13 Ocak 2018

ZENGİNLİK ŞİFRELERİ ESMAÜL HÜSNA ŞİFRELERİ-1 ESMAÜL HÜSNA ŞİFRELERİ VE FETİH DUASI




ZENGİNLİK ŞİFRELERİ
ESMAÜL HÜSNA ŞİFRELERİ-1
 ESMAÜL HÜSNA ŞİFRELERİ VE FETİH DUASI
 Kur'an ı Kerimde 113 surenin başında, birinin de ortasında besmele şifresi vardır. Rabül Alemin ve Hakim olan Allah (CC) biz kullarını hikmetli bir şekilde eğitmek istiyor. Besmele Allah, Rahman ve Rahim isimlerinden oluşmuş bir şifre ve bir anahtardır. Kur'an'ın özeti olan olan Fatiha suresinin 2. ayetinde de ‘O Rahman'dır, Rahim'dir’ diyor.İki isimden oluşan bir şifre, bir anahtar örneği görülüyor. Haşir suresinin son ayetlerinde ise 12-15 isimden oluşan bir şifre, bir anahtar örneği bizlere veriliyor. Ayette engüzel isimlere göre dua etmemiz bizlere tavsiye ediliyor.

“En güzel isimler (Esmâül Hüsna) Allah'ındır. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin.” Araf 180

Ayrıca birçok ayetin sonu 1-2 ya da 3 esmanın yan yana gelmesi, vuslatı ve şifre oluşturmasıyla bitiyor. 'Azizün Hakim’ ve 'Gafurur Rahim’ örneklerinde olduğu gibi. Ayetlerin en çok hafıza da kalacak olan son kelimelerinin Esma şifreleriyle, vuslat ve sentezleriyle hafızalara işlenmesi insan ruhuna yeni ufuklar açıyor. Kur'an da geçen Peygamber kıssalarında da Esmaül Hüsna çok ilginç ve şifreli bir şekilde kullanılmıştır. Bu konuda Hazreti İbrahimin kıssası sadece Esma yönü göz önünde tutularak tekrar okunabilir.

İslam alimleri, araştırmacıları 14 asır boyunca Esmaül Hüsna tasnifi konusunda birbirinden güzel birçok çalışmalar yapmış. Ekser alim ve araştırmacılar 4-5 ana konuda Esmaül Hüsna tasnifi yapmış. Gönül istiyorki daha geniş sahada Esmaül Hüsna tasnifi olsun.

Her bir ismin diğer isimlere bakan yönleri tek tek ele alınıp incelenebilinir. Mesela 'El Habib’ isminin diğer 98 Esmaul Hüsnaya bakan yönü tek başına muhteşem bir kitap konusu. Böyle bir kitap başta aşıklar olmak üzere herkesi coşturacak bir şaheser olur. Yine 'El Fettah’ isminin diğer 98 Esmaul Hüsnaya bakan yönü tek başına muhteşem bir kitap konusu. Böyle bir kitap başta 'Seyyidil Mücahidin’ Hz. Ali Efendimiz olmak üzere 'Fetih Meftunu’ herkesi coşturacak bir şaheser olur.

'El Habib’ isminin fetihle ilgili isimlerle bir araya getirilerek Gerçek Sevgiliden Habibi Aşkına fetih istenebilinir.

Ya Habibi Ya Fettah
Ya Habibi Ya Hadi
Ya Habibi Ya Muhyi
Ya Habibi Ya Hayyu Ya Kayyum
Ya Habibi Ya Zel Celali Vel İkram.


Örneğin Fetihle ilgili isimleri peş peşe ekleyerek, şifreler oluşturarak dua edebiliriz.

 FETİH DUASI, FETİH ŞİFRESİ

Ya Habibi Ya Fettah
Ya Hadi Ya Muhyi
Ya Hayyu Ya Kayyum
Ya Zel Celali Vel İkram.

Ya Fettahu Ya Hadi
Ya Fettahu Ya Muhyi
Ya Fettahu Ya Hayyu Ya Kayyum
Ya Fettahu Ya Zel Celali Vel İkram.

