18 Kasım 2017

İhlas Suresi ; FELÂK SURESİ ; NAS SURESİ ; Faziletleri



İHLAS SURESİ
FELÂK SURESİ ; NAS SURESİ
Faziletleri

 İhlas Suresi 
 Bismillahirrahmanirrahim 
 Kul hüvallâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yeküllehû küfüven ehad. 
 Sonsuz kerem ve rahmet eden Allah 'ın adıyla (okumaya başlıyorum.) 

1. (Biz her çağın müslümanına şöyle diyoruz) 
De ki: Mutlak varlık olan Allah tektir. 
 2. Kendisine herşeyin muhtaç olduğu Allah, 
(hiçbir şeye ihtiyacı olmayan mutlak bir varlıktır). 
 3. O, ne doğurdu, ne de doğuruldu. 
 4. (Vasıflarına) hiçbir ortağı da yoktur. 
 İhlas Suresi Fazileti Okuyanı kıyamet korkularından kabir karanlığından cehennem azabından korur ve kurtarır. Ölüm acısını hafifletir. 
Çok okuyan ALLAH dostlarından olur. Okuyan ALLAH'a sığınmış olur ve şirkten kurtulur. 
Şeytanı kaçırır. Kulunu ALLAH'a yaklaştırır. 
Mükafat ve sevap olarak iman eden kimsenin sevap ve mükafatı verilir ve 100 şehit sevabı lütfedilir. 
 İhlas Suresini okuyan kişi Kuran'ın 3 de 1ni okumuş gibi olur. 
 İhlas Suresini günde 10 defa okuyana ALLAH onun için Cennette bir ev yapar. 
11 defa okuyana Cennette saray yapılır. 
21 defa okuyana 2 saray 30 defa okuyana 3 saray yapılır. 
 İhlas Suresini sabah namazının ardından 11 defa okuyana günah bulaşmaz. Şeytandan korunur. 
 İhlas Suresini 12 defa okuyan kişi Kuran'ı 4 defa okumuş gibi olur. Yeryüzünün en üstün insanı olur. 
 İhlas Suresini her gün 50 defa okuyan kişinin 50 senelik günahı bağışlanır. 

Kıyamet günü kabrinden "Ey ALLAH'ı öven kimse kalk Cennete gir." denilerek çağrılır. 
 İhlas Suresini 100 defa okuyanın günahları bağışlanır. 
Namazların ardından 100 defa okuyan Cehennem azabından kurtulur. 
Hergün 200 defa İhlas Suresini okuyana ALLAH 1500 sevap yazar. 
50 yıllık günahını bağışlar.(yeterki kul hakkı bulunmasın) Yatarken sağ yanına uzanarak 3 defa İhlas Suresini okuyan Kıyamet günü ALLAH buyurur ki; Ey kulum sağ yandan Cennete gir. 

 Hergün 1000 defa İhlas suresini okuyan kendi nefsini ALLAH'dan satın almış olur. 
100000 defa okuyan kendini ALLAH'dan satın almış olur. 
ALLAH tarafından bir melek göklerde ve yer yüzünde şöyle seslenir: 
Haberiniz olsun ki falan kişi ALLAH'ın azadlısıdır. 
 Hergün 1000 defa İhlas Suresini okuyan Cehennem azabından azad olur. 
Cuma günü cuma namazından sonra kalkmadan 7 şer defa İhlas Felak Nas Fatiha surelerini okuyan ikinci cumaya kadar ALLAH onu koruyup himayesine alır. Günahları bağışlanır. 
 İhlas Suresini çok okumayı adet edinen kişiye; ALLAH okuduğu günden kıyamet kopuncaya kadar kendi dostları için hazırladığı bütün hayırları dünya ve ahiret iyiliklerini okuyana verir. Ömrü uzar rızkı genişler tüm işlerinde ona yeterli olur kabir azabından kurtulur korku nedir bilmez. 

Kıyamet günü toplanılacak yere gideceği zaman beyaz inciden bir binit gelir ona biner ALLAH'ın huzurunda yerini alıncaya kadar hiç bir yerde durmaz. ALLAH ona Rahmet nazarı ile bakar. ALLAH okuyana bir kere mağfiret ettimi bir daha ona azab etmez. Rahmet her yandan onu kuşatır. Onu kendi himayesine alır. 

Cennet ile ikramda bulunur. İhlas Suresini okuyan için surenin her harfine karşılık Cennette bir Hurma ağacı dikilir. Okuyana 1000 melek müvekkel kılınır. O melekler onun için saraylar yaparlar. Sarayların çevresine meyve ağaçları ve kokulu bitkiler dikerler. 

