13 Ocak 2020

AMERİKAN ""FED""BANKASININ SAHİPLERİ

fed' in sahipleri fed.com ile ilgili görsel sonucu"
İLETİM MEKTUBU

 

21 EYLÜL 1964

İç Finansman Alt Komitesi Üyelerine:

Bankacılık ve Para Komitesi Komitesinin İç Finansman Alt Komitesi ile komitenin ve Kongre'nin diğer üyelerinin yanı sıra genel kamuoyunun kullanımı için aktarılan, parasal sistemimizin temel çalışmaları hakkında bir dizi soru ve cevaptır. . Para Üzerine Bir Astar " a ek niteliğindedir ve " Primer " de ortaya konan temel noktaları vurgulamak ve cevaplamak için tasarlanmıştır Ayrıca kullanımını kolaylaştıracak şekilde endekslenmiştir.
Para Gerçekleri " nin öğrenciler ve para sistemimiz üzerinde daha fazla çalışma ve iyileştirme yapmak isteyen herkes için yararlı olacağı ve ilgili kritik konular hakkında ciddi düşünce, araştırma ve tartışmayı teşvik edeceği umulmaktadır .
WRIGHT PATMAN, Başkan
ÖRTMEK

Kurul


   Bölüm 1:   Önsöz
   Bölüm 2:   Para nedir?
   Bölüm 3:   Para nasıl yaratılır ?
   Bölüm 4:   Federal Rezerv Kanunu neden kabul edildi ?
   Bölüm 5:   Para arzını kim belirler ?
   Bölüm 6:   Federal Rezerv Bankalarının sahibi kimdir ?
   Bölüm 7:   Federal Mevduat Sigortası Yasası neden kabul edildi ?
   Bölüm 8:   Federal Rezerv özel bankalara nasıl kamu fonu sağlar
   Bölüm 9:   Para politikası nedir?
   Bölüm 10: Para sisteminde ne gibi iyileştirmelere ihtiyaç vardır ?

BÖLÜM I
ÖNSÖZ
1. ABD'de kim para yaratma hakkına sahiptir?
Anayasaya göre, para yaratmak Kongre'nin hakkı ve ödevidir. Tamamen Kongre'ye bırakıldı.
2. Kongre bu parayı kime yaratarak yetki verdi?
Bankacılık sistemine, yani Federal Rezerv Sistemine ve ülkenin ticari bankalarına.
3. Para yaratma gücü neden önemlidir?
Çünkü, para yaratarak, bankalar ekonominin gelişmesi ve büyümesi için gerekli olan değişim ortamını sağlarlar. ABD ekonomisinin büyümesi ve düzgün işleyişi yıllar içinde artan miktarlarda para gerektirdiğinden, para miktarını kontrol edenler iş faaliyeti, insanların kazandığı gelirler ve ekonomik güç üzerinde büyük bir güç kullanmaktadır.
4. Bankacılık sistemine neden para yaratma hakkı verildi?
Sebepler çoğunlukla tarihseldir. Yine de bankalar para yaratmada hizmet veriyorlar. Bir kez para ve kredi yaratıldığında, birisi kime parayı ve hangi amaçlarla vereceğine karar vermelidir. Bu bankalar yapar. Ve banka kazançları, para arzının akıllıca ve doğru bir şekilde yerleştirilmesinin getirisidir.

5. Federal Rezerv Sistemi nedir?

Federal Rezerv Sistemi, 12 bölgesel Rezerv bankasından ve Washington'daki Federal Rezerv Kurulu'ndan oluşan ülkenin “merkez bankasıdır” ve ticari bankalarımızın para ve kredi yaratma kabiliyetini kontrol eder. Federal Rezerv faiz oranlarını da kontrol eder.
6. Kongre, Federal Rezerv politika yapımını denetler mi?
Hayır. Uygulamada Federal Rezerv politika yapımında “bağımsız” dır. Federal Rezerv, politikaları için Hükümetin herhangi bir şubesinin onayını istemez veya istemez. Sistemin kendisi, politikalarının neyi hedeflediğine karar verir ve daha sonra bu amaçlara ulaşmak için gördüğü her türlü eylemi gerçekleştirir.
7. “Bağımsız” Federal Rezerv tarafından hangi sorunlar ortaya çıkar?
İki büyük sorun var. Birincisi, ülkenin ekonomik politikaları için politik sorumluluk sorunudur. Diğeri, Hükümetin ekonomik alandaki eylemleri üzerinde nihai kontrol sorunudur.
8. Siyasi sorumluluk sorunu nedir?
Federal Rezerv bağımsız olduğu için, izlemeyi seçtiği ekonomik politikalardan kimseye karşı sorumlu değildir. Ancak bu normal olarak kabul edilen demokratik ilkelere aykırıdır. Başkan ve Kongre, seçim gününde halkın geçmiş ekonomik kararlarından sorumludur. Ancak Federal Rezerv, ne doğrudan ne de dolaylı olarak halkın seçilmiş temsilcileri aracılığıyla halka karşı sorumludur. Ancak, Federal Rezerv, ticari bankaların para yaratma faaliyetlerini kontrol etmek için büyük bir güç kullanmaktadır.
9. Ekonomi politikasının nihai kontrolü neden bir sorundur?
Çünkü “Bağımsız” bir Federal Rezerv ile, Kongre ve Başkan Federal Rezerv diğerinde hareket ederken bir yönde hareket edebilirler. Sonuç bazen hiçbir politika değildir. Diğer zamanlarda, Federal Rezerv'in Cumhurbaşkanının ekonomi politikalarını etkisiz hale getirmesine yol açıyor. Bu olasılık Başkan Johnson'ın 1964 Yıllık Ekonomik Raporunda Federal Rezerv'i Kongreye işsizliği azaltma ve gelirleri artırma çabalarını geçersiz kılmamasını istemesine neden oldu. Başkan herhangi bir Devlet kurumundan Kongre tarafından onaylanan politikasını sürdürmesini istemeli mi? Belli ki değil.
10. Federal Reserve operasyonlarını gerçekten kim yönetiyor?
12 bölgesel Federal Rezerv bankasının her birinde günlük operasyonlar, altısı doğrudan özel sermayeli ticari bankalar tarafından seçilen dokuz direktör tarafından denetlenmektedir. Bir bütün olarak sistem için en önemli parasal kararlar 12 üyeden oluşan Açık Piyasa Komitesi tarafından verilir.
11. Özel banka çıkarları Federal Rezerv politikasını etkiler mi?
Evet. Açık Piyasa Komitesi'nin (aslında kredi politikasını kontrol eden Komite) 12 üyesinden 5'i bölgesel bankaların başkanlarıdır. Bu başkanlar, bireysel ticari bankaların dokuz kişilik yönetim kurulu tarafından özel ticari banka temsilcilerinin baskısı ile seçilir. Ayrıca, bölgesel banka başkanlarının 12'si de Açık Piyasa Komitesinin görüşmelerine katılıyor, ancak sadece 5 oy verebiliyor. “Tartışma” Açık Piyasa Komitesinin 19 üyesi vardır - 12 bölgesel banka başkanı ve 7 Federal Rezerv Kurulu üyesi.
12. Ekonomiye ne kadar para verilmesi önemli mi?
Evet kesinlikle. Para Arzı, para kullanımı, istihdam, fiyatlar ve ekonomik büyüme için ödenen genel faiz oranlarının belirlenmesine yardımcı olur. Birçok iktisatçı para arzının bu değişkenlerin en önemli belirleyicisi olduğuna inanmaktadır.
13. Para arzını kim belirler?
Federal Rezerv Sisteminin Federal Açık Piyasa Komitesi.
14. Faiz ücretleri neden önemlidir?
Bir çok sebepten ötürü. Birincisi, ilgi yaşam maliyetinde büyük rol oynamaktadır. Tüm iş firmaları faaliyetlerini yürütmek için borç alırlar - bazıları diğerlerinden daha fazla. Bunlar, üretimin her aşamasındaki firmaları içerir. Dolayısıyla faiz, üretim zincirinin her halkasına eklenen bir ücrettir. Bu, sonunda tüketici tarafından ödenmesi gereken bir maliyettir. Tüketiciler tarafından ödenmezse, üretim sürdürülemez. Dolayısıyla, faiz oranları da ticari faaliyet düzeyini belirleyen bir faktördür. Ayrıca, faiz oranları üretimi etkilemektedir, çünkü faiz oranları, işletmenin yıllık üretiminin üçüncü en büyük harcama tutarı olan tesis ve teçhizata yapılan yatırım için harcadığı miktarı etkilemektedir.
15. Faiz oranı değişiklikleri ve sıkı paranın başka etkileri var mı?
Evet. Hükümet para ve krediyi kısıtladığında ne olacağını düşünün. Firmalar kredi bulmakta güçlük çekiyor ve yatırım devrilmeye başlıyor. Küçük işletmeler özellikle zor bir iştir çünkü büyük firmalar kredi ihtiyaçlarını önce karşılama eğilimindedir. Ayrıca, yatırımlar düştüğünde, makine üreten veya fabrikalar inşa eden firmalar emirlerini çökertiyor ve mal siparişlerini keserken işçileri işten çıkarıyorlar. Ekonomi, kazanılmayan ve üretilmeyen çıktılara olan yüksek ilgiyi öder.
16. Yüksek ilginin “verimlilik maliyeti” nedir?
Yatırımlar büyük ilgi ile kesildiğinde iki şey olur. (1) İşletme, mal üretmek için yeni ve daha verimli araçlardan mümkün olduğunca fazla fayda sağlamaz. (2) Sanayi, ülke fabrikalarının toplam üretim kapasitesinin genişleme oranını yavaşlatır. Bu ikiz etkilerin sonucu, yarının işçilerinin olabileceğinden daha az verimli makineler ve daha az makine ile çalışmasıdır. Daha az ve daha az verimli araçlara sahip olan yarının işçileri elbette mümkün olandan daha az üretiyorlar. Başka bir deyişle, yüksek faiz hakim olduğunda büyüme çıktısı yavaşlar.
17. 1952'den 1964'e olan faiz oranları eğilimi neydi?
Birleşik Devletlerde faiz oranları 1952'den 1964'e kadar adımlarla arttı; ve yukarı doğru atılan her büyük adımı durgunluk izledi.
18. Yükseliş trendinden sorumlu Federal yetkililer tarafından hangi nedenler verilmiştir?
Yıllar geçtikçe nedenleri değişti. İlk yıllarda verilen resmi neden, “çok fazla dolar çok az malın peşinden koşarak” enflasyona neden oluyordu. Son yıllarda ödemeler dengemizdeki açık kaydedildi. Amerikan sermayesini evde tutmak için yüksek faiz oranlarının gerekli olduğu öne sürüldü. Her zaman, gerçek veya hayal edilen “enflasyonla mücadele” konusunda sürekli bir konuşma olmuştur.
19. Yüksek faiz oranlarına yönelik eğilimi durdurmak için herhangi bir şey yapılabilir mi?
Evet. 1939 sonundan 1951'e kadar geçen dönem, Birleşik Devletler'in tüm tarihindeki kadar şiddetli ve yıkıcı bir dönemdi. Bu dönemin başında milyonlarca insan hala Büyük Buhran'dan işsiz kaldı. Kısa bir süre sonra, savaş alanında her gün 250 milyon dolar çekiyorduk. Sonra savaş sona erdi ve devasa satın alma gücü ve enflasyon ile barış zamanında ekonomiye döndük. Sonra Kore çatışması geldi. Ancak, tüm bu ekonomik stres ve kargaşa döneminde uzun vadeli devlet tahvillerinin faiz oranı hiçbir zaman% 2'yi aşmamıştır. Ve bu tahviller asla par. Bu, Fed'in ne zaman ve isterse daha yüksek faiz oranlarını kısıtlayabildiğini kanıtlıyor.
20. “Enflasyon savaşçısı” olarak yüksek ilgi ne kadar etkilidir?
Hastayı öldürmek bir hastalık için “etkili” tedavi olarak kabul edilirse, yüksek ilgi etkili bir anti-enflasyon aracıdır. Tabii ki ülkeyi derin bir resesyona sokmak emeğin ücret taleplerini azaltacak ve bazı iş firmalarının fiyat taviz vermesine neden olacak. Ancak bunun maliyeti ekonomik durgunluktur. Ve o zaman bile genel olarak fiyatlar muhtemelen düşmeyecek ve hatta yükselebilir. Yani, modern ekonomide, sadece mal ve işgücü talebini azaltmak bir şekilde fiyat indirimini durdurmayacaktır. Ülke bu acı dersi 1958'de öğrendi.
21. Bu enflasyonu kısıtlamanın bir yolu olmadığı anlamına mı geliyor?
Hayır. Modern ekonominin enflasyona karşı yerleşik bir eğilimi olmasına rağmen - sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde değil, Batı dünyasının her yerinde - ve henüz kimse mükemmel bir cevap bulamadı, ancak büyük iş ve büyük emek tarafından ılımlılığın fiyat ve ücret politikaları fiyatları sabit tutmak için uzun bir yol kat edebilir. Bu ülke, ılımlı ücret-fiyat politikaları izlenirken, 1961-64 yılları arasında 8 yıllık bir yükseliş yaşadı. Bu, sık durgunluğun enflasyonu durdurmak için gerekli olmadığının kanıtıdır.

BÖLÜM II
PARA NEDİR?
22. Para nedir?
Para, insanların mal veya hizmetler karşılığında kabul edeceği herhangi bir şeydir, buna karşılık, şimdi veya daha sonra diğer mal veya hizmetler için değiştirebilirler. Kağıt I 0 U'lar dahil olmak üzere çok sayıda farklı malzeme para olarak kullanılabilir. Paranın nasıl işlediği ve paranın nasıl temsil edildiği, sadece ne yapıldığı değil, önemli yönleridir. Günümüzde Amerikan halkı para olarak para, para birimi (kağıt para) ve banka mevduatı (çek defteri parası) kullanmaktadır.
23. Amerikalılar daha önce para için ne kullandılar?
Başlangıçta, wampum'u her şeyden daha çok kullandılar. Göründüğü kadar şaşırtıcı olan, boncuk gibi gerilmiş istiridye kabuğu, yerleşim günlerinde para olarak değerliydi. Ancak Kızılderililer wampum'u para olarak kullandılar ve yerleşimciler Kızılderililerle ticaret yapmak istediklerinde - sık sık yaptıkları gibi - wampumun kullanılması gerekiyordu. Böylece yerleşimciler kendileri wampumu para olarak kullanmaya başladılar.
24. Koloniciler hiç para kullandılar mı?
Evet. Sömürgeciler Avrupa ve Hintlilerle ticaret yaptıkları için madeni para da kullandılar. Doğal olarak, her ikisi de kullanıldığından, wampum ve madeni paralar arasında bir değişim oranı vardı. 1641'de Yeni Amsterdam Konseyi, wampum ve Hollanda parası arasındaki döviz kurunu sabitledi. Zaman geçtikçe koloniler kendi paralarını basmaya başladılar ve genel wampum kullanımı öldü.
25. “Tütün parası” neydi?
Madeni para kısaldığında - ve bu oldu - koloniler her türlü parayı tasarladılar. Virginia, Maryland ve Kuzey Carolina'da yaygın olanlardan biri tütün deposu makbuzlarının para olarak kullanılmasıydı. Bu makbuzlar, tütün üreticilerine satışlarını bekleyen depoya koyduklarında orijinal olarak verilmiştir. Sahipleri sadece bu makbuzları bugün bir çek onaylamak gibi devredilebilir yaptı. Tabii ki, tütün fiyatları yıldan yıla dalgalandıkça, tütün fişinin değeri de dalgalanarak tasarruf olarak veya uzun vadeli borçların belirleneceği kusurlu bir ortam haline geldi. Bu, herhangi bir meta - tütün veya altın - paranın temelini oluşturma zorluğunu göstermektedir.
26. Yasal teklif nedir?
Hukuk ihalesi, ABD hükümetinin vergileri ve hem kamu hem de özel borçları ödemek için iyi beyan ettiği her türlü paradır.
27. Bugün ABD'de en önemli para türü nedir?
"Çek karı", yani ticari bankalarda mevduat talebi. Ülkede dolaşan paranın yüzde 80'ini oluşturuyorlar.
28. Kim para verir?
Devrim Savaşı'ndan bu yana, ABD Hükümeti. para bastı ve kağıt para, para bastı. Tütün makbuzları dahil olmak üzere diğer mallar, yasal ihale olmamasına rağmen “para” olarak dağıtılmıştır. Ancak, 19. yüzyılda Hükümet, önce kamu bankalarına sonra da ulusal bankalara yasal ihale parası basma hakkını devretmiştir.

29. Bugün kim para basar?

Sadece ABD Hazinesi pennies, nikel dimes, çeyrek, yarım dolar ve gümüş dolar nane yapma hakkına sahiptir. Sonra Federal Rezerv Bankaları aracılığıyla verilir. Kuruşlar bakırdan yapılmıştır; geri kalan alaşımlar. 1934 yılından bu yana, Hazine altın para basmadı.

30. Para birimi nedir?

Para birimi kağıt para veya katlama paradır. Amerikalılar birkaç para birimi kullanırlar: Ulusal Banknotlar, Federal Rezerv Notları, Gümüş Sertifikalar, 1890 Hazine Notları, ABD Notları ve Federal Rezerv banknotları. Bugün dolaşımdaki para biriminin yaklaşık yüzde 94'ü Federal Rezerv bankaları tarafından verilen Federal Rezerv Notlarından oluşmaktadır.
31. Özel kurumlar hiç para bastı mı?
Evet. 19. yüzyılda, para birimi özel “Devlet” bankaları tarafından çıkarıldı. Banka yürütmek için tüzük alabilecek herhangi bir özel şirket not verebilir. “Devlet bankası notları” 1863 yılında Ulusal Bankalar Kanununun kabul edilmesiyle ortadan kalkmıştır.
32. Ulusal Bankalar Kanunu neden kabul edildi?
Hükümet, artan üretim ve ticareti finanse etmek için ülkenin her bölgesinde güvenilir kurumlar tarafından verilen tek biçimli güvenilir bir para istemiştir. Ulusal bankalar sadece Federal Rezerv Sistemi'nin kurulduğu 1913'te banknot çıkarma ayrıcalığını kaybetti.
33. Özel bankalar bugün para ihraç ediyor mu?
Evet. Her ne kadar bankalar artık banknot çıkarma hakkına sahip olmasalar da, işletmelere para ödünç verdiğinde veya menkul kıymet satın aldıklarında banka mevduatı şeklinde para yaratabilirler. (Bir sonraki bölüm, bankaların nasıl para yarattıklarını açıklayacaktır.) Hatırlanması gereken en önemli şey, bankalar borç verdiklerinde borç vermeleri için başka hiç kimseden almamalarıdır. Böylece onu “yaratırlar”.

