08 Nisan 2019

GÜNLERİN SONU SONU


Deccal' ile ilgili görsel sonucu

Ahir zamanla alakalı rivayetlerde geçen önemli şahıslar: Deccal, Mehdî ve Hz. İsa... Birincisi din, îman, ahlâk, fazilet ve insanlık namına ne varsa tahrip eden, istibdat, zulüm ve terör estiren, diğerleri de ona karşı çetin bir mücadele veren üç insan... 
İşte Deccalın icraatını ortaya döktüğü böyle korkunç bir dönemde Mehdî ve İsa (a.s.) iştiyakla beklenmeye başlar. Bu mânevî kurtarıcılar inançsızlığa büyük darbeler indirerek inananlar için en büyük dayanak; güç, moral ve ümit kaynağı olurlar.
Resûl-ü Ekrem (a.s.m.) hem Büyük Deccal, hem de İslâm Deccalı Süfyan'dan bahsetmiştir. Halbuki bunların özellikleri, sıfatları ayrı ayrıdır. Rivayetlerde bir sınırlama olmadığı, mutlak bırakıldığı için birkısım râvî ve âlimler birini diğerine karıştırmış, birini öteki zannetmişlerdir. Bu bakımdan müteşabih hadis hükmüne geçmektedir.
Deccal
Rivayetlerde Deccalın çıkışı, kâinatın en korkunç hadiselerinden birisi olarak gösterilmiştir. Bundan dolayıdır ki Peygamberimiz (a.s.m.), ümmetine özellikle onu haber vermiş, fitnesinden sakınmış ve ümmetini de sakındırmıştır.
"Hz. Adem'in yaratılışından itibaren kıyamete kadar geçen süre içerisinde Deccaldan daha büyük bir hadise (diğer bir rivayette daha büyük bir fitne) yoktur."(1)
buyurmakla da, onun tahribatının dehşet ve büyüklüğünü nazara vermiştir. Başka bir hadis-i şeriflerinde ise onun şerrinin şeytandan daha etkili olduğunu bildirirler.(2) Sadece Resûl-i Ekremin (a.s.m.) değil, istisnasız bütün peygamberlerin ümmetlerini ondan sakındırması,(3) Firavunların, Nemrudların fitnesinin onun fitnesi yanında küçük kalacağına dikkatleri çekmek içindir.
Deccalın şerri öylesine büyüktür ki, Peygamberimizin (asm) bildirdiğine göre o çıktığında, korkudan, onun şerrinden kurtulmak için insanlar dağlara kaçma zorunda kalacaklardır.(4)
Şer ve fitnesinin büyüklüğü, dehşeti sebebiyledir ki, Allah Resûlü (asm) çoğu zaman olduğu gibi, ana hatlarıyla İslâmın bir özetini verdiği Veda Haccında okuduğu Veda Hutbesinde de Deccaldan bahsetmeyi gerekli görmüş, diğer peygamberler gibi, o da ümmetini uyarmıştır.(5)
Deccal, Arapça bir kelimedir, "decl" kökünden gelir. Sözlüklerde verilen mânâya göre Deccal, "yalancı, hîlekâr; zihinleri, gönülleri, iyi ile kötüyü, hak ile bâtılı karıştıran, bir şeyi yaldızlayıp gerçek yüzünü gizleyen, bucak bucak her yeri dolaşan müfsid ve mel'ûn bir kişidir."
Bir hadis-i şerifte, özellikle onun, "yalancı, dalâlete sürükleyici"(6) özelliğine dikkat çekilmiştir.
Deccal, aldatıcı ve inkârcı, dehşetli fitne dolaplarını döndüren bir kimsedir. Fitnesinin en dehşetli tarafı, dinsizliğe dayalı bir sistem kurup insanları îmansız yaparak hem dünya, hem de ebedî hayatlarını mahvetmeye çalışmasıdır. O, ateizme, ahlâksızlığa, yalana dayanan saltanatını tek başına değil, kendisine gönül veren komitesiyle, temsil ettiği kâfirane ve münafıkâne sistemiyle birlikte yürütür.