 İhlas Suresini okuyan için cennetlik olduğuna 70bin melek şahadette bulunur. Okuyana 70bin melek sevabı yazılır. ALLAH katında kurtuluş yolu bulan kulluk görevini yerine getiren oruç tutan zatlardan yazılır. Melekler o kulu süsleyip cennete götürürler. Cennete girince melekler onun derecelerine bakıp onun için hazırlanmış sarayları görünce hayrete düşerler. 

 İhlas Suresini günde 20 defa okuyana 70bin şehit sevabı verilir. Kendisi malı mülkü çocukları mübarek kılınır. 30 defa okuyan Resulullah Efendimize S.A.V. komşu olur. 50 defa okuyanın 50 yıllık günahı bağışlanır. 100 defa okuyana 100 yıllık ibadet sevabı yazılır. 200 defa okuyan 100 köle azad etmiş gibi olur. 400 defa okuyana 400 şehit sevabı verilir. 500 defa okuyan kişinin hem kendisi hemde ailesini ALLAH mağfiretine eriştirir. 1000 defa okuyan kişi ALLAH'a olan borcunu ödemiş ve Cehennemden azad edilmiş olur. Sabah namazından sonra kalkmadan 100 defa İhlas Suresini okuyanın günahları bağışlanır. 1000 defa okuyan kişi Cennet ile müjdelenir. 

Okumaya devam eden kişiye Tevhid Sancağı verilir. Duaları makbul olur. Gece ve gündüz 10 defa okuyan ALLAH'ın rızasına hak kazanır. Peygamberlerle bulunur. Şeytandan da korunmuş olur. Eve geldiğinde kişi Fatiha ile 3 İhlas okursa evde bereket ve hayır artar. Fakirlik ortadan kalkar. Komşularınada hayır ve bereketten verir. 

İhlas Suresini günde 1000 defa okuyana 70 kişiye şefaat etme imkanı verilir. Yolculuğa çıkarken 11 defa İhlas okuyanı ALLAH onu evine dönünceye kadar korur. İhlas Suresini 100 defa okuyana ALLAH her harf başına 10 sevap yazar. Onun 10 günahını siler. Derecesini 10 arttırır. Cennette onun için 100 saray yapar. Kuran'ı 33 defa okumuş gibi olur. Şirkten kurtulur. Meleklerin hazır olmasını sağlar şeytanı kaçırır. Azapdan kurtulur. 

 Akşam namazının sünnetinde; birinci rekatta Fatiha ile Kafirun ikinci rekatta Fatiha ile İhlas Suresini okur. Namaz bitince kalkmadan 30 defa İhlas Suresini okursa ALLAH O kuluna Cennette altından saraylar yapar. Ailesine ve komşularına hayır ve iyiliği dokunur. Yatsı namazından sonra 2 rekat namaz kılar ve her rekatta Fatiha ile 20 İhlas okursa ALLAH onun için Cennette 2 saray yapar. 4 rekatta Fatiha dan sonra 50 İhlas Suresi; toplam 4 rekatta 4 Fatiha ve 200 İhlas Suresi okursa 100 senelik günahları bağışlanır. 12bin defa İhlas Suresini okuyanın günahlarını ALLAH bağışlar. Pazar günü güneş doğarken 10 ihlas okuyup isteğini ALLAH'a dua ederek dile getirenin duası kabul olur. Beladan kurtulmak veya bir isteğin gerçekleşmesi için; akşam ile yatsı arası 1000 İhlas okuyup dua eden o beladan kurtulur isteği gerçekleşir. İhlas ve Kafirun surelerini çok okuyan küfürden kurtulur. İmanlı olur. Cehennemden kurtulma beratına erişir. ALLAH'a yakınlaşır. 

 İhlas Suresi ile Fatiha Suresini çok okuyandan ALLAH fakirliği giderir. Evin bereketi ve hayrı çoğalır. 

 FELÂK SURESİ بِسْمِاللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِۙ﴿١﴾ مِنْ شَرِّ مَاخَلَقَۙ ﴿٢﴾ وَمِنْ شَرِّغَاسِقٍ اِذَا وَقَبَۙ ﴿٣﴾وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِيالْعُقَدِۙ ﴿٤﴾ وَمِنْ شَرِّحَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ 

 Kul, euzü birabbil felâk, min şerri ma halak, ve min şerri gasikin iza vakab, ve min şerri neffassâti fil ukad, ve min şerri hâsidin iza hased. 

Anlamı - Meali: De ki: "Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.