34. ABD para birimini destekleyen nedir?

Federal Rezerv Notları ABD Hükümetinin kredisi ile desteklenmektedir. Federal Rezerv Senetlerine sahip Amerikan vatandaşları, kendileri için (a) diğer Federal Rezerv Senetleriyle takas edilmeleri veya (b) vergiler ile kamu ve özel tüm borçlar için ödeme kabul edilmeleri dışında hiçbir şey talep edemezler. Ancak, bazı yabancı bankalar altın için dolar alışverişinde bulunabileceğinden, altın son tahlilde ABD dolarını destekliyor. Şu anda Federal Reserve Notes için yüzde 25'lik bir altın “destek” var.
35. Amerika Birleşik Devletleri altın standarttan çıktı mı?
Evet, uluslararası işlemleri hariç.
36. Bu, paramızın temelini değiştiriyor mu?
Gerçekte, hayır. Con'un 1934'te gerçekleştirdiği eylem, tümüyle gerçek olanı resmileştirdi, bu da şu: 19. yüzyıldan beri şu an para arzımızın yüzde 80'i olan çek defteri parası, en önemli para biçimi olarak notların yerini aldı. Ve çek defteri parası, her türlü değerli varlığa dayanılarak yaratılır. Bir banka, makine envanterleri ile güvence altına alınan bir işletme firmasına veya çiftlik varlıklarıyla güvence altına alınan bir çiftçiye kredi verdiğinde, fiili olarak, stoklar, makineler veya çiftlik malları tarafından “desteklenen” bir dolar yaratmıştır.
37. Peki, ne tür bir dolarımız var?
Bir "yönetilen kağıt para birimimiz" var - yönetildi çünkü bir Federal Hükümet ajansı, Federal Rezerv Sistemi, banka kredisi ile yaratılabilecek maksimum para miktarını bilinçli olarak belirler ve kontrol eder.
38. Anayasa paraya kime güç veriyor?
Kongre. Anayasa, “Kongrenin parayı paraya çevirme, değerini düzenleme yetkisine sahip olmasını” sağlar. Yüksek Mahkeme, bu maddeyi 150 yıllık bir süre içinde tekrar tekrar yorumlayarak, “para birimi üzerindeki her hangi bir gücün verildiği anlamına gelir. Kongre."
39. Parayı neden yönetmeli?
“Para kendini yönetmez” İngiliz bankacıların meşhur bir sözüdür. Federal Rezerv Kurulu Başkanı Martin'in alıntı yapmaktan hoşlandığı ve konuyu oldukça iyi özetlediği söyleniyor. Paranın amacı, bir ulusun gerçek mal ve hizmet üretmesini kolaylaştırmak, geliri bu üretimden ayırmak ve geleceğe tasarruf etmek ve yatırım yapmak daha kolay olduğundan, para sistemi, bu amaçlara en iyi şekilde hizmet eder. Örneğin, her zaman doğru miktarda paranın olması çok önemlidir. Çok az para ve çok fazla para kötü.
40. Doğru miktarda para neden bu kadar önemlidir?
Ekonomik sistem için doğru miktarda para, doğru bilet sayısı tiyatro performansının finansal başarısı kadar önemlidir. Tiyatroda sadece belirli sayıda koltuk vardır ve çok fazla bilet dağıtmak kullanıcılar geldiklerinde koltukların karışmasına neden olur. Çok az bilet satmak boş koltuk bırakacaktır. Aynı şey para için de geçerlidir. Federal Rezerv yeterli para yaratılmasına izin vermediğinde, aslında ekonomimizde boş yerler olacaktır. Ekonominin büyümesi, işsizlik ve tesis kapasitesinin yetersizliği ile birlikte yüksek faiz oranları olmak üzere parasal yetersizlikten etkilenecektir. Yaratılmış olabilecek gerçek servet yaratılmamıştır. Diğer yandan, bir ekonomi, ihtiyaçlarına göre çok fazla para çekebilir. Çok fazla para, talebi hızlandırarak ekonomiyi kapasitesinin ötesinde üretim yapmaya zorlar. Bu meydana geldiğinde enflasyon patlar.
BÖLÜM III
PARA NASIL OLUŞTURULDU?
41. Kesirli rezerv bankacılığı yöntemi nedir?
Kesirli rezerv bankacılığı yöntemi, mevcut bankacılarımızın öncülleri olan kuyumculardan kaynaklanmıştır. Günümüzde kullanılan bankacılık yöntemidir. Kısacası, bankacıların rezerv olarak kendilerine karşı tüm talepleri karşılamak için gereken miktarın sadece bir kısmını rezerv olarak korudukları bir sistemdir. (Bankalara karşı taleplerin büyük bir kısmı sizin ve benim tuttuğumuz mevduatlardır. Bunlar bankamızın talebimiz üzerine ödemesi gereken yükümlülüklerdir.) Kuyumcular bu yöntemle sadece güvenlik için yanlarına altın yatıranların dikkatini çekti. herhangi bir zamanda bu altının küçük bir kısmını talep etti. Bu nedenle kuyumcular onlarla birlikte kalan altının iyi bir kısmını ödünç alabileceklerini fark ettiler. Daha sonra kredi verdiler, aslında altın değil, altın depo fişleri. Bu makbuzlar para olarak dağıtılır. Dikkat edin, altın - aslında sahiplik sertifikaları - kuyumcu tarafından ödünç verilmesi ödünç vermek değildi. Sahibi yoktu. Başka bir deyişle, kuyumcu altın yatırmayan kişilere, yani borçlulara makbuz yazdı. Yani kuyumcularında bulunan kuyumcununkinden daha fazla altın makbuzu dolaşıyordu. Kuyumculuk, aleyhindeki iddiaları karşılamak için gereken altın miktarının sadece bir kısmına sahipti. Bu kesirli rezerv sistemidir. Amerika Birleşik Devletleri bankaları rezervlerini altın tuttuğunda, rezervleri ihraç ettikleri para miktarının sadece küçük bir kısmını oluşturdu ve bunların hepsi altın olarak kullanılabileceği garanti edildi.
42. Kesirli rezerv sisteminin avantajları nelerdir?
Kesirli rezervler, bankalara sağlam ekonomik projelere yatırım yapabilecekleri bir fon kaynağı sağlar ve böylece iş faaliyetlerini ve ekonomik büyümeyi teşvik eder.
43. Kesirli rezerv sisteminin başlıca zayıflığı nedir?
Hiçbir banka, herhangi bir zamanda üzerindeki tüm talepleri karşılayamadığından, kesirli rezerv bankacılığı bireysel bankaları işlemlere karşı savunmasız bırakmaktadır. Bu nedenle, merkez bankası rezervleri sistemi - ihtiyaç anında rezerv ödünç verme ve transfer etme olanaklarına sahip - bir sistem gereklidir.

44. Modern Amerikan bankacılığında rezervler nelerdir?

Modern Amerikan bankalarındaki rezervler, Federal Rezerv'deki ticari bankalar tarafından tutulan mevduatlardır (vadesiz mevduat).
45. Ticari bankalar rezervlerini nereden temin ettiler?
Ticari banka rezervlerinin büyük bir kısmı Federal Reserve tarafından oluşturuldu ve Federal Reserve “üye” bankaları olan çeşitli ticari bankaların hesabına yatırıldı. Federal Rezerv bu rezervleri bir banka çek defteri parası yarattığı gibi yaratır. Federal Rezerv, çeşitli cihazlarla, ya krediler ya da diğer yollarla, bankacıların mevduatları olan “rezervler” olan bir bankaya kredi verir.
46. ​​Bir bankanın rezervleri temelinde ne kadar çek karı yaratabileceğini kim belirler?
Federal Rezerv Sistemi, rezerv gerekliliklerini belirler; yani rezervlerin bireysel üye bankaların sahip olması gereken mevduata oranı. Bu da bir bankanın kaç kredi verebileceğini ve kaç tane menkul kıymet satın alabileceğini belirler.
47. Federal Rezerv banka rezervleri oluşturmak için nereden para alır?
Parayı “almaz”, yaratır. Federal Rezerv bir çek yazdığında, para yaratıyor. Bu, banka rezervlerinde - vadesiz mevduatta - veya nakitte artışa neden olabilir; müşteri nakit tercih ederse, Federal Rezerv notları talep edebilir ve Federal Rezerv Hazine Departmanı'nın bunları basmasını isteyecektir. Federal Rezerv toplam bir para yapma makinesidir. Para veya çek verebilir. Ve çeklerini iyi yapma problemi yoktur, çünkü Hazine Bakanlığı'nın Gravür Bürosundan bunları yazdırmasını isteyerek çekini karşılamak için gereken 5 dolar ve 10 dolarlık banknotları alabilir.
48. Federal Rezerv'e çeklerini karşılamak için gerekli parayı yaratma yetkisini kim verdi?
Kongre. Para yaratma gücü Kongre Anayasası tarafından verildiğinden, sadece Kongre bu yetkiyi devredebilir. Ve bu, para biriktirme yetkisi olan bir Kongre ajansı olan Federal Rezerv Sisteminin yaratılmasında yapıldı.
49. Federal Rezerv para arzını nasıl değiştirir?
Birincisi, Federal Rezerv Sisteminin üye bankalarının Federal Rezerv bankalarının defterlerine kredi vermek zorunda oldukları banka rezervlerinin miktarını artırarak veya azaltarak. İkincisi, üye bankalara rezervlerin dolar başına yaratabilecekleri maksimum banka mevduatı miktarını anlatan düzenlemeler.
50. İşletmelere ve tüketicilere sunulan maksimum para miktarını belirleyen formül nedir?
Matematiksel olarak ifade edilen bu basit bir formül A x B = C olup, burada: A = Banka rezervleri miktarı; B = Üye bankaların rezervlerin her bir doları için yaratabileceği dolar mevduatı sayısı; ve C = Toplam banka mevduatı.
51. Federal Reserve yetkilileri para arzı formülünü değiştirebilir mi?
Evet. Formülün bir kısmını veya her ikisini her zaman değiştirebilirler ve sıklıkla bir veya iki parçayı değiştirirler. Federal Rezerv Kanunu'nun yetkililerin yapabileceği değişikliklere göre belirli sınırlar vardır. Ancak bu sınırlar oldukça geniştir.
52. Yetkililer para arzını arttırmak istediklerinde formülün hangi bölümünün değiştiğini fark eder mi?
Evet. Formülün herhangi bir parçasını değiştirmenin para arzı üzerindeki etkisi aynı olsa da, toplam ekonomik etkiler, formülün hangi kısmının değiştirildiğine bağlı olarak değişir. Örneğin, Federal Rezerv rezerv gereksinimlerini düşürdüğünde, yeni paraların tamamı ticari bankalar tarafından borç verme ve yatırım faaliyetleri yoluyla yaratılır. Bu, Devlet menkul kıymetlerinin özel elden kamu eline geçmesi gereğini ortadan kaldırır. Öte yandan, ABD Merkez Bankası menkul kıymetlerini satın alarak Federal Rezerv rezervleri artırdığında, bu menkul kıymetlere ilişkin faiz geliri Federal Rezerv Sistemine gider. Federal Rezerv kazançlarının çoğunu ABD Hazinesi'ne çevirdiğinden, rezervleri artırarak para arzını artırmanın net etkisi özel bankacılık sistemini desteklemektir. Federal Reserve yetkilileri para arzını artırmaya karar verdiklerinde, ABD Hazinesi'ni mi yoksa özel bankaları mı tercih ederseniz edin, milyonlarca dolar fark - sizin, ben ve diğer tüm vergi mükelleflerinin ödemesi gereken vergi miktarında .
53. Banka rezervleri arttıkça özel bankalar rezervlerini Federal Rezerv'e “yatırır” mı?
Toplu olarak, özel bankalar kendi fonlarından bir kuruş ya da mevduat sahiplerinin fonlarını Federal Reserve bankalarına yatırmazlar. Rezervler bankadan bankaya havale edilir, ancak bankaların yapamayacağı hiçbir şey sistemdeki toplam rezerv miktarını arttırmaz. Pratik olarak, sadece Federal Rezerv Sisteminin kendisi bunu yapabilir veya bir altın girişinden oluşmasına izin verebilir. Rezervleri artırmak veya azaltmak, Federal Rezerv yöneticilerinin bilinçli bir hareketidir.
54. Federal Rezerv banka rezervlerini nasıl yaratır ve yok eder?
Dört yöntemle: (1) açık piyasa işlemleri ile; (2) ABD Hazinesi için altın alımları; (3) ticari bankalara verilen kredilerle; ve (4) üye bankalardan uygun kağıt alımı yoluyla.
55. Açık piyasa işlemleri nelerdir?
Federal Rezerv'in, banka rezervlerini genişletmek veya daraltmak ve dolayısıyla para ve kredi temin etmek amacıyla “açık piyasa” olarak adlandırılan ABD Hükümeti menkul kıymetlerini satın alması veya satmasıdır. New York Federal Rezerv Bankası bu işlemleri tüm sistemin temsilcisi olarak yürütmektedir.
56. “Açık pazar” nedir?
New York Federal Rezerv Bankası'nın işlem gördüğü yaklaşık 20 özel ABD Hükümeti menkul kıymetinden oluşmaktadır. Bu bayilerin birçoğu büyük New York ve Chicago bankalarıdır.
57. Federal Reserve tarafından banka rezervlerinde ne kadarlık yaratılmıştır?
Cevap 1960 başlarında Federal Rezerv Kurulu Başkanı Martin tarafından verildi. 1917'nin sonu ile 1959'un sonu arasında, Federal Rezerv Sistemi banka rezervlerine toplam 46 milyar dolar tutarında brüt ilaveler yapmıştır. Yıllar içinde bankalar, banka hesaplarını, taleplerini karşılamak için yazdırılan para birimini çıkararak 28 milyar dolar azaltmış ve net rezerv bakiyesini 18.5 milyar dolar bırakmıştır.
58. Federal Rezerv açık piyasa işlemleri ile nasıl banka rezervleri yaratır?
Adım adım ayrıntılar şu şekildedir: Tüm Sistemin temsilcisi olarak görev yapan New York Federal Rezerv Bankası'nın “açık piyasa” da 1.000 ABD Doları devlet tahvili satın aldığını varsayalım. New York Federal Rezerv Bankası'na çekilen 1000 dolar karşılığında. Bayi, elbette, bu çeki kontrol hesabına Chase Manhattan Bank'a yatıracaktır. Chase Manhattan, krupiyenin çek hesabına 1.000 dolar yatırır ve çek için ödeme için New York Federal Rezerv Bankası'na gönderir. New York Federal Rezerv Bankası, rezerv hesabına 1.000 $ kredi vererek Chase Manhattan'a ödeme yapar.
59. Federal Reserve kimin için altın alıyor veya satıyor?
ABD Hazinesi için.
60. Altın nereden geliyor?
Altın ya yeni çıkarıldı ya da başka merkez bankalarından geliyor.
61. Hazine neden altın alıyor?
Milletin parasal altın stoğuna eklemek ve bize dolar tutan yabancıların taleplerini karşılayacak kadar altın temin etmek.
62. Bankaların Federal Reserve bankasından otomatik borçlanma hakkı var mı?
Hayır. Federal Rezerv Sistemine üye bankalar borç almaya hak kazanırlar. Ancak uygun olmak ve kredi almak iki farklı şeydir.
63. Federal Rezerv bankalara verilen krediler nasıl teminat altına alınmıştır?
Yasa, bir Federal Rezerv bankasının kredilerini güvence altına almak için çeşitli iyi teminatları kabul etmesine izin veriyor. Bununla birlikte, uygulamada, Federal Rezerv Sisteminden borçlanan bankalar neredeyse her zaman ABD Hükümeti menkul kıymetlerini teminat olarak koyarlar.
64. Federal Rezerv Sistemi bankaları rezervleri için ödeme yapıyor mu?
Hayır. Banka rezervleri özel bankalar tarafından ödenemez. Oluşturulduktan sonra bankadan bankaya kaydırılabilirler. Ancak tüm niyetlere göre sadece Federal Rezerv Sisteminin kendisi rezerv oluşturabilir veya söndürebilir. Gerçekten, Federal Rezerv banka rezervleri yarattığında, bu bankaların kredilerini artırmalarına ve karlarını artırmalarına izin verir.
65. Para ve madeni para para arzına nasıl girer?
Dolaşımdaki para ve madalyonun toplam para arzına oranı hemen hemen otomatiktir. Normalde para arzının yaklaşık yüzde 20'si kadardır ve banka mevduatları diğer yüzde 80'i oluşturmaktadır.
66. Ne kadar para ve madeni para verileceğini kim belirler?
Toplam para arzı göz önüne alındığında, bireylerin ve ticari firmaların davranışlarına bağlıdır. Dolaşımdaki para ve madeni para miktarı, bireylerin ve ticari firmaların ticarette banka mevduatları yerine para ve madeni paraları ne kadar uygun bulduğuna bağlıdır. Belirtildiği gibi, normalde para ve madeni para, para arzının yüzde 20'sini oluşturur.
67. Çek defteri parasının ne kadar yaratılacağını kim belirler?
Bu kararı, Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulu üyeleri ve 12 Federal Rezerv bankasının Başkanlarından oluşan bir komite verir. Açık Piyasa Komitesi - adı verildiği gibi - sadece maksimum para miktarının ne olabileceğine karar verir; gerçekte oluşturulacak maksimum miktarı belirleyemez. Para aslında özel bankalar kredi veya yatırım yaptığında yaratılır. Formül açısından, Açık Piyasa Komitesi “A” ve “B” yi belirler. “C” para arzının ulaşabileceği maksimum değeri temsil eder.
68. Federal Reserve yetkilileri para arzını artırmadan ABD Hazine ve ABD vergi mükelleflerine yardımcı olabilir mi?
Evet. Açık piyasada daha fazla Devlet menkul kıymeti satın alarak ve üye bankalar için rezerv gereksinimlerini artırarak daha fazla rezerv oluşturabilirler. Bu, herhangi bir para arzı için Federal Rezerv'in daha fazla Devlet menkul kıymetine sahip olacağı ve özel bankaların buna göre daha az tutacağı anlamına gelir. Bu, para arzında herhangi bir değişiklik gerektirmez. Formül açısından, “A” yükseltilecek, “B” indirilecek ve “C” nin aynı kalması için birbirlerini dengeleyeceklerdi.
69. Hükümet tahvil çıkarabilirse, neden para ihraç edemez ve faizden kurtulamaz?
Abraham Lincoln gibi açık ve kararlı birkaç kişi Hükümetin yapması gerektiğinde ısrar etti.
Rahmetli Thomas A. Edison meseleyi şu şekilde açıkladı : Eğer Milletimiz bir dolar bonosu çıkarabilirse bir dolarlık banknot çıkarabilir. Tahvili iyi yapan unsur, tasarıyı da iyi yapar * * *.
Ülkemizin 30 milyon dolar değil, 30 milyon dolarlık tahvil ihraç edebileceğini söylemek saçmadır. Her ikisi de ödeme vaadidir: ancak bir söz, tefeciyi besler ve diğeri insanlara yardım eder.
Ancak, uzun zamandır, özel bankaların, paranın tamamı olmasa bile, aslanın payını yaratmasına izin verilmesi gerektiği yaşamın politik gerçeklerinden biri olmuştur. Dolayısıyla, Hükümetin matbaa tahvillerine karşı çok az muhalefet vardır ve daha sonra bankaların bu bonoları alacağı parayı yaratmasına izin verir; ancak Hükümetin tahviller yerine para yarattığı önerileri her zaman muazzam politik çalkantılar başlatmıştır. Örneğin, Abraham Lincoln, Hükümetin faiz getiren tahvil çıkarmak ve paraya Faiz ödemek yerine 346 milyon dolar para (“dolar” olarak adlandırılır) çıkarması konusunda ısrar ettiğinde siyasi bir öfke başlattı.
70. Hükümet, Devlet tahvili yerine daha fazla para vermişse, Hükümetin çok fazla para ihraç etmesi ve enflasyona neden olması tehlikesi var mı?
Hayır. Özel bankalar için hükümetin 1 milyar dolarlık yeni para yaratmasından daha fazla ya da daha az enflasyonist değildir. Ayrıca, Hükümetin bir ajansı olarak, Federal Rezerv Sistemi, her durumda yaratılacak toplam para miktarına karar verir.
BÖLÜM IV

FEDERAL REZERV NEDEN GEÇTİ?
71. Merkez bankası nedir?
Merkez bankasının iki temel işlevi vardır. Bunlardan biri, bir bankacı bankası, yani ticari bankalara kredi veren ve aynı zamanda resmi rezervlerini elinde bulunduran bir bankadır. Diğeri ise rezerv yaratma gücü ile para arzını ayarlamak veya ticari bankacılık sisteminin para üretme yeteneğini düzenlemek. Bunları ve diğer ilgili işlevleri yerine getiren bankaya “merkez bankası” denir. Federal Rezerv bir merkez bankasıdır.
72. Federal Rezerv Sistemi'nin diğer merkez bankalarından farkı nedir?
Birincisi, 12 ayrı bölgesel bankanın oluşturduğu bir sistemdir. İkinci olarak, sisteme üyelik, ulusal bankalar hariç, özel ticari bankalar için zorunlu değildir.

73. Federal Reserve ABD'deki ilk merkez bankası mıydı?

Hayır. ABD'nin hem Birinci hem de İkinci Bankaları merkezi ve ticari bankacılığı birleştirmek üzere kiraya verildi. Bununla birlikte, 1836'dan sonra, Andrew Jackson İkinci Bankanın sözleşmesini uzatmayı reddettiğinde, ABD merkez bankası yoktu.

