26 Şubat 2015

Savaşların Mimarı Rotschild Ailesi




Savaşların Mimarı Rotschild Ailesi

Savaş sonunda en az bilinen; fakat en önemli konulardan birisi de, savaşın Amerika üzerindeki ağır maliyetiydi. 2. Dünya Savaşı, Amerika'ya 400 milyar $a mal oldu. Bu maliyeti karşılayamayan Amerika bütçesi, 200 milyar $ açık verince; başta Rotschild olmak üzere onunla birlikte hareket eden bankerler, «yeni Amerika»yı yani «Yeni Dünya Düzeni»ni finanse etmeye başladı. Bu cümleler, herşeyi özetliyor....
Rotschild hânedânlığının savaş ticâreti, Napolyon'un, İngiltereyle yaptığı Waterloo Savaşı'yla başladı. Waterloo Savaşı'nda İngiltere'ye mal kaçıran ve birlikleri finanse eden aile, bir yandan da her 2 tarafa yüksek faizlerle borç veriyordu
"Her bankerin yazılmış bir tarihi vardır; fakat bir tanesi tarih yazmıştır." J.A Robson
Rotschild hânedânlığının savaş ticareti, Napolyon'un, İngiltereyle yaptığı Waterloo Savaşı'yla başladı. Waterloo Savaşı'nda İngiltere'ye mal kaçıran ve birlikleri finanse eden aile, bir yandan da her 2 tarafa yüksek faizlerle borç veriyordu. 1820'lerden sonra finans çevrelerinde şu yargı genel bir inanç haline gelmişti: "Avrupa'da tek güç vardır, bu da Rotschild'lerdir."
Etkileri o kadar güçlüydü ki, hiçbir savaş, Rotschild'lerin yardımı olmadan gerçekleşemezdi. Politika ve ticarette öyle güçlü bir pozisyona yükseldiler ki, bir anlamda Avrupa'nın diktatörleri oldular.
İngiliz Kraliyet Ailesi'ni Çin'le savaşa ikna etmeyi başaran Lord Rotschild, finans için de söz verdi. Aile, «Afyon Savaşı»nın ardından, Hong Kong'un kontrolünü ödül olarak aldı. Burada kurdukları HSBC, sadece Rotschild'lerin para baronluğunu dünya üzerinde tescillenmesini sağlamadı, ay zamanda afyon ticaretinin de kontrolünü beraberinde getirdi.
Osmanlı topraklarının çözülmesiyle birlikte Rotschild hânedânlığı, 2 koldan Ortadoğu'ya sızmaya başladı. Bir kolunu Irak'ın oluşturduğu sızmanın en önemli nedeni, Mezopotamya'daki zengin petrol yataklarıydı. Rotschild'ler, Siyonizm'i bölgenin güneyinde siyâsal ağırlık merkezi hâline getirdi.
Filistin topraklarının Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrılmasının ardından harekete geçen Lord Rotschild, İngiliz hükümetine baskı uygulayarak, İsrail'in kurulmasına start veren Balfour Bildirisi'nin yayınlanmasında etkili oldu
Eğer Rotschild Ailesi, buna karşı koyarsa, herhangi bir Avrupa ülkesinin ciddi bir savaşa girebileceğine inanan var mı gerçekten?
Başta J.P. Morgan olmak üzere Rotschild'lerin Amerika'daki uzantıları olan finans kurumları, önce "Dawes Planı» sonra da "Young Planı» ile 1924'ten sonra Almanya'yı adeta paraya boğdu ve böylece kısa bir süre içinde, yerle bir olan bu ülke, Hitler'in inanılmaz yükselişine zemin hazırladı.
Rotschild Ailesi'nin finanse ettiği 1.G Farben Şirketi, Yahudi toplama kamplarında kullanılan ölümcül gazları Naziler için üretti. Birçok Alman şirketin yanısıra Hitler'e destek veren Amerikan sermayesi arasında; General Motors, DuPont ve Ford gibi devler de bulunuyordu.
Rus Çar'a karşı Bolşevik İhtilali'ni finanse eden Rotschild'ler, Rockefellerle birlikte Hazar petrollerini çıkartmak için ayrıcalık aldı.
Tüm dünya; Amerika'nın, Saddam Hüseyin'in silahsızlandırılması ya da Irak'ın demokratikleştirilmesinden ziyâde, bu ülkedeki zengin petrol yataklarının peşinde olduğunu biliyor. Irak, 115 milyar varil ile kesinleşmiş petrol rezervleri bakımından Suudi Arabistan'ın arkasından dünyada ikinci sırada yer alıyor. Ancak kesinleşmemiş rezervle birlikte, Irak'ın toplam petrol kapasitesinin 250 milyar varili bulduğu tahmin ediliyor. Amerika ve İngiltere'nin iştâhını kabartan bu büyük pastanın tutarı, yaklaşık 7 trilyon $ı buluyor. Bu muazzam servet, sadece Amerika ve İngiltere'nin iştahını kabartmıyor; birçok devletinkinden daha büyük bütçelere sahip dev şirketleri ve zengin aileleri de yakından ilgilendiriyor. Tıpkı, yaklaşık 2 yüzyıldır yaşanan savaşların ve kanlı iç çatışmaların birçoğunun finansörü ve ganimetçisi Rotschild Ailesi gibi..

