15 Şubat 2012

Hocamızdan Dualar

Hocamızdan Dualar

Burada Yayınlanan Dualar Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU 'na Aittir.
İstemiş Olduğunuz Dualar Bu Bölümde Yer Alacaktır.
Herhangibir soru, sorun ve şikayetleriniz için
iletişim bölümünü kullanabilirisiniz.
  • Dua No 56
    Salih Mü'minlerin Dualari (1.Dua)
    Okunuşu:

    Anlamı:
  • Dua No 57
    Salih Mü'minlerin Dualari (2.Dua)
    Okunuşu:

    Anlamı:
  • Dua No 58
    Ahlak Güzelligi Için Okunacak Dua
    Okunuşu:

    Anlamı:
  • Dua No 59
    Günahtan Arinmak Için Dua
    Okunuşu:

    Anlamı:
  • Dua No 60
    Ahiret Aleminin Hayirli Olmasi Için
    Okunuşu:

    Anlamı:
  • Dua No 61
    Islerin Düzene Girmesi Için Okunacak Dua
    Okunuşu:

    Anlamı:
  • Dua No 62
    Fitnelerin Serrinden Allah'a Siginmak Için Dua
    Okunuşu:

    Anlamı:
    "Allah'im! Cehennem fitnesinden ve cehennem azabindan sana siginirim. Kabir fitnesinden ve Kabir azabindan sana siginirim. Zenginlik fitnesinin serrinden ve fakirlik fitnesinin serrinden sana siginirim. Deccal Mesih fitnesinden sana siginirim. Allah'im! Hatalarimi kar ve dolu suyu ile yika. Kalbimi hatalardan arit, tipki beyaz çamasiri kirden arittigin gibi. Dogu ile batiyi birbirinden ne kadar uzaklastirmissan, benide günahlardan o kadar uzaklastir. Allah'im! Tembellikten, ihtiyarliktan, günahtan ve borçtan sana siginirim." (Müslim,3/2078)
    (Allahümme feinni euzü bike min fitneti'n-nari ve azabi'n-nari,ve fitneti'l-kabri, ve azabi'l-kabri ve min serri fitneti'l-gina ve min serri fitneti'l- fakri, ve euzü bike min serri fitneti'l-mesihi'd-deccal.Allahümmagsil hatayaye bimai s-selci ve'l beredi, ve nakki kalbi mine'l-hataya kema nekkayte's-sevbe'l- ebyada mine'd-denesi ve baid beyni ve beyne hatayaye kema baette beyne'l- mesriki ve'l-magribi.Allahümme feinni euzü bike mine'l-keseli ve'l-herami ve'l- me'semi ve'l-magrami).

  • Dua No 63
    Herseyin "En Hayirlisini" Isteme Duasi
    Okunuşu:

    Anlamı:
  • Dua No 64
    Hayirli Bir Iman Için Dua
    Okunuşu:

    Anlamı:
  • Dua No 65
    Hz. Muhammed (S.A.V)'in Istedigini Isteme Duasi
    Okunuşu:

    Anlamı:
    "Allah'im! Biz Peygamberin Muhammed (s.a.v.)'in Senden istedigi hayirli seyleri istiyoruz. Yine Peygamberin Muhammed (s.a.v.)'in Sana sigindigi seylerden biz de Sana siginiyoruz. Sen yardim istenilensin, dualar ancak sana ulasir, dualari sen kabul edersin, güç ve kuvvet ancak Allah ile birlikte vardir." (Tirmizi, De'avat, 94)
    "Allahümme inna nes'elüke min Hayri ma se'eleke minhü nebiyyü- ke Muhammedün (s.a.v.) Ve ne'uzü bike min serri meste'aze minhü nebiyyüke Muhammedün (s.a.v.). Ve ente'l-müsteanü ve aleyke'l-belagu ve la havle ve la kuvvete illa billâh."
"Allah'im! Canimi iyilerle beraber al,beni kötülerin içinde birakma ve beni ermisler zümresine ilhak eyle."
(Allahümme teveffeni maa'l-ebrar, vela tuhlifni fi'l-esrar, ve elhikni bi'l-ahyar)
"Allah'im! Senden istenen seylerin hayirlisini, duanin hayirlisini, kurtulusun hayirlisini, islerin hayirlisini, sevabin hayirlisini, hayatin hayirlisini, ölümün hayirlisini istiyorum. Beni dinimde sabit kil, mizanda sevaplarimin agir gelmesini nasip eyle, imanimi gerçek eyle, derecelerimi yükselt, namazimi kabul eyle, günahimi bagisla. (Allah'im!) Senden cennette yüksek dereceler istiyorum. Allah'im! Senden benim için hayirlari açmani, islerimin hayirla sonuçlanmasini, önceki, açigi ve gizlisi ile her türlü hayiri, cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah'im!) Duami kabul eyle. Allah'im! Senden gelecekte olacak seylerin hayirli olanlarini, yaptiklarimin hayirlisini, gizli seylerin hayirlisini, açik olan seylerin hayirlisini ve cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah'im!) Duami kabul eyle. Allah'im! Senden sanimi yükseltmeni, günahlarimi silmeni, islerimi islah etmeni, kalbimi temizlemeni, tenasül uzvumu korumani, kalbimi nurlandirmani, günahimi bagislamani ve cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah'im!) Duami kabul eyle. Allah'im! Senden nefsim, kulagim, gözüm, ruhum, yaratilisim ve ahlakim, ailem, hayatim ve ölümüm ve islerim hakkinda benden razi ol, hayir ve hasenatimi kabul eyle ve cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah'im!) Duami kabul eyle." (Hâkim, De'avat, No: 1911)
"Allahümme inni es'elüke hayra'l-mes'eleti ve hayrad-dü'ai ve hayra'n-necahi ve hayral ameli ve hayres-sevabi ve hayra 1-hayati ve hayral- memati. Ve sebbitni ve sekkil mevazini ve hakkik imani verfe'deracati ve tekabbel salati vegfir hatieti ve es'elüked-deracati'l-'ula mine'l-cenneti. Allahümme inni es'elüke fevatiha'l-hayri ve havatimehü ve cevami'ahu ve evvelehu ve zahirahu ve batinehu ve'd-deracati'l-'ula mine'l-cenneti, âmin. Allahümme inni es'elüke hayra ma ati ve hayra ma ef'alü ve hayra ma a'malü ve hayra ma batane ve hayra ma zahera ved-deracati'l-'ula mine'l-cenneti, amin. Allahümme inni es'elüke en terfe'a zikri ve teda'a vizri ve tusliha emri ve tütahhira kalbi ve tuhsine ferci ve tünevvira li kalbi ve tegfira li zenbi. Ve es'elüked- deracati'l-'ula mine'l-cenneti, amin. Allahümme inni es'elüke en tübarike li fi nefsi ve fi sem'i ve fi besari ve fi ruhi ve fi halki v fi huliki ve fi ehli ve fi mah- yaye ve fi memati ve fi ameli fetekabbel hasenati ve es'elüke'd-deracati'l-ula mine'l-cenneti, amin."
"Allah'im! Bütün islerimin sonucunu güzel eyle, beni dünyada rezil olmaktan ve ahiret azabindan koru." (Ibn Hibban, Ed'iye, No:949; el- Heysemi,Ed'iye,33,No: 17390)
"Allahümme ahsin akibetena fi'l-umuri külliha ve ecirna min hizyi'd-dünya ve azabi'l-ahireti."
"Allah'im! Rahmetinin gereklerini, magfiretinin sürekliligini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayi, her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardiminla cehennem atesinden kurtulmayi istiyorum." (Hakim, De'avat, No: 1925)
"Allahümme inna nes'elüke mucibati rahmetike ve azaime megfi- ratike ve's-selamete min külli ismin ve'l-ganimete min külli birrin ve'l-fevze bi'l- cenneti ve'n-necate bi-avnike mine'n-nar."
"Allah'im! Nefsime takvasini ver ve nefsimi (hertürlü kötü seylerden) temizlemen temizleyenlerin en hayirlisisin. Sen nefsimin dostu ve mevlasisin." (Müslim,Dua,73)
"Allahümme ati nefsi takvaha ve zekkiha ente hayru men zekkaha ente veliyyüha ve mevlaha."
"Allahümme cennibni münkerati'l-ahlaki ve'l-ehvai ve ve'l-esvai ve'l-edvai."
"Allah'im! Kötü ahlaktan, nefsani arzulardan, kötü islerden ve ayip seylerden beni uzaklastir."(Ibn Hibban, Ed'iye, No: 960)
"Ey Rabbimiz, eger unuttuk ya da yanildiysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yükledigin gibi agir yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyecegi yükü de yükleme! Bagisla bizi, magfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamiz, kâfir kavimlere karsi yardim et bize." (Bakara, 2/286)
"La yükellifu'llahu nefsen illa vusaha lehe ma kesebet rabbena la tua gizna in'nesina ev egta-na rabbina vela tuhmil aleyna isran kema hameltehu ala'llezine min kablina rabbena vela tuhammilna ma la ta'kate lena bihi v'afuanna ve-gfilena ente mevlana fe'nsurna ala Ikevmi-lkafirin."
"Ey Rabbimizî Bize dünyada iyilik, güzellik ve nimet ver; ahrette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ates azabindan koru!" (Bakara, 2/201)
"Allahumme rabbena atina fi'ddünya haseneten v'fil ahireti hasene- ten v'kina azabennar"
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...