74. Bu dönemde Amerikan bankacılık deneyimi Federal Rezerv Kanunu'nun geçişine nasıl yol açtı?

19. yüzyıl boyunca, merkez bankası denetimi olmadan çalışan kesirli rezerv sistemi para paniklerine, banka krizlerine ve bunalımlara yol açtı. Ayrıca, parasal sistemin ülkenin büyüyen sanayi ve ticaret hacmi için rasyonel bazda gerekli parayı sağlayamadığı kanıtlandı. Ulusal bankalar mevduat parası ve notlar yaratabilir, ancak altın rezervleri ile sınırlıydı. Bu, toplam para arzının ticaretin ihtiyaçlarına cevap vermediği anlamına geliyordu. Dahası, ülke bankalarının rezervlerini New York'ta tutmaları geleneksel olduğu için, hasat zamanında olduğu gibi periyodik olarak ülke çapında para sıkıntısı vardı. Ve her zaman, New York bankaları New York'taki borsada piramitli fonları kullandılar. Sonuç olarak,

75. 1907 paniği Amerika'da merkez bankacılığına hangi özel yollarla yön verdi?

Paniğe yol açan bankacılık manipülasyonlarında halkın öfkesi, Kongreyi eski Senatör Nelson Aldrich başkanlığında bir Ulusal Para Komisyonu yetkilendirmesine yol açtı. Komisyonun çalışmasının sonuçları 20 cilt halinde yayınlandı ve 1912'de Kongre'de reformları içeren bir yasa tasarısı getirildi ve bunların en önemlisi bankacılığı düzenleme yetkisine sahip bir merkez bankasının kurulmasıydı.
76. Aldrich Komisyonu tek başına bir merkez bankası önermek miydi?
Hayır. Temsilciler Meclisi, halka “para güveni” nin resmini veren ünlü “Pujo Komitesi” duruşmalarına başlamıştı. New York'un tüm büyük bankalarının, ancak tüm ülkenin finansal gücünün çoğunun.

77. Federal Rezerv Kanunu'nun temel amaçları nelerdi?

Birincisi, rezervleri harekete geçirmek - kesirli rezerv sistemini güçlendirmek - ve böylece bankacılık sistemine olan güveni artırmaktı. İkincisi, yerel iş ve ticaretin ihtiyaçlarına cevap veren “elastik para birimi” sağlamak üzere tasarlanmıştır. Üçüncüsü, merkez bankası denetimini sağlamak, sağlam bankacılık uygulamalarını güvence altına almak ve iflas ve mevduat sahiplerinin para kaybına karşı korumaktı. Dördüncüsü, bankaların Milletler boyunca çekleri derhal ve tekdüze bir şekilde temizleyebilecekleri bir sistem sağlamaktı.
78. Federal Rezerv Sistemi özel veya kamu kuruluşu olarak kuruldu mu?
Federal Rezerv bir kamu kurumu olarak kuruldu. Ancak, özel bankalara 12 bölgesel Federal Rezerv bankasının kontrolü verildi, yani her bankanın altı müdürünü seçme ayrıcalığı verildi ve bu yöneticilere - 2/3 çoğunluk - başkanları ve diğer genel müdürleri seçti. banka.
79. Federal Rezerv'e verilen yetkiler, para miktarı üzerinde ihtiyari kontrol içeriyor mu?
Hayır. Para arzındaki artış ve azalışların 'otomatik' olması bekleniyordu. Özel bankalar, yasaların öngördüğü önlemler altında bulundukları bölgedeki işletmelere kredi vererek parayı artırmaya ve söndürmeye devam edeceklerdi. “Otomatik” özellik, bölgesel Federal Rezerv bankalarının artık, üye piyasalara yönelik rezervleri artırmak için hazır bulunmalarıydı; çünkü bunlar, çiftçilerin ve iş adamlarının mallarını pazara sunmadaki kısa vadeli ihtiyaçlarını finanse etmek için daha fazla kredi gücüne ihtiyaç duyduklarında.
80. Federal Rezerv'e başka hangi yetkiler verildi?
Federal Rezerv'e, üye bankalar için “uygun kağıt” indirim hakkı verilmiştir, bu da müşterileriyle yapılan kredi işlemlerinden kaynaklanan ticari kağıt temelinde bankalara borç para vermektedir. Bununla birlikte, üye bankaların Federal Rezerv'e yatırmak zorunda kaldıkları asgari rezerv miktarı kanunla belirlenmiştir.
81. Washington'daki Federal Rezerv Kurulu'na herhangi bir yetki verildi mi?
Evet. Bunlardan en önemlisi, iskonto oranını gözden geçirme ve belirleme hakkıydı - bölgesel bankaların ticari bankalara uygun kâğıt para ödünç verdikleri zaman uygulanan faiz oranı. Diğer güçler, bankaları tehlikeli uygulamalara karşı korumak için yeni kurallar formüle etmeyi de içeriyordu.
82. Federal Rezerv Sistemine kimler katılmalıdır?
Devlet imtiyazlı bankalar, sisteme üye olmak zorunda değildir. Bununla birlikte, tüm Ulusal bankalar bir hukuk meselesi olarak katılmalıdır. Sisteme üyelik için Federal Rezerv Valiler Kurulu tarafından belirlenen asgari standartların karşılanması gerekir.
83. Federal Rezerv Sistemi, önceki para sisteminde hangi açılardan iyileşme sağladı?
1. Zor zamanlarda ihtiyaç duyulan yerlerde rezervlerin harekete geçirilmesine izin verdi ve New York'ta rezervlerin piramitini ortadan kaldırdı.
2. Merkez Bankası, bir merkez bankası olmasına rağmen, ülke genelinde 12 bölgede faaliyet göstererek kısmen merkezsizleştirildi.
3. Federal Rezerv Yasası, Milletin tüm bankaları için neredeyse tekdüze bir düzenleme sağladı. (Millet bankalarının neredeyse yarısı üye olmamasına rağmen, tüm ticari banka mevduatlarının yüzde 85'ini oluşturan bankalar üyedir)
4. Federal Rezerv Sistemi, genişleyen ve ihtiyaçlarla daralan yeterli para arzı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ticaretin.
84. Federal Rezerv Sistemi nasıl organize edilmiştir?
Federal Rezerv Sistemi, 12 Federal Rezerv bankası olan Yönetim Kurulu'ndan oluşur. Yaklaşık 6.100 özel ticari banka sisteme üyedir. En önemli Politika Yapma Grubu Federal Açık Piyasa Komitesi'dir.
85. Kaç tane Yönetim Kurulu üyesi var?
Yedi adet Yönetim Kurulu üyesi bulunmaktadır. Başkan tarafından 14 yıl için atanır ve her 2 yılda bir görev süresi sona erer.
86. 12 Federal Reserve bankası nerededir?
Boston, New York, Philadelphia, Richmond, Atlanta, Cleveland, Chicago, St. Louts, Dallas, Kansas City, Minneapolis ve San Francisco'da.
87. Federal Açık Piyasa Komitesi üyeleri kimlerdir?
Federal Açık Piyasa Komitesi, 12 üye, 7 Yönetim Kurulu üyesi ve Federal Rezerv bankalarının 12 başkanından 5'inden oluşur. Bunlar oy kullanan üyeler. Ancak tüm bölgesel banka başkanları Komite'nin politika tartışmalarına katılırlar. Bu anlamda 19 üyeli bir Komite'dir.
88. Federal Rezerv Sisteminin rutin operasyonlarından bazıları nelerdir?
ABD Hükümeti için mali aracı görevi gören takas, para verme, (Federal Hükümetin tüm senetlerini ve tahvillerini çıkararak) kontrol edin.
89. Federal Rezerv'in düzenleyici faaliyetlerinden bazıları nelerdir?
Birincisi, üyelik gereksinimlerini belirleyerek Sistemdeki banka sayısını düzenler. Daha sonra, bu bankaların Yönetim Kurulu tarafından belirlenen işlemlerin gerekliliklerini karşıladığını görmek için Devlet üyesi bankaların kitaplarını inceler. (Ulusal bankalar periyodik olarak Hazine Departmanındaki Para Kontrolörü tarafından incelenmektedir).
90. Federal Rezerv Sisteminin önemli politika işlemleri nelerdir?
Federal Rezerv para arzını belirleme gücüne sahiptir ve bu nedenle ekonomik aktivite seviyesini ve genel faiz oranlarını güçlü bir şekilde etkiler. Para arzını, üye bankaların mevduat yükümlülüklerinin gerisinde tutmaları gereken yedekler içindeki sınırlar içindeki yüzdesi üzerindeki kontrolü ve üye bankalar için gerçekte mevcut olan rezerv miktarını kontrol ederek kontrol eder. Üye banka rezervlerinin miktarını kontrol etmenin en önemli aracı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin elinde.
91. Federal Rezerv'in gelir kaynakları nelerdir?
Şimdiye kadar en büyük ABD Hükümeti menkul kıymetlerine olan ilgisidir. Bu, Federal Rezerv gelirinin yaklaşık yüzde 99'unu oluşturmaktadır.
92. Federal Rezerv kazançlarının ne kadarı Hazineye iade edilmelidir?
Hiçbir yasa ya da düzenleme Federal Rezerv'in kazancının ne kadarının Hazineye iade edilmesi gerektiğini belirtmez, ancak uygulamada Federal Rezerv harcamak istediği gelirin tamamını harcar, üye bankalara “hisse senetleri” üzerinden temettü öder ve büyük bir kenara bırakır Sonra kalan miktar Hazineye iade edilir. Genellikle giderlerinin birkaç katı bir miktar döndürür.
BÖLÜM V

PARA BESLEMESİNİ KİM BELİRLİYOR?
93. Federal Açık Piyasa Komitesi üyelerini kimler atar?
“Tartışma” Komitesinin on dokuz üyesinden yedisi ABD Başkanı tarafından atanır ve ABD Senatosu tarafından onaylanır. Görev süreleri 14 yıldır. Açık Piyasa Komitesi toplantılarına katılan diğer 12 katılımcı, özel ticari bankacıların oylarıyla seçilir; özellikle, Federal Rezerv Sistemine üye olan bankalardan bankacılar tarafından dolaylı olarak seçilen 12 Federal Rezerv bankasının başkanlarıdır.
94. En önemli Açık Piyasa Komitesi yetkileri nelerdir?
Açık Piyasa Komitesi, diğer şeylerin yanı sıra Ulusun para ve kredi arzını ve dolayısıyla genel faiz oranlarını belirleme gücüne sahiptir.
95. Federal Rezerv faiz oranlarını nasıl etkiler?
Açık piyasa işlemleri ile ve üye bankaların zorunlu karşılıklarını belirleyerek, Federal Rezerv borç verme için kullanılabilir miktarı belirler. Bu, borç verilebilir fon talebi ile birlikte faiz oranlarını belirleyen para piyasasının kalbidir. Ayrıca, açık piyasa işlemleri ile Federal Rezerv, Devlet tahvillerindeki faiz oranlarını etkileyebilir. Son olarak, Federal Rezerv faiz oranları ile ilgili beklentileri etkilemektedir.
96. Federal Açık Piyasa Komitesi neden ülkemizdeki en güçlü erkek gruplarından biri?
Çünkü birçok yönden güçleri, dünyanın en büyük ekonomik mekanizmasının nasıl işleyeceğine karar vermede Başkan'ın gücüne eşittir. Komite para arzını düzenleyerek genel faiz oranlarını kontrol edebilir. Bu da ülkedeki ticari faaliyet düzeyinin temel belirleyicilerinden biridir. Bu durumda Komite, ülkeyi teşvik etmek veya sınırlamak için herhangi bir kişinin yapacağı herhangi bir eylemi telafi etme yetkisine sahiptir. Bu gerçekten güçtür.
97. Mevcut açık piyasa işlemleri Federal Rezerv Sisteminin kurucularının amaçladığı gibi mi?
Hayır. Federal Rezerv'in “uygun” kısa vadeli ticari kağıtları paraya çevirirken ihtiyaç duyulan dönemlerde sağlam bankalara yeterli likidite sağlayacağı (veya aşırı kredi genişlemesinin kısıtlanacağı) beklendi. Federal Rezerv'in denetim yetkileri uygulaması beklenirken, para arzı ve faiz oranlarının iş koşullarına tam olarak cevap vermesi bekleniyordu. Böylece, açık piyasa işlemleri yerine iskonto oranı Federal Rezerv'in en önemli aracı olarak görülmüştür.
98. İndirim oranı neden önemli bir düzenleme aracı olarak değerlendirildi?Çünkü orijinal Federal Rezerv düzenlemesi uyarınca, sistemin yaratabileceği para miktarına özel bir sınır getirilmedi. Sonuçta, eğer bankalar reeskont için uygun kâğıtlara sahip olsaydı, bölgesel banka otomatik olarak rezervler yaratacaktır. Bu, bankaların borç verme oranlarının ve sistemin ücretlerinin sabit bir olumlu ilişki içinde olması şartıyla sonsuz para yaratma olasılığını artırmıştır. Ancak, sistem iskonto oranını kontrol edebiliyorsa, iskonto oranını yeterince yükselterek reeskont veya borçlanmayı engelleyebilir. Yeterince yüksek bir oranda, ticari bankalar borç almak isteyen hiçbir iş adamı bulamazlar. Böylece, ticari bankaların kullanabileceği uygun kağıt arzı kuruyacak ve ticari bankalar iskonto ile daha fazla rezerv elde edemeyeceklerdir. Bir regülatör daha otomatik sistem; yani, iskonto oranı.
99. Uygun kağıt bugün çok mu indirimli?
Çok nadiren.
100. Açık piyasa işlemleri neden para arzını düzenlemenin en önemli aracı olarak indirgemenin yerini aldı?
Temel olarak, Federal Rezerv açık piyasa işlemlerini para arzını kontrol etmek için daha hassas bir araç olarak gördüğü için. Ve yıllar boyunca Federal Rezerv, sorumluluklarının otomatik para arzı yetkisi ile tutarlı olmadığına karar verdi.
101. Federal Açık Piyasa Komitesi tam olarak ne yapıyor?
Banka rezervlerinin seviyesini etkilemek için Federal Rezerv'in alacağı ve satacağı devlet tahvillerinin miktarını belirler. Komite, esasen ABD para politikasını belirlemektedir.
102. Bölgesel bankalara hangi işlevler bırakılmıştır?
Artık uygun kağıdı iskonto etmek nadiren kullanıldığından, bölgesel Federal Rezerv bankaları çekleri temizler ve istatistik ve diğer ekonomik verileri toplar.
103. Federal Rezerv Sisteminin kurucularının niyetleri, açık piyasa işlemleri sırası ile değiştirildi mi?
Evet, Sistem ilk kurulduğunda Federal Rezerv'i kimin kontrol edeceği - kamusal ya da özel çıkarlar - üzerinde bir mücadele yürütüldü. Çözüm bir uzlaşma oldu. Fakat (1913'te) parayı yöneten ana anahtar neydi? İndirim - iskonto oranı - tamamen kamu kurumunun elinde kaldı - Washington'daki Federal Rezerv Kurulu. Bu kasıtlı bir eylemdi. Başkan Wilson, “Hanginiz beyefendiniz, yolcu oranlarını ve navlun oranlarını sabitlemek için Eyaletler Arası Ticaret Komisyonu'nda olacak demiryollarının başkanlarını seçmemi isterdi?” Dediğinde, Kurulun kamusal doğasını seyreltme fikrini reddetti. 1933 ve 1935'te Yönetim Kurulu'nun politika yapma rolünü başaran Açık Piyasa Komitesi'ni yetkilendirdi, para politikasını ve genel faiz oranları seviyesini özel politikalara sağlam bir zemin sağlamıştır. Açık Piyasa Komitesinin on iki oy kullanan üyesinden beşi bölgesel banka başkanlarıdır. Bu adamlar, üçte ikisi özel bankacılar tarafından seçilen banka yöneticilerinin oylarıyla görev yapıyorlar. Elbette diğer yedi banka başkanı Açık Piyasa Komitesi'nin tartışmalarına katılıyor. Sonuç, görüşleri banka tarafından seçilen özel direktörlerin sınavına uyması gereken erkeklerin Hükümetin para politikasının belirlenmesine yardımcı olmasıdır. Tamamen halka açık bir grup, kamu yararını temsil edecek şüpheli niteliklere sahip karışık bir organa yol vermiştir.
104. Komite'ye kimler üye olmalıdır?
Komitenin tüm üyeleri kamu görevlisi olmalıdır. Olmamaları için kesinlikle hiçbir sebep yok. Özel etkilerin, özellikle de özel banka etkilerinin, Ulusun para politikalarını belirlemede yeri yoktur.
105. Açık Piyasa Hesabı nedir?
Hazine için tahvil ve bono satışı yapan New York Federal Rezerv Bankası'nın birimidir. Bu hesabın yöneticisi Hazine, Federal Açık Piyasa Komitesi ve yedi yabancı banka için temsilci olarak görev yapıyor.
106. Açık piyasa nasıl çalışır?
Gerçek operasyonlar aşağıdaki gibidir: Hazine her hafta takip eden hafta boyunca ne kadar paraya ihtiyacı olacağını belirler ve Açık Piyasa Hesabı yöneticisine bildirir. 20 bayi dahil olmak üzere tüm ilgili taraflara Pazartesi günü bildirilir ve teklifler verilir. Ertesi Salı günü, Hazine menkul kıymetlerin kime satıldığını açıklar.
107. Açık Piyasa ne kadar iş yapıyor?
New York'taki Devlet tahvillerinde yıllık işlem hacmi 400 milyar doların üzerindedir. Bundan Federal Rezerv Açık Piyasa Komitesi kabaca 20 milyar dolar tutarında.
BÖLÜM VI

FEDERAL REZERV BANKALARI KİME SAHİP OLUR?
108. Neden bazı insanlar özel bankaların Federal Rezerv Sistemine “sahip olduğuna” inanıyor?
Çünkü asıl kanun üye bankaların sermayelerinin yüzde 6'sına eşit bir miktarda bölgesel Federal Rezerv bankasının hisselerine yatırım yapmasını gerektiriyordu.
109. Bu, Federal Rezerv sahipliğini yaymak için gerekli miydi?
Hayır. Bu “stok” şartı aslında bankalara devredilen Hükümet kredisinin kötüye kullanılmasına karşı bir önlemdi. Özel bankalar ve kontrol ettikleri bölgesel Federal Rezerv bankaları şüpheli kredileri aktarabileceğinden, Federal Rezerv senetlerinin (ve Federal Rezerv bankalarında mevduatta tutulan Hazine bakiyeleri) tehlikeye girebilir. Üye bankaları sermayelerinin bir kısmını Federal Rezerv'e “yatırım yapmaya” zorlamak gevşek uygulamalara karşı bir garantiydi.
110. Bankaların sahip olduğu “hisse senedi” tam olarak ne?
Kelimenin normal, kurumsal yatırım anlamında “stok” değildir; mülkiyet hakkı taşımaz; satılamaz ya da rehin verilemez; Federal Rezerv varlıkları ile ilgili herhangi bir iddiayı temsil etmez ve oy hakkı yoktur. Hiç sahiplik stoğu değil.
111. Federal Reserve bu “stok” olmadan faaliyet gösterebilir mi?
Evet. Bugün ne olursa olsun hiçbir işe yaramaz. Hisse senedinin ortadan kaldırılması, Federal Rezerv'in temel yapısı ve işlevlerinde hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Federal Rezerv'in paraya ihtiyacı yoktur. Paraya ihtiyaç duyduğunda kendi çekini yazabilir.
BÖLÜM VII

FEDERAL MEVDUAT SİGORTASI NEDEN GEÇTİ?
112. Yirmili yıllarda bankacılık sisteminde hangi sorunlar ortaya çıktı?
Bankacılık sisteminin, brokerlere çağrı kredileri yoluyla çılgınca şişen borsaya yakıt veren bir kredi değirmenine dönüşmesi, borsa çöktüğünde temel zayıflıkları ortaya çıkardı. Hatalı Federal Reserve eylemleriyle birlikte piyasanın çöküşü birçok bankayı iflas noktasına kadar zayıflattı. Banka tatilinden sonra, bankacılık kamuoyunun korunması için bankacılık sisteminin iyileştirilmesi için birkaç acil durum yasama çabası yapılmıştır.

113. 1933 tarihli Bankacılık Kanunu ile hangi değişiklikler yapılmıştır?

