30 Eylül 2014

ATATÜRK'ÜN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ





ataturkun kisilik ozellikleri


ATATÜRK'ÜN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ
  • Zeki ve çalışkandır. İleriyi görür ve yenilikçidir. Bilim ve sanata önem verir. Sabırlı ve disiplinlidir.. İyi bir konuşmacı iyi bir askerdir. KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ Vatanını ve milletini sever Kararlarını düşünerek verir. Kararlı ve azimlidir. Eşitlikçi ve adildir.. Alçak gönüllü ve hoşgörülüdür..
  • 1881’ de Selanik’te doğdu.Askeri okullarda eğitim gördü.1.Dünya Savaşı’nı kaybeden Osmanlı Devleti’nin imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması’na karşı çıktı.Çünkü bu antlaşma ulusun bağımsızlığını zedeliyordu. Bu sırada ülkede halk bu antlaşmanın uygulanmasına karşı örgütlenmişti.Bu insanları biraraya getirmek amacıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı.Dahasonra Amasya’da devlet adamları ve komutanlarla görüşme yaptı .Burada alına kararlar halkın bilinçlenmesini sağladı. 
  • ATATÜRK’ÜN HAYATI
  • Erzurum ve Sivas’ta halkın temsilcileriyle kongrelere katıldı.Bunlara başkanlık edip önemli kararlar alınmasını sağladı.23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasını sağladı.Böylece,hakimiyet kayıtsız şartsız millete verildi. TBMM başkanı olan Mustafa Kemal düzenli ordunun kurulmasını sağladı.Bu ordu Kurtuluş Savaşı’nda başarılar kazandı.Mustafa Kemal Sakarya’da orduya başkomutanlık yaptı.Savaş halkın da desteği ile zaferle sonuçlandı.Türkiye’nin bağımsızlığını dünyaya kanıtladığı Lozan Barış Antlaşması imzalandı.
  • Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal’e Soyadı Kanunu ile Atatürk soyadı veridi.Yaptığı yeniliklerle ülkemizin modernleşmesini sağlayan Atatürk, 10 Kasım 1938’de vefat etti.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...