RIZIK VE ZENGİNLİK DUASI

(ESMAÜL HÜSNA ŞİFRELERİ-2)

Manevi ve maddi rızkın artması, lütuf ve ikramlara mazhar olmak için elimizdeki imkanlara göre en güzel bir şekilde çalışmalı ve en güzel bir şekilde dualar etmeliyiz. Allah Celle Celelü kendini bilmemiz, insanlara bildirmemiz, sevmemiz ve insanlara sevdirmemiz, anlatmamız için bizi yaratmıştır. Bu asli görevini yapan insanlar er geç manevi ve maddi hazinelere mazhar olurlar. Ayette; “En güzel isimler (Esmâül Hüsna) Allah'ındır. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin.” Araf 180manevi ve maddi rızkımızın artması, lütuf ve ikramlara mazhar olmak için hangi isimleriyle Allah'a dua edelim diyorsak aşağıda geçen isimlere göre dua edebilir ve şifreler oluşturabiliriz. buyrulmaktadır. Biz duada geçen isimleri ve o isimlerin anlamlarını, açıklamalarını çeşitli eserlerden, Esmaul Hüsna şerhlarinden okuyabiliriz.
nginlik Duası, Zenginlik Duası, Zenginlik Duası,

ZENGİNLİK DUASI, ZENGİNLİK ŞİFRESİ

Zenginlik Duası 1

Ya Ganiyy Ya Muğni

Zenginlik Duası 2

Ya Rahmanu Ya Rahim
Ya Latifu Ya Kerim
Ya Ganiyy Ya Muğni
Ya Rezzaku Ya Mukit
Ya Atufu Ya Vehhab
Ya Zel Celali Vel İkram


Zenginlik Duası 3 (CEVŞEN'den Sınırsız Zenginlik Duası)

Ya Vehhab
Ey bol bol hediyeler veren Vehhâb,

Ya eğna min-külli ğaniy
Ey en zengin olan. Ey bütün zenginlerden daha zengin,

Ya ecvedü min-külli cevad
Ey en cömert olan. Ey bütün cömertlerden daha cömert,

Ya eltafü min-külli latif
Ey en lütufkar olan. Ey bütün lütuf sahiplerinden daha Lâtif,

Ya ekremü min-külli kerim
Ey en çok ikram eden. Ey bütün cömertlerden daha Kerîm,

Ya erhamü min-külli rahim
Ey en merhametli ve lütufkar olan. Ey bütün merhametlilerden daha Rahîm,

Ya ehabbu min-külli habib
Ey en Sevgili olan. Ey bütün sevilenlerden daha sevgili Allah’ım.




Dua
4 :Vakia Suresi
Zenginli Suresi Diye Bilinen Vakia Suresi’nin Fazileti;

Vakia Suresi’nin Fazileti;sı, Zenginlik Duası, Zenginlik Duası, 
“Bustanü'l-arîfin” adli eserinin 108. sayfasinda 72. bab'a, “Fakirin zengin üzerine fazileti ve üstünlügü” unvanini vermistir. Lakin zenginligin fezailini de yine güzelce izah etmistir ve söyle söze baslamaktadir:İnsanlar bu hususta ihtilaf edip bazi kimseler fakir efdaldir demis ve bazilari da zengin efdaldir demisler. Fakat buradaki fakir ve zenginden murad, salih ve sakir olmalari sartiyladir, yoksa her fakir ve her zengin demek degildir. Biz de fakir salihin efdaliyyeti taraftariyiz demislerdir. Zenginin efdaliyyetine kail olanlar Allah Teala'nin su emrine dayanirlar:“Seni, bir fakir oldugunu bilip de zengin yapmadi mi”. (Ed-duha: 8) mealindeki ayet-i kerimedir ki, Cenab-i Peygamber Efendimiz ana rahminde iken pederleri vefat etmislerdi. Babalarindan bir miras almadiklari gibi ancak bir deve ve bir de cariye kalmisti. Sonra Cenab-i Peygamber Efendimiz pek çok infak ve ihsanlarda bulunurlardi ve hatta bazan kendileri aç kalarak varliklarini fakirlere infak edip aç yatarlardi ki, bunlari peygamberlerden baskasinin yapmasina imkan olmaz.
O muhterem alim efendiler de derler ki: “Eger zenginlik efdal olmasaydi, Cenab-i Allah peygamberini bu zenginlik ayeti kerimesi ile övmezlerdi.” Yine Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem buyuruyorlar ki:“İttika ile birlikte zenginlik ne güzeldir.”
Dikkat ederseniz ittika sart kilinmistir. Zaten Allah korkusu olmayan bir seyde hayir olmayacagi cümleye ma'lumdur.Hadîs-i serîflerde buyuruldu ki:“Her kim, Vâkia sûresini her gece bir defa okumayi âdet haline getirirse, ömründe fakirlik görmez.”
“Vâkia sûresi zenginlik sûresidir. Onu okuyunuz ve kadinlariniza ve çocuklariniza ögretiniz.”Abdullah b. Mesûd’u, ölüm hastaliginda ziyâret eden Hz. Osman (r.a): “Sana bir bagista bulunulmasini emredeyim mi?” dedi. Abdullah, buna ihtiyaci olmadigini söyledi. Hz. Osman; “Senden sonra kizlarina kalir” dedi. O zaman Abdullah onu su cevabi verdi: “Sen kizlarimdan korkma. Ben onlara Vâkia sûresini okumalarini emrettim.” Ben, Peygamber (s.a.s)’in söyle dedigini isitmistim:
“Her kim her gece Vâkia sûresini okursa, ona fakirlik dokunmaz”
(Ibn Kesir, Tefsiru’l-Kur’ani’l-Azim, Beyrut 1969, IV, 282