Sermayesinin savaşlar ve kan olduğu bilinen, servetinin bugün 3 trilyon $ olduğu tahmin edilen Rotschild hânedânlığı, dünya bankacılık ve finans sisteminin kurucusu olarak biliniyor. Sahip oldukları yüzlerce şirket ile 2 yüzyıldır dünyanın finans ve siyâsal dengelerini elinde tutan aile, birçok katliamın da finansörü olarak tanınıyor. Savaş tüccârlığından paranın efendiliğine Almanya'dan İngiltere'ye göçen Yahudi Mayer Ainschel Rotschild ve Paris, Londra, Frankfurt, Napoli ve Viyana'ya gönderdiği 5 oğlunun bankerlik kariyeriyle temelleri atılan hânedânlığın savaş ticareti, Napolyon'un İngiltereyle yaptığı Waterloo Savaşı'yla başladı. Waterloo Savaşı'nda İngiltere'ye mal kaçıran ve birlikleri finanse eden Nathan Mayer, bu dönemde bir yandan savaşı finanse ederken diğer yandan da hükümetlere yüksek faizlerle borç para veriyordu. Waterloo Savaşı'nın sona ermesi ve Napolyon'un kaybettiği haberi yine Nathan Rotschild'in güvercinleri sayesinde ilk olarak İngiltere'de duyuldu.

Nathan Mayer, Waterloo'daki İngiliz zaferini, kurduğu erken istihbarat ağı sayesinde çok önceden öğrendi ve Londra borsasına koşarak aldığı hisseleri ertesi gün çok büyük miktarla satarak bir gecede inanılmaz bir servet elde etti. Kardeşlerinin yardımıyla Nathan Mayer, ayrıca İspanya'daki İngiliz ordusunu finanse etmek amacıyla Fransa'dan altın da taşıdı. Bu çabaları, Nathan'a İngiliz Hazinesi'nin temsilcisi unvanını kazandırdı. Savaşın sonunda, Rotschild Ailesi Fransa ve Avusturya'ya borç vermeye başladı. Bu dönemde Paris'teki tüm bankerlerin servetlerinin toplamı 300.000.000 Frank iken, Rotschild'lerin sadece bu şehirdeki sermayesi, 600.000.000 Frankı buluyordu. Lionel Nathan İngiliz Meclisi'ne seçilen ilk Yahudi'ydi ve oğlu Nathan Mayer ilk Baron Rotschild oldu.

Avrupa'nın Diktatörleri
Rotschild'lerin kurdukları bu hânedân ağı, onlara büyük bir ekonomik güç getirdi. Alman tarihçi Werner Sombart, "Jews and Modern Capitalism" (Yahudiler ve Modern Kapitalizm) adlı kitabında şöyle der: "1820 sonrasındaki dönem 'Rotschild'lerin çağı' olarak bilinir. Öyle ki yüzyılın ortasında finans çevrelerinde şu yargı genel bir inanç haline gelmişti: Avrupa'da tek güç vardır, bu da Rotschild'lerdir." John Reeves ise, "The Rotschilds; The Financial Rulers of Nations" (Rotschild'ler: Ülkelerin Finans Patronu) adlı kitabında şöyle diyor: Nathan Rotschild'in İngiliz Hükümetine ilk yardımı 1819'daydı ve 60.000.000$lık borç verdi; 1818-1832 arasında 105.400.000$ miktarında 8 adet borç daha verdi; aşağı yukarı 700.000.000$lık 18 adet hükümet borcu oluşturdu. Etkileri o kadar güçlüydü ki hiçbir savaş Rotschild'lerin yardımı olmadan gerçekleşemezdi. Politika ve ticaret dünyasında öyle güçlü bir pozisyona yükseldiler ki bir anlamda Avrupa'nın diktatörleri oldular.

