31 Ağustos 2018

Dünya üzerinde yaşayan en zehirli 10 canlı



Dünya üzerinde yaşayan
En zehirli 10 canlı 

En zehirli canlılar 
Dünya üzerinde gerçekleşecek en kötü ölümlerden biri de zehirlenerek ölmektir. Öyle inanılmaz canlılar var dır ki, bir damla zehriyle yüzlerce insanı öldürebilirler. Dünya üzerinde yaşayan, en zehirli 10 canlıyı inceleyeceğimiz bu yazımızda zehirli yaratıkların gücünü göreceğiz…
10- KRAL KOBRA   
   
Kral kobra Dünya üzerinde yaşayan en zehirli yılan türlerinden biri olan kral kobra, 10 kiloğram ağırlığa ve 10 metre uzunluğa erişebilen ender yılan türlerinden biridir. Bu özelliği ona “dünyanın en uzun zehirli yılanı” olma gibi bir unvanı da getirmiştir. Genellikle küçük memeliler ve yılanlarla beslenen kral kobra, Güneydoğu Asya’dan, Hindistan’a kadar çok geniş bir coğrafyada varlığını sürdürmektedir. Listemizin onuncu sırasında yer almasına rağmen kral kobraların tek bir ısırığındaki zehir 20 insanı öldürebilecek kadar güçlüdür. Bir insanı öldürebilme olasılığı %45 dir.
 9-HUNİ AĞ ÖRÜMCEĞİ
 

Huni ağ örümceği Huni ağ örümceği en tehlikeli örümcek türüdür. Boyutları çok küçük olmasına rağmen çok etkili bir zehri vardır. Sidney örümceği olarak da bilinmektedir. iki metreye kadar sıçraya bilmesi onu daha tehlikeli bir hayvan haline getirmektedir. Bir insanı rahatlıkla komaya sokabilecek kadar tehlikeli bir canlıdır. Ayrıca huni ağ örümcekleri çok iyi birer yüzücüdürler. Su altına inebilir ve saatlerce su altında kalabilirler. Bu nedenden dolayı Avusturyalılar sabahları havuza girmeden önce mutlaka havuzun dibini kontrol ederler. Huni ağ örümceğinin 1 miligram zehri 10.000 fareyi öldürebilecek güçtedir. Isırılan bölgeye acilen müdahale edilmezse 30 dakika içerisinde ölüm gerçekleşir. 
Bir insanı öldürebilme  olasılığı %80 dir.
8-KARA MAMBA

Kara mamba Erişkin bir kara mambanın ortalama boyu 2,5 metre kadardır. Ancak 5 metre uzunluğa kadar uzaya bildikleri bilinmektedir. Dünya üzerindeki en zehirli yılan türlerinden ikincisi olan kara mambalar ayrıca en hızlı yılan türüdür. Bilimsel bir kanıt olmamakla birlikte saatteki hızının 20 kilometre olduğu iddia edilmektedir. Çok agresif bir yılandır. Çoğu yılanın aksine kendini tehdit altında hissettiğinde kaçmak yerine saldıracaktır. Bu yılan türünün tek bir ısırığı 100 kadar insanı öldürebilecek güçtedir. Zehri öyle güçlüdür ki, eğer bir kara mamba sizi ısırırsa ölüm kesindir. 30 saniye içinde felç, 1 saat içerisinde ise ölüm gerçekleşir. Kara mambanın panzehiri yoktur. Ölüm oranı %100 olan tek yılan türüdür.

7-ÖLÜM AVCISI  (sarı akrep) 
  

Ölüm avcısı (sarı akrep)
Halk arasında “Sarı Akrep” olarak da bilinen bu canlı Türkiye’de de bulunan en zehirli akrep türüdür. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görülmektedir. Zehirli akrepler sınıfının en tepesinde bulunmaktadır. Diğer bir türü olan “Kara Akrep”ten zehri ortalama 100 kat daha etkilidir. Bir insanı soktuklarında direk komaya sokarak felç geçirmesini sağlarlar.  Türkiye’de yılda ortalama 11 kişi akrep sokmasından ölmektedir. Ortalama 3.000 akrep sokması vak’ası yaşanmaktadır. Bir insanı ortalama 1 saatte öldürebilecek olan sarı akrebin zehri ortalama 15.000 fareyi öldürebilecek kapasitededir. Diğer akrep türlerinin bir insanı öldürebilme kapasitesi % 0,01 iken, sarı akrebin bir insanı öldürebilme olasılığı, %55 dir.

6-TAŞ BALIĞI 

Taş balığı En zehirli balık türüdür. Adını resimde de gördüğünüz üzere görünümünden almaktadır. Zehrini sırt yüzgeçlerinde ki dikenler de taşımaktadır. Bir taş balığının size sadece dokunması zehirlenmeniz için yeterlidir. Büyük bir yanma ve acı hissiyle yüzleşeceğinizi söyleyebiliriz. Zehir yanmayla ve acıyla birlikte büyük bir şok ve titremeyle kendini gösterir. Ortalama ölüm süresi 45 dakikadır. Eğer bu süre içerisinde yaralıya müdahale edilmezse ölüm kaçınılmazdır. Ölümcül bir canlı olmasına karşın Japonya’da “Sashimi” olarak bilinen yemeğin yapımında kullanılır. Sadece bu yemekten dolayı yılda ortalama 45 insan yaşamını yitirmektedir. Eğer canlı bir taş balığı sizi zehirlerse ölme ihtimaliniz %90 dır.
5-MERMER YÜZEYLİ SALYANGOZ
    
koni salyangozu Koni salyangozu olarak da bilinen bu  Avusturalya ve Endonezya civarında yaşamaktadır. Gündüzleri kumda geceleri ise avlanmak için suda gezinirler. Küçük ve zararsız görünümlerine karşın bir insanı zehriyle, 1-2 dakikada komaya, 5-10 dakika içerisinde ise ölüme götürebilirler. Dünya üzerindeki tüm zehirlerin tek bir canlı üstünde toplanmış halidir. Kancaları içinde 200 farklı zehir bulunduran iğne taşırlar. 1 miligram zehir ile 25 insan yaşamını yitirebilir. Koni salyangozunun zehrine maruz kalan bir insanın ölme olasılığı %95 dir. 
4-KUTU DENİZ ANASI 
 