RIZIK DUASI, RIZIK ŞİFRESİ
Rızık Duası 1
Ya Rezzaku Ya Mukit
Ya Zel Celali Vel İkram
Rızık Duası 2
Ya Rahmanu Ya Rahim
Ya Latifu Ya Kerim
Ya Rezzaku Ya Mukit
Ya Zel Celali Vel İkram
LÜTUF VE İKRAM DUASI
Lütuf ve İkram Duası 1
Ya Latifu Ya Kerim
Ya Zel Celali Vel İkram
Lütuf ve İkram Duası 2
Ya Erhamerrahimin ve Ya Ekremelekremin
Ya Zel Celali Vel İkram.
Lütuf ve İkram Duası 3
Ya Rahmanu Ya Rahim
Ya Latifu Ya Kerim
Ya Ganiyy Ya Muğni
Ya Atufu Ya Vehhab
Ya Muhsinu Ya Fettah
Ya Zel Celali Vel İkram
zenginlik duası zenginlik şifresi  - zengin olmak icin okunacak dua -  zikirler
Sabah namazından sonra (121) adet YA MELİK
Rızkın bol ve kolay olması için her gün (14) adet YA VEHHAB
Geçim sıkıntısından kurtulmak için her gün sabah namazından sonra (308) adet YA REZZAK
Hayır ve nimet kapılarının açılması için (489) adet YA FETTAH
Rızkın bol olması için YA BASİT(72), YA RAFİU(351), YA LATİF (129),YA ŞEKUR(526)
Bereketin eksilmemesi için YA  VASİ-U (137) ADET.
Rızık bolluğu için( YA MECİD (57) ADET.
Müşterinin artması için YA BAİS(573) ADET.
Manen ve maddeten zenginlik için YA VEKİL(66) ADET.
Malın ve mükün genişlemesi için YA MACİD(48) ADET.
Rızkın genişlemesi için YA MALİKEL MÜLK(212) ADET.
Ticarette iyi  kazanç için ve zengin olmak için YA GANİYYÜ (1060) ADET.
Mülkün ve işin daimi olması için YA BAKİ(113) ADET.
Çok Zengin Olma Duası 

Mahlukata muhtaç olmamak, ticaretin iyi olması zengin olmak için 1060 defa okunur. Hastalık ve bela üzerine okunduğunda hastalık ve bela gider. Bir kimse okusa ve eliyle bütün azalarını sıvazlasa bela ondan uzaklaşır.

1060 kere “EL GANİYY” ,her yüz kerenin sonunda aşağıdaki dua okunacak. 