Afyon Savaşı ve Dünya Liderliği
Avrupa kıtasında birçok hükümeti borçla haraca bağlayan ve servetlerine servet katan Rotschild hânedânlığı «Afyon Savaşı» ile Çin ve Uzakdoğu'yla tanıştı. Bu dönemde Çin'de afyon ticareti yapan İngiliz tüccarların Çin İmparatorluğu ile ters düşmesinin ardından, İngiliz tüccarlar İngiliz Kraliyeti'nin desteğini almak üzere Rotschild ailesine başvurmuştu. İngiliz kraliyet ailesini ikna etmeyi başaran Lord Rotschild, Çin'e karşı yapılan «Afyon Savaşı»nı finanse etmeyi taahhüt etti. Çin'in mağlubiyetiyle biten savaşın ardından savaşın finansörü olan Rotschild Ailesi, İngiliz hakimiyetine geçen Hong Kong'un kontrolünü yardımlarının karşılığı olarak aldı. Yeni Hong Kong'da ilk önemli şirket olarak kurulan Hong Kong Shangai Bank Corporation (HSBC) sadece Rotschild'lerin para baronluğunu dünya üzerinde tescillemesini sağlamamış, aynı zamanda Çin'deki afyon pazarını da tekeline almasını sağlamıştır.

Balfour Bildirisi ve İsrail'in Kuruluşu
Rotschild Ailesi için 19. yüzyılın ilk yılları en yoğun geçen yıllar olmuş; bir yandan Almanya'da sanayi ihtilali sonrası Siemens, Bosch, AEG, Krupps gibi birçok şirketin kuruluşunu finanse etmiş, diğer yandan Amerika kıtasına geçerek altın uğruna yerli katliamlarında önemli roller üstlenmişti. Amerika kıtasının yeraltı zenginliklerini keşfeden Rotschild'ler, ilgisini altın ve diğer madenlere kanalize etti. Rotschild hânedânlığının bugün dünya altın ve elmas gibi yeraltı kaynaklarının yüzde 40'ına tek başına sahip olmasının temelleri o yıllarda atıldı. 19. yüzyılın ilk yılları Rotschild'ler için Ortadoğu'ya açılmaları açısından da önemli olmuştur. Osmanlı topraklarının çözülmesiyle birlikte Rotschild hânedânlığı 2 koldan Ortadoğu'ya sızmaya başladı. Bir kolunu Irak'ın oluşturduğu sızmanın en önemli nedenini, Mezopotamya'daki zengin petrol yatakları oluşturdu. Rotschild'ler BP-Amoco firması ve Royal Duth Shell ile Irak pazarına girdi. Sermaye hareketini Ortadoğu'nun kuzeyine kaydıran Lord Rotschild, bölgenin güneyinde ise Siyonizm'i siyâsal ağırlık merkezi haline getirdi. Filistin topraklarının Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrılmasının ardından harekete geçen Lord Rotschild, İngiliz hükümetine baskı uygulayarak İsrail'in kurulmasına start veren Balfour Bildirisi'nin yayınlanmasını sağladı. İngiltere Dışişleri Bakanı Sir Balfour'un adını taşıyan bu belgeyle, Birinci Dünya Savaşıyla Osmanlı'nın elinden alınan Filistin'de bir "Yahudi vatanı" kurma hedefinin desteklendiği açıklanıyordu. Lord Rotschild, Yahudi Devleti'nin siyâsî oluşumuna zemin ararken diğer yandan da kurduğu 2.000.000 sterlinlik fon ile Filistin topraklarının satın alınmasını organize etti. Çok kısa bir zaman içinde Filistin topraklarının en verimli bölgeleri, bu fon sayesinde Yahudilerin eline geçti.

Birinci Dünya Savaşı
Birçok ünlü tarihçinin bu dönemdeki ortak kanısı, 18. ve 19. yüzyıllarda Avrupa kıtası dahil dünyanın herhangi bir yerinde savaşların Rotschild'lerin onayıyla başlatıldığı ve onay gelmese asla bir savaşın çıkmasının mümkün olamayacağı yönündeydi. Amerikalı ünlü tarihçi Hannah Arendt, «The Origins of Totalitarianism» (Totalitarizmin Kökenleri) adlı kitabında Rotschild'lerin gücüne değinirken 19. yüzyılda pek çok devlet adamının günlüklerine yeni bir savaş çıkmayacağını, çünkü Rotschild'lerin şimdilik böyle bir şey istemediklerini yazdıklarına dikkat çekiyor. Arendt, özellikle Tarihçi J. A. Robson'un "Imperialism" (Emperyalizm) adlı kitabında yazdığı şu satırların altını çiziyor: "Eğer Rotschild Ailesi, buna karşı koyarsa, herhangi bir Avrupa ülkesinin ciddi bir savaşa girebileceğine inanan var mı gerçekten?" Bu, Rotschild'lerin tek başlarına bir devlet kadar güç elde ettikleri anlamına geliyordu. İşin bir başka ilginç yanı da Rotschild'lerin bu kazançlarının çoğu kez başkalarının yıkımını getirmesiydi... 