Deccala, "Mesih" kelimesi eklenerek Mesih-i Deccal da denilir. Onun bu ünvanla anılmasının sebebi, gözlerinden birinin silik olmasıdır. Sözlüklerde Mesihe değişik bir çok mânâlar verilmiştir. Deccala sıfat olabilecek tarzdaki bu mânâlardan bir kısmı şöyledir: Yüzünün bir tarafında kaşı ve gözü olmayan, yaratılıştan bozuk, kötü, uğursuz, yalancı, çok öldüren.
Bir hadis-i şerifte ondan, "Mesihü'd-Dalâle," "Sapıklık Mesihi" diye söz edilir.(7)
Süfyan
Bir hadis-i şerifte,
"Âhir zamanda bir adam çıkacak ve ona Süfyan denilecek"(8)
buyurulmaktadır. Mahiyeti ise, "Sahih hadislerde bildirildiğine göre âhir zamanda gelecek ve ümmete karanlık günler yaşatacak, şeâir-i İslâmiyeyi tahribe çalışacak dehşetli ve münafık bir şahıstır."(9)
Çoğu kere onun harikalıklarından bahsedilir. Bu arada komutanlığına da dikkat çekilir.(10)
Büyük Deccal, dinsizliği program edinip daha çok Hristiyanlığa savaş açarken, İslâm Deccalı Süfyan, Allah katında yegâne hak din olan İslâma hem de açıkça savaş açmaktadır. Onun için de daha dehşetli görülmüştür. Elbette, yürürlükten kalkmış ve tahrif edilmiş bir dini terk etmek hak, ebedî ve hükmü devam eden bir dine ihanet etmek derecesinde gayretullaha dokunmayacaktır.(11)
Deccal hakkında tevatür var
İlim adamlarının çoğu Deccal hakkında tevatür bulunduğunu, inkârının mümkün olmadığını söylerler.(12) Hatta bu konuda Allame Şevkanî, "Beklenen Mehdî, Deccal ve Mesih Hakkında Gelen Rivayetlerin Tevatür Derecesine Ulaştığının Açıklanması" adında bir kitap bile yazmıştır. Şevkanî, bu eserinde Mehdî ve İsa Aleyhisselâmın inişi hakkındaki hadislerin olduğu gibi Deccal hakkında rivayet edilen hadislerin de tevatüre ulaştığını anlatır.(13)
İbni Mende, Deccalın çıkışına inanmanın vacip olduğunu söyler.(14) Onun geleceğini inkâr etmek ise en azından dalâlettir.
Süfyanla ilgili hadis var mıdır?
Şüphesiz vardır. Hem de pek çok vardır. Yoktur demek ya cehaletten, ya da kasıttan kaynaklanır. Bediüzzaman, mahkemede savcının, "Süfyan'la ilgili hadis yoktur." şeklindeki iddiâsını cevaplandırırken bu gerçeğe dikkat çekmişti:
"'Süfyan'a dâir hiçbir hadis yoktur; varsa mevzûdur' diyen müddeî, hiç hadis kitaplarını okumadığı, belki Kur'ân'ın sûrelerinin ne kadar olduğunu bilmediği halde, biri bir milyon, diğeri beş yüz bin hadisi hıfzına alan İmam-ı Ahmed İbni Hanbel ve İmam-ı Buharî gibi müçtehidlerin, böyle küllî ve umûmî bir tarzda cesaret edemedikleri halde, o müddeî, küllî bir sûrette ve umûmî bir tarzda 'Süfyan hakkında hiçbir hadis yoktur, varsa mevzûdur' demesiyle, haddinden binler defa tecavüz edip, büyük bir hatayı irtikâb etmiş. Farz-ı muhal olarak, hadis de olmasa, ümmet-i İslâmiyede bir hakikat-i içtimâiye ve müteaddit defalar eseri görülmüş, vâkî ve hak bir hâdise-i istikbaliyedir."(15)
Deccalların sayısı çoktur. Her asrın deccalları vardır. Bir hadis-i şeriften bunların sayısının otuzu bulacağını öğreniyoruz.(16)