“Bismillahirrahmanirrahim kulillâhumme mâlikel mülki tü'til mülke men teşâü ve tenziul mülke mimmen teşâü ve tüızzü men teşâü vetüzillü men teşâü bi yedikel hayr İnneke alâ külli şey'in kadîr Tûlicül leyle fin nehâri ve tûlicün nehâra fil leyli ve tuhricül hayye minel meyyiti ve tuticül meyyite minel hayyi ve terzüku men teşâü bi ğayri hısâb”

Mal ve mülk sahibi olmak,maddi ve manevi iktidara erişmek,izzet ve şerefin artması,servet ve saadetinin çoğalmasını isteyen kimse her gün, (41) kere yukarıdaki ayet-i kerimeleri okur ve vird edinerek devam ederse ,çok kısa zamanda halinde ve malında muazzam değişiklikler zuhur eder.Her günü bir gün evvelkinden daha iyi olur ve daha rahat ve saadetli geçer. Herkes tarafından sevilir.

Not: Üsteki duayıda her 100 defanın arasında 1'er kez okuyun.yani 11 defa da Ali İmran surelerinin 26.ve 27.ayetlerini okumuş olacağız. Ev sahibi olmak için bu dua 40 gün 41 kez okunur.

Alim İmran surelerinin
Manası:
26. De ki: “Mülkün mâliki olan Allah'ım. Mülkü dilediğine verirsin ve dilediğinden mülkü alırsın. Ve dilediğini azîz kılarsın ve dilediğini zelil edersin. “Hayır” senin elindedir. Muhakkak ki sen herşeye kaadirsin.
27. Geceyi gündüzün içine sokarsın ve gündüzü gecenin içine sokarsın. Canlıyı ölüden çıkarırsın ve ölüyü canlıdan çıkarırsın. Ve dilediğin kimseyi hesapsız rızıklandırırsın.
Fazileti:
"Al-i İmran'daki bu ayet ism-i azamdır. Onunla dua edildiği vakit kabul edilir.”
“Bir kimse bu ayeti kerimeyi sonuna kadar okumayı adet haline getirirse, o kimse mülk ve saltanat sahibi ise Cenabı Hakk, o kimsenin mülk ve
saltanatını her türlü tasalluttan korur. İşleri düzene girer. Mülk ve saltanat sahibi değilse, o kimseye mülk ve saltanat verir. Verdiği o mülk ve saltanatı da her türlü düşmanlıklardan korur.”

“Al-i İmran'ı okuyan kimseye kıyamet günü Sırat üstünde, okuduğu her bir ayetin karşılığında emniyet verilir.”

“Bir kimse Al-i İmran Suresi'ni cuma günü okursa, güneş batana kadar Allah Teala o kimseye rahmeti ile tecelli eder, melekler ise mağfiretini isterler.” Abdullah bin Abbâs buyurdu ki:

“Kim Âl-i İmrân sûresini okursa zengin olur.

El-ganiyy ism-i şerifi'nin sirlari 

"Çok zengin ve her şeyden müstağni. ”
“Yâ Ğaniyyü” ismi celili hasta üzerine okunursa şifaya kavuşur. Bu ismi celili okuyan kimse maddi ve manevi zenginliğe nail olur.Adedi (1060), saati Zühal'dir. 
bu adede devam edip okuyanı Allah teala namerde muhtaç etmez.