Yerel savaşların hakimi durumundaki Rotschildler, aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı'nın perde arkasındaki en önemli güç konumunda bulunuyordu. Amerikalı yazar Eustace Mullins, «The World Order: Our Secret Rulers» (Yeni Dünyanın Düzenleyicileri) adlı kitabında, Birinci Dünya Savaşıyla Rotschild'ler arasıdaki bağlantıyı kurarken savaş sonunda oluşan durumun dikkatle incelenmesi gerektiğini vurguluyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanması ve buna bağlı olarak yeni çizilen Ortadoğu haritasıyla Çarlık Rusyası'nın dağılma sürecine girmesinin dünyayı yeniden şekillendiren gelişmeler olduğunu kaydeden Mullins, Rotschild'lerin savaşan her 2 tarafı da yönlendirdiğini, kitabında bahsettiği finansörler arasındaki hiyerarşik ilişkiye dayanarak söylüyor. Mullins'e göre, ilişkinin hiyerarşik olması ise Yahudi finansörler arasındayüzyıllar boyunca süren bir gelenek. Birinci Dünya Savaşı'nın geçtiği yıllarda ise hiyerarşinin tepesinde Yahudi finans dünyasının bir numarası olan Rotschild'ler oturuyordu.

Rotschild'in Parası Hitler'in Sermayesi Oldu
Birinci Dünya Savaşı'nın ardından ekonomik anlamda yerle bir olan Almanya'nın yeniden inşâsı da Amerikalı finans çevrelerine ihale edildi. Başta J.P. Morgan olmak üzere Rotschild'lerin Amerika'daki uzantıları olan finans kurumları, önce "Dawes Planı» sonra da "Young Planı» ile 1924'ten sonra Almanya'yı adeta paraya boğdu ve böylece kısa bir süre içinde yerle bir olan bu ülke, Hitler'in inanılmaz yükselişine zemin hazırladı. Hitler'in savaştan önceki yıllarda inanılmaz savunma harcamaları ve büyüyen askeri gücü Rotschild hânedânlığının onayı ve yardımlarıyla oluşturuldu. Amerikalı tarihçi Anthony C. Sutton'un «Wall Street and the Rise of Hitler» (Wall Street ve Hitler'in Yükselişi) kitabında bu dönemi özetlerken Amerikalı finans kuruluşlarının sadece Almanya'nın yeniden yapılanması için değil, bilinçli bir biçimde Hitler ve onunla birlikte yeni bir canavarın doğuşunu da sağladıklarını kaydediyor.

Nazi gazlarına Yahudi Sermayesi
2. Dünya Savaşı öncesinde Almanya'nın parlayan yıldızı kimya ve ilaç sektörüydü. Özellikle bu alanda Almanya'da ortaya çıkan şirketler sadece Avrupa'nın değil, tüm dünyanın kimya ve ilaç alanlarında bir kartel oluşturdu. Bunlar arasında en büyüğü Rotschild'lerin finanse ettiği ve diğerlerinden farklı bir konuma sahip olan 1.G. Farben Firması'ydı. 1.G Farben, kömürden benzin üretmenin yöntemini geliştirerek, bu buluşunu Amerikalı Standart Oil şirketiyle imzaladığı anlaşmayla daha da geliştirdi. David Rockefeller'in, Standart Oil Şirketi'yle ortak olduğu ve Rotschild Ailesi'nin finanse ettiği 1.G Farben firması, daha sonra geliştirdiği ürünlerle önce Alman sanayisini beslerken daha sonra toplama kamplarında kullanılan ölümcül gazları Naziler için üretti. Birçok Alman şirketin yanısıra Hitler'e destek veren Amerikan sermayesi arasında General Motors, DuPont ve Ford gibi devler de bulunuyor. Almanya'da her 2 dünya savaşında yaşananların bir benzeri Rusya'da, bu kez daha büyük bir çapta karşımıza çıkıyor. Rusya topraklarındaki zengin yeraltı zenginliklerini ele geçirmeye hevesli şirketler, Rus Çarı'na karşı oluşacak bir ayaklanmayı finanse etmekten çekinmediler. Bolşevik İhtilali'nin başarıyla sona ermesi ve Rus Çarı'nın idam edilmesinin ardından isyancılarla ilk anlaşma imzalayan ve Hazar Petrolleri'nin çıkarılması için ayrıcalık elde eden şirket Standart Oil oldu. İsyanın finanse edilmesinden Hazar petrollerinin çıkartılmasına kadar, Rockefellerle birlikte bu işten en karlı çıkan aile ise savaşlarla para kazanmak konusunda oldukça tecrübelenen Rotschild hânedânı oldu.

