28 Haziran 2014

MÜSLÜMAN KİMLERE DENİR






Müslüman kime Denir

Müslüman Allah c.c. hakıyla iman eden yani Allah c.c. rububiyetiyle uluhiyetiyle isim ve sıfatlarında tatil teşbih ve sapık teviler yapmadan birlemek . Bütün şirk ve şirk ehlinden beri olup onları redetmekle tağutları ve tağutu destekleyen onu ayakta tutan onu yüceltenleri tekfir etmekle 
Ve yalnız rasulullah s.a.s. ın takip etiği yolu ve metodu takip etmekle Müslüman olur. Allah c.c. bildirdiği yol kuran'da ve sunnette dinini açıklamıştır
Ve bu yollu Allah rasulu bize acık bir şekilde bırakmıştır 
Aslında günümüzde her kendine müslümanım diyen Müslüman mıdır?
Nuh aleyhisselam’dan Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem’e kadar insanların çoğu Allah-u Teâlâ'ya inandıklarını ve O’na ibadet ettiklerini iddia etmişlerdir. Fakat Allah onların ne ibadetlerini ne de imanlarını kabul etmiştir. Onların yaptıkları ibadetleri geçersiz saymış ve onlara gerçek imanı ve ibadeti öğretmek için rasuller göndermiştir.
İnsanların Allah katındaki değeri ibadetlerinin çokluğuyla değil de yaptıkları ibadetlerin Allah’ın razı olduğu ve istediği şekilde olmasıyla ölçülür.
Nitekim Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem zamanındaki ehli kitap Allah-u Teâlâ'ya çokça ibadet etmelerine ve O’na iman ettiklerini iddia etmelerine rağmen Allah-u Teâlâ onların ne imanını ne de ibadetini kabul etti. Hatta onları müşrik ve kafir olarak isimlendirdi.
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
"De ki: "Ey kitap ehli! Siz Tevrat’ı, İncil’i ve Rabbinizden size indirileni (Kur’an’ı) uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz." (Maide: 68) 
Gerek Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem zamanındaki müşrikler, gerek Rasulullah’tan önceki müşrikler Allah’ın yaratıcı olduğunu, her şeyi yoktan varettiğini ve rızık verici olduğunu kabul ediyorlardı. Fakat Allah-u Teâlâ onların bu inançlarına rağmen müslüman olmadıklarını, bilakis müşrik olduklarını ve sonsuza kadar da cehennemde kalacaklarını bildirmiştir.
Allah-u Teâlâ ancak istediği şekilde olan imanı, istediği şekilde olan İslamı, istediği şekilde olan ibadeti kabul eder.
Allah c.c. iman etmek sadece sözle olacak bir şey değildir. Allah a iman etmek Allah c.c. emretiğini yapmak yasaklarından kaçmakla olur. 
Allah c.c. şirki kitabında şidetle yasaklamıştır ve şirk işleyenleri ebedi azaba uğrayacaklarını bildirmiştir. Her kim Allah c.c. bu emrini yerine getirmeyip Allah şirk koşarsa Allah iman etmiş sayılmaz ne kadar namaz kılsa oruç tutsa haca gitsede Allah c.c. onun bu amellerini boşa çıkaracaktır.
Günümüzdeki tağutlar Allah ait olan hak sıfat ve yetkileri kendilerine vererek kendilerini ilah ilan etmişlerdir herkim bu kimseleri destekler onlar yüceltir onlara Müslüman hükmünü verirse oda onları desteklediği ve müslüman hükmü verdiği için dolayısıyla müşrik olmuştur 
Günümüzde ki kendine ben Müslümanım diyenler namaz kılanlar oruç tutanlar hac edenler bu fiilleri işleyip yani şirk işledikleri için Müslüman olmayıp müşrüktürler. Bu insanları Müslüman görmek Allah c.c. hükmün kaldırıp kendi hükmünü uygulamaktır çünkü Allah c.c. kendisine şirk koşanları müşrik olduklarını bildirmiştir. Ve bu konu hakında sabit naslar mevcuttur.
Müslüman Allah emretiği şekilde iman eden yasakları şeylerden kacınan ve ibadete hiçbir şekilde ortak koşmayan kişidir. 

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...