Bu kanun, vadesiz kornetçinin vadesiz mevduat için önlenmesi amacıyla vadesiz mevduatlara olan ilgisini ve mevduat sigortası ücretini ödemek zorunda olduğu için bankalara tazminat ödenmesini yasaklamıştır. Ayrıca, Federal Rezerv Kuruluna, Başkan'ın onayına bağlı olarak, rezerv gereksinimlerini değiştirme yetkisi verilmiştir. Ayrıca, yatırım bankacılarının kamu mevduatı kabul etmeleri yasaklandı. Bununla birlikte, 1933 tarihli Bankacılık Kanunu'nun en önemli kısmı, 1 Ocak 1934'te yürürlüğe giren geçici mevduat sigortası planının oluşturulmasıydı. Bu, Federal Mevduat Sigorta Şirketi'ni kuran 1935 Bankacılık Kanunu ile kalıcı hale getirildi.
114. Federal Mevduat Sigorta Şirketi nedir?
10.000 dolara kadar, bankalara fon yatırmak için bu tür fonların kaybedilmesine karşı sigorta sağlayan devlet destekli bir şirket.

115. Sigortalı banka nedir?

Bir banka, FDIC kurallarına uyduğunda ve kuruluşun sigortalı bir üyesi olduğunda sigortalıdır. Üye seçiminde FDIC, bankanın sermaye yapısının yeterliliğini, kazanç beklentilerini ve yönetiminin genel karakterini göz önünde bulundurur. 1962'nin sonunda 13.455 banka üye olurken, yalnızca birkaç yüz küçük banka katılmamıştı.

116. Sigortalı depozito nedir?

Bir banka FDIC'ye üye olduğunda, zaman bankasındaki her bir meblağ 10.000 dolara kadar sigortalanır.

117. Sigortalı bir banka başarısız olursa ne olur?

Mevduat sahipleri mevduatlarının tamamını, genellikle 10 gün ila 2 hafta içinde, mevduat başına maksimum 10.000 ABD dolarına kadar alırlar. FDIC arzu ederse, toplulukta yeni bir banka kurabilir.
118. 1933'ten bu yana kaç sigortalı banka başarısız oldu?
Dört yüz kırk yedi (31 Aralık 1963 itibariyle).
119. FDIC parasını nereden alıyor?
Sigortalı bankalara yapılan değerlendirmelerden ve ABD Hükümeti menkul kıymetlerine olan ilgisinden.
120. FDIC faaliyete başlamak için nereden para aldı?
Hazine, FDIC'de 150 milyon dolarlık hisse satın aldı ve Kongre'nin talimatı üzerine Federal Rezerv 139 milyon dolarlık hisse satın aldı. Bu hisse senedi 1947'de yüzde 2 faizle FDIC tarafından geri ödendi.
121. Sigortalı bankalar FDIC'ye ne kadar öder?
Sigortalı bankalar yıllık olarak toplam mevduatlarının yüzde 1'inin on ikide biri hakkında genel bir değerlendirme yapmaktadır.
122. FDIC Federal Hükümet tarafından sübvanse edildi mi?
Evet. Orijinal 289 milyon $ 'lık hisseyi geri ödemesine rağmen, birkaç sübvansiyon kalmıştır. FDIC'in toplam gelirinin yarısını Devlet tahvillerinden alması büyük bir sübvansiyonu temsil etmektedir.
123. Hazine'nin FDIC'ye hangi doğrudan bağlılığı vardır?
Federal Mevduat Sigorta Şirketi Kanunu'nda 1947'de yapılan değişiklikler, FDIC'in kendi takdirine bağlı olarak ABD Hazinesi'nden 3 milyar dolara kadar borç alabilmesini sağlar. Yasa, FDIC'in istediği zaman Hazine Sekreterini bu 3 milyar doları koymaya yönlendiriyor.

124. FDIC sigortalı bankaları düzenler ve kontrol eder mi?

Evet. FDIC'in bankalara “iş yaparken güvenli olmayan ve sağlam olmayan uygulamalar” yapmadığını ve üyelik için temel gereklilikleri ortaya koymalarını sağlayan kanunun hükümlerine göre FDIC, bankaları düzenlemeye başlamıştır. tamamen tamamen. FDIC, bankaların denetçilerinin istenmeyen gördüğü yatırımlar yapmasını engelleyebilir. Ve FDIC muhafazakarlığı, küçük iş adamlarının ve çiftçilerin ihtiyaç duydukları finansal yardımı almasını gittikçe zorlaştırıyor.
BÖLÜM VIII

FEDERAL REZERV, ÖZEL BANKALARA KAMU FONLARI NASIL SAĞLAR
125. Özel bankalar Federal Hükümet ile özel bir ilişkiye sahip mi?
Evet, çok özel bir ilişki. Bankaların işi para borç vermektir. Kâr, para yaratmanın maliyeti ile borçluları bu para için talep ettikleri fiyat arasındaki farktan gelir. Şimdi para yaratmanın maliyeti göz ardı edilebilir. Kongre ücret ödemeden bankacılık sistemine para yaratma yetkisi verdi. Bankalar rezervleri için lisans ücreti veya ödeme ücreti ödememektedir. Bu nedenle bankaların kullandığı hammaddelere hiçbir maliyeti yoktur. Ayrıca Hükümet özel bankaları başka şekillerde sübvanse etmektedir. Bankalar Federal Rezerv'den ücretsiz hizmet almaktadır. Çek takası bunun bir örneğidir. Ayrıca, Federal Hükümet özel bankalara rekabetten ve başarısızlık tehlikelerinden korunma sağlamaktadır. Bu tür konulardan sorumlu Federal memur, yeni bankanın başarılı olacağını ve mevcut herhangi bir bankayı “zayıflatmayacağını” düşünmedikçe yeni ulusal bankalar kiralanmaz. Daha sonra, FDIC bir bankanın sigorta alması için katı standartlar belirlemiştir. Ulusal veya Devlet kiralayan herhangi bir banka sigorta almadıkça çok başarılı olamaz. Bu sigortanın temeli, yeni bankanın “gereksiz” rekabete girmeyeceği veya rekabet etmeyeceği zamandır. Ulusal veya Devlet kiralayan herhangi bir banka sigorta almadıkça çok başarılı olamaz. Bu sigortanın temeli, yeni bankanın “gereksiz” rekabete girmeyeceği veya rekabet etmeyeceği zamandır. Ulusal veya Devlet kiralayan herhangi bir banka sigorta almadıkça çok başarılı olamaz. Bu sigortanın temeli, yeni bankanın “gereksiz” rekabete girmeyeceği veya rekabet etmeyeceği zamandır.
120. Hükümet neden özel ticari bankaların sübvanse edilmesi ile ilgilenmektedir?
Çünkü bir noktaya kadar kamunun ilgisini artırıyor. Ekonomimiz sağlam bir bankacılık sistemi ve iyi yönetilen, güvenilir bir para arzı olmadan işleyemez. Hükümetin bankacılık sistemi konusundaki kaygısı aslında gelişen bir ekonomi kaygısıdır. İyi bir bankacılık sistemi için banka kârı gereklidir. Hükümet hükümeti, banka kârlarının korunduğuna ilişkin düzenlemeleriyle hükümler vermektedir. Banka karları, genel kamu yararını artırmak için yalnızca bir araçtır.
127. Federal Rezerv, son yıllarda banka kârları ve kamu yararı için hazırlıksız bir sergileme sergiledi mi?
Evet. Son yıllarda Federal Reserve, maalesef, özel bankalara milyarlarca para veren bir politika izlemiştir. Bunu, banka rezerv gereksinimlerini azaltarak para arzını büyük ölçüde artırarak yaptı. Federal Rezerv, Devlet tahvili satın alarak para arzındaki artışın bir kısmını sağlayabilirdi. Ama bunu yapmayı seçmedi.
128. Federal Rezerv'in, özel bankaların para arzını artırmak için gereken tüm parayı yaratmasına izin vermesine bir örnek var mı?
Evet. 1958'in başlarında, Federal Rezerv, özel bankaların para arzını en fazla 10 milyar dolar artırmasına izin vermek için rezerv gereksinimlerini azalttı. Zorunlu karşılıkları azaltmanın amacı, işletmeye verilen krediler için daha fazla fon sağlamaktı. Bankalar bunun yerine, yeni “fazla” rezervleri 10 milyar dolarlık faiz getiren ABD Devleti menkul kıymetleri elde etmek için kullandılar. Bu bir hediye örneğidir ”- Federal Rezerv, özel bankaların bunu yapmasına izin vermek yerine Hükümet menkul kıymetlerini nereden satın almalıydı - kârlarının avantajına ve vergi mükelleflerinin dezavantajına.
129. Tahvil bonosu neydi?
Bu, Amerikan Bankacılar Birliği'nin sponsorluğunda, 1059'da Kongre'de tanıtılan bir tasarıydı. Amacı, 108 milyar dolarlık Devlet tahvilini Federal Reserve'den özel bankacılara aktarmaktı. Amaç, Devlet tahvillerinin “muazzam” Federal Rezerv varlıklarını azaltmak ve bunları ve faiz gelirlerini özel şirketlere aktarmaktı. Mekanizma, bankaların kasa nakitlerini rezerv olarak saymasına izin vermek ve böylece oluşturulan “fazla” rezervleri Federal Rezerv'den tahvil satın almak için kullanmaktı. Tasarı, ancak Meclis'in tasarıdaki yeni bölümlerin kesilmesine karşı sağlam bir itirazda bulunmasının ve işletme kredilerini genişletmek için “fazla” rezervlerin kullanılacağını ümit ettikten sonra yasaya geçti.
130. Özel bankacılara daha fazla tahvil vermek için herhangi bir neden var mı?
Hükümet'ten zaten yaklaşık 2 milyar dolar faiz aldıklarından ve zorunlu karşılık paritelerinden sürekli olarak kâr ettiklerinden, bu yanlış olur. Tahviller, tersine değil, özel bankalardan Federal Rezerv'e devredilmelidir.
131. Özel bankalar Devlet tahvili alımında hizmet veriyor mu?
Hayır, çünkü para yaratırlar — Hükümetin sadece Hükümet tarafından garanti edilen tahvilleri satın alma yükümlülüğü. İşadamlarına ve tüketicilere verilen kredilerde olduğu gibi herhangi bir risk söz konusu değildir. Bankaların geleneksel işlevleri özel borçlulara borç vermek ve alacaklıların risklerini üstlenmektir. Yarattıkları para ile tahvil satın alma ödülleri, beğendikleri “sübvansiyonlu” kardır.
132. ABD Hükümeti tahvillerinin özel bankacılık sistemi tarafından tutulan “yükü” nedir?
Yük, vergi mükellefleri tarafından üstlenilen ve aynı miktarda para bir Devlet kurumu tarafından yaratılabildiğinde özel bankacılara giden ağır tahvil faiz ödemeleridir. Daha sonra vergi mükellefleri, özel bankacılara verilen rezervlerle satın alınan Devlet tahvillerine bu muazzam maliyeti getirmeyeceklerdir.
BÖLÜM IX

PARA POLİTİKASI NEDİR?
133. Para politikası nedir?
Para politikası, para fabrikamızın yöneticilerinin işletme talimatlarını ele almaktadır. Para politikası ekonominin yapısına uygun olan şeydir. Belirli bir deyişle, para yöneticilerinin para miktarı, paranın fiyatı ve paranın kullanılabilirliği hakkındaki kararlarından oluşur. Bunlar, para yöneticilerinin tam olarak manipüle edebileceği miktarlardır. Tabii ki, herhangi bir zamanda belirli bir para politikasının amacı ekonomiyi para otoritelerinin istediği yönde yönlendirmektir. En geniş anlamda para politikası, geniş ekonomik hedeflerin peşinde para arzının manipülasyonu olarak düşünülebilir.
134. Ne tür geniş para politikası vardır?
İki tane. Birine “pasif”, diğerine “aktif” para politikası denir.
135. “Pasif” para politikası nedir?
Pasif para politikası, para yöneticilerinin ekonomik faaliyetlerin hacmini veya çeşitlerini etkilemesine ilişkin günlük veya yıllık kararlar vermeyen bir para politikasıdır. Para arzı belirli bir ekonomik hedefe ulaşmak için düzenlenmemiştir. Bu, faiz oranlarının yukarı veya aşağı hareket etmediği anlamına gelmez. Onlar yapar. Ancak faiz oranlarındaki bu hareketler para otoritelerinin kasıtlı eylemlerinden kaynaklanmamaktadır.
136. Pasif davadaki para arzını hangi kurallar yönlendirir?
Genel olarak, bir termostatın bir odanın sıcaklığını kontrol etmede izlediği kurallara benzer şekilde otomatiktirler. Örneğin, sisteme, para arzını yılda yüzde 8 oranında artırması söylenebilir. Veya daha karmaşık kurallar tasarlanabilir.
137. “Aktif” para politikası nedir?
Aktif para politikası, hükümetin para kuruluşlarına, para mekanizmasının kasıtlı ve sürekli olarak ayarlanması yoluyla ekonomiyi etkileme gücü ve sorumluluğu verme kararıdır. Aktif para politikası ile, her zaman para arzının ve faiz oranlarının hakim seviyesi, merkez bankasının bilinçli bir seçiminden kaynaklanmaktadır.
138. ABD son yıllarda nasıl bir para politikası izledi?
“Aktif” bir politika.
139. Aktif para politikasının alt türleri nelerdir?
İki tane. Birincisi “sıkı para politikası” — kullanılabilirliğini azaltmak ve genel faiz oranlarını yükseltmek için para arzını kısıtlayan bir politika. Diğeri, sıkı para politikasının tersi olan “kolay para politikası” dır.
140. Federal Reserve faaliyetinin karakteristiği nedir?
Genel olarak “sıkı para politikası” söz konusudur.
141. Sıkı bir para politikası hassas bir araç mı?
Hayır. Bu, para politikası ile ilgili tartışmaların çoğunun sebebidir. Para politikasının etkileri son derece yaygındır. Örneğin, sıkı bir para politikası tüm ekonomiyi yavaşlatarak çalışır. Bazen Federal Rezerv bunu yapmak istiyor. Diğer zamanlarda, Federal Rezerv'in sadece belirli bir faaliyeti kısıtlamakla ilgilendiği açıktır - tıpkı tüketicilerin otomobil ve diğer sıkıcıları yediği 1955'teki tüketici satın alma artışında olduğu gibi. Tüketicilerin dayanıklı mal alımını kısıtlamak için Federal Rezerv parayı sıkılaştırdı. Ancak, Federal Rezerv'in tüketici alımını kısıtlamakla ilgilenmediği ve yine de başka amaçlar için parayı sıktığı zamanlar vardır. Bir örnek, 1961-1962 sonu. Federal Rezerv, ödemeler dengesi açığına tepki olarak bu dönemde parayı sıkılaştırdı. Tüketici alımını kısıtlamak gibi bir isteği yoktu. Aksine, durgun talep ve işsizlik konusunda yaygın endişe vardı. Ancak, sıkı para 1955'te talebi kısıtladıysa, 1961'de talebi kısıtlaması bekleniyordu ve bunu yaptı. Bu, sıkı paranın av tüfeği etkisi olup, hassas bir araç olarak kullanma girişimlerinin başarısız olması gerekir. Ancak, sıkı para 1955'te talebi kısıtladıysa, 1961'de talebi kısıtlaması bekleniyordu ve bunu yaptı. Bu, sıkı paranın av tüfeği etkisi olup, hassas bir araç olarak kullanma girişimlerinin başarısız olması gerekir. Ancak, sıkı para 1955'te talebi kısıtladıysa, 1961'de talebi kısıtlaması bekleniyordu ve bunu yaptı. Bu, sıkı paranın av tüfeği etkisi olup, hassas bir araç olarak kullanma girişimlerinin başarısız olması gerekir.
142. Para arzının uzun vadede büyümesi gerekir mi?
Ekonomistler oybirliğiyle, eğer ekonomik büyüme engellenmeyecekse, para stokunun - muhtemelen ekonomi ile aynı oranda büyümesi gerektiğine katılıyorlar. Yeterli para sağlanamaması, derin durgunluklar, düşük geri kazanımları, düşük yatırım yüksek faiz oranları ve kronik işsizlik ile işaretlenmiş bir dönem ortaya çıkaracaktır. Para stoğunda yeterli büyüme için bu uzun vadeli ihtiyaç, para politikasının ilk emri - aktif veya pasif.
143. “Rezervi zorlayamaz” derken Federal Rezerv ne demektir?
Federal Rezerv, sıkı para - ipi çekerek - ekonomiyi her zaman yavaşlatabilirken, kolay paranın her zaman ekonomiyi teşvik edememesine dikkat çekiyor. Onların argümanı, bir depresyonda işadamlarının o kadar kötümser hale geldiklerini ve en düşük faiz oranlarına rağmen yatırım için borç almaya isteksiz oldukları yönündedir. Aynı zamanda, bankalar, bir depresyonda, borç verme konusunda çok seçici. İflasın eşiğinde olan birçok işletme ile, iyi kredi risklerini bulmak zordur Bu nedenle, Federal Rezerv bankalara çok miktarda rezerv sağlasa da, bankalar, olası işletme yatırımcılarına para yatırmanın çok zor olduğunu iddia ediyorlar.
144. Federal Reserve kurucuları teşvik ettiklerini ne tür bir para politikası gördüler?
Pasif. Federal Rezerv kurulduğunda, Kongre'nin içinde veya dışında, ülkenin para politikasının pasif olmaktan başka bir şey olacağı düşüncesi yoktu. Ticaret ve ticaret ihtiyacına orantılı olarak para arzında otomatik artış sağlamak için Federal Rezerv Sistemi kurulmuştur. En azından teori buydu.
145. Orijinal konsepte ne oldu?
1920 yılına gelindiğinde, Federal Reserve yetkilileri, genel ekonomik genişlemeyi yavaşlatmak ve bu yetkililerin arzu ettiği düşünülen fiyatlarda bir düşüş sağlamak için para arzını azaltmak için en azından ara sıra adımlar atıyordu. Bu, aktif bir para politikasına doğru ilk adımdı. 1929-1933 çöküşünden sonra aktif ve pasif para politikasındaki son dönüş geldi. 1935 Bankacılık Kanunu, Açık Piyasa Komitesine nihai halini verdi. Bu kanunla Federal Rezerv, Kongre'nin Federal Rezerv Sistemindeki ulusal para ve kredi politikaları için sorumluluk üstlendiğini iddia etti. Gerçekte, 1935 yasası “para politikası” ndan, “parasal güçlerden” veya “parasal kontrollerden” bahsetmez.
146. II. Dünya Savaşı'nın ekonomi politikası dersleri nelerdi?
Ana ders, ülkemizin bir daha asla 1930'larda olduğu gibi uzun süreli bir depresyondan muzdarip olması gerektiğiydi. Savaş sırasında tam istihdam sağladık ve ekonomi devasa miktarda mal üretti. Savaş zamanında tam istihdam sağlayabilseydik neden barış zamanında olmasın! Ancak şimdi ekonomimiz, mallardan ya da savaşın yıkıcı süreçlerinden ziyade yoksulluğu, cehaleti ve hastalığı ortadan kaldırmak için mal üretebilir. İkinci ders, Büyük Buhranın Hükümetin ekonomideki sorumlu rolünü tanımaması ve üstlenememesinden kaynaklanmasıydı. Buna Hükümet politikasının parasal yönü de dahildi.
147. 1946 İstihdam Yasası para politikası hakkında ne söyledi?
Yasa, “maksimum istihdam, üretim ve satın alma gücünü” teşvik etmek için “tüm planlarını, işlevlerini ve kaynaklarını koordine etmenin ve kullanmanın” Federal Hükümet'in politikası olacağını söylüyor. Ve bu, serbest rekabetçi teşebbüsü teşvik etmek ve teşvik etmek için hesaplanan şekilde biriydi. ”Yasanın kabul edildiği sırada kimsenin aklında herhangi bir soru yoktu, ancak bu para politikası, takipte Hükümetin diğer politikalarıyla koordine edilecekti. tam istihdam. Ve böylece, 4.1951 Mart'ının ünlü Hazine-Federal Rezervi “anlaşması” ndan kısa bir süre öncesine kadar.
148. 4 Mart 1951 tarihli meşhur Hazine-Federal Rezervi “anlaşması” neydi?
Yönetim politikası ile Federal Rezerv arasındaki uzun vadeli bir çatışmanın doruk noktasıydı ve bu da Federal Rezerv'in ABD Hükümeti'nin geri kalanının politikalarından “genel olarak bağımsız” hale gelmesiyle sonuçlandı. O zamandan beri Federal Rezerv, ulusal para politikasına karar vermek için “kendi yoluna” gitmeyi taahhüt etti.
149. Federal Reserve “Bağımsızlık” ın sonucu ne oldu?
Pratik anlamda sonuç, on yıl boyunca giderek daha sıkı bir paraya başlamak oldu. Özgürlüğü göz önüne alındığında, Federal Reserve içgüdüsel olarak akla gelebilecek her fırsatta parayı sıkmayı seçti. Dar paranın sadece geniş ekonomik etkiler için kullanılacak bir av tüfeği silahı olması, yeni bağımsız Federal Rezerv'i belirli hedefleri hedeflemeye çalışmaktan caydırmadı.
150. “Yalnızca faturalar” politikası nedir?
“Sadece senetler”, çok kısa vadeli Hükümet menkul kıymetleri, tercihen 91 günlük Hazine bonolarıyla sınırlı açık piyasada işlem gören Federal Rezerv Açık Piyasa Komitesi anlamına gelir. Bu, banka rezervlerini ve dolayısıyla toplam krediyi ve para arzını sadece kısa vadeli faiz oranları üzerinden etkileme hamlesiydi. Uzun vadeli faiz oranları ancak dolaylı olarak ve bir süre sonra etkilenecektir. Bu aslında uzun vadeli devlet tahvillerinde serbest piyasa denilen bir piyasa yarattı Federal Rezerv, piyasanın “düzensiz” olduğu veya düzensiz hale gelmesi “tehdit ettiği” durumlar dışında, uzun vadeli ABD Hazine bonolarını desteklemeyi bıraktı.
151. “Yalnızca faturalar” politikası ne zaman terk edildi?
Sadece 1961 Şubatında, Kongre ve yeni seçilen Başkan Kennedy'den tekrarlanan çağrılar sonrasında.
152. “Sadece senetler” in ölümü bir dönemin sonu olarak ne şekilde ele alınabilir?
Enflasyon ve ödemeler dengesinin sıkı para politikası ile kontrol edilmesine öncelik verilmesinin sonunu işaret etti. Başkan Kennedy ve Başkan Johnson, vergi indirimi, hızlandırılmış amortisman çizelgesi, denizaşırı fon akışlarını caydırmak için “faiz eşitleme vergisi” operasyonunu “büküyor” gibi diğer ekonomik kontrol tekniklerini seçtiler.
153. Federal Rezerv'in parayı sürekli sıkılaştırmasının temel nedeni nedir?
Enflasyon korkusu. Federal Rezerv yıllardır enflasyon korkusuyla perili. Bu korkuyu haklı çıkaracak çok az kanıt var. Ekonomi, bağımsız para otoritelerinin enflasyon kabuslarını hafifletmek için çok para ödedi. Ekonominin durgun seyrederken, muhtemelen enflasyonu durdurmak için sıkı para politikası kullanmak, Federal Reserve para politikasının teorisi ve pratiğinde temelde yanlış olan bir şey olduğuna dair olumlu bir kanıttır. Federal Rezerv politikasının, ekonominin şüpheli bir koruma için calamitous fiyatını ödemeye istekli olduğu noktaya geldiğini göstermektedir. Enflasyon gerçekten tehdit ederse, bir gerçek açıktır:
154. Sıkı para ulusal borcu artırdı mı?
Evet. 1940'ların başlarındaki faiz oranları savaş sonrası dönemde geçerli olsaydı, toplam ulusal borcun şimdi olduğundan 40 milyar dolar daha az olacağı gösterilebilir. Bu, sıkı paranın müthiş maliyetlerinden sadece biridir ve ayrıca faiz oranlarını yükseltmenin daha ciddi ekonomik sorunlara basit bir çözüm olmadığını kanıtlamaktadır. İlgi sadece basit bir şekilde çalışmaz.
BÖLÜM X