Kutu deniz anası sörfçülerin çoğunun tamamen vücutları örtecek bir yüzme kıyafeti giymelerinin tek sebebidir. Bunun nedeni 1950 den günümüze kadar kayıtlı 6.000 insanın ölümüne neden olmalarıdır. Zehirleri kalp ve sinir sistemini felç ettiğinden ölümlerin büyük çoğunluğu zehirlenerek değil boğularak gerçekleşmektedir… Tıpkı taş balığı gibi kutu deniz anasına da dokunmak zehirlenmek için yeterlidir. Ortalama 30 dakika içerisinde bir insanı öldürebilir. Deniz anası ailesinin en zehirli türüdür. Normal bir deniz anasından 350 kat daha etkili bir zehre sahiptir. Ortalama bir kutu deniz anasının 1 miligram zehri 25 insanı öldürebilecek kapasitededir. 

TAİPAN
 
Geldik listemizin ilk üçüne… 
Listemizin üçüncü sırasında bir yılan türü olan taipanlar bulunmaktadır. Taipanlar, 2 metre ile 4 metre arasında bir uzunluğa erişebilirler. Genellikle saldırgan değillerdir. Eğer düşman tarafından tahrik edilmezlerse kaçmayı tercih edeceklerdir. taipan ışırığının %95 i önemli zehirlenmelere yol açar ve acil panzehir tedavisi gerektirir. Dünya üzerindeki en etkili zehre sahip yılan türü olan taipanların ismi Çince’de “Büyük Patron” anlamına gelmektedir. Zehri kas zayıflamasına ve felce sebep olan güçlü nöro toksin içerir. Ayrıca zehrin içinde kanın pıhtılaşmasını engelleyen “miyotoksin” bulunur. Eğer bir taipan tarafından ısırılır ve anında panzehir uygulasanız bile, ısırılan bölgeye tanpon yapılmazsa kan kaybından ölüm gerçekleşir. Isırılan bölgeye bağlı olarak iki dakika içerisinde vücudunuzdaki kanın %55’ini kaybedebilirsiniz. Bir kral kobradan 100 kat, bir kara mambadan ise 50 kat daha etkili bir zehre sahiptir. Bu canlının 1 miligram zehri ile 120 insan hayatını kaybedebilir. 

2-MAVİ HALKALI AHTAPOT
  
Mavi halkalı ahtapot Mavi halkalı ahtapot türünün en küçük örneğidir. Bir tenis topundan daha büyük olmamakla birlikte vücudundaki zehirle 130 insanı öldürebilir. Dünyanın en tehlikeli hayvanları listesinin başında yer alan bu canlı bu listedeki diğer tüm canlıların öldürdüğü insan sayısından daha fazla insanın ölümüne neden olmuştur. Siyanürden 10.000  kat daha etkili zehre sahip olan bu canlıya dokunmanıza bile gerek yoktur. Bu canlıya su içerisinde 1 metreden daha fazla yaklaşmanız zehirlenmeniz için yeterlidir. İki dakika içerisinde kesin ölüm gerçekleşir. 
1-ZEHİRLİ OK KURBAĞASI
Geldik listemizin 1 numarasına. 
Dünyanın en zehirli hayvanı…
Orta Asya ve Güney Amerika’da yaşayan bu canlının 180 kadar mevcut keşfedilmiş olan türü bulunmaktadır. Bu türler içerisinde en zehirli olanı ok kurbağası dır. Ok kurbağası denilmesinin sebebi, bu bölgelerde yaşayan yerlilerin eski zamanlarda oklarına bu kurbağanın zehrine bulamalarından gelmektedir. Sadece bir saniye dokunma yoluyla bile felç kalabilirsiniz. Kendisini avlamak için takip eden mavi halkalı ahtapotun bile zehirli ok kurbağasını yakalayamadığı gözlemlenmiştir. “Batrotoksin” adı verilen zehir bilinen tüm zehirlerden bile 300 kat daha etkilidir. Bu kurbağanın vücudu sürekli bu zehirle kaplıdır. Boyu yalnızca 2,5 santimetre olmasına karşın bir insan ona dokunduğu anda 300 farklı zehir vücuduna yayılmaya başlar. Eğer bir insan bu kurbağayı yutarsa 30 saniye içinde ölür…Eğer zehir açık bir yaradan kana karışırsa 1 dakika içerisinde ölüm gerçekleşir. Derisindeki zehir 40.000 fareyi ve 180 insanı öldürebilecek güçtedir…. Sonuç olarak; dünya üzerinde öyle inanılmaz canlılar vardır ki bu canlılar yüzlerce insanı 1 damla zehirleriyle öldürebilirler. Ama Allah’ın kusursuz yaratmasından mıdır nedir? Bu zehirler diğer tüm canlıları zehirleyebilirken nasıl olur da  kendi zehirlerinden etkilenmezler…

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...