” NAS SURESİ بِسْمِاللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ﴿١﴾ مَلِكِ النَّاسِۙ ﴿٢﴾اِلٰهِ النَّاسِۙ ﴿٣﴾ مِنْ شَرِّالْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ ﴿٤﴾ اَلَّذ۪ي يُوَسْوِسُف۪ي صُدُورِ النَّاسِۙ ﴿٥﴾مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ 

 Kul, euzü birabbin nâs, melikin nâs, ilâhin nâs, min şerril vasvasil hannas, elleziy yuvesvisu fiy sudûrin nâs, minel cinneti ven nâs. Anlamı - Meali: De ki: "Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.” Felâk ve Nâs Sureleri İle İlgili Hadisler: 1- Ukbe İbnu Amir (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Bu gece indirilen ayetler var ya, onlar gibisi hiç görülmemiştir: Kul eüzu bi-rabbi'l-felak ve Kul eüzu bi-rabbi'n-nas süreleri". 

Müslim, Misafırin 264, (814); Tirmizi, Sevabu'1-Kur'an 12, (2904), Tefsir, Muavvizateyn, (3364); Ebu Davud, Salat 354, (1462,1463); Nesai, İstiaze 1, (8, 251-254). 2- Hz. Cabir (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) bana: "Ey Cabir oku!" dedi. Ben: "Annem babam sana kurban olsun, ne okuyayım?" diye sordum. Bunun üzerine: " Kul eûzu bi-rabbi'l-felak ve KuI eûzu bi-rabbi'n-nas sürelerini oku!" dedi. Ben de onları okudum. Resûlullah ilaveten: " Bu iki sûreyi oku, bunlar gibisini asla okuyamıyacaksın!"dedi. Nesai, İstiaze 1, (8, 254). 

 "FELAK SURESİ SIRLARI" Ukbe bin Âmir el-Cühenî (Radıyallahü Anh)’den rivayetle Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: -"Allah bana benzeri görülmemiş ayetler indirdi” ve sonuna kadar Nas ve Felak surelerini okudu.”(1) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem), Ukbe bin Amir (Radıyallahu Anh)’e şöyle buyurdu: -"Ey Ukbe! Şüphesiz sen Kuran’dan, Allah’a, Felak suresinden ne daha sevimli, ne de O’nun katında gayeye daha ulaştırıcı olan hiçbir sure asla okuyamazsın.”(2) 

Rivayet Edildi ki: 

Beş vakit namazdan sonra Felak suresini 3 kere okuyan kişi, semavi belalardan ve dünyevi kazalardan korunur. Okumaya devam etmek, hasetçilerin hadesini engeller. Okumaya devam eden kimseye Allah’u Teala kolay yoldan rızık nasip eder. İnsanların hasedinden, her türlü şer ve kötülüklerden muhafaza eder. Bir kimse sabah akşam üçer defa İhlas Suresi, Felak ve Nas Surelerini okursa, Allahü Teala o kimseyi cin ve insan şerlerinden korur. Ayrıca blea ve musibetlere karşı da koruma altına alır. Hiçbir kötü kişi ona kötülük yapamaz. Son nefesini vermekte olan kimseye bu sure okunursa ruhu bedenden rahatça ayrılır. Yatağa girerken okuyan kimse, cin ve şeytanların şerrinden kurtulur. Vesvesesiz, korkusuz bir uyku uyur. Sihir ve büyüyütesirsiz hale getirmek ve şeytandan korunmak için Felak ve Nas sureleri 41’er defa okunmalıdır. 

"NAS SURESİ SIRLARI" Ebu Said (Radıyallahu Anh)’den rivayet edilmiştir: "Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) cinlerden ve insanların nazarından Felak ve Nas sureleri nazil oluncaya kadar (çeşitli dualarla Allah’a) sığınırdı. Bu iki sure indirilince, diğerlerini bıraktı, yalnız bu ikisiyle Allah’a sığınmaya başladı.”(1) Ukbe bin Amir (Radıyallahu Anh)’den rivayet edilmiştir. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’in devesini çekiyordum. 

Bana:-"Ey Ukbe! Sana okunan en hayırlı iki sure öğreteyim mi?” buyurunca:-"Evet, ey Allah’ın Resulü!” dedim. Bana, Felak ve Nas surelerini okuttu. Benim bunlara fazla hayret ettiğimi gördü. Sonra sabah namazını bu iki sureyle kıldırdı.(2) Ukbe bin Amir (Radıyallahu Anh)’den rivayet edilmiştir. 

