07 Temmuz 2014

TEKFİR BİDAT'MIDIR ? HAKİKAT'MI ? PDF E-KİTAP





TEKFİR BİDAT'MIDIR ? HAKİKAT'MI ? PDF E-KİTAP
"Günümüzde en çok konuşulan, en çok tartışılan ve insanların birbirlerine buğz etmesine sebep olan mesele tekfir meselesidir. Aslında tekfir, kavimleri birbirine düşüren, kılıçlar çektiren, hakkı ve batılı birbirinden ayıran ve hakkı müdafaa eden bir mekanizmadır." Tekfir Bidat mıdır Hakikat mi? Tekfir Bidat mıdır Hakikat mi? Bir takım insanlar bunu yeni çıkmış bir mesele gibi algılıyorlar. Hâlbuki tekfir ilmin anahtarıdır. İman ve küfür safının birbirinden ayrıştırılmasıdır. Öyleyse bunun sınırları nelerdir? İşte bu kitabımızda bu meseleyi gücümüz yettiği kadarı ile açıklamaya çalıştık. Başarı Allah subhanehu ve teâlâ’dandır. Her şeyi en iyi bilen âlemlerin Rabbi Allah subhanehu ve teâlâ’dır. 
 NEDEN TEKFİR? 
 Şüphesiz kişi İslam’a ancak kesin ve yakin bir itikad ile girebilir. İslam hak olan dindir. Bu dinin aslına muhalefet edenin, muhalefeti ister az, ister çok olsun fark etmez. İslam dininin asıllarına muhalif olan her türlü itikad, kesinlikle batıldır. Allah subhanehu ve teâlâ’nın ilahlığını ve Nebi sallallahu aleyhi ve sellem’in peygamberliğini, onların dinine tabi olmadan ve emirlerini yerine getirmeden tasdik etmek, kesinlikle İslam değildir. Yani kuru kuruya mücerret olarak sadece tasdik, eğer beraberinde diğer bütün emirlere ittiba ile tamamlanmaz ise, bu tasdik kişiye asla fayda vermez. Bunun en bariz ve açık örneği Nebi sallallahu aleyhi ve sellem döneminde yaşayan Yahudilerdir. Onlar Allah’tan başka ilah olmadığına inanıyorlar, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in Allah’ın elçisi olduğunu tasdik ediyorlardı. Ancak onun emirlerine itaat etmediklerinden dolayı İslam’a girmiş sayılmıyorlardı. Çünkü Nebi sallallahu aleyhi ve sellem’e tabi olmak, İslam dışındaki bütün batıl dinlerden ve o dinlerin ehlinden beri olmaktan ibarettir. İşte bu yüzden insanların ekserisi bu dine girmekten yüz çevirdiler. Bu emir ile amel etmek insanlara ağır geldi.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...