Bunlar arasında âhir zaman deccallarının apayrı yeri vardır. Çünkü daha dehşetlidirler. Bunlar da iki tanedir. Biri, büyük Deccal'dır, dünya çapında çıkar; diğeri de İslâm Deccalıdır. Buna -ki Hz. Ali(17) ve bir kısım ehl-i tahkik Süfyan demişlerdir(18) ve Hz. Ali (ra) hep bu Deccalden bahsetmiştir.(19) Süfyan Müslümanlar içinde çıkacak ve aldatmakla iş görecektir.
Deccalla ilgili Buharî ve Müslim dahil birçok hadis kitabında çokça sahih hadis bulunmaktadır. Doğrusu Deccalın vasıfları ve icraatı hariç, geleceğiyle ilgili hiçbir tartışma bulunmamaktadır.
Öyleyse Deccalın geleceği ne kadar kesinse Mehdî'nin gelişi de o ölçüde kaçınılmazdır. Çünkü zehir panzehirsiz düşünülemez. Nemrudu Hz. İbrahim (as)'siz, Firavunu Hz. Musa' (as)sız düşünemeyeceğimiz gibi Deccalı da Mehdîsiz düşünemeyiz. Deccal varsa Mehdî de vardır.
Hiç akıl kabul eder mi ki, Deccal meydanı boş bulup alabildiğine at oynatsın, maddî ve mânevî istediği her türlü tahribatı yapsın, bâtılları yerleştirmeye çalışsın da onun karşısında duracak, onunla mücadele edecek, tahribatını engelleyip hakkın yerleşmesini sağlayacak kimseler bulunmasın. Bunu akılla, mantıkla, ilimle, dinle bağdaştırmak mümkün değil, âdetullaha da ters düşer. Bediüzzaman'ın dediği gibi,
"Cenab-ı Hak kemâl-i rahmetinden, şeriat-ı İslâmiyenin ebediyetine bir eser-i himayet olarak, herbir fesad-ı ümmet zamanında bir muslih veya bir müceddit veya bir halife-i zîşan veya bir kutb-u âzam veya bir mürşid-i ekmel veyahut bir nevî Mehdî hükmünde mübarek zâtları göndermiş; fesadı izâle edip, milleti ıslah etmiş, din-i Ahmedîyi (a.s.m.) muhafaza etmiş. Mâdem âdeti öyle cereyan ediyor; âhir zamanın en büyük fesadı zamanında, elbette en büyük bir müçtehid, hem en büyük bir müceddit, hem hâkim, hem Mehdî, hem mürşid, hem kutb-u âzam olarak bir zât-ı nurânîyi gönderecek ve o zât da Ehl-i Beyt-i Nebevîden olacaktır."(20)
Kaynaklar:
(1) Müslim, Fiten: 126.
(2) Ramûzü'l-Ehadis, s. 518.
(3) Buharî, Fiten: 26; Müslim, Fiten: 101.
(4) Müslim, Fiten: 125; Tirmizî, Kitabü'l-Menakıb: 70.
(5) Buharî, Kitabü'l-Meğazî: 64.
(6) Ahmed İbni Hanbel, Müsned, I-VI (Kahire: 1313), 5:372.
(7) el-Heytemî, Mecmaü'z-Zevâid-I-VIII (Beyrut: 1403/1982), 7:348.
(8) Hakim en-Nisaburî, Ebû Abdullah Muhammed, Müstedrek, I-IV (Beyrut: Dâru'l-Marife, ts.), 4:520; Kenzü'l-Ummal, 14:272.
(9) Alâeddin el-Müttekì bin Hüsameddin bin İsmail el-Hindî, Kenzü'l-Ummal (Beyrut: 1989), 11:125; Bursalı İsmail Hakkı, Ruhu'l-Beyan fî Tefsîri'l-Kur'ân, I-X (İstanbul: 1330), 8:197.
(10) Müslim, Fiten: 125.
(11) Nursî, Sözler, s. 158.
(12) el-Münavî, Feyzü'l-Kadîr (Beyrut: 972), 3:537; Said Havva. el-Essas fi's-Sünne-İslâm Akàidi. çev. M. Ahmed Varol, Orhan Aktepe v.d. (İstanbul: Aksa Yayın-Pazarlama, 1992), 9:335.
(13) Sıddık Hasan Han, el-İzaa, s. 114; Said Havva, el-Essas fi's-Sünne, 9:335-336.
(14) Sarıtoprak, A.g.e., s. 67.
(15) Şuâlar, s. 360.
(16) Buharî, Fiten: 25; Menakıb: 25; Müslim, Fiten, 84; Ebû Davud, Fiten: 1.
(17) Gazalî, A.g.e., 1:59
(18) Berzencî, el-İşâa fî Eşrâti's-Sâa, s. 95-99; Muhtasar u Tezkireti'l-Kurtubî, s. 133-134; Şuâlar, s. 501, 504.
(19) Şuâlar, s. 501.
(20) Mektûbât, s. 425

