14 Mart 2016

Gezegensel Saatler Hesaplayıcı

Gezegensel Saatler Hesaplayıcı

Gezegensel saatlerin kökeni Kaldeli gezegen dizilimi olarak bilinen eski bir astrolojik sisteme dayanmaktadır. Dizilim şu şekilde sıralanır: Satürn, Jüpiter, Mars, Güneş, Venüs, Merkür, Ay ve bu sıralama sonsuza dek böyle sürüp gider; Satürn, Jüpiter...

Kaldeli dizilimi gezegenlerin yörüngesel hızlarını ifade etmektedir. Ayrıca bu dizilime Güneş merkezli bakacak olursak, dizilimin yörüngelerinin merkezlerine olan uzaklıklarını da ifade ettiğini görürüz; örneğin gezegenlerin Güneş’e olan uzaklıkları (dizilimde Güneş’in Dünya’ya göre değişen uzaklık noktaları da dâhil) ve Ay’ın Dünya’ya olan uzaklığı. Dizilime geleneksel yermerkezli bakış açısı ile yaklaştığımızda ise, Kaldeli diziliminin ayrıca gezegensel katmanların sıralanışını da gösterdiğini anlarız.

Tarih   Takvim
• Konum: Istanbul, Turkiye
• Enlem, Boylam: 41n04, 29e00
• Yerel Zaman: 11:14
• Saat Dilimi: -02:00 (EET)
• Yaz Saati: 00:00
Saat   Sıfırla
Ülke
Şehir  Sakla
Yaz Saati Farkı  Saat (Otomatik hesaplanır)
Yorumcu.com tarafından sağlanmaktadır
Gezegensel saatlerGezegensel saatler zamanı bölmek için Kaldeli dizilimini kullanmaktadır. Her bir gezegensel güne ait gezegensel saat farklı bir gezegen tarafından yönetilmektedir. Günün ilk saatini yöneten gezegen ayrıca tüm günün de yöneticisi olur ve o güne adını verir. Buradan hareketle de Pazar gününün ilk saatini Güneş’in ve Pazartesi gününün ilk saatini de Ay’ın yönettiğini anlıyoruz. (İngilizce'de Pazar günü anlamına gelen ”Sunday” kelimesi Güneş anlamına gelen “Sun” ve gün anlamına gelen “day” kelimeleri ile ilintilidir ve aynı şekilde Pazartesi anlamına gelen “Monday” kelimesi Ay anlamına gelen “Moon” ve gün anlamına gelen “day” kelimeleri ile ilintilidir.)

Buna karşılık gezegensel saatler, altmış dakikalık normalde kullandığımız saatlerle aynı özelliklere sahip değildir. Bu dizilimde, günler gündüz ve gece olarak ikiye ayrılmaktadır. Gün doğumundan gün batımına kadar olan sürece gündüz, gün batımından gün doğumuna kadar olan sürece ise gece denmektedir. Bu iki periyodun her ikisi de gezegensel saatleri oluşturan on iki saatlik dilimlere ayrılmaktadır. Gündüz ve geceye ait gezegensel saatler, gün ve gecenin eşitlendiği Ekinokslar dışında farklı uzunluklara sahiptirler.

Her gezegensel saat bir gezegen ile ilişkilidir. Bu da bize sihirli bir işleyişi sağlamak için ince ayar yapma şansı tanır. Çünkü her bir gün yönetici gezegeni sayesinde bazı hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için uygundur ve bu sayede de her bir saati sizin için bir sihir haline dönüştürebilirsiniz.

Mesela para kazanmak mı istiyorsunuz, bu durumda Perşembe günü para sihri yapacaksınız çünkü perşembe günü Para ve Refah kavramlarının yöneticisi olan Jüpiter tarafından yönetilmektedir. Ama bu sihri bazı anlarda yapmak ve daha fazla para kazanmak gibi bir niyetiniz varsa, Perşembe gününün gezegensel saatlerine odaklanmanız gerekecek. Dört gezegensel saati Jüpiter yönetmektedir (ikisi gün içinde iki de geceye ait olmak üzere) bu yüzden de doğru saati bulduğunuzda, o saatleri beklemeli ve para sihrini doğru zamanda yapmalısınız.

Gezegensel saatler ayrıca doğru günü beklemek istemediğiniz zamanlarda da kullanılabilir. Mesela para sihri günü dündü ama bugün günlerden Cumartesi ve paraya ihtiyacınız var, o zaman gün içinde Jüpiter’in yönettiği gezegensel saatlerden birini kullanabilirsiniz.

Gezegensel saatler ayrıca size karşı çalışan bazı kavramların sizin için olumlu yönde ilerlemesini istediğiniz anlarda da imdadınıza yetişebilir ya da mesela hastasınız ve ihtiyacınız olan başka bir şey var bu durumda servisimizi kullanın ve işlerin istediğiniz yönde ilerlediğine şahit olun.

GünGezegensel YöneticiÖzellikler
PazartesiAyDişil, değişiklikler, duygular, sırlar, kadınlarla başa çıkma.
SalıMarsHeves, enerji, tutku, koruma, rekabet, kararlılık gerektiren her tür durum.
ÇarşambaMerkürAdalet, eğitim, seyahat, düşünme, iletişim, eşlerle başa çıkma, sağlık.
PerşembeJüpiterŞansın, kumarda becerinin, merhametin, uzun süreli seyahatlerin ve tahmin yeteneğinin arttırılması için uygundur. (İstediğiniz şeye dikkat edin, çünkü istediğiniz fazlasıyla sizin olacak!)
CumaVenüsAşk, lüks, güzellik, dekorasyon, yaratıcı hediye seçimi ve alışveriş, zevk.
CumartesiSatürnUzun süreli iş, kariyer, kurumlar (evlilik, hapishane, hastahane gibi), yatırımlar, af dileme konuşması, kader.
PazarGüneşDilekler, başarı, mutluluk, hedefler için uygundur, Pazar günü sırlar açığa çıkar unutmayın.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...