23 Ağustos 2013

EY CAN ! YOK OLACAK OLAN BU ALEME İBRETLE BAK


EY CAN ! YOK OLACAK OLAN BU ALEME İBRETLE BAK

Ey can! Yok olacak olan bu aleme ibretle bak.Ey can! Var sandığın bu âlemin sanal olduğunu anla.
Gafletten kurtul.Evren bütündür ben parçasıyım yanılgısından sıyrılMeydan boş değildir. . .
Sen anlamsız ve rasgele bir varlık değilsin.Sultan Süleyman ve İskender Han neredeler?
Hak, dün Sultan Süleyman ve İskender olarak tecelli etmişti. Şimdi Hak sen’dir ve sen zamanın Sultan Süleyman’ı ve İskender’isin. Onlar nerede ve sen neredesin? Hak nerede ve sen neredesin ? Hâlâ anlamadın mı? Hz. Süleyman senin bilincinin sembolik adıdır, İskender, bilincindeki ilmin fethidir, açılımıdır. Sen de kendi bilincindeki tek’liğin büyük fethini yap.Yüz bin senelik ömrü neşe ile geçirsen de hepsi BİR AN’dan ibarettir. . .
Sen sonsuz bir varlık ve ilim (data) hazinesisin. Kendini ne kadar tanısan da yine kendini hiçbir zaman hatmedemezsin. Tüm ilmin ve sonsuz hayatın “yok”lukta bir nokta ve an kadardır.A gözüm! Cihan bağı ne bülbüle ne de güle kalacaktır. . .”Hak, her an yeni bir görünümdedir. Sende de her an bin fikir gelir bin fikir geçer. 
Fakat sende değişmeyen bir şey var. “Enel Hak” bilincinde ise asla yok olma olmaz.“Aç gözlülük ve hırsa uyup nefsin kahrına uğrama.Hak sonsuzdur. Hak’kın sonsuzluğunu ancak ben anlarım zannetme. Her zaman senden daha âlim birisi vardır. Mûsa’nın Hızır’a yaptığını yapma. Sonra üstadsız kalırsın.Adın duyulmasın sonra rahatın kaçar.Kısır akıl ve dar bilinçlerin anlayamayacağı şeyleri açık etme. Kimisi seni sultan ilan etmeye gelir kimisi de seni asmaya gelir.Allah’ı bilenlerle arkadaş ol; onlardan uzak kalma.Sana senin ne olmadığını ve senin ne olduğunu senin anlayacağın lisanla sana açan üstadların ilminden faydalanmaya bak.Dünya koltuğundaki gücünle mağrur olma.”Ulaştığın ilim seviyesiyle başın dönmesin. Sonsuzun yanında ilmin ne kadar ki?
“Olgun kimseler, dünya zevkine kapılmadılar.Bilginin ve ilmin verdiği haz, diğer zevklerin hepsinden farklıdır.
Netice olarak dünyanın bir gölge, boş bir arzu,Bedensel yönümüz sonsuz yönümüzün bir özetidir. 
Dünya sonsuz âlemlerin bir özetidir. Kendini sınırlı beden ve sınırlı dünya hapishanesine kapatma, özeti aç.
bir oyuncak ve hayal olduğunu bildiler.Dünyan yani bedensel yaşamın, özündeki sonsuz kudretin küçük bir biblosu ve gerçeğin şimdilik bir hayalidir.Rüyanın gerçekle ne kadar ilgisi varsa,Bedensel yaşam süresi sonsuz yaşam yanında ancak rüya hükmündedir.cihanın da zevkle o kadar ilgisi vardır.Tüm dünyasal bilgiler, tevhid ilmi yanında ancak bir virgül kadarcıktır.Herkes aşk eteğini tutup Allah’a kavuşmaya yaklaştı.”
Her birim ve bilinç yaratılış amacı doğrultusunda kendi varlığına sevdalanır ve özüne doğru kendi sıratında yolculuk eder.
Filibeli Ahmet Hilmi/ Amak-ı Hayal'den

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...