10 Mayıs 2018

RAHİM (MERHAMETLİ)


RAHİM (MERHAMETLİ) ile ilgili görsel sonucu
RAHİM (MERHAMETLİ)

 AL-İ İMRAN, 157 Allah yolunda ölür yahut öldürülürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmetine kavuşmuş olursunuz ki bu onların tüm topladıklarından daha iyidir.

 AL-İ İMRAN, 195 Rab'leri onlara cevap verdi: "Ben, sizden hiçbir çalışanın yaptığını ödülsüz bırakmam, ister erkek olsun, ister kadın olsun; hepiniz eşitsiniz. Göç edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda işkence ve hakarete uğrayanlar, vuruşanlar, öldürülenler... Onların kötülüklerini örteceğim ve onları içlerinde ırmaklar akan bahçelere yerleştireceğim. Allah'tan bir karşılık olarak... En güzel karşılık Allah'ın yanındadır. 

NİSA, 48 Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz; bundan başkasını dilediğine bağışlar. Kim Allah'a ortak koşarsa çok büyük bir hakaret etmiş olur. 

NİSA, 96 Kendi katından derecelerle, bağışlama ve rahmet ile... Allah Bağışlayandır, Rahimdir. 

EN'AM , 12 De: "Göklerde ve yerde olanlar kimin?" "Allah'ın," de. Kendisine merhametli olmayı gerekli kıldı. Hakkında kuşku olmayan Diriliş Günü sizi toplayacak. Kişiliklerini yitirenler inanmayanlardır. 

EN'AM , 54 Ayetlerimize inananlar sana gelince, "Size selam olsun. Rabbiniz merhametli davranmayı prensip edindi. Bunun için, her kim bilmeyerek işlediği bir kötülükten sonra tevbe ederek kendini düzeltirse, bilsin ki O Bağışlayandır, Rahimdir." 

ARAF, 153 Kötülük işledikten sonra tevbe edip inananlar için Rabbin elbette ondan sonra Bağışlayandır, Rahimdir. 

NAHL, 119 Bunlara rağmen Rabbin, bilgisizlik yüzünden kötülük işledikten sonra ardından tevbe edip düzelenlere, evet senin Rabbin ondan sonra Bağışlayandır, Rahimdir. 

NUR, 20 Allah'ın size bağış ve rahmeti olmasaydı, Allah En şefkatli ve Rahim (En Merhametli) olmasaydı. 

FURKAN, 70 Ancak inanıp erdemli bir yaşam sürenler hariç. Allah onların günahlarını iyiliklere çevirir. Allah Bağışlayandır, Rahimdir. 

ZÜMER, 53 Onlara bildir: "Kendilerine karşı sınırı aşan kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah tüm günahları affedicidir. O Bağışlayandır, Rahimdir." 

MÜMİNUN, 109 Kullarimdan bir grup, 'Rabbimiz, inandik, bizi bagisla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.' derdi." 

MÜMİNUN, 118 De ki: "Rabbim, (bizi) bagisla, merhamet et; sen, merhamet edenlerin en iyisisin."

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...