24 Mayıs 2019

Alzheimer Nasıl Bir Hastalıktır? Tedavisi Var mıdır?

Alzheimer Nasıl Bir Hastalıktır? Tedavisi Var mıdır?


Alzheimer Nasıl Bir Hastalıktır? 
Tedavisi Var mıdır? Ana sayfa » sağlık » 
Alzheimer Nasıl Bir Hastalıktır? Tedavisi Var mıdır? 
SAĞLIK Halk arasında “bunama” olarak bilinen Alzheimer hastalığı nörolojik bir hastalık türüdür. Günümüz Türkiye’sinde yaklaşık 500 bin Alzheimer hastası vardır. Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen bu hastalığa kadınlarda daha fazla rastlanmaktadır. 65 yaş üstü kişilerde daha çok görülür. 
Alzheimer nedir
Ancak nadir olarak 40-50 yaşlarında da ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Alzheimer’a sebep olan şey beyinde protein birikmesine bağlı olarak baş gösteren hücre ölümüdür. Hastalığın ortaya çıkmasında genetik faktörler de etkilidir. Oldukça sinsi bir hastalık olan Alzheimer’ın belirtileri ise şöyle sıralanabilir; 
 -Aşırı unutkanlık: Hasta günlük hayatında anormal unutkanlıklar gösterir. Bir önceki öğünde ne yediğini bile Alzheimer nedirhatırlayamama gibi. 
 -Algıda azalma: Söylenenleri algılayamama durumu görülür. Gördüğü bir kişiyi ya da herhangi bir görüntüyü bile algılamada, tanımada zorluk çekebilir. Bu da ileride kendi yakınlarına bile yabancılaşmaya kadar giden bir süreçtir. 
 -Kişilik özelliklerinin farklılaşması: Hastanın huylarında, ruh halinde değişiklikler gözlenir. 
 Burada her unutkanlığın Alzheimer olmadığını belirtmekte fayda var. 
Günlük hayatta bu şekilde aşırı unutkanlık durumu olduğunda şüpheleniliyorsa uzmana başvurulmalıdır. 
Yapılacak olan kan tahlilleri, beyin filmi ya da bazı tetkikler ile teşhis konulur. 
 Bu hastalıkta erken teşhis çok önemlidir. 
Her ne kadar hastalığın kesin bir tedavisi henüz olmasa da hastalığın ilerleyişini yavaşlatmak ve hastanın yaşam kalitesini yükseltmek için bir takım tedavi yöntemleri uygulanagelmektedir.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...