17 Mayıs 2018

RAMUZ EL-EHADİS Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevî




RAMUZ EL-EHADİS
Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevî



Sayfa: 3
1. Kıyamet günü Cennetin kapısına, açtırmak için geleceğim. Kapıcı Hâzin sorar: "Sen Kimsin?" Ben de: "Muhammed (s.a.s.)'im" derim. Kapıyı açar ve: "Senden önce hiç bir kimseye açmamakla, ancak sana açmakla emrolundum" der.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)
2. Bit, pire, çekirge, at, katır, sığır vs. gibi bütün hayvanların ecelleri tesbihlerine bağlıdır. Tesbihleri bitince Allah (z.c.hz.) onların ruhunu kabzeder. Azrail (a.s.)'ın bu kabzla alakası yoktur
Ravi: Hz. Enes (r.a.)
3. Bu ümmetten en son ölecek olan Kureyş'ten iki kişidir.
Ravi: Hz. Kays İbni Ebi Hazim (r.a.)
4. Hz. İbrahim (a.s.)'ın ateşe atılırken söylediği son söz: "Hasbiyellahu ve ni'mel vekîl" (Bana Allah kafidir. O, ne güzel vekil)dir.
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)
5. Eski Peygamberlerin kelamlarından insanların son idrak ettiği şudur: "Haya hissetmedikten sonra, istediğini yap."
Ravi: Hz. İbni Mes'ud (r.anhüma)
6. Ayın son Çarşamba'sı "Nahsi müstemir" günüdür. (Bu günde Ad kavmi ortadan kaldırıldığı için ayın son Çarşamba'sını iyi saymazlar.)
Ravi: Hz. İbni Abbas (r.anhüma)
7. İslam karyelerinden (şehirlerinden) en son harab olacak belde Medine'dir.
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)
8. En son ölecek olan Müzeyne kabilesinden iki çobandır. Bir gün dağlarda Medine'ye gelmek için davarlarını toplamak üzere bağırırlar. Fakat görürler ki hayvanları vahşileşmiştir. Seniyetül Veda'ya geldiklerinde yüz üstüne düşüp ölürler.
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...