Borçlardan Kurtulmak Ve Zenginlik İçin Dualar!
İhya'da zikredildiğine göre Cumadan sonra şu duayı okumak müstehabdır. Bu duayı en az üç ortası beş yedi onbir kere okuyabilir. Eğer Mevlâ Teala'ya münacaatın halavetini (yalvarmanın tadını) bulursa daha fazla okunmasında da bir beis yoktur.
Meşayıhtan bazısı bu duayı yetmiş kere okuyanın kısa zamanda zengin olacağını nakletmişlerdir.
Ulemadan bazısı da Cumadan sonra bu duayı yapan bir kişinin bir daha ki Cuma'ya kadar kılmış olduğu her farzın arkasından bu duaya devam ederse bir daha ki Cuma'ya kadar mutlaka zengin olacağını zikretmişlerdir. Bütün bunlar tasdîk itikad (inanmak) ihlas ( için yapmak) ve iyi niyete bağlıdır.
Yazışmalı bir köle Hz. Ali (radıyallahu anh)'a gelerek ağası ile anlaşmış olduğu parayı ödemekten aciz kaldığını arz ettiğinde Hz Ali (radıyallahu anh) ona:
“Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in bana öğrettiği bir takım kelimeleri sana öğreteyim mi? Üzerinde Uhud dağı kadar borç olsa da elbette bu kelimeler sayesinde u Teala onları sana ödettirir” buyurmuş ve sonra bu duayı ona öğretmiştir. (Tırmizi Deavat:111:İthaf:3/271)
İŞTE O DUA
ümme yâ ğaniyyu yâ hamîîdu yâ mübdiu yâ mûîdu yâ rahîmû yâ vedûd. Eğninî bi halâlike an harâmike ve bi-fadlike ammensivâk.
“Ey zengin olan bütün hamdler kendisine ait olan Ey yoktan yaratan ve tekrar iade edecek olan ey çok acıyan ve (dostlarını) çok seven 'ım! Beni helalinle haramından ve fazl-u kereminle senden başkaların(a muhtaç olmam)dan müstağnî kıl!”
DUALARIM Sf:334/335 (Ahmet Mahmut ÜNLÜ Hocaefendi)
Ayrıca;
“Yâ Mâlik'el-Mülk” ism-i celiline devam edenler fakirlikten kurtulur. İkiyüzer defa okuyanlar herkes tarafından dinlenir.
“Lâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn” Bu zikri gündüz yüz defa okuyanların rızkı genişler işleri kolaylaşır ve fakirlikten halas olur.

“Hasbiyallahu la ilahe illahu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym.” Her muradın halli için sabah ve akşam yedişer defa okunur. Ayrıca karı-koca arasında huzur olması için de okunur.

Vakıa Sûresinin Fazileti ve esrarı hakkında Sevgili Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyorlar ki;

“Her gece Sure-i Vakıa'yı okuyan kimse ebediyyen fukaralık görmez. Gündüzleri de okuyanı (c.c) hiç kimseye muhtaç etmez.”

“Her gece Sures-i Vâkıa'yı okuyan fakirlik görmez. Sure-i Vakıa zenginlerin suresidir. Onu okuyunuz ve evladlarınıza da öğretiniz.”

“Sure-i Vakıa zenginlerin suresidir. (yani bu sure-i celileyi okuyan maddi ve manevi terakki eder ve fakirlikten kurtulur) O'nu kadınlarınıza da öğretiniz.”

Bu sureyi okumaya devam eden kimse fakirlikten emin olur. Dünya kendiliğinden ayağına gelir.

Abdestli olarak her gün sabah akşam ayrı ayrı iki defa bu sureyi okuyan kimse hayatı boyunca açlık ve susuzluk acısı nedir bilmeden dünyadan göçer. Hayatı boyunca hiç bir tehlike yüzü de görmez.

bol rızık duası,bol rızık için okunacak dua,bol rızık için dualar, zenginlik duası


Aşağıdaki duayı 7 defa okuyan kimsenin Allah işlerini kolaylaştırır, bağlı işlerini çözer Allah (CC); kazancına, malına, ticaretine, bereket ihsan eder.

فِى جَمْعِ كَسْبِنَا  وَ بَارِكْ لَنَا اَللَّهُمَّ

وَ حُلَّ عُقُودَ الْعُسْرِ بِيَايُوهٍ إِرْتَحَتْ

Ve bârik lenallâhümme fî cem'i kesbinē
Ve hulle ugûdel usrî biyâyûhin irtehat (Celcelûtiye, 30 beyt)

Anlamı: Ey Allah'ım Bütün çalışmalarımızı bize bereketli kıl ve her şeyi kolaylaştıran “Hû” isminle bütün zorluk düğümlerini çöz!

Celcelûtiye'nin Şerh ve İzâhı", Tebliğ Yayınları

Anlamı: ”Allah’ım! Hüzünden, kederden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borç baskısından ve insanların kahrına uğramaktan sana sığınırım.” (Buhari,7/159)
Okunuşu: (Allahümme innı euzü bike mine’l-hemmi ve’l-hazeni ve’l aczi ve’l keseli ve’l-cübni ve’l-buhli ve dalai’d-deyni ve ğalebeti’r-ricali)
Tembellikten Kurtulmak İçin Özel Dua
Tembellikten kurtulmak için çok etkili bir dua.
bismillahrrahmanirrahim
Ve en leyse lil insani illa ma sea.Ve enne sa’yehu sevfe yura.Sümme yuczahul cezael evfa.

necm suresinin 39/40/41.ayetleridir

Anlamı
İnsan için ancak çalıştığı vardır. Şüphesiz onun çalışması ileride görülecektir. Sonra çalışmasının karşılığı kendisine tastamam verilecektir.

