler'in stratejisti Karl) Haushofer'e ilham verdiğini ettik".

Haushofer'in Kendi imkb eserinin İngiliz emperyal stratejisti Halford Mackinder'dan mülhem oldugunu iddia eder. Strausz Hupe, Mackinder'ın "parlaklığını" övmekle Birlikte, ONUN Haushofer'in Kaynağı oldugunu reddeder. Ve Isaiah Bowman Strausz Hupe'yi Kendi ABD hükümet jeopolitik yuvalanmasına Dahil ettikten Sonra Bowman A.Ş. ve Arkadaşları Yaşlı Mackinder'a Dışilişkiler dergisi New York Konseyi de "Dışişleri" Click Temmuz 1943'te Bir makale yazdırırlar. Konu Amerika'nın Sovyetler'le 2. Dünya Savaşı ittifakının koparmasıdır. Mackinder'ın Makalesi Eklendi bunun Yerine Bir İngiliz amerikan imparatorluğunun gereklerini soralar.

Diğer eserler:
l Yarın (Yarının dengeleri) 1945 Dengesi,
Indifference (İlgisizlik Bölgesi), 1952 telefonunun Zone,
Demokrasi ve Diktatörlük Arasında Çatışma Çağında l Uluslararası İlişkiler (Demokrasi - diktatörlük çatışması Çağında Uluslar arası ilişkiler) (1954)
l Güç ve Toplum (İktidar ve Toplum, 1956 ve)
l Sömürgecilik Fikir (Sömürgecilik Fikri, 1958)
l uzamış Çatışma (Uzamış Çatışma, ortak yazar olarak, Gösterilen 1959)
Amerika l İleri Strateji (Amerika'nın Ilerleyen Stratejisi, 1961)
Atlantik Dünya Bina l (Atlantik Dünyasını İnşa Etmek, 1963)
Benim Zamanda l: Bir Eclectic Özgeçmiş (Benim Zamanım: Eklektik Bir Otobiyografi, 1965). Burada Strausz Hupe Napolyon Bonaparte'a hayatı boyu sürmüş tapmak derecesindeki hayranlığı Üzerine uzun uzun söylev Verir; Napolyon belki tek gerçek orijinal jeopolitikçidir ettik; Avrasya "Kalbgahını" (Rusya) fetih arzusu Mackinder ONUN Haushofer'den öncedir ettik. 

Strausz Hupe örtük ifadelerle 1. Dünya Savaşı sonrası Almanyası'nda Çeşitli faşist gruplarla Yaşadığı maceralarını Almanya'da 1930'larda Wall Street İngiliz A.Ş. ziyaretinde Bankacılar Click çalışmalarını anlatır. Ama bu kurumların hiçbirinin Adını anmaz. 


Otobiyografisinde BIR kişiden Ama, Gero von Schultze-Gaevernitz'ten bahseder; ONUN eski arkadaşıdır; 1. Dünya Savaşı'nın akabinde Münih'teki beraberliklerinin ilk günlerinden beri Gaevernitz ilk Nazi eylemcilerinden biridir; . öte Yandan ONUN aile bağları New York bankerlerine dek uzanır ki, bu kisiler Hitler'in yükselişini desteklemişlerdir Almanya'yı ziyaretinde terkeder 2. Dünya Savaşı yaklaşırken Allen Dulles 'Nazi ın liderlerini teslim prosedüründe baş Alman danışman olur. 

Burada da Gaevernitz'in çizgisi yine Strausz Hupe'ninkiyle kesişir; o da Dulles'la çalışmaya Başlamıştır -Dulles'la işbirliği CIA'den ÖNCE de Sonra da devam eder. Çeşitli Siyasi projeler Üzerine çalışırlar; Bunların çoğu yerin epey Arasında Almanya'da savaş sonrası düzen, ziyaretinde Özgür Küba komitesi Vardır, bu sonuncu darbeci Gruba Lee Harvey Oswald üyedir (2). 

1957'deki Makalesi 1991'de Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle ​​Straus Hupe'nin, Orbis'in Aralık 1991-Ocak 1992 sayısında tekrar yayınlanır. 1957'deki eseri takdim eden Daniel Pipes, Strausz Hupe'nin komünizmin ölümünü Önceden bildiğini ziyaretinde binyılın Sonuna yaklaşılırken abd'nin Yeni Bir evrensel imparatorluk kuracağını ziyaretinde kurmak Zorunda oldugunu söylediğini bildirir. Borular, yalnız Eklendi bunun bekasını sağlayabileceğini de vurgular "Batı kültürü İnsanlığın A.Ş.". Okuyucuya Hatırlatmada bulunarak derginin adının (Orbis) "novus Orbis terrarum" dan geldiğini Söyler; bu Strausz Hupe'nin makalesinin oğlu cümlesidir; Latincedeki anlamı "yeni dünya düzeni" dir. n

=================
1) Eski NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı Malta Şövalyesi A.Ş.; 1980'de Kenan Evren "askerce" onun sözüne güvenerek Yunanistan'ın NATO'ya dönmesine Türk vetosunu kaldırmış; Eklendi bunun karsiliginda bu askerce söz GEREGI Yunanistan'ın da Türkiye'nin AET'ye (o zamanki Avrupa Birliği) girmesine güçlük çıkarmamasının sağlanması beklenmişti. C.N.
2) Başkan John F. Kennedy'yi öldürmekle suçlanmış mahkemeye götürülürken öldürülmüştür ettik. C.N.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...