07 Temmuz 2014

İSLAM'DA MEZHEB EBU UBEYDE





İSLAM'DA MEZHEB
EBU UBEYDE
Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. 
Salat ve selam mücahitlerin imamı, kafirlerin korkusu olan Resullerin sonuncusunun üzerine, onun ailesine ve ashabına olsun. Günümüz islami cemaatlerinin içerisinde tevhid iddiasında olanlar oldukça fazladırla
Günümüz islami cemaatlerinin içerisinde tevhid iddiasında olanlar oldukça fazladırlar. Hepsi kendisine göre bir tevhid anlayışı benimsemiş ve kendi ekollerini, kendi çalışma prensiplerini belirlemiş bu yolda yürümüş ve insanları da bu yollara uymaya davet etmişlerdir. İşte bu sebepten fırkalaşma gruplaşma meydana gelmiş, Allah’ın dini paramparça edilmiştir. 
“Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir.”
İhtilafta rahmet olmadığı açıkça görülmektedir. İhtilaf insanoğlunu helake sürüklemiştir. “Rabbin dileseydi bütün insanları bir tek millet yapardı. (Fakat) onlar ihtilafa düşmeye devam edecekler. Ancak Rabbinin merhamet ettikleri müstesnadır. Zaten Rabbin onları bunun için yarattı. Rabbinin, "Andolsun ki cehennemi tümüyle insanlar ve cinlerle dolduracağım" sözü yerini buldu.”
Öyle ise ihtilaflarımızı götüreceğimiz bir merci ve bir kaynak olmalıdır. Bu öyle bir makam olmalıdır ki bu kadar insanı bir ortak payda da toplayabilmelidir. İşte buda Kuran ve Sünnettir. Çünkü bilindiği gibi bu grupların hepsi aynı dine iman ettiklerini iddia ederler. Bu dinin hüccet olan iki kaynağı vardır. Biri Kuran diğeri ise Sünnettir. 

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...