02 Ocak 2013

DUALAR...ÜÇ





Zengin Olmak İçin Okunacak Dua
Zengin olmak için 120 kere "Ya Melik" esması okunur 

Kaybolan Bir Şeyin Bulunması İçin Dua
Bir şeyi kaybolan veya çalınan kimse malın çalındığı veya kaybolduğu yerin kapısında durarak 40 defa Tarık suresini okursa Allah’ın izni ile malı en kısa zamanda bulunur veya rüyasında kendisine nerede olduğu gösterilir.

Çocuğa İsim Koyarken Okunacak Dua
Abdestli olarak ayakta kıbleye dönüp, çocuğun sağ kulağına ezan ve sol kulağına kamet okuduktan sonra verilen isim çocuğun kulağına söylenir. Peygamber efendimiz kendisine bir çocuk getirildiğinde 

“Allahümme'c'alhü berren ve takiyyen ve enbetehü fi'l-Islâmi nebâten” 


Diye dua ederdi. Resûlullah efendimiz, çocuğa güzel isim verilmesini
emir buyurmuştur. 


Belirli Bir Saatte Uyanmak İçin Okunacak Dua
Belirli bir saatte uyanmak isteyen kimse, Kevser sûresini üç defa ve Allah'a güvenle okuyup yatarsa, istediği saatte uyanır.

Hafızayı Güçlendiren Dua
"Allahummerzukna hıfzal mürseliyn ve ilhamel enbiyai ve fehmel evliyai bikeramike ya ekremel ekramiyn vebirahmetike ya erhamerrahimiyn."

Seher vaktinde 70 kere 1 ay okumaya devam edilirse Allah'ın izniyle devam edenin hafızası kuvvetli olur.
 

Sıkıntının Giderilmesi İçin Okunacak Dua
Bir şey isteyen, düşman elinde bağlı kalan, rızkında darlık olan, ticaretinde ve kazancında çokluk ve kârlılık olmayan veya seyrü sülûkünde her hangi bir fethi olmayan kimse üç gece veya yedi gece boyunca gece yarısı abdest alıp ve iki rekat namaz kılıp başını açarak ellerini havaya kaldırarak "Yâ Vehhâb" dedikten sonra ihtiyacını Cenab-ı Hakk'a arz etse Allahü teala onun ihtiyacını karşılar, sıkıntısını giderir.

Bir kimse perşembe günü duha namazını kıldıktan sonra hiç kimse ile görüşmeden, konuşmadan "
Yâ Semi" ismini 100 kere okuyup Allahü teala hazretlerine hacetini arz eylerse Hak teala onun ihtiyacını giderir.

Hali değişen, fakir, garip, kimsesiz, hasta olan bir kimse abdest alıp iki rekat namaz kıldıktan sonra "
Yâ Lâtif" ismini 100 kere okuyup Allah'tan hacet dilerse, ihtiyacının giderilmesini isterse Allah’ta onun ihtiyacını giderir.

Üzüntü Halinde Okunacak Dua
"Ya Hayyu ya Kayyum, birahmetike estagisu.

(Ey diri olan, ey Kayyum olan Rabbim rahmetin adına yardımını talep ediyorum)


Vesveseyi Önleme Duası
"Amentü billahi ve rusulihi, Allahu ahadün, Allahussamedü, lem yelid velem yuled, velem yekün lehu küfüven ahad." (11)

(Allah'a ve O'nun bütün peygamberlerine inandım. Allah birdir. Yemez, içmez, hiçbir şeye muhtaç değildir. Doğurmadı ve doğrulmadı. O'na hiçbir şey denk olamadı.) 


Uyuyamayan Kimsenin Okuması Gereken Dua
"Allahumme ğarati'n-nücûmü ve hedeetil uyûnu, ve ente Hayyün Kayyûmün lâ-te'hüzüke sinetün ve lâ nevmün, yâ Hayyü yâ Kayyûmü ehdi leyli ve enim ayni." (11)

(Allah'ım, yıldızlar söndü, gözler kapandı. Sen ise hayat sahibi, daima duran ve tutansın. Seni ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Ey Hay olan Allah'ım, Kayyûm olan Allah'ım, gecemi rahat kıl gözlerimi kapatıver.) 


