21 Mart 2012

STONEHANGE GİZEMİ


STONEHANGE GİZEMİ
Dünyanın birçok yerinde sırrı çözülemeyen yerler vardır ve bunların içinde en çok tanınanlarından birisi yılda bir milyon insanın ziyaret ettiği İngiltere´deki Stonehenge´dir. Günümüzün majisyenleri, gizem grupları Stonehenge´de her yıl törenler yapıp toplanıyorlar. Bazılarına göre Stonehenge, evrenin merkezini simgeliyor, bir diğer kitle, bu inanılmaz yapının dünyadışı canlılar tarafından yapıldığına inanıyor. İşin aslı ne? Bilinen tek birşey var; Stonehenge´in amacı gökle ilgili...ötesi? ...


Salisbury Ovası´na girdiğinizde veya arabanızın kısıtlanmış görme alanının dışına çıktığınızda yani indiğinizde, sanki sonsuz bir düzlüğün ortasında çaresiz kalmış gibisiniz, bir çeşit kontr-klostrofobi insanı sarıp, sarmalıyor. 360 derecelik bir taramanın bir noktasında neyse ki bir kütle, garip, anlamsız bir yığın kapıldığınız boşluk dalgasından sizi kurtarıyor. Eğer onun ne olduğunu önceden bilmiyorsanız, hiç bir anlam veremiyor, hatta neden orada olduğunu dahi anlayamıyorsunuz ama karşınızdaki taş kütlenin ne olduğu hakkında bir fikriniz varsa, iş değişiyor ve yanına ulaşmak için hızlanıyorsunuz çünkü karşınızda tüm zamanların en gizemli on yapıtından biri var; efsanevi Stonehenge... Bu garip yapı önce tek bir parçaymış gibi görünüyor oysa şu anda bile onlarca parçadır. Stonehenge, taştan yatay üst eşikleri bulunan bir dairedir. Bazıları düşmüş, bazıları eğilmiş, bazıları ise toprağa gömülüdür. Çevresi bir set ve bir de hendekle çevrili, bir ana yolla ulaşılıyor. Tahminlere göre ilk Stonehenge 112 büyük ve sayısız küçük taştan yapılma; oturup bunları tek tek yontup, dikmişler. Ama neden acaba? Binlerce yıl öncesinin zor ve ölümcül koşullarında yaşayan o insanlar neden zamanlarını ve güçlerini bu işe harcadılar? Üstelik bu önem, sonraki bin yıllarda da sürdü ve yapı geliştirildi.


Stonehengede Gün Doğumu - Stonehenge Resimleri - Stonehenge - Bulutsu

Açıklama :
Güneş bugün gezegenimizin göklerindeki en kuzey noktasına ulaşıyor. Gündönümü adı verilen ve geleneksel olarak mevsim değişikliğine işaret eden bu tarih, Dünya'nın kuzey yarımküresinde ilkbahardan yaza, güney yarımküresinde ise sonbahardan kışa geçişi temsil eder.
Resmi Orjinal Boyutta Görmek Istiyorsan TIKLA: 900 x 600


2008 yılının yaz gündönümü haftasında, Stonehenge / İngiltere'den çekilen yukarıdaki görüntüde; içerisinde sisin, ağaçların, bulutların, 4500 yıl önce yerleştirilen taşların ve 5 milyar yıldır ışıldayan büyük bir kürenin de yer aldığı etkileyici bir gün doğumu yakalanmış.
 Geçtiğimiz bin yıl içerisinde Dünya'nın dönüş ekseni üzerinde meydana gelen yalpalamaya rağmen,
Güneş gökbilim açısından önemli bir biçimde Stonehenge anıtı üzerinde yükselmeye devam etmektedir.
Katkı ve Telif Hakkı :
 Max Alexander, Bilim ve Teknoloji Tesisleri İdare Meclisi (STFC), SPL

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...