1, Bölüm Yıldız Saatleri Güneş günü ve Güneş saati

1 / Bölüm. Burçların ve yıldızların  Saatleri

Yıldızların ve  Burçların saatleri ve günleri vardır. Hazreti Süleyman’ın kitabında  bu ilimden söz edilir.  Çok eski zamanlardan beridir, (en azından 27 asır  öncesinden )bu ilime değer verilmiştir.  Büyük Alimler eserlerinde, yıldız saatlerinden  ve  yıldız günlerinden söz etmişlerdi. Hergün bir yıldızın etkisinde  ve  her saatde bir yıldız saatinin  etkisi altındadır. Güneş doğarken gün başlar. O gün hangi gezegenin günüyse,  günün  ilk saati o gezegen  ile başlar. Önemli bir evrağınızı veya çok sevdiğiniz bir kitabınızı kaybedebilirsiniz. Uzun zamandır görmediğiniz değerli bir sevdiğinizi ansızın karşınızda görürsünüz. Hiç beklemediğimiz bir yerden elinize para gelebilir veya para kaybedebilirsiniz.  Yaşadığınız olumlu veya olumsuz  etkiler yıldız  saatlerinden  ve yıldız günlerinden  kaynaklanmaktadır.
Güneş Günü
Bazı günler kendinize olan güveninizin ve cesaretinizin arttığını  hissedersiniz. Güvenin ve cesaretin verdiği güçle zorlukları yenmeyi  başarırsınız. Yaratıcılığınız, popülerliğiniz, cömertliğiniz ve karizmanız artar. Şans oyunlarıyla ilgilenmeye başlarsınız. Hazırdan para gelir sevinirsiniz.  Çevrenize karşı   herzamankinden  daha çekici, daha  güzel  ve   daha güçlü görünürsünüz. Sanatsal yetenekleriniz artar. Bu değişikliği hem siz farkedersiniz hemde sizi seven yakın çevrenizdeki insanlar farkederler.  Karşı cinse cazip gelirsiniz. Hem beğenir hem beğenilirsiniz. Böyle günler yeni aşk ilişkilerine başlamanız için elinize fırsat geçer. Duygularınızı rahatlıkla anlatabilir, kolaylıkla sevginizi gösterebilirsiniz. Maddi manevi  sorunlarınızı Güneş günleri ve Güneş saatleri  kolaylaştırırsınız. Böyle günler yüksek seviyedeki insanlarla karşılaşır ve onlardan yardım görürsünüz. Olmayacakmış gibi görünen devlet işleriniz, Güneş günlerinde  ve Güneş saatlerinde  olur. Gururun, kibirin, emirvakinin ve gösterişin arttığı böyle günler, Güneş günüdür.  
Güneş’in günü Pazar günüdür. 
Güneş’in doğuşu itibarıyle  ilk saat  Güneş saatidir.  
Güneş doğduktan sonra gelen, sekizinci saatde Güneş saatidir. 
Pazar günü Güneş günüdür ve  günün ilk saatı, Güneş saati ile başlar.  
Haftanın her gününde günün belirli bir saatinde, her gezegenin günüde Güneş saati vardır.   Pazar  günü, Güneş’in ve  Aslan  burcunun  günüdür. Aslan burcunun dost burçları; Yay burcu ve Koç burcudur. Aslan burcunun  ve yöneticisi Güneş’in gününde ve saatinden bu burçlarda etkilenirler. Fakat Yay burcunun üçüncü son on günü dediğimiz, üçüncü    dekanında veya Koç burcunun ikinci on günü dediğimiz  ikinci dekanında doğmuşsanız; Güneş’in günü olan Pazar günleri  ve Güneş saatlerinden güçlü bir şekilde etkilenirsiniz. Klasik Astrolojiye  göre, Güneş Koç burcunda  güçlüdür ve bu burcun, ondokuzuncu derecesinde şereflenir. Koç burcunun ondokuzuncu derecesi, 9 nisana denk gelir. Bu Astrolojik konum 9 Nisanda doğan,  Koçlarıda güçlü  bir şekilde etkiler.  Aslan burcu ve Güneş’in etkisinde olan Pazar günleri, yeni işlere başlamak için uygundur. Nişan, söz kesmek ve nikah gününü ayırmak  için iyi bir zamandır. Altın ve herhangi bir mücevher almak isterseniz, Güneş günleri ve Güneş saatleri bu  isteğinizi gerçekleştiriniz.  Altın almak  ve altın biriktirmek  hevesiniz,  Güneş  günü ve Güneş saatleri güçlenir.Fakat siz yinede dikkatli olunuz, altın kaybıda yaşayabilirsiniz.  İlerinizi düşünerek hayatınızı garantiye almanız için böyle günlerde yatırım yapmanız, sizin hayrınıza olur.   Güneş günleri ve Güneş saati yaptığınız işlerle başarı sağlarsınız. Kendinizi yaptığınız işlerle gösterirsiniz. Parlamak ve kendinizi tanıtmak için, Güneş günlerinden ve Güneş satlerinden faydalanınız. Böyle saatler trafikten ve yollardan dikkatli olunuz. Cuma gününün öyle zamanı Güneş saatine denk gelir.  Cuma günü öylen namazı, Güneş saatinde  kılınır. Böyle saatler çok dua okuyun. İbadet edin. Bunları yapamazsanız, **Şems  süresini veya İnşirah süresini okuyun.  **
Yıldız saatleri
Güneş
Güneş’in etkili olduğu saatler. Haftanın her gününde ve haftanın her  gününün gecesinde Güneş  saati vardır.