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

İngiltere ve dünyadaki manşetleri görebiliyorum: David Meade Deccal'i tanımlar!

Aslına bakarsanız, eleme süreciyle ve kitabımda Amazon'da GÜNLERİN SONU SONU , ve diğer araştırmacılardan biri olan Craig White tarafından yapılan mükemmel bir araştırmaya sahip olduğuma inanıyorum .
Bu sitedeki yazılarından birini kopyalamak için arkadaşım Craig White'dan izin aldım. 
O kadar mükemmel ki, onu parola çevirmek istemiyorum. 
Çok güçlü bir makale.
Kısaca Andrew Brunson hakkında da konuşmak istiyorum. 
2016 temizliğinden bu yana Türkiye'de Erdoğan tarafından yasadışı yollardan tutulan Amerikalı bir papaz. 
Suç-evangelizmi. Şimdi 500 günden fazla bir süredir kilitli kaldı ve 35 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kaldı. Lütfen Senatör'ünüze danışın ve onları bu adalet tuzağı hakkında yazın veya arayın. Papazın hayatı tehlikede. Erdoğan, Deccal olabilir. Tek umudum, Başkan Trump'ın serbest bırakılmasını tutarlı ve sağlam bir şekilde sürdürmesidir.

Şimdi makaleye bakalım, arkadaşım Craig C. White:Son zamanlarda Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanrı olduğunu iddia ediyor! İncil'e göre bu, Deccal'in yapacağı bir şeydir.

2Th 2: 4 Kendisine karşı çıkan ve yücelten, Tanrı denilen ya da tapılan her şeyden daha üstün olan; Böylece Tanrı olarak, Tanrı'nın tapınağına oturmuş, kendisini Tanrı olduğunu mahveder.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin önderliğinde yeni bir İslam Birliği kurma planlarını da açıkladı. Erdoğan, Türk iktidardaki Osmanlı Devletini yeniden kurma isteğini açıkça belirtti. Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı Şam'daki iktidardan çıkaracağına da söz verdi. Erdoğan, Müslüman Kardeşler Cumhurbaşkanlığı adayı Muhammed Mursi'nin Mısır'da tekrar devreye girme sözü verdi. Bunların hepsi İncil'in bize Deccal'in yapacağını söylediği şeyler.

Deccal başka birçok şey yapacaktır. Erdoğan da öyle olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deccal'dır. İşte bu yüzden neden Deccal'in Şam'ı tahrip edeceğini ve ardından İsrail'i istila etmesinin nedeni budur!

İlk olarak Deccal'e Asur (İşaya 10 ve başka yerler) denir, çünkü Asur krallarının yaptığı şeyleri yapacak! Asur Kralları, İsrail'e iki ayrı işgal düzenledi. İlk önce MÖ 734'te Suriye ve kuzey İsrail'i işgal ettiler. İkincisi, MÖ 701'de güney İsrail'i işgal ettiler.

Muhtemelen, İşaya 17'nin Şam'ın gelecekteki yıkımı ile ilgili olduğunu ve haklı olacağınızı söylersiniz. Ancak İşaya 17, M.Ö 734'te Suriye ülkesinin fethi konusunda en önemli şeydir: Asur Kralı Tiglath Kazık! Bu, Şam'ın gelecekteki yıkımı için bir model.

Ayet için, İşaya Bölüm 17 aracılığıyla yapılan ayet yorumlarıyla, lütfen Şerhi Yorumum'uokuyun , Şam'ın yıkılmasını öngörür.

Aşağıdaki ayetler İsrail'in ikinci Asur istilasını anlatıyor. Ayrıca, İsrail'in gelecekteki Deccal tarafından işgalini tarif ediyorlar. Bil bakalım ne oldu? O (onlar) Suriye'nin önceki fethi hakkında övünüyor!