PARA SİSTEMİNDE NE GELİŞMELER GEREKİR?
155. Para sisteminin iyileştirilmesi önerisi hem küstah hem de ekonomiyle gereksiz yere uğraşmak için bir çağrı değil mi?
Bir şey değil. Bugünün para sistemi - geçtiğimiz 200 yıldan beri olduğu için iyileşti hala insan yapımı. Sistemin mükemmel olduğu sonucuna varmak için hiçbir neden yoktur. Para sistemini geliştirme süreci, genel olarak ulusal yaşamımızı geliştirme sürecinden daha fazla tamamlanmamıştır. Dahası, tarihimizin her döneminde insanlar, özellikle bankacılar, para sistemimizde herhangi bir değişikliğe, “yeterince iyi bırak” diye ağlayarak direndiler. Sonra bir felaket olur ve para sistemi panik ve aceleyle değişirdi. Sistem, yetersiz olana kadar her zaman sağlam veya en azından yeterli görünür. Sistemin az ya da çok tatmin edici bir şekilde işliyor olması, incelemeden kaçınmak için bir neden değildir.
156. Bugün Federal Rezerv Sisteminin temel sorunu nedir?
Tek kelimeyle, Federal Reserve bağımsızlığı. Kongre ve insanlar bu sorunla karşı karşıya: Para yönetimini diğer kamu politikalarıyla koordine etmek için gerçek kamu kontrolüne nasıl getirebiliriz? Federal Rezerv Yasası'nın asıl amacı bu kontrolü sağlamaktı; bu niyet hala geçerli. Hükümetimiz, para sisteminin yekesini yeniden ele alma zorluğuyla karşı karşıya kalmalıdır.
157. Pratik anlamda Federal Reserve “Independence” ile ne kastedilmektedir?
Bağımsızlığın iki tarafı vardır - biri ekonomik, diğeri politik. Ekonomik açıdan, bağımsızlık, Federal Rezerv'in, hükümetin diğer şubeleri tarafından takip edilen politikalara herhangi bir referans veya koordinasyon olmaksızın, parasal kontrollerini kullanarak ekonomik politikalar oluşturduğu ve uyguladığı anlamına gelir. Bu tabii ki Federal Rezerv ve Hükümetin diğer kısımları arasında çatışmalara davetiye çıkarıyor. Çatışmalar meydana geldi ve herkes için üzücü sonuçlar doğdu. Siyasi açıdan bağımsızlık, Federal Rezerv'in eylemlerinden kimseye karşı sorumlu olmadığı anlamına gelir. Durum devam ettiği için, Federal Rezerv'in izlemeyi seçtiği bir politikayı değiştirmek için yapılabileceği bir mekanizma yoktur. Federal Rezerv üyeleri, Kongre Üyeleri veya Başkan gibi seçime katılmazlar. Bir Kongre kolu olmasına rağmen, Federal Rezerv bundan sorumlu değildir. Federal Rezerv, Kongre'ye yıllık bir rapor sunmaz ve Kongre, sistemin eylemlerini işinin normal bir parçası olarak inceler. Çantanın Kongre gücü - yasama gücünün tarihi kaynağı - kendi gelirini sağlayan Federal Rezerv için geçerli değildir. Sistem, Genel Muhasebe Ofisinin denetim kontrolüne bile tabi değildir. Son olarak, Başkan, Federal Rezerv Kurulu üyelerinden birini veya ikisini seçebilmesine rağmen, 14 yıllık dönem için onları atar. Normal olaylar sırasında,
158. Federal Rezerv bağımsızlığını nasıl haklı çıkarır?
Federal Rezerv'in sunduğu iddia şu şekildedir: Ekonomik politika yapımının para tarafı bir şekilde benzersizdir. Birincisi: Herkesi etkiler. İkincisi: “popüler olmayan eylem” i içerir - enflasyonu önlemek için sıkı bir para politikası izlemek. Birçok insan refahı hakkında sadece kısa bir görüş alır. Bu insanlar Kongre'yi ya da Başkanı enflasyonist görüşlerden yana etkileyebilir. Federal Rezervin Başkan veya Kongre'ye karşı sorumlu olması durumunda, Sistemin enflasyona karşı harekete geçmekte zorlanacağını iddia eden büyük bir tehlike var. Bu nedenle, insanlar paraları üzerindeki kontrollerini mütevelli gibi davranacak ve halkın refahına uzun vadeli bakacak bir grup insana tapmalıdır.
159. Federal Rezerv Başkan veya Kongreye karşı sorumlu tutulursa veya Genel Muhasebe Ofisi tarafından yıllık denetime tabi tutulursa enflasyon ortaya çıkar mı?
Bir şey değil. Amerikan halkı ve seçilmiş yetkililerin enflasyon düşüncesine sahip oldukları düşüncesi politik gerçeklere aykırıdır. Enflasyon, sabit gelirlerde yaşayan yaşlı, mütevazı emekli maaşlarıyla yaşlı ve düşük ve orta gelirli aileleri, yaşlıları ve / veya çocuklarının eğitimini bir kenara bırakarak yaşayan varlıklılara zarar veriyor. Bu insanlar nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bugün enflasyonist politikaların kazandıklarından daha fazla oy kaybettiğini bilmeyen pratik bir politikacı yok. Ayrıca savaş sonrası dönemin kanıtları, siyasi liderlerimizin enflasyon sorununa duyarlı olduklarını göstermektedir. Hem Başkanlar Kennedy hem de Johnson ve çalışanları fiyat istikrarını korumak için uzun ve çok çalıştılar.
160. Enflasyonu tehdit ediyorsa ekonomiye zarar vermeden nasıl ele alınabilir?
Bu çok derin bir ekonomik konudur ve iktisatçıların kendilerinin tüm cevapları yoktur. Ancak bildiğimiz şey, para politikasının, tam istihdama ve maksimum ekonomik büyümeye ciddi zarar vermek dışında normalde enflasyon içermeyeceğidir. Fiyat istikrarı ve yeterli ekonomik performans elde etmek için akla yatkın olarak işe yarayacak olan şey, ücret-fiyat politikalarında iş ve emek açısından kısıtlamadır. Bu tür bir kısıtlamayı teşvik etme işi doğal olarak tüm cajole ve ikna etme gücüyle Başkan'a düşer. Bu nedenle, kıskançlıkla korunan tüm bağımsızlığı için, Federal Rezerv sonuçta fiyat istikrarına akılcı bir yaklaşım için ülkenin siyasi liderliğinin aktif işbirliğine güvenmek zorundadır.
161. Para politikasının etkileri, para politikası yapıcılarının tüm hesap verebilirlikten arınmış olması gerektiği kadar benzersiz mi?
Hayır. Para politikası hakkında neyin gizemli olduğunu görmek zor. Herkes vergi ve harcamalardan ve her iki alandaki dış politikadan etkilenir, Hükümet sık sık “popüler olmayan önlemler” almalıdır. Vergi artırımı popüler değildir. Kore'de savaşmak için erkekleri göndermek popüler değildir. Hiç kimse bağımsız bir “savunma politikası kurulu” ya da bağımsız bir “vergi politikası kurulu” olmamızı önermez. O zaman neden bağımsız bir para politikası kurulu?
162. Kongre onaylarsa, Cumhurbaşkanı ekonomik programını sürdürmesine izin verilmeli midir?
Evet. Başkan halk tarafından seçilir. Seçim kampanyası sırasında Başkan normalde bazı ekonomik politikaları savunuyor. Kampanyada ekonomik meseleler ağır geliyor. Öyleyse neden Başkan, kabul etmek istediği politikaları kabul etmeyebilecek veya hatta iptal etmeye çalışabilecek bağımsız bir Federal Rezerv Kurulu ile karşı karşıya kalsın? Başkan, uygun gördüğü şekilde, para politikaları da dahil olmak üzere toplam bir ekonomi politikası paketi hazırlayabilmelidir. Para otoritelerinin danışmanlık ve danışmanlık yapma hakkı ve görevi olmalıdır. Ancak bağımsız olduklarında, Cumhurbaşkanının programlarının amaçlanan etkilerini geçersiz kılacak güce sahip olmamalıdır.
163. Federal Reserve bağımsızlığı verimsiz mi?
Kesinlikle. Şimdi iki tane ekonomik politika oluşturma merkezimiz var. Biri Başkan ve Kongrede; diğeri Federal Rezerv Kurulu'dur. Her iki politika belirleme merkezi de güçlü ekonomik araçları kontrol etmektedir. Her biri ekonomiyi istediği yöne çevirebilir. Ancak ikisinin de kontrolü yoktur. Şu anda olduğu gibi, ekonomik politika oluşturma, biri kendi frenini kullanma hakkında ısrar eden ve kendisinin de uygun gördüğü gibi hızlanan iki sürücü tarafından yönlendirilen çift kontrollu bir araba gibi yürütülüyor. Motor sürekli durmuyorsa saf şans. Her zaman şanslı değildik. Ekonomik politika yapmanın bir yolu bu değildir. Ekonomiyi kontrol eden hem hız hem de yön sinyalleri bir ve yalnızca birinden gelmelidir.
164. Para politikası “mütevelli” kavramı Amerikan demokrasisine yabancı mı?
Elbette. Halkın kendileri için neyin iyi olduğunu bilmediği iddiası ve bu nedenle küçük bir grup insana karar verme ve daha sonra insanlara karşı hesap vermeden harekete geçme yetkisi verilmesi yüzde 100 demokratik değildir. Demokrasinin özü, halkın seçilmiş yetkilileri aracılığıyla kendileri için iyi ya da kötü olanlara kendileri karar vermesidir. Ayrıca, Federal Rezerv gibi bir gruba parasal kontrol vermek, sorumluluğun üstesinden gelmeyen muazzam gücü herkese teslim etmektir. Bir demokraside, özellikle de Amerikan biçiminde, çoğu istisnasız iktidar sahipleri, bu gücün kullanımında seçilmiş yetkililer aracılığıyla halka karşı sorumludur.
165. Federal Reserve bağımsızlığını kim destekliyor?
Sistemi kontrol eden özel bankalar, bazı müttefiklerle birlikte - özellikle Wall Street gazeteleri ve finans topluluğunun diğer üyeleri.
166. Anlaşmadan bu yana Federal Rezerv'in kaydı para sistemimizin yönetiminde üstünlük gösterdi mi?
Aksine, Federal Rezerv'in bir bogeyman “enflasyon” korkusu, ekonomimizin büyümesini yavaşlatmasına ve periyodik durgunluklara yol açmasına ve dahası, durgunluk ve ekonomik yavaşlama dönemlerinde bile “sıkı para” korumasına yol açmıştır.
167. Federal Rezerv Sisteminde sorumluluğun getirilmesine ek olarak başka hangi reformlara ihtiyaç vardır?

1. Federal Rezerv Kurulu üyeliğinin daha büyük sorumluluklara göre yeniden düzenlenmesi.

2. Açık Piyasa Komitesinin Kaldırılması.
3. Para politikasının diğer ekonomi politikası ile koordinasyonu.
4. Denetimler yoluyla mali hesap verebilirlik.
5. Normal ödenek süreçleri aracılığıyla kongre kontrolleri.
6. “Sıkı para” politikalarının yeniden değerlendirilmesi.
7. Federal Rezerv Sisteminde özel banka etkisinin azaltılması.
168. Federal Mevduat Sigorta Şirketi'ne hangi reformlar uygulanmalıdır?
FDIC'in, özel bankacıların kendi yönetim standartlarını değiştirmesi yasaklanmalıdır. Kendini sigorta fonksiyonuyla sınırlamak, mevcut bankalar için tekel kar pozisyonu sağlamayacak ve çiftçilere ve küçük iş adamlarına yapıcı kredileri caydırmayacaktır.
169. Hazine'de reformlara ihtiyaç var mı?
Evet. ABD Hükümeti menkul kıymetlerini küçük bir grup tercih edilen bayi aracılığıyla satma sistemi kaldırılmalıdır. Devlet tahvili satıcılarının büyük kar elde etmesini garanti etmek için hiçbir neden yoktur. Ayrıca, Hazine'nin kamu fonlarını özel bankalara faizsiz bırakma uygulaması durdurulmalıdır.

TEKLİFLER - SON KİŞİLERDEN - PARA HAKKINDA

VOLTAIRE (1694-1778)
"Kağıt para nihayetinde gerçek değerine geri döner ---- sıfır."

BAŞKAN JAMES A. GARFIELD

"Herhangi bir ülkede para hacmini kim kontrol ederse, tüm endüstri ve ticaretin mutlak ustasıdır."

GREELY HORACE

"Soylu işlerimizden övünürken, benzersiz bir para sistemi ile, daha rafine olmasına rağmen, eski kölelik sisteminden daha az acımasız olmayan bir baskı sistemini kamulaştırdık. "

BAYIM. REGINALD MCKENNA (İngiltere Midland Bank eski Başkanı)

"Para ve kredi yaratan ve ihraç edenler, hükümetin politikalarını yönlendiriyor ve halkın kaderini ellerinde boş tutuyorlar."

SIR JOSIAH STAMP (1920'lerde İngiltere Bankası Başkanı, İngiltere'nin ikinci en zengin adamı)

"Bankacılık benzersiz bir şekilde tasarlandı ve günah içinde doğdu. Bankacılar Dünya'ya sahipler. Onlardan uzak durun, ama onlara mevduat yaratma gücünü bırakın ve kalemin hareketiyle satın almak için yeterli mevduat yaratacaklar. Bununla birlikte, onları onlardan uzaklaştırın ve benimki gibi tüm büyük servetler kaybolacak ve ortadan kaybolmalılar, çünkü bu yaşamak daha mutlu ve daha iyi bir dünya olurdu. Ama eğer kölelerin kalmasını istiyorsanız Bankacılar ve kendi köleliğinizin bedelini ödeyerek mevduat yaratmaya devam etsinler. "

ROTHSCHILDS BROS. LONDRA'NIN

"Sistemi anlayabilen (çek defteri parasını ve kredisini) anlayanlar ya karı ile o kadar ilgilenecekler ya da ona o kadar bağımlı olacaklar, öte yandan büyük beden, bu sınıftan çok az muhalefet olacak sermayenin sistemden sağladığı muazzam avantajı anlamada zihinsel olarak yetersiz olan insanların, şikâyet etmeden ve belki de sistemin çıkarlarına zarar vereceğinden şüphelenmeden yükünü taşıyacaktır. "

ANSELM ROTHSCHILD

"Bana bir ulusun parasını verme gücü ver; o zaman kimin kanunu yaptığını umursamıyorum."

BAŞKAN AHŞAP WILSON

"Büyük bir sanayi ülkesi kredi sistemi tarafından kontrol ediliyor. Kredi sistemimiz yoğunlaşıyor. Ulusun büyümesi ve tüm faaliyetlerimiz birkaç erkeğin elinde. En kötü yönetilenlerden biri haline geldik. dünyanın en tamamen kontrol edilen ve egemen hükümetlerinin - artık bir özgür görüş hükümeti, artık bir mahkumiyet hükümeti ve çoğunluğun oyu değil, küçük egemen erkek gruplarının görüş ve baskılarıyla bir hükümet. " Başkan Woodrow Wilson ölmeden hemen önce arkadaşlarına "kandırıldığını" ve "Ülkeme ihanet ettiğimi" söyledi. Başkanlığı sırasında kabul edilen Federal Rezerv Kanunu'na atıfta bulundu.


"Kağıt para yasalarımızın hakkaniyetini kirletti, onları baskı motorlarına dönüştürdü, kamu yönetimimizin adaletini bozdu, ona güvenen binlerce serveti yok etti, ülkemizin ticaretini, hayvancılığını ve imalatlarını korudu ve gitti halkımızın ahlakını yok etmek için çok uzak. "


WILLIAM PATTERSON

"Banka, hiçbir şeyden yarattığı tüm paralar için faizden yararlanır."

POPE PIUS XI

"İlk etapta, günümüzde, sadece servet değil, büyük güç ve despotik ekonomik hakimiyetin, çoğunlukla sahipler değil, sadece kendi hakimiyetleri ile yönettikleri yatırım fonlarının mütevellileri ve yöneticileri Bu tahakküm, parayı elinde tutan ve kontrol ettikleri için krediyi yöneten ve tahsisini belirleyen kişiler tarafından en güçlü şekilde kullanılır. Tüm ekonomik bedenin yaşam kanı ve ellerinde olduğu gibi, üretimin ruhunu kavramak, böylece hiç kimse kendi iradesine karşı nefes alamaz. "

SÜRME BALIKÇI

"Bu nedenle, ulusal dolaşım ortamımız şu anda bankalara borç para vermekle kalmayıp, sahip olmadıkları parayı sağlamaya söz veren kredi işlemlerinin merhametindedir."