Bir gün Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) ile birlikte Cuhfe ve Ebva arasında giderken birden ortalığı bir rüzgar ve karanlık kapladı. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Felak ve Nas surelerini okuyarak gelecek belalardan Allah’a sığınmaya başladı ve bana da böyle musbet anında aynı şeyi yapmamı tavsiye ederek şöyle buyurdu:-

"Ey Ukbe! Bu iki sure ile Allah’a sığın; çünkü Allah’a sığınan hiçbir kimse, bu ikisinin benzeri ile korunmadı.”(3)Başka bir rivayette Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Ukbe bin Amir (Radıyallahu Anh)’a şöyle buyurdu: "Ey Ukbe! Sabah akşam üçer defa İhlas, Felak ve Nas surelerini devam et. Arkasından şöyle söylemeyi ihmal etme:Allah’ım! Sana yaptığım bütün kulluk hizmetlerimde ve son nefesimi verdiğim sırada şeytan gelip bana vesvese vermeye başlayınca, beni onun elinde koyma. 

Bu hususta şimdiden Sana sığınıyorum.”Ukbe bin Âmir (Radıyallahu Anh)’dan başka bir rivayete göre dedi ki: "Ey Allah’ın Resulü! Bana Hud suresinden bir kaç ayet, Yusuf suresinden de bir kaç ayet öğretirmisin?” dedim. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Ey Ukbe bin Âmir! Sen ‘Kul e’ûzü bi-Rabbil-Felâk’ suresinden daha çok Allah’ın sevdiği, O’nun katında o sureden daha beliğ (kapsamlı ve anlamlı) bir sure asla okuyamazsın. Eğer onu namazda hep okuyabilirsen durma yap.

”(4)Yine Ukbe bin Amir (Radıyallahu Anh)’den nakledilmiştir: Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) her namazın arkasından Felak ve Nas surelerini okumamı emretti.(5) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Akşama ve sabaha eriştiğin zaman ‘kulhüvallahü ehad’ (suresi) ile muhavvezeteyn (surelerini) üç defa oku! Her türlü şerre karşı sana yeter."(6) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: 

"Her kim Cuma namazından sonra oturduğu yerde. İhlas-ı Şerif, Felak ve Nas surelerini yedi kere okursa, bir daha ki Cuma’ya kadar (kendisi, çoluk cocuğu ve malı bir hafta boyunca) muhafaza edilir (kötülüklerden korunur).”(7) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Cuma imam selam verdiğinde ayağını bükmeden (namaz halini bozmadan) 

Fatiha, İhlas, Felak ve Nas surelerini yedişer kere okursa, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır ve kendisine Allah’u Teala’ya ve ahiret gününe inanların sayısınca ecir verilir.”(8) Hazreti Aişe (Radıyallahu Anh)’dan rivayet edildiğine göre Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)her gece yatağına geldiğinde, her iki elini birleştirir, sonra onların içine üfler ve bu avuçlarına İhlas, Felak ve Nas surelerini okur, sonra cesedinden ulaşabildiği her yere ellerini sürerdi. 

Evvela başından, yüzünden ve ön tarafından başlardı ve bunu üç kere yapardı.(9)Hazreti Aişe (Radıyallahu Anh) şöyle dedi: 

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) ailesinden birisi hastalandığı zaman ona İhlas, Felak ve Nas surelerini okur ve üflerdi.(10) İmam-ı Rabbani (Kuddise Sirruh) hazretleri buyurdu ki: 

"Sıkıntılı zamanlarda dört ‘Kul‘ ler, yani: 

1-Kafirun Suresi, 2-İhlas Suresi, 3-Felak Suresi, 4-Nas Suresi çok okunmalıdır. 

Muhammed Masum Fâruki (Kuddise Sirruh) Hazretleri buyurdu ki: "Derslerden kurtulmak için Felak ve Nas surelerini çok okumak faydalıdır.” 
Rivayet Edildi ki: 

Bir kimse sabah akşam üçer defa İhlas suresi, Felak ve Nas suresini okursa, Allah’u Teala o kimseyi cin ve insan şerrinden korur. Ayrıca bela ve musibetlere karşı da koruma altına alır. hiçbir kötü kişi ona kötülük yapamaz. Nas Suresini devamlı okumayı alışkanlık haline getiren kimse, daima sıhhat ve afiyette olur. 

Nazara karşı okunursa, şifa bulur. Son nefesini vermekte olan kimse için bu sure okunursa, ruhu bedenden rahatça ayrılır. Yatağa girerken okuyan kimse, cin ve şeytan şerrinden kurtulur. Vesvesesiz, korkusuz rahat bir uyku uyur.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...