Dua okumakla fakirlikten kurtulmak
Sual: (Şu duayı okuyan fakirlikten kurtulur) deniyor. Dua okumakla fakirlikten nasıl kurtulunur?
CEVAP
Dinimiz çalışarak kazanmayı emretmektedir. Hazret-i Ömer, (Çalışın, kazanın, çalışmadan rızık beklemeyin! Allahü teâlâ gökten para yağdırmaz) buyurdu. Hazret-i Lokman Hakim de, (Çalışmayıp muhtaç olanın dini ve aklı noksandır) buyurdu.
Rızık için endişe etmemeli! Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Her canlının rızkı Allah’a aittir) buyuruldu. (Hud 6)
(Şeytan, sizi fakirlikle korkutup, fahşaya sürükler [cimriliğe, her türlü kötülüğe teşvik eder.]) [Bekara 268]
(Yeryüzüne dağılın, Allah’ın fazlından rızkınızı arayın!) [Cuma 10]
Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(En güzel rızık, helale, harama dikkat edilerek alın teri ile kazanılandır.) [Nesai]
(İbadet on kısımdır, dokuzu çalışıp helal kazanmaktır.) [Deylemi]
(Rızık için üzülme, takdir edilen rızık seni bulur.) [İsfehani]
Çalışmak farzdır
Nafakasını kazanacak ve borçlarını ödeyecek kadar çalışıp kazanmak farzdır. Cafer Huldi hazretleri, (Büyüklerimiz, kendi için değil, din kardeşlerine yardım için, çalışıp kazanmıştır) buyuruyor.
Müslümanlara yardım için, cihad etmek için fazla çalışıp kazanmak müstehaptır, iyidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:(İnsanların en iyisi, insanlara faydalı olandır.) [Kudai]
Şu duayı okuyan fakirlikten kurtulur demek, o dua kabul olmuşsa, ona bir çalışma kapısı açılır veya ummadığı yerden rızka kavuşur demektir. Hastalığı için dua eden de şifaya sebep olan ilaca veya başka bir sebeple sıhhate kavuşur. Çalışmak rızkı artırmaz. Rızkı veren Allahü teâlâdır. Çalışmak sebebe yapışmaktır. Sebeplere yapışmak sünnettir. (El-İhtiyar)
[Duaların kabul olması için Ehl-i sünnet itikadında olmak, Allahü teâlânın emirlerini yapıp yasaklarından kaçmak gerekir.]
İhtiyaçtan kurtulmak, bereketli rızka kavuşmak için sebeplere yapışmalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(Ömrüm uzun, rızkım bol olsun diyen, akrabasını ziyaret etsin, görüp gözetsin!) [İ. Ahmed]
(Sabah uykusu rızka manidir.) [Beyheki]
(Allah korkusunu sermaye edinen, rızka ticaretsiz ve sermayesiz kavuşur. Kur'an-ı kerimde, “Kim Allah’tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder ve rızkını ummadığı yerden gönderir” buyuruldu.) [Talak 2, 3 - Taberani]
(Eve girerken “İhlas” suresini okuyan, fakirlik görmez.) [T. Kurtubi]
(Sıkıntıya düşen veya borçlanan, (bin) 1000 kere “La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim” derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir’a]
(Günde yüz (100) kere, La ilahe illallah, el-melikül hakkul mübin, Muhammedün Resulullah, sadikul vâdil emin diyen, fakirleşmez, zenginleşir, kabirde kendisine yoldaş olur, Cennetin kapısını da açmış olur.) [Hatib]
(Rızka kavuşan çok hamd etsin! Rızkı azalan istiğfar etsin!) [Hatib]
(Hamd; “Elhamdülillah”, İstiğfar; “Estağfirullah” demektir. İstiğfar etmek, günahların affına sebep olan iyilikleri yapmaktır.)
(Ana-babaya, evlada bakmak, kimseye muhtaç olmamak için çalışmak cihaddır.) [İ. Asakir]
(İhtiyacını halka açan, ihtiyaçtan kurtulamaz. Allah’a arz eden, ihtiyaçtan kurtulur.) [Hakim]
(Allahü teâlâ sanat sahibi mümini sever.) [Taberani]
(Çalışmayıp kendini sadaka isteyecek hâle düşüren 70 şeye muhtaç olur.) [Tirmizi]
(Kimseye muhtaç olmamak ve ana-baba, çoluk-çocuğunu da muhtaç etmemek için işe gidenin her adımı ibadettir.) [Taberani]
(Geçimini helalinden kazanmak, Allah yolundaki cihad gibidir.) [Deylemi]