Kara kıtada 1 Milyon Ölü İnsan
Afrika'da 90'lı yıllarda Ruanda ve Burundi'deki iç çatışmalarda 1 milyondan fazla kişinin öldüğü katliamlar yaşandı. Buradan parlayan olaylar, Zaire'ye sıçramış ve Mobutu Sese Seko'nun devrilmesiyle sonuçlanmıştı. İlk bakışta Hutu ile Tutsi kabileleri arasındaki etnik farklılıkla açıklanan savaşın temelinde aslında çok başka bir neden vardı: Elmas. 1 milyondan fazla kişinin ölümüne, yüz binlerce insanın göç etmesine sebep olan bu iç savaşın perde arkasındaki mimarı, dünyanın en büyük altın ve elmas üreticisi olan Rotschild hânedânlığına ait Debeers Firması'ydı. On binlerce insanın ölümüne neden olan savaşın sahnelendiği ülke ise, dünyanın en önemli elmas yataklarına sahip 5 ülkeden birisiydi... Bugün serveti 3 trilyon $ı aşan Rotschild hânedânlığı dünyanın en büyük ilk 10 bankasının 3 tanesine sahip. Dünya yeraltı zenginliklerinin yüzde 40'ına da bu aile hükmediyor. Aile bireyleri kendilerini vakfa ya da bilime adamış gözükmesine rağmen, başta Yahudi George Soros gibi birçok para baronu Rotschild'lerin emri altında. Dillere destan bu servet ve itibarın gerisinde ise okyanusları dolduran kan, vahşet ve dünya savaşları var...

Osmanlı Rotschild'lere borçlandı
Osmanlı ekonomisi, Rotschild hânedânlığıyla ilk kez Ruslara karşı yapılan Kırım Savaşı'nda tanıştı. Osmanlı İmparatorluğu, savaşı finanse etmek için Londralı bankerlerden yüksek faizle borç aldı. İngiliz bankerlerden yüzde 6 faizle 3.000.000 sterlin alan Osmanlı tarihindeki bu ilk borcuna karşılık Mısır'dan alınan vergiyi teminat göstermişti. Yine 27 Haziran 1855'te ikinci bir anlaşmayla Osmanlı yönetimi, Kırım Harbi masraflarını karşılayamadığı için Rotschild aracılığıyla İngiltere'den borç aldı. Mısır vergisi, Suriye ve İzmir gümrük gelirlerinin teminat olarak gösterildiği anlaşmayla Osmanlı yönetimi, 5.500.000 lira borç aldı. Bu borçlanmalarının ardından da Osmanlı'nın ekonomik çöküşü hızlandı.

«Novus Ordo Seclorum» (Yeni Dünya Düzeni)
2. Dünya savaşının sona ermesi yeni sınırların çizilmesine sebep oldu. Yeni ülkeler doğdu ki bunların en başında İsrail geliyor. İsrail açısından sadece sınırlarının çizilmesi değil, bir başka anlamı daha vardı 2. Dünya Savaşı'nın. Rotschild hânedânlığının baskısı sonunda yayınlanan Balfour bildirisi, Filistin topraklarının Osmanlı hakimiyetinden alınmasını ve bir devletin kurulmasını belki sağlamıştı ama gerekli Yahudi nüfus yoğunluğu istenilen seviyeye getirilememişti. 2. Dünya Savaşı, satın alınan topraklardaki hızlı nüfus artışının da istenilen seviyeye gelmesini sağladı. Savaş sonunda en az bilinen fakat en önemli konulardan birisi de savaşın Amerika üzerindeki ağır maliyetiydi. 2. Dünya Savaşı Amerika'ya 400 milyar $a mal oldu. Bu maliyeti karşılayamayan Amerika bütçesi 200 milyar $ açık verince, başta Rotschild olmak üzere onunla birlikte hareket eden bankerler, «yeni Amerika»yı yani «Yeni Dünya Düzeni»ni finanse etmeye başladı.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...