Cinlerden Korunmak İçin Okunacak Dua
Cinnin musallat olmaması için okunacaklar duâlar 
1- E'ûzü Besmele ile Fâtiha sûresi okumalıdır. 2- E'ûzü Besmele ile iki Kul-e'ûzüyü okumalıdır. 3- E'ûzü Besmele ile Bakara suresini okumalıdır. 4- E'ûzü Besmele ile Ayet el kürsü okumalıdır. 5- E'ûzü Besmele ile Bakara sûresinin son âyetini okumalıdır. 6- E'ûzü Besmele ile Ha-Mîm Mü'mîn sûresinin başından (masîr)e kadar ve Âyet el kürsü okumalıdır. 7- “Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerike leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr” okumalıdır. (21)8- Çok (Allah) demelidir. 9- Hep abdestli bulunmalı, farzları ve sünnetleri hiç terk etmemelidir. 10- Günah işlemekten, kadınlara bakmaktan, çok konuşmaktan, çok yemekten ve kalabalıktan sakınmalıdır.(Berekât) kitabında, imam-ı Rabbânî hazretlerinin Cinden korunmak için, “Lâ havle velâ kuvvete illâ billah-il-aliyyil'azîm” okuduğu yazılıdır.İmam-ı Şaranî hazretleri, “Kuşluk namazına devam edene, cin musallat olmaz” buyurdu.Eshâb-ı kiramdan Ebû Dücâne hazretleri anlatır: Bir gece yatarken, değirmen sesi gibi ve ağaç yapraklarının sesi gibi, ses duydum ve şimşek gibi, parıltı gördüm. Başımı kaldırdım. Odanın ortasında, siyah bir şeyin yükseldiğini gördüm. Elimle yokladım. Kirpi derisi gibi idi. Yüzüme, kıvılcım gibi şeyler atmaya başladı. Hemen Resûlullaha gidip, anlattım. “Yâ Ebâ Dücâne! Allahü teâlâ, evine hayır ve bereket versin!” buyurduktan sonra kalem ve kağıt istedi. Hz. Ali’ye bir mektup yazdırdı. Mektubu alıp, eve ***ürdüm. Başımın altına koyup, uyudum. Feryat eden bir ses, beni uyandırdı. Diyordu ki, “Yâ Ebâ Dücâne! Bu mektupla, beni yaktın. Senin sahibin, bizden elbette çok yüksektir. Bu mektubu, bizim karşımızdan kaldırmaktan başka, bizim için, kurtuluş yoktur. Artık, senin ve komşularının evine gelemeyeceğiz. Bu mektubun bulunduğu yerlere gelemeyiz”. Ona dedim ki, sahibimden izin almadıkça bu mektubu kaldırmam. Cin ağlamasından, feryadından, o gece, bana çok uzun geldi. Sabah namazını, mescit de kıldıktan sonra, cinnin sözlerini anlattım. Resûlullah buyurdu ki: “O mektubu kaldır. Yoksa mektubun acısını, kıyamete kadar çekerler!”. Bir kimse, bu mektubu, yanında taşısa veya evinde bulundursa, bu kimseye, eve ve etrâfına cin gelmez ve dadanmış olup zarar veren cin de gider. Bu mektup, kitabın sonunda vardır

Mutluluk Ve Hidayet Duası
Yarabbi ! Tüm benliğimle seni diliyor, seni istiyorum...Yarabbi! Tüm hidayete erenler nasıl senin hidayetini dilediyse bende ayni şekilde diliyorum...Yarabbi! Nefsimi tezkiye edip emanet olarak verdiğin ruhu bu dünya hayatında sana ulaştıranlardan eyle...amin 
Bu duayı kalpten yapan kişi hidayete Allah’ın kontrolü altında yasar, inanmayan deneyebilir... Ama gerçekten kalpten olması lazım.. O zaman gerçekleşir.. Çünkü Allah sözünden caymaz...
Rad-27: "ve yehdi ileyhi men eneb." Ve O'na ulaşmayı dileyenleri Kendisine ulaştırır


Korkuyu Yenmek İçin Okunacak Dua
Eğer bir kişi çok korkuyorsa ve kötü rüyalar görüyorsa ve bu rüyalardan kurtulmak istiyorsa o kişinin yapması gereken şudur:
O kişi aşağıda yazdığımız duayı her gece yatağına girmeden önce üç defa okuyacak sağına soluna üç defa üfürecek ve uyanacak. Ayrıca bu duayı bir kağıt üzerine yazıp o kağıdı yastığını içine koysa veya üzerinde taşısa yine aynı şekilde korkusu gider kötü rüyalar görmez ve rahat uyur.