Hesaplamaları daima Güneş’in doğuşuna  göre, yaşadığınız yere göre hesaplayacaksın. Yaşadığınız yere göre,  Güneş ne saat doğarsa gün ve günü temsil eden  yıldızın  saati, o saat başlar.
Güneş  Günü,    Pazar günüdür. Güneş’in doğması ile Güneş saati başlar.  Pazar günü, Aslan burcunun etkisi altındadır. Aslan burcunun hakim olduğu bu günden,  Koç burçları ve Yay burçlarıda etkilenirler. Güneş’in doğuşu ile başlayan Güneş saatinden sonra gelen, 8’ci saatde Güneş saatidir.Pazar Günü Güneş battıktan sonra gelen, 3’cü ve 10’cu saatlerde Güneş saatidir. Hesaplamaları daima yaşadığınız yere göre yapacaksınız. Yaşadığınız yere göre,  Güneş ne saat doğarsa, o saat  günün  birinci saatidir.
Ay
Pazartesi Günü Ay’ın günüdür. Pazartesi günü,  Güneş’in doğuşu itibari ile Ay Günü ve Ay saati başlar. Pazartesi günü Yengeç burcunun etkisi altındadır. Yengeç  burcunun hakim olduğu bu günden; Akrep ve Balık burçlarıda etkilenirler. Güneş doğuş saatinden sonra gelen,5’şinci ve 12’ci saatler Güneş saatidir. Pazartesi Güneş battıktan sonra gelen  gelen, 7’dinci saatde, Güneş saatidir.
Mars
Salı Günü Mars’ın günüdür. Salı günü Güneş’in doğuşu  ile  Mars  saati ve  Mars günü başlar. Salı günü Koç burcunun ve Akrep burçlarının etkisi altındadır.  Güneş’in doğuşu ile başlayan Mars günü ve Mars saatinden sonra gelen,  2’ci ve 9’zuncu saatlerde Güneş saatidir.  Güneş battıktan sonra gelen, 4’cü ve 11’nuncu saatlerde  Güneşe’ aittir.
Merkür
Çarşamba günü Merkür’ün günüdür. Çarşamba günü Güneş’in doğuşu ile Merkür saati  ve Merkür günü başlar. Merkür’ün etkisinde olan Çarşamba günü,  İkizler ve Başak burçlarının etkisi altındadır. Güneş’in doğuşu ile başlayan Merkür  günü  ve Merkür saatinden sonra gelen Çarşamba gününün,6’cı saati Güneş’e aittir. Çarşamba günü Güneş battıktan sonra gelen, 1’rinci ve 8’zinci saat Güneş’indir.
Jüpiter
Perşembe günü Jüpiter günüdür. Perşembe günü Güneş’in doğuşu itibarı ile Jüpiter günü ve Jüpiter saati başlar. Jüpiter’in etkisinde olan, Perşembe günü, Yay ve Balık burçlarının etkisi altındadır. Güneş’in doğuşu ile başlayan, Jüpiter gününden ve  Jüpiter  saatinden sonra gelen,3’çüncü ve 10’nuncu saatler Güneş saatidir. Perşembe günü  Güneş battıktan sonra gelen, 5’şinci ve 12’ci saatler Jüpiter saatleridir.
Venüs
Cumağa günü, Venüs günüdür. Cumaga günü Güneş’in doğuşu itibarı  ile Venüs günü ve Venüs saati başlar. Venüs’ün etkisinde olan, Cumağa günü Boğa burcunun ve Terazi burcunun etkisi altındadır. Güneşin doğuşu ile başlayan, Venüs gününden ve Venüs saatinden sonra gelen 7’dinci  saat  Güneş’indir.  Cumağa günü, Güneş battıktan sonra gelen gelen 2’kinci ve 9’zuncu saatlerde Güneş’indir.
Satürn
Cumağartesi günü, Satürn günüdür. Cumağartesi günü Güneş’in doğuşu itibari ile, Satürn günü ve Satürn saati başlar.  Satürn’ün  etkisinde olan Cumağartesi günü, Oğlak ve Kova burçlarının hakimiyeti altındadır.  Günün ilk saatinden sonra gelen, 4’düncü ve 11’ci saatler Güneş saatidir. Cumağartesi günü güneş battıktan sonra gelen, 6’cı saat Güneş’indir.
Sifa Avcın
Bromley Kent uk
Ay saati Satürn günü
Ay 7derece Oğlak burcunda ve Pluto’yla kavuşum konumunda.
Pluto 15 derece Oğlak burcunda