BÜYÜK LLB ANGUS

"Modern bankacılık sistemi hiçlikten para üretir. Süreç, belki de, şimdiye kadar icat edilen en şaşırtıcı el çabukluğudur. Bankalar aslında modern defterleri şişirebilir, darp edebilir ve darp edebilir. giriş para birimi ".

RALPH M. HAWTREY (İngiliz Hazine Eski Sekreteri)

"Bankalar kredi yaratarak kredi veriyorlar. Hiçbir ödeme yapmadan ödeme aracı yaratıyorlar."

ROBERT H. HEMPHILL (Federal Reserve Bank Kredi Müdürü, Atlanta, Georgia)

"Bu şaşırtıcı bir düşünce. Biz tamamen, Ticari Bankalara bağımlıyız. Birisi her dolar borç almak zorunda, dolaşım, nakit veya kredi var. Bankalar bol miktarda sentetik para yaratırsak, biz müreffehiz, eğer açlıktan ölürüz Biz, kesinlikle, kalıcı bir para sistemi olmadan, bir kişi resmi tam olarak kavradığında, umutsuz konumumuzun trajik saçmalığı neredeyse inanılmaz, ama işte burada, en önemli konu, zeki kişiler. Mevcut uygarlığımız, geniş bir şekilde anlaşılmadıkça ve kusurlar çok yakında çözülmedikçe çökebilmesi çok önemlidir. "

Kongre Üyesi LOUIS T. McFADDENve Bankacılık ve Para Birimi eski Başkanı.

“... bu ülkede dünyanın bildiği en yozlaşmış kurumlardan birine sahibiz. Federal Rezerv Kurulu ve Federal Rezerv Bankalarına atıfta bulunuyorum .... Bu kötü kurum ABD halkını fakirleştirdi ve mahvetti. .... Bazı insanlar Federal Rezerv Bankalarının Birleşik Devletler Hükümeti kurumları olduğunu düşünüyorlar, kendileri ve yabancı müşterilerinin yararına ABD halkını avlayan özel kredi tekelleri ... "" Federal Rezerv ( Bankalar) dünyanın gördüğü en yozlaşmış kurumlardan biri. Bu ulusun Uluslararası Bankacılar tarafından yönetildiğini bilmeyen, sesimin sesi dahilinde bir adam yok ". "Sayın Başkan, bu ülkede dünyanın bildiği en yozlaşmış kurumlardan birine sahibiz. Federal Rezerv Kurulu ve bundan sonra Fed olarak adlandırılacak Federal Rezerv Bankalarına atıfta bulunacağım. Fed, ABD Hükümetini ve ABD halkını Ulusun borcunu ödemek için yeterli paradan aldattı ... Bu ABD'nin serveti ve işletme sermayesi onlardan alındı ​​ve ya belirli bankaların ve büyük şirketlerin kasalarına kilitlenmiş veya bu bankaların ve şirketlerin yabancı müşterilerinin yararına yabancı ülkelere ihraç edilmiştir. ABD halkı söz konusu olduğunda, dolap çıplak. " Federal Rezerv Kurulu ve bundan böyle Fed olarak adlandırılan Federal Rezerv Bankalarına atıfta bulunacağım. Fed, ABD Hükümetini ve ABD halkını Ulusun borcunu ödemek için yeterli paradan aldattı ... Bu ABD'nin serveti ve işletme sermayesi onlardan alındı ​​ve ya belirli bankaların ve büyük şirketlerin kasalarına kilitlenmiş veya bu bankaların ve şirketlerin yabancı müşterilerinin yararına yabancı ülkelere ihraç edilmiştir. ABD halkı söz konusu olduğunda, dolap çıplak. " Federal Rezerv Kurulu ve bundan sonra Fed olarak adlandırılacak Federal Rezerv Bankalarına atıfta bulunacağım. Fed, ABD Hükümetini ve ABD halkını Ulusun borcunu ödemek için yeterli paradan aldattı ... Bu ABD'nin serveti ve işletme sermayesi onlardan alındı ​​ve ya belirli bankaların ve büyük şirketlerin kasalarına kilitlenmiş veya bu bankaların ve şirketlerin yabancı müşterilerinin yararına yabancı ülkelere ihraç edilmiştir. ABD halkı söz konusu olduğunda, dolap çıplak. " Fed, ABD Hükümetini ve ABD halkını Ulusun borcunu ödemek için yeterli paradan aldattı ... Bu ABD'nin serveti ve işletme sermayesi onlardan alındı ​​ve ya belirli bankaların ve büyük şirketlerin kasalarına kilitlenmiş veya bu bankaların ve şirketlerin yabancı müşterilerinin yararına yabancı ülkelere ihraç edilmiştir. ABD halkı söz konusu olduğunda, dolap çıplak. " Fed, ABD Hükümetini ve ABD halkını Ulusun borcunu ödemek için yeterli paradan aldattı ... Bu ABD'nin serveti ve işletme sermayesi onlardan alındı ​​ve ya belirli bankaların ve büyük şirketlerin kasalarına kilitlenmiş veya bu bankaların ve şirketlerin yabancı müşterilerinin yararına yabancı ülkelere ihraç edilmiştir. ABD halkı söz konusu olduğunda, dolap çıplak. " Bu Amerika Birleşik Devletleri'nin serveti ve işletme sermayesi onlardan alınmış ve ya bazı bankaların ve büyük şirketlerin kasalarına kilitlenmiş ya da bu bankaların ve şirketlerin yabancı müşterilerinin yararına yabancı ülkelere ihraç edilmiştir. ABD halkı söz konusu olduğunda, dolap çıplak. " Bu Amerika Birleşik Devletleri'nin serveti ve işletme sermayesi onlardan alınmış ve ya bazı bankaların ve büyük şirketlerin kasalarına kilitlenmiş ya da bu bankaların ve şirketlerin yabancı müşterilerinin yararına yabancı ülkelere ihraç edilmiştir. ABD halkı söz konusu olduğunda, dolap çıplak. "

JAMES MADISON

"Hükümetin asıl işlevi, mülk edinme konusunda erkeklerin farklı ve eşit olmayan fakültelerinin korunmasıdır." "Tarih, para değiştiricilerin para ve ihraçını kontrol ederek hükümetler üzerindeki kontrolünü sürdürmek için her türlü istismar, entrika, aldatmaca ve şiddet içeren yöntemleri kullandığını kaydeder." "Kredi yasağı yasağının genişletilmesi, adalete olan sevgisi ve kamu refahının gerçek kaynakları hakkındaki bilgisi ile orantılı olarak her vatandaşa zevk vermelidir. Amerika'nın gazetenin zararlı etkilerinden barıştan beri sürdürdüğü kayıp insan ve erkek arasında gereken güvene, kamu konseylerine gereken güvene, halkın endüstrisi ve ahlakı ve cumhuriyet hükümetinin niteliği üzerine, uzun süredir tatminsiz kalması gereken bu tavsiye edilmeyen önlemle sorumlu Devletlere karşı muazzam bir borç oluşturmaktadır; ya da daha ziyade, onun aracı olan gücün adalet sunağı üzerinde gönüllü bir fedakarlıktan başka bir şekilde yok edilebilecek bir suçluluk birikimi. Bu ikna edici hususlara ek olarak, Devletlere madeni para düzenleme gücünü reddetmenin gerekliliğini gösteren aynı nedenlerin, yerinde bir kağıt ortam yerine koyma özgürlüğünde olmamaları gereken eşit güçle kanıtlandıkları görülebilir. para. " uzun zamandır tatminsiz kalması gereken bu tavsiye edilmeyen tedbirle Devletlere karşı muazzam bir borç oluşturmaktadır; ya da daha ziyade, onun aracı olan gücün adalet sunağı üzerinde gönüllü bir fedakarlıktan başka bir şekilde yok edilebilecek bir suçluluk birikimi. Bu ikna edici hususlara ek olarak, Devletlere madeni para düzenleme gücünü reddetmenin gerekliliğini gösteren aynı nedenlerin, yerinde bir kağıt ortam yerine koyma özgürlüğünde olmamaları gereken eşit güçle kanıtlandıkları görülebilir. para. " uzun zamandır tatminsiz kalması gereken bu tavsiye edilmeyen tedbirle Devletlere karşı muazzam bir borç oluşturmaktadır; ya da daha ziyade, onun aracı olan gücün adalet sunağı üzerinde gönüllü bir fedakarlıktan başka bir şekilde yok edilebilecek bir suçluluk birikimi. Bu ikna edici hususlara ek olarak, Devletlere madeni para düzenleme gücünü reddetmenin gerekliliğini gösteren aynı nedenlerin, yerinde bir kağıt ortam yerine koyma özgürlüğünde olmamaları gereken eşit güçle kanıtlandıkları görülebilir. para. " bu, onun aracı olan gücün adalet sunağı üzerinde gönüllü bir fedakarlıktan başka bir şekilde ortadan kaldırılamaz. Bu ikna edici hususlara ek olarak, Devletlere madeni para düzenleme gücünü reddetmenin gerekliliğini gösteren aynı nedenlerin, yerinde bir kağıt ortam yerine koyma özgürlüğünde olmamaları gereken eşit güçle kanıtlandıkları görülebilir. para. " bu, onun aracı olan gücün adalet sunağı üzerinde gönüllü bir fedakarlıktan başka bir şekilde ortadan kaldırılamaz. Bu ikna edici hususlara ek olarak, Devletlere madeni para düzenleme gücünü reddetmenin gerekliliğini gösteren aynı nedenlerin, yerinde bir kağıt ortam yerine koyma özgürlüğünde olmamaları gereken eşit güçle kanıtlandıkları görülebilir. para. "

Federalist Bildirilerin 44 Sayısı . "Kağıt para diğer devletlerin haklarına saldırganlık olarak görülebilir."


ALEXANDER HAMILTON

"Değerin işareti olarak Anayasa'nın resmi bir parçasına devam etmemeli, hatta bundan sonra da kullanılmayacak; doğası gereği, istismarlara hamile kalan ve motorun yapılmasından sorumlu olması empoze etme ve dolandırıcılık, hükümetin bütünlüğüne ve halkın ahlakına eşit derecede düşkünlükler sergilemek. "

ANDREW JACKSON

"Eğer Kongre anayasa kapsamında kağıt para basma hakkına sahipse, kendilerine, bireylere veya şirketlere devredilmeyecek şekilde kullanma hakkı verildi.

"Mevcut bankanın hükümeti kontrol etmek için gösterdiği cesur çabalar ve bu durumun ahlaksız bir şekilde yol açtığı sıkıntı, bu kurumun ya da onun gibi başka bir kurumun kurulması için aldatılmaları gerektiğinde Amerikan halkını bekleyen kaderin önsezileri. ... Eğer insanlar sadece para ve bankacılık sistemimizin saf haksızlığını anlasaydı, sabahtan önce bir devrim olur. ”


GİZLİ BİR AJANDAN - 1862

"Kölelik savaş gücü tarafından kaldırılacak ve tüm kölelik ortadan kaldırılacak. Bu ben ve Avrupalı ​​arkadaşlarım kölelikten yana, çünkü emeğin mülkiyeti ve onunla birlikte emekçilerin bakımını sürdürüyor. İngiltere öncülüğünde, sermayenin emeği maaşları kontrol ederek kontrol etmesi, kapitalistlerin ona karşı göreceği büyük borç, savaş hacmini kontrol etmek için bir araç olarak kullanılmalıdır. tahviller bankacılık temeli olarak kullanılmalı, şu an Hazine Sekreterinin Kongreye bu tavsiyede bulunmasını bekliyoruz, sözde Amerikan doları, uzun vadede para olarak dolaşmasına izin vermeyecek. bunu kontrol edemeyiz.Ancak tahvilleri ve onlar aracılığıyla banka meselelerini kontrol edebiliriz. "

ABRAHAM LINCOLN

"Mülkiyete veya mülk sahiplerine karşı savaş olmamalıdır. Mülkiyet emeğin meyvesidir; mülk arzu edilir; dünyada olumlu bir üründür. Bazılarının zengin olması gerektiğini, başkalarının zengin olabileceğini gösterir, sadece sektöre ve girişime teşvik. " "İki büyük düşmanım var: önümdeki Güney Ordusu ve arkamdaki finans kurumları. İkisinden arkadaki en büyük düşmanım ..."

"Hükümet, Hükümetin harcama gücünü ve tüketicilerin satın alma gücünü karşılamak için gereken tüm para ve kredileri yaratmalı, ihraç etmeli ve dağıtmalıdır. Bu ilkelerin benimsenmesi ile vergi mükellefleri büyük miktarda faiz tasarrufu sağlanacaktır. üstat olmayı ve insanlığın hizmetkarı olmayı keser.


"Evet; hepimiz bu zalim savaşın yakınlığına yaklaştığını tebrik edebiliriz. Çok büyük miktarda hazine ve kana mal oldu. Amerikan gençliğinin çiçeğinin en iyi kanı, ülkemizin sunaklarına özgürce teklif edildi. Gerçekten de Cumhuriyet için bir deneme saati oldu, ama gelecekte beni sinirlendiren ve ülkemin güvenliği için titrememize neden olan yaklaşan bir kriz görüyorum Savaş sonucunda şirketler büyülenmiş ve Yüksek yerlerde yolsuzluk dönemi gelecek ve ülkenin para gücü, servet birkaç el altında toplanana ve Cumhuriyet yok edilene kadar halkın önyargıları üzerinde çalışarak saltanatını uzatmaya çalışacaktır.Şu anda ülkemin güvenliği için, savaşın ortasında bile, her zamankinden daha fazla endişe duyuyorum. "
"Yakın gelecekte beni sinirlendiren ve ülkemin güvenliği için titrememize neden olan bir kriz yaklaşımı görüyorum. Bankacılar (şirketler) büyülenmiş, yüksek yerlerde bir yolsuzluk dönemi gelecek ve ülke, servet birkaç el altında toplanana ve Cumhuriyet yok oluncaya kadar halkın önyargıları üzerinde çalışarak saltanatını uzatmaya çalışacaktır. ”

SOMON P. ŞASEABD'de 1863 bankacılık yasasının pilotu olan (Lincoln'ün Hazine Sekreteri) kendini asla affetmedi: "Ajansım, Ulusal Banka Yasası'nın geçişini teşvik etmede hayatımdaki en büyük hataydı. ülkedeki her türlü ilgiyi etkileyen bir tekel inşa etti, yürürlükten kaldırılmalıdır, ancak bundan önce, insanlar daha önce hiç görmediğimiz gibi bir yarışmada bir tarafa, diğer tarafa dizilmeli daha önce bu ülkede. "


OTTO VON BISMARCK , Almanya Başbakanı (1815-1898)

"Lincoln'un ölümü Christendom için bir felaketti. Amerika Birleşik Devletleri'nde botlarını giyecek kadar büyük bir adam yoktu ve bankacılar zenginlikleri kapmak için yeniden gittiler. Yabancı bankacıların zanaatkarlığı ve dolambaçlı hileleriyle tamamen kontrol edeceğinden korkuyorum. Amerika'nın coşkulu zenginlikleri ve onu modern uygarlığı sistematik olarak yozlaştırmak için kullanıyor. "

LONDRA KEZ -1865

"Eğer Amerikan Cumhuriyeti menşeli [bu borcu olmayan para birimi yaratma] bu yaramaz mali politika kalıcı hale gelirse, o zaman hükümet kendi parasını bedelsiz olarak sunacaktır! Borçlarını ödeyecek ve borçsuz kalacaktır. Ticaretini sürdürmek için gereken tüm paraya sahip olacak, dünya tarihinde emsali olmadan müreffeh olacak, tüm ülkelerin beyinleri ve zenginlikleri Amerika'ya gidecek, o hükümet yok edilecek ya da her şeyi yok edecek dünyada monarşi! "

JOHN C. CALHOUN

"Hükümette, bir kitle içinde bir araya getirilen pek çok ve çeşitli güçlü çıkarlardan oluşan ve bankalardaki geniş artıların birbirine bağlı gücü ile bir arada tutulan bir güç, halkın kendisinden daha fazla yükseldi."

LEON N. TOLSTOY

"Para yeni bir kölelik biçimidir ve basitçe kişiliksiz olduğu gerçeğinden ayırt edilebilir - efendi ve köle arasında hiçbir insan ilişkisi yoktur."

Frederic Bastiat, Yasa

"Yağma toplumda birlikte yaşayan bir grup insan için bir yaşam biçimi haline geldiğinde, zaman içinde kendilerine yetki veren bir yasal sistem ve onu yücelten ahlaki bir kod oluştururlar."

WN. Cobbett'in

"1694'te İngiltere Merkez Bankası'nın kurulduğu Parlamento Yasası'nı okumak için çalışmaya başladım. Mucitler ne hakkında olduklarını iyi biliyorlardı. Tasarımları ülkenin tamamını, tüm toprakları, paralarını devlete, kurnazlığa, kurnazlığa, kurnazlığa, derin şemaya borç verenler için evler ve diğer tüm mülkler ve hatta tüm emek, ."

DARRYL R. FRANCIS , St. Louis Federal Rezerv Bankası eski Başkanı

Diyerek şöyle devam etti: "ABD'de devlet harcamalarını finanse etmek için doğrudan para basma yöntemi yasak olduğundan, hükümet açıklarının para kazanması dolaylı olarak gerçekleşti ... hükümet borcu nihayetinde yeni para yaratılmasıyla finanse ediliyor ... borcun bilinçli bir eylemi var ... Borç para kazanımından toplumun tamamına tahakkuk eden hiçbir fayda bulamıyorum, ancak riskler çok ciddi ve tek kelimeyle ifade edilebilir, enflasyon "" Borçtan para kazanma anında kısa vadeli etki faiz oranlarında bir artış değil, yine de reel kaynaklar özel sektörden devletin kullanımına aktarılıyor. "

Page 24 "Federal Rezerv Sistemi" Yönetim Kurulu

“... bankacılık sisteminin pratik işlerinde mevduatların büyük kısmı kredilerin verilmesinden kaynaklanıyor ... ve kredi ve yatırım yapma kabiliyeti büyük ölçüde mevduat sahiplerinin parasını almasından kaynaklanıyor.” "Biz bu bankaların kendi mevduat borçlarını oluşturmak gerçekleştirmek üzere bu kurumlar genellikle borç monetizers ... olarak anılır neden ... biz görmeye başlarlar"

Chicago Federal Rezerv Bankası, Modern Para Mekaniği

"Gerçek para yaratma süreci ticari bankalarda gerçekleşir. Daha önce de belirtildiği gibi ticari bankaların talep yükümlülükleri paradır.", S.3. "Bu para biçimlerine duyulan güven, bir şekilde varlıkların hükümetin defterlerinde ve bankalarda varlıkların çoğunun parçalardan fazla olmamasına rağmen ödenmemiş para miktarına eşit olması gerçeğine bağlı gibi görünüyor. kağıt--. ", S.3.
"Ticari bankalar, kredi verdiklerinde çekçinin IOU'su karşılığında defterlerine yeni mevduat dolarları ekleyerek çek defteri parası yaratırlar.", S. 19. "12 bölgesel rezerv bankası devlet kurumu değil, nominal olarak 'sahip olunan' şirketler

Louis Federal Reserve Bank, Review, Kasım 1975, s.22

"Enflasyon nedeniyle para sahiplerinin maruz kaldığı satın alma gücünün azalması, para ihraççılarına kazanç sağlar."

Philadelphia Federal Rezerv Bankası, Altın, s. 10

"Birçoğu güven faktörü olmadan, kağıt para sisteminin nihayetinde çökmekle yükümlü olduğuna inanıyor."

Federal Reserve Bank, New York

"'Kesirli' rezerv sistemi nedeniyle, bankalar, bir bütün olarak, kredi ve yatırım yaparak para arzımızı birkaç kez genişletebilirler." "Ticari bankalar, kredi verdiklerinde çekçinin IOU'su karşılığında defterlerine yeni mevduat dolarları ekleyerek çek defteri parası yaratırlar."


"Gerçek para yaratma süreci ticari bankalarda gerçekleşir. Daha önce de belirtildiği gibi ticari bankaların talep yükümlülükleri paradır."