İşte koruyucu dua:
Allahü la ilahe illa hüvel hayyuül kayyum, la te’huzühu sinetüv vela nevm, leh uma fis semavati ve ma fil ard, men zellezi yeşfeu indehu illa bi iznih, ya’lemü ma beyne eydihim ve ma halfehüm, ve al yühiytune bi şey’im min ilmihi illa b ima şa’, vesia kürsiyyühüs semavati vel ard, ve la yeudühü hifzuhüma, ve hüvel aliyyül aziym Yevmeiziy yettebiuned daiye la ivece leh ve haşeatil asvatü lir rahmani fe la tesmeu illa hemsa Yevmeizil la tenfeuş şefaatü illa men Ezine lehür rahmanü ve radiye lehu kavla Ve küllühüm atihi yevmel kiyameti ferda İnnellezine amenu ve amilus salihati se yec’alü lehümür rahmanu vüdda Fe innema yessernahü bi lisanike li tübeşşira bihil müttekiyne ve tünzira bihi kavmel lüdda Kulnehbitu minha cemia, fe imma ye’tiyenneküm mini hüden fe men tebia hüdaye fe la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun İnnellezine amenu vellezine hadu ves sabiune ven nesara men amene billahi vel yevmil ahiri ve amile salihan fe la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun E la inne evliyaellahi la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun E haülaillezine aksemtüm la yenalühümüllahü bi rahmeh üdhulül cennete la havfün aleyküm ve la entüm tahzenun Ve min kablihi kitabü musa imamev ve rahmeh ve haza kitabüm müsaddikul lisanen arabiyyel li yünzirallezine zalemu ve Büşra lil muhsinin İnnellezine kalu rabbünellahü sümmestekamu fe la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun.

Göz Işığını Arttıran Dua
Her kim ki gözünün ışığı azalırsa ve o ışığın çoğalmasını isterse veya azaltmayı durdurmak isterse o kişi kereviz suyunu kaynatacak içine safran karıştıracak misk karıştıracak ve aşağıdaki duayı yazarak o suyun içinde eritecek ve karıştırılmış suyla 3 gün sabah akşam yüzünü yıkayacak. Yıkadığı zaman gözleri kapanacak. Yüzünü her yıkadığında yazılı duayı üç defa okuyacak. Üç gün sonra gözünün ışığı artacak ve ayrıca gözünün kuvveti’de artacak.

İşte göz duası:
Allahü nurus semavati vel ard meselü nurihi ke mişkatin fiha misbah elmisbahu fi zücaceh ezzücacetü ke enneha kevkebün dürriyyüy yukadü min şeceratim mübareketin zeytunetil la şerkiyyetiv ve la ğarbiyyetiy yekadü zeytüha yüdiy’ü ve lev lem temseshü nar nurun ala nur yehdillahü li nurihi mey yeşa ‘ve yadribüllahül emsale lin nas vallahü bi külli şey’in alim
Allahü veliyyüllezine amenu yuhricühüm minez zulümati ilen nur,vellezine keferu evliyaühümüt tağutü yuhricunehüm minen nuri ilez zulümat,ülaike ashabün nar,hüm fiha halidun Elehümdü lillahillezi halekas semavati vel erda ve cealez zulümati ven nur sümmellezine keferu bi rabbihim ya’dilun E fe men şerahallahü sadrahu lil İslami fe hüve ala murim mir rabbih fe veylül lil kasiyeti kulubühüm min zikrillah ülaike fi dalalim mübin Allahü nezzele ahsenel hadisi kitabem müteşebihem mesaniye takşeirru minhü ccüludüllezine yahşevne rabbehüm sümme telinü cüludühüm ve kulubühüm ila zikrillah zalike hüdellahi yehdi bihi mey yeşa ‘ve mey yudlilillahü fe ma lehu min had Elif lam ra kitabün enzelnahü ileyke li tuhricen nase minez zulümati ilen nuri bi izni rabbihim ila siratil azizil hamid Ve le kad erselna musa bi ayatina en ahric kavmeke minez zulümati ilen nuri ve zekkirhüm bi eyyamillah inne fi zalike le külli sabbarin şekur.

Günahın Bağışlanması İçin Okunacak Dua
Aşağıda gelen ayetleri her gün 21 defa okuyan kişinin günahlarını yüce Mevla af ve marifet eder. Halk arasında onu aziz, muhterem ve sevimli kılar.

Ve le kad cealna fis semai bürucen ve zeyyennaha lin nazirin.

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...