Çocuklarının geçimi için sıkıntı çeken birine, Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurdu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlık, fakirlik, çocuksuzluktan şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Nuh suresinden şu mealdeki âyet-i kerimeleri okudu:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh Süresi 10-11-12]
İstiğfar edileceği zaman yüz (100) defa (Estağfirullahel  azimellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünmelidir! Manası şöyledir: (Kendisinden başka ilâh bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder, günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]
Borçtan kurtulmak için, hadis-i şerifte bildirilen şu duayı okumalıdır:
(Allahümme ekfini bihelâlike an haramike ve agnini bi fadlike ammen sivâke) [Tirmizi]
[Ya Rabbi! Beni helâl ile yetinip, haramdan sakınan kullarından eyle ve fazlınla senden başkasına muhtaç etme!] (Mek. Rabbani)
Hadis-i şerifte, (Ya Muaz, şu duayı okursan, dağ gibi borcun olsa da, Allah ödetmeyi nasip eder) buyuruldu. Al-i imran suresinin 26. âyeti okunduktan sonra, şu dua okunur: Ya Rahmâneddünyâ vel âhireti ve rahimehümâ tu’ti minhümâ mâ teşâü ve temne’u mâ teşâü ferhamni rahmeten tugni bihâ an rahmeti men sivâke. Allahümmekdi anni deyni. (Hakim)
Her türlü tedbire rağmen, zengin olamayan da, haline şükretmeli, fakirliğe sabretmelidir. Çünkü hadis-i şerifte (Fakirlik, dünyada kusur ise de, ahirette süstür) buyuruldu. Bir kişi “Ya Resulallah! Vallahi seni seviyorum” dedi, bunu üç kere tekrar etti. Resulullah efendimiz, ona (Beni seven, fakirlik için bir zırh hazırlasın. Çünkü beni sevene fakirlik, dağın tepesinden inen selden daha süratli gelir) buyurdu.
Mal ne kadar çok olursa hesabı vardır, haramdan kazanılmışsa azabı vardır. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:(O gün, size verilen her nimetten sorguya çekileceksiniz.) [Tekasür 8]
Dert ve borçtan kurtulmak için
Sual: Peygamber efendimizin, Eshab-ı kiramdan Ebu Ümâme hazretlerine, dertten ve borçtan kurtulması için öğrettiği dua nasıldır?
CEVAP
Eshab-ı kiramdan, Ebu Said Hudri hazretleri anlatıyor:
Resulullah efendimiz, bir gün, mescide girdi ve Ensar’dan Ebu Ümâme’ye rastladı ve kendisine, (Yâ Ebâ Ümâme! Namaz dışında niye mescidde oturuyorsun?) diye sordu. Ebû Umâme, (Beni saran dertler ve borçlar yüzünden yâ Resûlallah) dedi. Resulullah, (Sana bir duâ öğreteyim, bunu okuduğun zaman, Allah derdine devâ verir, borcunu ödettirir. Sabah ve akşam bu duâyı oku) buyurdu. Dua şöyledir: (Allahümme innî eûzü bike minel-hemmi vel-hazen ve eûzü bike minel-aczi vel-kesel ve eûzü bike minel-cübni vel-buhl ve eûzü bike min galebetid-deyni ve kahrir-ricâl.)
Hazret-i Ebû Ümâme, (Bunu okudum, dertten ve borçtan kurtuldum) dedi. (Ebu Davud)
Bu dua, (Yâ Rabbi, kederden, dertten, âcizlikten, tembellikten, korkudan, cimrilikten, borcumu ödeyememekten ve insanların kahrından sana sığınırım) demektir.
Borçtan kurtulma duası
Sual: Borçtan kurtulma duası var mıdır?
CEVAP
Gerekli borç duaları sitemizde yazılıdır. Bir tanesini daha bildirelim. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ya Muâz! Sana bir dua öğreteyim mi? Uhud Dağı kadar borcun olsa da, Allah onu ödemek nasip eder. Şöyle dua et:
Allahümme mâlikel-mülki tü’til-mülke men teşâü ve tenziül-mülke mimmen teşâü ve tüizzü men teşâü ve tüzillü men teşâü bi-yedikel-hayr inneke alâ külli şey’in kadîr. Tûlicul-leyle fin-nehâri ve tûlicün-nehâre fil-leyli ve tühricul-hayye minel meyyiti ve tühricul-meyyite minel-hayyi ve terzuku men teşâü bi-gayri hisâb. [Buraya kadar olan kısım, Âl-i İmran suresinin 26-27. âyetleridir. Aslına bakarak okumalı.] Rahmened-dünyâ vel-âhireti ve rahîmehümâ tu’tîhimâ men teşâü ve temneu min-hümâ men teşâü, irhamnî rahmeten tu’nînî bihâ ammen sivâke.) [Taberani]