ROBERT HEMPHILL (Atlanta Federal Reserve Bank'ın eski Kredi Müdürü)

"Eğer tüm banka kredileri ödenmiş olsaydı, hiç kimse bir banka mevduatı alamazdı ve dolaşımda bir dolar para ya da para birimi olmazdı. Bu şaşırtıcı bir düşünce. Tamamen ticari bankalara bağımlıyız. Birisi borç almak zorunda her dolar, dolaşım, nakit ya da kredi var. Eğer bankalar bol miktarda sentetik para yaratırsa, biz müreffehiziz; eğer açlıktan ölüyoruz, kesinlikle kalıcı bir para sistemimiz yok, bir kişi resmi tam olarak kavradığında, trajik ümitsiz durumumuzun saçmalığı neredeyse inanılmaz - ama orada. "

WALTER WRISTON (Citicorp Bank eski başkanı)

Birincisi, hükümet tarihinde - aslında herhangi bir hükümet - aslında borçtan kurtulmak için kaydedilmiş çok az örnek vardır. Kesinlikle 100 milyar dolarlık açık döneminde, Hazine bonosu satın alarak Hükümetimize borç para veren hiç kimse, Hükümetimizin benzer miktarda yeni bir fatura satması dışında, vadesinde herhangi bir şekilde ödeneceğini düşünmüyor. "

MERRILL JENKINS SR.

"Özel mülkiyet üzerinde dağıtım hakkı, özgürlüğün özüdür."
"Zorla - modern Para, o zaman, diğer malları yönetebildiği için borç yaratma gücüne sahiptir, ama değersizdir. Paranın satın alma gücü vardır, ama değeri yoktur - satın alma gücü olmadan .. Fed." Notlar "olarak kabul edilmelidir. borç ihale, ama "para" değildir - bu nedenle - paranın satın alma gücü denilen eşsiz yeteneği yok, ne satın alma gücü var? ne şey kamu mallarını ve haklarını sunmaya zorlayabilir. eylem veya değerlendirme için; teklif; önermek; bu gönüllü bir eylemdir. Herhangi bir şeyi 'herkesi gönüllü bir teklif eylemine zorlayabilir'. Kuvvet ve gönüllü sözleri tam olarak karşıdır ve bu imkansız 'gönüllü güç kavramının kabulü ile olur. ' olmak 'halkı bir şeyin 'para' olması ve bu eşsiz güce sahip olması gerektiğine inandırıyor.

RUSSELL L. MUNK (eski Genel Müdür Yardımcısı, Hazine Bakanlığı)

"Federal Rezerv Notları dolar değildir."

BAŞKAN JOHN ADAMS

"Amerika'daki tüm şaşkınlıklar, kafa karışıklıkları ve sıkıntılar, anayasa veya konfederasyondaki kusurlardan değil, onur veya erdem arzusundan değil, madalyonun, kredinin ve dolaşımın doğasının doğrudan cehaletinden kaynaklanmaz."

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ANAYASASI

"Hiçbir Devlet herhangi bir antlaşma, ittifak veya konfederasyona giremez; maske ve misilleme mektupları verin; madeni para; kredi mektupları yayınlayın; altın ve gümüş madeni para dışında herhangi bir şeyi borçların ödenmesinde ihale yapmayın; eski fiili kanun veya sözleşmelerin yükümlülüğünü zayıflatan yasalar veya asalet unvanları verir. " (Madde I, Bölüm 10)

ABD Yüksek Mahkemesi, Craig / Missouri, 4 Peters 410.

"ABD Anayasası'nın 1. maddesi, 10. maddesi tarafından açıkça yasaklanan şey, kredi faturaları ya da özel kuruluşlar tarafından para oluşturulmasıdır. ."

George Bancroft

"Kongre günlüğü ile hemfikir olan Madison, kredi faturaları yayma yetkisinin dörtten fazla çoğunluk tarafından reddedildiğini kaydediyor. Kanıt mükemmel, yasama organına kağıt para yatırma gücü verilmedi Birleşik eyaletlerin."

JOHN FISKE

son Juilliard vs. Greenman davasında muhalif görüşünde, "Anayasa tarihinde ahlaki bir kesinlikle kurulabilecek bir şey varsa, bu belgenin çerçevelerinin yasal meseleyi ihale hem genel hükümet hem de devletler tarafından ihale edilir ve böylece özel tarafların sözleşmelerine müdahale edilmesini önler. " Bu, en anayasal hukukçularımız Marshall, Webster, Story, Curtis ve Nelson'ın görüşüdür. Tüm sağlam yorumlama ilkelerine göre, 1862 tarihli Yasal İhale Yasasının Anayasanın açık bir şekilde ihlal edilmesinden geçtiğine şüphe yoktur. "

CONGRESSIONAL RECORD, 11 MAYIS 1972

"Bazı insanlar Federal Rezerv Bankalarının ABD hükümet kurumları olduğunu, devlet kurumları olmadığını, özel kredi tekelleri olduğunu düşünüyor."

KONGRESEL KAYIT, 10 HAZİRAN 1932, s. 12595

"Federal Rezerv Kurulu ve Federal Rezerv Bankaları özel şirketlerdir."

JOHN MAYNARD KEYNES , (mevcut fiat-kağıt para sistemimizin baş mimarı)

"Enflasyonun devam eden bir süreciyle, hükümetler vatandaşlarının servetinin önemli bir kısmına el koyabilir, gizlice ve gözlenemez" Artık gizlenmeyecek "" Lenin'in, Kapitalist Sistemi yok etmenin en iyi yolunun para birimini tartışmak olduğunu söylediği söyleniyor ... Lenin kesinlikle haklıydı. Daha keskin, toplumun mevcut temelini devirmek için daha kesin bir araç yok Süreç, ekonomik hukukun tüm gizli güçlerini yıkım tarafında birleştirir ve milyonda bir erkeğin teşhis edemeyeceği şekilde yapar. "

CHARLES LINDBERG

"İç Savaştan bu yana Kongre, bankacıların finansal mevzuatı kontrol etmesine izin verdi. Finans Komitesi'nin Senato'ya (şimdi Bankacılık ve Para Komitesi) üyeliği ve Konuttaki Bankacılık ve Para Komitesi komitesi başlıca bankacılar, temsilcileri ve avukatları bu şekilde komiteler azınlığın çıkarları için mevzuatı kontrol edebildiler. "

"Bu Yasa (Federal Rezerv Yasası) dünyadaki en devasa güveni oluşturuyor. Başkan bu tasarıyı imzaladığında, Para Gücü tarafından görünmeyen hükümet yasallaştırılacak ... Çağın en kötü yasama suçu bu bankacılık ve para birimi tarafından işleniyor. Parti patronlarının toplantısı tekrar işletildi ve halkın kendi hükümetlerinden yararlanmalarını engelledi. "


BENJAMIN DISRAELI (eski İngiliz Başbakanı)

"Dünya, perde arkasında olmayanların hayal ettiklerinden çok farklı kişiler tarafından yönetiliyor ."

WILLIAM JENNINGS BRYAN

"Para gücü, halk düşmanları olarak, yöntemlerini sorgulayan veya suçlarına ışık tutan herkesi kınıyor.

JOHN F. KENNEDY

"Eğer bu sorunlar bizi kontrol altına almayacaksa, dünyanın büyük özgür ulusları parasal sorunlarımızı kontrol altına almalıdır."

ERNEST HEMINGWAY

"Yanlış yönetilen bir ulus için ilk her derde devir para biriminin enflasyonudur; ikincisi savaştır. Her ikisi de geçici (ve yanlış) bir refah getirir; her ikisi de kalıcı bir harabe getirir.

RT. HON. REGINALD MCKENNA (bir defalık İngiliz Exchequer Şansölyesi

                 ve Midland Bank Başkanı)

"Korkarım sıradan vatandaşlara bankaların para yaratabileceklerini, yapabileceklerini, yaratabileceklerini ve yok edebileceklerini söylemekten hoşlanmayacağım. Varolan finans miktarı sadece bankaların mevduat ve banka alımlarını artırma veya azaltma işlemlerine göre değişir. Her kredi, kredili mevduat hesabı veya banka satın alımı depozito yaratır ve kredinin, kredili mevduat hesabının veya banka satışının her geri ödemesi depozitoyu yok eder. Diyerek şöyle devam etti: "Ve ulusun kredisini kontrol edenler, hükümetlerin politikasını yönlendiriyorlar ve halkının kaderini ellerinde boş tutuyorlar."


JOHN B. RARICK

"Sayın Konuşmacı, Hükümetimizin fiyat artışlarını koruma yönündeki mevcut çabaları, düşünceli öğrencilerin dikkatini, uzun bir yanlış eğitim prosedürü ve sessizlik çalışması nedeniyle, para sistemimizin biraz tartışılan yönüne odaklamaya hizmet etti. Şimdi, Federal Rezerv sisteminin yarım asırdan daha uzun bir süre önce kabul edilmesinden önce anlaşıldığı gibi, borca ​​dayanıyor, ülkemizin geleceği için ciddi etkileri var ve tarihin en büyük savaşını davet ediyor Her dolar Dolar, her yıl Dolar'ın dolaşımda kalması için ekonomimizden bir faiz vergisi talep ediyor. Bu faiz maliyetleri her emtia ve hizmetin fiyatını yükseltiyor ve enflasyona büyük katkı sağlıyor. "
çeyrek ve yarım dolar. Darbelerimizde üretilirler ve dolaşımda ödenir, serbestçe dolaşırlar ve hükümete değerli bir gelir kaynağı sağlarlar. 1966'dan 1970'e kadar, hazineye darphane tarafından ödenen seignorage miktarı 4 milyar doları aşan bu tür para birimindeki kar oranı 6 ila 1 veya para biriminin üretim maliyetinin 6 katıdır. Federal Reserve Notes için maliyet oranı 600 ile 1 arasındadır; Ancak, aynı dört yıl boyunca, 1986'dan 1970'e kadar, Federal Rezerv Notları'nda 50 milyar dolar baskı ve gravür bürosu tarafından üretildi ve bankalara teslim edildi; seignorage'da bir kuruş hazineye ödenmedi.

GEORGE WASHİNGTON

Muhtemelen Amerikan ticaretinin seyrini tüm karmaşık yollardan izlemek için gereken tüm niteliklere sahip olan hiç kimseye ait değildir ve bunlara ve sadece Amerika Birleşik Devletleri'ni geleceğin ihtişamına ve refahına yönlendirecek olanlara bir gün büyük bir ticari ve gelişen ulus haline gelme ihtimalimiz. Ancak, araçların peşinde maalesef finanse edilmemiş kağıt paraya veya benzer bir sahtekârlık türüne tekrar rastlamamız gerekiyorsa, bebeklik döneminde ulusal kredimize ölümcül bir sapma vereceğiz. Kağıt para her zaman insan vücudunda ruh likörü olarak siyaset bedeninde işleyecektir. Yaşamsalları avlarlar ve sonunda onları yok ederler. " Ancak, araçların peşinde maalesef finanse edilmemiş kağıt paraya veya benzer bir sahtekârlık türüne tekrar rastlamamız gerekiyorsa, bebeklik döneminde ulusal kredimize ölümcül bir sapma vereceğiz. Kağıt para her zaman insan vücudunda ruh likörü olarak siyaset bedeninde işleyecektir. Yaşamsalları avlarlar ve sonunda onları yok ederler. " Ancak, araçların peşinde maalesef finanse edilmemiş kağıt paraya veya benzer bir sahtekârlık türüne tekrar rastlamamız gerekiyorsa, bebeklik döneminde ulusal kredimize ölümcül bir sapma vereceğiz. Kağıt para her zaman insan vücudunda ruh likörü olarak siyaset bedeninde işleyecektir. Yaşamsalları avlarlar ve sonunda onları yok ederler. "

"Kağıt para, eyaletinizde, ticareti mahvetmek, dürüstlüğü bastırmak ve her dolandırıcılık ve adaletsizlik türünün kapısını açmak için sahip olacağı etkiyi yarattı." (J. Bowen, Rhode Island, 9 Ocak


1787'ye mektup) JERRY JORDAN (Cleveland Fed Reserve Bankası Başkanı)

"1960'ların sonları ve 1970'lerde gerçek ekonomik faaliyeti etkilemeye yönelik başarısız girişimler, Merkez Bankası."

DENNIS KARNOFSKY (Baş ekonomi danışmanı St. Louis Federal Reserve Bank)

"... dolar nedir, sadece oradaki yapay bir şey ... yaptığınız şey insanları kandırmak."


Diyerek şöyle devam etti: "Kongre, seçmenleri, vergi mükelleflerini ve genel olarak halkı atlayarak Fed'e, Kongre'nin kendisinde olmayan bir güç verdi."


LUDWIG VON MISES

"Hükümet, kağıt gibi faydalı bir meta alabilen, üzerine mürekkep serpebilen ve tamamen değersiz hale getiren tek ajans."

DANIEL WEBSTER

"Mülkün güvenli olmadığı yerlerde başka hiçbir hak güvenli değildir:" "İnsanlığın emekçi sınıflarını kandırmak için tasarlanan tüm çelişkilerin hiçbiri, onu kağıt parayla aldatandan daha etkili olmamıştır." Biz bunalmış olma tehlikesiyle karşı karşıyayız. " telafi edilemez kağıt, sadece kağıt, altın veya gümüş değil, efendim yok, kırık sözler, kötü niyet, iflas şirketler, hile alacaklılar ve yıkık insanlar dışında hiçbir şeyi temsil etmiyor. "

MERRILL ME JENKINS SR. MR

" Özel mülkiyet üzerinde dağıtım hakkı özgürlüğün özü. "

KUTSAL KİTAP

"Eğer benim fakirimden fakir olan birine para ödünç verirsen, ona bir tefeci olmayacaksın, ne de tefecisine uzanmayacaksın." Çıkış 22:25

"Onu tefecilik almayın, artırın ... tefecilik üzerine ona para vermeyeceksiniz." Levililer 25: 36-37


"Kardeşine tefecilik ödünç vermeyeceksin: Tanrı onların Rabbi seni korusun." Tesniye 23:20


"Fakirlerin ve borçlunun zengin yönetimi borç verene hizmet eder." Atasözleri 22.7


"Senin içindeki yabancı çok yükseğe çıkacak ve çok aşağı ineceksin. Sana ödünç vereceksin ve ona ödünç vermeyeceksin; o baş olacaksın ve kuyruk.


PELATIAH WEBSTER

"Kağıt para yasalarımızın hakkaniyetini kirletti, onları baskı motorlarına dönüştürdü, kamu yönetimimizin adaletini bozdu, ona güvenen binlerce serveti yok etti, ülkemizin ticaretini, hayvancılığını ve imalatlarını engelledi, ve halkımızın ahlakını yok etmek için uzağa gitti. "

BENJAMİN FRANKLİN

"Kral George'un, sıradan insanı manipülatörlerin pençelerinden kurtaran dürüst bir sömürge para sistemini çalıştırmayı reddetmesi, muhtemelen Devrim'in başlıca nedeniydi." "Koloniler, İngiltere'nin Kolonilerden parasını alıp işsizlik ve memnuniyetsizlik yaratan olmasaydı, çay ve diğer konularda küçük bir vergi alacaktı."

THOMAS JEFFERSON

"Hem eşit hem de hiç yeniden işlediğimiz bankacılık sistemi. Bunu tüm anayasalarımızda bırakılan bir leke olarak görüyorum, eğer örtülmezse yıkımları sona erecek. Ben içtenlikle, bankacılık kuruluşlarının daha tehlikeli olduğuna inanıyorum. ayakta durma orduları olmaktan ve fon adı altında gelecek nesiller tarafından ödenecek para harcama prensibinin büyük ölçüde dolandırıcılıktan kaynaklandığını söyledi. " "Vatandaşlarımızın gözleri, üzüntümüzün gerçek nedenine yeterince açık değil. Onları gerçek nedenleri, bankacılık sistemi dışında her şeye atfediyorlar; herhangi bir şekilde iyi yapabileceği bir sisteme yol açacak kadar emin kamu güvenliği ve refahı ile tamamen bağdaşmayan istismar.

tüm insan hükümetlerinin eğilimi budur. İlkeden ayrılmak bir saniyeliğine emsal olur; üçüncüsü için ikinci; ve böylece, toplumun büyük kısmı sadece sefalet otomatlarına indirgenene kadar, günah ve acı çekmek için hiçbir duyarlılığa sahip değil. Ve bu korkunç ekibin ön atı kamu borcudur. Vergilendirme bunu izler ve trende sefillik ve baskı. "
"Bankacılık kurumlarının özgürlüklerimiz için ayakta duran ordulardan daha tehlikeli olduğuna inanıyorum. Zaten hükümeti meydan okumaya iten bir para aristokrasisi oluşturdular. Bu düzenleyici güç bankalardan alınmalı ve doğru bir şekilde geri yüklenen insanlara geri getirilmelidir. Amerikan halkı, özel bankaların para birimini önce enflasyon, sonra deflasyon yoluyla kontrol etmesine izin verirse, etraflarında büyüyecek bankalar ve şirketler, çocukları evsiz uyanana kadar mülkten mahrum kalacaklar. kıta babalarını fethetti.Umarım doğumunda, hükümetimizi ülkemizin yasalarına karşı bir güç denemesi ve meydan okuma davasıyla mücadele etmeye cesaret eden paralı şirketlerin aristokrasisini ezeceğiz. "
"İçtenlikle bankacılık kuruluşlarının ayakta duran ordulardan daha tehlikeli olduğuna ve fon adı altında gelecek nesiller tarafından ödenecek para harcama ilkesinin büyük ölçüde dolandırıcılık olduğuna inanıyorum."

GEORGE BANCROFT

"Madison, kongre dergisi ile hemfikir, kredi faturaları yayma yetkisinin dörtten fazla çoğunluk tarafından reddedildiğini kaydediyor. Kanıt mükemmel, kağıt para yatırma gücü verilmedi ABD yasama organı. "

THOMAS A. EDISON

ve para birimi veremez. Her ikisi de ödeme vaadidir, ancak biri tefeciyi şişirir ve diğeri insanlara yardım eder. Halk tarafından verilen para birimi iyi olmasaydı, tahviller de iyi olmazdı. Hükümetin, ulusal zenginliği güvence altına almak için borcun altına girmesi ve altının kurgusal değerini kontrol eden erkeklerin elinde yıkıcı faiz suçlamalarına boyun eğmesi korkunç bir durumdur. İlgi Şeytan'ın icadıdır. " borç almalı ve altının kurgusal değerini kontrol eden erkeklerin elinde yıkıcı faiz suçlamalarına boyun eğmelidir. İlgi Şeytan'ın icadıdır. " borç almalı ve altının kurgusal değerini kontrol eden erkeklerin elinde yıkıcı faiz suçlamalarına boyun eğmelidir. İlgi Şeytan'ın icadıdır. "

FA HAYEK

"Devletin para yönetimi tarihi, birkaç kısa mutlu dönem dışında, sürekli dolandırıcılık ve aldatmacalardan biri olmuştur."

DR. PAUL HEIN

"Özgürlük ve fiat uyumsuz; kölelik ve senaryo yatak arkadaşlarıdır."
"Enflasyon (kâğıt paradan kaynaklanan), toplum genelinde balyalayıcı bir etki yaratan bir kötülüktür. Altın ve gümüş Tanrı'nın armağanıdır ve onları elde etmek için gereken emeğin dışında bizim özgürlüğümüzdür. Öte yandan enflasyon, sürecin doğası gereği onu kullananları köleleştiren ayrıcalıklı bir klikten ödünç alınmıştır. "

Hazine Bakanı Woodin, 3/7/1933

"IOU'nun senaryo ve sertifikalarının tüm ülkede yüzdüğü yerde olsaydık?" Bunun yerine "bankaların sağlam varlıklarına karşı para basmaya karar verdi. Federal Reserve Yasası ihtiyacımız olan her şeyi basmamızı sağlıyor. Ve insanları korkutmayacak. Sahne parası gibi görünmeyecek. gerçek paraya benzeyen para. " 1933'teki Banka Tatili, s20.

John Kenneth Galbraith

"Para incelemesi, ekonomideki diğer tüm alanların ötesinde, karmaşıklığı gerçeği gizlemek veya gerçeği atlatmak için değil, gerçeği atlatmak için kullanılan bir araştırmadır." Para: Nereden geldi, nereye gitti - 1975, s15. "Bankaların para yaratma süreci o kadar basittir ki, zihin itilir."
Para: Nereden geldi, nereye gitti - 1975, s29.

