29 Nisan 2012

BU VATANA NASIL KIYDILAR



BU VATANA NASIL KIYDILAR

İnsan olan vatanını satar mı?
Suyun içip ekmeğini yediniz.
Dünyada vatandan aziz şey var mı?
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?


Onu didik didik didiklediler,
saçlarından tutup sürüklediler.
götürüp kâfire : «Buyur…» dediler.
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?



Eli kolu zincirlere vurulmuş,
vatan çırılçıplak yere serilmiş.
Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş.
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?




Günü gelir çarh düzüne çevrilir,
günü gelir hesabınız görülür.
Günü gelir sualiniz sorulur :
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

NAZIM HİKMET

Bu gün içimden geldiği gibi yazacağım. Şöyle bakıyorum da gidenlere neleri götürüyorlar yanların da şereflerinden başka onları örnek alıyorum ve herkesinde örnek alması gerekiyor bence. Bakın bir Mustafa Kemal' e, Biruni' ye , İbn Sina ya, Mevlana’ ya… İşte bu insanlar hayatları boyunca bu dünyada bir amaç için çalıştılar. Peki, şimdi kim onlar gibi çalışıp caba gösterip bir şeyler üretmeye çalışıyor? İnsanlık için, gelecek için, şerefleri için bir şeyler yapanlar çok az. Bir ömür boşa gelip geçiyor.
 
Atam senin o yüce ruhunla teslim edip bıraktığın bu ülke yavaş yavaş geriye gidiyor. Avrupa devletleri nerde biz nerdeyiz? İçimde kalıp da söyleyemediğim çok şey var ama susuyorum. İstikbal göklerdedir dediniz ama biz istikbalimiz için hiçbir şey yapamıyoruz taklitten başka elimizde kendimizi geliştirmek için bu kadar fırsat varken neden değerlendiremeyip yatıyoruz. O zamanlar ülkesi için canını ortaya koyan milletimiz nerde o hırs ,o azimli gözler neden artık söndü …!

Mevlana'nın dediği gibi :

ÖLÜM GÜNÜ DOĞUM GÜNÜM OLACAKTIR...
Gençliği yetiştiriniz onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.

M.Kemal Atatürk
 Ben bir İbn Sina hayranıyım. Geliştirmiş olduğu nefs felsefesiyle insanları iki boyutta da incelemeyi öğretti bizlere ve insanlara benliklerini kazandırmış oldu böylece. Bizler için o manevi bir cevherdir. İnsan sağlığında psikolojisinde yaptığı araştırmalar, çalışmalar o zamanın şartlarıyla bulmuş olduğu yöntemler onun bin insana bedel olduğunu gösteriyor. Örneğin yapmış olduğu sezeryan ameliyatı… Bulmuş olduğu bitkisel özler ve diğer organik karışımlardan ilaç endeksine girişi... 
 
büyüyünce beni hiçbir şehir içine almaz oldu, kıyamet kazanınca beni alacak müşteri çıkmaz oldu” 
sözünü de politik baskılar yüzünden söyledi. İnsan sağlığı için bu kadar çabaları varken kıymeti bilinmedi.
 
Biruni, yapıtlarıyla çağının çok ötesinde bir gökbilimci ve matematikçi olduğunu kanıtlamıştır. Bu iki bilim dalındaki bulgularını kitaplarında bir araya toplamıştır. Güneşin ve gezegenlerinin eğimlerinin bulmuş ve Asar-ül Bakiyye adlı eserinde dünya ekseninin eğikliğini 23º 27’ bularak gerçek değerine (23º 26,7’) çok yakın bir sayı bulmuştur. Dünyanın çapını da ilk olarak Biruni gerçeğe çok yakın bir değer olan R=6324,66 km olarak bulmuştur. (Cosa=R/R+h bağıntısını kullanarak bulduğu yukarıdaki değerle ilgili geniş bilgi İnkra adlı eserinde bulunabilir). Biruni' nin bilim dünyasına yol gösterecek, metodu ve kavrayış özelliklerinden gereği gibi yararlanılması yönündedir. Amerika'lı bilim tarihçisi George sarton 11. asra Biruni asrı demekteydi. Peki, şimdi böyle insanlar nerde neden herkes yerinde sayıyor.
Atatürk şerefimizi kurtardı, İbni Sina felsefede sağlıkta ufkumuzu açtı, biruni evreni tanımamızı sağladı daha bir sürü insan var yazamadığım ama günümüzde böyle insanlar neden yok!
Belkide var ...! Ne dersiniz ?

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...