26 Haziran 2018

Paralar bizden kurşun sizden!


Paralar bizden kurşun sizden!

Gül, Erdoğan ve Davutoğlu ile ayrı ayrı Suriye’yi ele alan ABD Dışişleri  Bakanı Clinton operasyonel resmi net biçimde çizdi.
Ankara’yı öve öve bitiremeyen ABD’li Bakan, daha fazla yardım sözü verip Esad’ın bir an önce
devrilmesi için daha fazla “çaba” istedi!

Sopadan sonra jet ziyaret!
ABD’nin Başkan Obama ile verdiği beyzbol sopalı mesajın ardından hızlı bir İstanbul ziyareti yapan Clinton da talimat kokan açıklamalar yaptı: Suriye’ye baskıyı artırmalıyız. Pek çok B planı oluşturmalıyız. Notlarımızı paylaştık ve ortak bir operasyonel resim ortaya koymak istedik.

‘Yardım’a 5.5 milyon $ zam
BM aracılığıyla kullandırılmak üzere 5.5 milyon dolar ilave katkı sağladıklarını, böylece toplamın 82 milyon dolara ulaştığını belirten Clinton, “İran-Hizbullah-Suriye bağlantılarının kesilmesi için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı ki, Esad rejimi daha erken gitsin” dedi.

“Çanak soru” tereddütleri…
Davutoğlu-Clinton görüşmesinden sonra iki bakanın ortak düzenlediği basın toplantısında ilginç bir olay yaşandı. Clinton’ın kendisine soru soran 2 gazeteciye elindeki yazılı metni okuyarak cevap vermesi, “seçilmiş gazetecilerin çanak sorusu” yorumlarını beraberinde getirdi.

ABD’den Suriye için az para, çok talimat!
Türkiye’yi ziyaretinde Gül, Erdoğan ve Davutoğlu ile ayrı ayrı görüşen Clinton, daha fazla yardım sözü verip Esad’ın bir an önce devrilmesi için daha fazla “çaba” istedi.

Afrika ülkelerini kapsayan turu kapsamında Gana ve Benin’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye yaşanan olaylarla ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere dün İstanbul’a geldi. Özel bir uçakla saat 04.20’de İstanbul’a inen Clinton, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. İlk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir araya gelen Clinton, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Tarabya Köşkü’nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise Başbakanlık İstanbul Ofisi’nde kabul edildi.
Her konuda mutabıkız
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton İstanbul’da gerçekleşen ikili zirve sonrasında ortak +basın açıklaması yaptı. Suriye’de insanlık trajedisine son verecek kararlı adımların atılmasını isteyen Davutoğlu, şunları söyledi: “Son olarak Halep’teki gelişmeler hepimize kaygı veriyor. Halep’te yerleşik mekanlara hava kuvvetleriyle yapılan saldırılar hem büyük bir insan katliamına hem de büyük bir tarih katliamına yol açıyor. Uluslararası toplumun artık bu katliama açık ve net bir şekilde ’dur’diyecek adımları atması gerekiyor. Clinton ile bu konuları, atılabilecek adımları geniş bir çerçevede ele aldık. Suriye’de geçiş sürecinin en kısa sürece tamamlanması ve bu geçiş sürecinde herhangi bir güç boşluğunun oluşmaması konusunda da mutabık kaldık. Böylesi bir güç boşluğundan istifade etmek isteyen başta PKK olmak üzere terör gruplarına karşı her türlü tedbiri almamız gerektiği konusunda da ortak bir perspektife sahibiz.”

İsyancılara yardım
ABD ve Türkiye’nin birlikte ne yapabileceğini konuştuklarını vurgulayan Clinton da, “Suriye’deki muhaliflere silah dışında maddi yardımlarda bulunuyoruz. Suriye’ye dışarıdan baskıyı artırmamız gerekiyor. Pek çok B planı oluşturmamız gerekiyor. BM Mülteciler Yüksek Kurulu’na 5 milyon dolar yardımda bulunduk. Bu katkıyla birlikte ABD’nın gıda, sağlık, battaniye gibi ihtiyaçlar için sağladığı katkı 82 milyon dolara ulaşmış oluyor. Notlarımızı paylaştık ve ortak bir operasyonel resim ortaya koymak istedik. Dışarıdan da Suriye’deki şiddettin durabilmesi için elimizden gelen baskıyı devam ettireceğiz. Ayrıca İran-Hizbullah-Suriye arasındaki bağlantıların kesilmesi için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı” diye konuştu.

Clinton’a çanak soru şüphesi
Dışişleri bakanları Ahmet Davutoğlu-Hillary Clinton görüşmesinden sonra iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Clinton’ın kendisine soru soran 2 gazeteciye elindeki yazılı metni okuyarak cevap vermesi, “seçilmiş gazetecilerin çanak sorusu” diye yorumlandı.  Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, “Çok kısa bir zamanda dünyayı gezdim diyebilirim. Ama hakikaten de geldiğim en keyifli noktalardan biri bu ülke” dedi. Clinton, kabul sırasında kendisini ofiste karşılayan Başbakan Erdoğan’a “Nasılsınız?” diye sordu. ABD Dışişleri Bakanı Clinton, “Çok kısa bir zamanda dünyayı gezdim diyebilirim. Ama hakikaten de geldiğim en keyifli noktalardan biri bu ülke. ‘En iyisini en sona bırak’ diye bir söylem vardır ya…” ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, Clinton’a, eşi Bill Clinton’ın nasıl olduğunu sordu.

Konvoyun önüne atladı
Hillary Clinton da “Çok iyi. Çalışmadığı zamanlarda olimpiyatları izliyor. Bana her gece gördükleriyle ilgili rapor veriyor” yanıtını verdi. Görüşme, basına kapalı olarak 1 saat 40 dakika sürdü. Öte yandan, Clinton’ın Başbakanlık İstanbul Ofisi’nden çıkışı sırasında, gazeteciler arasında bulunan eski savaş muhabiri Abdurrahman Keskin, konvoyun önüne atlayarak, “Müslümanları öldürme”, “Milletimi tehdit etme” diye bağırdı. Ofis çevresindeki Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği Keskin, gözaltına alındı. Daha sonra Clinton, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tarabya Köşkü’nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 50 dakika sürdü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone de yer aldı. Alınan bilgiye göre, Gül’ün Clinton’ı kabulünde ağırlıklı olarak Suriye üzerinde duruldu. Suriye’nin kaosa sürüklenmemesinin önemini dile getiren Gül, ülkenin bütünlüğünün korunmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Suriye’de mevcut yönetim sonrasına ilişkin de yeni kurulacak dönemde her kesimin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Taksim ve Beşiktaş’ta protesto
Beşiktaş’ta ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı protesto eden bazı kişiler gözaltına alındı. Clinton’ın, Başbakan Erdoğan ile Dolmabahçe’deki ofisinde yapacağı görüşmeye gelişi öncesinde bir grup Akaretler Yokuşu’nda toplandı. Burada, “Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır” pankartı açan grup, “Emperyalizme, militarizme, faşizme son” sloganları attı. Çevik kuvvet ekipleri de barikat oluşturarak, grubun yürüyüşünü önledi. Sloganlar atmaya devam eden gruba, polis bir süre sonra müdahale etti, bazı protestocular gözaltına alındı. Ellerinde, “Yankee Go Home”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir” yazılı dövizlerle Taksim tramvay durağında toplanan bir grup da Clinton’ın Türkiye’ye ziyaretini protesto etti.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...