BOB PRECHTER

İnsanlar demokrasiyi desteklemek için ahlaksız mı? Daha ziyade özünü derinlemesine anlayamadıklarını düşünüyorum. Çok derin bir düzeyde, bu tür yapıların oluşturulmasının nedeninin hem bilgi eksikliğinden hem de yanlış bir ahlaktan kaynaklandığını söyleyebilirim, bu da bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. "

REP. NASIL BÜFE

"Altın standart, 'sınırsız kamu harcamalarını' önlemek için sessiz bir bekçi görevi gördü. Kongre buna mecbur bırakılana kadar mali durumumuz asla sıraya sokulmayacak. Paramızı altından kullanılabilir yapmak bu zorlamayı yaratacaktır. " “Lenin, Mussolini ve Hitler'in ilk hamlelerinden birinin altının bireysel mülkiyetini yasadışı yapmak olduğunu hatırladığınızda, parayla altın olarak kullanılabilen ve insan özgürlüğü olarak bilinen nadir ödül arasında bir bağlantı olabileceğini hissetmeye başlarsınız. Ayrıca, Lenin'in mevcut sosyal düzeni tersine çevirmenin ve komünizmi ortaya çıkarmanın kesin bir yolunun basın kağıdı para basmak olduğunu beyan ve gösterdiği zaman,

ALAN GREENSPAN

"Altın standardının terk edilmesi, refah devletçilerinin bankacılık sistemini sınırsız kredi genişlemesi için kullanmalarını mümkün kıldı. Altın standardının yokluğunda, tasarrufları enflasyon yoluyla müsadere etmekten korumanın bir yolu yok Güvenli bir değer deposu yoktur ... [Altın] mülkiyet haklarının koruyucusu olarak kabul edilir.Bu, refah devletçilerinin altınlara karşı tiradlarının perişan sırrıdır. Eğer kişi bunu kavrarsa, devletçilerin altın standardına karşı düşmanlıklarını anlamada zorluk çekmez. "


FEDERAL REZERV MÜLKİYETİ

Amerikalıların çoğu, Federal Rezerv hakkında hiçbir şey biliyorlarsa, bunun ABD Hükümeti'nin bir ajansı olduğuna inanıyorlar. Bu makale " Ulusal Banka " nın gerçek doğasını göstermektedir .

Çizelge 1

Kaynak: ** Federal Rezerv Direktörleri: Kurumsal ve Bankacılık Etkisi Üzerine Bir Çalışma ** - - Yayınlanmış 1976
Grafik 1, Rothschildler ve İngiltere Bankası ile Federal Rezerv Bankalarını banka stokları ve New York'taki yan kuruluşları aracılığıyla kontrol eden Londra bankacılık evleri arasındaki doğrusal bağlantıyı göstermektedir. New York'taki iki ana Rothschild temsilcisi, J.P. Morgan Co. ve Kuhn, Loeb & Co. Federal Rezerv Yasası'nın Jekyll Adası Konferansı'nı kuran firmalardı.planın Kongre tarafından yasalaştırılması için daha sonraki başarılı kampanyayı yöneten ve 1914 yılında New York Federal Rezerv Bankası'nda kontrol edilen stok miktarını satın alan başarılı bir kampanya yürüttü. Bu firmaların ana görevlileri Federal Rezerv Kurulu'na atandı. 1914'te mevcut bankalarda ( New York City gibi ) stok sahibi olan birkaç aile ( kan veya işle ilgili )) söz konusu bankaların Federal Reserve bölgesel bankalarında kontrol payı satın almasına neden olmuştur. Ağustos 1976 tarihli Konut Bankacılığı Komitesi Personel Raporunda yer alan çizelge ve metinlerin incelenmesi ve 12 bölgesel Federal Rezerv Bankası'nın mevcut hisse senedi listesi aynı aile kontrolünü göstermektedir.




                                NM Rothschild, Londra - İngiltere Bankası
                                 ______________________________________
                                | |
                                | J. Henry Schroder
                                | Bankacılık | Corp
                                | |
                          Kahverengi, Shipley - Morgan Grenfell - Lazard - |
                           & Şirket & Şirket Kardeşler |
                                | | | |
            -------------------- | ------- | | |
            | | | | | |
 Alex Brown - Brown Bros. - Lord Mantagu - Morgan ve Cie - Lazard --- |
 Ve Oğlu | Harriman Norman | Paris Bros |
            | | / | NY |
            | | | | | |
            | Başkan, Banka | JP Morgan Co - Lazard --- |
            | / NY Morgan Freres için Adres Detayı ve Yol Tarifi |
            | 1924-1938 / Garanti Paris |
            | / Morgan Stanley Co. | /
            | / | \ Schroder Bank
            | / | Hamburg / Berlin
            | / Drexel & Company /
            | / Philadelphia /
            | / /
            | / Lord Airlie
            | / /
            | / MM Warburg Chmn J. Henry Schroder
            | | Hamburg --------- marr. Virginia F.Ryan
            | | | Otto'nun büyük kızı
            | | | Kuhn Loeb Co.'dan Kahn
            | | |
            | | |
Lehman Brothers NY -------------- Kuhn Loeb Co. NY
            | | --------------------------
            | | | |
            | | | |
Lehman Brothers - Mont. Alabama Solomon Loeb Abraham Kuhn
            | | __ | ______________________ | _________
Lehman-Stern, New Orleans Jacob Schiff / Theresa Loeb Nina Loeb / Paul Warburg
-------------------------- | | |
             | | Mortimer Schiff James Paul Warburg
_____________ | _______________ / |
| | | |
Mayer Lehman | Emmanuel Lehman \
| | | \
Herbert Lehman Irving Lehman \
| | | \
Arthur Lehman \ Phillip Lehman John Schiff / Edith Brevoort Baker
              / | Şimdiki Başkan Lehman Bros
             Robert Owen Lehman Kuhn Loeb - Torunu
            / | George F. Baker
           | / |
           | / |
           | Lehman Bros Kuhn Loeb (1980)
           | / |
           | / Thomas Fortune Ryan
           | | |
           | | |
      New York Federal Rezerv Bankası |
           | |
  ______ Ulusal Şehir Bankası NY |
  | | |
  | Ticaret Ulusal Bankası NY --- |
  | | \
  | Hanover Ulusal Bankası NY \
  | | \
  | Chase Ulusal Bankası NY \
  | |
  | |
Hissedarları - National City Bank - NY |
---------------------------------------- |
  | /
James Stillman /
Elsie m. William Rockefeller /
Isabel m. Percy Rockefeller /
William Rockefeller Hissedarları - Ulusal Ticaret Bankası NY
JP Morgan ---------------------------------------------
MT Pyne Adil Yaşam - JP Morgan
Percy Pyne Karşılıklı Yaşam - JP Morgan
JW Sterling HP Davison - JP Morgan
NY Trust / NY Edison Mary W. Harriman
Shearman & Sterling AD Jiullard - Kuzey İngiliz Merc. Sigorta
| Jacob Schiff
| Thomas F.Ryan
| Paul Warburg
| Levi P. Morton - Garanti Teminatı - JP Morgan
|
|
Hissedarlar - NY İlk Ulusal Bankası
--------------------------------------------
JP Morgan
George F. Baker
George F. Baker Jr.
Edith Brevoort Baker
ABD Kongresi - 1946-64
|
|
|
|
|
Hissedarları - Hanover Ulusal Bankası NY
-------------------------------------------
James Stillman
William Rockefeller
|
|
|
|
|
Hissedarlar - Chase Ulusal Bankası NY
----------------------------------------
George F. Baker






Çizelge 2

Bu çizelge, 1914'te Federal Danışma Konseyi'nin orijinal üyeleri olarak seçilen yetkililerin geçmişleri tarafından ortaya konan birbirine bağlı bankacılık müdürlüklerini göstermektedir. Müdürler, 1910'da Jekyll Adası Konferansı'nda bulunan veya temsil edilen bankacılardı. ve Federal Rezerv Yasası'nın 1913'te Kongre tarafından yasalaştırılması kampanyası sırasında. Bu yetkililer New York bankalarındaki en büyük hisse senetlerini temsil etti ve New York Federal Rezerv Bankası'nda kontrol hissesini satın aldı ve aynı zamanda ana muhabirdi. diğer Federal Rezerv bölgelerindeki bankaların bankaları, kendilerini Federal Danışma Konseyi'nde temsil edecekleri yetkilileri seçti.

Çizelge 3

Kaynak: ** Federal Rezerv Direktörleri: Kurumsal ve Bankacılık Etkisi Üzerine Bir Çalışma ** - - Yayınlanmış 1983
J. Henry Schroder Bankacılık Şirketi grafiği, yirminci yüzyılın tüm tarihini kapsar ve 1915-1918 yılları arasında Almanya'yı temin eden ve Almanya'yı 1916'da barış istemekten caydıran programı (Belçika Yardım Komisyonu) kucaklar; 1933'te İkinci Dünya Savaşı'nı mümkün kılmak için Hitler'i finanse etmek; Herbert Hoover'ın Başkanlık kampanyasını desteklemek; ve bugün bile, yan kuruluşundan iki büyük yöneticisinin bulunduğu Bechtel Corporation, Reagan İdaresinde Savunma Sekreteri ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapıyor.
1973'ten bu yana İngiltere Merkez Bankası Başkanı, İngiltere Merkez Bankası Başkanı (Rothschild Evi tarafından kontrol edilen) Sir Gordon Richardson, 1963-72 yılları arasında J. Henry Schroder Wagg ve Londra Şirketi başkanı ve J'nin müdürüydü. Henry Schroder, New York ve Schroder Bankacılık Şirketi, New York,  Lloyd's Bank of London ve  Rolls Royce . New York'ta Sutton Place'de ikamet ediyor ve " Londra Bağlantısı " nın başı olarak dünyanın en etkili bankacısı olduğu söylenebilir.



                               J. Henry Schroder
                               -----------------
                                      |
                                      |
                                      |
                          Baron Rudolph Von Schroder
                           Hamburg - 1858-1934
                                      |
                                      |
                                      |
                            Baron Bruno Von Schroder
                            Hamburg - 1867-1940
 FC Tiarks |
 1874-1952 |
     | |
 bozukluğu yapabilir. Emma Franziska |
 (Hamburg) Helmut B. Schroder
 J. Henry Schroder 1902 |
 Dir. İngiltere Bankası |
 Dir. İngiliz-İran |
 Petrol Şirketi J. Henry Schroder Bankacılık Şirketi NY
                                      |
                                      |
                       J. Henry Schroder Güven Şirketi NY
                                      |
                                      |
                                      |
                   ___________________ | ____________________
                  | |
            Allen Dulles John Foster Dulles
          Sullivan ve Cromwell Sullivan ve Cromwell
          Direktör - CIA ABD Dışişleri Bakanı
                                                     Rockefeller Vakfı
 Prentiss Gri
 ------------
Belçika Yardım Komisyonu Lord Airlie
Deniz Ulaştırma Şefi -----------
ABD Gıda İdaresi WW I Başkanı; Virgina Fortune
Manati Sugar Co. Amerikalı ve Otto Kahn'ın Ryan kızı
Kuhn, Loeb Co.'nun British Continental Corp.
       | |
       | |
 ME Rionda |
 ------------ |
Pres. Küba Kamışı Şeker A.Ş. |
Manati Şeker A.Ş.
şeker şirketleri. _______ |
       | |
       | |
 GA Zabriskie |
 --------------- | Emile Francoui
Chmn ABD Şeker Eşitleme | --------------
Kurul 1917-18; Pres İmparatorluğu | Belçika Yardım Komisyonu Kai
Biscuit Co., Columbia Fırıncılık | Ping Kömür Madenleri, Tientsin
Co., Güney Fırıncılık A.Ş. | Demiryolu, Kongo Bakır, La
                                    | Banque Nationale de Belgique
             Suite 2000 42 Broadway | N. Y |
          __________________________ | ___________________________ |
         | | |
         | | |
    Edgar Richard Julius H.Barrbert Herbert Hoover
    ------------- ---------------- --------------
Belçika Yardım Komisyonu Belçika Yardım Komisyonu Chmn Belçika Yardım Komisyonu
Amer Relief Comm Pres Grain Corp. ABD Gıda Yöneticisi
ABD Gıda Yöneticisi ABD Gıda Yöneticisi Ticaret Bölümü 1924-28
1918-24, Hazeltine Corp. 1917-18, CB Pitney Kaiping Kömür Madenleri
   | Bowes Corp, Manati Kongo Bakır, Başkan
   | Sugar Corp. ABD 1928-32
   |
   |
   |
John Lowery Simpson
- -------------------
Sacramento, Calif Belçika Yardım |
Comm. ABD Gıda İdaresi Baron Kurt Von Schroder
Prentiss Gray Co.J. Henry Schroder -----------------------
Güven, Schroder-Rockefeller, Chmn Schroder Bankacılık A.Ş. JH Stein
Fin Comm, Bechtel Uluslararası Bankhaus (Hitler'in kişisel bankası
Bechtel Co. (Casper Weinberger hesabı) gemide
Savunma Sekreteri, George P. Schultz ITT'nin Alman yan kuruluşları. Banka
Devlet Sekreteri (Reagan Admin). Uluslararası Yerleşimler için,
            | SS Kıdemli Grup Lideri, Himmler
            | Arkadaş Çevresi (Nazi Fonu),
            | Deutsche Reichsbank, başkan
            |
            |
Schroder-Rockefeller & Co., NY
- ---------------------------------
Avery Rockefeller, J. Henry Schroder
Bankacılık A.Ş., Bechtel Co., Bechtel
International Co., Kanada Bechtel
Şirket. |
                  |
                  |
                  |
         Gordon Richardson
         -----------------
Başkan, İngiltere Bankası
1973-J. Henry Schroder NY'nin Başkan CB'si
Schroder Bankacılık A.Ş., New York, Lloyds Bank
Rolls Royce





Çizelge 4

Kaynak: ** Federal Rezerv Direktörleri: Kurumsal ve Bankacılık Etkisi Üzerine Bir Çalışma ** - - Yayınlanmış 1976
David Rockefeller grafik New York Federal Rezerv Bankası, Standard Oil Indiana, General Motors ve Allied Chemical Corportion (arasındaki bağlantıyı gösterir Eugene Meyer ailesi ) ve Adil Yaşam ( J. P. Morgan ).

DAVID ROCKEFELLER
- ----------------------------
Yönetim Kurulu Başkanı
Chase Manhattan Corp
      |
      |
______ | _______________________
Chase Manhattan Corp. |
Görevlisi ve Yönetmen Kilitleri | ---------------------
------ | ----------------------- |
      | |
Amerika Özel Yatırım Şirketi Allied Chemicals Corp.
      | |
Firestone Lastik ve Kauçuk Şirketi General Motors
      | |
Orion Çok Uluslu Hizmetler Ltd. Rockefeller Ailesi ve Ortakları
      | |
ASARCO. Inc Chrysler Corp.
      | |
Güney Peru Bakır A.Ş. Uluslararası Temel Ekonomi A.Ş.
      | |
Endüstriyel Minerva Meksika SARH Macy & Co.
      | |
Continental Corp. Seçilmiş Risk Yatırımları SA
      | |
Honeywell Inc. Omega Fonu A.Ş.
      | |
Northwest Airlines, Inc. Squibb Şirketi
      | |
Kuzeybatı Bell Telefon A.Ş. Olin Vakfı
      | |
Minnesota Mining & Mfg Co (3M) Karşılıklı Yarar Ömrü NJ Şirketi
      | |
American Express Co. Amerikan Telefon ve Telgraf
      | |
Hewlett Packard Pasifik Kuzeybatı Çan A.Ş.
      | |
FMC Corporation BeachviLime Ltd.
      | |
Utah Intl 'Inc. Eveleth Genişleme Şirketi
      | |
Exxon Corporation Sadakat Birliği Bancorporation
      | |
Uluslararası Nikel / Kanada Cypress Woods Corporation
      | |
Federated Capital Corporation Intl 'Mineraller ve Kimyasal Corp.
      | |
Adil Yaşam Güvencesi Soc US Burlington Industries
      | |
Federe Borç Mağazaları Wachovia Corporation
      | |
General Electric Jefferson Pilot Şirketi
      | |
Scott Paper Co. RJ Reynolds Industries Inc.
      | |
Amerikan Petrol Enstitüsü Amerika Birleşik Devletleri Steel Corp.
      | |
Richardson Merril Inc. Büyükşehir Hayat Sigortası A.Ş.
      | |
Mayıs Mağazalar A.Ş. Norton-Simon Inc.
      | |
Sperry Rand Şirketi Stone-Webster Inc.
      | |
San Salvador Geliştirme Şirketi Standart Petrol Indiana





Çizelge 5

** Federal Rezerv Direktörleri: Kurumsal ve Bankacılık Etkisi Çalışması ** - - Yayınlanmış 1976
Bu grafik New York Federal Rezerv Bankası, J. Henry Schroder Banking Corp., J. Henry Schroder Trust Co., Rockefeller Center, Inc., Adil Yaşam Güvencesi Derneği ( JP Morgan ) ve Federal Rezerv Bankası arasındaki bağlantıları göstermektedir. Boston

 Alan Pifer, Başkan
 Carnegie Corporation
 New York'un
-----------------------
         |
         |
-----------------------
 Carnegie Corporation
 Mütevelli Kilitleri --------------------------
---------------------- |
         | |
Rockefeller Center, Inc. J. Henry Schroder Güven Şirketi
         | |
Cabot Şirketi Paul Revere Yatırımcıları A.Ş.
         | |
Boston Qualpeco, Inc. Federal Rezerv Bankası
         |
Owens Corning Fiberglas
         |
New England Telefon A.Ş.
         |
Fisher Bilim Şirketi
         |
Mellon Ulusal Şirketi
         |
Adil Yaşam Güvencesi Topluluğu
         |
Yirminci Yüzyıl Fox Şirketi
         |
Henry Schroder Bankacılık Şirketi





Çizelge 6

Kaynak: ** Federal Rezerv Direktörleri: Kurumsal ve Bankacılık Etkisi Üzerine Bir Çalışma ** - - Yayınlanmış 1976
Bu tablo New York Federal Rezerv Bankası, Brown Kardeşler, Harriman Sun Life Assurance Co. ( NM Rothschild ve Oğulları ) ve Rockefeller Vakfı arasındaki bağlantıyı göstermektedir.

Maurice F. Granville
Yönetim Kurulu Başkanı
Texaco Incorporated
- ----------------------
        |
        |
Texaco Görevlisi ve Yönetmen Kilitleri ---------- Liggett & Myers, Inc.
- ------------------------------------ |
        | |
        | |
 L Arap Amerikan Petrol Şirketi St John d'el Ray Madencilik Ltd.
 O | |
 N Brown Kardeşler Harriman & Co. Ulusal Çelik Şirketi
 D | |
 O Kahverengi Harriman & Uluslararası Bankalar Ltd Massey-Ferguson Ltd
 N | |
    American Express Karşılıklı Hayat Sigortası A.Ş.
        | |
 N. American Express Intl 'Banking Corp. Toplu Yatırım Gelirleri Yatırımcıları A.Ş.
 M. | |
    Anaconda United Services Yaşam Öğr. Co
 R | |
 O Rockefeller Vakfı Fairchild Endüstrileri
 T | |
 H Owens-Corning Fiberglas Blount, Inc.
 S | |
 C Ulusal Şehir Bankası (Cleveland) William Wrigley Jr. Co
 H | |
 I Sun Yaşam Güvence A.Ş. Ulusal Blvd. Şikago Bankası
 L | |
 D Genel Reasürans Lykes Youngstown Corporation
        | |
    General Electric (NBC) Inmount Şirketi
** Kaynak: Federal Rezerv Direktörleri: Kurumsal ve Bankacılık Etkisi Üzerine Bir Araştırma. Personel Raporu, Bankacılık, Para ve Konut Komitesi, Temsilciler Meclisi, 94. Kongre, 2. Oturum, Ağustos 1976.




BÖLÜM VII

Bu tablo, New York Federal Reserve Bankasının Citibank, Guaranty Bank ve Trust Co. ( JP Morgan ), JP Morgan Co., Morgan Guaranty Trust Co., Alex Brown & Sons ( Brown Brothers Harriman ), Kuhn Loeb ile olan kilitlerini göstermektedir. & Co., Los Angeles ve Salt Lake RR (Kuhn Loeb Co. tarafından kontrol edilir) ve Westinghouse ( Kuhn Loeb Co. tarafından kontrol edilir ).

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...