09 Aralık 2012

Günah…


Günah…


kuran2.jpg
  Günahtan anladığımız nedir, bence ilk sorgulanması gereken bir konu..Günah; sözlüklerde dinen suç sayılan davranışlara deniliyor. Yani kısaca; Allah’ın buyruklarına karşı çıkmak..

Cenab-ı Hakk’ın yasakladıkları nedir diye düşünürsek de, bunun en açık tarifini yine Cenab-ı Hakk, Kur’an-ı Kerim’de verir bizlere..Pek çok şeyi men eder..ancak men ettiklerinin içinde yarattıkları yoktur aslında, yarattıklarının fiilleri vardır..
Yani Allah günah olan bir şeyi yaratmamıştır, onu günah haline getiren insanlardır.
Örneğin Cenâb-ı Hâkk; Bakara Suresi /2l9 da “Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlarDe ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür…” diyerek uyarmış ancak insanların sırf fayda sağlamakla kalmadığını görünce de;
Maide Suresi/90. Ayet ile” Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taslar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan isi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresininiz” diyerek men etmiş ve kesin “Günah” sınıfına sokmuştur.
Daha sonra da pek çok ayet-i Kerime’de bunu vurgulamıştır. Buradan anladığımız en önemli şey; Allah’ın bize fayda umarak verdiği bir şeyi, bizim haram haline getirmemizdir. Üzümün suyu faydadır ama onu şarap yaparak günah haline getiren insandır.Demek ki; “Helal’i haram haline” getiren yine bizleriz, bizim nefsimizdir. Günahların tümü böyledir, İslâm itidali tavsiye ederken, aşırılığa kaçan, faydasından çok zararını ortaya çıkaran insanoğludur.  
Günah işleyen kulun yapması gereken nedir?
Öncelikle günahın günah olduğunu bildiği anda onu terk etmesi ve bir daha asla işlememesidir. İşde o zaman Allah’a yönelmeye başlamış olunur ki, bu da günahlarımızın silindiği anlamına gelmez elbette..  
Ancak şu var ki; Allah’ın rahmet yönü gazabını geçmiştir ve kendisine yönelen her kulunu bağışlamaya hazırdır. Çünkü bilir ki; fıtratı gereği nefis taşıyan her kul, günah işlemeye müsaittir. İşde burada Cenâb-ı Hakk’ın emeli, günah işleyen kulun, kendine yönelmesi, her ne olursa olsun günahtan sonra dönülecek kapının kendi kapısı olduğunun bilinmesidir. Gerçekten de; biz insanların dayanacağı başka güç, çalacağı başka kapı yoktur..
Bizi bağışlayacak, affedecek, rahmetinle kuşatacak, sevgisiyle saracak olan yalnız bizi yaradan Allah’tır..O’nun gazabından yine O’na sığınmak, O’nun kapısı önünde boynu bükük beklemek, çaldığımız o rahmet kapısının bir gün açılacağını bilmek, yapacağımız en doğru davranış olacaktır. 
Rabbim(c.c.) cümlemizi günahlarından tövbe edenlerden, O’na yönelenlerden ve çaldığı Allah kapısından rahmet bulanlardan eylesin…
Alıntıdır.
Sevgiyle kalın inşallah…

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...