Bazen sıkılıyoruz, başımıza bir bela geliyor veya bir şeyden korkuyoruz, borcumuzu ödeyemiyoruz. Bunlardan kurtulmak için okunacak bir dua var mıdır?
Her derdin çaresi vardır. Allahü teâlâ çaresiz dert yaratmamıştır. Yaşamak ve mal sahibi olabilmek gibi dünya nimetlerinin hepsi için sebepler yaratmıştır. Sebebine yapışmayan, bu nimetlerden elbette mahrum kalır. Ahiret nimetlerine kavuşmak da böyledir. Mesela tembelliğin ilacı namaz kılmaktır. İnsan maruz kaldığı şeylere karşı gafil olmayıp çaresine bakmalıdır:

1- Yunus aleyhisselâmın okuduğu duayı okumalı. İki hadis-i şerif meali:
(Dert ve bela gelince, Yunus nebinin okuduğu, “Lâ ilahe illâ ente, sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn” zikrini söyleyen, dert ve beladan kurtulur.) [Tirmizi, İ. Sünni]
(Bir hasta, kırk defa “Lâ ilahe illâ ente, sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn” okursa, şehid olarak vefat eder. Şifa bulursa, günahları affolur.) [Necat-ül-musalli]

2- Bir şeyden korkup sıkılan kimse, (Hasbiyallahü ve ni’mel vekîl) demeli.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(“Hasbiyallahü ve ni’mel vekîl” sözü her korku için bir emniyettir.)
(Sıkıntıdan kurtulmak için, “Hasbiyallahü ve ni’mel vekîl” okuyun!)
(Sabah akşam yedi kere, “Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hü, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azîm” okuyan, dünya ve ahiret sıkıntısından kurtulur.)
Korkulu zamanda, (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh-il-aliyyil’azîm) okumalı. (M. Rabbani)
3- Borcu olan çok istiğfar etmeli. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(İstiğfara devam eden, geçim darlığından kurtulur ve ummadığı yerden rızka kavuşur.) [İbni Mace]
(Eve girerken İhlâs suresini okuyan, fakirlik görmez.) [T. Kurtubi]
(Her gece Vâkıa suresini okuyan fakirlik görmez.) [İbni Asakir ]
[Sıkıntıya düşen veya borçlanan,]
 bin kere “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh-il-aliyyil’azîm” derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir'a]
Borçtan kurtulmak için, (Allahümme ekfini bihelâlike an harâmike ve agninî bi fadlike ammen sivâke) duasını okumalı. (Ya Rabbi, helal ile iktifa edip, haramdan sakınan ve beni fazlınla senden başkasına muhtaç olmaktan müstagni eyle) demektir.
Fakirlikten kurtuluş için, (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm) tesbihini çok okumalı. (Tergib-üs salât)

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...