İşaya 10: 7 Öyle demek istemese de, kalbi de böyle düşünmez; ama az da olsa ulusları yok etmek ve kesmek onun kalbinde. 8 Sait için, Prenslerim hep kral değil mi? 9 Carchemish olarak Calno değil midir? Arpad olarak Hamath değil mi? Şam olarak Samiriye değil mi? 10 Elim idollerin krallıklarını bulduğunda ve mezar görüntüleri Kudüs ve Samiriye'nin üstünlüğünü kazandığında; 11 Samiriye ve onun putlarına yaptığım gibi, ben de Kudüs'e ve putlarına değil mi?

Asur Kralı Sennacherib burada konuşuyor. İsrail'in gelecekteki işgalcisi de öyle. Suriye ve kuzey İsrail'e karşı önceki zaferlerini hatırlıyor.

Daha fazlası için yorumumu oku Asur Deccal!

İkinci Magog Deccal, Erdoğan ise Magog! Hezekiel 38: 2-3 Magog'u kardeşleri arasında “baş prens” olarak nitelendiriyor. İbranice kelimeler "birincil vali" anlamına geliyor. Magog'un kardeşleri Türkiye'ye yerleşti ve illere yerleştirildi. İncil peygamberlik öğretmenlerinin çoğu onları oraya yerleştirir. Magog ayrıca Türkiye'de bir il üzerine kuruldu. Kardeşleri arasında en belirgin prens idi. Bu yüzden, Magog'un bitiş zamanı, Türkiye'nin “ilk valisi” dir. Onu Türkiye Başbakanı olarak çağırırken rahat hissediyorum, değil mi?

Eze 38: 1-3 RAB'bin sözü bana geldi, diyerek şöyle dedi: 2 İnsanın oğlu, Magog ülkesi Gog'a, Meshech ve Tubal'ın baş prensi ve ona karşı kehanete karşı yüzünü dikti. , Böylece Rab Tanrı'yı ​​selamlar; Bakın, size karşıyım , Meshech ve Tubal'ın baş prensi O Gog: Magog'un kimliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen yorumumu okuyunuz .

Ezekiel 38 ve 39’a göre Magog İsrail’e iki sonlu zaman istilasına neden oluyor. Ezekiel 38, İran, Libya ve Sudan'ın katıldığı bir Türk liderliğindeki savaşı anlatıyor. 39 Ezekiel 39 açıkça Armageddon savaşını anlatıyor. Öyleyse Magog Ezekiel 39'da açıklanan savaşı yönetirse ve Deccal Armageddon savaşını yönetirse, Magog Deccal'dır. Unutmayalım ki, bu iki istila Asur istilalarından sonra modellenmiştir. Birincisi Suriye'ye yapılan bir istila, ardından kuzey İsrail'e yapılan bir istila ile başladı. İkinci Asur istilası, İsrail'in güneyindeydi. Unutmayacaksak, Deccal’ın Asur olarak adlandırıldığını bilmenin amacı nedir? Deccal, Suriye'yi ve kuzey İsrail'i işgal edecek ve daha sonra güney İsrail'i istila etmek için geri dönecektir. Bunlar Ezekiel 38 ve 39'daki Gog ve Magog savaşları.

Deccal'in nitelikleri
Bu geleneğin adamı kibirli ve gururlu. Yoksullar için eşitlik veya adalet duygusu yoktur. Kendisiyle aynı fikirde olmayan kişilere saldırmak ve hakaret etmekte tereddüt etmiyor. Daniel'in Kitabına göre, şiddetli ve sağlam bir görünüme ya da bir karşılığa sahip olacak.

Aynı zamanda ünlü ve çok sayıda karizmaya sahip. Elbette çok düzgün bir iletişimci. O güçlü ve zengin, ancak diğer yandan bir con sanatçısı. Seçimi bile kandırıyor.

Özellikle Orta Doğu'da usta bir anlaşma yapacaktır. Dünya uluslarının ona inanmasına ve güvenmesine neden olacak. Sert bir adam ve güçlü bir adam olacak. Bazı şeyleri yapmanın tekinsiz bir yeteneği olacak.

