03 Şubat 2012

MÜSLÜMANLAR VE HİRİSTİYANLAR AVRUPA BİRLİĞİ

 

Müslümanlar ve Hiristiyanlar

İmparatorluk günden güne zayıflamaktadır.
niçin saklamalı?
onu bu hale düşüren sebeblerin başında avrupalılaşma zihniyeti gelir.

Temellerini III. selim'in attığı bu zihniyeti,

Derin cehaleti ve sonsuz hayalprestliği yüzünden II.Mahmut son haddine vardırır.Bab-ı Ali'ye tavsiyemiz şudur.hükümetinizi dini kanunlarınıza saygı esası üzerine kurunuz.Devlet olarak varlığınızın temeli,padişahla müslüman tab'a arasındaki en kuvvetli bağ dindir.zamana uyun çağın ihtiyaçlarını dikkate alın idarenizi düzene sokun ıslah edin.Ama yerine size hiçde uymayacak olan müesseseleri  koymak için eskileri yıkmayın.avrupa medeniyetinden sizin kanun ve nizamlarınıza uymayan kanunları almayın,

BATI KANUNLARININ TEMELİ HİRİSTİYANLIKTIR.
TÜRK  KALINIZ.

tatbik edemiyeceğiniz kanunu çıkarmayın....Hak bellediğiniz yolda ilerleyin...Batının sözlerine kulak asmayın,siz ilerlemeye bakın adalet ve bilgiyi elden bırakmayın,Avrupa efkarı umumiyesinin az çok değeri olan kısmını yanınızda bulacaksınız.kısaca biz Bab-ı Ali'yi kendi idare tarzının tanzim ve ıslahı için giriştiği teşebbüslerden vazgeçirmek istemiyoruz.ama avrupa şartlarını örnek olarak almamalıdır kendine,Avrupa'nın şartları başkadır.Türkiye'nin başka Avrupa'nın temel kanunları Doğunun örf ve adetlerine taban,tabana zıttır.ithal malı ıslahattan kaçının.Bu gibi ıslahat müslüman memleketlerini ancak felakete sürükler.
Onlardan hayır gelmez sizlere
paylaşmak istedim
Metternich
( 1773--1859-Avusturya devlet adamı)

Anadolu'nun ilk camisi dinler arası diyaloğun da simgesi

Anadolu'nun ilk camisi olmasının yanında, Hz. İsa'nın havarilerinden Pavlus ve Yuhanna'nın mezarlarını içinde barındıran Habib-i Neccar Camii, bu özelliğiyle hem Müslümanların hem Hıristiyanların kutsal olarak gördüğü tek ibadet yeri olmasıyla dikkat çekiyor.
Müslüman ve Hıristiyanların ziyaretçi akınına uğrayan Habib-i Neccar Camii, bu özelliğiyle dünyada örneğinin olmamasının yanında, dinlerarası hoşgörünün doruk noktası da oldu. Hatay'a gelen çok sayıda yerli-yabancı turistin ilk uğrak yerlerinden biri olan Habib-i Neccar Camii'nin bu özellikleri Antakya'nın dinler arası birlik, beraberlik ve hoşgörü ortamını iyice pekiştiriyor. Cami, Hz. İsa'nın havarilerine ilk inanan ve bu uğurda canını veren bir Antakyalı olan Habib-i Neccar'ın adını taşıyor.
Camiye ve Antakya'nın sırtını verdiği dağa adını veren Habib-i Neccar, M.S. 40'lı yıllarda Antakya'da yaşadı. Yapı, Anadolu'da yapılan ilk cami olarak biliniyor. Bir Roma tapınağının yıkıntıları üzerine inşa edilmiş kiliseden camiye dönüştürülmüş olan bu kutsal yapı, ortaçağ mimari özelliklerini taşıyor. Günümüzdeki cami Osmanlı dönemi eseri olup etrafı geleneksel yapım tarzıyla yapılmış, avlunun bir kısmı medrese odaları ile çevrili. Minaresi 17. yüzyılda yapılmış olan caminin avlusunda 19. yüzyıl eseri bir şadırvan bulunuyor. Caminin kuzeydoğu köşesinde Hz. İsa'nın havarilerinden Yunus (Pavlus) ve Yahya (Yuhanna) ile onlara ilk inanan Habib-i Neccar'ın türbesi (4 metre derinde) yer alıyor.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan İslam Ansiklopedisi'nin 14. cildinde, Habib-i Neccar, İslami kaynaklara göre Kur'an-ı Kerim'de Yasin suresi'nin 13-27 ayetlerinde kıssası anlatılan kişi deniliyor. Müslümanlarca da bir evliya olarak kabul gören Habib-i Neccar'ın öldüğü yere yaptırılan bu cami, Antakya'nın el değiştirmesine bağlı olarak defalarca yıkılmış ve sonradan tekrar yapılmış.
Türkiye

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...