10 Mayıs 2018

Allah kullarına karşı ne zaman rahim (merhametli) dir?


Allah kullarına karşı ne zaman rahim (merhametli) dir? ile ilgili görsel sonucu
Allah kullarına karşı ne zaman rahim (merhametli) dir? 

NAHL, 119 Bunlara rağmen Rabbin, bilgisizlik yüzünden kötülük işledikten sonra ardından tevbe edip düzelenlere, evet senin Rabbin ondan sonra Bağışlayandır, Rahimdir.  
BAKARA, 271 Yardımlarınızı açıklasanız, ne güzel. Ancak onları gizleyerek muhtaçlara verseniz daha iyidir ve bu bazı günahlarınızı örter. Allah yaptığınızı haber alır.
 AL-İ İMRAN, 157 Allah yolunda ölür yahut öldürülürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmetine kavuşmuş olursunuz ki bu onların tüm topladıklarından daha iyidir. 
 AL-İ İMRAN, 193 "Rabbimiz, biz, 'Rabbinize inanın' diye imana çağıran bir davetçiyi işittik ve inandık. Rabbimiz, günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve iyi kişiler olarak canımızı al. 
 AL-İ İMRAN, 194 "Rabbimiz, elçilerin yoluyla bize söz verdiğin şeyi ver, diriliş gününde bizi rezil etme. Sen sözünden hiç caymazsın." 
 AL-İ İMRAN, 195 Rab'leri onlara cevap verdi: "Ben, sizden hiçbir çalışanın yaptığını ödülsüz bırakmam, ister erkek olsun, ister kadın olsun; hepiniz eşitsiniz. Göç edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda işkence ve hakarete uğrayanlar, vuruşanlar, öldürülenler... Onların kötülüklerini örteceğim ve onları içlerinde ırmaklar akan bahçelere yerleştireceğim. Allah'tan bir karşılık olarak... En güzel karşılık Allah'ın yanındadır. 
FURKAN, 68 Onlar, Allah ile birlikte başka tanrılar çağırmazlar; Allah'ın yasakladığı canı haksız yere öldürmezler ve zina etmezler. Bunları işleyen, günahların faturasını öder. 
FURKAN, 69  Diriliş günü cezaları katlanır ve horlanmış olarak orada ebedi kalırlar 
FURKAN, 70 Ancak inanıp erdemli bir yaşam sürenler hariç. Allah onların günahlarını iyiliklere çevirir. Allah Bağışlayandır, Rahimdir. 
SAFF, 11 Allah'a ve elçisine inanırsınız, Allah'ın yolunda canınız ve paranızla çaba gösterirsiniz. Bu sizin için en iyisidir, bir bilseniz. 
SAFF, 12 Günahlarınızı bağışlar ve sizi içinden ırmaklar akan bahçelere ve Adn bahçelerindeki saraylara sokar. Büyük başarı budur. 
ZÜMER, 33  Gerçeği getiren ve onu doğrulayana gelince, işte onlar erdemlilerdir 
ZÜMER, 34 Onlar için Rab'leri katında diledikleri herşey vardır. İyi davrananların ödülü böyledir 
ZÜMER, 35 Böylece Allah onların en kötü işlerini bağışlar ve yapmış olduklarının karşılığını da en güzel bir biçimde verir 
ENFAL, 29 Ey inananlar, Allah'ı dinlerseniz, size doğruyu yanlıştan ayıracak anlayışı verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah Büyük Lütuf Sahibidir. 
NİSA, 116 Allah kendisine ortak koşulmasını (ölünceye kadar sürdüğü taktirde) affetmez; bunun aşağısındaki günahları ise dilediği kişiye affeder. Kim Allah'a ortak koşarsa tamamen sapıtmış olur. 
NİSA, 48 Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz; bundan başkasını dilediğine bağışlar. 
Kim Allah'a ortak koşarsa çok büyük bir hakaret etmiş olur. 
AHZAB, 70 Ey inananlar, Allah'ı sayın ve doğru söz söyleyin. 
AHZAB, 71 Ki işlerinizi düzeltsin, günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve elçisine uyarsa büyük bir zafer kazanmıştır. 
MUHAMMED, 2 İnanıp erdemli davrananların ve Rab'lerinden bir gerçek olarak Muhammed'e indirilene inananların ise günahlarını örter ve durumlarını düzeltir. 
ARAF, 153Kötülük işledikten sonra tevbe edip inananlar için Rabbin elbette ondan sonra Bağışlayandır, Rahimdir. 
TA-HA, 82 Tevbe eden, inanan, erdemli yaşayan ve sürekli doğruyu arayanlar için Bağışlayıcıyım. 
TEĞABÜN, 17 Allah'a güzel bir ödünç sunarsanız, O da onu sizin için katlar ve sizi bağışlar. Allah Değer verir, şefkatlidir. 
MUHAMMED, 34 İnkar edip Allah'ın yolundan saptıktan sonra inkarcılar olarak ölenleri Allah bağışlamıyacaktır. 
ENFAL, 38 İnkar edenlere söyle: "Son verirlerse geçmişte yaptıkları bağışlanacaktır. Dönerlerse, daha öncekilerin sünneti (yasası) geçerlidir." 
AHKAF, 31 "Ey halkımız, Allah'a çağıranı yanıtlayın. O'na inanın ki günahlarınızı bağışlasın ve sizi acı azaptan korusun." 
MAİDE, 12 Allah, İsrail oğullarından söz almıştı ve içlerinden on iki başkan göndermiştik. 
Allah demişti ki: "Namazı gözetirseniz, zekatı verirseniz, elçilerime inanıp onlara saygılı olursanız ve Allah'a güzel bir borç verirseniz sizinle beraberim.
 Günahlarınızı örter, içlerinden ırmaklar akan bahçelerde ağırlarım. 
Artık sizden kim bundan sonra inkar ederse doğru yolu sapıtmış olur." 
NİSA, 64 Biz her elçiyi, Allah'ın izniyle sadece kendisine itaat edilsin diye gönderdik. Onlar, kişiliklerine zulmettikleri zaman sana gelip Allah'tan günahlarının bağışlanmasını dileselerdi ve elçi de onlar için bağışlanma dileseydi, elbette Allah'ı Affedici ve Rahim bulacaklardı. 
MAİDE, 45 Orada onlara: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara ödeşmeyi emrettik. Kim bu hakkından vazgeçerse günahlarını örter. Allah'ın indirdiği ile hüküm vermeyenler zalimdir. 
TEVBE, 80 İster onlar için bağışlanma dile, ister bağışlanma dileme. Onlar için yetmiş kere bağışlanma dilesen bile Allah onları bağışlamayacaktır. Çünkü onlar Allah ve elçisini yalanladılar. Allah yoldan iyice çıkmış toplumları doğruya iletmez.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...