Zafere dönüşen önemli aksiliklere maruz kalacak. “Şiddetli bir karşılığın kralı” olacak. “Kendisini yüceltecek ve büyütecek.” Bu nedenle bir egomanyaktır.

Bugün dünyadaki duruma bakalım. Vladimir Putin, Başkanımızı “hayallerini gerçekleştirmenin kısayolu” olarak görüyor. 
Putin, NATO’nun dağılmasını, AB’nin kaos halinde dağılmasını, Ukrayna Cumhuriyeti’nin Gürcistan’a hakim olmasını istiyor. 
Doğu Avrupa ülkeleri üzerinde Rus kontrolünün kurulmasını istiyor.
Ancak Putin, eğer Deccal ise, Rus nükleer füzelerinin anahtarı vardır. 
Bir Rus nükleer denizaltısı ABD'ye 200 hidrojen bombasıyla vurabilir. 
Bu 200 şehri mahveder.
Putin'in tarihine bakalım:
1970 yılında Leningrad Üniversitesi'nde hukuk fakültesine başladı. 1975'te mezun oldu ve KGB'ye katıldı. 1991 yılına kadar KGB başkanlığı yaptı.
1983 yılında Lyudmilla ile evlendi.
1996 yazında St. Petersburg'da yaptırdığı bir eve taşındı.
Altı yıl inşa ettikten sonra, sadece altı hafta içinde yaşadı ve yanlış yerleştirilmiş bir sauna nedeniyle aniden yandı.
Ailesini kurtardı ve zar zor hayatta kaldı.
9 Ağustos 1999'da, Avrupa'daki güneş tutulması sırasında, Rusya Başbakanı oldu.
14 Ocak 2000'de, yeni bir Rus Güvenlik Doktrini-Rusya'nın ilk vuruş kabiliyetine sahip olduğunu ve nükleer silahları ilk savaş döneminde kullanabileceğini açıkladı.
Deccal’in kim olduğundan emin değilim, ancak dünyaya 3,5 yıl boyunca demir bir elle hükmedeceği kesin.
Vahiy 13: 5 “Ona harika şeyler ve küfürler söyleyen bir ağız verildi; ve kırk iki ay devam etmesi için ona güç verildi. ”
Putin, İran'a nükleer silah üretimi için gerekli olan yeniden işlenmiş uranyum sağladı. Rusya, ABD Füze Savunma Planı nedeniyle ABD ile Silah Sınırlandırması Anlaşmasını askıya aldığını da belirtti.
1938'de Almanya'da Hitler'in yükselişine tanık olduk. Ulusalcı bir hareket olarak başladı ve küresel bir milliyetçilik oldu - yani Üçüncü Reich. 
Dünya çok karmaşık bir yer - Deccal'in kim olduğunu bulmanın tek yolu doğrudan bir vahiy.
Ama onun hayatta ve iyi ve dışarıda olduğunu biliyoruz. Bu tezahür ettirileceği yıl. Bu, İsrail'in kuruluşundan bu yana 70'inci nesildir. Her şey bu yıl Perdition Man'in görünüşüyle ​​uyumlu. Belki de çeşitli dünya yöneticilerine bakmaya devam etmeliyiz ve onları ortadan kaldırmalıyız - ortadan kaldırılmasıyla, kim kalır, ancak düşünülemez olsa da Deccal'dir.
Kıyamet sonrası dünyaya bir göz atmak için Amazon'daki The End of Days adlı kitabımı oku . Biliyorsun, bu durum neredeyse üzerimizde. 2018’deki vahiy ile başlayacak. Bana, Hitler’in Rusya’yı istila etmek üzere olduğu 80 yıldan az bir süre önce tam olarak uyarılmayan Stalin’i hatırlatıyor. Japonya'da bir Rus casusu tarafından 21 Haziran / 22 Haziran tarihine bile kesin bir tarih bile verildi. Yüz binlerce tank ve zırhlı araca eşlik eden üç milyon Alman birliğinin ülkesine girmesiyle sonuna kadar tamamen inkar edildi. Yüce'den benzer düzeyde doğrudan bir uyarı aldık. Zaman doldu.
“Nükleer bir savaşta“ teminat hasarı ”tüm insanlığın hayatı olacaktır” - Fidel Castro

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...