16 Şubat 2012

Diyalog cabalari devam ediyor

Diyalog cabalari devam ediyor
SELCUK GULTASLI
ISTANBUL (Zaman)- Fethullah Gulen'in baslattigi diyalog cabalari suruyor.
Gulen, dun Istanbul'da Amerikan Yahudi Orgutleri Baskanlari Konferansi (AYOBK) Heyeti'ni kabul etti. 3 gunluk bir ziyaret icin Turkiye'de bulunan Yahudi Liderler Heyeti, Ankara'da en ust duzeyde kabul gormus ve Basbakan Mesut Yilmaz,

Genelkurmay II. Baskani Orgeneral Cevik Bir, TBMM Baskani Hikmet Cetin, Disisleri Bakani Ismail Cem tarafindan kabul edilmisti.

Heyetin, Cumhurbaskani ile gorusmesi ise Demirel'in Ispanya'da olmasi dolayisiyla gerceklestirilemedi.

http://arsiv.zaman.com.tr/1998/03/11/guncel/22.html
AYOBK Heyeti'ni temsilen Fethullah Gulen'i ziyaret eden 3 kisilik grup, dunyada ve ozellikle ABD'de Islam'in imajinin teror ve siddetle bareber anilir hale gelmesinden buyuk uzuntu duyduklarini belirttiler. Gulen'in Islam'in 'hosgoru' dini, Kur'an-i Kerim'in de 'hosgoru' kitabi oldugu temelindeki goruslerine buyuk onem atfettiklerini belirten Heyet Baskani Leon Levy, "Hocaefendi'nin cabalarindan cok etkileniyoruz. Semavi bir din olan Islam'in terore ve siddete prim vermedigini biliyoruz. Ancak ABD'de boyle yaygin ama yanlis bir imaj var. Hocaefendi'nin bu yanlis imaji silmeye yonelik cabalarini takdir ediyoruz ve devaminin gelmesini diliyoruz." dedi.
Fethullah Gulen ise, Islam'in uzlastirici ve hosgorulu bir din oldugunu vurgulayarak, "Biz her gittigimiz yerde, Islam'in bu temellerini anlatarak ise basliyoruz, hosgoru ve uzlasmayi. Istikbalin medeniyetinin semavi dinler arasinda boyle bir uzlasmanin saglanmasi ile gerceklesecegine inaniyoruz." diye konustu.
ABD'nin en etkin lobisine sahip 55 Yahudi orgutunu temsilen Turkiye'de bulunan 59 kisilik AYOBK Heyeti, Fethullah Gulen'in Turkiye'deki ve yurtdisindaki cabalarini onumuzdeki yuzyilin 'baris' asri olmasi acisindan onemsediklerini ve soz konusu projeye buyuk ilgi duyduklarini belirttiler.
Fethullah Gulen ise ulkeler arasinda sinirlarin kalktigi bir donemde semavi dinlerin temsilcilerine buyuk gorev dustugunu ve uzlasi hosgoru temellerinde onumuzdeki gunlerin baris icerisinde gececegine inandigini soyledi.
Jacob Stein, Kenneth Jacobson ve Leon Levy'den olusan heyet daha sonra Fethullah Gulen'e kutsal topraklarda bulunmus 2000 yillik bir testi hediye etti.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...