02 Mayıs 2018

A'RÂF Suresi 55. Ayet-i Kerime Tefsiri


A'RÂF Suresi 55. Ayet-i Kerime Tefsiri

Bismillâhirrahmânirrahîm
O, Allah!... Bütün insanlar için, O'na yalvarmak söz konusudur. 
O, Bizi Yaratan, Sahibimizdir. 
Hamdolsun ki; Biz, kâinatın sahibinin, Bizim de sahibimiz olmasıyla iftihar ederiz.
Biz, O'nun azadsız kölesiyiz! Ve bununla da iftihar ederiz. 
Allahû Tealâ, Bizi köleliğine kabul ettiği için...
Allahû Tealâ, Bizi imam kıldığı için. 
O'na sonsuz hamd ve şükrederiz, 
Bize Kur'ân-ı Kerim'in ruhunu öğrettiği için.
Niçin bu kadar güçlüyüz? Bu güçlülük Bize ait olsaydı böyle olabilir miydik? Biz bir hiçiz, bir sıfırız.  Ama Bizi güçlü kılan, Allah'ın öğrettikleridir, Allah ile beraberliğimizdir. O, Bize Kur'ân'ın ruhunu öğretmeseydi, Biz de size öğretemezdik. 
Ve bugün Bizi dinleyip hidayet yoluna giren sizler de hidayetin dışında kalmış olurdunuz.Koskoca bir dünyada insanların çok büyük bir kısmı ne yazık ki dalâlettedir. Öyleyse hidayette olan bizler, Allah'a sonsuz hamd ve şükredelim, Allah bizi hidayet standartlarının içine aldığı için. Evvela insanlardan bir kısmı seçiliyor. Hamdederiz, şükrederiz ki o seçilenlerin arasındayız hepimiz, Allah'ın yoluna girenler. Sonra Bizi ruhun, vechin, nefsin ve iradenin hidayetine nail etmiş. Sonra imamlık kademesine yükseltmiş, Huzur Namazı'nın İmamı kılmış. Bütün bu dizaynlar, Allahû Tealâ'nın Bize sonsuz ni'metleridir, bu kâinattaki en büyük lütuftur!
O'na sonsuz hamd ve şükrederiz; O'nu görmek şerefini bahşettiği için. Sessiz sesini işitmeyi nasip kıldığı için.
O'nunla konuşmak, Kur'ân-ı Kerim'in ruhunu O'ndan öğrenmek şerefine Bizi lâyık kıldığı için, O'na sonsuz hamd ve şükrederiz!

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...