06 Şubat 2012

MEZAPOTAMYA..

MEZAPOTAMYA..

Jeolaglara göre
dünyamızda hayat sularda 20 milyon önce başlamış antropologlara göre ilk insan 250.000 yıl önce canlılar arasındaki  yerini almıştır.Arkeologlara göre ilk resim heykel ve oymalar 30.000 yıl öncelerine kadar uzanır din kitaplarındaki kıssaların yanı sıra Tarihçilere göre de ilk şehirleşme zamanımızdan 11000 yıl kadar öncedir.MEZOPOTAMYA'da (Güneydoğu ANADOLUNUN UZANTISI) M.Ö.9000 ve KONYA-ÇATALHÖYÜK' te M.Ö.8000 yıllarındadır
M.Ö.5000 yıllarından itibaren MEZOPOTAMYA'yı meydana getiren DİCLE ve FIRAT nehirleri çevresinde (sonradan URAL ALTAYIK olarak adlandırılan) SÜMERLER-ELAMLAR-HURRİLER (SAMİLER)-AKADLAR-ASURLULAR-BABİLLİLER-MISIR ve (yine sonradan bazılarınca HİNT-AVRUPA'İ olarak adlandırılan.HİTİTLER) yaşamışlar ve sürekli birbirleriyle sürtüşmüşlerdir.
İlk yazıyı M.Ö.3300 yıllarında SÜMERLER bulmuştur. çivi yazısı diye adlandırılan bu yazının kökeni resim-yazı idi.Batıda MISIR'I etkilemiş ancak MISIR HİYOROGLİF yazısı sonra kendi sistemi içinde gelişmiştir.Doğuda ise iran yoluyla HİNDİSTAN'a ulaşmıştır...İNDUS YAZISI hep o aşamada kalmıştır.Daha doğuda ÇİNLİLER ise çivi yazısından etkilenmiştir.Ama sonra kendi sistemlerini kurmuşlardır.
SÜMERLER Yazıyı bulan millet olmakla yetinmemişler.GILGAMIŞ DESTANI ile ilk ŞİİR ve edebi yazı örneklerini de vermişlerdir.SÜMERLER MEZOTAMYA'nın güneyinde SİTELER .KANALLAR Kurmuşlardır.ulaştıkları medeniyet seviyesi ile HUKUK-DİL VE MİMARİDE M.Ö.2.000'lerde bölgeye gelen  SAMİ'leri de etkilemişlerdir.Daha sonraları yöreye inen HİTİTLER de SÜMERLER'den dolaylı olarak etkilenmişlerdir..
Bütün bu bilgiler gösteriyor ki ""ARİ  KÜRDİSTAN ""diye adlandırılmak istenen bölgede, O bölgede Tarihlerdeki ""ARİ""diye bilinen Tek Halk b.elki HİTİTLER'dir.Diğerler ya SAMİLER Ya da TURANİ'dir.Bunun ispatıda kil tabletlerdeki yazıların hangi dile yakın olduğu konusunda yapılan çalışmalardır.Pek çok yabancı yazarın o dönemde bölgede ARİ bir dil tesbit edememesi bir yana yaptıkları çalışmalar SÜMER ve ELAMLILAR dillerinin bu günkü TÜRKÇE.ye hayret uyandıracak kadar benzediğini göstermiştir.Prof.Hamit Zübeyir KOŞAY.ın bu konudaki katkıları da büyüktür.KAZIM MİRŞAN ise ilk yazının duvar resimlerinde başladığını ve bunların TÜRK sembolleri olduğunu belirtir.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...